PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Off Road araç tavsiyesi

yasinkarahan
04-10-2016, 21:08
Herkese merhabalar uzun süre gerek hızlı gerek normal arabalarım oldu fakat şu sıralar off road araclarina karsı ilgim arttı. Bayadır araçları inceliyorum fakat kararsız kalıyorum. Öncelikle ağır off roaddan ziyade daha çok kamp amaçlı bi araç düsünüyorum, aynı zamanda gündelik olarakta kullanacagım bir arac olucak o nedenle yakıt tüketimide önemli. Bütçe olarakta 35 bin tl civarı bi bütçem var. Aklıma ilk gelen Jeep grubu oldu fakat yuksek tuketim oranlarindan dolayi uzulerek eledim. Discovery 2'ler butcemi biraz aşıyor o nedenle onu da eledim. İlk düsündügüm grand vitara oldu 2.0 veya 2.5 birde terrano 2 2.7 dizel ama araclar hakkinda net bir bilgim yok. Önerebileceginiz farkli araclara bu araclar hakkinda biraz bilgiye ihtiyacim var yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkur ederim.

TLH
04-10-2016, 21:20
Hiç kullanma şansım olmadı ama o fiyatlarda aklıma ilk gelen Nissan Pathfinder

coolvtec
04-10-2016, 21:22
Grand Vitara, ilk kasa xtrail ve duster ilk aklıma gelenler.

S.Özcan
04-10-2016, 21:24
SUZUKİ Mİ? SON SURUM vol:III [HD] :)) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=jgXqkzuIAz4&feature=share)

Böyle bi muhabbet vardı :)

_driver_
04-10-2016, 21:24
Grand vitara ve duster araçların ikisini de kullandım hala da iki araca da sahibim tavsiye ederim

yasinkarahan
04-10-2016, 21:53
Hiç kullanma şansım olmadı ama o fiyatlarda aklıma ilk gelen Nissan Pathfinder

Pathfinder hic aklima gelmedi acaba yakıt tuketimi falan nasil

jr1905
04-10-2016, 21:55
L200 u de alternatifler arasına alabilirsiniz bence

yasinkarahan
04-10-2016, 21:55
Grand vitara ve duster araçların ikisini de kullandım hala da iki araca da sahibim tavsiye ederim

Grand Vitara, ilk kasa xtrail ve duster ilk aklıma gelenler.

Renault grubuna oldu bitti bir ön yargım var duster o nedenle dusunmuyorum. Fakat grand vitara veya muadili herseye açığım.

salih_560
04-10-2016, 22:06
Benim tavsiyem ise jeep grand cherokee 5.2 olur yakıt konusunda biraz yakar ama zevk araçı olacak o yüzden çok düşünmezdim yakıt konusunu ben ki 6 ay kadar kullandım çokta güzeldi sonra sattım araçı ...

anamur
04-10-2016, 23:06
hilux veya freelander 1 düşünülebilir. bütçe 30bin civarı olsa düşünülebilird. Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-isuzu-tfr-2002-model-4x4-arazili-klimali-cift-kabin-303923610/detay)

yasinkarahan
04-10-2016, 23:17
Benim tavsiyem ise jeep grand cherokee 5.2 olur yakıt konusunda biraz yakar ama zevk araçı olacak o yüzden çok düşünmezdim yakıt konusunu ben ki 6 ay kadar kullandım çokta güzeldi sonra sattım araçı ...
Günlük ortalama 100 km kadar yol yapiyorum onun icin yakit konusunda cok yoracagini dusunuyorum.

yasinkarahan
04-10-2016, 23:18
hilux veya freelander 1 düşünülebilir. bütçe 30bin civarı olsa düşünülebilird. Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-isuzu-tfr-2002-model-4x4-arazili-klimali-cift-kabin-303923610/detay)

Kamyonet tarzi istemiyorum kopruden gecmeme olaylari varmis gunluk aktif kullanilacak arac freelander bende dusunuyorum fakat hic kullanicisiyla konusma firsatim olmadi o da bi secenek.

_driver_
05-10-2016, 00:40
Sorento da kullanıyorum bendeki araç 2008 x-force modeli 170 beygir. 2004 sorento da önerebilirim japon iyidir

salih_560
05-10-2016, 01:46
Günlük ortalama 100 km kadar yol yapiyorum onun icin yakit konusunda cok yoracagini dusunuyorum.

Günlük olarak kullanacak isen biraz yorabilir off road araçı bende günlük kullanıyordum ama en fazla 10 kilometre iş ev arası 2 hafta da birde off road off roada çıktık mı her çıkışımız 1 bin lira masraf oluyordu illa ki bir yeri kırılıyor çünkü
lastikler büyük olduğu için 60 - 70 km hız yapıyordum biraz daha hızlı gidersem ses çok artıyordu sonra baktım bu iş bana göre değil verdik araçı ....

