Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw E30 3.16İ - 3.18İS ? ( Artık Karar Vermem Lazım )
Herkese Merhaba.
Lada Samara Aracımı Sattım, Şuan 18.000 Lira Olmayan Bütçem İle ( Kredi Çekeceğim ) Araba Aramaktayım.
Bmw E30 İşimde Ne Zamandır Âh Oldu, Alayım Diyorum Bir E30 Artık.
Kullanım Amacım İse Günlük Şehir İçi ve Uzun Yol, Haliyle 22 Yaşında Genç Adamım Ben Arada Yağmur Felan Yağınca Kavşaklarda - Köşe Başlarında İnceden Yanlarız :D ve Tüm Bunları Yaparken Dikkat Çekmek, Trafikte Fark Edilmek.
Uzun Yolda Sabit 100 - 110 Giderken Devir 3000'i Geçmeyecek Mümkün Olduğunca Az Yakacak, Düzenli Bakımlar Haricinde Sanayiye Sokmayacak Bir Araç Aslında İstediğim, Elimde Anahtar Tutar İyi Kötü Ufak Tefek Şeyleri Hallederiz.
LPG Sart Bu Arada.
Klimalı - Sunrooflu - Hidrolik Direksiyonlu 3.16İ Yada 3.18İS İstiyorum, Sizce Almalımıyım ? Cidden Dediğim Donanımlarda +90 Model Temiz Bir Araç Bulursam 18.000 Verebilirim ( Aslinda Birazda Manyaklık Gibi 90 Model Arabaya 18 Lira Vermek Ama Piyasa Böyle )
Alternatiflerim Arasında Honda Civic EX 1.5 - 1.6Si Mevcut.
Alternatif Edit; Klima + Sunroof'lu 106 Quicksilver.
driftboy
09-10-2016, 15:33
Uzun Yolda Sabit 100 - 110 Giderken Devir 3000'i Geçmeyecek
ben bu kısma anlam veremedim yakıttan dolayı mı yazdın bunu ?
Borçlu alıyosan kenarında paran kalmıyosa (her an herşey olabilir, olmayadabilir )bence e30 alma. Ama hayallerin mantığın önüne geçiyorsa yaşa ve gör :)
Kullanım Amacım İse Günlük Şehir İçi ve Uzun Yol, Haliyle 22 Yaşında Genç Adamım Ben Arada Yağmur Felan Yağınca Kavşaklarda - Köşe Başlarında İnceden Yanlarız ve Tüm Bunları Yaparken Dikkat Çekmek, Trafikte Fark Edilmek.
Vosvos ayarlayalım sana bu dediklerinin hepsine uyuyor :D
Tüplü olursa yakıtı da üzmez 20-25 kr arası yakarsın bu aralar fiyatları da düştü. Biraz da cebinde paran kalır. İlla Bmw olacaksa ayrı tabii :)
ehveniser1903
09-10-2016, 17:10
trafikte fark edilme kısmına ithafen söyleyeyim ;
mahvedilen marka model imajından dolayı,mümkün olduğunca DİKKAT ÇEKEN e30 ve kuş serilerinden uzak duruyorum.
hayırlısı olsun.
KALENDAR
09-10-2016, 17:23
temiz hızlı az yakan çok koşan Corsa 1.7dtı olabilir.
Tüplü bir rsi al :) gayette güzel dikkat çekersin
GurolKara
09-10-2016, 17:29
Bende bayadır araştırıyorum e30 kasayı.fakat 3.18is çok kolay ilanlara düşmüyor hatta şuan 3 tane felan var sanırsam.onlarda 20k+ fiyatlarda.benım aklımda şu düşünce vardı.3.16i m40 temiz kasası düzgün bulup en az 1 sene binip 3.18is e stroker yapmak vardı.ama hala olabiliyormu diye araştırıyorum.konuyu takipteyim
Uzun Yolda Sabit 100 - 110 Giderken Devir 3000'i Geçmeyecek
ben bu kısma anlam veremedim yakıttan dolayı mı yazdın bunu ?
Borçlu alıyosan kenarında paran kalmıyosa (her an herşey olabilir, olmayadabilir )bence e30 alma. Ama hayallerin mantığın önüne geçiyorsa yaşa ve gör :)
Hocam Biraz Hastalık Diyelim Bir Araba 100 Km/s İle Gidiyorken Deviri 3000'i Geçiyorsa Ben o Arabadan Soğuyorum.
