Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Mustafa Kemal Sahil yolu kazalarının hesabını kim verecek ?
UĞUR YUMAK
17-10-2016, 13:49
Tek tek link eklemek istemiyorum ama bu yaz ve özellikle son 1 ay içerisinde yaralamalı ve ölümlü kazaların haberlerinin sayısı belli değil.
Bugün sabah saatlerinde de kuzenim bu iş bilmezlerin kurbanı oldu.
Dümdüz yol bir anda S oluyor ve bu noktada yerler mıcır, Audi kayıp karşı şeride geçmiş ve karşıdan gelen araçla kafa kafaya çarpışmışlar.
Bununla da bitmiyor, bu kazada yola dökülen yağ yüzünden de bir motorcu kayıp düşüyor.
24 yaşında olan kuzenimın alnı parçalnıyor, karşı tarafın durumunu henüz öğrenemedi ve motorcuyuda.
Daha gencececik bir kızın yüzünün parçalanması ve dikişler içinde kalmasının tranvasını hayatı boyunca taşıyacak.
Şimdi ben bu adamları nereye şikayet edeyim, hakkımı kanuni yollarla nasıl arayayım. Bana başına bu şekilde bir iş gelipte hukuki sürece taşıyan varsa lütfen yardımcı olsun.
*Tramvay projesi için yol ışıklandırması yok.
*Yolda hangi şeridi takip edebileceğini anlayamıyorsun , şerit çizmekten her yer çizgi halinde.
*Anlamsız ve uyarısız yarış pisti gibi bir anda ziviri karanlıkta önünüzdeki yol bitip şikan veya S virajı gibi oluyor.
*En sol şeritte farketmezseniz çökmüş haldeki mazgala girdiğinizde tamponu veya altını çarpıyorsunuz. Bu mazgala motorla girenin vay haline .
*Heryer mıcır ,
*Şeritler o kadar daraltı ki, yan yana gittiğinizde, diğer şeritteki araba ile nerdeyse sıfır mesafe gidiyorsunuz ve o haldeyken şeritler bir anda değişiyor
*Orta şeritteki ağaçları söktükten sonra , asvalt dökmemiş resmen asvaltı bırakıp kaçmışlar. Düzeltmek silindir vs söz konusu değil. Hoplaya zıplaya gidiyoruz ( Göztepe vapur iskelesinin olduğu alan )
Anca önemli birilerinin başı ağrıması gerekiyor yolun düzelmesi için. Normal vatandaşlar sadece sistemde 1 nanobitlik veri. Birşey ifade etmiyoruz yani.
UĞUR YUMAK
17-10-2016, 13:59
Ünlü birinin oğlu son model arabası ile ölür vey öldürüşe o zaman haber olur dediğin gibi .
çok geçmiş olsun. izmirin yolları çok berbat ne yazık ki. genel olarak asfalt kaliteside çok kötü. fren basarsın duramazsın, gaza basarsın sarmaktan gidemezsin nasıl bir asfalt dökmüşler ben anlamadım.
Emrecan-R
17-10-2016, 14:09
çok üzüldüm allah şifa versin...
öncelikle çok geçmiş olsun.
Öncesinde de çokta sağlam olmayan yol şu anda bariz bir şekilde parkur gibi. heryer heryerde, nerden gideceğini kestiremiyorsun şeritler bir anda karışıyor yerdeki çizgiler saçma sapan bi anda yanyana 6 7 tane şerit hangisi senin şeridin belli değil ve bu şeritler tam dönüşlerde,
şeritlerin yerleri devamlı değişiyor yolun ortasındayken bir bakmışsın soldasın. sol şerit orta şerit olmuş. şeridin tam ortasında yağmur giderleri 60 la 70 le gidiyorsun dan dun düşüyorsun..
Asfalt dandik sıfır lastikle çık sarmadan kaymadan ilerleyemezsin.. o yol cidden allaha emanet gidiyorsun. en son uraşmamak için sabit 50 ile en sağ şeritten devam ettim en güzeli.
Ama izmir yol konusunda cidden çok kötü sadece sahil değil genel olarak. ve kontrolu yok.
rebeloghy
17-10-2016, 14:26
Öncelikle geçmiş olsun.
