Orijinalini görmek için tıklayınız : Mola yakıt istasyonu motorin !
adyge_emre
05-10-2016, 14:56
Arkadaşlar merhaba,
2006 peugeot 206 hdi kullanmaktayım.Bugüne kadar shell,Bp,Total,PO dışında yakıt almadım.Son zamlardan sonra iyice kafamı kurcalamaya başladı.Mola petrol istasyonunda ki motorin fiyatı ile diğer fiyatlar arasında 0,50 kurus fark var.Kullanan arkadaşlar var önerirmisiniz sonra başımıza sıkıntı almayalım ?
İbrahim33
05-10-2016, 15:09
istasyonu bilmediğim için hakkında yorum yapamam ama ucuz mazottan kaçıyorum ben her zaman. servis bakımlı shell taşıt tanımalı (hep shellden yakıt alınmış) bir fluence almıştım geçen sene. yolda ucuz mazot aldım birşey olmaz diye , geldim mazot pompasını yedim 1500 lira para harcadım. Enjektör riski ıvır zıvırı vs. katmıyorum bile. bu sebepten dolayı opet dışında yakıt almıyorum ben , hem menzilide daha uzun shelle göre falan.
Ben de shell nitrodieselden sasmiyordum. Bu hafta daha onceden de arkadaslarimin ve benim bildigim arada sirada yakit aldigimiz aytemizden aldim 3.89a ama motor daha sarsintili ve boguk mars aliyor. Baska bir problem sezmedim ama riske atamiycam malesef dieselde sonuclari cok agir oluyor.
ben kullanmadım molayı fakat, samsunda servis işi yapan bi arkadasım, mola ve aytemizden uzak duruyoruz, ben servislerimde dahi kullanmıyorum dedi.
1-2 kez aytemizi kullandım ama bi fark göremedim.
AhmetKadir
05-10-2016, 16:58
Ben lpg sini kullaniyorum. Mazotunu kullanan arkadaslarim var. Hatta bi arkadasimin babasi valilikte yakit denetiminde. Samsunda nerde ucuz mazot gorursen ordan alabilirsin diyor. Kendisi de ayni sekilde bafra yolundaki damla petrol ve tp den veya moladan aldigi icin bi guven problemim yok.
mola yı ben hiç kullanmadım yardımcı olamayacağım, otobil olduğu için opet dışında almıyoruz, ancak şehirlerarasında sunpetlere denk geldim opetin alt markasıymış galiba otobil kullanılabiliyormuş ama cesaret edip alamadım, mazot kaliteleri aynı mıdır?
Düz dizel Citroen ve eski nesil tdi Polo'ya Aytemiz'den alıyorum ne zamandır. Bi sıkıntı yaşamadık.
Daha evvel izmir'deki büyük bayilerinden biriyle ticaretimiz olmuştu (farklı bi alanda). Dediklerine göre uzun süreli bağlantı yaptıkları için fiyatı sübvanse edebiliyorlarmış. Yetkili abiler daha iyi bilir tabii.
bizde 1 tane passat(1.9tdi) vardı 200binde belki son 80-90bini moladan(samsun kirazlık yolundaki) alınmıştır, satılık olduğu için konusunu açmamıştım. Freelander'ıda pazarları aytemizden(samsun) dolduruyoruz genelde. ikisindende bi sıkıntı yaşamadık ama bu kefil olduğum anlamına gelmez. İlla ki sıkıntı çekende vardır. Molaya ilk girişimiz bir kaç gün önünden geçerken girip çıkan arabalara dikkat etmiştik sonrada girelim demiştik. Sizde yine bulunduğunuz çevrede önünden geçerken bir kaç gün dikkat edin girip çıkan araçlara en azından fikir edinmenize yardımcı olur.
Mola almayın. Kacakcının dıbıdır... Sektorun en sahtekar sırketıdır...
Ucuz olan TP-Soil-PO vs sırketlerden alın.
Opet ınanılmaz sarsıntılı calıstırıyor. Shell bazen ıyı ancak cabuk bıtıyor...
Shell'de neden bazen iyi abi? İstasyon bazlı geçici sorunlar mı(pompa bakım, tank temizliği vs) yoksa başka bir durum mu var?
