Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra K 1.4 150 İzlenimleriniz
BuğraTuna34
05-10-2016, 22:04
Herkese kolay gelsin.
140'lık mk3 FR aracımı sattım. Arabadan tek şikayetim bol trim sesi olmasaydı.
Şimdi bütçem maksimum 66.000 TL.
Kesinlikle benzinli ve hafif yürürlü bir araç istiyorum. Aklıma da ilk Astra K geldi. Astra'da düşündüğüm kombinasyon; 1.4T 150 hp dynamic manuel sunroof. 3 bin de 5 binde 2016 model araç zorlanınca bulunabiliyor.
Üzer mi? Zarar ettirir mi? Çünkü haziran gibi satıp dizel araca geçmem gerekir. Öğretmen, tatilim bol yazın sürekli seyahat ediyorum.
Varsa artıları eksileri nelerdir?
Bildiklerimi yazayım:
Artılar; Keyless Go, ön arka park sensörü, spor koltuk, led arka far led gündüz farı, sport tuşu.
Eksiler; FR'a göre performansı az olur diye düşünüyorum. Yakıtın çok farkedeceğini düşünmüyorum. Birde kronik araçtan gelen bazı sesler var. Atıyorum, bazı araçlarda park sensörü çalışınca garip bir ses çıkartıyor. Elektronik sistemler sapıtıyor. Belki bileniniz vardır.
Onun haricinde yine önerebileceğiniz marka model olursa, tekliflere açığım.
BuğraTuna34
05-10-2016, 22:07
Örnek ilan: Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-astra-k-dinamik-turbo-hatasiz-boyasiz-son-fiyat-pazarliksiz-346579128/detay)
Yanlis anlamazsaniz fr'i satip neden astra k ya geciyorsunuz ki? Trim seslerini en kotu sokup sokup hallederdiniz, bi arkadasimda muzdaripti el emegi orasini sok burasini sok nerdeyse 0 ses hale getirdi arabayi
Fr'dan kesinlikle cok yakacak, nispeten az kacacak, piyasasi daha yavas, yol tutusu j kasaya gore daha kotu, fr dan belki biraz daha iyi tutuyordur, ici deseniz cok cirkin, disaridan arkadan cok cirkin bence
Afrermarket parcasi yok bence bu sevdadan vazgecin, yazin satacaginiz zamanda uzer bence, 1.6 tdi golf 7 highline bakin manuel 2012-2013 zorlarsaniz bu paralara bulunabiliyor yazilimlada gayet keyifli olur
F20 116 diyecegim ama piyasasi acayip yukseldi bu paralara hayal artik
BuğraTuna34
05-10-2016, 22:44
Yanlis anlamazsaniz fr'i satip neden astra k ya geciyorsunuz ki? Trim seslerini en kotu sokup sokup hallederdiniz, bi arkadasimda muzdaripti el emegi orasini sok burasini sok nerdeyse 0 ses hale getirdi arabayi
Fr'dan kesinlikle cok yakacak, nispeten az kacacak, piyasasi daha yavas, yol tutusu j kasaya gore daha kotu, fr dan belki biraz daha iyi tutuyordur, ici deseniz cok cirkin, disaridan arkadan cok cirkin bence
Afrermarket parcasi yok bence bu sevdadan vazgecin, yazin satacaginiz zamanda uzer bence, 1.6 tdi golf 7 highline bakin manuel 2012-2013 zorlarsaniz bu paralara bulunabiliyor yazilimlada gayet keyifli olur
Bugüne kadar megane2, fb7 civic, astra j, golf 7 ve mk3 Fr sahibi oldum. Bunların arasında bir kıyaslama yaparsam ben FR kadar sağından solunda ses gelen kütük gibi bir araba görmedim. .Bindiğim bütün araçlara spor yay veya coilover aldım. Hiçbirinde böyle bir ses ile karşılaşmadım :) araba 1 gün serviste kaldı. Sunroof ve kapılara bakım yaptık vs dediler. Sesler hala devam ediyordu ben de sattım.
Şöyle söyleyeyim FR'ı satarken ortalama 8.2 idi. Dün bir tane otomatik 1.4 turbu astraya baktım 8.6 ortalaması vardı. Bence çok fark yok gibi yakıtta.
Yol tutuş konusunda izlediğim bütün testlerde astra K'yı çok övüyorlar. Kullanmadığım için bilemiyorum ama FR'dan iyi olacağına eminim. FR'ın yol tutuşundan çok memnun değildim, coil ile biraz adam olmuştu.
Grimlord
05-10-2016, 22:51
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-altinsoy-dan-2016-yeni-astra-1.4t-dynamic-1700km-hatasiz-346579094/detay)
Ben bu araca baktım, hatta ciddi talip olmuştum ama sonra manuel olduğu için vazgeçtim. Sunroof yok bunda.Yakıt tüketimi teknik verilerde 7.2 gözüküyor, bence bu kiloda ve donanımda bir araç çok iyi bir değer. Arka stopları ve matrix farlar çok hoş gözüküyor.
Bugüne kadar megane2, fb7 civic, astra j, golf 7 ve mk3 Fr sahibi oldum. Bunların arasında bir kıyaslama yaparsam ben FR kadar sağından solunda ses gelen kütük gibi bir araba görmedim. .Bindiğim bütün araçlara spor yay veya coilover aldım. Hiçbirinde böyle bir ses ile karşılaşmadım :) araba 1 gün serviste kaldı. Sunroof ve kapılara bakım yaptık vs dediler. Sesler hala devam ediyordu ben de sattım.
Şöyle söyleyeyim FR'ı satarken ortalama 8.2 idi. Dün bir tane otomatik 1.4 turbu astraya baktım 8.6 ortalaması vardı. Bence çok fark yok gibi yakıtta.
Yol tutuş konusunda izlediğim bütün testlerde astra K'yı çok övüyorlar. Kullanmadığım için bilemiyorum ama FR'dan iyi olacağına eminim. FR'ın yol tutuşundan çok memnun değildim, coil ile biraz adam olmuştu.
Ya kullanistan kullanisa cok fark var, bende 1.2 tsi ile 8 yakiyorum cogunlukla, fr i olan arkadaslarim kismen sakin kullaniyolar 6.5-7 yakiyor
Frla 8.2 yle geziyorsaniz astra 8.6 da kalmaz bence
BuğraTuna34
05-10-2016, 22:54
Bende aradım bunu, koltuk ısıtma felanda var. Ancak fiyatta anlaşamadık.
Test aracı olmadığı için 150 lik kullanamamıştım fakat 136 lık dizel otm kullandım, muhtemelen yoldaki tepkileri benzerdir.
Golf TDi dan arkası 1-2 tık daha yumuşak denebilir konfor bakımından, body roll daha fazla, limitler yüksek fakat limite yaklaşınca verdiği güven zayıf diyebilirim, belki coilover / yay vb ile biraz toparlar o durumu.
