Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Focus El Freni Sorunu
onurunal
29-10-2016, 20:48
Merhabalar,
Araç; 2007 Focus HB Benzin,
Problem;
Maksimum seviyesi 3 - 4 tık olan el freni, zaman zaman 6 - 7 tık olacak şekilde gevşekleşiyor.
2 durumda da el freni çalışıyor.
3 - 4 tık seviyesinde çalışırken kalkışa izin vermezken, 6 - 7 tık seviyesine ulaştığı zamanlarda aynı kalkışı denediğimde hafif gıcırtı sesi alıyorum, belki lastikleri de 15 dereceye yakın döndürüyordur.
Bu durumun önem seviyesi nedir? Bana sanki fren bir tekerlekte çalışmıyor hissi veriyor.
Normal frenlemede bir problem çıkabilir mi diye düşünüyorum,
Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
Herkese iyi akşamlar dilerim.
Yaz-kış farkından telli sistemlerde bu tarz farklılık olabilir. Tabi bu 1 haftada ortaya çıkacak birşey değil.
Genelde 2 kaliper(yada kampana) tek tel ile el fren tabancasına bağlanır. Daha doğrusu sağ sol ayrı olan teller birleşip öne doğru tek tel gider. Tel dediğim çelik tel. Ocak ayının soğukluğunda ayarlanan tel temmuz da daha yukarıda tutabilir.
onurunal
01-11-2016, 08:36
Yaz-kış farkından telli sistemlerde bu tarz farklılık olabilir. Tabi bu 1 haftada ortaya çıkacak birşey değil.
Genelde 2 kaliper(yada kampana) tek tel ile el fren tabancasına bağlanır. Daha doğrusu sağ sol ayrı olan teller birleşip öne doğru tek tel gider. Tel dediğim çelik tel. Ocak ayının soğukluğunda ayarlanan tel temmuz da daha yukarıda tutabilir.
Anladım,
Fakat bu durum tamamen rastgele oluyor, mevsimden bağımsız. Belki bahsettiğiniz sıcaklık değişimlerinin sonucu sistemde kalıcı bir sıkıntı ortaya cıktı ve o şekilde kaldı, tabancanı konumu, bağlantı noktası vesaire.
Anladım,
Fakat bu durum tamamen rastgele oluyor, mevsimden bağımsız. Belki bahsettiğiniz sıcaklık değişimlerinin sonucu sistemde kalıcı bir sıkıntı ortaya cıktı ve o şekilde kaldı, tabancanı konumu, bağlantı noktası vesaire.
Bahsettiğim durumun bugüne kadar kalıcı bir sorun çıkardığına hiç denk gelmedim açıkçası.
İbrahim Erdem
01-11-2016, 10:02
El Freni Ayarı Nasıl Yapılır - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fBY9jK_ZBSI)
Bu vidyodaki gibi ayarlamayı dene. Ya da yeni tel alman gerekebilir.
onurunal
02-11-2016, 10:16
El Freni Ayarı Nasıl Yapılır - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fBY9jK_ZBSI)
Bu vidyodaki gibi ayarlamayı dene. Ya da yeni tel alman gerekebilir.
Müsait olduğumda bir kurcalarım, fakat yine dediğim gibi random olarak bollaşıyor ve sıkılaşıyor, bişeyler kafasına göre değişiyor yani :)