Shell vpower diesel kullanıyorum ve tek kelimeyle memnunum da o yüzden merak ettim.
Sadece dagotom sırketı kaynaklı oluyor.
Kulandıkları katıklar tedarıge gore degısıyor.
İbrahim33
05-10-2016, 20:54
Ben shellden kaç sefer mazot aldıysam hiçbirinde memnun kalmadım. (Hem menzil hem performans olarak)
aliskanlik bayadir shellden aliyordum hopi kampanyasi yuzunden iki haftadir bp ye gectim gercekten daha az yakiyor araba....
adyge_emre
06-10-2016, 10:04
bizde 1 tane passat(1.9tdi) vardı 200binde belki son 80-90bini moladan(samsun kirazlık yolundaki) alınmıştır, satılık olduğu için konusunu açmamıştım. Freelander'ıda pazarları aytemizden(samsun) dolduruyoruz genelde. ikisindende bi sıkıntı yaşamadık ama bu kefil olduğum anlamına gelmez. İlla ki sıkıntı çekende vardır. Molaya ilk girişimiz bir kaç gün önünden geçerken girip çıkan arabalara dikkat etmiştik sonrada girelim demiştik. Sizde yine bulunduğunuz çevrede önünden geçerken bir kaç gün dikkat edin girip çıkan araçlara en azından fikir edinmenize yardımcı olur.
Valla motorin alan porsche bile gördüm açıkcası.Yeni nesil otomobillere de denk geldim yakıt alan.Ama insan yinede güvenemiyor :/
adyge_emre
Samsun'da alternatif olarak Gülhan Restoran'ın ordaki Total tavsiye ederim.(Atakent)
Litre fiyatı güncel fiyata göre 14-15 kuruş kadar uygun.
Ben 15bin km'dir total kullanıyorum mazotta ve memnunum.
bende nerde en ucuzsa ordan alıyorum 1.7dtia zaten yakıt seçmiyor zeytinyağı bile koysam gider :)) molayıda ilk defa sizden duydumm..
Yenisahra Shell den 3 defa 97 Vpower nitro ile depo fulledim, Benzin filitresi tıkandı + basınç sensörü bozuldu.
VolkanA.
06-10-2016, 11:22
Shell Opet po gibi büyük firmaların yakıtını kullandığımda aralarında hiç bir farkı göremedim. Bp nin mazotunu aldığımda aracın rahatladığını direk fark ettim duman atmasını bile yarı yarıya kesti. Şuan bp den başka biryerden almam mazotu. Aytemiz petline tp gibi alt kalite istasyonları hiç önermem bariz boğuyordu arabayı.
Shell pişmanlıktır bir alırsın araba kükrer bir alırsın araba daha çok kükrer ama yakıtın 2 katı artar.Son zamanlarda bp den alıyorum arabanın gidişinde herhangi bir fark yok sarfiyat konusunda shell ile arasında 1 depoda rahat 50 km fark var ( aracım benzinli)
Valla motorin alan porsche bile gördüm açıkcası.Yeni nesil otomobillere de denk geldim yakıt alan.Ama insan yinede güvenemiyor :/
Yani sonuçta risk ama bizim başımıza bişey gelmedi :) .
ahmet3425
06-10-2016, 14:12
Ben lukoil den aliyorum her alisimda %2 indirim + carsamba ve cumartesi gunleri halk gunu %7 indirim var daha bi sikintisini gormedim menzil de gayet iyi...
Molayi hic duymadim ama danki samsun bafta alacam git gel yaparken gordum gibi gozum bi yerden isiriyor...
tabiki ucuz mu diye değerlendirmek lazım ama, yakıt işi şakaya gelmez. Dizel araçların enjektörleri inanılmaz pahalı. Ben olsam hiç riske etmezdim. Ortalama bir depo 60lt olsa 1000km menzil gider min.,lt başı 10kuruş fark olsa 6tl yapar o yüzden ben hiç riske etmezdim. Bir enjektör şu anda 700-800tl civarında.
ucuz etin yahnisi yenmez diye boşuna demiyorlar.şimdi bişey olmaz ilerde çıkar Allah korusun.aradaki fark bazıları için önemli ama benim için önemsiz.risk almaya gerek olmadığını düşünüyorum.bp/opet/shell alıyorum bende.
