Orijinalini görmek için tıklayınız : 2016 Mexico Gp
ufuksaracci
29-10-2016, 16:15
http://e1.365dm.com/15/10/16-9/20/mexican-grand-prix-action-sergio-perez-force-india-mexico-baseball-stadium-formula-1_3371263.jpg?20151031222505
Geçen senenin özeti
https://youtu.be/F1zpqFhIW5Y
Sıralamalar 29 Ekim Cumartesi saat 21:00
Yarış 30 Ekim Pazar Saat 21:00
İlk seansın lideri Hamilton
İkinci seansın lideri Vettel
Baktım Eriador Kaan konu açmıyor, bende onun formatını kopyalayıp konuyu açayım dedim .
ufuksaracci
29-10-2016, 16:17
Başlık yanlış olmuş keşke bir yönetici 216yı 2016 yapsa :D
Bende tum gun konuyu bekledım cıdden....
Lınklerı kım verır? :) Yarın aksam evdeyım...
Bende takip ediyordum konuyu, sıralamalar bekleniyor...:)
ufuksaracci
29-10-2016, 17:06
levent yayın linkleri için bekleniyorsun :D
Aynı linklerden devam edin geçen yarışlardaki beyler :)
Aynı linklerden devam edin geçen yarışlardaki beyler :)
Post edeydın be yaw :(
Rosberg son saniyede 2.ligi aldi,ham bozuldu biraz. Redbull lar 3 ve 4'e geriledi...
Ferrari mi? Onlar F1'den cekilmisler....
Start çok zevkli olacak gibi... 890 metreymiş... :D Redbullar kırmızılarla diğerleri sarılarla kalkacak... ferrari çok şaşırttı gerçektende... antrenmanlarda fena değillerdi... derecelere bakınca böyle bir pistte Mercedes ile diğer takımların arası kapanmış gözüküyor... Belkide mercedes sona yaklaştı gelişmede. Wolf de böyle bir açıklama yapmıştı, gelecek sene kuralların değişmesi bizimde işimize geliyor demişti...
ghibli06
29-10-2016, 21:11
1986'da Senna 3 saniye daha hızlıymış :) evet motorsporlarının en üst halini yaşıyoruz...
1986'da Senna 3 saniye daha hızlıymış :) evet motorsporlarının en üst halini yaşıyoruz...
Son sektörde mi, son virajda mı ne değişiklik var yalnız. Aynı pist değil yani...
http://www.racingcircuits.info/assets/components/phpthumbof/cache/Mexico-CityGP16.47e2c55ea0fc645fb34b5885f04efda8.png
ghibli06
29-10-2016, 21:23
Son sektörde mi, son virajda mı ne değişiklik var yalnız. Aynı pist değil yani...
http://www.racingcircuits.info/assets/components/phpthumbof/cache/Mexico-CityGP16.47e2c55ea0fc645fb34b5885f04efda8.png
30 senede 3 saniyeyi onun için düşelim hadi :)
30 senede 3 saniyeyi onun için düşelim hadi :)
Önümüzdeki sene değişen lastiklerle yakalarlar belki. :D
3 sn düşmeyelim, 86'ya bi 10 sn ekleyelim bence... :)
ufuksaracci
30-10-2016, 00:35
Rosbergin kaybedecek bir şeyi yok, çok rahat girecektir ilk viraja. Hamilton'un büyük stres altında olduğu belliydi.
Eline saglik Ufuk cok iyi yapmissin . 1 hafta sonra TR ye geliyorum gene isleri ve siparisleri yetistirmekten kafai kasiyacak vakit olmuyor .Neyseki artik bu bolum canli aktif bir sekilde calisiyor , guzel muhabbet donuyor :)
Evet varmi iphone 7+ 128 gb isteyen uygun fiyata :D ( ciddiyim )
On gruba bakinca sorunlu start alanar genelde VER ve HAM bakalim ikisi nasil kalkicak , duzluk cok uzun en ufak bir hata kesin sira kaybetme ile sonuclanicak .Uzun duzluk sonu viraja giriste guzeldir , temas cikar uzer :) . Kimi Raikkonen'e son yillarda yapilan uvey evlat muamelesi sonrasi onun Vettel'i yendigini gormek beni keyiflendiriyor.Kimi eski formundan uzak en hizli olmasada bence en karizma pilot griddeki.Umarim seneye kurallar onun surus stiline uyum saglar ve tekrardan guclu bir Kimi gruruz.Siralama sonrasi tartilirken Vettel'in surati Ferrari'nin icinde bulundugu durumu cok iyi ozetliyor .
Gecenlerde Montezemolo ropartajinda gecen seneki alinan 3 gabiliyetin onlarin donemindeki son atilimlar sayesinde oldugunu , bu seneki durumun yeni takim yonetimin eseri oldugunu belirtmisti.Alonso'da temiz taraftan start alicagini belirtmis onun kalkisini izlemek iyi olucak , birde HULK su kontrati keske daha once yapsaymis ! Resmen kontrattan sonra acildi Perez'i rahat yenmeye basladi. 4. savasinda tum arzum Force India'nin kazanmasi o takim bunu cok hak etti.
