Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanayi Savaşları
RafetAraç
20-12-2016, 20:30
hele halil bey iticiliğiyle programn izlenememesindeki en büyük etken. bence yerine daha doğru biri bulunmalı.
Hurdalık denilen yer çöplük gibi ama içinden yeni parçalar çıkabiliyor(sanki minyatür araç lastikleri 0 idi.) nedense, gerçekten daha geniş bir hurdalık bulunması şart, onca parçanın o kadar küçük bir alanda bulunması çok yapay.
Bende buna takıldım ama yinede keyifli :)
burkaykalyon
20-12-2016, 21:41
İlk bölümden beri sıkı takipçiydim desem yeridir. İlk 3 bölümü saatini bekleyerek takip ettim ancak son bölümleri -özellikle son bölümü- ''Aaa Pazar günü Sanayi Savaşları'' vardı dur izleyeyim diyerek geçtiğimiz Perşembe günü izledim.
Benim takıldığım durumların birçoğunu arkadaşlar yazmış zaten. Nacizane bir-iki ekleme yapmak istiyorum.
- 24 saat - 48 saat olayının artık suyu çıktı bence. 24 saat içinde veya 48 saat içinde sadece bir adet motordan komple karoserli sıfırdan şase üreterek bir aracın yapılması çok gerçekçi durmuyor. Hiç mi uyumuyorsunuz 48 saatte? Full kaynak başında, jet motoruyla vız vız kesip biçiyorsanız helal olsun yemin ediyorum.
- Halit Bey'in bitiş süresini temsilen gonga vurduğu andaki araçlar ile dış ses in tanıtımını yaptığı araçlar arasında uçurum derecesinde fark var. Örn. 3.bölüm'deki araçlar. Anahtarcılar'ın ''Pistlik'' aracının bitmediği/boyanmadığı aşikar. Çarkçıların aracı da keza boyalı vs. değil. Hemen her bölümde var bu zaten.
- Son 2 bölümdür tartışmalar çok sahte ve belli ki ''Yahu bu Nizamettin Usta mazlum biri biz bunun üstünden tartışma yaratalım'' denilip yapay ve sahte tartışmalar yaratılıyor.
- Halit Bey'in meşhur kibirli tavırları inanılmaz derecede itici olmaya başladı. Bizim millet bu kadar uyuzluğu kaldırmaz.
- Artık 8. bölüm yayınlanacak hala ''Fevzi Usta 30 yıllık kaportacı. Modifiye onun için aykırılık demek'' kısımları çok gereksiz artık. İlk bölümlerde kesinlikle olmalı tabi ancak 8. bölümde bile Fevzi Usta'nın diğer ustaların seceresini dökmeye gerek yok bence. :D
Hakan Abicim senin nezdinde tüm ekibin eline emeğine sağlık. Böyle bir proje Türkiye'de denenmedi ve başarıya emin adımlarla ulaşıyorsunuz belli. Benim yorumum sadece bir izleyici yorumudur. Sakın ha sakın küçümsediğimi, bilmişlik tasladığımı düşünmeyin. Müthiş işler yapıyorsunuz çünkü.
Başarılar dilerim abi tekrardan...
Hakan Girginer
21-12-2016, 15:13
İlk bölümden beri sıkı takipçiydim desem yeridir. İlk 3 bölümü saatini bekleyerek takip ettim ancak son bölümleri -özellikle son bölümü- ''Aaa Pazar günü Sanayi Savaşları'' vardı dur izleyeyim diyerek geçtiğimiz Perşembe günü izledim.
Benim takıldığım durumların birçoğunu arkadaşlar yazmış zaten. Nacizane bir-iki ekleme yapmak istiyorum.
- 24 saat - 48 saat olayının artık suyu çıktı bence. 24 saat içinde veya 48 saat içinde sadece bir adet motordan komple karoserli sıfırdan şase üreterek bir aracın yapılması çok gerçekçi durmuyor. Hiç mi uyumuyorsunuz 48 saatte? Full kaynak başında, jet motoruyla vız vız kesip biçiyorsanız helal olsun yemin ediyorum.
- Halit Bey'in bitiş süresini temsilen gonga vurduğu andaki araçlar ile dış ses in tanıtımını yaptığı araçlar arasında uçurum derecesinde fark var. Örn. 3.bölüm'deki araçlar. Anahtarcılar'ın ''Pistlik'' aracının bitmediği/boyanmadığı aşikar. Çarkçıların aracı da keza boyalı vs. değil. Hemen her bölümde var bu zaten.
- Son 2 bölümdür tartışmalar çok sahte ve belli ki ''Yahu bu Nizamettin Usta mazlum biri biz bunun üstünden tartışma yaratalım'' denilip yapay ve sahte tartışmalar yaratılıyor.
- Halit Bey'in meşhur kibirli tavırları inanılmaz derecede itici olmaya başladı. Bizim millet bu kadar uyuzluğu kaldırmaz.
- Artık 8. bölüm yayınlanacak hala ''Fevzi Usta 30 yıllık kaportacı. Modifiye onun için aykırılık demek'' kısımları çok gereksiz artık. İlk bölümlerde kesinlikle olmalı tabi ancak 8. bölümde bile Fevzi Usta'nın diğer ustaların seceresini dökmeye gerek yok bence. :D
Hakan Abicim senin nezdinde tüm ekibin eline emeğine sağlık. Böyle bir proje Türkiye'de denenmedi ve başarıya emin adımlarla ulaşıyorsunuz belli. Benim yorumum sadece bir izleyici yorumudur. Sakın ha sakın küçümsediğimi, bilmişlik tasladığımı düşünmeyin. Müthiş işler yapıyorsunuz çünkü.
Başarılar dilerim abi tekrardan...
Araçları verilenden daha kısa sürede bitiriyoruz.
Bu konuda ortaya nasıl bir kanıt koyabilirim bilemiyorum, ama gerçekten bitiriyoruz.
Sabahlıyoruz, üzerimizdeki ter hiç kurumuyor.
Deli gibi kilo verdim, vallahi hayvan gibi çalıştık.
Ama, diyelim ki biz aracı yaptık ve teslim ettik, sonra da aracı denerken gaz teli koptu. O kadarcık şeyi tamir etmeye izin veriliyor.
Evet, iş bittiğinde gördüğünüz araç ile yarışa gittiği hali arasında fark olabiliyor.
Çünkü, biz teslim ettikten sonra "Sanat Departmanı" bir üzerinden geçiyor aracın.
Herhangi bir şekilde marka gözüküyorsa üzerini boyuyorlar ya da kamufle ediyorlar.
Aracı da boyayabiliyorlar. Ne biliim, şablon mablon hazırlayıp numara ilave edebiliyorlar.
O onların bileceği iş.
Ama, bunları mekanik açıdan bitmiş bir araca yapıyorlar.
Hayvan gibi çalışıp bitiriyoruz çünkü.
