Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : F30 3.16 su eksiltme sorunu

atituti
29-10-2016, 15:19
arkadaşlar tanıdığımın f30 3.16 sında inanılmaz su eksiltme problemi baş gösterdi , şuan km'si 60.000 de su ise 2.5 - 3 günde deponun yarısına iniyor.birkaç ustaya gösterdik lifte kaldırıp alttan baktık problem gözükmüyor.dışarıdan akıntı sızıntı gözükmemesi pek hayra alamet degil diye düşünüyorum conta problemimi var acaba , yağda da su yok gibi gözüküyor fakat detaylı bakamadım. suyun geçtigi yerlere usta baktı bariz birşey gözükmüyor

CGTY
29-10-2016, 15:21
Turbonun su rekorlarının oringlerinden kaçırıyor genelde

mustafa_a
29-10-2016, 17:02
Aynı sorun bende de vardı. Yetkilide 2000tl istediler. Özelde 425tl ye hallettim. Çıkan arızalı parçayı da gösterdiler bana, termostattı sanırım.

ulas79
29-10-2016, 17:16
bu arıza termostat veya su pompası ile ilgili gibi ,gerçi termostat arızası olsa sensör vasıtasıyla anlaşılır ,devir daim contadan hafif hafif kaçırsa belli olmaz buharlaşır gider ki bu daha akla yatkın.

HG6161
29-10-2016, 22:15
Bmw f20 ve f30 ların kronik sorunu, termostat günceli ile değişecek

Ranthor
30-10-2016, 10:32
kronik problem, hep yetkili servise gittiyse iyi niyetten degistirebilirler.

Ayni sekilde benzin pompasi guncellemesini de kontrol et

Sezgin
30-10-2016, 10:35
Turbonun su rekorlarının oringlerinden kaçırıyor genelde

Bende de aynı sorun oldu, cevap buydu

fatih(fb)
30-10-2016, 12:00
Termostat ise iyi niyet genelde geliyor fakat su kaçağına 100 de 1 gelir oda gelirse.
Basınç testi ile çıkar ortaya turbo o-ringleri, genleşme kabı, arka kısımdaki flanş buralardan olması muhtemel çok karşılaşıyoruz:)

Bolkar1st
31-10-2016, 00:48
Bakımları devamlı Servis ise iyi niyet olabilir şüpheniz olmasın büyük ihtimal fan acınca eksiltiyor diye düşünüyorum belki bir hortumdan olabilir. Durduğu yerde fan açmasını bekleyin ve gözlemleyin durumu.

atituti
01-11-2016, 09:50
iyi niyet olmaz sanırım bu devirde :D anadolu yakasında hangi servise ustaya gidelim bu sorun için nokta teşhisi koyabilecek ? varmı önerileriniz

Sadık Özyer
01-11-2016, 10:49
ne gerizekali insanlar var suraya bi numara yazdik herkes servis sanip aradi amk burada gitmeden ara beni diyor ben tamirciyim yada bu tamircinin numarasi mi diyor . cildirttiz aq 316i si su eksilten aradi amk

Sezgin
16-08-2017, 07:49
Bu sabah evden işe gelip arabayı park ettikten sonra kaput altından tabiri caizse " fıss " diye bi ses duydum. Bildiğin kaçak sesi. açtım baktım bi su kaçağı var.Alt taraflar ıslak. Ama nereden tam olarak kaçırıyor çözemedim.

Daha önce turbo originlerinden dolayı su eksiltme problemi yaşamıştım. O parçalar değişmişti ve o dönem motor bölgesinde herhangi bir ıslaklık olmuyor ve su eksik diye arıza ışığı veriyordu. Bu sefer hiç bir uyarıda yok.

Aşağıda su kaçağı kaynaklı ıslanan yerleri gösteren temsili bir resim koyuyorum. ( o anda fotoğraf çekmek aklıma gelmedi ).
https://i.hizliresim.com/AklP0v.jpg