Diğer +/- lerini kendin kıyaslamışsın zaten :) İmkan varsa biraz daha koyup f20 116d al direk olarak derim yaz başını beklemeden dizel için :)
BuğraTuna34
05-10-2016, 22:55
Ya kullanistan kullanisa cok fark var, bende 1.2 tsi ile 8 yakiyorum cogunlukla, fr i olan arkadaslarim kismen sakin kullaniyolar 6.5-7 yakiyor
Frla 8.2 yle geziyorsaniz astra 8.6 da kalmaz bence
Tabi ki fark eder. Sıkmayacaksam Fr neden alayım? Arada sıkıyoruz 7-8 geziyoruz. Bu arada trafiğide çok giriyorum İstanbul'da Konya gibi değil :)
Ben yeni astra k'yı kullanmadım ama içerisinde seyahat ettim çok hoşuma gitmişti. Tabi leon mu astra k mı derseniz ben kararsız kalırdım. Bu arada konya dediniz de ne güzeldir orası. Araç almaya gittim 1 günlüğüne herkez kendi halinde kimsenin kimseyle derdi yok, trafik yok çok güzeldi :)
Yine bir FR alın :) trim sesi olmayan :)
Tabi ki fark eder. Sıkmayacaksam Fr neden alayım? Arada sıkıyoruz 7-8 geziyoruz. Bu arada trafiğide çok giriyorum İstanbul'da Konya gibi değil :)
İstanbuldayim bende cevizlibağdayim deli gibi e5 trafigi cekiyorum o trafikte sakinde 6.5-7 yakabiliyorum
Runo
İstanbul felaket, hic bir yolu bilmiyorum elde navigasyon, ne gidebiliyorum ne neresi nasil kestirebiliyorum, yakinda arabayi yakarim herhalde
Astra k yol tutusundan ben cok memnun kaldim. Limitlere çıkmadım ama deyim yerindeyse zimba gibiydi araba. Bende 1.6 dizel olani kullandim benim tek memnun olmadigim nokta arkada hava menfezi olmayisiydi onu da kim takar bilemiyorum
kimse kusura bakmasında yepyeni arabanın trimlerinden ses geliyo diye döşemeler mi sökülür yahu ? bu ne saçmalık..opelin iç tasarımı son derece başarılı bana göre.astra k da nitekim canlı çok güzel duruyor.bir kaç dokunuşlada çok daha güzel olacaktır.marka düşmanlığını bir kenara bırakın artık bence.
FR satıp Astra almak mı :D
İntihar etmişsin bence güzel kardeşim :D
prodorian
06-10-2016, 08:03
Bir opel çalışanı olarak susacağım siz fr alın mümkünse golf 7 alın :)
prodorian
06-10-2016, 08:08
görevim gereği insanları gözlemliyorum. Tüm marka araçları da kullanıyorum.En çok golf ve Leon ile karşılaştırıldığımız için bu yazıyı yazıyorum.
Astra K idda ediyorum ki yabancı dili olan arkadaşlar karşılaştırma videolarını da izleyebilirler golf ve fr dan çok daha iyi bir araç yol tutuş yakıt ben 1,6 dizel otomatik kullanıyorum hafta sonu 600 km yaptım 4,9 LT 120,000 tl
ki forumda burak isimli arkadaşımıza astra K verdik Ankara'ya kendisi aracını aldı gördüğünde yazar :)
AStra K Dizel Otomatik 120.000 TL mi
şaka de goygoy yapıyorum de bir şey de :D:D:D
vectra-tuner
06-10-2016, 08:17
Abiler Astra K hakikaten çok güzel bir araç , neye göre diye sorar iseniz verdiğiniz para ve karşılığı ... 77 bin tl benzinlisini aldım sunrooflu.. Araç donanım olarak oldukça iyi, tam bağımsız süspansiyon ile yol tutuşu çok güzel.. Tek sevmediğim tarafı öyle uzun bir göğüs tasarlamışlarki alışmak kolay değil.. Malzeme kalitesi olarak çok çok iyi son söz;
https://www.youtube.com/watch?v=hOnHxOUabKk
Bizde babaya sıfır araç bakıyoruz. Leonda. Okadar trim sesi varmı ya ?
Benim Konudada astra k yı öneren olmuş.Hatta bilem arkadaşlar konu altında octavia kullanıcısı varsa ufak bi vtr geçsin. Trim sesi olmayan c sınıfı araç varmı takipteyim
vectra-tuner
06-10-2016, 08:32
Araç alıcaksanız elinizi çabuk tutun, Kur artışı yansımadı ama yansıtacaklar... Bmw Mercedes direk yükledi fiyatlara.. Bence düşünmeden opel alın GM 220 Milyon Usd para harcadı Astra K için ... Lansman fiyatı gibi düşünün... Opel'in marka değerini pazar payını artırmak için yapılan bir hamle.. Hatta VW'ye kesilen emisyon cezasında da parmakları olduğunu düşünüyorum :D
Videonun sonunda kral yine golf çıkmış
Opelin bakımı bile 150 tl daha fazla
Gırtlak dolu astra hakkı ederi 70 80 iken 107 demişler yuhhh :)
Golf hakkınederi 80-90 onada yuh 110 nedir yaaa :)
Ama ikinci el de golf kral olacağından ki bence astra leon la kıyaslanmalı
Skoda rapid hb ler var onlarda güzel araç
C4 hb 308 astra bu modeller hiç beni çekmiyor astra 136 hp olmasına rağmen
Geçmişimde bir çok opel pejo citroen binmeme rağmen
Honda yı meclis dışı tutuyorum alman arabası opel hariç her markadan memnun kaldım
Skoda ve seat vag grubu olduğundan onlardanda memnun kaldım
Ama opelden bir türlü sevemedim 3 corsa 2 astra 1 insignia sahibi oldum nefret ettim satarken üvey evlat muamelesi yaptım
Şuan golf var huzur yaa 18 jantla kullanıyorum o konforu bırakmıyor
30.000 tl lik tramerine rağmen trim sesi hak getire
Yani astra elma ise golf armut dur :)
vectra-tuner
06-10-2016, 08:50
Gırtlak dolu Astra nasıl 80 Olsun? Ötv %45 üzerine %18 KDV ... Üzerine trt payı ıvır zıvır.. Objektif olmak lazım
Jön Türk
06-10-2016, 08:51
Astra'nın da seveni var satılmayacak diye birşey yok ama FR gibi asla olamaz. FR dan daha fazla yakacağı kesin gücü nasıl bilmiyorum hiç test etmedim ama aklınıza koymuş gibisiniz alıp kullanın. Beetle 1.4 160 lara baktınız mı hiç ? Kırmızı tavanlı hoş olur hemde gider.
optimus_prime
06-10-2016, 08:52
görevim gereği insanları gözlemliyorum. Tüm marka araçları da kullanıyorum.En çok golf ve Leon ile karşılaştırıldığımız için bu yazıyı yazıyorum.
Astra K idda ediyorum ki yabancı dili olan arkadaşlar karşılaştırma videolarını da izleyebilirler golf ve fr dan çok daha iyi bir araç yol tutuş yakıt ben 1,6 dizel otomatik kullanıyorum hafta sonu 600 km yaptım 4,9 LT 120,000 tl
ki forumda burak isimli arkadaşımıza astra K verdik Ankara'ya kendisi aracını aldı gördüğünde yazar :)
600 KM DE 120 TL yaktı demek istemiş heralde :D
120bini duyunca ben de yuh dedim
prodorian
06-10-2016, 08:56
600 KM DE 120 TL yaktı demek istemiş heralde :D
120bini duyunca ben de yuh dedim
aynen 600 km 120 TL HATTA 660 :)
Golf iyi hoş güzelde yüzü bence eskidi ve çok düz bir tipi var. Tasarım olarak leonda astrada saha güzel ve sportif. Golfün en sevdiğim yanı iç trim sesi yok ve sessiz konforlu, iç malzeme kalitesi yüksek bir üst sınıfa kayar fakat araçlar boşline :). Higline alıncada ebesinin nikahı fiyatlar. Golf isterse merso c kalitesinde olsun yinede haketmez o parayı. Gerçi hangi araç o fiyatları hak ediyor ki...
Konuya dönecek olursak benzinli otomatik sunroof ve donanımlı astra K yı senr sonu indirimli,aralıkta 77ye alabiliyormuyuz
prodorian
06-10-2016, 08:58
600 km 120 TL YAKIT YAKTIM :d
Astra K Dynamic FR a göre daha donanımlı bi araç anahtarsız giriş çalıştırma,elektronik el freni,led farlar filan. Sanruuf bana göre kasaya göre çok küçük kalmış.Ama k da test sırasında trim sesi duymamıştım.
individual
06-10-2016, 09:09
Astra'nın da seveni var satılmayacak diye birşey yok ama FR gibi asla olamaz. FR dan daha fazla yakacağı kesin gücü nasıl bilmiyorum hiç test etmedim ama aklınıza koymuş gibisiniz alıp kullanın. Beetle 1.4 160 lara baktınız mı hiç ? Kırmızı tavanlı hoş olur hemde gider.
