Orijinalini görmek için tıklayınız : 2016 Mercedes A180d AMG & Bmw 116d M Sport
tigervts
03-10-2016, 13:23
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle şuan kullanmakta olduğum 2013 Golf 7 TDI DSG Highline aracımı satıp,
A180d AMG ile BMW 116d M Sport arasında kalmış durumdayım. Araçları baya inceleyip, test sürüş yaptım.
Görüşlerim şu şekilde;
1- Motor Konusunda mercedes biraz hantal , Bmw bu konuda başarılı.
2- İç malzeme kalitesi mercedes te daha başarılı.
3- Dış tasarım olarak mercedes daha sportif.
4- Aktarma olarak Bmw arakadan itiş olduğundan zevk veriyor.
5- Şanzıman Bmw de daha başarılı
6- Araç Donanım özellikleri olarak Mercedes fazlasıyla dolu. Bmw bu konuda eksik.
Sizlerin izlenimleri, kullanıcılar, yorumlar vs bana yardımcı olmanıza sevinirim.
yasindemir
03-10-2016, 13:40
Dışı iyi içi kötü vs birbirlerini dengeleyen araçlar. Benim kişisel görüşüm sırf arkadan itiş bu sınıfta BMW gibi bir markanın çıkardığı ürün olmasını da göz önüne alınca tercih sebebi olur.
Net 1.16d
A serisini beğenmesemde makyajlı daha başarılı oldu, 1 e tercih edebilebilir, ama a3 tercih olur her bakımdan o ayrı:)
tigervts
04-10-2016, 10:51
Teşekkürler sizlere,
A3 de baktım da makyajlı kasasında tam net bilgi verilemedi yeni olduğundan. Bmw-Merdeces varken audi biraz geride kalıyor düşüncesindeyim. Belkide Golf kullandığım içindir.
Shadow_Dancer
04-10-2016, 10:55
Aracını satma. :)
A serisinde bir süre sonra ortaya çıkan trim sesleri canınızı sıkabilir..
Ben 3 marka arasında çok gittim geldim en ağır basan dizel A3 oldu çok memnunuz bilginiz olsun.
BMW hem dar, hem yavaş Audiye göre, Mercedes'e ısınamadık bir türlü tercihimiz Audi olmuştu :)
İkisinin karşılaştırması dışında bir yorum olacak ama, borca girecekseniz eğer aracınız daha 3 yaşında bir süre daha binmeniz daha iyi şu ekonomik şartlarda özellikle.
Aracını satma. :)
benim fikrim de aynı olucak.
İmkan var ise biraz daha sıkarak kendini 3 ay 5 ay 1 sene artık maddi durumuna göre bekleyip bir üst segmente çıkabilirsin.
1 ile 3 ün içi aynı gibi gözükse de birçoğumuzda 1 3 ün küçüğü başka fark yok algısı olsada kabaca , fark ediyor gerçekten kalite vs olarak.
Ama golf highline verip aldığında çok bir şey değişmeyecek senin açından.
a serisi a3 1 serisi güzel araçlar ama golf 7 dsg highline yabana atılacak araç değil diğerlerinin yanında.
1 serisi m paket en yakın arkadaşımda vardı çok bindim kullandım vs.
A kısa süre kullandım kiralık olarak , makyajlısı çok şık duruyor tasarım olarak iddialı ama trim motor konularında çok çok bilgili tecrübeli arkadaşlar yazacaktır.
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle şuan kullanmakta olduğum 2013 Golf 7 TDI DSG Highline aracımı satıp,
A180d AMG ile BMW 116d M Sport arasında kalmış durumdayım. Araçları baya inceleyip, test sürüş yaptım.
Görüşlerim şu şekilde;
1- Motor Konusunda mercedes biraz hantal , Bmw bu konuda başarılı.
2- İç malzeme kalitesi mercedes te daha başarılı.
3- Dış tasarım olarak mercedes daha sportif.
4- Aktarma olarak Bmw arakadan itiş olduğundan zevk veriyor.