Hakan bey
Kasap kıyafeti giyen Halit bey bari o kaynak gözlüklerini çıkarsın birde bu kadar kasmasin
Tayfun.O
25-12-2016, 14:12
8. Bölüm çıktı mı?
bayramoglu
25-12-2016, 17:05
Birinci bölümü izledim,
Halit Beyin objektif ve olaylara sadece show olarak bakması gerekli bu kibir itici sanki okula gelen bi müfettiş gibi aksi.
İzlenme kaygısı program içindeki diyalogları evlenme programı, bugün ne giysem tarzı programlardaki diyaloglara dönüştürmüş.
Gerisi ince pürüz ama bu iki tavır bu programın kaliteli izleyici kitlesini bitirir.
yönetmen ve yazar seçimi önemli
Kendi kendime hiç mi iş kazası olmaz derken bu bölümde 3 tane oldu. Anahtarcıların iş kazaları biraz yapmacık gibiydi ama hakan abi sana geçmiş olsun ciddi bi durumdu.
Birbirilerinizle atışmalarınız, takılmalarınız bence eğlenceli oluyo. 6 tekerli dönerli sistemde çok uğraşılır hatta yenilirsiniz diye beklerken çok şaşırdım. Helal olsun vallahi.
Bölğm sonu yengeç dansı neydi öyle ya. Tamamiyle süpriz oldu orda yıkıldım :D
Yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.. :)
https://www.youtube.com/watch?v=d-HsPe7rFHA
orkuteren
25-12-2016, 21:17
biraz önce izledim 6 tekerli yengeç ezgi geçti resmen
Reyis bayılmış
Kayın peder inanmadı ama :)
6 tekeri görünce direk alır dedim
Bu bölüm yengeç dansıyla çok güzeldi
Eglenceliydi :)
Tayfun.O
26-12-2016, 00:12
Güzel bölümdü. Sonda ki yengeç dansını görünce aklıma direk Alex, Carlos, Deivid üçlüsü geldi :D
Osman 'ın efsane girişine bayılıyorum keşke aynı kalsaydı :D(Osman GSF den mezun Airburshları bi harika)
Grimlord
26-12-2016, 00:36
Halit bey'in tavırları ve sürekli yanında duran cansız manken bey hakikaten olumsuz etkiliyor programı. Onun dışında çok keyifli.
overblack
26-12-2016, 00:52
işin maddi kısmının program kalitesi ile eşdeğer olduğunu düşünüyorum. yani programın bütçesi ile elinizden geleni yapıyorsunuz.mesela yurtdışı örnekleri gibi bir aracı komple soyup kaporta,boya,döşeme,motor vs vs gibi olaylara giremiyorsunuz.hemen hemen hepimiz o programları da izledik adamların bütçeleri çılgın. arabaya taktıkları jant takımı bile 2000 usd'lerden başlıyor.motor,yürüyen ekipmanları saymıyorum bile.ama bana kalırsa bu programın izlenebilir ve uzun soluklu olması,emeklerinizin daha heyecan verici şeylere dönüşmesi açısından yapmanız gereken bazı şeyler var.
-O halit bey denilen adamın yerine,hareketleri yapmacık olmayan,insanlara sıcak gelen bir kişinin bulunması(Mesela Buğra'yı koysanız zıplatır ortalığı..)
-Yapılan tuhaf araçların yerine,vatandaşın günlük hayatta kullandıkları araçlar üzerinde emeğinizi kullanabilirsiniz.Sonuçta bütçeniz az olsa bile programda arabasını modifiye ettirmek isteyen bir sürü vatandaş çıkar.işin içine araç maliyeti girmeden parça ve işçilik maliyeti olur.
-Programda iki takım var yarışmak için..Fakat yarış yok.Heyecan vermeyen, arazilerde, arsalarda yapılan bir organizasyon var.İzleyiciye sıcak gelecek tek kamera açısında bütün olayı izletebileceğiniz bişi lazım.Bakın şöyle örnek vereyim insanların kafalarında canlanması açısından. Program başı en kötü 20 bin bütçeniz vardır. Bir program drag,bir program drift,bir program time trial gibi düşünelim.sürekli bir döngü halinde. program başı 20 bin bütçeyle çok profesyonel olmayan ancak yarışabilecek araçlar hazırlanabilir.Bugün iki ayrı takım bir vti,bir gti arabasını drag için hazırlayıp yarıştırsanız hem o kadar paranız gitmez hem de izleyen herkes zevkten dörtköşe olur.yapacağınız en büyük masraf konya pistine kadar çekici parasıdır.Ya da yine bir takım bmw bir takım sx hazırlasın gidin otoparkta drift yapın.Bu tarz işler yaparsanız sponsorda bulursunuz program için.yani 50 dakikalık bir programda herkes o hazırlanan arabanın üzerinde logosunu koymak ister.Sponsorlardan gelecek para sayesinde çok daha kaliteli işler çıkacaktır.
Ayrıca gözüme kötü gelen şu oldu,piyasada bilinen ustalar hurda arabaları kesip biçiyor bişiler yapmaya çalışıyor.ama adamların emekleri araçlar üzerinde gözükmüyor. çünkü araçlar hem hurda hemde ne oldukları belli değil.Ben onların yerinde olsam yapmam valla böyle zevksiz bir iş.Yani usta dediğin adam bir işi bitirdikten sonra bile karşısına geçip bakar gözüne hoş gelmesi lazım.
Bu formatta giderseniz iyi ihtimal 2 ay ömrü var bence programın.
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t35.0-12/15725270_10209565905757298_955646942_o.png?oh=9e47 e453e5def86541cf9013ea58dbb2&oe=58643CA5
şeytan ayrıntıda mı gizli ?
işin maddi kısmının program kalitesi ile eşdeğer olduğunu düşünüyorum. yani programın bütçesi ile elinizden geleni yapıyorsunuz.mesela yurtdışı örnekleri gibi bir aracı komple soyup kaporta,boya,döşeme,motor vs vs gibi olaylara giremiyorsunuz.hemen hemen hepimiz o programları da izledik adamların bütçeleri çılgın. arabaya taktıkları jant takımı bile 2000 usd'lerden başlıyor.motor,yürüyen ekipmanları saymıyorum bile.ama bana kalırsa bu programın izlenebilir ve uzun soluklu olması,emeklerinizin daha heyecan verici şeylere dönüşmesi açısından yapmanız gereken bazı şeyler var.
-O halit bey denilen adamın yerine,hareketleri yapmacık olmayan,insanlara sıcak gelen bir kişinin bulunması(Mesela Buğra'yı koysanız zıplatır ortalığı..)
-Yapılan tuhaf araçların yerine,vatandaşın günlük hayatta kullandıkları araçlar üzerinde emeğinizi kullanabilirsiniz.Sonuçta bütçeniz az olsa bile programda arabasını modifiye ettirmek isteyen bir sürü vatandaş çıkar.işin içine araç maliyeti girmeden parça ve işçilik maliyeti olur.