İzmir'in güncel durumu inanılmaz berbat bir durum. İşin içinden çıkılabilecek bir yanı da yok yani.
- Tramvay diye sıçtılar sahil şeridine komple. üçkuyulardan bostanlıya kadar her yer çukur, tümsek, şeritler karışık, yol rezalet..
- Göztepe, Güzelyalı tüm ara sokaklarda bir kazı çalışması, kazmayı alan vuruyor sokağa, geri gelip kapatmak düzeltmek asla yok..
Coilover takmıştık araca, yolların güncel haliyle binmek işkence oldu 1 ayda geri söktüm..
yol tam anlamıyla kim kime dum duma şeklinde akıyor. şerit çizgilerinin beton korkuluklara doğru gittiği başka bir yol yoktur. tam anlamıyla işin başındakilerin beyinsizliği. cahil insanları işçilerin başına sorumlu diye dikip iş yapmaya çabalıyorlar.
UĞUR YUMAK
17-10-2016, 14:31
Bu yolun anasını ağlatan belediyemi yoksa kara yollarımı onu araştırıyorum şimdi.
Bunları yanlarına bırakmama taraftarıyım ama gücüm nereye kadar yeter bilmiyoruym.
UĞUR YUMAK
17-10-2016, 14:33
1 hafta önce hayatını kaybeden 2 kişinin videosu
‘Konak katili’ aranıyor! – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/konak-katili-araniyor-1350021/)
yolun karanlığına bakarmısınız ....
Çok geçmiş olsun umarım iz kalmaz yazık günah :S
Bimer'e şikayet kesin işe yarar, ***** belediye ana muhalefetpartisine ait.
Ya da yandaş kanallardan birinin wh ihbar hatlarına video atın.
UĞUR YUMAK
17-10-2016, 14:39
dün yaşanan başka bir ölümlü kaza haberi daha
İzmir'de trafik kazası: 1 olu, 5 yaralı - Son Dakika Haber (http://www.sabah.com.tr/yasam/2016/10/16/izmirde-trafik-kazasi-1-olu-5-yarali)
canatakann
17-10-2016, 16:02
Öncelikle çok geçmiş olsun, bimer başta olmak üzere eski yeni tüm kaza haberlerini bir araya toplayıp haber kanallarına toplu halde sunarak şansınızı deneyebilirsiniz.Tekrardan geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
Paramparça ettiler o yolu gerçekten motorla giderken 40 a 30 a düşüyorum korkudan nası bi saçmalık gerçekten çözemedim bi önlem alamadılar oraya bu kadar isyana rağmen
Çok geçmiş olsun.
Ben bu buzdolapçıya ne yazsam az buradan. Allah'ın vizyon yoksunu beyaz eşyacısı, Piriştina'nın vefatından beri musallat oldu hepimize.
Bir süredir bisikletle çıkamıyorum. Demek haftalardır değişiklik olmamış sahilde. Ulan 2 insan yok yere hayatını kaybetti, hiç mi akıllanmadınız bre aymazlar. Kimin sorumluluğu varsa Allah cezasını versin hepsinin.
Geçmiş olsun umarım kazaya karışan herkes iyidir.
İzmirdeki gerizekalı belediye altyapı çalışmalarını, kentsel dönüşümü v.s v.s hepsini geçtim, türkiyenin genelindeki vasat asfalt kalitesinde bile yol yapabiliyor mu ki de bu işleri becersin. Şehir koskocaman bir kaos çomağı halinde. Her yer ama her yer çarpık yapılaşmadan muzdarip. Okuldan çıkıp tınaztepeden heykele gelmem üst yoldan yoğun saatlerde 1 saati buluyor bazen, bahsettiğim yol 7 8km yok. Konak bornova hatay güzelyalı v.s v.s yoğun saatlerde hepsi kilit. Her yere boş beleş yatırımlarla milleti uyutmaya alışmışlar bunlar da, al birini vur ötekine. İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batıralım biraz ben bu şehrin böyle yöneten BECERİKSİZLERE bir daha oy moy vermem.