5- Şanzıman Bmw de daha başarılı
6- Araç Donanım özellikleri olarak Mercedes fazlasıyla dolu. Bmw bu konuda eksik.
Sizlerin izlenimleri, kullanıcılar, yorumlar vs bana yardımcı olmanıza sevinirim.
7- Esnaf abilerimin söylediğine göre Mercedes'de Reno motoru varmış.
Bmw tavan mercek m ise gerisi hikaye mavi yada kırmızı ise konu kilitlenebilir :)
Nightfish
04-10-2016, 11:18
Ben CLA kullanıyorum yaklaşık 25.000 kmdir. Net bir şekilde Mercedes'ten uzak durmanı öneririm.
Öncelikle eksilerini yazayım
- Yetkili serviste bakım çok pahalı. Her 30.000 kmde bir yakıt filtresi değişiyor ve bakım tutarı 1.600 TL.(İndirimle 1.150'ye bitti) Diğer bakımları 800 TL.
- İnanılmaz trim sesi var. Cam tavan inanılmaz ses yapıyor ve kronik, kesemiyorlar.
- Bildiğim kadarıyla A'da Runflat lastik yok o yüzden biraz daha yumuşak ancak benim aracım ciddi anlamda böbrek taşı döktürür insana.
Artılarına gelirsek
+ Yakıtı kokluyor.
+ Bu araçtaki donanımları BMW'de almaya çalışırsanız 1 serisi 3 serisi fiyatına çıkıyor. Donanım açısından fazlasıyla zengin.
+ Çok sert dedik ancak yol tutuş harika.
Bir de yanılmıyorsam A serisi segmentindeki en dar araç. Bu açıdan arka koltuk sık kullanılacaksa sorun yaşanabilir.
Sedan a3 bakılabilir bence :)
1 ve a serisi için golfü değiştirmek sadece model yılı güncelleme olarak mantıklı olur.
optimus_prime
04-10-2016, 12:19
dış ve iç tasarım mercedeste daha iyi
ama motor şanzıman uyumu bmw
ben olsam golf7 yi satıp bunlardan birini almam illa model değişcekse 1-2 yaşında üst sınıftan bakardım a4 yada C gibi
110 tdi'ın 1.16d den yavaş olma ihtimali biraz garip geldi bana. hatta hem a hemde a3 den hızlıdır beygiri yüksek olmayabilir ama o şanzımanla gayette güzel götürüyor. a3'ün içinin kalitesini bu sınıfıta lider olarak görsemde gönül hep 1 diyor.
tigervts
04-10-2016, 12:52
A serisinde bir süre sonra ortaya çıkan trim sesleri canınızı sıkabilir..
Makyajlı kasada bu giderilmedi mi? MAkyajlı kasa ile kıyaslamak lazım
Böyledir tercih arasında kalsam arkadan itişli olduğu için bmw derdim, fakat 1 yerine az km kesinlikle 3 serisi.
yasindemir
04-10-2016, 12:53
Şirket arabam a3, Golften dünya deniz farkı yok. Motor şanzıman zaten aynı. Aynı sınıfta araç değişikliğini ben olsam sürüş dinamikleri farklı olduğu için 1.16d tercih ederdim. Yoksa gerçekten değiştirmeye değmez.
tigervts
04-10-2016, 12:54
Ben 3 marka arasında çok gittim geldim en ağır basan dizel A3 oldu çok memnunuz bilginiz olsun.
BMW hem dar, hem yavaş Audiye göre, Mercedes'e ısınamadık bir türlü tercihimiz Audi olmuştu :)
Bmw dar ama bu üç markadan en hızlısı Bmw>Audi>Mercedes
tigervts
04-10-2016, 12:57
Ben CLA kullanıyorum yaklaşık 25.000 kmdir. Net bir şekilde Mercedes'ten uzak durmanı öneririm.
