Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sadece 4. Viteste gelen tıkırtı

rain man
17-10-2016, 14:39
Herkese selam. Başta sadec gaza basmıyorken çıkan ses ya artık gazda da çıkıyor veya motor sesi yüzünden ben duyamıyordum. Sadece 4. Viteste böyle sürekli olarak tır tır tır tır şeklinde ses çıkıyor.

Akslardan şüphe etmiştim ama başka viteste bu durum yok. Sanzuman ile ilgili ne sorun ve sebebi ne olabilir?

rain man
17-10-2016, 14:41
Eklemekte fayda var araç küçük bi setup ile olsa da yüklü. Ve baskı balata da kaçırıyor, henüz onbeş binde olmasına rağmen. Bu durum sanzuman ile mi baskı balata volant ile mi ilgilidir?

dicaser
17-10-2016, 18:09
Sanzuman olsa inceden uğultu yapar sen "tır tır tır" diye ses yapıyor diyorsun , diferansiyelinde sıkıntı olabilir , istavroz veya porya bilyasında sıkıntı olabilir ;

Eger ses tır tır moddan kat kuta gelirse sanzumanına dikkat et :)

rain man
17-10-2016, 18:22
Böyle helikopter pervanesi gibi dönüyor.

Bir hafta kaldı bakalım artık inşallah kötüye giden bir şey değildir.

Oznsrl
17-10-2016, 19:54
bu prizdirek dedikleri dişlide sorun olmasın sanırım 4.vites dişlisi oluyor kendileri yada prizdirek rulmanında falan

rain man
18-10-2016, 06:41
Sanzuman senkromeç sorunu için açılacak.

Şimdi sorun şu ki kendi sanzuman dişlilerimde sorun oluşmasından dolayı çıkma olarak aldık bu sanzumanı. Viteste gaza basınca ince bir uğultu var porya olmadığına eminim çünkü 4ü de yeni değişti ve kaput tarafından geliyor, şimdi bu çıkma sanzumanın günahından kim sorumludur? Satıcı mi alıcı mi? Sanzuman değişeli 5 ay olmadı.

Hem senkromeçler şimdi de bu sorun sadece 4. Viteste oluyor tekrar edeyim, mümkün olduğunca 4. Vitesi kullanmıyorum ama mecbur kaldığım oluyor ne yapmak gerek?