UĞUR YUMAK
17-10-2016, 20:37
herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.
yarın alacağım kaza tutanığında yol durum raporu diye bir şey varmış. ona istinaden dava açacağım.
fakaaattttttt,
gelelim power of the money meselesine.
aynı yerde kaza yapan bir arkadaşımla konuştum bugün.
Işıklandırması sökülmüş yolda sağ şeride bırakılan iş makinasına çarpıp aracı pert oldu.
Kaza raporunda ışıklı tabela, ikaz lambaları vs vs ne varsa yazmışlar.
ben şimdi ne göreceğimi merak ediyorum raporda.
can bu yaaa, bu kadar ölen ve kaza yapan insanın sesininin duyulması için illa meşhur birinin mi kaza yapması lazım.
herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.
yarın alacağım kaza tutanığında yol durum raporu diye bir şey varmış. ona istinaden dava açacağım.
fakaaattttttt,
gelelim power of the money meselesine.
aynı yerde kaza yapan bir arkadaşımla konuştum bugün.
Işıklandırması sökülmüş yolda sağ şeride bırakılan iş makinasına çarpıp aracı pert oldu.
Kaza raporunda ışıklı tabela, ikaz lambaları vs vs ne varsa yazmışlar.
ben şimdi ne göreceğimi merak ediyorum raporda.
can bu yaaa, bu kadar ölen ve kaza yapan insanın sesininin duyulması için illa meşhur birinin mi kaza yapması lazım.
fotoğrafları vardır illaki o tabelaların oldugunu olmadıgını ordan tespit edebilirler.
gerçi rapor çıktıktan sonrada poliside dava ediyorsun eğer rapora itirazın varsa.
Belediye otobüsü kırmızı ışıkta geçip bizim araca çarptığında ben 8/8 suçlu oldum geçiş hakkı ihlalinde bulunduğum için :) raporu gördüğümde başımdan aşağı kaynar sular döküldü...
babama çok söyledim ben uğraşıcam davasıyla diye yok uraşılmaz değişmez dedi.. öyle kaldı hala aklıma geldikçe o şöföre de polisede en içten temennilerimi yolluyorum.
erdemköksal
18-10-2016, 08:30
Geçmiş olsun bence güzel bir video yolun durumunu gösteren ve birkaç foto ile güzel bir sunum ile tv kanallarının WhatsApp ihbar hatlarına bir kaç haber yollayın bildiğim kadarı ile medya böyle şeylerde yani beleş haberde hemen araştırıp yayınlıyor tekrardan geçmiş olsun
UĞUR YUMAK
18-10-2016, 09:13
Geçmiş olsun bence güzel bir video yolun durumunu gösteren ve birkaç foto ile güzel bir sunum ile tv kanallarının WhatsApp ihbar hatlarına bir kaç haber yollayın bildiğim kadarı ile medya böyle şeylerde yani beleş haberde hemen araştırıp yayınlıyor tekrardan geçmiş olsun
Erdem bende bunu düşündüm, arabanın ön camına bağlayım kamerayı ve yolu boydan boya çekeyim diye.
Bir facebook sayfası açıp, her gün yeni bir foto ekleyeyim.
günde 2 kez geçiyorum bu yoldan.
kiraccemal
18-10-2016, 09:21
çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin umarım en kısa sürede yol problemini çözerler.
kaykayovera
18-10-2016, 09:49
Abi öncelikle Allah acil şifalar versin geçmiş olsun.
Kanalların whatsapp ihbar hatlarına gönderilebilir denildiği gibi. Onun dışında da işin peşini gücünüz yettiğince bırakmayın derim uzaktan yardımcı olabileceğimiz bir şey var ise elimizden geleni yaparız bizde. Ben İstanbul'da yaşıyorum tatil için kendi aracımla İzmir'e gittim bu yaz. İstanbul'a söverdim yol konusunda fakat İzmir gerçekten tam bir arap saçı ben böyle bir yol sistemi görmedim kimin nereye gideceği cidden belli değil. Sürücü profili de İstanbul'daki gibi olsa her gün trafikte yaralanmalı ölümlü kavgalar çıkar. Dediğiniz gibi bir içerik çıkartırsanız sosyal medyada da yaymaya çalışırız. Tekrar tekrar geçmiş olsun.
