Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon Sınavında Mala Bağlayan Kız
Gökhan Kavuştu
13-10-2016, 00:22
https://www.youtube.com/watch?v=0P3FSNEIUtw
Direksiyon Sınavında Mala Bağlayan Kız (https://www.youtube.com/watch?v=0P3FSNEIUtw)
livaneli
13-10-2016, 06:53
Kız acemi, ne yapacağını bilmemesi çok tuhaf değil ; yan koltukta oturan eğitmen mala bağlamış bence, frene o basmalıydı.
Ahmet Saraçoğlu
13-10-2016, 06:59
Aynen kız o an panikle arabadan dahi inebilir , tecrübe sıfır çünkü ne olacağını bilmiyor ve kilştlenmiş.Eğitmenin altta gazfre tertibatı olması , yoksada bi şekilde el frenini çekip direksiyonu hafif kırması gerekirdi.
Yandaki malın altında pedal var niye o basmadı acaba :)
rahmitanir
13-10-2016, 07:30
Yazık abi kıza. Burada asıl mala bağlayan yan koltuktaki eğitmendir.
kim bilir daha ne örnekleri vardır.
Yazık kıza, bir daha korkudan hiç kullanmaz herhalde.
Aliburakb
13-10-2016, 08:48
kim bilir daha ne örnekleri vardır.
Yazık kıza, bir daha korkudan hiç kullanmaz herhalde.
büyük bi ihtimal kullanamaz. 90 senesinden annemin ehliyeti var o yıllarda ağaca tıklattı tofaşımız vardı o zmn far kırıldı korktu bir dahada geçmedi direksiyona :) ne yaptıysakda ikna edemedik
ufuksaracci
13-10-2016, 09:00
Yolun ortasında duracak şekilde yavaşlayan hıyara ne demeli ?
NakkaSss
13-10-2016, 09:11
O yana oturanları sanmayın ki eğitmen. :) Çoğu MEB' de standart öğretmen ek para için bu tarz işler kovalıyorlar. Bir tanıdığımda MEB' de tarih öğretmeni ehliyeti var ama şöförlüğü yok. Sırf ehliyeti var diye girebiliyor bu tarz sınavlara.. Yanda oturup not veriyor şöförün geçip kalacağına o karar veriyor. Yüksek ihtimal bu yanda oturan arkadaşda bu tarz birşey. Kızdan çok o panikliyor.
parayla "yavas, yavas; yavasssss" denen meslek varmis. bu da dusunulebilir.
Gökhan Kavuştu
13-10-2016, 09:15
Başlık adını ekşi sözlükte açılan başlıkla aynı koydum fakat video hepten fail aslında. Sürücü desen trafik olmadığı halde gerek amatörlükten gerek heyecandan olsun arabayı nereye sürdüğünü bilmiyor. Panik halinde frenin dahi yerini unutuyor. Yandaki hoca kaza anında ne pedallara müdahale ediyor ne el frenini çekiyor. Toros'un sürücüsüne diyecek bir şey yok zaten. Tek merak ettiğim kazayla ilgili bilir kişi raporunun nasıl tutulacağı.
Bu tarz olayları gördükçe aklıma hep bu video gelir ;
https://www.youtube.com/watch?v=4-ykpuqPvr8
Arkadaşlar bana kalırsa yanlış yoldasınız. Yani hatayı yanlış kişilerde arıyorsunuz. Burada hata ne eğitmende ne de araba kulllanmayı öğrenmeye çalışan kızcağızda. O yan yoldan anayola giren ve yolun ortasında arabayı durdurup bekleyen öküz oğlu öküz, mal oğlu mal, hayvan oğlu hayvanı o asfalta gömmek lazım :@ O şerefsiz ehliyetini nereden ve nasıl almış onu tartışmamız lazım :@
Bu bir ehliyet sınavı yani bu kız eğitimlerini tamamlamış, sınavlarını vermiş ehliyetini alabilir. Son direksiyon sınavını geçmesi gereklidir. Ama görüyoruz ki alakası yok, bu nasıl eğitim bu nasıl bir sistem anlamış değilim. Bu durumda bir insan nasıl oluyor direksiyon sınavına giriyor. Hiç söylemiyorlar mı kardeşim sen olmadın şu kadar saat daha direksiyon çalışman lazım diye. Valla çok kötü ve en kötüsüde bu tip insanların ehliyet sahibi olup trafikte olmaları ...
işte boyle yetersız egıtım alıp sınavda dıreksıyona oturtursan olacagı o
o reno orada olmasa
surucu arabayı saga cekıp durdursa
yalan dan da olsa sınavı gecseydı belkı sızın aracınıza arkadan vurabılırdı.
Duzgun egıtım almıs bır surucu orada duran reno yu fark edıp daha erkenden frene basıp veya dıreksıonu sola kırıp kolayca kurtara bılırdı.
