Orijinalini görmek için tıklayınız : Değer kaybı davası açmak?
Yeşil R53
29-09-2016, 17:39
Arkadaşlar arabamızda karşı tarafın %100 suclu oldugu ve iki parça boyanan bir aracım var. Araç 2015 model, olay yaşandığında araba daha çok yeniydi. Karşı tarafın sigortasından yapıldı sanayide en iyi işçiliği yaptırarak 800₺ ye çıktı tramer. Şimdi ben değer kaybı davası açmak istiyorum kendi başıma avukat tutmadan nasıl yapabilirim?
Ben sadece duyum olarak soleyebılırım bır tanıdıgımın basına gelmişti işleyiş nasıl bilmiyorum ama aracın degerıyle alakalı sanırım ve yuksek oranda dava acan istedıgını alıyor , şirket arabası ıle range rover a vurma olayıydı benım sahit oldugum range sahıbı deger kaybını aldı.
Aracın yeniyse, kaporta parçası değişti ise bu işe gir. Yoksa benim gibi olabilirsin :). 2003 model aracım için karşı taraf hatalı olmasına rağmen aracın önü komple değişmesine rağmen borçlu çıktım, icraya bile verdiler :)
turbo&quattro
29-09-2016, 19:03
Bu deger kaybi davasi sigortayami aciliyor yoksa kisiyemi?
Bu arada aracım 2001 model olacaktı, yanlış girmişim. Fiat Marea HLX'ti.
https://s14.postimg.org/qhcxezl0h/aadas.jpg
Bu deger kaybi davasi sigortayami aciliyor yoksa kisiyemi?
Sigorta ödemeyi yapıyor.
turbo&quattro
29-09-2016, 19:13
Sigorta ödemeyi yapıyor.
Sigorta ise ok. Ben surucuye dava aciliyor diye tahmin ediyordum. Yani oyle birsey bana pek etik gelmiyor isin icinde alkol, siddet, yaralanma ve olum yoksa, adi ustunde kaza .
az önce show tv de çıktı bi kadın hakkını aramış değer kaybı ödemesi yapmışlar fakat bir iki şartı varmış. Arabanın 160bin km yi geçmemiş olması, hasarın 31bin tl nin alında olması ve suçun yüzde yüz karşı tarafta olması... iki kapısı boyanan ford fiesta için önce bin küsür tl davadan sonra + 4bin tl para almış. Değer kaybı 7 bin tl civarındaymış vs.
Aracın 160.000 km yi geçmiş olmama şartı var sanırım.
bi arkadaşım geçen hafta 2016 sıfır aldıgı fiesta ile kaza yaptı karşı taraf %100 suçlu kırmızı ışık ihlali bizim aracın sol çamurluk.kaput.tampon muhtemelen tek far değişecek bildiğim kadar ile civatalı parçalarda değer kaybı istenemiyor bu doğru mu?
bi arkadaşım geçen hafta 2016 sıfır aldıgı fiesta ile kaza yaptı karşı taraf %100 suçlu kırmızı ışık ihlali bizim aracın sol çamurluk.kaput.tampon muhtemelen tek far değişecek bildiğim kadar ile civatalı parçalarda değer kaybı istenemiyor bu doğru mu?
Aynen, tampondur, fardır para alamazsınız. Kaputtur, kapıdır, plastik olmayan çamurluktur (bazı araçlarda plastik benzeri oluyor) olması lazım değişenin.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/220328-ma-jdee-hasarkayda-ndan-degerkayba-geri-denecek.html
Satanael
30-09-2016, 01:15
2008 207 model aracim park halinde gelip vurmuslardi sol camurluk amortisor tabla tampon izgaralari komple degisti 3700 lira masraf cikmisti toplamda. Karsidaki sigorta ile alakali bi durum sanirim. Bana vuran aracin sigortasi sampo japan sigortaydi ve direk firmayi aradim deger kaybini istedim degerlendirmeye aldilar ve kaza parasi ile yatmisti hesabima beni hic ugrastirmadan. Ama soyle diyim yuruyeni cok etkilemeyen direk sase hasar gormediyse mebla düşük cikiyor sanirim. Ben bu hasar icin 650 lira odeme almistim. Sizde karsi tarafin sigorta sirketi ile gorusun oncelikle bu konuyu.onlar sizi yonlendireceklerdir zaten.
yeni konu açmak yerine konuya tatlı bir hort yapmak istiyorum.
geçenlerde park halindeki 2014 toyota corolla aracımıza gece yarısı kiralık araba ile çarpıp aracı olay yerinde bırakıp kaçtılar. sürücü olmayınca aracımızı kendi kaskomuzdan onardık. servisin kaput, sağ ve sol ön çamurluğu boyayacağını öğrenince aracı servisten çıkarıp sanayide kuru çekiç ile bahsi geçen parçaları boyatmadan toparladık. bu esnada araca ön arka tampon sağ ön far panjur sol tabla rotil vs parçalar geldi. aracımız sorunsuz çıktı çok şükür ancak bugün eksper listesine baktık 9800tl hasar kaydı yansıyacak parça fiyatlarından dolayı. tamam araç boyasız hala ancak bu hasar kaydı illa ki satış fiyatını etkileyecek diye düşünüyorum. bu durumda değer kaybı davası işe yarar mı? bir de değer kaybı davası sürecinde aracı satmak sorun teşkil eder mi?
teşekkür ederim
mustafa_a
07-10-2016, 17:02
Babamın 2015 model hiç kazasız aracına ışıklarda arkadan bir araç, bizim araçta öndekine çarpmasıyla serviste ön arka tampon ve bagaj kapağı değişti. Tramer da 6500 lira hasar çıktı, değer kaybı davasından 3500 lira ödeme aldık
turkerrr
07-10-2016, 17:20
öncelikle karşı tarafın sigorta şirketine başvurup tatmin edici sonuç alınamazsa dava yoluna gitmek mantıklı.