Post edeydın be yaw :(
Potansiyel linkler, alanyadayım laptop getirmedim yanıma o yüzden eski konulardan linkleri derliyorum abi :)
VIPBox Watch SkySports F1 | SkyF1 | Sky Sports F1 | Sky F1 Live Stream Online (http://www.vipbox.nu/motorsports/95559/1/skysports-f1-%7C-skyf1-%7C-sky-sports-f1-%7C-sky-f1-live-stream-online.html)
F1izle | Facebook (https://www.facebook.com/f1izle)
Sky Sports F1 Live Stream | Sky Sports F1 Live Streaming (http://www.crichd.tv/sky-sports-f1-live-stream-hduk.php?sports=sky-sports-f1)
İdman TV izle < Canlı Tv izle, Online Full HD Tv izle | WeBTVizleT.Com (http://www.webtvizlet.com/2015/04/idman-tv-izle.html)
mert_can 41
30-10-2016, 19:00
Rosbergin kaybedecek bir şeyi yok, çok rahat girecektir ilk viraja. Hamilton'un büyük stres altında olduğu belliydi.
Hamilton hata yapmazsa eğer kalkışta falan bence rahatlıkla kazanacaktır. Rosberg bu pisti pek sevmiyor sanırım sıralama turlarında çok kötüydü şansa bence ilk çizgiyi yakaladı.
Saat olayını hesaba katmamışım 22'de başlıyormuş...
Saat olayını hesaba katmamışım 22'de başlıyormuş...
çok şükür :) bende şimdi farkettim saati startı kaçırdım diye üzülüyordum :)
çok şükür :) bende şimdi farkettim saati startı kaçırdım diye üzülüyordum :)
Aynen kaçırmadık uzun düzlükteki Nico Ham kapışmasını...:)
ufuksaracci
30-10-2016, 20:47
Herkes aldı mı yerini ?
Pusuya yattım bekliyorum... Mercolar kaza yapar mı? ya da iyi bir kalkış beklenen redbullar ortalığı karıştırır mı? Ves tehlikeli pilot, Ros haftasonu boyunca çok iyi değildi. Olası bir mücadelede yol verir ros... :D
Pusuya yattım bekliyorum... Mercolar kaza yapar mı? ya da iyi bir kalkış beklenen redbullar ortalığı karıştırır mı? Ves tehlikeli pilot, Ros haftasonu boyunca çok iyi değildi. Olası bir mücadelede yol verir ros... :D
Ves gerçekten merak konusu, ben Alonso'dan çok umutluyum yerinide beğendi.
bu şikan kaçırmanın bir yaptırımı olacakmı?
ghibli06
30-10-2016, 21:11
bu şikan kaçırmanın bir yaptırımı olacakmı?
yok, araba griyse ceza almaz yazıyor...
yok, araba griyse ceza almaz yazıyor...
hakikattende gelmedi :) hahaha o zaman herkes şikan ihlali yapsın ilk virajda yol kısalıyor :)
Rosberg bakmışki Ves avantajı aldı virajda adam bildiğin yolu kısaltmış helikopter kamerasından gayet güzel gözüküyor :)
Yürümüyor Vettel'in Ferrari :D
ghibli06
30-10-2016, 21:24
Rosberg bakmışki Ves avantajı aldı virajda adam bildiğin yolu kısaltmış helikopter kamerasından gayet güzel gözüküyor :)
adamlar gezegen açtı bir virajda...
Sinirlendirmeyin şampiyonu.:D
Ros ve ham e nasıl ceza gelmez anlamıyorum?!
Kırmızı olsa kombo yaparlar...!
Hadı ros u sıkıstırdı hatta temas ettı,ham dırek avantaj aldı ve donmeye calıssa spın atıcaktı... Yazık.
Ham tek pit yaparmı , ric med lastikle 38 tur attı iyi diyo lastiklere. 50 tur dayanırmı bakalım
Ne Massay'mış be, ne Williams mış... :D DRS ile Mercedes motorlu araçlar bile geçemiyor... :D Adamlarda downforce diye bir şey yok ki. Bas gaza düzlükte gitsin... :) Mercedesler düz geçti gitti, Serhan ACAR bile artık üstünde durmadı mevzunun ilginç geldi... Ric Vet'e, Vet Ves'e yaklaşıyor... heyecanlı... Ferrari podyumu kovalıyor...
Ves Vet kapışması çok zevkli olur... İki pisikopat... :D
başı sıkışan çimlere dalıyor oooh :)
Red bull terbiyesizlik yaptı.
mertkaya
30-10-2016, 22:46
Vettel yine çıldırıyor :D Ves ise tam bir piç bu yarışta da kanıtladı.
ufuksaracci
30-10-2016, 22:47
Max kabak tadı vermeye başladı artık . Başlarda hoşuma gidiyordu ama bu kadar da olmaz.
Hahahah Vettel'de kesin Türk kanı var... :D Ves 'in önünü kesip haydarla inecek sandım bir ara... Çok zevkliydi son turlar... :D
ghibli06
30-10-2016, 22:48
Charlie'ye selamlık bir yarış daha...
Oha harika oldu ya... İlk defa böyle bir şey göreceğim... :D Vet geliyor... :D
Bu ısı ferrarı yapmıs olsa ne cezalar verılırdı.
Yapılan hareket sadece pozısyon kapma degıl.şark kurnazlıgı yaparak takıma ekstra puan kazandırma adına rıc ı one gecırme!
Yuh hatta oha....bu kadarınıda beklemıyordum. Gostere gostere yapılmaz artık!