2jz
05-10-2016, 01:57
Ufak demezsen Suzuki Jimny bakabilirsin. Offroad ile ilgili geniş bir konu var forumda orada sormuştum herkes çok iyi yorumlar yaptı.

Otomatik, 1.3 litre vergi avantajı var, yüksek model, videolardan gördüğüm kadarıyla arazide çok başarılı, ufak tefek park sorunu falan olmaz.

Erdem K.
05-10-2016, 07:10
duster 4wd dci tam sizlik ...

aslan
05-10-2016, 07:25
Nissan terrano düşünürmüsün?Fiyat 25750

by.gkn
05-10-2016, 08:08
Büyük bir araca ihtiyacınız yoksa o bütçeye jimny ideal bir araç bana göre.

oguz
05-10-2016, 08:14
HEm Yola gideyim , Hem az yaksın , İdare eder konfor diyorsan Duster , başlangıç için gayet iyi , kısa şasi ve 4 çeker olarak gayet başarılı , 82k km olmuş eşşek gibi de kullanıyorum yakıt 8 lerde , Arazisi ( lastiğin katkısı da vardır) bence gayet iyi , piratik ticaride değil , TAvsiye ederim.

Eray
05-10-2016, 08:30
yakıtını filan bilmem de şu görüntü de bi başka yani...
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-baskan-jp-ten-1996-grand-cherokee-4.0l-off-road-donanimli-333964171/detay)

b.ustaoglu
05-10-2016, 09:00
Pickup dusunurseniz kesinlikle l200 ve hilux tercih edin. Diger turlu butce dahilinde model yili daha dusuk araclara yonelmeniz gerekir. Belki butcenizde 10 liralik artis mumkun olursa grand cherokee 2.7 crd veya cherokee 2.8 crd alinabilir. Bunlarin yaninda fiyatlari ne alemde bilmiyorum ama grand vitara 1.9 dizel de olabilir. Benzinli arazi araclari ise ciddi anlamda yorar ve arazide yetersiz kalabilir. Ancak hacimli buyuk motor lpg ile tatmin eder

mimarsertac
05-10-2016, 09:23
Jimny ve ya Duster size en mantıklı seçenek.

efef
05-10-2016, 09:48
Düzgününü bulursan senin ilacın terranoyla,babam 1 senedir biniyo biz alırken kime sorsam hep bi tarafını kotuledi fakat yazın tam ortasında 7 yetişkin kişi klima açık 500 kmden fazla yol yaptık gram hararet yükselmesi.(internetten araştırınca çok hararet yaptığı söyleniyor ).Sadece traktörün girdiği yere girip çıkıyor ağır 4 cekeri çok güzel).Her tarafı orijinal yükseltmesi felan yok çok ilerisini aramiosan yeterli.Yakıt olarak şehir içi 50 60 kuruş arası Yakıt fiyatına göre farklılık gösteriyor uzun yolda 35 40 civarı.Pederin araç 360k de ilk sahibinden aldık gayet güzel düzgün olursa seversin pişman olmazsin,bide bu arada ilk enjektoru kablolu bi o parça biraz pahali(tek enjektoru sıfırı 1000 lira)

yasinkarahan
05-10-2016, 10:22
Sorento da kullanıyorum bendeki araç 2008 x-force modeli 170 beygir. 2004 sorento da önerebilirim japon iyidir

Abi sorento hiç düşünmedim hem off road ekipman olarak hemde arazide zayıf kalacağını düşünerekten tabi bunlar hep varsayım.

Günlük olarak kullanacak isen biraz yorabilir off road araçı bende günlük kullanıyordum ama en fazla 10 kilometre iş ev arası 2 hafta da birde off road off roada çıktık mı her çıkışımız 1 bin lira masraf oluyordu illa ki bir yeri kırılıyor çünkü
lastikler büyük olduğu için 60 - 70 km hız yapıyordum biraz daha hızlı gidersem ses çok artıyordu sonra baktım bu iş bana göre değil verdik araçı ....

Aslında kare kasa cherokee çok istiyorum fakat hergün 70-80 tl yakıt parası vermek hayatan soğutur beni :D

Büyük bir araca ihtiyacınız yoksa o bütçeye jimny ideal bir araç bana göre.

Ufak demezsen Suzuki Jimny bakabilirsin. Offroad ile ilgili geniş bir konu var forumda orada sormuştum herkes çok iyi yorumlar yaptı.