-Programda iki takım var yarışmak için..Fakat yarış yok.Heyecan vermeyen, arazilerde, arsalarda yapılan bir organizasyon var.İzleyiciye sıcak gelecek tek kamera açısında bütün olayı izletebileceğiniz bişi lazım.Bakın şöyle örnek vereyim insanların kafalarında canlanması açısından. Program başı en kötü 20 bin bütçeniz vardır. Bir program drag,bir program drift,bir program time trial gibi düşünelim.sürekli bir döngü halinde. program başı 20 bin bütçeyle çok profesyonel olmayan ancak yarışabilecek araçlar hazırlanabilir.Bugün iki ayrı takım bir vti,bir gti arabasını drag için hazırlayıp yarıştırsanız hem o kadar paranız gitmez hem de izleyen herkes zevkten dörtköşe olur.yapacağınız en büyük masraf konya pistine kadar çekici parasıdır.Ya da yine bir takım bmw bir takım sx hazırlasın gidin otoparkta drift yapın.Bu tarz işler yaparsanız sponsorda bulursunuz program için.yani 50 dakikalık bir programda herkes o hazırlanan arabanın üzerinde logosunu koymak ister.Sponsorlardan gelecek para sayesinde çok daha kaliteli işler çıkacaktır.
Ayrıca gözüme kötü gelen şu oldu,piyasada bilinen ustalar hurda arabaları kesip biçiyor bişiler yapmaya çalışıyor.ama adamların emekleri araçlar üzerinde gözükmüyor. çünkü araçlar hem hurda hemde ne oldukları belli değil.Ben onların yerinde olsam yapmam valla böyle zevksiz bir iş.Yani usta dediğin adam bir işi bitirdikten sonra bile karşısına geçip bakar gözüne hoş gelmesi lazım.
Bu formatta giderseniz iyi ihtimal 2 ay ömrü var bence programın.
%100 oto vardı. Onu izleyin işte. Mis gibi ayrodinamikli tamponlar falan...
overblack
26-12-2016, 23:45
%100 oto vardı. Onu izleyin işte. Mis gibi ayrodinamikli tamponlar falan...
sana yazmadım ben konunun sahibine yazdım. karlıkçı halil tayfası olduğun belli iyi biliyorsun ayrodinamikli şeyleri.
Redfish16V
26-12-2016, 23:51
Bence overblack doğru tespitlerde bulunmuş..Açıkca ilk okuduktan sonra kafamda discovery channel tarzı oluşum belirdi..
Beğenmeyen izlemesin
İzleniyor ki trt 1 de yayınlanmaya başladı
Kayınpeder her pazar aşağı yukarı oturup izliyoruz
Valla gülüyoruz eleştiriyoruz beğeniyoruz
Ama türkiye şartlarında bence en iyi program
Abd garaj belgesellerinide takip ederim
Sıfır motor şanzuman tak döşemeci içini boyacı kaportacı yapsın
Klasik olsun süper oldu diyoruz orada bu kadar katı bir bürokrasi olmadığından
Adamların araba geçmişi 100 yılı aşkın olduğundan onları yakalamız güç
Bu adamlar kaynaktan başka birşey yapmıyor diyenler yok mu var
Ya şu yengeci beğenmeyen bi gitsin
Valla tebriği hak eden bir yapım
İllaki işin içinde olan bir forumuz illa ki hatalar olacaktır kurguda
Zamanla daha iyiye gidecektir
Keşke bu tarz programlar daha fazla olabilse
Bence overblack doğru tespitlerde bulunmuş..Açıkca ilk okuduktan sonra kafamda discovery channel tarzı oluşum belirdi..
mevcut program hurdalar üzerine kurulu gayet eğlenceli ve yaratıcı bir program bence. Yorumlarda haklılık payı olan kısımlar var evet ama geneli bambaşka bir olaya çekiyor programı. Mesela buğrayı youtube üzerinde izlemesi eğlenceli ama bu tarz bir imajın içinde komik kalırdı bence. İkinci önerisi bana direkt %100 oto'yu anımsattı :) vardı öyle bir program ve sonucunun ne olduğunu gördük. Yarış bölümleri falan gibi saçma olan kısımlar zaten daha önce de defalarca belirtildi. Kurguyu yeni çekilen bölümlerde düzelteceklerdir diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla ilk bölümü yayınlandığında programın 9 bölümü hali hazırda çekilmiş durumdaydı. O yüzden 10. bölümden itibaren hataları tekrar gözden geçirmek gerek :) Bence yapıcı yorumlarla program çok daha iyi yerlere gelebilir. Ama formatına laf edip, tamamen farklı bir programa çevirdiği için müdahalede bulundum. Ayrıca amca biraz giderli :) hemen karlıkçı halil tayfası yaptı beni :D
stak67 ; Aynı Buğra'dan bahsetmiyor olabilirsiniz dostum..
hakan abi 8. bölümde ne oldu sana?
tansiyonun falanmı fırladı?
şimdi bu program ingilizce olsaydı üzerine saçma sapan şekilde Türkçe dublaj yapılıp geçilseydi ve paralı belgesel kanallarında yayınlansaydı abi adamlara bak ne imkansızlıklardan neler çıkartıyorlar "derdik derdiniz derler" bu yüzden usulca izleyelim yapıcı eleştirelim en önemlisi destek olacak.
Tv izleyen biri degilim programi rastgele youtube`da gördüm ve bayildim. 2 gecede tüm bölümleri izledim, izlerken yapilan isleri gorunce gercekten cok sasirdim ama itici gelen yerlerde oldu. Ustalar arasinda kafa olarak farkli Hakan Usta ve Selahattin Usta fark yaratiyorlar ki Hakan Usta sizmissiniz sasirmadim acikcasi forumda konularinizi zevkle okuyordum zaten.
Tüm ekibin emegine saglik öncelikle ama Halit Bey cok itici duruyor. Konusmalari mizaci boyle kurgulanmis olabilir belki ama en azindan elinden dusurmedigi metal kahve kupasi ve önlügüne bir care bulunmali :) Osman Bey daha aktif rol ustlenirse daha keyifli olabilir gercekten cizimleri o yapiyorsa cizimler soylendigi gibi efsane. Hurdalik kismi yapay geliyor biraz ama o kadar goze batmiyor sonucta ülke sartlari belli. Araclar hazirlanirken daha fazla ince iscilikleri gormek en azindan kendi adima programi daha keyifli hale getirecektir. Yaris kisminda ilk bölümlerde gercekten tüm emegi yok eden bir kurgu ve süre vardi ama gittikce bu bölümde azda olsa iyilesmeler var ama biraz daha kurgu ekibinin mesai yapmasini arzu ederim.