Mehmet Gazihan
18-10-2016, 10:17
Bende Atakent Mavişehir tarfında ray döşenen zamanlarda bikaç defa geçmiştim.
Çok çok yavaş çalışıyorlardı ve alınan güvenlik tedbirlerinin yetersizliği bi İstanbullu olarak beni şaşırtmıştı. İstanbulda olsa hergün onlarca araba düşer buralara demiştim.
Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin
Büyük sorumsuzluk var ortada ama muhatab yok
İzmir'de belediyenin hatasını söylerseniz akp yanlısı diye linç edilirsiniz o yüzden hata ve yanlış yapmaları serbesttir.
lnd_samet
18-10-2016, 10:53
gündüz gözüyle çeşmeye giderken bile aşırı tehlikeli. sol şerit hele tangur tungur, arabaya değer vermeyen bir adamım. içim acıyor valla.
UĞUR YUMAK
18-10-2016, 12:42
Hafta sonu bu video işini halletmeye çalışacağım.
Eper ki becerebilirsem de video da bahsi geçen kazılı - hatalı yolları virajları vurgulayacak bir şekilde bir facebook sayfası açıp yayınlayacağım.
Sonuç ta bu yol her gün değiştiriliyor ve insanları cambaza çeviriyorlar.
Her yeni kasaplıklarını ekleyeceğim.
Hafta sonu bu video işini halletmeye çalışacağım.
Eper ki becerebilirsem de video da bahsi geçen kazılı - hatalı yolları virajları vurgulayacak bir şekilde bir facebook sayfası açıp yayınlayacağım.
Sonuç ta bu yol her gün değiştiriliyor ve insanları cambaza çeviriyorlar.
Her yeni kasaplıklarını ekleyeceğim.
İlgili sayfaya daha önce yaşanan kazaların haber linklerini de ekleyin. Ayrıca bimer- karayolları - belediyenin sf sına mutlaka yazın.
Hatta Change.org * Starten Sie Ihre Kampagne! (https://www.change.org/) dan bir kampanya başlatabilirsiniz. Bayağı ilgileniyorlar.
Sakin araç kullanırım.. O yolda en sağ şeritte yavaş yavaş ilerlerken S olan kısma geliyorum bi bakıyorum en sol şeritte ilerliyorum. Dediğiniz gibi ne bir yol ayıran çizgi var ne de düzgün geçişler.. Bu yüzden olabildiğince kullanmamaya çalışıyorum.
Size de geçmiş olsun..
Orası gerçekten çok berbat oldu, sürekli kaza oluyor pazar günü bi motor kazası daha oldu bir arkadaş daha hayatını kaybetti malesef.
Tayfun.O
19-10-2016, 23:01
Yol ş. içindeyse belediyeye dava açacaksınız.
Ş. dışında ise bu işi üstlenen firmaya dava açacaksınız.(Ki belediye ile uğraşmaktan kat kat daha kolaydır.)
elinizde ki en iyi delil sadece kaza tutanağı değil yol durumu böyle iken gidip foto almanız veya video kaydı çekmeniz dava yönünde olumlu etkiler.
Uğur çok geçmiş olsun yapabileceğim bir şey var mı? Sen facebook sayfasını aç bende Karşıyakadan bir çok fotoğraf yüklerim.Nergizden demir köprüye giden mevcut yağmur oluklarını tekrar kazıyorlar aynı hacimde beton döküp kapatacaklar sanırım yollar kilit oldu.Tramway zaten işin içine etti Mavişehir tarafı yollar köstebek çukuru.Girne caddesini zamanında mehter takımı yürüyecek kadar geniş kaldırım yapıldı ama şuan araç sayısı o kadar arttı ki özellikle eski lunapark önü yol tek şeride düşüp tıkanıyor. Bu kadar plansız düzensiz özensiz iş görmedim.
UĞUR YUMAK
24-11-2016, 15:04
İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Kaza ile ilgili BİMER e yazdığım yazıya verilen SAÇMA + ANLAMSIZ 2 adet cevap şu şekildedir.