Katılıyorum.Zaten Astra'nın bundan önceki kasasında 1.4 140HP'lik turbo motoru Vag grubunun 1.2 TSI gibi gidiyordu ve deli gibi yakıyordu.
Güncel motorunda ve kasasıda revizyon yaptılar.
Trim sesi her arabada var.Bizim yol şartlarına bakmak lazım.Konuyu acan arkadaş zaten kafasına koymuş başka bir marka önermek zor bence.
Bu arada leon makyaj geliyor.Şuan zaten bayi'den sıfır almak mantıksız sene başında gelicek deniyor.
Birde şunuda bilmek lazım arkadaşlar.
Seat Leon FR = Formula Racing = C U P R A bir alt versionu yani sert bir araba spor bir sürüş veriyor.
MK2'De FR diyince 2000cc 200HP araba gelirdi.Sonrasında çok satılmayınca 1.4 125hp motor ile satmaya başladı.
Bu şuna benziyor GTI CUPRA COOPER S Alıp ya bu araba golf'un astra'nın leon style paket'e söre sert demek garip.
Sert olması lazım biraz konfor yok spor bir sürüş için.
Benim Konudada astra k yı öneren olmuş.Hatta bilem arkadaşlar konu altında octavia kullanıcısı varsa ufak bi vtr geçsin. Trim sesi olmayan c sınıfı araç varmı takipteyim
isteyeni dolaştırıyım tık yok arabamın içinde 60bin km'dir :)
Anlamadım yemin ederim. Çok uç yorumlar var. Kimi diyor ki hayatımda gördüğüm en trim sesli araç kimi diyor gayet iyi tık ses yok.
Leon'u babam 2015'den beri kullanıyor. Araç 10k civarı. Trim sesi hiç yok diyebilirim. Şehir içinde kullanıyor genelde.
Araç bir tek yazlıkta nispeten bozuk yola giriyor.
Kullanımdan kullanıma değişiyor olabilir. Bazıları da belki fabrika kaynaklıdır.
46.000 de golf 7'im 30.000 kmdir falan vog spor yay+18" 40 yanak cok sert olan lassalarla kullaniyorum (binen herkes bobrek tasi dokturur diyor, lassalar o derece sert hamurlu) 0 trim sesi
Gozlukluk sadece kronik gibi onuda hafif bi cift tarafli bantla cozdum
vectra-tuner
06-10-2016, 10:38
Trim sesi hemen belli olmaz, hele araç biraz eskisin yıpransın vidaları civataları gevşesin o zaman ancak ... En güzeli gidip test sürüşü yapın her iki aracıda...
EserBodrum
06-10-2016, 11:34
Yakın bir arkadaşımda FR var 2016 model 10.000 km civarı sunrooftan tıkırtı geliyor. Katlanabilir arka koltuğun kilidindende tıkırtı yapıyordu araya sünger koydu tıkırtı kesildi.
Katılıyorum.Zaten Astra'nın bundan önceki kasasında 1.4 140HP'lik turbo motoru Vag grubunun 1.2 TSI gibi gidiyordu ve deli gibi yakıyordu.
Trim sesi her arabada var.Bizim yol şartlarına bakmak lazım.Konuyu acan arkadaş zaten kafasına koymuş başka bir marka önermek zor bence.
Bu arada leon makyaj geliyor.Şuan zaten bayi'den sıfır almak mantıksız sene başında gelicek deniyor.
Seat Leon FR = Formula Racing = C U P R A bir alt versionu yani sert bir araba spor bir sürüş veriyor.
MK2'De FR diyince 2000cc 200HP araba gelirdi.Sonrasında çok satılmayınca 1.4 125hp motor ile satmaya başladı.
Bu şuna benziyor GTI CUPRA COOPER S Alıp ya bu araba golf'un astra'nın leon style paket'e söre sert demek garip.
Mk3 fr da spor araç oldu ya daha neler :):):) ah şu vagcıılar..
Anlamadım yemin ederim. Çok uç yorumlar var. Kimi diyor ki hayatımda gördüğüm en trim sesli araç kimi diyor gayet iyi tık ses yok.
Berkanın araç leon değil yanlış anladınız sanırım, bu arada trim sesini takacaksanız ki anladığım kadarıyla sizin için önemli bir konu leonun önünden bile geçmeyin 5 tane dizel var hepside evlere şenlik..
Berkan araba neydi ? Şizofren hastalıklı olan tiplerden değilim merak etmeyin ama sıfır araba alımca insan tokluk istiyor . Bazı yeni araçlara bınersınızde laçka bi hal vardır ya ondan bahsedıyorum. 2000 b5 kasa passatımız var ve bazen teste çıkınca onu aratan 2015 araclar var çoğuda japon ne izalasyon var ne tokluk bundan bahsettım. Biz bu aracı niye değiştiriyoruz 16 yasına girdi diye. Sıfır alıp o eski kurttan biraz fazlasını arıyoruz kusursuz adac aramıyorum zaten :) fiyat performans diyelim. Octavia astra ile kıyaslanmaz biri lb biri hb ama kalıte olarak ne farklar vardır ?
Vag fanı değişim genel olarak merak ediyorum
Astra J'ye kefil olurdum ama K hakkında bişey diyemem. Eğer hafifletecem diye bir şeylerden çalmadılarsa yine iyidir diye tahmin ediyorum.
individual
06-10-2016, 14:14
Mk3 fr da spor araç oldu ya daha neler :):):) ah şu vagcıılar..
Resimde gördüğünüz araç spor araç değilmi şimdi ?
http://www.tdisport.com/Member_Cars/guysieb/Guysieb.jpg
arka Seat
Model Leon
Nesil Leon II (1P)
Motor 2.0 TFSI (200 Hp) FRBu arabanın bilgilerini düzenle
Kapı 5Bu arabanın bilgilerini düzenle
Güç 200 bg /5100 dev/dak Bu arabanın bilgilerini düzenle
Maksimum sürat 229 km/saat Bu arabanın bilgilerini düzenle
Hızlanma 0 - 100 km/saat 7.3 saniye Bu arabanın bilgilerini düzenle
Yakıt deposu hacmi 55 Lt Bu arabanın bilgilerini düzenle
Üretim başlangıç yılı 2006 yıl Bu arabanın bilgilerini düzenle
Son üretim yılı 2009 yıl Bu arabanın bilgilerini düzenle
Kasa tipi HatchbackBu arabanın bilgilerini düzenle
Koltuk 5Bu arabanın bilgilerini düzenle
Uzunluk 4323 mm. Bu arabanın bilgilerini düzenle
Genişlik 1768 mm. Bu arabanın bilgilerini düzenle
Yükseklik 1458 mm. Bu arabanın bilgilerini düzenle
Dingil Mesafesi 2578 mm. Bu arabanın bilgilerini düzenle
Ön tekerlek izi 1527 mm. Bu arabanın bilgilerini düzenle
Arka tekerlek izi 1508 mm. Bu arabanın bilgilerini düzenle
Bagaj hacmi en fazla 341 Lt Bu arabanın bilgilerini düzenle
Motor pozisyonu Ön, enineBu arabanın bilgilerini düzenle
Motor hacmi 1984 cm3 Bu arabanın bilgilerini düzenle
Tork 280 Nm /1800 dev/dak Bu arabanın bilgilerini düzenle
Yakıt Sistemi Direkt enjeksiyonBu arabanın bilgilerini düzenle
Türbin Turbo kompresör / IntercoolerBu arabanın bilgilerini düzenle
Silindir pozisyonu InlineBu arabanın bilgilerini düzenle
Silindir Adedi 4Bu arabanın bilgilerini düzenle
Silindir çapı 82.5 mm. Bu arabanın bilgilerini düzenle
Silindir içi vuruş 92.8 mm. Bu arabanın bilgilerini düzenle
Sıkıştırma oranı 10.3Bu arabanın bilgilerini düzenle
Silindir başına düşen valf 4Bu arabanın bilgilerini düzenle
Yakıt Tipi BenzinBu arabanın bilgilerini düzenle
Çekiş ÖnBu arabanın bilgilerini düzenle
Vites sayısı (Manuel şanzıman) 6Bu arabanın bilgilerini düzenle
Ön frenler Hava soğutmalı disklerBu arabanın bilgilerini düzenle
Arka frenler DiskBu arabanın bilgilerini düzenle
Şehir içi yakıt tüketimi 11.0 Lt/100 km Bu arabanın bilgilerini düzenle
Şehir dışı yakıt tüketimi 6.2 Lt/100 km Bu arabanın bilgilerini düzenle
Ortalama yakıt tüketimi 7.9 Lt/100 km Bu arabanın bilgilerini düzenle
Ağırlık 1334 Kg Bu arabanın bilgilerini düzenle
Maksimum ağırlık 1904 Kg Bu arabanın bilgilerini düzenle
Lastik boyutu 225/45 R17
Sports car - Wikipedia, the free encyclopedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Sports_car)
Astra K sanırım çok eğlenceli kullanmadım ama okuduğum ve izledigime göre diyorum, virajdan çıkarken yüzünüzü güldürüyor 'onden çekiş eğlencesi olan nadir arabalardan' virajda zorlayinca arkası hemen oyuna dahil oluyormuş .
