Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Focus Motor Arızası
serkan_2120
26-10-2016, 11:26
Herkese selamlar. 2010 model Ford Focus 1.6 TDCI 90hp aracımla ilgili şu sıralar garip garip sorunlar yaşıyorum.
Yol bilgisayarı 60 km gösterirken motor stop etti. Aracı çektirdim servise, mazot bitmiş deyip havasını aldılar. Mazot aldım devam ettim sorun yoktu ama gün geçtikçe sorun artmaya başladı. Önceleri 100 km gösterirken stop etmeye başladı. Sonra 150... Bu sabah 250 km gösterirken stop etti. Tekrar çalıştırdım araç çalıştı. Motor arızası yandı stop etti. 2-3 benzer uyarıyla çalışma/stop sonrası araç çalıştı. Petrole kadar gidip (1 kmden az) Mazot aldım devam ettim.. Ama bu sorun çok canımı sıkmaya başladı. Nerede ne şekilde kalacağım belli olmuyor. Yakıtı da Opetten alıyorum sürekli. Yıllardır aldığım yer. Acaba su mu birikti depoda veya mazot pompası mı gidici.... Bu olaylar olurken akü ile ilgili de bir sıkıntı yaşadım, konjektörleri vs değiştik. Birbirini tetikleyen sorunlar mı acaba.. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
LnchCntrl
26-10-2016, 11:33
Arıza kodu ne
serkan_2120
26-10-2016, 11:35
Arıza kodu ne
Ekranda görülen sadece "Mazot Arızası" yazısı. Ama bilgisayara bağlandığı zaman ki kodu bilmiyorum. Havasını alan usta bilgisayara bağlayıp "yakıt ile ilgili hata vardı sildim" dedi.
LnchCntrl
26-10-2016, 11:37
Tekrar arızaya düşünce tekrar okutup kodu yazar mısınız ? yakıt ile ilgili tek hata hava olması mıymış ?
belli ki yakıt hattında sıkıntı var.
Yol PC ortalama tüketimi yanlış hesaplıyor sanırım.
Direksiyondaki OK tuşuna basılı tutup kontağı aç vs. gibi bir ayara giriş şekli vardı.
Özetle araç reelde 6lt yakarken yol pc 4 lt gösteriyorsa gideceği mesafeyide olduğundan fazla gösteriyordur.
Bahsettiğim ayar için yol pc sıfırlayıp kullandıktan sonra, reel tüketimi ölçüp kenara yazın.
yol pc tüketim/reel tüketim*1000= ekranda gireceğin değer. Fabrikasyon değer 1000 ama 100-2000 arası gerekli değer girilebilir.
edit: Ben bu postu yazana kadar araçta hata kodu olduğu yazmıyordu. Bu durumu es geçip aracı ETIS'e bağlayın derim.
serkan_2120
26-10-2016, 11:40
Tekrar arızaya düşünce tekrar okutup kodu yazar mısınız ? yakıt ile ilgili tek hata hava olması mıymış ?
belli ki yakıt hattında sıkıntı var.
İnşallah pompa ile ilgili bir sıkıntı olmaz çünkü ***** mazot pompası pahalı bir parça. Tabi okutunca yazarım. Ustanın söylediği oydu, "Yakıtsız bırakma arabayı pompayı yakarsın." dedi. Haricinde bir şey yok dedi. Zaten 1 kere götürdüm. Sonrasında mazot alıncaya kadar devam etti. Acaba pompa çekemiyor mu altta kalan yakıtı? Veya çok pislik birikti, su birikti de deponun altında ondan mı sorun oluyor?
LnchCntrl
26-10-2016, 11:41
Yol PC ortalama tüketimi yanlış hesaplıyor sanırım.
Direksiyondaki OK tuşuna basılı tutup kontağı aç vs. gibi bir ayara giriş şekli vardı.
Özetle araç reelde 6lt yakarken yol pc 4 lt gösteriyorsa gideceği mesafeyide olduğundan fazla gösteriyordur.
Bahsettiğim ayar için yol pc sıfırlayıp kullandıktan sonra, reel tüketimi ölçüp kenara yazın.
yol pc tüketim/reel tüketim*1000= ekranda gireceğin değer. Fabrikasyon değer 1000 ama 100-2000 arası gerekli değer girilebilir.
edit: Ben bu postu yazana kadar araçta hata kodu olduğu yazmıyordu. Bu durumu es geçip aracı ETIS'e bağlayın derim.
+ olarak araç stop etmeye başlamadan önce çekiş kaybı mevcut mu ?
LnchCntrl
26-10-2016, 11:43
Yakıt hattı problemlerinde arızaya düşen belli bi parça varsa ona odaklanılır. yoksa tek tek denemek gerekir ki bu işin sıkıntılı kısmı o. usta tam bi kod versin.
serkan_2120
26-10-2016, 11:44
+ olarak araç stop etmeye başlamadan önce çekiş kaybı mevcut mu ?
Normalde hiç bir şey yokken motor arızası yanıyor. Bir keresinde direk yanar yanmaz gaz kesti stop etti. Diğerlerinde araç kendini korumaya aldı, 2.5 deviri geçmedi. Araç stop etmeden bir süre devam etti, sonra gaz kesti direk stop etti.
LnchCntrl
26-10-2016, 11:48
Pompa çekemiyor olabilir seviye azaldığında. Fakat menzil 250 km gösterirken çekemeyeceği bi durum yok.
eren abinin dediği gibi sistemi yanıltan bişeler var. İzmir de kim var bilmiyorum ama sorunun mazutsuz bırakma arabayı yeaa diye geçiştirilcek bişe değil.
görmek incelemek lazım. iyi bi ford ustası tavsiyesi al ve git abicim.
serkan_2120
26-10-2016, 11:51
Pompa çekemiyor olabilir seviye azaldığında. Fakat menzil 250 km gösterirken çekemeyeceği bi durum yok.
eren abinin dediği gibi sistemi yanıltan bişeler var. İzmir de kim var bilmiyorum ama sorunun mazutsuz bırakma arabayı yeaa diye geçiştirilcek bişe değil.
görmek incelemek lazım. iyi bi ford ustası tavsiyesi al ve git abicim.
Bende bundan korkuyorum zaten, aleni bir ustanın lafı ile gidip büyük sorunlara gebe kalmayalım. Bilmediğim bir konu olduğu için de ustaya bağımlı kalmamak için sizlerden fikir almak istedim. İlgin ve cevapların için çok teşekkürler.