Muhtemelen herkese gönderilen yazı aynı, çünkü 2 farklı yazı arasındaki göndrilme zaman farkı sadece 2 dk
1. Cevap: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI > BANLİYÖ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (24.11.2016 14:37)
Konak ve Karşıyaka tramvayları yapım işi kapsamında devam eden Konak tramvayı hat imalatları Mustafa Sahil Bulvarı'nın deniz tarafında devam etmektedir. Söz konusu bölgede eş zamanlı olarak kıyı düzenlemesi çalışmaları ile taşıt altgeçidi işi devam etmektedir. Bahsi geçen çalışmalar belediyemizin diğer birimleri ile koordineli olarak yürütülmektedir.
2. Cevap: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI > BANLİYÖ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (24.11.2016 14:39)
07.11.2016 tarihinde şikayet başvurusu ile ilgili yüklenici Gülermak Ağır Sanayi A.Ş. 'ye yazılmıştır. Yazılan yazıda şöyle denilmektedir: ''Konak ve Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında inşaat alanlarında yapılan çalışmalar ile ilgili Başbakanlık İletişim Merkezine iletilen şikayet dilekçesi ektedir. Yazımız eki dilekçedeki şikayet konusu ile ilgili gerekli önlemlerinin alınması, çevre ve iş sağlığı ile iş güvenliği konularında azami özenin gösterilmesi hususlarında gereğini bilgilerinize arz ederim''
UĞUR YUMAK
24-11-2016, 15:06
Sanki ben bu çalışmayı neden yapıyorsunuz ve kim yapıyor diye sormuşum, onlarda bana bununla ilgili cevap yazmışlar.
GokhanRS
24-11-2016, 15:16
İzmir'de belediyenin hatasını söylerseniz akp yanlısı diye linç edilirsiniz o yüzden hata ve yanlış yapmaları serbesttir.
maalesef hatalar türkiye genelinde chp akp ayırt etmeden yüzlerce belediyelerde tavan seviyelerde, herkesin kendince savunması var ama alayı da komiktir. söylemekten korkmayın. ben chpli olarak kılıçtarı en çok eleştiren insanlardanım. hatta izmir belediyesinide.
Oy kaygısı yüzünden chp malesef izmire daha düzgün bir adam getiremedi. halbuki artık değiştirmeli neyden korkuyor bilmiyorum. çoluk çocuk koysa seçime gene kazanır ama bulamadı şöyle izmiri adam edecek biri.
UĞUR YUMAK
24-11-2016, 15:26
bimer'e yeni yazım. bakalım bu sefer nasıl saçma bir cevap alıcam .
Konak ve Karşıyaka tramvayları yapım işi kapsamında devam eden Konak tramvayı hat imalatları Mustafa Sahil Bulvarı'nın deniz tarafında devam eden, söz konusu bölgede eş zamanlı olarak kıyı düzenlemesi çalışmaları ile taşıt altgeçidi işi devam eden, bahsi geçen çalışmalar ile ilgili sorumlu İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYSİ - YOL ÜSTYAPI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, BANLİYÖ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, ilgili yüklenici Gülermak Ağır Sanayi A.Ş. tarafından yürütülen proje kapsamında yol zemin şartlarının ( asvalt stabilitesi ) kabul edilemeyecek şekilde bozuk olması, logar – kanalizasyon kapaklarının taşıt trafiği üzerindeki sürücüye direksiyon hakimiyetini kaybetmeye yönelik olumsuz ve güvenlik dışı şartların, ani ve taşıt trafiğine uygun olmayacak şekilde inşa edilmiş virajlara bağlı olan şerit değişimleri, yol ve şerit çizgilerinin birden fazla olup karanlıkta sürücüyü yanıltması, gece saatlerinde yeteri kadar aydınlatma olmaması, inşaat sürecine bağlı olarak yol üzerinde mıcır – kum vs malzemelerin bulunması söz konusudur.
Yukarıda bahsi geçen olumsuz şartlar, güvenli sürüşe aykırı ve bozucu etkenler oluşturmaktadır.
Konu ile ilgili daha önce başvurduğum 17.10.2016 tarihli 1600310809 numaralı şikayet yazıma verilen cevap yetersiz ve amaçsızdır. Tarih ve numarasını bildirdiğim yazı da yer alan ve bahsetmiş olduğum olumsuz yol standartları sebebi ile yaşanan trafik kazamız ile ilgili bilir kişi çalışması ve ilgili yolun hatalı olup olmadığının yazılı olarak ispatını talep etmekteyim.