Otomatik, 1.3 litre vergi avantajı var, yüksek model, videolardan gördüğüm kadarıyla arazide çok başarılı, ufak tefek park sorunu falan olmaz.

Jimny ve ya Duster size en mantıklı seçenek.

Jimny çok öneriliyor hem yakıt hem vergi yönünden fakat benim için maalesef biraz ufak :)

duster 4wd dci tam sizlik ...

HEm Yola gideyim , Hem az yaksın , İdare eder konfor diyorsan Duster , başlangıç için gayet iyi , kısa şasi ve 4 çeker olarak gayet başarılı , 82k km olmuş eşşek gibi de kullanıyorum yakıt 8 lerde , Arazisi ( lastiğin katkısı da vardır) bence gayet iyi , piratik ticaride değil , TAvsiye ederim.

Duster konusunda Renault'dan gelen bir ön yargım var belki şuan için en mantıklısı fakat kullanırken keyif alacağımı pek düşünmüyorum.

yakıtını filan bilmem de şu görüntü de bi başka yani...
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-baskan-jp-ten-1996-grand-cherokee-4.0l-off-road-donanimli-333964171/detay)

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-en-temiz-cherokee-xj-kare-kasa-346061972/detay) Gönüllerde yatan aslan bu fakat yakıt azımsanmayacak kadar çok.

Düzgününü bulursan senin ilacın terranoyla,babam 1 senedir biniyo biz alırken kime sorsam hep bi tarafını kotuledi fakat yazın tam ortasında 7 yetişkin kişi klima açık 500 kmden fazla yol yaptık gram hararet yükselmesi.(internetten araştırınca çok hararet yaptığı söyleniyor ).Sadece traktörün girdiği yere girip çıkıyor ağır 4 cekeri çok güzel).Her tarafı orijinal yükseltmesi felan yok çok ilerisini aramiosan yeterli.Yakıt olarak şehir içi 50 60 kuruş arası Yakıt fiyatına göre farklılık gösteriyor uzun yolda 35 40 civarı.Pederin araç 360k de ilk sahibinden aldık gayet güzel düzgün olursa seversin pişman olmazsin,bide bu arada ilk enjektoru kablolu bi o parça biraz pahali(tek enjektoru sıfırı 1000 lira)

Terrano konusunda çok arıza çıkarıyor hararet sorunu var deniyor ama sizin gibi kullanıcıdan dinlemek daha faydalı terrano seçeneklerim arasında ayrıca xtrail'de bakıyorum kafama yattı o araçlarda.

Pickup dusunurseniz kesinlikle l200 ve hilux tercih edin. Diger turlu butce dahilinde model yili daha dusuk araclara yonelmeniz gerekir. Belki butcenizde 10 liralik artis mumkun olursa grand cherokee 2.7 crd veya cherokee 2.8 crd alinabilir. Bunlarin yaninda fiyatlari ne alemde bilmiyorum ama grand vitara 1.9 dizel de olabilir. Benzinli arazi araclari ise ciddi anlamda yorar ve arazide yetersiz kalabilir. Ancak hacimli buyuk motor lpg ile tatmin eder

Bütçe olarak biraz daha çıkabilsem 1.9 dizel grand vitara düşünüyorum hem benim kullanım amacıma uygun hemde daha güncel bir araç fakat o miktarlara çıkamıyorum :(

https://s15.postimg.org/mh8mmcv97/vitara.jpg (https://postimg.org/image/t7p3vsiev/)

https://s15.postimg.org/h73nv2b0b/vittaraaaa.jpg (https://postimg.org/image/l3gzr1vzr/)

https://s15.postimg.org/wtux8fosb/xtrail.jpg (https://postimg.org/image/b7fwreq7r/)

Fikirlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

AliGizda
05-10-2016, 10:55
Bu bütçede araç baksam düşünmeden şu aracı alırım. Vergisi sıkıntı biraz ama.

Bir üst kasa 2.5 dizelini kullandım, gerçekten çok şaşırtmıştı beni performans olarak.

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-acil-satilik-fiati-cok-uygun..ilk-gelen-alir-348357436/detay)

yasinkarahan
05-10-2016, 11:22
Bu bütçede araç baksam düşünmeden şu aracı alırım. Vergisi sıkıntı biraz ama.

Bir üst kasa 2.5 dizelini kullandım, gerçekten çok şaşırtmıştı beni performans olarak.