Aytemiz nasıldır abi?
çok bilinmedik yerden almamak bence de en iyisi ama her ucuz yakıt kötü değildir :)
melihyilmaz
06-10-2016, 22:33
bursa yalova yolu class dan alıyorum zam gelmeden once tam 30krs daha ucuzdu az buz değil.
uzun süredir kullanıyorum daha bir ses değişimi, performans kaybı vs. yaşamadım.
AhmetKadir
07-10-2016, 08:34
mutlaka bildiğiniz birşey vardır ona göre yazmıssınızdır ancak benim bildigim kadarıyla sahtekarlıgı yakıt ıle ılgılı degıl faturalandırmayla ilgili.
maliye de yakaladı baya bır sure ceremesini cekti işletme. suan akıllanmıstır akıllanmamıstır bılemem tabı.
Alısmısa kudurmusa kılıt olmaz. Sırf fatura olsa ıyı. Kacak tank gomme,sınırdan kacırılan akaryakıtı satma,vergı yolsuzlugu,otv yolsuzlugu.... Vs vs vs... Alana manı olmam.
LPG konusunda nerelerden alıyorsunuz, memnun kaldığınız istasyon varmı? Total gas kullanıyorum 2.47 den aldım... 2.21 gibi fiyatlara satanlarıda görünce acaba alsam mı diyorum?
Saygılarımla
Bır cok buyuk ıstasyon 2:25 lerden satıyor
Alabılırsınız. Ama adı duyulmamıslara dıkkat.
Bir çok firmaya milangaz veriyor diye biliyorum, o yüzden ankarada uygun fiyatlı milangaz gördüm mü kaçırmıyorun
Milangaz fazla sirkete vermez,zaten buyuk sirketlerin kendi gaz dagitim sirketi var.
Mesela PO'nun tum karadeniz-marmaranin dogusu-dogu anadolunun ve ic anadolunun kuzeyin deki istasyonlarina gazi ben satiyorum...
Neyse siz belli sirketlerden sasmayin- buarada mikangaza fazla guvenmeyin,demiroren sonucta.
ahmetakbayir
07-10-2016, 21:00
Shell çabuk bitiyor opette baya gidiyor benzin
Milangaz fazla sirkete vermez,zaten buyuk sirketlerin kendi gaz dagitim sirketi var.
Mesela PO'nun tum karadeniz-marmaranin dogusu-dogu anadolunun ve ic anadolunun kuzeyin deki istasyonlarina gazi ben satiyorum...
Neyse siz belli sirketlerden sasmayin- buarada mikangaza fazla guvenmeyin,demiroren sonucta.
Shelin tankeri eskişehirde milangaz tesislerinden doldurdu da gözümün önünde, internet sitesindeki bilgilere dr güvenip bu sonuca varmıştım, uyarınız için teşekkrler dikkatli olayım
Bolgesel gaz satisi oluyor. Mesela diyorum ki sana burdurda gaz vereyim sen bana afyonda ver diyorum. İkimizde nakliyeden kazaniyoruz. Ayrica ikmal ankasnasida olabilir.
starpet sureklı 30krs civarı ucuz lıtresı... bı sorun yasamadım dizel
Kutluhan
08-10-2016, 06:01
Samsunda bizde gülhan petrolden alıyoruz, şantiyede tankerede gülhan petrolden doluyor. Yakıtı güzel makinalar mazottan dolayı hiç problem yapmadı çok şükür. Habza giderken "mola" var geceleri kuyruk oluyor. Şirketin normalde Petrol ofisi ile anlaşması var araçları PO alıyorum 2 senedir çok memnunum.
omerbeytekin
08-10-2016, 08:49
bende 1.7 dti icin genelde totalden aliyorum ama total bulamazsam shelden aliyorum. Ben totalde bi sorun yasamadim. Total nasildir nedir ne degildir? bilgisi olan var mi acaba ?
driftboy
08-10-2016, 09:10
1.3 cdti shell den ne zaman alsam (her ilden) sorun yaşadım.. İzmirden depoyu doldurdum 400 km de mazot pompam patladı, bursadan aldım arabanın sesi soluğu değişti, istanbuldan aldım yine aynı..