5 sec cezayı kıclarına soksunlar. Hayır tarrak kafalı ves podyuma cıkmak ıcın locaya gıttı,yemın ederım bunların arkasında bırılerı var ve alenı yapıyorlar! Ben olsam podyuma cıkmam!
ufuksaracci
30-10-2016, 22:50
Kırmızılar Max'ı dövmeye gidiyor
Başlık yanlış olmuş keşke bir yönetici 216yı 2016 yapsa :D
Hallettim :)
Redbul'dan yol ver emri geldi vermedi adam daha kötü oldu böyle... :D
Ric ilk turda aynı şikanda Ves e avantaj sağladı ceza yok..
Ham ilk turda aynı şikanı direk es geçti daha ilk virajdan arkasıyla arasını 1 saniye açtı ceza yok..
Ves geçileceğini anlayında geç frenajda duramadı es geçti ceza var...
Aralarındaki farkı açıklayabilecek biri varmı?
Bu ısı ferrarı yapmıs olsa ne cezalar verılırdı.
Yapılan hareket sadece pozısyon kapma degıl.şark kurnazlıgı yaparak takıma ekstra puan kazandırma adına rıc ı one gecırme!
Yuh hatta oha....bu kadarınıda beklemıyordum. Gostere gostere yapılmaz artık!
5 sec cezayı kıclarına soksunlar. Hayır tarrak kafalı ves podyuma cıkmak ıcın locaya gıttı,yemın ederım bunların arkasında bırılerı var ve alenı yapıyorlar! Ben olsam podyuma cıkmam!
Ya abi bunu dile getirmekten ben bıktım artıkta... Şark kurnazlığını Ferrari'den öğrendi zaten takımlar... :D
Ayrıca Ham de bunu yaptı ama ceza yok...
Demek kı Ferrarı nın artık F1 organızasyonunda agırlıgı kalmamıs...
Ric ilk turda aynı şikanda Ves e avantaj sağladı ceza yok..
Ham ilk turda aynı şikanı direk es geçti daha ilk virajdan arkasıyla arasını 1 saniye açtı ceza yok..
Ves geçileceğini anlayında geç frenajda duramadı es geçti ceza var...
Aralarındaki farkı açıklayabilecek biri varmı?
Var tabı.lobi....
Redbul'dan yol ver emri geldi vermedi adam daha kötü oldu böyle... :D
aslında Ric bir sonraki turu beklese uzun düzlükte geçme şansı daha yüksek olurdu Vetteli.. o zaman yaptıkları kendileri açısından çok iyi sonuçlanmış olacaktı.. Ama yol vermeme Ves in kendi kararıda olabilir takım emrini sallamayıp..
Ayrıca Ham de bunu yaptı ama ceza yok...
Demek kı Ferrarı nın artık F1 organızasyonunda agırlıgı kalmamıs...
Ayrıca Vet Ric kapışmasında Vet fren anında mı yön değişimi yaptı? Ben net göremedim orayı? Sen ne düşünüyorsun?
Ya abi bunu dile getirmekten ben bıktım artıkta... Şark kurnazlığını Ferrari'den öğrendi zaten takımlar... :D
Yanı "2" yanlıs "1" dogru edıyor mu?
Sen vergı kacırdın,bana da hak doguyor mu. Bunun alenı yapılması ılgınc,neden mı? Yahu komıserler yerını ver dıye uyardıgı halde sırasını vermedı kı yarıs dırektoru telsızden uyardı.
Amacları rıcardoyu gecırtmektı. Bunu ferrarı de yapıyordu dıye savunuyorsan,neyı tartısıcagım ben?
aslında Ric bir sonraki turu beklese uzun düzlükte geçme şansı daha yüksek olurdu Vetteli.. o zaman yaptıkları kendileri açısından çok iyi sonuçlanmış olacaktı.. Ama yol vermeme Ves in kendi kararıda olabilir takım emrini sallamayıp..
Bende öyle düşünüyorum... Ric çok çabuk atladı gibi... Ancak şu vardı Vet'de Ves'in DRS'sin de olduğu için düzlükte zor gibi düşünmüş olabilir... Ves takım emri dinlemedi zaten, telsizden alenen söylendi... Adamım ya, renk kattı F1'e. :D Aykırı insanları herkes kaldıramaz hele ki böle fanatik bir ortamda... :)
Ayrıca Vet Ric kapışmasında Vet fren anında mı yön değişimi yaptı? Ben net göremedim orayı? Sen ne düşünüyorsun?
Orada cızgı ustunlugu rıc deydı ama vet vazgecmıyerek dogru dondu. Yon degısımı yoktu,ortaladı aracı.
Ama zaten rıc ın oraya nasıl geldıgı asıl konu.
Yanı "2" yanlıs "1" dogru edıyor mu?
Sen vergı kacırdın,bana da hak doguyor mu. Bunun alenı yapılması ılgınc,neden mı? Yahu komıserler yerını ver dıye uyardıgı halde sırasını vermedı kı yarıs dırektoru telsızden uyardı.
Amacları rıcardoyu gecırtmektı. Bunu ferrarı de yapıyordu dıye savunuyorsan,neyı tartısıcagım ben?