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-acil-satilik-fiati-cok-uygun..ilk-gelen-alir-348357436/detay)

Vergisinden ziyade yakıt tüketimleri beni korkutuyor bu tüketimleri göze alsam zaten Jeep grubuna yönelmek istiyorum

tayreep_john
05-10-2016, 12:10
arkadaşım bir ay önce 35 bogger lastikli 3 farklı kilit diff bulunan yükseltmeli landrover TD5 aldı baya baya bütün şehri düz bi rotadan geçebiliyoruz :D tavsiye ederim.

oguz
05-10-2016, 12:20
YAkın arkadaşımda 1.9 dizel ( Renault motoru ) Grand vitara var, GErçekten keyifli güzel araç , Alt devirler cansız , kasa 1850 kg , arazisi güzel , Ancak servis durumu sıkıntılı , Motor Renault Sizin için soru işareti olabilir.. GAyet sağlam ve güzel araç , Yakıtı onunda max 10 litrelerde.. Ha motor biraz gürültülü:/

yasinkarahan
05-10-2016, 12:42
arkadaşım bir ay önce 35 bogger lastikli 3 farklı kilit diff bulunan yükseltmeli landrover TD5 aldı baya baya bütün şehri düz bi rotadan geçebiliyoruz :D tavsiye ederim.

Arkadaşınız Discovery 2 mi yoksa defender 2.5 mi aldı?

YAkın arkadaşımda 1.9 dizel ( Renault motoru ) Grand vitara var, GErçekten keyifli güzel araç , Alt devirler cansız , kasa 1850 kg , arazisi güzel , Ancak servis durumu sıkıntılı , Motor Renault Sizin için soru işareti olabilir.. GAyet sağlam ve güzel araç , Yakıtı onunda max 10 litrelerde.. Ha motor biraz gürültülü:/

Renault motorlarıyla bi sorunum yok zaten şu dönemde çoğu firma ortak motor kullanıyor. Benim Renault ile ilgili problemim araçların tasarımı ve iç dış malzeme kalitesi dusterdan o nedenle uzak duruyorum. 1.9 dizel grand vitara bütçemi bir miktar aşıyor ya eski kasa düşünücem yada bütçeyi artırmam gerekecek.

Met!!
05-10-2016, 13:45
Jimny güzel tercih olabilir OK-144 yükseltme kitli Jimny 10litre civari yakıyordu ancak 100Km/h üzeri hayal ve uzun yolda çok yorar, Bence AT lastikli Duster veya Sorento sizin işinizi gayet iyi görecektir. GC 5.2 aralarında offroad için en uygunu ancak yakıt olarak üzebilir.
Not: Sorento, ZJ 5.2 ve Jimnyim vardı.

yasinkarahan
05-10-2016, 14:17
Jimny güzel tercih olabilir OK-144 yükseltme kitli Jimny 10litre civari yakıyordu ancak 100Km/h üzeri hayal ve uzun yolda çok yorar, Bence AT lastikli Duster veya Sorento sizin işinizi gayet iyi görecektir. GC 5.2 aralarında offroad için en uygunu ancak yakıt olarak üzebilir.
Not: Sorento, ZJ 5.2 ve Jimnyim vardı.

Dedigim gibi jimny bana hic uygun bir arac degil off road modunda sorento nasil olur bilemiyorum daha onceden tecrubesi olan abilerimden kardeslerimden tavsiye bekliyorum

aybarsdnr
05-10-2016, 14:33
Dostum, bir amerikanci olarak sana tavsiyem gunluk ve hafif arazi-kamp seklinde kullanacaksan asla jeep grubu alma. Diger marka gruplarina gore daha narinlerdir ama heybeti, donanimi ve gorselligi tartisilmaz. Gercekten bir jeep i adam etmek icin en az araci aldigin para kadar butce ayiraman gerekebilir. Elektronik araclar olduklari icin yok camiydi, klimasiydi, sunroof uydu bir cok problemle karsilasabilirsin. Kronik hepsinin su alma ve curume problemi olabilir. Ya cok cok iyi bakilmis bir arac bulacaksin ki imkansiza yakin ya da kendin toparlayacaksin.

2.0 vitaralara bak derim. Arazi performansi ve lpg ile yakit sarfiyati cok idealdir. Tam senin istedigin arac diyebilirim. 2.5 v6 lar daha sorunlu motorlardir ve bakim maliyeti daha yuksektir.