Ayrıca shell den 100 liraya 400 km zor yapıyoken baska yerden aldıgımda 450 leri geçiyorum ışık yanmadan..
Genelde Diesel'den alıyorum. Memnunum.. Gitmede çekmede hiçbir fark yok. Aksine fazla km yapıyorum..
Shell dizel cabuk biter. Motorda guclenir.
Total bp Tp Po nun menzilleri uzundur,sorunsuzdur.
Opet cok dengesiz. Digerleri zaten tupras dan alir.
Ancak Mola gibi istasyonlar altin kaplama mal satsada almam! Kacakcinin onde gidenidir,cok kisinin canini yakmistir yakmaya devam edicektir... Po ile ne anlasmasi var,merak ettim.
Starpet de is bayide biter,birsey deme sansim yok...
onursumer
08-10-2016, 10:09
incirlide shell vardı eskiden hep problem yaşıyordum ve almayı kesmiştim , şimdi shell olarak sadece merterdekinden ve havaalanının ordakinden alıyorum çok şukur bir problem yaşamadım
onun dışında mümkün olduğunca incirli totalden almaya çalışıyorum gerçekten ordan aldığım benzin mazot çok daha fazla gidiyor :D
Molayı bilmiyorum ama kuzenimin 3 tane pasific istasyonu var, kendisi c180'ine devamlı kendi istasyonlarından yakıt alıyor haliyle ve dediği; "tedarikçi firma PO ve her marka tankerlerini aynı dolum merkezinde aynı musluklarda dolduruyor, sadece içine katılan katlı ve oktan arttırıcılar farklı." yani benim anladığım fiyat farkı tamamıyla katkı malzemelerinden kaynaklanıyor.
karabağlar belediyenin önündeki shellden mazot aldık yaklasık 5 6 km sonra araba korumaya aldı kendınıo günden beridir shell benim için yok.
Totalden alıyorum hep menzılımde pek şaşmıyor.
Konuyu okudum da Shell'den baya şikayet var, bende 1 yıldır 500e devamlı Shell'den mazot alırım hiç sorunum olmadı ama tutuarsız menzil benimde dikkatimi çekmekteydi ve zaten renklerine gıcığım, puanlarımla beleş mazotlarımı alıp başka bir markaya geçeceğim bunca memnuniyetsizlikten sonra :)
snan1910
08-10-2016, 11:14
Çok şikayet olmuş konuda ama bende sürekli shell den alıyorum
Ankara da iskitler shell den alırım hep, shell in kendi istasyonudur. hiç sorun yaşamadım aksine total e göre yakıt düşüyor bende.
BP hiç denemedim BP deneyeyim bakalım nasıl olucak
Buarada motorunde her aracin tepkileri farkli oluyor. Ozellikle eski motorlar yada is makineleri/kamyon sinifinda farklilik gec anlasiliyor.
Shell gibi firma mazotda yamuk yapmaz ancak bayide is bitiyor.
PO'nun mal sattigi kucuk isletmeler var ancak bunlarin hepsi Tupras dan alir ancak onemli olan bayi sonra sirket.
SinanAdalı
08-10-2016, 13:14
Bende şimdiye kadar hep shell'den alıyordum mazotu. Bunca yorumu okuduktan sonra birde BP deneyeyim gerçekten merak ettim şimdi
incirlide shell vardı eskiden hep problem yaşıyordum ve almayı kesmiştim , şimdi shell olarak sadece merterdekinden ve havaalanının ordakinden alıyorum çok şukur bir problem yaşamadım
onun dışında mümkün olduğunca incirli totalden almaya çalışıyorum gerçekten ordan aldığım benzin mazot çok daha fazla gidiyor :D
İncirli Total candır, Benzin ve LPG hep ordan alıyorum. Menzil hep uzun ve bir kere tık demedi.
melihyilmaz
08-10-2016, 13:57
Shell dizel cabuk biter. Motorda guclenir.
Total bp Tp Po nun menzilleri uzundur,sorunsuzdur.