Uzun lafi kisasi Turkiye sartlari icin genel izleyici kitlesi icin gayet ust duzey bir program ama kült kitlenin isteklerinide goz ardi edilmemesini umuyorum. Hepinizin tekrardan ozelliklede ustalarimizin emegine saglik. Reytinginiz bol olsun.
Seyrederken korktum valla kalp krizi filan geciriyosunuz diye. Allah korusun, check-up filan yaptiriyorsunuz degil mi?
Faruk_Vtec
30-12-2016, 21:18
fevzı usta çok orjınal bırı.. :D
hakan abı ıle sebahattın abı dığer ustalardan bı gomlek üstün..
ıbrahım usta çok sayko takılıyor :D son bolumde şu replığıne seslı guldum.. :D
16:57
Halit Bey: ıbrahım usta, arkada oturucak surucunun koltuğunu nereye yerleştıreceksın?
İbrahim Usta: (yuzunde ıplemez bı tavırla) mecburen arkaya!
THUG LIFE :D
http://i419.photobucket.com/albums/pp280/Faruk_VTEC/bo_.jpg (http://s419.photobucket.com/user/Faruk_VTEC/media/bo_.jpg.html)
Forumda konusunu görünce bi bakim öylesine derken bütün bölümlerini izledim :D:D
Genel olarak güzel fakat göze batan şeyler var elbette özellikle yarışmacıların tanıtımlarının yarış süresinden çok olması,tam bitmemişken bianda karşınızda biten aracı bulabiliyosunuz osmanın tanıtımını,halit bey'in boş laflarını bence azaltıp yapılan işçilikler dahada detaylandırılabilir bence gerçekden ortada emek var okadar boş laf onların yansıtılmasını engelliyo diye düşünüyorum ve şu çan fazla yapmacık:hahaha::hahaha:
BugraH4N
03-01-2017, 22:13
Bayadır foruma girmiyorum. Kazara youtube videoları arasında kesfettim. Hakan hakan diyorlar bende bu bana bi yerden tanıdık geliyor deyip duruyordum sonra bi anda acaba deyip, googlede aratınca Godless Commie olduğunu öğrendim :D programdaki üslübuda burdakiyazıları gibi :D
Bu arada Gozume batan 2 nokta bi süreyi kısaltma adına bi yerden sonra hop bitti olması diğeri de 2 takımında aynı atolyeyi kullanması.
onun dısındakiler onemsiz kıl tüy detaylar keşke daha once farkedip kanalda izleyip destek olabilseydim.
Edit tüm seriyi izleyince harbi yarışmacı tanıtımlarına kıl oldum. Yarışmacılara cok alakasız ve bence kalitesiz tanımlamalar kullanmışlar. sadece ismi ve vasfı olabilirdi gereksiz kasma var yani oda ÇOK itici olmuş
Birde Bu kadar hızlı nete düşmesi yapımcı acısından kötü olmus tekrar gosterimleri konusunda, yada anlasmamışlar oda olabilir.
Hakan abi kusura bakma ama fevzi usta favorim adamda karadeniz sempatikliğiyle birlikte Tam bi türk ustası "hallederiz bende" havası var :D
lnd_samet
04-01-2017, 10:17
son bölümde halit beyin Hakan abinin hakkında konuşmasına helalll çektim :) sonunda bilinçli ustayı ayırt etmiş.
Tüm bölümleri izledim,devamını bekliyorum:)
Yeni bölüm yayınlanmış.
https://www.youtube.com/watch?v=Mj7xT53XYVM
huseyinturk
08-01-2017, 18:15
Halit bey biraz topun sahibi olan çocuk modundan uzaklaşsa daha samimi gelir izleyiciye,
Birde yarış esnasında, izleyen ustaların hadi hadi bas, koş ali koş tarzı yapmacık tezaruatlarını isteyen yönetmene saygılarımı sunuyorum. Komik oluyor
Üst üste iki bölüm hakan abilerin motor durdu yarışı tamamlayamadı ama favori ekip onlar,
Gururla izliyoruz, illa eksik , elekştirilecek noktalar olucaktır. Umarım eleştirene ,beğenmeyene izleme o zaman demek yerine, dinleyip çok daha iyi noktalara götürürler programı
Son bölümü şimdi izledim ve sonu gerçekten üzdü.Eğer ki o sistem çalışsaydı(Ekip en baştan beri güvenip ona göre çalışsaydı) o zaman hepsi Hakan abiyi destekleyecekti fakat çalışmayınca başarısızlık Hakan abinin üzerine kaldı.Biliyorum buradan eleştirmesi kolay,orada tam neler olduğunu bilemeyiz fakat bana göre haftanın ustası da Hakan abidir.
Motor turşuya bağlamasa hakan usta güzel bir fikirle öndelerdi şans kol çıkardı motor :D
MeHMeT-INC
08-01-2017, 20:32
"Hayat cesaret ister, içinde cesaret olmayan hayat yaşanmaya değmez" çok anlamlı bir söz
gün sonunda benim gözümde kazanan çarkçılar haftanın ustası da Hakan abidir. Eğer diğer ustalar biraz fikri benimsemiş olsalardı herşey çok farklı olurdu. Birde hala hidrofor demiyolar mı :ofk: . Aslında tamirciler - mühendisler diye gruplama yapılsa daha doğru olurmuş. Kafa dengi birileriyle çalışmış olurdun Hakan abi :)
Hakan abinin yaklaşımı ve çözümleri çok şahane. Abi eleman lazım mı? :D
Ben şahsen 3 kişi için izliyorum; hakan abi, remzi usta, emre usta.
Bu sefer sürekli montaj detayı izledik, motor koyma vs işlerini pek göremedim ben o eksik kalmış. Ama programda güzel yönde değişiklik var onu görüyorum.
Başarılar abi tüm ekipçe :)
Yine en önemli detayları izleyemedik :) motor nasıl konuldu. pervane nasıl çıkartıldı gaz yön tertibatı nasıl yapıldı. 57 dakikanın 40 dakikası geçişler ve diyaloglar malesef.
Son bölümde Hakan abinin üstüne çok geldi takım arkadaşları.Kazansalardı kral olacaktı Hakan abi,bu bakımdan üzüldüm.