Öncelikle eksilerini yazayım
- Yetkili serviste bakım çok pahalı. Her 30.000 kmde bir yakıt filtresi değişiyor ve bakım tutarı 1.600 TL.(İndirimle 1.150'ye bitti) Diğer bakımları 800 TL.
- İnanılmaz trim sesi var. Cam tavan inanılmaz ses yapıyor ve kronik, kesemiyorlar.
- Bildiğim kadarıyla A'da Runflat lastik yok o yüzden biraz daha yumuşak ancak benim aracım ciddi anlamda böbrek taşı döktürür insana.
Artılarına gelirsek
+ Yakıtı kokluyor.
+ Bu araçtaki donanımları BMW'de almaya çalışırsanız 1 serisi 3 serisi fiyatına çıkıyor. Donanım açısından fazlasıyla zengin.
+ Çok sert dedik ancak yol tutuş harika.
Bir de yanılmıyorsam A serisi segmentindeki en dar araç. Bu açıdan arka koltuk sık kullanılacaksa sorun yaşanabilir.
Bakımlarda Bmw ve Mercedes aynı fiyatlardadır.
A serisindede Runflat lastikler mevcut
A serisi Bmw den ve golf ten daha geniş bir araç bizzat kontrol ettim.
tigervts
04-10-2016, 12:59
sline A3 tavsiye ederim
sizden sanırım 116d m sport paket var. neden A3 de bmw demediniz?
tigervts
04-10-2016, 13:01
Böyledir tercih arasında kalsam arkadan itişli olduğu için bmw derdim, fakat 1 yerine az km kesinlikle 3 serisi.
Düşündüm 2016 318i baktım 10000 tl daha fazzla ve benzinli oluyor bu seferde.
Nightfish
04-10-2016, 13:06
Tekrardan selamlar. Geçtiğimiz hafta çok yakın bir arkadaşıma 2016 A serisi AMG paket aldık. Kendisini arayıp sordum şimdi, araçta runflat lastik yok. Opsiyon olabilir, kontrol etmenizde fayda var.
Genişlik konusunda da katalog verilerini bilmiyorum ancak bindiğinizde en dar gelen araç A serisi. Trim sesi makyajdan sonra çözülmedi maalesef, ilk 15.000 KM rahatsınız ancak sonrasında başlıyor. Unutmadan benim aracım da 2015 model.
Mehmetmert
04-10-2016, 13:10
Ben A3 derdim ama simdiki araciniz golf 7olmasa idi.Hicbir fark yok nerdeyse...
Bmw dar,ses sistemi cok kotu,116d m paket alinca arka lastik 255 taban geliyor sanirim(45 de olabilir) 115hp araba biraz arkasini atip sizi eglendirmesi icin cok kaygan asfalt lazim.Cekis arkadan oldugu icin surerken digerlerine gore zevk verir.Motor 3silindir bence basarili,bir sorununu duymadim daha.Harmankardon,18"jant,mpaket...vs cidden zevkli bmw 1 doldurunca fiyat 150lere geliyordur sanirim.
Makyajsiz A180amg Belkide en dolusu arkadasimda vardi,araba bmwden sonra bayagi baygi ferah ve genis.Koltuklari ve koltuk aralarindaki isiklar harika otesiydi.Motor malumumuz gitmiyor,yakmiyor.Sanzuman cift kavrama ama dsg gibi isik hizinda atmiyor,yada motordan dolayi oyle hissediliyor.Opsiyonel ses sistemi vardi,basslarda kapilardsn cok trim sesi geliyordu cok sokturdu taktirdi mercedeste.Birde sehir ici bilmem ne asisst kirlendimi surekli devreden cikiyordu islak mendille mercedes amblemini silip duruyordu :D Bakimlari cidden cok ama cok pahali,bmwde 60.000e kadar bakim hediye ediyorlar onu es gecelimde audi ile mercedesi karsilastiriyim.Ilk 30.000 bakimina tam tamina 1400tl odedi bu fiyat audide 700tl.TDI motorun trigeri 120.000de degisiyor(4yil) mercedeste 60.000de ve o bakimdan 3 den assagi cikamazsiniz mercedeste.