Vosvos ayarlayalım sana bu dediklerinin hepsine uyuyor :D
Tüplü olursa yakıtı da üzmez 20-25 kr arası yakarsın bu aralar fiyatları da düştü. Biraz da cebinde paran kalır. İlla Bmw olacaksa ayrı tabii :)
Hocam Vosvos Bana Pek Hitap Etmiyor Açıkçası.
trafikte fark edilme kısmına ithafen söyleyeyim ;
mahvedilen marka model imajından dolayı,mümkün olduğunca DİKKAT ÇEKEN e30 ve kuş serilerinden uzak duruyorum.
hayırlısı olsun.
Ne Olursa Olsun Bir Bmw Her Zaman Bmw'dir Bence :)
temiz hızlı az yakan çok koşan Corsa 1.7dtı olabilir.
Düşünmüyor Değilim, Açıkçası Ama Yüksek Kilometreler Dizelde Tiksindiriyor.
Tüplü bir rsi al :) gayette güzel dikkat çekersin
Samara'dan Önce Tipo Vardı Tipo'yu Almadan İstanbul'a Gittim Bir Rsi İçin Eksper 3 Sayfa Rapor Verince Soğuttu Beni, Ama RSi Hala Aklımda :)
Bende bayadır araştırıyorum e30 kasayı.fakat 3.18is çok kolay ilanlara düşmüyor hatta şuan 3 tane felan var sanırsam.onlarda 20k+ fiyatlarda.benım aklımda şu düşünce vardı.3.16i m40 temiz kasası düzgün bulup en az 1 sene binip 3.18is e stroker yapmak vardı.ama hala olabiliyormu diye araştırıyorum.konuyu takipteyim
E30 Önü Açık Bir Araç Hocam 3.16 Sıkarsa Atarsın Üstüne 6 Silindir Çiçek Olur :)
GurolKara
09-10-2016, 19:45
tabi m50b20 de olabilir hem fazla yakmaz hem tatmin eder strokerde olabiliyor.maliyet açısından ne kadar tutar swap bilemem
Emre-Dylan
09-10-2016, 19:53
tabi m50b20 de olabilir hem fazla yakmaz hem tatmin eder strokerde olabiliyor.maliyet açısından ne kadar tutar swap bilemem
m50b20 ye değmez 2k daha fazla verip 7k ya b25 alınsa daha f/p olur.
Tayfun-E30
09-10-2016, 21:45
kardeşim krediyle alınan bmw yürümez malesef, çokta şekilli değil yani bmw kullanıcı kitlesinden dolayı (bendede bmw var)amele mıknatısı.. dizel modeli yüksek bi araba bak jant mant takarsın başın ağrımaz birde lpg ile ugrasmazsın..
dachosen
09-10-2016, 21:53
3.16i ye b25 nasıl işletiliyor biliyor musun?
3.16i ye b25 nasıl işletiliyor biliyor musun?
İşletilmiyor
kardeşim krediyle alınan bmw yürümez malesef, çokta şekilli değil yani bmw kullanıcı kitlesinden dolayı (bendede bmw var)amele mıknatısı.. dizel modeli yüksek bi araba bak jant mant takarsın başın ağrımaz birde lpg ile ugrasmazsın..
Tata İndica Felan Var Anca Benim Bütçemde ��
Fıyatlar ve butce konusunda yorum yapamayacagım, suan e30 pıyasasına oldukca uzagım.
Ama net olarak bıldıgım bısey var. 25 yasında alacagın bır arac sonucta e30. Eger kenarda 5bın lıra bulunduramayacak durumdaysan bence hıc bulasma. Tabı ben derım 5, tıtızlıgıne gore yukarıya dogru cıkarabılırsın rakamı.
Aksı taktırde, ne bınerken keyıf alırsın, ne de bınebılırsın. Burnu kurtulmaya karga mısalı olmaya gerek yok.
18000 bütçeyle bırak 318is'i masrafsız 316i bile zor bulunur. Hiç masraf çıkarmasa çürükleri uğraştırır. hele sunroofluysa kesin çürüktür. Sen beni ve diğer BMWden anlayanları dinle e30a bulaşma. e30 zengin arabası bu saatten sonra.
ahmetbaha-drs
10-10-2016, 01:05
İlla ki RWD araç istiyorsan Ford Sierra bakabilirsin.
Gökhan Kavuştu
10-10-2016, 01:16
O paraya değil 3.18is temiz 3.16i bile zor bulunur. Gel bu sevdadan vazgeç az yakan çok kaçan bir Corsa DTi, Clio RSi, 106 Quick vb. bir araç al. İlla arkadan itişli bir araba istiyorsan da yukarıda söylendiği gibi Ford Sierra alabilirsin.