Sırada uçak var sanırım :)
9. bölüm en güzeli olmuş bence, çok heyecanlı :)
Muhammet Yaman
09-01-2017, 23:02
Çarkcılar ve anahtarcılar arasında ciddi fark var ancak nedense şansları yaver giden hep anahtarcılar oluyor :D
9. Bölümde çok fazla boş muhabbetleri gösteripde motoru nasıl oturttuklarını,pervanenin yapılışını direksiyon baglantılarını vs göstermediler bu biraz kötü oldu umarım düzenlemeler gelirde daha detaylı anlatılır boş muhabbetlerde kaldırılır :) hakan abinin teknik bilgisi çok şaşırttı gerçekden tebrik ederim kendisini
9. Bölümde çok fazla boş muhabbetleri gösteripde motoru nasıl oturttuklarını,pervanenin yapılışını direksiyon baglantılarını vs göstermediler bu biraz kötü oldu umarım düzenlemeler gelirde daha detaylı anlatılır boş muhabbetlerde kaldırılır :) hakan abinin teknik bilgisi çok şaşırttı gerçekden tebrik ederim kendisini
Aynen katılıyorum
Detayları çok atlamışlar ki
Gösterilmesi gerekenlerdi
Burak SARIKAYA
10-01-2017, 10:21
Hakan abinin kanat fikri,ekibin maceracı ruhu ile hayata geçti.Başarısızlıkla sonuçlansa bile,ayrı keyifliydi seyri güzel bir bölümdü,emeklerinize sağlık.Bölümün sonunda Çarkçılardan Emrenin isyanı ''-bu hidrofoilmidir hidroformudur nedir olmaz olmaz olmaz! '' isyanı kahkahayı attırdı :)
lnd_samet
10-01-2017, 10:51
aslında programı izleyen kitle belli,, aşağı yukarı 24--30 saatlik bir çekimi bu kadar kısaltmak çok acımasız ve manasız. programı 1 saat bile sürmüyor. yapın abi zaten görüntü mevcut elinizde 2-2.5 saatlik bölümler. bizlerde doyalım izlemeye ve emeğe.
hydrofoil diyince hakan abi gözlerim ışıldadı. ama 24 saate sıkışan belkide ilk defa işlenilen bir ürün için evet çok zordu.
tabi kanatları düşünürek pervane aşagıda yapılınca muhtemelen kanatları çıkarılınca pervane dönmez oldu.
ama söylediği gibi,, farklı en farklı en güzeldir.
Slipshod
10-01-2017, 11:53
Aslında yapımcılar her bölüm bir araç olacak diye zorlamayıp, bir aracın yapımını 2 bölümde yayınlasalar, hem izleyici aracın tamamlanmasını merak edip gelecek bölüm de izler hem de daha detaylı bir çekim sunulmuş olur izleyiciye.
Hakan abi çok bilgili biri ama bu bölümde biraz inat etti ve arkadaşlarını kırdı diye düşünüyorum.
Burak SARIKAYA
10-01-2017, 12:38
aslında programı izleyen kitle belli,, aşağı yukarı 24--30 saatlik bir çekimi bu kadar kısaltmak çok acımasız ve manasız. programı 1 saat bile sürmüyor. yapın abi zaten görüntü mevcut elinizde 2-2.5 saatlik bölümler. bizlerde doyalım izlemeye ve emeğe.
hydrofoil diyince hakan abi gözlerim ışıldadı. ama 24 saate sıkışan belkide ilk defa işlenilen bir ürün için evet çok zordu.
tabi kanatları düşünürek pervane aşagıda yapılınca muhtemelen kanatları çıkarılınca pervane dönmez oldu.
ama söylediği gibi,, farklı en farklı en güzeldir.
Vallahi süper fikir! 2-2,5 saat olsa doyamayız tadına.Görüntüleri izlemek için link sekmesine tıkladığımda ilk baktığım şey bölümün kaç dakika olduğu :)
Her hafta sonu izliyorum TRT de denk geldikçe. Çok kısa sürüyor ve işin aslını atlayıp gereksiz basit diyalog sahneleriyle geçiştiriyolar. 2,5 saat olsa izleyemeyen çok olur belki ama 1 saat olsun. Gereksiz diyalog sahneleri olmadan az ve öz yayın olsun. Bizim olsun :))
Diyalog konusuna bir virgül koymak gerekirse de zamanında Discoveryde izlerdim bu tarz programlar. Onlarda da diyalog sahneleri, ustaların birbirlerine yaptıkları şakalar vs gösteriliyordu fazlasıyla ama onlarda bir doğallık vardı. Burda biraz yapmacık durduğundan çok gözümüze batıyor bence.
Yine de herşeye rağmen izlemeye devam :)
2 haftadır yayınlanmıyor bu programıda mı baltaladılar ?
İnanın çekim kalitesi kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacak.
"Çıtayı yükselttik" derken abartmıyorum.
Çok uğraştık, çok didindik.
Şu ana kadar 9 bölüm çektik.
Pilot çekimi bittiğinde biz de ortaya çıkana şaşırmadık desem yalan olur.
Program hakkında ayrıntılı yazacağım, ama biraz vakit bulmam lazım.
2 haftadır yayınlanmıyor bu programıda mı baltaladılar ?
Hakan abi 9 bölüm çektik diye yazmıştı, sonrasında çekmediler sanırım. Dolayısı ile bu sezonluk son buldu denebilir.
MeHMeT-INC
23-01-2017, 23:10
Ne yani bitti mi simdi :/
youtubedeki bölümler kaldırılmış programa devam edilmeyecek mi ?
İlk cekimler 9 bolumdu
Yakinda yeni cekimler baslayacakmis, hakan abi soyledi.
İlk cekimler 9 bolumdu
Yakinda yeni cekimler baslayacakmis, hakan abi soyledi.
Bu güzel haber... O zaman gelen eleştirilere göre yeni düzenlemeler yapılabilir bence :) Daha güzel bölümler bizi bekliyor...
Canı sıkılan trt1 açsın
:)
lnd_samet
30-03-2017, 18:57
abi noldu_? yalan mı ettiler güzelim programı
Hakan Girginer
25-05-2017, 04:59
Sanayi Savaşları yeni sezon geliyor.
15 - 20 güne kadar çekimler başlıyor.
Haber vereyim dedim.
lnd_samet
25-05-2017, 12:06
süper haber. valla özledim resmen. umarım bu sefer süresi uzun olur
Sanayi Savaşları yeni sezon geliyor.
15 - 20 güne kadar çekimler başlıyor.
Haber vereyim dedim.
Yeni sezonda eski sezona nazaran burada yazılan eleştiri-önerileri içeren geliştirmeler görecek miyiz ?
Hakan Girginer
26-05-2017, 02:37
Yeni sezonda eski sezona nazaran burada yazılan eleştiri-önerileri içeren geliştirmeler görecek miyiz ?
Programın formatı, tarzı ya da çekim tekniği benim karışabileceğim konular değil, ama her türlü eleştiri ve önerinin okunduğunu biliyorum.
gokhankenar
26-05-2017, 06:48
Programın formatı, tarzı ya da çekim tekniği benim karışabileceğim konular değil, ama her türlü eleştiri ve önerinin okunduğunu biliyorum.
Buda birşeydir :icon_tup:
ahmetturan
06-09-2017, 19:23
merakla beklediğim sonunda
Haydarpaşa garında set kuruluydu herhalde çekimler devam ediyor
Hakan Girginer
07-10-2017, 00:04
Haydarpaşa garında set kuruluydu herhalde çekimler devam ediyor
Evet, ediyor.