Astra K sanırım çok eğlenceli kullanmadım ama okuduğum ve izledigime göre diyorum, virajdan çıkarken yüzünüzü güldürüyor 'onden çekiş eğlencesi olan nadir arabalardan' virajda zorlayinca arkası hemen oyuna dahil oluyormuş .
Rafine mi değil mi şimdi :)
Berkan araba neydi ? Şizofren hastalıklı olan tiplerden değilim merak etmeyin ama sıfır araba alımca insan tokluk istiyor . Bazı yeni araçlara bınersınızde laçka bi hal vardır ya ondan bahsedıyorum. 2000 b5 kasa passatımız var ve bazen teste çıkınca onu aratan 2015 araclar var çoğuda japon ne izalasyon var ne tokluk bundan bahsettım. Biz bu aracı niye değiştiriyoruz 16 yasına girdi diye. Sıfır alıp o eski kurttan biraz fazlasını arıyoruz kusursuz adac aramıyorum zaten :) fiyat performans diyelim. Octavia astra ile kıyaslanmaz biri lb biri hb ama kalıte olarak ne farklar vardır ?
Vag fanı değişim genel olarak merak ediyorum
Berkan'ın araba Cee'd
Ben şahidim gayet sessiz içi var, gerçi benim 143k km deki Corolla'da da trim sesi yok henüz ki 7,5 yıl / 33bin km den beri spor yayları mevcut :)
Yeni Corolla plazada dururken trim sesi çıkarıyor, bence malzemeler iyileşse bile üretim kalitesi düşüyor..
OrcunInce
06-10-2016, 15:20
sözlüğe teste geldi 3 gün kullandım 'k' olanı.
astra k gayet tok bir otomobil. 'j' ile alakası yok, içinde premium hissettirebiliyor. body roll fazla ama bu yolu tutmuyor demek değil, kesinlikle astra j'den daha başarılı.
opel - vw savaşı başlamış gibi :)
Resimde gördüğünüz araç spor araç değilmi şimdi ?
http://www.tdisport.com/Member_Cars/guysieb/Guysieb.jpg
Resimde gördüğüm araç mk3 fr değil dostum önce okuduğumuzu doğru anlayalım..
Bu arada mk2 fr da spor araç değil. Sanırım spor araç anlayışlarımız baya farklı..
Spor araç kavramı neye göre,yazılan çizilen bilgilere göremi , yoksa kişinin kafasında yarattığı imaja göre mi . şahsen bana göre leon bir spor araç. en azından cuprası fr ı cartı curtu.
individual
06-10-2016, 15:37
Resimde gördüğüm araç mk3 fr değil dostum önce okuduğumuzu doğru anlayalım..
Bu arada mk2 fr da spor araç değil. Sanırım spor araç anlayışlarımız baya farklı..
Bende zaten geçmişten bahsederek söyledim.
Resimdeki Mk2 zaten bende biliyorum.MK2 makyaj geldikden sonra 1.4TSI 125HP FR üretime geçti.Yani style paket'e göre spor sürüş için hot hatch (spor car) spor amortisör yay ve 17-18 jant ile satıldı.
Mk3'de de aynı şekilde 1.8T 180HP 1.4 TSI 140 1.4 TSI 150 1.4 TSI 125 olarak versionları geldi.
Mk3 leon style göre daha sert bir araba.Ben bunu diyorum.
18 Jant ve spor yay ile geliyor araba sonra bu araba çok sert deniyor ben bunu diyorum.
1.2TSI Style leon ile karşılaştırmak lazım.
astra k gayet tok bir otomobil. 'j' ile alakası yok, içinde premium hissettirebiliyor. body roll fazla ama bu yolu tutmuyor demek değil, kesinlikle astra j'den daha başarılı.
body roll den dolayı limite geldik sanıyorsun ama henüz 7/10 dasın işte o ürkütebiliyor insanları biraz :) Güzel araba ama ergonomik sıkıntıları var içerde göz yok.. Benim gibi telefon anahtar ne varsa serpiştirenler için..
individual
06-10-2016, 16:09
Servisin yaptığına bak.
Şimdi bu abi bu arabayla böyle gezse ve bu durumdan şikayetci olup çözüm bulamayıp satsa ve VW golf b.k gibi araba dese nedir ?
Dan dun ses geliyordu diye böbrek taşı döktüm dese.
https://www.youtube.com/watch?v=HFWOOkhG7u8
SIFIR ARAC TESLİM ALACAKLAR BU VİDEOYU MUTLAKA İZLESİN - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=HFWOOkhG7u8)
Ben burda tek bir marka savunmuyorum.Her markanın aracında belli başlı sorunlar var.
Örnek vereyim atıyorum leon trim sesi,astra'nın elektirik sorunu,toyotanın cam tavan sorunu gibi.
Toyota aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım diyen'de olur yaşadım diyende olur.
http://www.imgim.com/whatsappimage2016-10-06at173229.jpeg
leon fr dsg act 150 eco mod Trabzon denizli arası araç 4000km civarlarındaydı, fr da manuel ve dsg act arasında yakıt acısından fark var bana göre, özellikle eco modda act sistem ve yelken özelliği yakıt açısından oldukça faydalı.
Bende agustos ayının sonunda leon fr dsg act 150 aldım , zaten spor suspansıyonu var yayları bıraz sertti Eibach 5cm taktım ne gram ses var ne baska bısey yayla bırlıkte konfor fazlasıyla arttı hıcbıryerındede ses gelmıyor kullanmadan kullanmaya fark var sanırım veya baska bısey
Shadow_Dancer
06-10-2016, 18:53
Ben 1.2 tsi dsg kullanıyorum, 17 jant var arabamda ama bu bahsedilen kadar trim sesi yok. Bazen şaşırıyorum hatta benimkinde mi bi gariplik var diye.
Jön Türk
06-10-2016, 22:06
Cam tavandan, son ön kapı içinden, ön sağ direk içerisinden tıkırtı geliyordu benim FR'da.
BuğraTuna34
08-10-2016, 23:24
Yine bir FR alın :) trim sesi olmayan :)
125'lik sıfır alacağım gibi duruyor.
