Orijinalini görmek için tıklayınız : Kargolariniz itina ile firlatilir
imprezaWRC
14-10-2016, 12:37
Ne güzel fırlatıyorlar, tekmeliyorlar. Kutu içeriğinde belirtilmemiş hassas birşey varsa da artık geçmiş olsun. İstifleme de şahane ve çok özenliymiş !!!
https://www.youtube.com/watch?v=Dhbys0JwF30
https://www.youtube.com/watch?v=Dhbys0JwF30
KAsanın içindeki adamın agzındaki sigarada iyiymiş
darkmoon
14-10-2016, 12:46
yazık ya çok yazık.. 34 yıllık şirket yerli şirket çoğu vakit yerli kazansın diye sipariş verdiğimiz şirket.. hale bak sonra diyorlarki türk firmalarına neden güvenilmiyor neden iş yapmıyor insanlar yabancılara yöneliyor ..
altugkocer
14-10-2016, 12:49
Maalesef çoğu kargoda durum bundan ibaret. Allah cezalarını versin. Adamın kendine saygısı yok ki işine saygısı olsun. Vizyonsuz herif..
Abi bizim çocuklar bi hata etmişler çok da karıştırmayalım aramızda günahı neyse çözelim tadımız kaçmasın!!11!
Canselmo
14-10-2016, 13:01
Türkiyede hangi sektörde iş ahlakı veya profesyonellik var ki ? .
Malesef Türkiye nin gerceği bu. Bizim insanımız da gerçekten iş ahlakı yok ve işine saygı yok. Bence avrupa ve diğer milletlere göre eksiğimiz bu.
kargo firmalarının çoğu aynı şekilde, bir kaç yıl önce arkadaşım sürat kargo ile 5 lt şalgam göndermişti, kargoyu teslim almaya gittim adam boş şişeyi elime verdi :)
imprezaWRC
14-10-2016, 13:14
kargo firmalarının çoğu aynı şekilde, bir kaç yıl önce arkadaşım sürat kargo ile 5 lt şalgam göndermişti, kargoyu teslim almaya gittim adam boş şişeyi elime verdi :)
Taşınırken olduysa artık diğer kargoların vay haline.
Şube içinden biri de çıkıp "severim yapacağınız işi adam gibi çalışın" diyemiyor demek ki. Baksana çalışma şekline hayattan bezmiş spec, sanki maaş karşılığı değil babalarının hayrına çalışıyorlar.
darkmoon
14-10-2016, 13:25
yerli firmalarda hepsi değildir tabi ama genel olarak çoğu diyebilirim bir müddet sonra olay abicim kardeşime dönüyor.. kurumsallık beyfendi hanımfendi saygı mesafe modu 5-10 dakika..
Türkiyeye gelen yabancı firmalar buna çok özen gösteriyor misal.. yabancı bir firmayla diyalog halinde oldunuzda o aradaki saygı hukuk mesafe asla bozulmuyor ayarı bozarsan direk hukuku yasaları hatırlatıyorlar hemen düzeltiyorsun kendini..
Geçen nerdeydi unuttum adam iş arkadaşına sesleniyordu ahmet bey pardon ahmet bey adam duymadı lan ahmet diye bir bağırdı :)) bir gülme geldi bize..
metinalan
14-10-2016, 13:35
bu memlekete ne düzgün ki, bitane düzgün yaptığımız bişey varmı ?
https://www.youtube.com/watch?v=6XEDvbHbxsg
Buda havaalanı versiyonu.