12 bölüm çektik bile, daha 5 bölüm var.
Bu sene çok daha iyi bölümler çekiyoruz.
Haydarpaşa'da reklam ve film çekimleri için birkaç gün ara verdik.
Zaten epey yorulmuştuk, biraz dinlenme fırsatı çıktı işte.
Gunes G.
07-10-2017, 03:30
Evet, ediyor.
12 bölüm çektik bile, daha 5 bölüm var.
Bu sene çok daha iyi bölümler çekiyoruz.
Haydarpaşa'da reklam ve film çekimleri için birkaç gün ara verdik.
Zaten epey yorulmuştuk, biraz dinlenme fırsatı çıktı işte.
Garajda bir suru is var, adam artiz oldu yuzunu goren yok ahah :)
Güzel haber bunlar :) eski bölümler silinmeseydi keşke
Hakan Girginer
07-10-2017, 14:05
Güzel haber bunlar :) eski bölümler silinmeseydi keşke
Silinmedi, youtube'da tüm bölümler var.
Mikrop_Ali
07-10-2017, 14:29
Abi çok merak ediyorum şu amca'nın saçma deri önlüğüyle gelip size laf söylemesine nasıl katlanıyorsunuz
http://img.trt.tv/ItemImage/266305/Thumbnail.jpg?v=636197278164736448
Hakan Girginer
07-10-2017, 14:38
Abi çok merak ediyorum şu amca'nın saçma deri önlüğüyle gelip size laf söylemesine nasıl katlanıyorsunuz
http://img.trt.tv/ItemImage/266305/Thumbnail.jpg?v=636197278164736448
Öyle deme..
Halit Bey çok üst düzey bir otorite. Tasarım, ArGe, Üretim, Test, Eğitim, farklı disiplinlerde pilotluk... otomotiv dünyasında insanın aklına gelen her aşamada dehşet bilgili ve deneyimli.
Ha, gerçek hayatta da çok hoşsohbet, gayet mülayim bir adam.
Programda kaliteden ödün vermiyor, o kadar.
Hakan Girginer
07-10-2017, 14:41
Garajda bir suru is var, adam artiz oldu yuzunu goren yok ahah :)
Ben boş zamanlarda bir sürü iş yapıyorum Güneş Bey...
Veledin ses sistemi bitti mesela.
Diğer MX5 için de Coil on Plug ateşleme yaptım, o da mis gibi çalışıyor.
Siz kankalarınızla okey oynayın daha.
abi yanlış anlaşılmak istemem yaptığınız iş türkiye için büyük ve alanında öncü bir iş .daha önce yazıldı mı bilmiyorum konunun tamamını okuma fırsatım olmadı. haddim olmayarak şahsi görüşüm format ile ilgili bir eleştirim olacak. 5 dakkada beşiktaş işler yerine yeterli zaman ve bütçe ile ortaya çok iyi, dünyada örnek gösterilecek, bir yere götürüp sergilenebilecek, yıllarca saklanacak değerde baştan yapılmış, veya modifiye araçlar çıkarabilirsiniz. Bana göre bu '' sınırlı malzeme ve sınırlı zamanda bu işi yaptık '' formatında potansiyelinizi tamamı ile yansıtamıyorsunuz.gelecek zamanda bu şekilde bir format değişikliği düşünüyor musunuz ?
Hakan Girginer
08-10-2017, 20:42
abi yanlış anlaşılmak istemem yaptığınız iş türkiye için büyük ve alanında öncü bir iş .daha önce yazıldı mı bilmiyorum konunun tamamını okuma fırsatım olmadı. haddim olmayarak şahsi görüşüm format ile ilgili bir eleştirim olacak. 5 dakkada beşiktaş işler yerine yeterli zaman ve bütçe ile ortaya çok iyi, dünyada örnek gösterilecek, bir yere götürüp sergilenebilecek, yıllarca saklanacak değerde baştan yapılmış, veya modifiye araçlar çıkarabilirsiniz. Bana göre bu '' sınırlı malzeme ve sınırlı zamanda bu işi yaptık '' formatında potansiyelinizi tamamı ile yansıtamıyorsunuz.gelecek zamanda bu şekilde bir format değişikliği düşünüyor musunuz ?
Bu programın formatı bu.
Bu formatı değiştirmek, Adana kebabını etsiz yapmak gibi olur, yani iş bambaşka bir şeye döner.
Ama bu sene çok daha iddialı projeler yapıyoruz.
(36 saatlik bir projede monoshock ön süspansiyon tasarlayıp yaptım mesela)
Bu formatta aşılacak zorluklar daha büyük, çünkü sıfırdan tasarım gerekiyor.
gokhankenar
08-10-2017, 23:46
İlk yayın ne zaman? Merak ettim valla :)
Hakan Girginer
08-10-2017, 23:49
İlk yayın ne zaman? Merak ettim valla :)
İkinci sezonun başlama tarihi konusunda iki farklı dedikodu var, biri bu ay (Ekim) ortası, diğeri de yine bu ayın sonu diyor.
Geçen sezon da Ekim sonunda başlamıştı.
bugün çekimleri devam ediyor diye biliyorum operatör abi paylaşmış geçen sene jimmy jib'e az asistan olarak gitmedik :D
Hakan Girginer
15-02-2018, 01:38
Bu arada, şöyle bir şey oldu...
https://www.youtube.com/watch?v=YfPTb0KAvwg
uuuu şebnem hanım çok iyi :icon_tup:
Maşallah çok tatlısınız abi siz :) Godless Commie
Hallederiz'i senin yakalamana hiç şaşırmadım. Eşinizinede maşallah 8 farklı konuşmayı farklı dillerde anlatabilmek çok büyük yetenek.
Tebrik ediyorum keyifli bir yarışma olmuş.
Emre Akçay
15-02-2018, 08:14
Dün izledim bende, güzel yarıştınız fakat son sıradaki Yusuf bey yine heyecan bıraktırmadı kimseye. :)
CloudGrey
15-02-2018, 09:36
"sanayi savaşları hakan abi " godless commie mi ?
artık dahada kendimi vererek izleyeceğim.
hakan abi sana saygım sonsuz :heyoo:
hakan abi yeni bölüm ne zaman başlıyor? (sanayi savaşları)
Kelime Oyunu’nda soruyu gormeden doğru cevap verdi! İşte haberlere konu olan yarışmacı… - Son Magazin Haberleri (http://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/kelime-oyunu-yarismasinda-soruyu-gormeden-dogru-cevap-verdi/)
Bu da o bölümden galiba.
Bu arada, şöyle bir şey oldu...
https://www.youtube.com/watch?v=YfPTb0KAvwg
Video yalan olmuş ?
Hakan Girginer
15-02-2018, 19:49
Video yalan olmuş ?
Doğan grubu kaldırtmış maalesef.
alipamukkk
16-02-2018, 11:36
Xenon takalım, film kaplayalım diyeni döveriz, o derece.