Audiye gelirsek golfun daha sessizi,daha kaliteli ic mekanlisi,biraz daha rijiti ama genel hatlariyla vaovluk bir fark yok.
Ben oyumu sevmesemde 116d den yana kullaniyorum,yazilimla ve kaygan asfaltta zevk verebilir :)
denizhandinc
04-10-2016, 13:37
hic polemige girmeden bmw alırdım
Düşündüm 2106 318i baktım 10000 tl daha fazzla ve benzinli oluyor bu seferde.
vala bence aracın güzel bendede aynı araçtan var bunlar içinde satmazdım, imkan varsa biraz bekleyip f30 320ied alman benzinlide olsa daha iyi olur yılda 15-20bin km yapıyorsan totalde 2bin tl farkeder.
Bmw dar ama bu üç markadan en hızlısı Bmw>Audi>Mercedes
Düşündüm 2016 318i baktım 10000 tl daha fazzla ve benzinli oluyor bu seferde.
http://i.hizliresim.com/mEZn50.jpg
Konu ile alakası yok ama bundan haberin olsun istedim :D
onursumer
04-10-2016, 14:50
poloyu almasaydım bmw 1.18i alıcaktım fakat güzel opsiyonlar ile fiyat çok yükseliyor
tigervts
04-10-2016, 15:08
Saolun arkadaşlar şuan 2013 golf olduğundan A3 ü eledim.
Bmw 116d kullanınca mest oluyorum tamam bu diyorum. Mercedes bayisine gidincede amg yi görünce işte bu diyorum, denge menge kalmadı anlayacağınız.
Evet bunlar az paralar değil sonra kafayı vurmak istemediğimden ince dokularla araştırıyorum. Mercedes çok sert ondan sanırım trim sesleri meydana geliyor. Bir araçta trim sesi duyduğumda çıldırıyorum, buda amg tarafında baya korku yaratmakta. Golf bu konularda maşallah çok başarılı.
2013 model golf um 19000 km de. şuan ki şartlar altında aslında yılda 11000 km yapacam.
Evet niye dizel diceksiniz. Şöyle 116d test sürüşünde araca bayıldım çekişi itibariyle, buna karşılık Bmw 118i denemek istedim ama yoktu onun yerine 318İ test ettim ama malesef 116d nin gerisinde kalıyordu 270nm torkun gücünü benzinli 220nm verememişti. Bundan dolayı dizel diyorum.
Yanlışım varsa düzeltin
tigervts
04-10-2016, 15:14
Yigit-Y
Çok teşekkür ederim bende bunu arıyordum:)
daha önce de tartışılmıştı bu konu, tekrar aynı şeyi belirteceğim.
Mercedes A kesinlikle parasını hak etmiyor.
bmw tercihi daha doğru olur.
işin içine a3 girecek ise en doğru karar A3'tür.
üçü içinde en kalitelisidir ve motor&şanzıman uyumu :icon_tup:
imkanınız varsa biraz bekleyin, makyajlı a3 alın.
hatta s-line dış paket, S spor iç paket alırsanız, bir de üzerine ses sistemi eklerseniz pişman olmazsınız ve bana teşekkür edersiniz :D
ayrıca mercedes ve bmw'dan yollarda yüzlerce var.
Dolu paketli bir a3 ise her yerde dikkat çekiyor.
(kendi aracımdan biliyorum.)
1.diğer 2 seçenekten daha rafine ve kaliteli
2. Diğer 2 seçenekten daha az var piyasada baymiyor daha ozel
Ayrıca arkadan itiş diye en azından arada yanlarım vs diye almıştım ama 1.6dizel ile pek keyifli olmuyor
Benzinli olursa 218i olabilir 3 silindir egsoz vs ile çok tatlı homurduyor yazılım ile de keyifli olur en azından rwd keyfini yasatir ama tek kapı tercihlerde yok