BuğraTuna34
08-10-2016, 23:25
Astra k yol tutusundan ben cok memnun kaldim. Limitlere çıkmadım ama deyim yerindeyse zimba gibiydi araba. Bende 1.6 dizel olani kullandim benim tek memnun olmadigim nokta arkada hava menfezi olmayisiydi onu da kim takar bilemiyorum
Arka diz ve baş mesafesi iyi. Bu yeterli benim için menfez olmasada olur :)
BuğraTuna34
08-10-2016, 23:26
kimse kusura bakmasında yepyeni arabanın trimlerinden ses geliyo diye döşemeler mi sökülür yahu ? bu ne saçmalık..opelin iç tasarımı son derece başarılı bana göre.astra k da nitekim canlı çok güzel duruyor.bir kaç dokunuşlada çok daha güzel olacaktır.marka düşmanlığını bir kenara bırakın artık bence.
Astra J'de kullanmıştım. K bana çok yenilikçi, derli-toplu ve düzgün geldi. O konuda arkadaşlar bayağı çıkıştı ama benim amacım Leon'u kötülemek değildi. Var mı ses vardı. Ben sattım. Allah herkesin çarşısına pazar versin.
BuğraTuna34
08-10-2016, 23:27
FR satıp Astra almak mı :D
İntihar etmişsin bence güzel kardeşim :D
Düşmeden kurtar o zaman kardeşim. Ne alalım?
Düşmeden kurtar o zaman kardeşim. Ne alalım?
O Seatı geri al :)
BuğraTuna34
08-10-2016, 23:47
Bir opel çalışanı olarak susacağım siz fr alın mümkünse golf 7 alın :)
Bir opel çalışanı olarak size bir soru sorabilir miyim? K'da ki kronik sıkıntılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu sensör çalışınca hoparlörden gelen sesler vs gibi? Harbi kronik mi bizim insanımız mı çok karalama yapıyor? Bir de dizele bütçem yetmez. Turbo hakkında ne dersiniz?
Abiler Astra K hakikaten çok güzel bir araç , neye göre diye sorar iseniz verdiğiniz para ve karşılığı ... 77 bin tl benzinlisini aldım sunrooflu.. Araç donanım olarak oldukça iyi, tam bağımsız süspansiyon ile yol tutuşu çok güzel.. Tek sevmediğim tarafı öyle uzun bir göğüs tasarlamışlarki alışmak kolay değil.. Malzeme kalitesi olarak çok çok iyi son söz;
https://www.youtube.com/watch?v=hOnHxOUabKk
Aracınız hayırlı olsun. Yakıt hakkında bilgi verebilir misiniz?
Benimki 2013'tü. Coiloverda vardı. Soğuttu valla, içinde durulmuyordu.
Araç alıcaksanız elinizi çabuk tutun, Kur artışı yansımadı ama yansıtacaklar... Bmw Mercedes direk yükledi fiyatlara.. Bence düşünmeden opel alın GM 220 Milyon Usd para harcadı Astra K için ... Lansman fiyatı gibi düşünün... Opel'in marka değerini pazar payını artırmak için yapılan bir hamle.. Hatta VW'ye kesilen emisyon cezasında da parmakları olduğunu düşünüyorum :D
Şuan sıfırını 74'e burakıyorlar. 1.4 turbo dynamic sunrooflu.
Videonun sonunda kral yine golf çıkmış
Opelin bakımı bile 150 tl daha fazla
Gırtlak dolu astra hakkı ederi 70 80 iken 107 demişler yuhhh :)
Golf hakkınederi 80-90 onada yuh 110 nedir yaaa :)
Ama ikinci el de golf kral olacağından ki bence astra leon la kıyaslanmalı
Skoda rapid hb ler var onlarda güzel araç
C4 hb 308 astra bu modeller hiç beni çekmiyor astra 136 hp olmasına rağmen
Geçmişimde bir çok opel pejo citroen binmeme rağmen
Honda yı meclis dışı tutuyorum alman arabası opel hariç her markadan memnun kaldım
Skoda ve seat vag grubu olduğundan onlardanda memnun kaldım
Ama opelden bir türlü sevemedim 3 corsa 2 astra 1 insignia sahibi oldum nefret ettim satarken üvey evlat muamelesi yaptım
Şuan golf var huzur yaa 18 jantla kullanıyorum o konforu bırakmıyor
30.000 tl lik tramerine rağmen trim sesi hak getire
Yani astra elma ise golf armut dur :)
47k spor yaylı golf 7 kullandım. Evet bir gram trim sesi yoktu. Ondan önce astra j 1.3 vardı. Ondan da çok memnumdum. Karşılaştırma yapabiliyorum.Bu yüzden Leon'dan 10k'da soğudum.
Güzel olur ama tek kapı tercihim değil malesef. Yine de farklı araç tekliflerine açığım.
Golf iyi hoş güzelde yüzü bence eskidi ve çok düz bir tipi var. Tasarım olarak leonda astrada saha güzel ve sportif. Golfün en sevdiğim yanı iç trim sesi yok ve sessiz konforlu, iç malzeme kalitesi yüksek bir üst sınıfa kayar fakat araçlar boşline :). Higline alıncada ebesinin nikahı fiyatlar. Golf isterse merso c kalitesinde olsun yinede haketmez o parayı. Gerçi hangi araç o fiyatları hak ediyor ki...
Konuya dönecek olursak benzinli otomatik sunroof ve donanımlı astra K yı senr sonu indirimli,aralıkta 77ye alabiliyormuyuz
Bencede öyle. Golf çok eskidi artık. Bu yüzden yeni yüzü olan araçlara yöneliyorum. benzin sunroof manuel dynamic paketi 74 e bırakıyorlar.
Kafaya koyduğum birşey yok. Farklı araçlara da bakıyorum sürekli.
Maşallah o zaman inşallah gelmez :)
Leon'u babam 2015'den beri kullanıyor. Araç 10k civarı. Trim sesi hiç yok diyebilirim. Şehir içinde kullanıyor genelde.
Araç bir tek yazlıkta nispeten bozuk yola giriyor.
Kullanımdan kullanıma değişiyor olabilir. Bazıları da belki fabrika kaynaklıdır.
30k^daydı benim araç bayağı ses vardı. 1.2 TSİ'a bindim ondan yoktu mesela. 1.4 150 FR'a bindim onda da benim araç kadar vardı. Fark ediyor sanırım.
46.000 de golf 7'im 30.000 kmdir falan vog spor yay+18" 40 yanak cok sert olan lassalarla kullaniyorum (binen herkes bobrek tasi dokturur diyor, lassalar o derece sert hamurlu) 0 trim sesi
Gozlukluk sadece kronik gibi onuda hafif bi cift tarafli bantla cozdum
47k spor yaylı higline jantı ile golf kullandım. Evet hiçbir ses gelmemişti benden de.
Trim sesi hemen belli olmaz, hele araç biraz eskisin yıpransın vidaları civataları gevşesin o zaman ancak ... En güzeli gidip test sürüşü yapın her iki aracıda...
Dün bir araca baktım. Aracı çok beğendim. Fiyatta anlaşamadık.
Yakın bir arkadaşımda FR var 2016 model 10.000 km civarı sunrooftan tıkırtı geliyor. Katlanabilir arka koltuğun kilidindende tıkırtı yapıyordu araya sünger koydu tıkırtı kesildi.
Bende yaptım bir kaç birşey. Düzeltemedim. hatta 1 gün serviste yattı. Yine de geçmedi.
Berkanın araç leon değil yanlış anladınız sanırım, bu arada trim sesini takacaksanız ki anladığım kadarıyla sizin için önemli bir konu leonun önünden bile geçmeyin 5 tane dizel var hepside evlere şenlik..
Benimki de aynen tabir ettiğiniz gibiydi.