Opet cok dengesiz. Digerleri zaten tupras dan alir.
Ancak Mola gibi istasyonlar altin kaplama mal satsada almam! Kacakcinin onde gidenidir,cok kisinin canini yakmistir yakmaya devam edicektir... Po ile ne anlasmasi var,merak ettim.
Starpet de is bayide biter,birsey deme sansim yok...
Abi class için nediyosun bursa yalovayolundaki bayisinden alıyorum yaklasık 30krs fark var yeni kasa dacia duster sahibiyim hissedilir hiç bir fark yok.
Ucanadamyoktur
08-10-2016, 14:49
Dayım 2005 1.4 tdci fiesta ile istanbuldan eskişehire gelirken moladan bir çok kez aldım hiç bir sorun yaşamadım aksine menzil ve performansından gayet memnunum demişti ama ben cesaret edipte alamam yüksek ihtimalle.
Ayrıca Eskişehirde koçtaş yanı karacan opetin mazotuda leş gibi benzinide. Dizel mondeoya mazot aldım araçta performans çakıldı hemde menzil rezaletti corollaya benzin aldım üst devirlerde kesinlikle çevirme isteği sıfıra indi 3. vites bitene kadar çay sigara yapardım. Tepebaşındaki ve bursa yolundaki eskişehir petrol opeti tek geçerim araçlar ordan aldıktan sonra normale döndü ayrıca çevreyolundaki bpninde menzili güzel ve çekişide güzel sadece benzin için konuşabilirim mazot hiç almadım. Yani opetin benzini ve mazotu tesisten tesise değişiyor bursa opetten aldığım benzinede baya bi hayran kalmıştım :)
rain man
08-10-2016, 15:13
Arabayı almadan önce eski sahibi hep total aldığını ve memnun olduğunu mümkünse benim de ondan almamı tavsiye etti. Ama hem bulunduğum ildeki sayısının az olması hem de performans olarak diğerlerinin nasıl etkilediğini merak etmem sonucu önce opetten bir kaç depo doldurdum. İlk depodan itibaren motor sesi daha vahşi ve istekli çıkmaya başladı. Başta hoşuma gitti ama menzilde çok düşüş oldu.
Yani şöyle söyleyeyim normalde göstergedeki aynı seviyeye göre konuşayım çeyrek gösterdiği zaman hep doldururum.(Genelde yarıya düşünce doldururum ama çeyrek son doldurma noktasıdır bende). Totalde iken 800 km civarında oraya geliyordu, opetta bu 600'e kadar düştü. Başta ben kötü kullanmışımdır dedim sonra ekonomik kullandığım zaman bile totaldeki seviyeyi yakalayamadım.
Ardından shell'i tavsiye ettiler. Shell'de ise ikisinin ortasında bir seviye yakaladım. Performans konusunda opet bir yerden sonra ya alıştırmıştı kendisini ya da sapıttı, shell'de performans konusunda niye böyle demedim hiç. Menzil olarak da total ile opet'in arasına denk geldi.
1.5 yıldır shell'den kullanıyorum, genel olarak memnunum. Ama ara ara memnuniyetsizlikler orada da kulağıma geliyor. Bp - Tp - Po merak ettiklerim arasında. Bir tek son zamanlarda menzilim bir tık düştü. Onu da eskiye göre daha performanslı kullanıp yaptığım işlemlere bağlıyorum (Big turbo-freeflow egzoz-egr iptali-cai falan). Bir kez mecbur kalıp yarım depo tp aldım. Nedense bir değişiklik farketmedim ama tek depoda bir değişim oluşturmasını beklemiyorum tabi.
Buradan tavsiyeler doğrultusunda ondan almayı denerim. Benzin konusunda daha hassas olunmalı sanırım, mazot için genelde aslında çok da fark yok diyorlar. Ne derece doğru bilmiyorum.