Şu kadar söyleyeyim...
24 saat içinde, sıfırdan şase yaparak verilen parametrelere uygun araç yapıp, ardından dağda bayırda yarıştırıyoruz.
Vitrin mankeni değil, gerçek araçlar yapıyoruz.
Gerçekten.
Abi serinin devamı yok mu?
Hakan Girginer
16-02-2018, 16:11
Abi serinin devamı yok mu?
Var.
İkinci sezon için 17 bölüm çektik.
TRT'nin yayınlamasını bekliyoruz.
Yayın tarihi tamamen TRT'nin kararı.
alipamukkk
17-02-2018, 10:31
Var.
İkinci sezon için 17 bölüm çektik.
TRT'nin yayınlamasını bekliyoruz.
Yayın tarihi tamamen TRT'nin kararı.
İşte bu güzel haber :) Sabırsızlıkla bekliyoruz abi...
deeperblack
09-01-2019, 23:04
Zaman yakındır heralde. Teaser gördüm fb. ta. Ama trt nin sitesinde henüz net tarih yok.
Hakan Girginer
09-01-2019, 23:14
https://www.facebook.com/Hbolkan/videos/10156320131749261/
Hakan Girginer
09-01-2019, 23:16
Başlıyoruz!
(tıklayın)
https://www.facebook.com/Hbolkan/videos/10156320131749261/
::ZaFeR::
09-01-2019, 23:26
Geçen TRT Arapça'da izledim biraz.Bekliyoruz :)
yilmazcatalbas
10-01-2019, 09:56
Beklemedeyiz
Bekliyoruz, böle programların artmasını istiyoruz.
kiraccemal
10-01-2019, 16:00
heyecan yeniden başlıyor bu süper haber
Hakan Girginer
14-01-2019, 16:36
Bölüm yayınlandığına göre ben de bu ayrıntıları paylaşabilirim artık.
Bizden motosiklet motorlu bir formula aracı yapmamız istendi.
Bu tür bir aracın şasesi ve süspansiyonu çok önemli. Büyük üreticiler bu alanlara servet dökerek ArGe yapıyorlar.
Ben de, fırsat bu fırsat deyip eldeki olanaklar ile iddialı bir süspansiyon tasarlamak istedim.
Amacım hem hafiflik, hem ağırlık merkezini mümkün olduğunca ortaya çekmek, hem de kontrollü bir yol tutuşu sağlayabilmekti.
Sonuçta ortaya çıkan araç buydu.
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/921/1vRas7.jpg (https://imageshack.com/i/pl1vRas7j)
Önde bir adet amortisör kullanmak istedim.
Formula 1 araçlarında bir tarihte denenmiş bir tasarım aslında.
Araç tasarımında "unsprung weight" çok önemli bir kavram. Bu terim, yayların taşımadığı ağırlığı tanımlayan bir yerim.
Aracın tüm ağırlığı süspansiyon yaylarının üzerindedir, ancak, bu yaylardan sonra, jant+lastik+porya+fren tertibatı+amortisör vs gibi parçalar ve bileşenler de mevcuttur.
İşte, ağırlığını yayların taşımadığı bu parçalardan oluşan kütlenin atalet momenti (moment of inertia) aracın yol tutuşunu, dönüşünü, frenlemeyi vs olumsuz etkiler.
Kısaca, ne kadar hafif, o kadar kıvrak, çevik ve hızlı...
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/921/1hzidu.jpg (https://imageshack.com/i/pl1hziduj)
Burada süspansiyonun hareketini itme kolları ile aktardığım ortak mil, hem viraj demiri işlevini görüyor, hem de münferit salıncakların hareketlerini ortadaki tek coilover'a iletiyor.
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/Uttjjr.jpg (https://imageshack.com/i/pmUttjjrj)
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/xq26i5.jpg (https://imageshack.com/i/pmxq26i5j)
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/921/Od5pkk.jpg (https://imageshack.com/i/plOd5pkkj)
Önden genel görünüm.. Hafif ve sade.
Arkada ise, zincir aktarma ile çalışmak zorunda olduğumuzdan, daha farklı bir tasarım gerekti.
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/921/FGs9md.jpg (https://imageshack.com/i/plFGs9mdj)
Arkada, salıncak görevi yapan taşıyıcının hareketini tekrar içeri ilettim.
Bu hareketin açısını iki tarafı farklı uzunluklarda bir "bellcrank" yardımı ile değiştirdim. Bu da bana hem daha "büyük" bir hareket sağladı hem de salınım torkunu istediğim şekilde düşürdü.
Bu sayede çok hafif bir coilover ile hem şase yüksekliğini, hem de süspansiyon salınımını kontrol altına alabildim.
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/qDWSqL.jpg (https://imageshack.com/i/pmqDWSqLj)
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/924/yaM7J4.jpg (https://imageshack.com/i/poyaM7J4j)
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/QgzBbS.jpg (https://imageshack.com/i/pmQgzBbSj)
Hem önde, hem de arkada kullandığım coilover setlerini gerçekten hurdalıktan buldum.
150 cc quad bike süspansiyonu...
Sonuç çok tatminkardı.
kunteper
14-01-2019, 17:39
tasarim efsane olmus, sizin ve ekibin eline saglik
Bölüm internette yok sanırım ?
fasterhan
14-01-2019, 18:40
yalnız anahtarcıların arabasınında yandan görünüşü efsane olmuş :surucu:
gokhankenar
15-01-2019, 10:19
Bölüm internette yok sanırım ?
Bende bulamadım
Hakan Girginer
16-01-2019, 14:31
Bölümler henüz YouTube'a yüklenmedi maalesef.
kiraccemal
16-01-2019, 15:29
Bölümler henüz YouTube'a yüklenmedi maalesef.
Hakan abi yeni bölümler tv de yayınlandı mı?
Hakan Girginer
16-01-2019, 15:49
Hakan abi yeni bölümler tv de yayınlandı mı?
Evet, şu ana kadar 2 bölüm yayınlandı.
severek izliyorum ülkemizde böyle degerli ustaların oldugunu görmek cok gurur verici ve yapılan işlerde bir okadar güzel
nacizane bir yorumum ve sorum olucak;
abilerim neden kendinizi deri kemerlerle sıkı sıkı baglıyorsunuz ? cast mı sizi zorluyor bunlar giyilecek diye yoksa kendi tercihinizmi ?
severek izliyorum ülkemizde böyle degerli ustaların oldugunu görmek cok gurur verici ve yapılan işlerde bir okadar güzel
nacizane bir yorumum ve sorum olucak;
abilerim neden kendinizi deri kemerlerle sıkı sıkı baglıyorsunuz ? cast mı sizi zorluyor bunlar giyilecek diye yoksa kendi tercihinizmi ?