Testlerden öyle gözüküyor. Ama kullanmadan bilemeyiz tabi. Ne test yapanlar kadar pilotajlığımız var. Ne de bilgimiz.
Bende inceledim. J kullanmıştım. Bayağı güzel geldi K gözüme.
opel - vw savaşı başlamış gibi :)
Valla niyetim bu değildi ama arkadaşlar olayı oraya getirdi.
Bende agustos ayının sonunda leon fr dsg act 150 aldım , zaten spor suspansıyonu var yayları bıraz sertti Eibach 5cm taktım ne gram ses var ne baska bısey yayla bırlıkte konfor fazlasıyla arttı hıcbıryerındede ses gelmıyor kullanmadan kullanmaya fark var sanırım veya baska bısey
Umarım benim yaşadığım başınıza gelmez. Onun haricinde keyifli araç zaten.
Ben 1.2 tsi dsg kullanıyorum, 17 jant var arabamda ama bu bahsedilen kadar trim sesi yok. Bazen şaşırıyorum hatta benimkinde mi bi gariplik var diye.
1.2'ler de çok gelmiyor. Daha mı çok sıkıyorlar ne anlamadım :)
Cam tavandan, son ön kapı içinden, ön sağ direk içerisinden tıkırtı geliyordu benim FR'da.
Kapı ve sunrooftan çok ses alıyordum. O kadar çok ses geliyordu ki başka bir yerde var mı onu kestiremedim o yüzden :D
BuğraTuna34
08-10-2016, 23:48
O Seatı geri al :)
Sanmıyorum sattığım paraya geri alacağımı, elim titrer, başım döner. Gereksiz pahalı 140'lık leonlar. Anca sıfır 125'lik düşünürüm. Çok fazla yardımcı olamıyorsun.
Arka diz ve baş mesafesi iyi. Bu yeterli benim için menfez olmasada olur :)
Arka diz mesafesi compact hb araclar arasinda en iyilerden sanirim
BuğraTuna34
08-10-2016, 23:55
Bu arada sattığım FR. Bazı arkadaşlar üvey evlat muamelesi yaptığımı düşünmesin.
Konu FR'dan gelen trim sesleri değil. Bu konuda lütfen daha fazla konuşmayalım. Amacım leon'u kötülemek değildir. Konu Astra K 1.4 150 nasıldır?
http://i.hizliresim.com/vZD7q4.jpg (http://hizliresim.com/vZD7q4)
Bir de olaya şu yönden bakalım. 31k'da 2013 model Fr satıyorsun.
3 bin de 5 bin de 2016 model daha piyasaya yeni çıkmış opel alıyorsun.
Ya da varsa alternatifleriniz önerirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bu arada sattığım FR. Bazı arkadaşlar üvey evlat muamelesi yaptığımı düşünmesin.
Konu FR'dan gelen trim sesleri değil. Bu konuda lütfen daha fazla konuşmayalım. Amacım leon'u kötülemek değildir. Konu Astra K 1.4 150 nasıldır
Bir de olaya şu yönden bakalım. 31k'da 2013 model Fr satıyorsun.
3 bin de 5 bin de 2016 model daha piyasaya yeni çıkmış opel alıyorsun.
Ya da varsa alternatifleriniz önerirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Konudan sapmak istemem ama belirtmek istediğim bir husus var.
Aracınız yaylıydı sanırım. Türkiye şartlarında trim sesini çok arttırıyor. Eski aracımda bunları giderebilmek için çok uğraşmıştım. Onda da yay vardı. Bir süre sonra başka yerden gelmeye başlıyordu.
Bir de fr normal style A göre daha sert. Bir de yay eklenince trim sesi oluyordur şaşırmam. Belki yaysız bile kullansanız olacaktı.
Size önerim test sürüşü yapmadıysanız ona göre karar verin.
Hatta bulabiliyorsanız 1 gün kiralayın.
Bir araç ne kadar iyi olursa olsun neticede kullanıcısını memnun edebildiği kadar iyidir.
http://i.hizliresim.com/vZD7q4.jpg
bunu satılıp astra alınıyorsa benim sözlerim bu postla bitiyor
:D:D:D
ahmettatar
09-10-2016, 12:13
Hatchback 3kapı olursa pro ceed gt olabilir. İkinci el fiyatları uygun.
Keşke konuyu açarken Fr'ı sattığından bahsetmeseydin :)
astrada iyidirde kanka niye megane düşünmüyosun fr yada astra kadar gitmez ama az yakar en azından
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2016-yeni-renault-megane-touch-1.2-tce-130-bg-manuel-6-vites-343548069/detay)
Canselmo
09-10-2016, 17:16
Niye bu kadar leoncu oldunuz :) leon satilip niye astra alinmasin. Bence ikiside birbirine denk araclar. Alinip satilabilir astra k ici toklugu konforu leona gore daha iyi bana gore.
onursumer
09-10-2016, 18:10
bence opelin son yıllarda urettiği en iyi araç , genel anlamda bence leon yerine fiyat performans olarak bile bakıldığında rahatlıkla tercih edilebilir
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-astra-k-2016-opel-odak-nisan-ayi-cikisli-3500-kmde-349435561/detay
Atladiginiz cok onemli bir nokta var. Astra ile cuma gunleri aracin fotosunu sosyal medyada paylasip "hayirli cumalar" diyemezsiniz.
Atladiginiz cok onemli bir nokta var. Astra ile cuma gunleri aracin fotosunu sosyal medyada paylasip "hayirli cumalar" diyemezsiniz.
En basit örnek "Hayırlı Cumalar" diyememek anlayamazsınız :):):)
İnce mesajdı tebrikler :)
mimarsertac
10-10-2016, 08:55
Aracın ön çaprazında duracak elde tespih işlerimiz iyi çok şükür görüntüsü :D
BuğraTuna34 yerinde olsam golf7 1.4 tsi alırdım, arka bağımsız süspansiyon olduğundan araç komple sarsılmıyor trim sesi v.s ona göre daha konforlu daha sessizdir.
Astra K yine Leon gibi arka bağımsız süspansiyon değildir. watt's bağlantılıdır, belki leondan bir tık daha virajı iyi olabilir.
BuğraTuna34
10-10-2016, 22:15
Konudan sapmak istemem ama belirtmek istediğim bir husus var.
Aracınız yaylıydı sanırım. Türkiye şartlarında trim sesini çok arttırıyor. Eski aracımda bunları giderebilmek için çok uğraşmıştım. Onda da yay vardı. Bir süre sonra başka yerden gelmeye başlıyordu.
Bir de fr normal style A göre daha sert. Bir de yay eklenince trim sesi oluyordur şaşırmam. Belki yaysız bile kullansanız olacaktı.
Size önerim test sürüşü yapmadıysanız ona göre karar verin.
Hatta bulabiliyorsanız 1 gün kiralayın.
Bir araç ne kadar iyi olursa olsun neticede kullanıcısını memnun edebildiği kadar iyidir.
O konuda haklısınız. Beni yanıltan nokta tüm araçlarımın basık olmasıydı. Bunda da çok sıkıntı olmaz sandım, oldu :)
Aracı test ettim, yakıt harici beğendim.
http://i.hizliresim.com/vZD7q4.jpg
bunu satılıp astra alınıyorsa benim sözlerim bu postla bitiyor
:D:D:D
Dışı seni içi beni yakar. Hayırlı cumalar .
Hatchback 3kapı olursa pro ceed gt olabilir. İkinci el fiyatları uygun.
4 kapı tercih ediyorum. Yoksa direk ibiza cupra bakarım.
Keşke konuyu açarken Fr'ı sattığından bahsetmeseydin :)
Sorma tech yıkım ekibi iş başında :)
astrada iyidirde kanka niye megane düşünmüyosun fr yada astra kadar gitmez ama az yakar en azından
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2016-yeni-renault-megane-touch-1.2-tce-130-bg-manuel-6-vites-343548069/detay)
Kanka bu bilmediğim motor. Testlerini vs izlemek lazım. Emin olmadan giremem bu işe.