Bu durumu hukuki mecralara taşımadan önce tarafınızca yapılacak olan bilirkişi çalışması konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim.
Aymazlıkta çığır açmışlar. Hiç utanma arlanma yok bunlarda.
Kazayı y.asır'ın whatsapp numarasına da aktarın en iyisi. Onlar haber yapıyor, üstüne giderler bir şekilde.
0537 2763581
UĞUR YUMAK
24-11-2016, 15:47
Aymazlıkta çığır açmışlar. Hiç utanma arlanma yok bunlarda.
Kazayı y.asır'ın whatsapp numarasına da aktarın en iyisi. Onlar haber yapıyor, üstüne giderler bir şekilde.
0537 2763581
teşekkürler Arda ileticem
Merhaba Ugur bey
Bende kendi arkadaş çevreme bahsettim su Facebook olayından
Sizin ve Cem abininde düşünmesi bana daha da İlham verdi
Acın abi Facebook sayfasını
Her gün gidip geldiğim otoban yolundan tutun ara sokaklara kadar bozuk yolları fotoğraf ve video şeklinde size yollayabilirim .
Ufak birşey aktarmak istiyorum
İzmirli herkes bilir
Karayolları ve dsi nin olduğu guzel yeşillikle donatılmış memurlarin rahatça takıldığı caddemiz
Sanayi caddesi olarak geçmekte
Komple yolun bozuk olduğunu aracımla geçerken alt takıma zarar verdiğini
Yazılı ve telefondan sözlü kayıtlı bir şekilde şikayette bulundum
15 gün 1 ay içinde dönüş yapıldı
Telefonuma
ALDİGİM CEVAP : şikayetiniz değerlendirdi gerekli inceleme yapıldı 3m2 yama çalısması yapıldı dendi
Sinirlerime hakim olamayıp
Sizin personeliniz şirket arabası ile gezerken alt takım masraflarını düşünmez cebinden çıkmıyor şeklinde cevap verdim kadın telefonda haklısınız diyip güldü
Ne yapmamız gerekiyor ?
Merhaba Ugur bey
Bende kendi arkadaş çevreme bahsettim su Facebook olayından
Sizin ve Cem abininde düşünmesi bana daha da İlham verdi
Acın abi Facebook sayfasını
Her gün gidip geldiğim otoban yolundan tutun ara sokaklara kadar bozuk yolları fotoğraf ve video şeklinde size yollayabilirim .
Ufak birşey aktarmak istiyorum
İzmirli herkes bilir
Karayolları ve dsi nin olduğu guzel yeşillikle donatılmış memurlarin rahatça takıldığı caddemiz
Sanayi caddesi olarak geçmekte
Komple yolun bozuk olduğunu aracımla geçerken alt takıma zarar verdiğini
Yazılı ve telefondan sözlü kayıtlı bir şekilde şikayette bulundum
15 gün 1 ay içinde dönüş yapıldı
Telefonuma
ALDİGİM CEVAP : şikayetiniz değerlendirdi gerekli inceleme yapıldı 3m2 yama çalısması yapıldı dendi
Sinirlerime hakim olamayıp
Sizin personeliniz şirket arabası ile gezerken alt takım masraflarını düşünmez cebinden çıkmıyor şeklinde cevap verdim kadın telefonda haklısınız diyip güldü
Ne yapmamız gerekiyor ?
Berkay keşke sesiniz çok tatlı tanışabilirmiyiz deseydin :)
Güldürseydin sonra yüzünü...
böyle birşey varmı...
UĞUR YUMAK
22-12-2016, 12:25
Son durum:
Benim yazdığım şikayet:
17.10.2016 tarihi saat 11:00 sularında İzmir ili, Konak işlçesi , Mustafa Kemal sahil yolunda yaşanan trafik kazası hakkında.
Bahsi geçen mevkide belediyenin yapmış olduğu tramvay çalışmaları mevcuttur. Bu kazılar sonucu basına yansıyan sayısız yaralanmalı ve ölümlü trafik kazası mevcuttur. Bu yol üzerinde maddeler halinde ;
*Tramvay projesi için ikaz ışıklandırması yok.