Mumkunse standart bir arac bulup yukseltme lastik ve vinc ile basla. Sonra ufak ufak aksesuarlarini alirsin. Araziye girmeden mutlaka vincini tak. Cok onemsiz gibi gelebilir ama ufacik bir sorunda hayat kurtarir.

yasinkarahan
05-10-2016, 15:14
Dostum, bir amerikanci olarak sana tavsiyem gunluk ve hafif arazi-kamp seklinde kullanacaksan asla jeep grubu alma. Diger marka gruplarina gore daha narinlerdir ama heybeti, donanimi ve gorselligi tartisilmaz. Gercekten bir jeep i adam etmek icin en az araci aldigin para kadar butce ayiraman gerekebilir. Elektronik araclar olduklari icin yok camiydi, klimasiydi, sunroof uydu bir cok problemle karsilasabilirsin. Kronik hepsinin su alma ve curume problemi olabilir. Ya cok cok iyi bakilmis bir arac bulacaksin ki imkansiza yakin ya da kendin toparlayacaksin.

2.0 vitaralara bak derim. Arazi performansi ve lpg ile yakit sarfiyati cok idealdir. Tam senin istedigin arac diyebilirim. 2.5 v6 lar daha sorunlu motorlardir ve bakim maliyeti daha yuksektir.

Mumkunse standart bir arac bulup yukseltme lastik ve vinc ile basla. Sonra ufak ufak aksesuarlarini alirsin. Araziye girmeden mutlaka vincini tak. Cok onemsiz gibi gelebilir ama ufacik bir sorunda hayat kurtarir.

Gercekten heybetiyle goruntusuyle istedigim tek arac GC ler fakat su durumda en mantiksiz hareket benim icin. Grand vitara konusunda 2.5 hacimli diye kararsizim fakat sizinde dediginiz gibi sorunlu oldugu soyleniyor. Su ana kadar grand vitara ve xtrail arasindayim hangi aaci alirsam alayim zaten once vinc lastik ve yukseltme yapicam.

aybarsdnr
05-10-2016, 15:32
Gercekten heybetiyle goruntusuyle istedigim tek arac GC ler fakat su durumda en mantiksiz hareket benim icin. Grand vitara konusunda 2.5 hacimli diye kararsizim fakat sizinde dediginiz gibi sorunlu oldugu soyleniyor. Su ana kadar grand vitara ve xtrail arasindayim hangi aaci alirsam alayim zaten once vinc lastik ve yukseltme yapicam.
İlk arac icin cok buyuk macera yasamak istemiyorsan arazide en cok gordugunu almani tavsiye ederim. Xtrail yapip Tr de binen benim bildigim 3 4 arac var onlar da yeni kasa. Vitara yuzlerce gorebilirsin

MertSerhanÖ.
05-10-2016, 15:50
laurate paket 4x4 bi duster alın bakın keyfinize

Met!!
05-10-2016, 16:55
Dedigim gibi jimny bana hic uygun bir arac degil off road modunda sorento nasil olur bilemiyorum daha onceden tecrubesi olan abilerimden kardeslerimden tavsiye bekliyorum

Kendi Sorentomda AT tipi lastikler vardı low 4x4 aldığımda gayet tatminkar arazisi var zj veya jimnyle karşılaştırılamaz ama uzun yol şehir içinde çok rahat edersiniz parçası ve yakıtı gayet iyidir 2500cc 140 beygir yazılımla kendine geliyor.

yasinkarahan
05-10-2016, 18:38
İlk arac icin cok buyuk macera yasamak istemiyorsan arazide en cok gordugunu almani tavsiye ederim. Xtrail yapip Tr de binen benim bildigim 3 4 arac var onlar da yeni kasa. Vitara yuzlerce gorebilirsin

Sanirim yine aynı kapıya cikiyor yayginlık, yakıt vs. Grand vitara olucak gibi

yasinkarahan
05-10-2016, 18:39
Kendi Sorentomda AT tipi lastikler vardı low 4x4 aldığımda gayet tatminkar arazisi var zj veya jimnyle karşılaştırılamaz ama uzun yol şehir içinde çok rahat edersiniz parçası ve yakıtı gayet iyidir 2500cc 140 beygir yazılımla kendine geliyor.

Yakıt ortalama hangi seviyelerde oluyor bildigim kadariyla hepsi dizel sorentolarin

Sinan
05-10-2016, 19:26
bende land rover discovery 1 var. 2.0 motor 140 bg. vergi 140 tl. yakıt 32-33 kurus lpg'de. tavsiye ederim.

bordeaux
05-10-2016, 19:31
jimny demek için geldim küçük diyosanız sorento diyebilirim. offroad açısından bir forumda fena değil diye okumuştum. bu arada hangi araç olursa olsun yoğun çamurlu bir yerden geçecekseniz uygun lastik ve diff kilit olmadan zorlanır.

yasinkarahan
05-10-2016, 19:34
bende land rover discovery 1 var. 2.0 motor 140 bg. vergi 140 tl. yakıt 32-33 kurus lpg'de. tavsiye ederim.