İşi Bilen Adamların Sözünü Dinlemek Lazım 106 Quick - Corsa 1.7 DTi - Clio RSi Arasında Gitgel Yapıyorum Şuan, Tavsiyeleri Almak İsterim :)
Aklın yolu bir tabii.
Ben de 1.7dti önereyim bu yazdıkların arasından.
Tertemiz quik bulsan bile gidişi tatmin etmeyecek seni. Rsi desen bir hayli eski. Lpg yerine de dumanlı dizel yeğdir. Yolda bırakmaz kolay kolay.
düşündüğün araçların hepsine bindim rsi hariç.316i 318is 1.7dti quick.tavsiyem e30dan yana olucaktır.zaten o paraya 318is bulamazsın bulsanda çöp olur o araba.sedan güzel bir 3.16 bak donanıma çok takılma motorada çok takılma en önemli şey kasası ve iç kondisyonu düzgün olması. bu araçtan alıcağın zevki ne 1.7 verir ne rsi verir nede başka bir araç.
motor olayına gelince 316 318is e çevirilebiliyo . stroker kit ile 2.2 hacim bile alırısn para çokomel ilişkisi :D yakaladığın araba olursa atarsan eğer inceler fikrimi söylerim
E30 Bencede Çok Keyifli Bir Araç, Yan Sanayi - Orjinal - Çıkma Yedeke Parçasıda Zibille Mevcut ve Makul Fiyatlarda, Neden Bu Kadar Kötüleniyor Anlamıyorum.
Şaun +150 HP 1.7 DTi Nasıl Gider ve Ne Yakar Diye Düşünüyorum, Ancak Yinede E30 Gözümden Düşmüş Değil.
En Favori Aracım İse Bu: Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ihtiyactan-258908808/detay)
Donanımda Önemli Biraz Hocam Açıkçası Sunroof Şart Zaten, Klimada Olsa Fena Olmaz :D Öyle Yol Bilgisayarı Harita Okumalı Dikiz Felan Aramıyorum Klima - Sunroof - H.D Otomatik Ön Cam Olsun Yeter :D
Yaşamadan anlamazsın zaten. E30 316i sandığınnkadar zevkli bir araba değil. Çok yakar az kaçar. İs bile çok tatmin edici bir yan makinesi falan değil. 6 silindirden başkası yalan e30da. İlla alıcam diyorsan sunrooflu sakın alma. Çünkü sunroof sacı da tavan da çürük olacak. Tavan değiştirmeye kadar gider. Çürüksüz sunroof sacı da tavan da bulmak imkansız. Ben olsam e30 zevkini yaşatacak bir araba olan 318ti compact alırım. Donanım olarak sadece kilitli diferansiyel yeter ;)
Emre-Dylan
10-10-2016, 22:43
Kardeşim yanlış anlama biz 90 model beyaz e30'un yıkığını 16'ya verdik kaporta döşemeler bitikti motoru fena sayılmazdı. Boşver e30'u temiz masrafsız 316i sahibi olsam en az bu piyasada 19 20 civarı isterdim.
1 bucuk yil dti a bindim sıfırdan alip yukledim kasa motor vs. O da cok para yiyor eğer iyi gitsin istiyorsan. Ama yok az yaksin tatmin etsin dersen yazılım duz boru yaparsın guzel guzel gazlarsın. Sehir ici 25krs civari yakar. Motor sağlam klima abs hidrolik vs var zaten öyle cok da boş bir arac değil sunroof hariç. 18e stock temiz bi corsa biraz arastirmayla bulursun. Temiz temiz binersin. Su an bende e36 is düşünüyorum ama bu aldigin yorumlari aliyorum hala tekrar corsa ile bmw arasinda gidip geliyorum.
E30 da 106 da masraf açmadan binilecek arabalar değil
BurakYozgat.
01-11-2016, 09:54
Ben aynı bütçeyle yola çıktım e30 bulamadım. E34 baktım o da yok.
Bütçeyi yükseltip e36 bakayım dedim 35 Bin TL'ye sağlam eli yüzü düzgün içi derli toplu 6 silindir e36 da bulamayıp A3 1.8T aldım.
Kalbimde her zaman BMW olduğu için çok binmeyip onu da satıp tekrar bmw ilanlarına düştüm ama malesef istediğim gibi bir e36 bulamadım.
Şuan e39 sahibiyim. Demem o ki malesef kısıtlı bütçe ile araç almak hele ki bmw almak çok çok zor.
Allah kolaylık ve sabır versin inşallah gönlündeki araca sahip olursun en önemli nokta acele etmemek bu işte.
e30 da 6 silndir harici keyif vermez ses bambaşka temizi yok masrafı çoktur.