*Yolda hangi şeridi takip edebileceğini anlayamıyorsunuz , şerit çizmekten her yer çizgi halinde.
*Anlamsız ve uyarısız yarış pisti gibi bir anda zifiri karanlıkta önünüzdeki yol bitip "şikan" veya S virajı gibi oluyor.
*En sol şeritte fark etmezseniz çökmüş haldeki mazgala girdiğinizde tamponu veya altını çarpıyorsunuz. Bu mazgala motorla girenin kazadan kurtulma şansı yok .
*Her yer mıcır ,
*Şeritler o kadar daraltı ki, yan yana gittiğinizde, diğer şeritteki araba ile nerdeyse sıfır mesafe gidiyorsunuz ve o haldeyken şeritler bir anda değişiyor
*Orta şeritteki ağaçları söktükten sonra , asvalt dökmemiş resmen asvaltı bırakıp kaçmışlar. Düzeltmek silindir vs söz konusu değil. Hoplaya zıplaya gidiyoruz ( Göztepe vapur iskelesinin olduğu alan )
Söz konusu yol ana arter ve her gün yolun bir bölümü değiştirilyor, fakat ikaz lambası gibi önlemler yada hız tabelaları mevcut değil.
Yol şekil ve şartları otomobil marka modeli farketmeksizin yol tutuş kayıpları yüzünden kazaya aleni şekilde sebep olmaktadır.
Bu olumsuzklara istinaden bugün sabah saat 11:00 sıralarında kuzenim BEYZA CAN DERELİER , yolun zeminin mıcırlı ve uyarısız şekilde şerit değişimi sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçmek sureti ile yaralanmalı kaza yaşamıştır.
Konu ile ilgili resmi şikayetim bu yazı ile tarafınıza iletilmiştir.
verilen cevap:
Sayın Kentlimiz; Söz konusu, Konak İlçesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde, alt geçit, kıyı düzenleme ve tramvay çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında, yol gövdesinde zorunlu deplaseler ve değişiklikler yapılmaktadır. Bahse konu yol güzergahında yol çalışmaları ile ilgili yatay ve düşey işaretlemeler, hız sınırı levhaları, trafik lambaları ile trafik emniyeti için yolun aydınlatılması ile ilgili tüm çalışmalar Karayolları Trafik Güvenliği Yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır.
Bu yazdıkları yuvarlak cevaba karşı delirip yazdığım son cevap ise şu şekildedir;
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI > YOL ÜSTYAPI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ dikkatine
21.12.2016 tarihli ve #1600507697 numaralı cevabınıza istinaden;
Söz konusu, Konak İlçesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde, alt geçit, kıyı düzenleme ve tramvay çalışmaları yapıldığı. bu çalışmalar kapsamında, yol gövdesinde zorunlu deplaseler ve değişiklikler yapıldığı tarafınızca yazılı olarak bildirilmiştir.
Yapılan değişik ve çalışmalar sonucu tarafınızca sadece yol tebela ve ikaz uyarıları yaptığınızı bunun dışında bozuk zemin şartları ile ilgili hiç bir düzenleyici ve önleyici faliyetiniz olmadığını her gün kullanmakta olduğum yolun zemin klalitesi ve deformasyonunu farketmekte ve foto-video ile kaydetmekteyim.
Yapmış olduğunuz çalışma her ne olursa olsun, insanların 7/24 kullanmakta olduğu ve alternatifi olmayan yolun zemin kalitesizliği ( inşaata bağlı ) ve gereğinden fazla daralması , 3 şeritten 2 şeride kontrolsüzce düşmesi ( bkz: Konak - Üçkuyular yönü Göztepe vapur iskelesi mevki, ek olarak Üçkuyular - Konak istikameti yönü Askeriye mevki ) sonucu yakınımın yaşadığı kaza ve diğer yaşanmış kazaların asli sebebidir.