Bu arada şirket olarak heöem hemen her siparişi kargoyla gönderdiğimizden her kargo şirketi ile çalışıyoruz. En memnun kaldığım firma UPS.
turboman
14-10-2016, 13:44
Ben bizzat kargomu almaya gittiğimde aracı boşaltıyolardı geçen sene aras kargo allahın işiya tam dükkanın içine doğru bu halde fırlatıyolar neyse dedim inşallah benim kargoyuda böyle atarlar dememe kalmadı ön panjur vardı benim kutuda kutuda yerde duruyor hangisi die bakarken arabanın içinden hanzonun biri domates kasası gibi tahta bi kasa içinde ağır bişey var belli bi fırlattı benim kargonun üstüne o an kapının arkasında süpürge ile göz göze geldim şimdi senin ana...si.... Diye arka kasadan içeri adama giriştim elimden zor aldılar sonuç kafasına 6 dikiş panjurun sıfır parası +sonrasında karakol falan filan o günden beri kargo göndermeden önce küfüre başlıyorum takii gelene kadar...
Ben bizzat kargomu almaya gittiğimde aracı boşaltıyolardı geçen sene aras kargo allahın işiya tam dükkanın içine doğru bu halde fırlatıyolar neyse dedim inşallah benim kargoyuda böyle atarlar dememe kalmadı ön panjur vardı benim kutuda kutuda yerde duruyor hangisi die bakarken arabanın içinden hanzonun biri domates kasası gibi tahta bi kasa içinde ağır bişey var belli bi fırlattı benim kargonun üstüne o an kapının arkasında süpürge ile göz göze geldim şimdi senin ana...si.... Diye arka kasadan içeri adama giriştim elimden zor aldılar sonuç kafasına 6 dikiş panjurun sıfır parası +sonrasında karakol falan filan o günden beri kargo göndermeden önce küfüre başlıyorum takii gelene kadar...
Okurken büyük haz aldım valla.elinize sağlık.Süpürgeyide kıraydınız kafasında
turboman
14-10-2016, 14:10
Süpürge tanınmaz haldeydi kardeşim ahahhaaa
UPS ıle calısın pahalıdır ama kargonuzu adım adım sokak sokak takıp edebılırsınız
Dıger kargoların Allah belasını versın
hasas olan hıc bır urun saglam gelmedı
bırde hıc bır kargo cu da bozuk para olmaz 17 tl tutar 50 tl verırsın para uzerı veremezler
MetalliHead
14-10-2016, 14:27
Her atılan kutuya bir dayak kampanyası şart . Şiddet çözüm değil ama medeni toplumlarda . Bizim gibi işini tam yapmanın genel olarak enayilik sayıldığı memleketlerde aranan çözüm.
Day Walker
14-10-2016, 14:48
Sabah akşam vuruyom kubara :D satmışım kargonuzun anasını :hehe:
rebeloghy
14-10-2016, 14:56
Abi bizdeki en şerefsiz lanet olası kesimlerden biri asgari ücret veya çok yakınında paraya çalışıp asgari ücretin canım ülkem şartlarındaki sunduğu yaşam kalitesizliği sonucunda ; videodaki tiplere dönüşen yaratıklar..
Yanlış anlaşılmasın, kimseyi geliriyle işiyle sınıflandırmak değil olay. Mutsuzluğu keyifsizliğe hak veriyorum. Çoook ama çok zor bu ülkede geçinmek, güzel bir hayat sürmek.
Ancak be hayvan, silah dayanmadan gitmiş girmişsin o işe. Ekmeğini kazanıyorsun insanların emanetiyle. Ya çık başka iş ara, işsiz gez ; o işte çalışıyorsan insan gibi çalış.
Mutlu olmak zorunda değilsin, or... çocuğu olma hakkını vermiyor içinde bulunduğun şartlar...
IbizaFR150
14-10-2016, 15:02
Trabzondan bulup kargolattığım 4 jantın 1 tanesini buraya gelene kadar yok eden sürat kargoyla yaşadıklarımı anlatsam sinir olursunuz. 4 ay içinde parasını tüketici hakem heyeti ile fitil fitil aldım ayrı konu... Ama bunlara 1 sayfa küfretsem az gelir.
imprezaWRC
14-10-2016, 15:13
Trabzondan bulup kargolattığım 4 jantın 1 tanesini buraya gelene kadar yok eden sürat kargoyla yaşadıklarımı anlatsam sinir olursunuz. 4 ay içinde parasını tüketici hakem heyeti ile fitil fitil aldım ayrı konu... Ama bunlara 1 sayfa küfretsem az gelir.