Kesinlikle benim tercihim değil.
rahmitanir
18-01-2019, 07:39
Kesinlikle benim tercihim değil.
Sen hangi usta oluyorsun hocam?
Diğer her şey çok güzel ellerinize sağlık, Halit Ustanın asık suratına ve tavırlarına da alıştık. Ama kıyafet tasarımları çok komik, izlerden görmezden gelmeye çalışıyorum. Bir de yarış sahneleri gerçekçi gelmiyor. Farkla önde kalkan ilerde yavaşlıyor sonra diğeri geçiyor, sonra diğeri vs derken takımlar sıra sıra kazanıyor.
Yapımların sanat tasarım, kostüm tasarım bölümleri oluyor. Onlar yapıma belli bir tarz sunmak zorunda oluyorlar.
Diğer her şey çok güzel ellerinize sağlık, Halit Ustanın asık suratına ve tavırlarına da alıştık. Ama kıyafet tasarımları çok komik, izlerden görmezden gelmeye çalışıyorum. Bir de yarış sahneleri gerçekçi gelmiyor. Farkla önde kalkan ilerde yavaşlıyor sonra diğeri geçiyor, sonra diğeri vs derken takımlar sıra sıra kazanıyor.
Bu kısım cok belli ve kotu duruyor herkes yarissom diye falan yapiyorlar heralde :D
Bir bayan vardı o gitmiş galiba?
Hakan Girginer
24-01-2019, 22:04
Yeni Program:
Su Savaşları...
27 Ocak Pazar gecesi 00:15
TRT1
TRT 1 - Su Savaşları - (https://www.trt1.com.tr/belgesel/su-savaslari)
ChtArdARSL
24-01-2019, 22:17
Yeni Program:
Su Savaşları...
27 Ocak Pazar gecesi 00:15
TRT1
TRT 1 - Su Savaşları - (https://www.trt1.com.tr/belgesel/su-savaslari)
Biz programi nasil izleyecegiz yeni sezonla ilgili hic bir bilgi yok yada biz bilamiyozu
Hakan Girginer
24-01-2019, 22:24
Biz programi nasil izleyecegiz yeni sezonla ilgili hic bir bilgi yok yada biz bilamiyozu
Pazar gecesi televizyondan izleyebilirsiniz.
TRT1.
ChtArdARSL
25-01-2019, 08:24
Pazar gecesi televizyondan izleyebilirsiniz.
TRT1.
Programin ismidemi degisti?
gokhankenar
25-01-2019, 17:30
Yeni program yazmış. Farklı bir program. Sanayi savaşları devam ediyor
Hakan Girginer
26-01-2019, 01:17
Değişmedi.
Programın adı Su Savaşları.
TRT1'de Pazar gecesi yayına başlıyor.
Sanayi Savaşları ise TRT Belgesel kanalında ikinci sezonunda, şu ana kadar 3 bölüm yayınlandı.
Hakan Girginer
27-01-2019, 22:39
Tuba Eraydın Eroğlu on Instagram: ““Su Savaşları” Bu gece 00:15’de @trt1 ‘de! 💧” (https://www.instagram.com/p/BtJSWBzg7Lw/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=izq9aglzsv8u)
kiraccemal
27-01-2019, 23:11
Tuba Eraydın Eroğlu on Instagram: ““Su Savaşları” Bu gece 00:15’de @trt1 ‘de! ” (https://www.instagram.com/p/BtJSWBzg7Lw/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=izq9aglzsv8u)
an itibari ile başladı. Kuruldum ekran karşısına :)
DenizKaan
28-01-2019, 07:54
Tuba Eraydın Eroğlu on Instagram: ““Su Savaşları” Bu gece 00:15’de @trt1 ‘de! ” (https://www.instagram.com/p/BtJSWBzg7Lw/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=izq9aglzsv8u)
Sen gerçekten muhteşem bir adamsın abi.
Hakan Girginer
28-01-2019, 11:32
Sen gerçekten muhteşem bir adamsın abi.
Estafırıldak..
abi çekimler falan harika olmuş,
açık ortam olduğundan maşallah neredeyse bütün iş dronlara düşmüş (tabi sizde uçan kameraman yoksa)
bazı insanların hayatı su taşımakla geçiyormuş meğer :( özellikle kızların.
yanlız tek birşey var
ilk başta vereceğiniz şeyi 18. dakikada göstermişler.
Hakan Girginer
23-02-2019, 00:08
Geri sayım başladı! Su Savaşları, ilk bölümüyle 10 Mart Pazar akşamı 20.00’ de TRT Belgesel ‘de!
https://www.facebook.com/susavaslaritrt/videos/393389247882498/
Ekibin eline sağlık ülkede bu denli kaliteli programların tvde olması gurur verici.
gokhankenar
24-02-2019, 23:33
İşten dolayı tv de denk getirip izleyemiyoruz. İki programı da sürekli kaçırıyorum. Yokmu bunları netten izlemenin bir yolu :(
Hakan Girginer
16-03-2019, 20:28
İşten dolayı tv de denk getirip izleyemiyoruz. İki programı da sürekli kaçırıyorum. Yokmu bunları netten izlemenin bir yolu :(
Artık var ;)
https://youtu.be/fJy7yzNl8yI
Hakan Girginer
16-03-2019, 20:31
Bu arada, bir süredir Nepal'de su peşinde koşuyoruz...
Daha önce Zanzibar'da köylerde idik.
Hakan Girginer (@hakangirginer) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/hakangirginer/)
Burada fotoğraflar var, elimden geldiğince güncellemeye çalışıyorum...
Dün tesadüfen zaplarken gördüm, izledim.
Uzi köyündeki su yumuşatma cihazı ile ilgili bölüm.
Muhtemelen rol icabı ozmos sistemini bilen arkadaş direkt karamsar karamsar yaklaştı olaya. Davranışları, konuşmaları yapmacık geldi bana.
Zira en sonunda sistem çalıştı ama merak ettiğim bir husus var.
Bu program nezdinde değil de genel olarak sormak istiyorum.
Filmlerde falan hep iyiler kazanıyor, kötüler bir şekilde başaramıyor.
Zira bu bölümde de böyle oldu. Sistemi onardınız.
Sonuca ulaşamayacağınız, çözüm bulamayacağınız, "bu bizi aşar" diyerek konuyu daha uzman ellere bırakacağınız bir bölüm de olacak mı gerçeklik açısından?
Ne güzel işler yapılıyor gönülden isteyince. Hakan abi gerçekten ve gerçekten elinize sağlık. Su savaşları gerçekten mükemmel bir proje.
Su Savaşları muazzam olmuş. Ülkede kötü giden onca şeye rağmen hala umut var demek. Elinize sağlık.
Hakan Girginer
20-06-2021, 16:29
YJ4SJQmMFfE?t=9139
Hakan Girginer
20-06-2021, 20:33
youtu.be/YJ4SJQmMFfE?t=9139