Tartışılacak bir şey yok zaten... :) Ferrari'nin yaptıklarını başka takımlar yapmaya başlayınca değişiyorsunuz... :) Lobi? Ferrari alasını yaptı... :) Redbul ( ya da baka takım ) yapınca şerefsiz, adi olur ama Ferrari yapınca adamlar kafayı kullandı olur... :)
Bende öyle düşünüyorum... Ric çok çabuk atladı gibi... Ancak şu vardı Vet'de Ves'in DRS'sin de olduğu için düzlükte zor gibi düşünmüş olabilir... Ves takım emri dinlemedi zaten, telsizden alenen söylendi... Adamım ya, renk kattı F1'e. :D Aykırı insanları herkes kaldıramaz hele ki böle fanatik bir ortamda... :)
Renk kattığıda oluyor suyunu çıkardığıda.. En büyük şansıda şu an piyasada Schumi gibi ne bileyim Senna gibi böyle bir hareketleri yapmaktan çekineceği baskın ve Ağırlığı olan bir karakterin bulunmaması.
Bugün yaptığı yada bu sene yaptığı bazı hareketleri Schumi ye yaptığını bir an düşündümde :) çarşı çok karışırdı.
Herkes yarışa konsantreymiş bende kimse yazmıyor diyodum :)
Renk kattığıda oluyor suyunu çıkardığıda.. En büyük şansıda şu an piyasada Schumi gibi ne bileyim Senna gibi böyle bir hareketleri yapmaktan çekineceği baskın ve Ağırlığı olan bir karakterin bulunmaması.
Bugün yaptığı yada bu sene yaptığı bazı hareketleri Schumi ye yaptığını bir an düşündümde :) çarşı çok karışırdı.
Tabi bazı saçma hareketleri oldu. Spa'da Rai ile olan mücadele çok tehlikeliydi ama F1'in de böyle bir adama ihtiyacı vardı bence... Ya arkadaşlar bu adamlar yarışçı. MS olsada yapardı neden yapmasın ki? Korkulacak bir adam mı MS? Takımdan mı attıracak Ves'i ya da neden MS'in ağırlığının altında kalsın daha da çok bilenirdi bence Montoya nasıldı ilk yarışında MS'e atak yaptıydı... Böyle ilginç karakterleri her zaman severim. Tehlikeli, hızlı, kural tanımaz... Aslında herkes seviyorda tek sıkıntısı kırmızı tulum giymiyor... Vet Ferrari'ye geçmeden önce kaç kişi Vet'in adını ağzına alıyordu... :) Bu işler böyle...
Tartışılacak bir şey yok zaten... :) Ferrari'nin yaptıklarını başka takımlar yapmaya başlayınca değişiyorsunuz... :) Lobi? Ferrari alasını yaptı... :) Redbul ( ya da baka takım ) yapınca şerefsiz, adi olur ama Ferrari yapınca adamlar kafayı kullandı olur... :)
Yahu degısıyorsunuz ne demek?Ben F1 ızleyıcısı ve Ferrarı sempatızanıyım.Yanı mıllı mac ızlemıyorum,degıssem ne yazar kı.Sakin yahu...
Hala yanlısı savunuyorsun.Olsun,kızım orrospuu ama eve para getırıyor...
Yanlısa yanlıs dıyemıyecek kadar Ferrarı nefretı cıdden garıp.Ha bak Gs Fb olsa anlarım,hanı sısın ıcındeyız,Turkıye'de anlarım ama bızım dısımızda kı olaya bu kadar nefret ve ohh olsun edasıyla kinci yaklasman garıp.
Bunun Ferrarısı mclarenı yok,bıldıgın çiğlik-duzenbazlık yapıldı.Varsa sempatı onu kaybeder. Ha gozu kara savunma vs yapsaydı,helal olsun,kanının son damlasına kadar savastı derler ama kuralları cıgnıyerek yapılan hareketı ovmek? hakkatten garıp.Ister Senna ıster schmi,kuralı devırmek hatta bundan alenı fayda cıkarmak baska sey.
mert_can 41
30-10-2016, 23:17
Alonso adamım yaa yine efsane fırçaladı teknik ekibi. Vest için facebookta efsane geyikler döndü yarışı ordan izliyordum çok eğlendim yorumlarla. Özellikle lütfen aracınızı bulunduğunuz yerden çekin diye bir yorum vardı :D Vettelin podyuma gelişi raki gibiydi :D
MetalliHead
30-10-2016, 23:20
F1e yeni bir takuma sato şart ya :D takuma sato gittikten sonra tek bir yarışın tamamını izleyemedim . O varken hangi virajda bariyerlere geçirecek veya kimi yarış dışı bırakacak diye gözümü kırpmadan izliyordum :D
Yahu degısıyorsunuz ne demek?Ben F1 ızleyıcısı ve Ferrarı sempatızanıyım.Yanı mıllı mac ızlemıyorum,degıssem ne yazar kı.Sakin yahu...
Hala yanlısı savunuyorsun.Olsun,kızım orrospuu ama eve para getırıyor...
Yanlısa yanlıs dıyemıyecek kadar Ferrarı nefretı cıdden garıp.Ha bak Gs Fb olsa anlarım,hanı sısın ıcındeyız,Turkıye'de anlarım ama bızım dısımızda kı olaya bu kadar nefret ve ohh olsun edasıyla kinci yaklasman garıp.