Bulabilsem dusundugum araclar arasinda fakat ne ilanda nede sagda solda denk gelemiyoruz kendisiyle

yasinkarahan
05-10-2016, 19:39
jimny demek için geldim küçük diyosanız sorento diyebilirim. offroad açısından bir forumda fena değil diye okumuştum. bu arada hangi araç olursa olsun yoğun çamurlu bir yerden geçecekseniz uygun lastik ve diff kilit olmadan zorlanır.

Jimny cidden benim icin biraz kucuk yoksa artisi bol bir arac. Zaten ne alirsam alayim once vinc yukseltme ve lstik 3 lusunu yapicam belki kilit cok agir off road yapmicam icin ilk etapta ihtiyacim olmayabilir.

bordeaux
05-10-2016, 19:55
Jimny cidden benim icin biraz kucuk yoksa artisi bol bir arac. Zaten ne alirsam alayim once vinc yukseltme ve lstik 3 lusunu yapicam belki kilit cok agir off road yapmicam icin ilk etapta ihtiyacim olmayabilir.

bazen çok güzel bir rotanın sonu böyle olabiliyor kilidin önemi :)
https://www.youtube.com/watch?v=Qi7YvpRbZ_s

fazla eski olmasın derim alacağınız araç. yeni her zaman keyiflidir.

Sinan
05-10-2016, 20:01
Bulabilsem dusundugum araclar arasinda fakat ne ilanda nede sagda solda denk gelemiyoruz kendisiyle

bulmak zor dedigin gibi bende zor buldum. 1 senedir kullanıyorum bende cok memnunum. discovery'lerin 3.9'ları makbuldur ama vergi ve yakıtı yuksek. 3.9'lar sadece duz yolda iyi cunku guclu motor oldugu ıcın ama arazide ise 2.0 motorlarla aynıdır. 7 kisiliktir bunlar.

yasinkarahan
05-10-2016, 20:04
bazen çok güzel bir rotanın sonu böyle olabiliyor kilidin önemi :)
https://www.youtube.com/watch?v=Qi7YvpRbZ_s

fazla eski olmasın derim alacağınız araç. yeni her zaman keyiflidir.

Aks sesi beklemedim desem yalan olur. Dogru araci bulabilirsem zaten gerekli ekipmanlar olmadan maceraya atilmam.

sweap07
05-10-2016, 20:05
Duster kanimca mantikli bir secim olur otomobil gozukmesi yakiti heryil vize derdi yok kilitli diff yukseltme kitleriyle bence eglenceli hale gelir

yasinkarahan
05-10-2016, 20:06
bulmak zor dedigin gibi bende zor buldum. 1 senedir kullanıyorum bende cok memnunum. discovery'lerin 3.9'ları makbuldur ama vergi ve yakıtı yuksek. 3.9'lar sadece duz yolda iyi cunku guclu motor oldugu ıcın ama arazide ise 2.0 motorlarla aynıdır. 7 kisiliktir bunlar.

Bir aralar 2-3 arac vardi ilanda ozellikle lacivert vardi cokta guzel duruyordu fakat o donem guvenemeyip yanasmadim.

salih_560
05-10-2016, 20:50
Türkiye'de Tek 330 beygir Patrol Rb 25 Skyline R34 ACİL SATILIK
İlan No: 300881868
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-turkiye-de-tek-330-beygir-patrol-rb-25-skyline-r34-acil-satilik-300881868/detay)

Favorilerimde ekli idi belki dedim :)

b.ustaoglu
05-10-2016, 22:11
Pickup neden dusunmuyorsunuz sadece kopru icin mi? Arazide en iyi performans fiyat ve ekipman tedarigi pickuplarda. Ozellikle l200 e36 gibi piyasasi var her yonden :D

b.ustaoglu
05-10-2016, 22:12
Ha unutmadan diff lock olmayan arazi araci ne lastikle ne yukseltmeyle hic bir sekilde yurumez. Her yerde vinclemek gerekir. En kotu arka lsd olmali yoksa bile ilk is o olmali

MetalliHead
05-10-2016, 22:17
Ölümsüz olarak da bilinen hillux öneririm ben de :D top gear programında etmedikleri kalmamıştı ama hala çalışıyordu :D

yasinkarahan
05-10-2016, 23:46
Pickup neden dusunmuyorsunuz sadece kopru icin mi? Arazide en iyi performans fiyat ve ekipman tedarigi pickuplarda. Ozellikle l200 e36 gibi piyasasi var her yonden :D

Ha unutmadan diff lock olmayan arazi araci ne lastikle ne yukseltmeyle hic bir sekilde yurumez. Her yerde vinclemek gerekir. En kotu arka lsd olmali yoksa bile ilk is o olmali

Ölümsüz olarak da bilinen hillux öneririm ben de :D top gear programında etmedikleri kalmamıştı ama hala çalışıyordu :D

Açıkcası kamyonet gibi gözükmeleri hoşuma gitmiyor, sanırım her yıl muayene yaptırmak gerekiyor ve köprü olayı var. Pick-uplar bana pek jip tadı vermiyor sanırım görüntülerinden ötürü.