Bahsi geçen yolda
* Asvaltın yol kenarlarında kırık olması, çukurlar oluşturması
* Çalışmalara bağlı asfaltta bulunan kum ve benzeri sürüş güvenliği fren mesafesine negatif etkisi
* Logar ve benzeri metal kapakların yolda 30cm yakın çıukurlar oluşturması
* Logar ve benzeri kapakların asfalt seviyesinen yukarıda olması
Foto ve video kayıtları mevcut olan , arabaların belirlenmiş hız sınırları içinde sürüş güvenliğini ortadan kaldıran bu durumların hiçbiri, yapmış olduğunuz inşaatın bize sunduğu ve katlanmamız zorunda olan yan etkileri olarak kabul edilemez.
Sizler yol kenarlarında düzenleme yaparken , yolda yarattığınız "deplase"ler yüzünden hiç bir sürücü yada yolcu can güvenliğini tehlikeye atamazsınız.
Sizler idari mülki amirler bu yolu 1 kere , sadece 1 kere kullanın ve Konaktan Üçkuyulara doğru giderken sadece en sol şeritte yolculuk yapın.
Çakarlı eskortlu son model arabanız Göztepe mevkiinde yolda çökmüş olan yaklaşık 30 cm derinliğindeki ızgaradan geçerken bakalım neler hissedeceksiniz .
Bu yazmış olduğuğum yazı ile farkındasınızdır ki vermiş olduğunuz cevaplar yüzünden aklımızla oynadığınızı düşünmeye başladım.
Bu inşaat sırasında ölenlerin yada yaralanıp hayatları etkilenenlerin tümü adına , bireysel olarak konunun takipçisi olacağım.
Bu sürecin hukuki boyuta taşınması ve yaptığınız yol çalışması yüzünden yara almış yad ölmüş bir çok kişiye internet üzerinde yazdığı yazılara ulaşabilirsiniz.
Takibim onlarada emsal olacaktır.
UĞUR YUMAK
22-12-2016, 12:26
lan deplase nedir yaaaa
o Göztepe'deki çökmüş ızgara tam başa bela ve üçkuyulara doğru mecburen sol şerit kullanılamıyor bu kadar kötü bir zemin olamaz. Umarım bu şikayetler bir sonuca varır da daha çok olay yaşanmaz.
GokhanRS
22-12-2016, 13:56
sonuca ulaşmadan çalışma biter :D bunlar en son bitirdik işte yolu halâ ne dırdır yapıyorsunuz diye cevap yazar :D
Aynı bulvarda son bulan 6 hayat - Ucuncu Sayfa Haberleri (http://www.yeniasir.com.tr/ucuncusayfa/2017/03/31/ayni-bulvarda-son-bulan-6-hayat)
Bu yolda hayatını kaybedenlerin sayısı 6 olmuş. 6 can gitti, bir kişi bile sorumluluk almıyor.
Allah belanı versin Tokatlı.
Dün akşam sahildeki apartmanlardan birinin en üst katında yangın çıktı.
Bakıyorum ev çatır çatır yanıyor her taraf siren sesi ama müdahale yok.. Sebep?
İzmir Mithatpaşa Caddesi'nde bir apartman dairesinin çatı katında şömine yüzünden yangın çıktı.
Mithatpaşa Hamidiye Camisi yakınında bulunan binada çıkan yangınvatandaşlar tarafından görüntülendi. Aynı bölgede yapılan meydan ve tramvay çalışmaları sebebiyle itfaiye yangının çıktığı sokağa giremeyince çağırılan dozerle yol açıldıktan sonra yangına müdahale edildi.
Yolun güncel halide nefis bu arada.. bitmiyorduu...
sanctuary35
20-12-2017, 19:26
izmirin en çok ihtiyacı olan yere battı çıktıyı yaptılar rahata ermişlerdir. tramvay sevdasıda ayrı bi cinslik. allah akıl fikir versin.
karşıyaka da kaçıncı tramvay kazası bilmiyorum. Zaten kurallara uymayan bir milletiz bide yolun ortasında tramvay geldi daha 2 gün önce biri daha öldü.....
mavibahçe önünde arabalar yolu kapadığı için tramvayın beklediği çok oluyor. sıra da alsancak, göztepe ve tramvayın diğer geçiş güzergahları var.
Tramvay güzel bir ulaşım aracı ama biz normal değiliz ve araba gibi durabileceğini sananlar yüzünden kazalar yaşanıyor.