Bunun Ferrarısı mclarenı yok,bıldıgın çiğlik-duzenbazlık yapıldı.Varsa sempatı onu kaybeder. Ha gozu kara savunma vs yapsaydı,helal olsun,kanının son damlasına kadar savastı derler ama kuralları cıgnıyerek yapılan hareketı ovmek? hakkatten garıp.Ister Senna ıster schmi,kuralı devırmek hatta bundan alenı fayda cıkarmak baska sey.
Ben kuralı çğnemediğini filan yazmış mıyım? Ya da Ves'i savunan bir cümlem mevcut mu? :) Ben eşitlikten yanayım her zaman, bunu hayatımın her alanında uygulamaya çalışırım. 10 kişiden 9'u tifosi ve fanatik olunca hep Ferrari'ciler ile karşı karşıya geliyorum o yüzden nefretli gibi gözüküyorum... Ah modifiyem zamanın da ki postlar, kayıtlar olsada onları buraya koysam nasıl ferrari'ci olduğumu... :) Zaman geçti büyüdük, sakinleştik... Hep futboldan örnek vermişsinizde F1 izleyicisinin futbol fanatikleri gibi düşünmesine ben inanmak istemiyorum ancak artık geç gibi... elde kaldı bi tenis... :) Ferrari böyle bir çiğlik, düzenbazlık yaptığında siz ne yaptınız? Hakaret edip, küfür ettiniz mi? :D Ben pek ihtimal vermiyorum... değişiyorsunuz dediğim noktada orası. Ben size Ferrari'yi bırakın demiyorum ki... :)
Bason Ferrari ve Schumacher donemi sende baya derin bir etki birakmis :) Her seferinde o doneme laf cakmalar etmeler . Gozun o kadar donmus ki yapilan yanlisari bile pas geciyorsun sirf eskiyi konusuyorsun, pek saglikli degil bu soylim sana + Schumacher ve Ferrari ne zaman yol vermen gerek dendiginde emire karsi gelmis uzerine cirkeflige yatmis ve ceza almis ? Bir gosterirsen sevinirim . Verstappen burda yaptigi tamamen mantik disi Rosberg'e olan kinini Vettel'den cikarmaya calismis akli sira kendince adelet aramis ama olmadi ustune icinde patladi . 5 saniye geldi iste yuru bakalim RIC'inde arkasina.Kontrolsuz ve kuralsiz dalma serbest kalirsa hic merak etmeyin bunlardan cok daha fazlasi cikar o konuda supeniz olmasin:)
verstappen'i bende destekliyorum hosuma gidiyor ama ilkokul sevisinde o yapti bende yaparim demeklerle olmuyor bu is .Is yerinde oldugum icin tam detayli izliyemedim o yuzden gormeden yazamicam ama HAM ve ROS'un ilk virajlarida guzel olmus , usta isi ! RIC sonlarda VET'e yaptigi atakta cok iyimserdi , ondekinden tur basina 2 saniye hizli olursun oyle girisi anlarim ama normalde olmaz o is. Vettel acilmasa direk giricekti RIC ona , her seye ragmen dokundurduda.Bu tempo ile yarisilirsa mesela manoca'da yarisi bitirecek arac sayisi 5'i gecmez.Vettel'in ilk pit icin yaptigi uzun surus 4 sampiyonluga yakisir is olmus.
ghibli06
30-10-2016, 23:49
Ben kuralı çğnemediğini filan yazmış mıyım? Ya da Ves'i savunan bir cümlem mevcut mu? :) Ben eşitlikten yanayım her zaman, bunu hayatımın her alanında uygulamaya çalışırım. 10 kişiden 9'u tifosi ve fanatik olunca hep Ferrari'ciler ile karşı karşıya geliyorum o yüzden nefretli gibi gözüküyorum... Ah modifiyem zamanın da ki postlar, kayıtlar olsada onları buraya koysam nasıl ferrari'ci olduğumu... :) Zaman geçti büyüdük, sakinleştik... Hep futboldan örnek vermişsinizde F1 izleyicisinin futbol fanatikleri gibi düşünmesine ben inanmak istemiyorum ancak artık geç gibi... elde kaldı bi tenis... :) Ferrari böyle bir çiğlik, düzenbazlık yaptığında siz ne yaptınız? Hakaret edip, küfür ettiniz mi? :D Ben pek ihtimal vermiyorum... değişiyorsunuz dediğim noktada orası. Ben size Ferrari'yi bırakın demiyorum ki... :)
2007 McLaren MERCEDES casusluk skandalı ve de 2013'de Pirelli-MERCEDES test skandallarını ne de çabuk unutmuşsun Ferrari'yi her cümlende iğnelerken, kusura bakma futbolla-Formula1 kıyaslanmaz diyorsun ama bazen kahvedeki maç muhabbetleri gibi yazıyorsun 'bu Memenike var ya, bizim amcaoğlu oynasa daha çok gol atar...'
ufuksaracci
31-10-2016, 00:18
Bana göre Ham ilk virajda avantaj sağlamadı, hatta önce de çok gördük kalkışta şikan kesenleri, ceza olmaması bence çok normaldi.
Rai nedense çok silikti bugün, son yarışlarda yukarıya doğru bir grafik çiziyordu.
Ric'in stratejisi tutmadı, pit sonrası Ros'un önünde dönmesini bekliyordum ama ikinci pis sonrası yaptığı gibi seri turlar atamadı .