Molayı bilmiyorum ama kuzenimin 3 tane pasific istasyonu var, kendisi c180'ine devamlı kendi istasyonlarından yakıt alıyor haliyle ve dediği; "tedarikçi firma PO ve her marka tankerlerini aynı dolum merkezinde aynı musluklarda dolduruyor, sadece içine katılan katlı ve oktan arttırıcılar farklı." yani benim anladığım fiyat farkı tamamıyla katkı malzemelerinden kaynaklanıyor.
istanbula gelirkenki pasificten bir kere aldım 1.4 tsi için arabanın çalışması gürültülü olmaya başladı. bir daha kesinlikle almam.
ben mazotu pendik bp den alıyorum %5 indirimli. bir sorun yaşamadım.
Bo mazotda hopi harici indirim var mi ?
İbrahim33
08-10-2016, 21:02
Alısmısa kudurmusa kılıt olmaz. Sırf fatura olsa ıyı. Kacak tank gomme,sınırdan kacırılan akaryakıtı satma,vergı yolsuzlugu,otv yolsuzlugu.... Vs vs vs... Alana manı olmam.
Bu arkadaşlar nereli Murat abi ? :)
Bluefish
08-10-2016, 22:45
Aytemiz nasıldır abi?
Optimum, katkılı yakıtı tereddüt etmeden alabilirsiniz. Bir kaç yerde Aytemiz alt marka olarak addedilmiş pazar payı olarak yuzde 5'in altında olabilir ancak ürün kalitesinde üst sıralardakilerden hiçbir farkı yoktur. Neticede dağıtım şirketleri arasında lojistik avantajlar nedeniyle alışveriş yaygındır önemli olan istasyonlardaki tankların periyodik temizliği, pompa filtrelerinin düzenli değiştirilmesi gibi faktörlerdir.
Bence motora görede farklılık oluyor bu yakıt işinde. Gerçi söylerken bile aklım yatmadı ama başka açıklama bulamadım.
Ben BP ciydim. Diesel araç alınca da devam ettim. BP ve Opet te traktör gibi çalışan araba Shell de sessizleşti. Perf. olarak belki paikolojik ama daha iyi olduğunu düşünüyorum. 3 yıldır Shell dışında hiç bir yerden 1 lt. almadım. Bugün bakımda mazot filtremi görünce, kendi adıma doğru yaptığımı da anladım.
Motor PSA DW10 serisi 2.0 hdi
adyge_emre
10-10-2016, 10:11
bu arkadaşlar nereli murat abi ? :)
samsun lu olduĞunu bİlİyorum.
darkmoon
10-10-2016, 13:12
kendi petrolünüi çıkartan kendi benzinini üreten kendi sondaj makineleri rafinerileri olan firmadan korkmıycan adam ne çıkardığını ne ürettiğini iyi bilir arkasında durur.. bp asırlık firmadır bu açıdan. ben bp yi tek geçerim.. Fakat bp de ne yazık ki istanbulda benimde sıkıntı çekdiğim istasyonlar oldu.. biriyle baya bir tartışdımda soğudum o yüzden ..
opet mehmetçik vakfı olduğu sürece alırım diğerlerinden almam..
total iyidir kafanız rahat olsun onlarda kendi yakıtlarını kendi çıkartır üretir imal eder ama istasyon sayısı çok azdır..
lukoil de şehir merkezlerindekinden alırım neticede dünyanın en büyük onikinci firmasıdır onlarda kendi yakıtını üretir.. ama uzun yolda almam o riske girmem..
Alpet dende tophanedekinden benzinim dibe gelmişse alırım yıllardır uzun vadede ordanda yüzlerce defa yakıt almışlığım vardır daha bir sıkıntı yaşamadım.. avcılardaki şubesindende bir kaç defa almışdım.
Bunun dışında uzun yolda alıcaksam bilmediğim yerse üç büyüklerden dışarı çıkmam shell,opet,po ..
Mola ustasyonlari Uspet in devaminidi,Batman lilar.
Sonra mardinli ozturklere satildi. Bilneyen arkadaslarda bu isler hakkinda yorum yapip lutfen yanlis yonlendirmeyin.
Bp dahil bir cok sirket tupras dan yakit alir. İthallerde var...