Sürat kargo ismi ile tezat bir şirket. İzmir'den 1 haftada anca getirebildiler biraz vaşak geçince pişkin pişkin getirdik ya işte demiştiler.
asgari ücretle kimi 12 saat calıştırsan işine bu kadar saygı gösterir... Bu kargo meselesi değil ülkede neye elini atsan aynı. :( kimse işini severek yapmıyor malesef bu kargo firması ilk değil sonra olmayacak. Mahallemizin Kargocusu nihat abi var anlatsa neler neler var diyor gülümseyerek. Yıllardır mng ile çalışırım hiç problem yaşamadım 50 kat sararım silahlı saldırı yangın deprem ne olursa olsun benim kargoma bişey olmayacak şekilde güvence altına alırım :D
Cihan-DMC
14-10-2016, 15:41
O kargolara yapilan muammeleyi kendilerine binlerce kez yaparsan anca beyinlerine girer. Ayni seyi kendi esyalarina yaptiklarina sahit olsalar ne olurdu acaba.
rebeloghy
14-10-2016, 15:43
asgari ücretle kimi 12 saat calıştırsan işine bu kadar saygı gösterir... Bu kargo meselesi değil ülkede neye elini atsan aynı. :( kimse işini severek yapmıyor malesef bu kargo firması ilk değil sonra olmayacak. Mahallemizin Kargocusu nihat abi var anlatsa neler neler var diyor gülümseyerek. Yıllardır mng ile çalışırım hiç problem yaşamadım 50 kat sararım silahlı saldırı yangın deprem ne olursa olsun benim kargoma bişey olmayacak şekilde güvence altına alırım :D
Abi bu hesapla garsonlar da her yemeğe içeceğe tükürsün getirirken ? :D Yaşam koşullarının hayvanlaştıramadığı kadar insanız..
imprezaWRC
14-10-2016, 15:56
İşi bedava yapmıyorlar aynı şekilde taşımayı da bedava yapmıyorlar. Biz indirim ile 6 TL'ye evrak gönderiyoruz. Trendyol, Hepsiburada...vs'nin aylık kargo çıkışlarını hiç öğrenmeyin ben rakamı duyunca kısmi felç geçiriyordum.
Diyeceğim şu, aldığı ücret düşük olunca yaptıkları mantıklı olmaz, olamaz. İşini sevmiyor diye de başkasının malını oradan oraya fırlatamaz. Birgün bir burnu kıllıya denk gelirler, aynı stil adamda bunları paketler oradan oraya fırlatır.
snan1910
14-10-2016, 16:05
Yurtiçi ile uzun bir süre çalıştım, şuan sürat kargo ile çalışıyorum.
Şube şube hizmet farkı var. yurtiçinden Ankara'da en iyi hizmet alacağınız şube AOÇ Şubesi diyebilirim. Kargoyu gönderip unutabilirsiniz. Gitmezse kendileri ilgileniyor :)
Şimdi öyle mi Sürat Kargoda gitti mi gitmedi mi takip etmek zorunda kalıyorum. gitmediyse müşteri hizmetlerini arayıp şikayet kaydı oluşturuyorum. bir gün sonrasında problemi çözüyorlar ama uğraştırıyorlar işte.
imprezaWRC
14-10-2016, 16:08
Yurtiçi ile uzun bir süre çalıştım, şuan sürat kargo ile çalışıyorum.
Şube şube hizmet farkı var. yurtiçinden Ankara'da en iyi hizmet alacağınız şube AOÇ Şubesi diyebilirim. Kargoyu gönderip unutabilirsiniz. Gitmezse kendileri ilgileniyor :)
Şimdi öyle mi Sürat Kargoda gitti mi gitmedi mi takip etmek zorunda kalıyorum. gitmediyse müşteri hizmetlerini arayıp şikayet kaydı oluşturuyorum. bir gün sonrasında problemi çözüyorlar ama uğraştırıyorlar işte.
