Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön sileceklerin camın alt tarafına çarpması

Seyfettin777
19-10-2016, 07:39
Arkadaşlar evde 2004 model bir doblo var, bu pazar Adana-İstanbul arası yol yapacak.Silecekleri fasılalı çalıştırınca sorun olmuyor ama seviye en sona getirildiğinde sol silecek camın alt tarafında suyun tahliye edildiği yerlere çarpıp çatçatçat şeklinde uyuz eden bir ses yapıyor.Ölçü orijinal mi bilmiyorum veren adam öyle olduğunu söyledi fakat ses, silecekler değiştikten sonra başladı.Vaktim olmadığı için değiştiremedim zaten idare de ediyordu ama otoyolda böyle bir lüksüm olmayabilir, hem kimseyi sıkıntıya sokmamak hemde baş ağrısıyla eve girmemek için bu sorunu halletmek istiyorum.Nedir çözüm?

STP
19-10-2016, 07:42
olcuden emınsenız cıvatalarını sokup az yukarı kaldırıp sıkın yenıden duzelır

Maxi
19-10-2016, 09:16
aynen, sileceklerin geçtiği yerler freze şeklinde dişli gibidir
sileceği söküp 1 diş sağa takıp tekrar sıkın somunu.

Seyfettin777
19-10-2016, 15:41
Anladım ikinize de teşekkür ederim.Ölçüsü orijinal olmayabilir kontrol edince fark ettim sileceğin alt ucu bayrak gibi sallanıyor tam oturmamış sanki, herhalde boyutundandır.Haftasonu bir diş yukarı alıp deneyeyim sorun yaratmazsa bu şekilde kullanırım.Bu dişliler yuvalarından zamanla oynayarak atlıyor mu acaba?

ERkut 205
19-10-2016, 20:50
Bu dişliler yuvalarından zamanla oynayarak atlıyor mu acaba?

Normalde dişliler atlamaz, Ancak dişliler tamamen sıyrılmış ve somunu tam sıkılmamış ise zaman içinde bir ihtimal. Silecek kolunun içindeki yuvanın yatağı genelde tutya malzemeden olur, zaman ile sıyrılabilir yada dişlerin oturduğu yer aşınabilir. Ama esas silecek motoruna bağlı koldan gelen mil çeliktir kolay kolay diş kısmına bir şey olmaz.

_driver_
20-10-2016, 09:27
Bir tık yukarı alırsanız da sürücü tarafındaki silgi sol cam direğine çarpabilir orijinal ölçğü değilse

Seyfettin777
22-10-2016, 00:01
Yarın en temizi daha kısa bir silecekle değiştireceğim sol tarafı,orijinal olduğuna inanmıyorum fabrika bu ölçüleri verdiyse akıllarından zoru var bence, bazı yerleri düzgün basmıyor sileceğin.Cıvatayıda sökemedim zaten kaynamış herhalde,ingiliz anahtarı ve pense vardı bunlarla açamadım yarın kısayla değiştireyim.Hepinize çok teşekkür ederim.