Sezgin
16-08-2017, 08:13
Edit; Fotoğrafı çektim. Kırmızı ile işaretlediğim noktada birleşen siyah boru ve demir sütun ( sanırım su akışını sağlayan metal boru ) ' nun birleşme noktasından su kaçırıyor. Kelepçe ile siyah boru, metal borunun üzerine giydirilmiş şekilde bir düzeneğe sahip.
https://i.hizliresim.com/Lnq04V.jpg

onur_S
16-08-2017, 10:29
Edit; Fotoğrafı çektim. Kırmızı ile işaretlediğim noktada birleşen siyah boru ve demir sütun ( sanırım su akışını sağlayan metal boru ) ' nun birleşme noktasından su kaçırıyor. Kelepçe ile siyah boru, metal borunun üzerine giydirilmiş şekilde bir düzeneğe sahip.
https://i.hizliresim.com/Lnq04V.jpg
Orada akilli kelepce var , sok tak yapildiysa bir daha saglam tutmuyor ve gazlarken kacirma yapiyor. Orayi normal kelepceyle sikmaniz gerekiyor. Genelde sanziman ustunden su kacaklari oluyor ve sanzimana damlayip buharlasiyor, dikkatlice bakmak lazim

Sezgin
16-08-2017, 10:48
Orada akilli kelepce var , sok tak yapildiysa bir daha saglam tutmuyor ve gazlarken kacirma yapiyor. Orayi normal kelepceyle sikmaniz gerekiyor. Genelde sanziman ustunden su kacaklari oluyor ve sanzimana damlayip buharlasiyor, dikkatlice bakmak lazim

peki bu şanzıman bölgesinden diye bahsettiğiniz kaçak tam olarak nerede kalıyor ve nasıl anlayabiliriz kaçak şanzımandan mı yoksa benım kırmızı ile işaretlediğim yerden midir diye ?

Erdem K.
16-08-2017, 10:55
peki bu şanzıman bölgesinden diye bahsettiğiniz kaçak tam olarak nerede kalıyor ve nasıl anlayabiliriz kaçak şanzımandan mı yoksa benım kırmızı ile işaretlediğim yerden midir diye ?

şanzımandan su kaçağı olacağını sanmıyorum, arkadaşın bahsettiği şanzımanın üst tarafındaki kaçak sıcak şanzımana damladığından/düştüğünden buharlaşıyor ve su izi/akıntı göremiyorsunuz şeklinde olmalı, ya da en azından ben öyle anladım.

suyu boşaltıp, tabiri caizse boyalı su ile kaçak testi ve basınç testi yaptırtın, kaçağın yerini tespit edebilirsiniz ...

mrtngn
16-08-2017, 11:29
Eski 116 aracımızda su eksiltme olaylarını yaşadık oringler ve bikaç ufak parça daha değiştirilmişti ve sorun çözüldü aradan 3-4 ay geçtikten sonra arabayı arkadaşımıza sattık yine su eksiltmeye başladı..

Birgün düğün konvoyunda arkadaşım baya bi sıkıştırdı aracı motor çok sıcak soğutun tarzında uyarı veriyordu.Baktık su azalmış, motor soğuyunca suyunu ekledik vs birde yağına bakalım dedik bakmaz olaydık. Yağ çubuğunun ucuna değecek kadar yağ bile yok arabada.. Merdiven altı biyerde değiştirmişler yağını ve büyük ihtimalle yağı boşaltıp yağ koymayı unuttular başka ihtimal gelmiyor akla..

İşin en ilginç ve saçma kısmıda araçta yağ ile alakalı en ufak bir ışık,uyarı yanmadı.Motor çok sıcak soğutun diye birsey çıkıyordu hala daha anlamış değiliz

enes_srb
16-08-2017, 11:45
makyajlı kasarlardada var mı acaba bu sorun

onur_S
16-08-2017, 12:41

Dediginiz boruyu arac calisirken saga sola oynatin kaciriyorsa ordandir. Etrafinda damlacik izleri yapar, gazladiktan sonra durunca duman yapar. Guzel bi usta hepsini cozer , cogu kacak sanziman ustundeki yerden oluyormus benim basima gelmedi.

Sezgin
16-08-2017, 16:01
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Dedikleriniz %100 doğru çıktı. Benim kırmızı ile işaretlediğim kelepçe sistemi ile birbirine bağlı alanda herhangi bir kaçak çıkmadı. Oradaki ıslaklık akan suyun oraya da gelmesinden kaynaklı çıktı. Turbonun suyu (yanılmıyorsam buna benzer bir terim) devrini sağlayan bir hortumun contası aşırı sıcaktan erimiş.

Usta baktığı gibi burada yazılanların aynısını söyledi, conta değişti ve sorun çözüldü :)

Sezgin
16-08-2017, 16:20
makyajlı kasarlardada var mı acaba bu sorun

Benim bildiğim sadece 2012 ' lerde mevcut bu sorun.