Sürat kargo benden mümkün olduğu kadar uzak olsun.
Muharrem C.80
14-10-2016, 16:10
Sonra elektroniği niye kargo yapmıorsun diyorlar..
snan1910
14-10-2016, 16:10
sıkıntılı olduğu kesin ama kredili kargo gibi mantıklı bir çalışma şekilleri var.
ucuzluğundan dolayı tercih ediliyor
Olay asgari ücrete çalışmaları değil, olay 12 saat çalışmaları hiç değil. Eğer işine saygı duymuyorsan başka iş yapacaksın. Kimse silah zoruyla o işi yapmanı sağlamıyor. Ne asgari ücret alıp çalışman ne de fazla mesai yapıp ücreti almaman başkasının malına bu şekilde davranmanı gerektirmez. Sen bu adama 3bin versen de aynı şekilde çalışacak emin olabilirsiniz. En nihayetinde bu taşıdığın ürün senin değil, sorumlu olduğun alıcı ve satıcı var onun dışında bir firma var sana maaş verip bu işi yapmanı isteyen. Sen bunları göz ardı edip iş yapıyorsan istersen 15bin kazan yine bu şekilde salla baş çalışırsın. O sebeple düşük maaş fazla mesai değil olay. Ki oysa bile bu şekilde çalışarak asgari ücreti bile hak etmiyorlar benim gözümde.
https://www.youtube.com/watch?v=6XEDvbHbxsg
Buda havaalanı versiyonu.
Bu arada şirket olarak heöem hemen her siparişi kargoyla gönderdiğimizden her kargo şirketi ile çalışıyoruz. En memnun kaldığım firma UPS.
Şu videoyu izledim sövmedigim küfür kalmadı
imprezaWRC
14-10-2016, 19:18
Şu videoyu izledim sövmedigim küfür kalmadı
Sırf bu yüzden hep uçak içine izin verilen valiz boyuna herşeyi sığdırıyorum.
Grimlord
14-10-2016, 20:35
Uçağa binerken kendi bavulumun uçtuguna gözlerimle şahit oldum. Ne fermuar ne de tekerlek hiç bişey kalmadı, kamberli honda gibi gezdim havalimanında. ***** tekerin biri yoktu.
darkmoon
14-10-2016, 22:00
işlerini ufak yada basit görmüyorum ama asgari ücretle ne iş yapanlar var adamlar sırtlarında taş beton tuğla taşıyor bütün gün yerin km lerce altında nefessiz ölüm tehlikeysiyle madenlerde çalışıyor ..
yapdıkları iş çokda zor bir iş değil bence genelde zaten dağıttıkları şeyler ufak şeyler bütün gün kamyonla dağıtım yapıyorlar kamyonlarda artık çok lüks kliması müzik sistemi her bir şeyi var koltukları rahat konforlu ...
sırtlarında taş taşımıyorlarya.. sıcak sıcak kamyonda geziyorlar dağıtım yapıyorlar. tekrar ediyim işlerini basite almıyorum ama asgari ücrete onların işinden misli misli kat ve kat zor işler yapanlar var..
işlerini ufak yada basit görmüyorum ama asgari ücretle ne iş yapanlar var adamlar sırtlarında taş beton tuğla taşıyor bütün gün yerin km lerce altında nefessiz ölüm tehlikeysiyle madenlerde çalışıyor ..
yapdıkları iş çokda zor bir iş değil bence genelde zaten dağıttıkları şeyler ufak şeyler bütün gün kamyonla dağıtım yapıyorlar kamyonlarda artık çok lüks kliması müzik sistemi her bir şeyi var koltukları rahat konforlu ...
sırtlarında taş taşımıyorlarya.. sıcak sıcak kamyonda geziyorlar dağıtım yapıyorlar. tekrar ediyim işlerini basite almıyorum ama asgari ücrete onların işinden misli misli kat ve kat zor işler yapanlar var..