Vettel'in yarış boyunca ağlamasından bir tek ben mi irite oluyorum ? Nedense çok batıyor bana telsiz konuşmaları ama son telsizde sonuna kadar haklıydı.
Gelelim Max'a....
Bu adamın çoook olgunlaşması lazım. Sezon boyunca keyif veriyordu ama artık tadı kaçtı . Bence Redbull yönetimi Max'ı iyi idare edemedi, bir iki üç derken önce USA GP'de yaptığı saçmalık şimdi de takımı
hiçe sayması. İyi ki sezon bitiyor yoksa birinin canını yakacak. Evet yetenekli ama kendini harcatacak bu gidişle. Ros'a yaptığı atak bence çok amatörceydi, eminim ki o da biliyordu öyle bir atakla Ros'u geçemeyeceğini.
Massa, git artık ya yerini başkasına bırak.
Kaldı son iki yarış .
Ham avantaj saglamadi mi ?
http://i.hizliresim.com/qELDB3.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=gjhZ0ozv7PE
resmi ben kestim , altta videosu . Ilk viraja girdiginde 1 boy onde ( gec fren yapmasiyla beraber ) peki ya pistte dondugunde kac boy fark var ? bunda avantaj yok mu simdi?
ufuksaracci
31-10-2016, 00:39
Eriador haklısın ona sözüm yok, demek istediğim sıra vermesi yersiz olurdu. Zaten yerini kaybedeceği bir durum yoktu, Ros kendi derdindeydi.
Vers yaris sonrasi demeci tam dedigim gibi HAM ve ROS'a ilk virajdan sonra ceza verilmediyse bana niye verildi diyor ,burdan bakinca oda hakli.Ilk virajda yarisi kacirdi Charlie.
ufuksaracci
31-10-2016, 00:49
Vers yaris sonrasi demeci tam dedigim gibi HAM ve ROS'a ilk virajdan sonra ceza verilmediyse bana niye verildi diyor ,burdan bakinca oda hakli.
Bana göre Max ile Ham olay farklı. Ham'ı savunmak için yazmıyorum kesinlikle, Max Vet ile yer savaşı veriyordu ama Ham'a atak yapan kimse yoktu o pozisyonda.
Şöyle ki, Ros'un lastiği Ham'ın arka lastiğinde olsaydı kesinlikle yerini vermesi ya da ceza gelmesi gerekirdi.
Ham'e 5 sn cezası verilmeliydi. Virajı kaçırdıktan sonra ki kaçış alanından büyük avantaj elde etti. Pozisyonu geri verme cezası ağır olurdu ama 5 sn.'lik ceza uygun olurdu.
Alonsonun pit ekibi ile konuşması gayet güzeldi :D
Aramizda yarisan elbet vardir.
Ham'in kacicagi alan cim degil de kum havuzu olsaydi ne yapardi? Bu kadar rahat olamaz ve spin atardi. Sansi varsa 12-13 donerdi yarisa...
E simdi cim var,bos ver kac boy aldigini,asil avantaji,hatasini yani spini onleyip yarista kaldi.... Hatta bariyerde olabilirdi. Bu gozle bakin....
Ves sacmalamis,iki yanlis bir dogru eder mantigiyla yurumez...
Hatta sunu dusunun,magdem sark kurnazligi yapicaksin,vet i yavaslatip ric i yakalattin mi? Ver yolu dar virajda,ric in kucagina at,oda drs ile gecsin ve kursude yine redbull olsun ama kafa calisiyor....
Ferrari buyuk kan kaybetti ve yeni kurallar ile ne olur karanlik. Merc tek kaldikca keyifsiz oluyor is. Hep 2 yada 3.yu konusuyoruz....
Buarada kocaaa sezon bitti be ya. Oksuz kalicagiz kasim sonunda...
Ufuk Ilk virajda HAM'dan cok ROS'u kasdediyor.O yuzden ama genede bu ona Vettel'i sabote etme hakki vermez bence.
Murat abi bin yasa Orasi meksika degilde Monaco olsaydi ne olurdu ?
ufuksaracci
31-10-2016, 01:20
Monaco olsaydı zaten şimdi Ros şampiyonluğunu kutluyordu tabiki :) Ben Ros'un Brezilya'da puan kaybetmesini istiyorum, en azından sezon kapanışı keyifli olsun. Bu sezon aramızdan keyif alan oldu mu
ya da geçtiğimiz 4 sezon ? Kendi açımda konuşacak olursam, son yarış aksiyon görmek istiyorum, birinin önden kopup gitmesini değil.
Aklıma Schumacher-Irvine( sonrasında Barrichello) Hakkinen- Coulthard geliyor, bir de şimdiki sezonlara bakıyorum resmen alışkanlık yaptığı için takip ediyorum gibi geliyor F1'i .
Haydaa 2 haftada bir, bir yarış düzenlenmiyomuydu ya kaçırmışım :/:/ d-smart tekrarı verirse aksama izlerim olmadı d-smart go ile izlicez artık..
Oncekı postumda yazmıstım,artık 2.ve3.yu konusuyoruz sureklı,buda sıktı artık...