Niye bu kadar leoncu oldunuz :) leon satilip niye astra alinmasin. Bence ikiside birbirine denk araclar. Alinip satilabilir astra k ici toklugu konforu leona gore daha iyi bana gore.
Sorma FR'ların ikinci eli niye sıfırından pahalı belli oldu :)
bence opelin son yıllarda urettiği en iyi araç , genel anlamda bence leon yerine fiyat performans olarak bile bakıldığında rahatlıkla tercih edilebilir
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-astra-k-2016-opel-odak-nisan-ayi-cikisli-3500-kmde-349435561/detay)
Gittim baktım bu araca. Sol ön çamurluğu vurmuş, çektirmiş. Çamurluk dalga dalga olmuş. Onun haricinde çiçek gibi. 63'e verse alıp çamurluğu boyatacaktım vermedi.
Bu kadar yıkım bu yüzden o zaman :) Herkes piyasacı.
Aracın ön çaprazında duracak elde tespih işlerimiz iyi çok şükür görüntüsü :D
1.6 ayes güvenlik paket lazım. Çapraz egzostta olmalı :)
BuğraTuna34 yerinde olsam golf7 1.4 tsi alırdım, arka bağımsız süspansiyon olduğundan araç komple sarsılmıyor trim sesi v.s ona göre daha konforlu daha sessizdir.
Astra K yine Leon gibi arka bağımsız süspansiyon değildir. watt's bağlantılıdır, belki leondan bir tık daha virajı iyi olabilir.
Deli gibi bakıyorum. Opsiyonlu 1.2 TSİ , 1.4 122'lik highline hepsine bakıyorum. Eski aracım 1.4 TSİ highline'dı. Sunroof felan umurumda değil bulsam alırım direk.
karacamelih
10-10-2016, 22:25
Bizde temmuzda aldık astra k 1.4 150 beygir otomatik enjoy plus, istanbul için 7.5 - 8.5 arasında geziyor.
Deli gibi bakıyorum. Opsiyonlu 1.2 TSİ , 1.4 122'lik highline hepsine bakıyorum. Eski aracım 1.4 TSİ highline'dı. Sunroof felan umurumda değil bulsam alırım direk.
Yalnız golf 7 1.2 tsi ve 1.6 tdi yine torsiyondur, bakıyorsan 1.4 tsi 125hp ve üstü hp' olanlara bak arka bağımsız süspansiyon geliyor. Fakat Leonda mk3 kasada böyle bişey halen yok hepsi torsiyon.
MURAT_HLX
11-10-2016, 06:07
watt's bağlantı maliyet sebebiyle 2016 ocak sonrası üretimlerde yok malesef.
burakgunay
11-10-2016, 08:20
Ben Astra K sahibiyim yaklaşık 15 gündür. Bi fırsat bulsam girip izlenimlerimi anlaticam öğle arasında fırsat bulursam eğer. Arkadaşımın sıfır alıp hala kullandığı 85k da Golf 7 tdi var onla da kiyaslarim kendimce. Hala arayıp teşekkür edemedim Gursan abiye (prodorian), Manisa bayiinden aldım ankara teslim yaptılar sağolsunlar. Opel alacaksanız mutlaka görüşün derim, berbat Ankara bayilerinden sonra ilaç gibi gelir. Kısacık özet geçeyim yine de, FR sahipleri alınmasın ama dönüp yüzüne bakmam. Sadece koltukları çekici gelebilir fr in ama çok kalite farkı var aralarında.
burakgunay
11-10-2016, 08:22
İlk deponun ortalaması 6.6 lt idi, ama yaklaşık yarısı çevre yolu arabayı tanıma turlariydi ve gayet sakindi. Kalan yarısı şehir içi trafik dur kalk oraya buraya git şeklinde. (araç manuel 150 lik)
Astra'nın eksileri : Yalıtım, sert süspansyon, otomatik vitesin yavaşlığı...
Ben golf7'ye bindiğimde, arabamda arabam dedim :)
burakgunay
11-10-2016, 09:38
Yalıtım Golf e göre bi tık zayıf kalabilir doğrudur, sert süspansiyon konusunda golf un arkası kadar kesinlikle vurmuyor. Kısa sert çukur ve tumseklerde sert olduğu doğru ama daha yumuşak olan kısımlarda olması gerektiği gibi diyebilirim. Ama dizel golf ile arasında seçim yapacak olursam astra derim süspansiyonda. Hele direksiyon tepkisi vs tartışılmaz. Otomatik vites konusunda katılıyorum, teste çıkmıştım otomatiği ile, manuel le aralarında dağlar vadiler var. Otomatik sanzuman çok kaliteli Smooth çalışıyor hiç sarsılma vs yok ama evet yavaş hakkaten.
Ekstra olarak beni en çok sevindiren sey, o sport tuşu otomatik viteste nerdeyse etkisiz, manuel de inanılmaz etkileri oluyor. 1100 1200 rpm de Araba tork hissettiriyor vites ayırmadan. Hakkaten güzel oturaklı araba olmuş bence kullanmadan binmeden yorum yapmayın derim, inşallah ilerde kronik problemimiz Vs çıkmaz mutlu mesut bi yazılım yapar bineriz.
burakgunay
11-10-2016, 09:40
Şunu da belirteyim, marka fanatiği asla değilim, olacaksam da opel fanatiği olmam yani, 4 arabamın 3u japon Du bundan önce. İlk defa alman arabaya biniyorum, yorumlarımi taraflı algılamayın lütfen.
prodorian
11-10-2016, 09:41
Ben Astra K sahibiyim yaklaşık 15 gündür. Bi fırsat bulsam girip izlenimlerimi anlaticam öğle arasında fırsat bulursam eğer. Arkadaşımın sıfır alıp hala kullandığı 85k da Golf 7 tdi var onla da kiyaslarim kendimce. Hala arayıp teşekkür edemedim Gursan abiye (prodorian), Manisa bayiinden aldım ankara teslim yaptılar sağolsunlar. Opel alacaksanız mutlaka görüşün derim, berbat Ankara bayilerinden sonra ilaç gibi gelir. Kısacık özet geçeyim yine de, FR sahipleri alınmasın ama dönüp yüzüne bakmam. Sadece koltukları çekici gelebilir fr in ama çok kalite farkı var aralarında.