İstasyon da bitiyor is.
darkmoon
10-10-2016, 13:51
hepsi tüpraşdan alıyor kendi yakıtını üreten firmalar yakıttan anlar ne sattığını ne aldığını bilir muhteviyatını kalitesini bilir.. ona göre katkısını markerını ıvırını zıvırını koyar yakıta satar.. demek istediğim bu.. yoksa tabiki meksika körfezindne bp buraya yakıt yollamıyordur.. :)
Herkes tupras dan almiyor ki tupras da herkese yetemez. Ayrica pahali. Sadece ikmali cesitlendirmek ve riski dagitmak icin 5-6 ayri ulkeden ikmal yapiliyor.
Seni bozmak icin falan yazmiyorum. Ama tam bilinsin yada tam bilinmeden yazilmasin,cok yazan arkadasim var. Kimi ucuz oldugu icin gidiyor kimi ahmet mehmet den duydugu ile...
Meksika korfezinden cikan petrol islenip Turkiye ye bile gelebilir. Mesela turkiye ye amerikadan yakit gelir mi? Geldi ve geliyor....
Neyse pis isler bunlar,ben tuprasin icinde fabrika sahibi oldugum icin,malesef bu ahlaksiz sektorun icindeyim...
darkmoon
10-10-2016, 14:41
yok yaz tabiki .. benim fikrim yakıt konusunda sabit eski kafalıyım o konuda.. eski ve büyüklerden şaşmam.. :) benim için yazmadığınıda biliyorum sanırım benden önceki sohbetlerle ilgili..
yani gidip mahopet bilopet den yakıt almam.. :)
Enerji Bakanımız bir keresinde (LPG için) "Biz gerekli kontrolleri yapıyoruz. İçiniz rahat olsun, bütçeniz nereye uyuyorsa oradan alın" demişti. Canlı izlemiştim. O günden beri nerede ucuzsa oradan alıyorum. Bu aralar LPG'yi Class(Milangaz)'dan alıyorum hem ucuz hem scud menzilli :D
Super ozetlemissin,bravo! Vatndasimiz mahopet den aliyor ucuz diye ama o an etkisini gormuyor,30.000km sonra basliyor sikintilar. Zaten alir almaz sikinti yaratiyorsa o mazot degildir.
Tr de hirsiz olan firmalar bellidir,bugun olmasa bile yarin caninizi yakar. Demiroren-mola vs bunlara ornek...
Lpg de istasyonda biter is,dispenserden calan cok. Ve otv yolsuzlugu ile fiyat rekabeti yaparlar. Class iyi bilir isleri...
büyük markalarda anladığım kadarıyla olay istasyonda bitiyor , peki bu istasyonlar hiç denetlenmiyor mu ? yakıt tanka koyuldu 3 gün sonra istasyon sahibi bastı üstüne katkıyı bunu engelleyecek bir denetim mekanizmaları yokmu ? yada farklı bir sistemleri bilmediğimden soruyorum
Enerji Bakanımız bir keresinde (LPG için) "Biz gerekli kontrolleri yapıyoruz. İçiniz rahat olsun, bütçeniz nereye uyuyorsa oradan alın" demişti. Canlı izlemiştim. O günden beri nerede ucuzsa oradan alıyorum. Bu aralar LPG'yi Class(Milangaz)'dan alıyorum hem ucuz hem scud menzilli :D
Enerji bakanın sektor hakkında ne bılıyor,sorguladın mı?
büyük markalarda anladığım kadarıyla olay istasyonda bitiyor , peki bu istasyonlar hiç denetlenmiyor mu ? yakıt tanka koyuldu 3 gün sonra istasyon sahibi bastı üstüne katkıyı bunu engelleyecek bir denetim mekanizmaları yokmu ? yada farklı bir sistemleri bilmediğimden soruyorum
Denetlenıyor tabı ama bellı markalar dısında denetleme daıma delınır.
Otomasyon var,satamazsın kacak akaryakıt ama turkıye de o sıstemıde aldatıyorlar.
Marker var ama onunda yolunu buldular.
Buarada bır cok ısde adamına gore calısır ayrıca kolaylık vergısı herseyı cozer...
Aytemizde bayilerini denetliyor hem açık hem kapalı şekilde. Gizli müşteri sistemi ile bayilerini denetleyip bayileri notlandırıyor.
Notlandırma sorun degıl,ahlaksızlık sorun...