Ferrari allah, Schumacher peygamber zaten... Allah kabul etsin amin... Benim gözüm sadece Ferrari dışında ki takımları görüyor, sizlerin gözünü ise kırmızının büyüsü almış gitmiş... Zaten hep söylüyorum Ferrari devrini yaşadı aynı şuanda Mercedes'in yaşadığı gibi... Burada eleştirilen şeyleri Ferrari'de yaptı bunu kabul etmek ya da anlamak bu kadar zor değil... Zaten daha da şampiyon filan olamaz Ferrari buda bence benim gibi diğer takımlarıda görebilenler için iyi... Zaten 3. lükte gitmiş... :D
Ves'in frenajda yön değiştirmesinde Vet gibi ceza almaması Formula 1'in ayıbı olmuş... Bu konuyu ise burada gündeme getirmeyen ama Ves yaptığında bas bas bağıranlarda bir baksınlar bakalım... :) Ha araç kırmızı olunca nizami tabi ki... :D Neyse 3. de olsa ferrari yine pastadan en büyük payı alacak herhalde... :D
ghibli06
31-10-2016, 10:05
Ves'in frenajda yön değiştirmesinde Vet gibi ceza almaması Formula 1'in ayıbı olmuş... Bu konuyu ise burada gündeme getirmeyen ama Ves yaptığında bas bas bağıranlarda bir baksınlar bakalım... :) Ha araç kırmızı olunca nizami tabi ki... :D Neyse 3. de olsa ferrari yine pastadan en büyük payı alacak herhalde... :D
amaç zaten o kırmızıları silmek olduğu için, Formula1 yakın zamanda format değiştirecek...
Şu seyirci keşke bizdede olsa böyle :)
Ferrari allah, Schumacher peygamber zaten... Allah kabul etsin amin... Benim gözüm sadece Ferrari dışında ki takımları görüyor, sizlerin gözünü ise kırmızının büyüsü almış gitmiş... Zaten hep söylüyorum Ferrari devrini yaşadı aynı şuanda Mercedes'in yaşadığı gibi... Burada eleştirilen şeyleri Ferrari'de yaptı bunu kabul etmek ya da anlamak bu kadar zor değil... Zaten daha da şampiyon filan olamaz Ferrari buda bence benim gibi diğer takımlarıda görebilenler için iyi... Zaten 3. lükte gitmiş... :D
Bunu bana yazdiysan cok yalis yerdeyiz ...
Ferrari'yi ve Vettel'i benden daha fazla elestiren biri var mi bu forumda ? Ben hic bir zaman tifosi'de olmadim ne zaman Schumacher birakti ozamandan beri sadece spor icin iziyorum , eski bir aliskanlik.HAM en uyuz oldugum adamlarin basinda geliyor ama her serefinde saf hiz bakimindan cok iyi oldugunu ROS'un sansi sayesinde onunla gittigini beirtende benim .RedBull la Vettel'i herkes elestirirken gene ben sadece burda tutuyordum , attiginiz icecek firmasi kadar olun koklu markalar diye .
irde ben VERS olayinda VERS'inde kendi capinda hakli oldugunu dile getirdim Mercedesler dag bayira cikip giriyor sikinti yoksa oda kendine gore hakli dedim , herkese esit gidiyorum .
Sen tutturmusun ben sadece kirmizi goruyorum , ac bir daha oku butun yazilanlari istersen .
Ferrari'nin ozel haklari oldu ama hicte oyle sanildigi kadar abartili degildi bu haklar.Oyle olsaydi Ferrari suruculer sampiyonlugu icin 21 sene beklemezdi.Dunyanin her yerinde , her spor dalinda bu boyledir . En cok taraftari olan , en cok populer olan digerlerine gore bir adim ondedir , bazi jest haklar verilir cunku olanlar spora yaptigi katkilar ile bunu hak ediyorlardir. :heyoo:
Sen yaristan cok Kirmizi araclarla ugrasiyorsun , Vers onune kirdi ! olsun Ferrari&Schumacher de yapti . oh Hamilton duz gecti ! olsun Ferrari&Schumacher de yapti ?
Cok derin izler birakmis sende Ferrari&Schumacher donemi , bende bile bu kadar kalici olmadi :)
Bu arada Schumacher'i hic tartismyacam seninle , ister peygamber de ister baska bisi de . He diyip geciyorum biktim artik Ferrari & Schumacher muhabbetlerinden. Schumacher'i Schumacher yapan 2000 den oncesi zmandir . Ilk basladigi yillarda acemi iken daha basit aracla Senna-Prost'a kafa tutmasidir ama sen kalkar Ferrar&Schumachr lobisi der 2000+ konusursun gene artik enerjim kalmadi , sen bidigin gibi devam.
Olaya gel ! Vers'in baslattigi akim yuzunden cikan kural ilk Vettel'i vurdu . 10 sn ceza almis pdoyum RIC'in.
ufuksaracci
31-10-2016, 14:38
Yok artık ! Vet neden ceza almış ki ?
frenajda yön değiştirdiği için.
HABER LİNKİ (http://tr.motorsport.com/f1/news/vettel-10-sn-ceza-aldi-podyum-ricciardo-nun-845397/)
yuuuhhh saçmalığa gel....
hakikatten komedinin dik alası yaşanıyor f1 de :)
Koca Ferrariyi şamaroğlanı yaptılar çok acı.
ufuksaracci
31-10-2016, 16:42
Resmen yarışma eylemini piç ediyorlar. Madem böyle bir kural var sene başından beri uygulayın kardeşim .