Thracian
06-10-2016, 04:05
Tüm yorumları okudum, konu sahibi sana 3 yol gözüküyor.

1- Dacia Duster; reno sevmiyorum falan diyorsun fakat dolu duster la bi kaç tur at. Tüm fikrin değişecek. Bu kadar adam boşuna almadı.
2- L200-HiLux; Bagajı yükleme kapasitesi yüksek. Bütceye daha yatkın olan bu.
3- Cj-5; kara düzen eşeke bineceksin. Bütce 10-12 bin ayırsan yeter. Kalan bütcenle kendine garklı arac al. Hatta offroad ıciddi düşünüyorsan bide römörk al. Çekerek götür.

b.ustaoglu
06-10-2016, 05:06
Ya kamyonetlerin dediginiz gibi muayne vergi gibi dezavantajlari var. Bizde de nissan skystar var. Biraz sikintili o konularda ama yapisi geregi arazide cok saglamlar. Saseleri cok kuvvetli ve sanziman oranlari cok guzel. Yeni nesilde motorlarda cok guclu ve nispeten elektronik degiller. Cogu pickup arka lsd kilit fabrikasyon bir kacinda ayrica diff lock var %70e kadar kilitliyor diye biliyorum. Fiyatlari da jiplere gore daha uygun tabi. Ve arazide arac gercekten cok yipraniyor. En basitinden cizilmedik yeri kalmiyor :) oyle pasta cila kurtaracak gibi cizik de degil.

Bence bir iki defa varsa bi arkadasinizla off road gezisine katilin. Hem ne derece arabayi zorlarsiniz sartlari gorursunuz hem de arac secimi icin fikir olur.

nyz_61
06-10-2016, 09:12
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-ozenle-hazirlanmis-suzuki-jimny-341809193/detay)

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-ozisik-otomotiv-den-offroad-suzuki-jimny-331148993/detay)

Bunlar bence hem fiyat olarak hemde birçok açıdan uygun kriterlerinize.

clioGT
06-10-2016, 09:19
duster, 2.7 terrano, freelander bence bui şlere uygun değil. disco2 fiyatları ne kadar artmış öyle 2 senede anlaamdım gitti. jeep pek öyle expedition kamp vs aracı değil gibi yakıtından ötürü bence öncelikle. alacaksan da çok eski ve çok kmlilere bulaşma derim.

l200 ya da hilux derim ama onlarda da köprü olayı var:)

suzukileri ben sevemedim ne sıkıntısı var neyini sevemedin dersen, bilmem derim:)

aslında temiz güzel range rover p38 bulacaksın, körükleri söküp amort yaya çevireceksin güzel de ustan olacak... miss:)

coolvtec
06-10-2016, 10:09
Jimmy arazi açısında çok iyi olabilir ama bir bayan için bile çok küçük ve güzel değil bence. Bir de lift kit vb yapınca böcük gibi oluyor. :)

Met!!
06-10-2016, 12:55
Benimki fena durmuyordu
http://i57.tinypic.com/2z3ri15.jpg

yasinkarahan
06-10-2016, 13:05
Ya kamyonetlerin dediginiz gibi muayne vergi gibi dezavantajlari var. Bizde de nissan skystar var. Biraz sikintili o konularda ama yapisi geregi arazide cok saglamlar. Saseleri cok kuvvetli ve sanziman oranlari cok guzel. Yeni nesilde motorlarda cok guclu ve nispeten elektronik degiller. Cogu pickup arka lsd kilit fabrikasyon bir kacinda ayrica diff lock var %70e kadar kilitliyor diye biliyorum. Fiyatlari da jiplere gore daha uygun tabi. Ve arazide arac gercekten cok yipraniyor. En basitinden cizilmedik yeri kalmiyor :) oyle pasta cila kurtaracak gibi cizik de degil.

Bence bir iki defa varsa bi arkadasinizla off road gezisine katilin. Hem ne derece arabayi zorlarsiniz sartlari gorursunuz hem de arac secimi icin fikir olur.