OMTechJr.
02-11-2016, 16:16
Yaşamadan anlamazsın zaten. E30 316i sandığınnkadar zevkli bir araba değil. Çok yakar az kaçar. İs bile çok tatmin edici bir yan makinesi falan değil. 6 silindirden başkası yalan e30da. İlla alıcam diyorsan sunrooflu sakın alma. Çünkü sunroof sacı da tavan da çürük olacak. Tavan değiştirmeye kadar gider. Çürüksüz sunroof sacı da tavan da bulmak imkansız. Ben olsam e30 zevkini yaşatacak bir araba olan 318ti compact alırım. Donanım olarak sadece kilitli diferansiyel yeter ;)
Kesinlikle doğru tespitler. Kulak vermekte fayda var.
İlanlarda da ilgimi çekebilen bir tek bu araç var. Düşünürsen;
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3.16i-1990-model-klimali-orjinal-ve-temiz-arayana-adres-belli-352478206/detay)
e30'un keyfi başkadır. 15.300'e alıp 10k masraf ettim bu hale getirebilmek için. biraz sabredersen m44 318is motoru ile swaplarsın 149hp olur kendi çapında ozonu delersin bu alet ile. arabamın altında kucuk bir curuk var ve baskı balata degisecek baskada masrafı yok. detayları ilanda bulabilirsin, 20k ya cıkabilirsen anlasabiliriz. ilan icin: Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-1989-model-orjinal-bordo-renk-e30-ekstrali-319354512/detay/)
e30'un keyfi başkadır. 15.300'e alıp 10k masraf ettim bu hale getirebilmek için. biraz sabredersen m44 318is motoru ile swaplarsın 149hp olur kendi çapında ozonu delersin bu alet ile. arabamın altında kucuk bir curuk var ve baskı balata degisecek baskada masrafı yok. detayları ilanda bulabilirsin, 20k ya cıkabilirsen anlasabiliriz. ilan icin: Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-1989-model-orjinal-bordo-renk-e30-ekstrali-319354512/detay/)
140hp M44 motor.
Önce bindiğimiz aracın basit olan teknik verilerini öğrenelim
Yanlış anlamazsanız 10k masrafı nerelere yaptınız. 10bin e30a gömülse biblo gibi olur diye düşünüyorum
Konu Hazır Bi Ara Hortlamışken ve Ben Arabasızken Bir Mevzu Daha Atayım Ortaya 106 Quicksilver - Bmw E30 3.16İ - Megane Coupe K4M Arasında Henüz Hala Karar Verebilmiş Değilim, Kalbim Bmw'den Yana Bu Üç Aracın Hemen Hemen Parça Fiyatları Birbirine ayakın, Hatta E30'un Parçaları Diğerlerinden Ucuz Bile Diyebiliri Ama Ben Hala Çıkmazdayım.
Kardeşim aklın varsa e30 dan uzak dur tövbe ettirdi beni bu illet sağını yaparsın solu bozulur önünü yaparsın arkası bozulur bir kere yürümem dedi mi yürümez e30 lar eskiden güzeldi artık ömür törpüsü gibi oldular he param ve sanayide geçirecek vaktim çok diyosan saygı duyarım uğraşması sökmesi takması keyifli arabadır :)
imkanını biraz daha zorla temiz bir e36 bak yada diğer tavsiyeleri gözden geçir ben 10 yılı aşkın süredir bmw den başka araç kullanmadım diğer araçlar hakkında bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum
Yerinde olsam e36 318 compact alirdim 18 e bulunur diye dusunuyorum.Guc olarak da is le ayni arka kismina takilmam diyorsan bi arastir derim compactlari
140hp M44 motor.
pardon 140'mış yanlıs hatırladım.
rebel ben m40'a biniyorum önce doğru düzgün okumayı öğrenelim
ECD alt takım komple / direksiyon tamiri / şaft tamiri ve tüm kayışların yenilenmesi. bulabildiğim parçaların hepsi orjinal diğerleri kaliteli yan sanayi. + sıfır jant ve pzero lastik takımı.
bazılarına fuzuli gelebilir ama bir defada en iyisini yapıp 5-10 yıl arkama bakmıyorum.
Dostum m44 149 bg diye motor yok ona itafen yazdim. 140 bg o
Hocam emin olun o yoldan birsürü insan geçiyor...Kimileri yapabiliyor kimileri maalesef bakakalıyor... Benim de çevremdekilerin de emin ol içinin gittiği bi araç özellikle 3.25 olursa tadından yenmez... Umarım gerçekleştirebilirsin...