kardeşim çok teşekkür ederim görüşün için kazasız ve mutlu binmen dileği ile herhangi bir sorun ve sıkıntı da telefon hep açık :)
burakgunay
11-10-2016, 10:15
Ben araci 2 haftada tanıyabildigim kadarıyla anlatayım, direksiyon hissiyatı cok guzel, çevirdiğiniz yere kafayı sokuyor. Fren pedalı otomatik te daha hisliydi sanki manuel de biraz boşluk var gibi. Belki de bana öyle geliyordur. İlk 1000 km ehemmiyetli kullanmak gerektiğini düşündüğümden, hardcore şekilde gazlayamadim fakat sport modu kapalıyken altlar baya boş ama geçiş çok sert oluyor 2 de hatta yer yer 3 te sardığı oluyor. Patlamali bi grafiği var bence, ve hoşuma gidiyor :) sport tuşuna basarsanız altlar da hacimli atmosferik gibi hissettiriyor. Üstler de tabi ki o patlama hissi kayboluyor daha bir atmosferik karaktere bürünüyor. Ama alttan itibaren gelen gaz tepkisi, devirlenme isteği, one atılma mutlu ediyor. Gördüğüm kadarıyla hisli zevkli bir motoru var. Diğer bir beğendiğim husus, vites geçişleri. Geçişler net, belli ve kemikli. Topuzun yapısı itibariyle ele oturuyor ve kontrolü basit. Tıkır tıkır geçiyor. (yine de 90lar japon vites yapısı hala içimde özlemdir). Direksiyon konusuna gelince, diğer kullandığım elektrikli direksiyonlu arabalardan epey epey iyi geldi bana. Hani bi yapaylik söz konusu elbette ama, 2016 model bu segmentte bu kadar teknolojik elektronik arabada daha hisli bişey beklemek saçma ve anlamsız olur. Şartlar içinde benim beklentimi fazlaca karşıladı. (telefondan yazıyorum karmaşık düzende yazdığımın farkındayım kusura bakmayın tam göremiyorum yazdıklarımı). Koltukları baya bildiğimiz normal koltuk görünümlü spor koltuk bana kalırsa. Yan destekleri ve bel desteği çok hoş. Sürüş pozisyonuna çok alisabilmis değilim arabayı çok seyrek kullanabiliyorum. Eminim onu da bi optimum ayara getirip zevkli şekilde devam edicem. Yakıt tüketimi konusunda daha önceki postlarda belirttim, şimdilik çok mantıklı ve olması gerektiği gibi diye düşünüyorum. Müzik sistemi orta kalite, golf 7 den bi tık daha zayıf diyebilirim. Golf un cam tavanı Astra yi oldukça ezer. Sunroof zayıf kalıyor onun yanında. Klima kontrol paneli ve ekran olarak ben astra yi daha cok beğeniyorum. Yani aslında çok malzeme kalitesi Vs ivir zıvır arayan biri değilim, daha çok sürüş odakliyim. Aslında sıfır araba alıp binecek biri hiç değilim, kafama göre çiçek gibi type r bulamadığım ve vaktim olmadığı için sıfır astra aldım. Kafa yapım anlaşılsın yorumlar ona göre değerlendirilsin diye söylüyorum bunları. Kafam eski olmasına rağmen bu şekilde mutlu etti araba çok şükür, alacak olan arkadaşların soruları olursa seve seve cevap veririm. Yazım için tekrar kusura bakmayın.
burakgunay
11-10-2016, 10:23
Ekleme yapayım, direksiyon simidinin yapısı çok güzel, manevraalrda ve 9 çeyrek pozisyonunda gayet rahat. Kapıdaki kol dayama yeri, iki koltuk arasındaki kol desteği tam dirseklere temas ediyor iki eli de direksiyona koyduğunuz zaman gayet ergonomik şekilde devam ediyorsunuz.
Serit takip, çarpışma engeli ve gibi konulara hiç girmiyorum zaten internette videoları Vs var bakabilirsiniz. Anahtarsiz giriş çalıştırma muhabbeti modern çağın nimetiymis onu farkettim almadan çok laf ediyordum ama, iyi nimetmis. Elektronik el freni olayı bana çok ters, hiç beğenmedim zevki çok öldürüyor (fwd drift mevzusu değil bahsettiğim, arabayı park edip el frenini çekip kontağı kapamak ayrı bir tarz bana göre).
Onun dışında esp nin tamamen kapanabilir olduğu nadir arabalardan bu segmentte.
karacamelih
11-10-2016, 11:03
Otomatik viteslerde golf de dsg nin ve çift kavrama olmasının buyuk artısı var sanırım astraya göre, o yuzden astranın bi tık altta olması normaldir sanırım.
Yalnız golf 7 1.2 tsi ve 1.6 tdi yine torsiyondur, bakıyorsan 1.4 tsi 125hp ve üstü hp' olanlara bak arka bağımsız süspansiyon geliyor. Fakat Leonda mk3 kasada böyle bişey halen yok hepsi torsiyon.
Yurt dışında Leonlar 150 hp üstü motorlarda bağımsız amörtisör ile pazarlanıyor.
Bu durumda 1.8 TSI, CUPRA, 2.0 TDI bağımsız fakat Türkiyede yok.
Konuyu fena dağıttık konu sahibi kusura bakmasın.
BuğraTuna34
16-10-2016, 21:40
Ben araci 2 haftada tanıyabildigim kadarıyla anlatayım, direksiyon hissiyatı cok guzel, çevirdiğiniz yere kafayı sokuyor. Fren pedalı otomatik te daha hisliydi sanki manuel de biraz boşluk var gibi. Belki de bana öyle geliyordur. İlk 1000 km ehemmiyetli kullanmak gerektiğini düşündüğümden, hardcore şekilde gazlayamadim fakat sport modu kapalıyken altlar baya boş ama geçiş çok sert oluyor 2 de hatta yer yer 3 te sardığı oluyor. Patlamali bi grafiği var bence, ve hoşuma gidiyor :) sport tuşuna basarsanız altlar da hacimli atmosferik gibi hissettiriyor. Üstler de tabi ki o patlama hissi kayboluyor daha bir atmosferik karaktere bürünüyor. Ama alttan itibaren gelen gaz tepkisi, devirlenme isteği, one atılma mutlu ediyor. Gördüğüm kadarıyla hisli zevkli bir motoru var. Diğer bir beğendiğim husus, vites geçişleri. Geçişler net, belli ve kemikli. Topuzun yapısı itibariyle ele oturuyor ve kontrolü basit. Tıkır tıkır geçiyor. (yine de 90lar japon vites yapısı hala içimde özlemdir). Direksiyon konusuna gelince, diğer kullandığım elektrikli direksiyonlu arabalardan epey epey iyi geldi bana. Hani bi yapaylik söz konusu elbette ama, 2016 model bu segmentte bu kadar teknolojik elektronik arabada daha hisli bişey beklemek saçma ve anlamsız olur. Şartlar içinde benim beklentimi fazlaca karşıladı. (telefondan yazıyorum karmaşık düzende yazdığımın farkındayım kusura bakmayın tam göremiyorum yazdıklarımı). Koltukları baya bildiğimiz normal koltuk görünümlü spor koltuk bana kalırsa. Yan destekleri ve bel desteği çok hoş. Sürüş pozisyonuna çok alisabilmis değilim arabayı çok seyrek kullanabiliyorum. Eminim onu da bi optimum ayara getirip zevkli şekilde devam edicem. Yakıt tüketimi konusunda daha önceki postlarda belirttim, şimdilik çok mantıklı ve olması gerektiği gibi diye düşünüyorum. Müzik sistemi orta kalite, golf 7 den bi tık daha zayıf diyebilirim. Golf un cam tavanı Astra yi oldukça ezer. Sunroof zayıf kalıyor onun yanında. Klima kontrol paneli ve ekran olarak ben astra yi daha cok beğeniyorum. Yani aslında çok malzeme kalitesi Vs ivir zıvır arayan biri değilim, daha çok sürüş odakliyim. Aslında sıfır araba alıp binecek biri hiç değilim, kafama göre çiçek gibi type r bulamadığım ve vaktim olmadığı için sıfır astra aldım. Kafa yapım anlaşılsın yorumlar ona göre değerlendirilsin diye söylüyorum bunları. Kafam eski olmasına rağmen bu şekilde mutlu etti araba çok şükür, alacak olan arkadaşların soruları olursa seve seve cevap veririm. Yazım için tekrar kusura bakmayın.
Aracınız hayırlı olsun. Çok güzel uzun uzun yazmışsınız. Bilgilendirici olmuş teşekkür ederim. Düşeş bir araç geldi şuan onu aldım. Astra k fiyatları yılbaşından sonra fırlamazsa inşallah bana da nasip olacak.
burakgunay
16-10-2016, 21:49
İnşallah gönlünüze göre olur.
driver_can
16-10-2016, 22:57
A3 makyajlı çıkardığı kasada Yeni motor 1.0 tfsi 84-85 gibi rakamlara veriyorlar.Araçların hepsinde xenon standart oldu.Düşünenler için bu araçta alternatif olabilir.105 liste fiyatından düşüyorlar.