Notlandırma sorun degıl,ahlaksızlık sorun...
tabii abi iş bayide bitiyor kesinlikle
darkmoon
11-10-2016, 01:17
Bazı istasyonlarda 240 tl ye dolan depom ne hikmetse bazı istasyonlarda 280 tl yi buluyorki depoyu kurutsam o kadar yakıt alabilicek bir depo yok arabada..
Ucuz alinan istasyonlarin cogunda olur ama bu kadar fark etmez. 10-12 tl fark etmesi gerek hirsizligin.
Mazota 7krs bekliyorum.
Enerji bakanın sektor hakkında ne bılıyor,sorguladın mı?
Bi dümen vardır elbet. İktidar başa gelirken "Ekonomiyi her daim canlı tutmak için bazı özel metodlarımız var" demişlerdi. Kanaatimce bunlardan birisi şehir içlerindeki bozuk yollar ve belediye tarafından ustaca hazırlanmış yol tuzakları olmalı. Siz çukura düşüyorsunuz aracınız hasar alıyor. Para harcıyorsunuz piyasa canlı kalıyor, vergi ödüyorsunuz ekonomi canlı kalıyor. Belki bu yakıt olayı da öyle birşeydir.
AhmetKadir
11-10-2016, 14:59
Ucuz alinan istasyonlarin cogunda olur ama bu kadar fark etmez. 10-12 tl fark etmesi gerek hirsizligin.
Mazota 7krs bekliyorum.
Konu hakkinda bilgili oldugunuz icin sizden alinti yaparak yaziyorum. Sorum oncelikle size. Bilgisi olan diger arkadaslar da yazabilir.
Gecen gun po dan gaz aldim. Aracim cogunlukla 40-41 lt gaz alıyor. Piyasadan 15kurus ucuz diye. Hem de sizin burda yazdiklarinizin ustune bilinen firma diye po dan alayim dedim. 44 litre gaz basti araca. Nasil bir durum veya hile vardir bunda?
Konu hakkinda bilgili oldugunuz icin sizden alinti yaparak yaziyorum. Sorum oncelikle size. Bilgisi olan diger arkadaslar da yazabilir.
Gecen gun po dan gaz aldim. Aracim cogunlukla 40-41 lt gaz alıyor. Piyasadan 15kurus ucuz diye. Hem de sizin burda yazdiklarinizin ustune bilinen firma diye po dan alayim dedim. 44 litre gaz basti araca. Nasil bir durum veya hile vardir bunda?
Her LPG pompasının basıncı aynı olmayabiliyor. Bu da bu gibi farklılıklar yaratabiliyor.
Dizel yakıtı Aytemiz'den Lpg yide PO dan alıyorum memnunum
Rockford
11-10-2016, 16:32
demirörene dikkat demişsiniz, sanırım son dönemde total türkiyeyi demirören satın aldı. totalin yakıtına güveniyoduk ondan da endişe etmeliyiz sanırım artık.
dizel için istanbul kartal maltepe bostancı civarında düzgün istasyon tavsiyesi olan varsa güzel olur.
Total artik gri bolge...
Basinc farki tabancalarda olur ancak sizin tankinizi dolduramayacak kadar degil.
Basitce caliyordimur. Ama 40lt ye 44 olmaz. 1-2lt caliyordur.
Bostanci Bp nin benzini iyi ancak ucsun kacsin merakiniz yoksa her istasyon iyi sayilir.(hirsizlar haric)
Atasehir shell eh iste
Lpg de ucuz ve guvenilir firmalara gidin.
darkmoon
11-10-2016, 16:59
yalnız ben başlığı yeni farkına vardım mola verdiğimizde hangi yakıt istasyonu gibi anladım sanırım mola diye yakıt istasyonları var onlardan bahsediliyor ilk mesajı okumassan başlığıda yanlış algılarsan böyle oluyor .. gerçi konu gene benim mesajlarıma denk gelmiş hangi istasyon olayına :)
darkmoon
11-10-2016, 17:03
Mazota 7krs bekliyorum.
benim dediğim istasyonlar beşiktaş sarıyer bölgesi içinde önünde kuyruk olan istasyonlar özellikle sabah ve akşamları az çok tahmin etmişsinizdir..