Vers'in haraketleri yuzunden baslamisti bu olay , ozellikle SPA'dan sonra.Gecen Japonya'da kural olarak eklendi . Simdi RedBull surucusunun neden odugu kural sayesinde RedBull kazancli cikti.Sansin boylesi nadir gorulur.
şöyle bir yorum var.
Lewis Hamilton, Meksika GP'nin ilk turunda 1. virajı kesmesine rağmen ceza almamıştı. Özellikle aynı yerde virajı kesip ceza alan Max Verstappen ve takım arkadaşı Daniel Ricciardo buna dikkat çektiler. Peki Hamilton niye ceza almadı?
Mercedes pilotu ilk viraja girerken lastikleri kilitleyince virajı keserek 3. virajda piste döndü.
Verstappen'in aynı yerde 5 sn cezası almasının ardından bir çok isim Hamilton'ın ceza almamasını gündeme getirdi. Bir çok pilot Hamilton'ın niçin ceza almadığını sorguladı.
Telemetre verileri incelendiğinde Hamilton'ın niçin ceza almadığı ortaya çıkıyor. Hamilton piste döndüğünde Rosberg ile arasında ciddi fark vardı ancak telemetre verilerine göre Hamilton sonrasında ciddi ölçüde yavaşlayarak avantajını kaybetti.
Motorsport.com, Charlie Whiting ve yarış hakemlerinin Hamilton'ın bu hareketinden memnun kaldıkları için ceza vermediklerini öğrendi.
Verstappen'de ise durum farklıydı. Red Bull pilot pisti keserek yerini koruyabildi ve sonrasında bu durumu telafi etmek için bir şey yapmadığı için 5 sn cezası aldı.
Rosberg/Verstappen kazası
İlk virajda incelenen bir diğer olay Verstappen ve Rosberg arasında yaşanan temastı.
İlk virajda iki pilot arasında temas yaşanınca Rosberg biraz dışarı taştı ve geriye Verstappen'in önünde döndü.
Hakemler bu olay yakından incelediler ve Rosberg'in genişten dönmesine Verstappen'in sebep olduğu gerekçesiyle Mercedes pilotuna bir yaptırımda bulunmadılar.
Hakemler bu olayda Verstappen'in Rosberg'e yeteri kadar alan bırakmadığını düşündüler.
Bunun yanında video görüntülerinde Rosberg'in virajda Verstappen'in önünde olduğu, bu yüzden aynı şekilde yarışa döndüğü belirtildi.
Markaya gore kılıf hazır....
Ne zaman pilotajdan, saf rekabetten, yetenekten, adil mücadeleden bahsederiz çok merak ediyorum...
Vettel in küfürleri inceleme altında :)
Yakında Vettel tulum giydi diye inceleme yapacaklar
ghibli06
01-11-2016, 11:36
o kadar uzun açıklamışlar ki... VET neden ceza aldı? 'viraj içinde frene bastı' :)
Şimdi Bernie düşünsün :)
Ross Brawn, Bernie Ecclestone'un yerine geciyor! | Formula 1 haberleri | Motorsport.com (http://tr.motorsport.com/f1/news/ross-brawn-bernie-ecclestone-un-yerine-geciyor-845737/?utm_source=RSS&utm_medium=referral&utm_campaign=RSS-ALL&utm_term=News&utm_content=tr)
ufuksaracci
01-11-2016, 12:34
Bernie, yanlış hatırlamıyorsam 3 sene daha F1'in başında, anlaşmayı öyle yapmıştı satışı yaparken .
Ben genelin aksine Bernie'ye saygi duyuyorum , sonucta kendisinin sifirdan yarattigi bir dunya F1 ve gercekten cok iyi bir is basardi ,ne zaman buyuk bir bolumunu satti CEO oldu ve ondan sonra isler tamamen paraya dondu , buna yapilan yanlislar tuz biber oldu.Butun pistleri ayni adama tasartlatmak , ilgi ceksin diye gereksiz cadde yarislari ( Valencia daki pist kadar *****i , bayik birsey hayatim boyunca gormedim ) , yanlis kurallar 2009 daki araclarin goruntusu neydi ? Evlat olsa sevilmez . Bir ara pitlerde lastik degisimi yasaklanmisti vs vs sacma kurallar...Sonuca bakarsak iyisi kotusu toplarsak Bernie gene 10 uzerinden 8 puan alir benden.
Brawn'in basa gelmesi demek bana gore altin cag 3.0 V10 lara geri donus gibi birsey . Teknik olarak Brawn kisitlanmazsa tekrar F1 motorpsorlari zirvesindeki yerini eski karizmasi ile alir .Ama Brawn'in ticari isleri nasil yapicagini merak ediyorum ? Bernie kadar agirlini koyabilirmi o konulara gorucez
Buda olur Brawn resmen F1'e adini altin harflerle yazdirmistir.Muhendis olarak farkli takimlarla super is yapti bir suru sampiyonluk kazandi , yetmedi kendi adini tasiyan takimi kurdu ilk senesinde sampiyon oldu simdi ise bu sporu yapan adamin yerine adi geciyor onuda basarirsa Brawn heykeli dikilir . Son dusen haberlerde ise Bernie yerine degil Sportif olarak kural bolumunde oluncak deniyor ( daha mantikli ) Yillardir salak salak kararlar veren strateji grubu artik uzasin gitsin.