Sımdı tecrubesız demeyın
egıtıgımını duzgun alsaydı
tecrubesız sekılde oturmasaydı dıreksıona
canimrecepcim
13-10-2016, 11:52
Bir sürücü kursu sahibi olarak şöyle anlatayım.
O yandaki MEB'in koyduğu bostan korkuluğu var ya,işte o hayatında kaç kere araba kullanmışta öne oturuyor?Bu sadece videoya yansımış olan.Her direksiyon sınavında neler yaşanıyor neler atlatılıyor bilseniz bi.
Sırf ek gelir için sınavlara girip caanım arabaların içine ediyorlar.Adaylar evet acemi ama inanın yanına oturanın ondan farkı olmuyor çoğu zaman.Videoyu net izlemedim.Belki ezbere frene basmış olabilir aracı durdurmak için.Ama böyle durumlarda debriyaja basıp aktarmadan gücü kesmek aklına gelmeyecek kadar kaliteli şofördür bunlar.İnatla öne binmek isterler bir de.
Neyse sağlık olsun.Kadının gram suçu yok,yanındaki deveninde çok suçu yok.Suçu olan şey sınav sistemi ve onu bu hale getirenlerdir.
MetalliHead
13-10-2016, 12:53
Kız daha önce araba kullanmamış ve direk sınava giriyor. Ne güzel memleket ya
Arabayla giderken soru: "Daha önce hiç araba kullandın mı ?"
Cevap:"Hayır, ben hep direk gidiyordum."
Ben mi yanlış duydum ?
mert_can 41
13-10-2016, 13:04
Benim bildiğim sürücü kursu araçlarında kamera bulundurulması yasaktı ayrıca sağ tarafta oturanın ayağının altında debriyaj ve fren vardı niye müdahale etti anlamadım. Böylesi gerçekten var ben ehliyet alırken direksiyon sınavında 8 inciye kaldı kadın.
canimrecepcim
13-10-2016, 14:26
Bir direk giriyorum olayı varmış.Bu soru aday daha arabaya binmeden önce sorulur,derse katılmadığı tespit edilirse zaten sınava alınmaz.
Ya aslında bu ne ki ben çekiçi yani tır ehliyeti direksiyon sınavında kadın komisyona şahitlik etmişim.
Yiğit G.
13-10-2016, 15:30
büyük bi ihtimal kullanamaz. 90 senesinden annemin ehliyeti var o yıllarda ağaca tıklattı tofaşımız vardı o zmn far kırıldı korktu bir dahada geçmedi direksiyona :) ne yaptıysakda ikna edemedik
Yengem araç aldı 2006 gibi micra , aldıktan 1-2 ay sonra otobüse vurdu çok hafif ama o travma ile birdaha direksiyon başına geçemedi.Micra hala duruyor 20.000 km idi en son baktıgımda :)
O yana oturanları sanmayın ki eğitmen. :) Çoğu MEB' de standart öğretmen ek para için bu tarz işler kovalıyorlar. Bir tanıdığımda MEB' de tarih öğretmeni ehliyeti var ama şöförlüğü yok. Sırf ehliyeti var diye girebiliyor bu tarz sınavlara.. Yanda oturup not veriyor şöförün geçip kalacağına o karar veriyor. Yüksek ihtimal bu yanda oturan arkadaşda bu tarz birşey. Kızdan çok o panikliyor.
Eskiden herkes verebiliyordu o şekilde ancak şuan lisansı olmayan sadece yazılı sınavda gözetmenlik görevi alabiliyor :)
Babamdan biliyorum, direksiyon sınavları için lisans çıktıktan sonra almadı yazılılarda görev alıyor zaman zaman. 37 yıllık öğretmen kendisi :D
bu arada bizdeki sınavı izledik, amerikadakini izlemeye ne dersiniz?
https://www.youtube.com/watch?v=NDlY6db9qxg
EHLİYET SINAVIM | Melisa Beleli - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NDlY6db9qxg)
Ağabeyim Almanya'da yaşıyor. Ben ehliyet kursuna giderken bugün ne öğrendiniz diye sormuştu. Benim cevabım iki tur attık geldik olunca şaşırmıştı saf çocuk :) Eğitim şart ama önce yönetenlere.
bu sürücü ehliyeti almışmı yani sınavı geçip ? vay halimize
NakkaSss
14-10-2016, 13:37
Eskiden herkes verebiliyordu o şekilde ancak şuan lisansı olmayan sadece yazılı sınavda gözetmenlik görevi alabiliyor :)
Babamdan biliyorum, direksiyon sınavları için lisans çıktıktan sonra almadı yazılılarda görev alıyor zaman zaman. 37 yıllık öğretmen kendisi :D
O lisans da zor çıkan bir şey değil. :) Düşün bahsettiğim arkadaşın lisansı var :) Velhasıl inşallah böle kasaplar yolda bizlere denk gelmez ne diyelim. :)