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-ozenle-hazirlanmis-suzuki-jimny-341809193/detay)

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-ozisik-otomotiv-den-offroad-suzuki-jimny-331148993/detay)

Bunlar bence hem fiyat olarak hemde birçok açıdan uygun kriterlerinize.

Çok ağır off road düşünmüyorum yani parkur veya toplu geziler falan ailem ile birlikte kamp amaçlı kullanıcam.
Jimny tamamen kriterlerimden farklı aslında o nedenle düşünmüyorum.

duster, 2.7 terrano, freelander bence bui şlere uygun değil. disco2 fiyatları ne kadar artmış öyle 2 senede anlaamdım gitti. jeep pek öyle expedition kamp vs aracı değil gibi yakıtından ötürü bence öncelikle. alacaksan da çok eski ve çok kmlilere bulaşma derim.

l200 ya da hilux derim ama onlarda da köprü olayı var:)

suzukileri ben sevemedim ne sıkıntısı var neyini sevemedin dersen, bilmem derim:)

aslında temiz güzel range rover p38 bulacaksın, körükleri söküp amort yaya çevireceksin güzel de ustan olacak... miss:)
.
P38'ler gerçekten off road seven herkesin sahip olmak isteyeceği bir araç fakat yakıt tüketiyor diyemicem farklı bişey ya 100 km'de 30 lt gibi bi durum varmış :D

Jimmy arazi açısında çok iyi olabilir ama bir bayan için bile çok küçük ve güzel değil bence. Bir de lift kit vb yapınca böcük gibi oluyor. :)

Kesinlikle katılıyorum belki arazide iyi yakıtı az ama benim gibi 1.90 boyu olan biri için pek hoş durmaz tabi bide iç hacmi bildiğim kadarıyla baya küçük.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

melihyilmaz
06-10-2016, 13:10
Bende duster a on yargılıydım su an yeni kasa 4x4 sahibiyim cok memnunum. 4 tane bf ko2 lastik ve vinc ile sizi kolay kolay yolda bırakmaz arka koltukları yatırınca düm düz iki kişilik yatak oluyor. Eger dodik tavan sepeti led bar vs takacaksanda görünümünü tamamlamıs olursun.

emregnal
06-10-2016, 13:46
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dacia-ermatline-dacia-duster-4x4-ozel-yapim-316495264/detay)
Örnek olarak ilandaki gibi bir duster bence aile gezisi kamp gibi şeyler için yeterli olacaktır. Vergi, muayene yakıt giderlerinden avantajlısın. Motor güncel 110 luk 4x4 modeli yeterli gücü ve torku sağlıyacaktır.

yasinkarahan
06-10-2016, 14:23
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dacia-ermatline-dacia-duster-4x4-ozel-yapim-316495264/detay)
Örnek olarak ilandaki gibi bir duster bence aile gezisi kamp gibi şeyler için yeterli olacaktır. Vergi, muayene yakıt giderlerinden avantajlısın. Motor güncel 110 luk 4x4 modeli yeterli gücü ve torku sağlıyacaktır.

Bu arac mi yoksa bu goruntudeki bir arac mi oneriyosunuz. Ben duster'ın verecegim parayi haketmeyecegini dusunuyorum tabi 35 bin gibi bi limitim belki az belki cok ama dusuncem bu. Jip gibi durmuyor baktigim zaman yada oyle gormek istemiyorum bilmiyorum.

yasinkarahan
06-10-2016, 14:25
Benimki fena durmuyordu
http://i57.tinypic.com/2z3ri15.jpg
Aracınız guzelmis maasallah fakat benim ihtiyaclarimi karsilyacak bir arac degil Jimny.

emregnal
06-10-2016, 20:03
Bu arac mi yoksa bu goruntudeki bir arac mi oneriyosunuz. Ben duster'ın verecegim parayi haketmeyecegini dusunuyorum tabi 35 bin gibi bi limitim belki az belki cok ama dusuncem bu. Jip gibi durmuyor baktigim zaman yada oyle gormek istemiyorum bilmiyorum.

Yok ilanı örnek olarak koydum. Duster alınıp yavaş yavaş ilandaki gibi toplanabilir.

clioGT
07-10-2016, 09:23
o duster da kamp/gezi/offroad için araca ironman amort yay takılmış başka bişey yok ki.. ledller tavan sepeti harici...

duster sürekli 4 çeker olsa, bi de arazisi ayrı olsa, valla alınnır da harici... bence ı ı...

b.ustaoglu
07-10-2016, 14:39
Soyle bir video ile sizi gaza getireyim :D bastan sona keyifle ve ozenerek izledigim bir kac videodan biri :)

https://youtu.be/-eyGHaJtjEY