Valla abi rahata öyle alışmışlar ki sorma gitsin. Her zaman çalıştığım ve anlaşmamız olan mng kargonun elemanı biraz ağır bi koli gönderiyoruz diye " ne var bunun içinde ya eşşek ölüsü gibi" diye sitem ediyordu geçen gün. Genelde gönderdiğim koliler birkaç kiloyu geçmez...
onursumer
14-10-2016, 23:30
bi kargo bekliyorum satıcı surat kargoya vermiş , ufak onemsiz birşey , dun incirli subeye girişi yapıldı, bu sabah kuryeye zimmetlendi , sonuç teslim edilemedi şaka gibi yuruyerek 20dk mesafede var yok bizim ev :D
Abi bizdeki en şerefsiz lanet olası kesimlerden biri asgari ücret veya çok yakınında paraya çalışıp asgari ücretin canım ülkem şartlarındaki sunduğu yaşam kalitesizliği sonucunda ; videodaki tiplere dönüşen yaratıklar..
Yanlış anlaşılmasın, kimseyi geliriyle işiyle sınıflandırmak değil olay. Mutsuzluğu keyifsizliğe hak veriyorum. Çoook ama çok zor bu ülkede geçinmek, güzel bir hayat sürmek.
Ancak be hayvan, silah dayanmadan gitmiş girmişsin o işe. Ekmeğini kazanıyorsun insanların emanetiyle. Ya çık başka iş ara, işsiz gez ; o işte çalışıyorsan insan gibi çalış.
Mutlu olmak zorunda değilsin, or... çocuğu olma hakkını vermiyor içinde bulunduğun şartlar...
Buna bide sistemsizlik ekleyelim. :)
Bende hep merak ediyordum uçaktan indiğim zaman bu bavullar niye gece club'da kendini kaybeden sude su, pelin su, su su gibi geliyor diye. Öğrenmiş oldum
Az maaş uzun mesai bedenen yorulmak hepsi bir araya gelince bu manzara çıkıyor.
Aynen katılıyorum, 3 kuruşluk işe 1 kuruş ödenirse olacağı bu :(
kanashibari
15-10-2016, 12:10
Denetim ve işe saygı ile doğru orantılı maaş verilmesi. Durumu ciddi şekilde kötüleştiriyor.
Türkiye nin en büyük sıkıntısı bence bu.
yilmazcatalbas
15-10-2016, 12:32
Bunu sadece para pul maaş yorgunlukla ilişkilendirmek yanlış olur. O zaman her yorulan her az para alan vicdanını merhametini işine olan saygısını yitirsin... Sizce nasıl olur?
Bu tamamen kendine ve yaptığın işe duyduğun saygıyla alakalı. Kimse işini sevmek zorunda değil ama ekmeğini oradan kazanıyorsa saygı duymak zorunda.
Ben kendi işimde çok güzel paralar kazanabilecekken sırf o işi sevmiyorum diye daha az maaşlı bir işte çalıştım yıllarca hiç de sorun etmedim. He benim imkanım vardı başka bir işte çalışabildim. Sevmediğim işi yapsaydım da kazandığım paranın helal olması için o işi en doğru şekilde yapmaya çalışırdım. O kargo paketlerinin araca yüklenirken şube müdürünün gözetiminde yüklense, şube müdürü de işini doğru yapsa bu tür sorunlar olmaz. Ne iş yapıyorsan yap işini doğru yapmadığın sürece adam olamazsın. Milletin malına zarar verirsin sonra cuma geldiği zaman cuma namazına gidersin. E Allah sormayacak mı sana emanet edilen mala böyle mi davrandın diye..
İnsanlığını kaybetmiş bir millet..
Daha farklı bir yaklaşım beklememek gerek..
Yabani hayvanlardan farkı yok 70 milyonun büyük çoğunluğunun..
O işi yapana hakkı olan ücretide versen bence aynı muameleyi yapar diye düşünüyorum. Çünki kendi malı degil o elinde tuttugu. İlaç firmalarında çalışan arkadaşların güzel ücret alıp, kendine ait olmayan(şirket) araçlarla neler yaptıgını en az benim kadar görenlerde vardır. Bu tamamen yaptıgı işe saygısı olmayan tipler yüzünden. Bir bavul öyle atılmaz, içinde eminim kendi eşyası ve bavulu olsa böyle yaparmıydı bilmem. Yani o bölüme sesimi duyursam, neler söylerdim şu manzarayı görsem.
Çözümü bi nebze bavul beklenen bölüme bu bölümün canlı görseli konulsa iş çözülücektir diye düşünüyorum.
Bu millet kendi malı olmadığı için kiralık araçları öküze biner gibi biniyor. En basit örneğinden verdim size.
Adamlarda bir intikam var sanki,kiralık araca binince kapıları kapatma sertlikleri bile değişiyor. Kasıtlı zarar verme peşindeler
kargo firmalarının hepsi aynı şekilde. Ama yurt içi kargo gerçekten adamı kanser edecek cinsten berbat bir firma kimseye tavsiye etmem.
calıştıgım şirkette penti'nin ürünlerinin bir bolümüde depolamasını yapıyoruz, istanbul dışı tasımaları yurtiçiyle anlasmalı. pentiden yurticiye oldugum yerden günde kaç koli malın cıktıgını (ölüsü 2 koca kamyon dolduracak 1e70 falan olan koliler) ve üklenin 4 bir yanına dagılması gerekiyor hayvan gibi para kazandıryor bu firma sana ama, herifler bunları bile beceremiyor etiket yapıstırmayı beceremiyorlar, koli kaybediyorlar, patlak çatlak gidiyor nebilim iade gelen malların kolileri carsamba pazarına dönmüş oluyor atılmaktan vs vs. 5dk izlemeniz yeterli nası birşey oldugnu görmek için
Ortada bu kadar çekilmiş video varken şirketler bunları hiç s*klemiyor mu acaba! Bize mecburlar nasıl olsa mı diyorlar ?
UPS-DHL vs gibi şirketlerin böyle videosu var mı hiç ? :)
Ortada bu kadar çekilmiş video varken şirketler bunları hiç s*klemiyor mu acaba! Bize mecburlar nasıl olsa mı diyorlar ?
UPS-DHL vs gibi şirketlerin böyle videosu var mı hiç ? :)
kargoculuğun fıtratında var galiba bunlar :)
Shocking FedEx Delivery Fails [Super Cut Compilation] - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=WCGBNj-aSwA)
sekizsilindir
20-10-2016, 02:02
Yaptığın işin hakkını vermek?!
Güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi,
öpücüğe hak ettiği dikkati vermiyor demektir.
Çoğu aynı şekil de ups den başkası yalan.
Mng ile 1 takım jantım geldi aldığım arkadaş mng ile yapabilirim dedi tamam dedim, jantları teslim aldım kamyon boşaltılırken oradaydım, aldığım da jantın göbeklerinden biri yok nerede bu diyorum kamyonun içinde 3 tane mal bana bakıyor en son çıkar bi yerlerden bekle diyor hayvana bak işim gücüm yok sizi beklicem sonra yapacağınız işe diyerek beklemeye başladım sonuç çıkmadı tabi. Bu sefer ki bahane böyle göndermiş olabilirler demeye başladılar kargoya vermeden önce resimlerini atmıştı bana arkadaş saolsun. Nolcak bi jant kapağından diyince artık cinler tepeme çıktı tanesi 120 tl lan bunun dedim sinirlerime hakim olamadım üzerine yürüdüm şube müdürü falan geldi kaç para vereyim dedi git dedim servisten siparişi ver sonra hallettik .
Onlara kızıyoruz,bagırıyoruz yeri geliyor sövüyoruz;fakat onlarsız yapamıyoruz.