Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni ötv zamları kapıda
Aklıma bir soru daha geldi :) Bir ülke vatandaşı gelen ek vergiye neden sevinir ?
Zengin fakir belli olsun diye tabikide çok basit sordun :)
SULTANOGLU
07-11-2016, 14:11
Zengin fakir belli olsun diye tabikide çok basit sordun :)
akıl fakiriyim ben :(
Abi ''vur bana'' şarkısını paylaştım hala sen de öyle sorular soruyorsun :(
imprezaWRC
07-11-2016, 14:28
Aklıma bir soru daha geldi :) Bir ülke vatandaşı gelen ek vergiye neden sevinir ?
Olm o değilde, ötv'yi yabancı dile çevirip ifade etmeye çalışsan muhtemelen aval aval bakarlar. Private Expenditure Tax , af buyur ?? Adamlar bir tek VAT biliyor.
SULTANOGLU
07-11-2016, 14:31
Olm o değilde, ötv'yi yabancı dile çevirip ifade etmeye çalışsan muhtemelen aval aval bakarlar. Private Expenditure Tax , af buyur ?? Adamlar bir tek VAT biliyor.
abi anlatamazsın :D whatdafckmaann der direk :D
Mivec_4G63
07-11-2016, 14:32
Üretim yok bişey yok, vergi ile çark dönüyor.
Mivec_4G63
07-11-2016, 14:34
sistem köle gibi çalışıp vergi ödemek. Son zamanlarda vergi dairelerinde bedava ekmek dağıtıyorlar sanki. İnsanlar vergilerini önce ödemek için sırada birbirlerini dövecek neredeyse.
GokhanRS
07-11-2016, 14:42
Ben kısaca special tax diye çevirip açıklamaya çalışıyorum adamlara, ancak şpeşıl tenkş anlıyorlar ilk başta :) yok diyorum bize özel teşekkür, bize özel vergi var. Yemin ediyorum garipsiyorlar, verginin vergisi var dediğimde acaba sen hükümeti sevmeyip iftira atıyor olabilir misin diyeni var :) adamlar inanmıyor yani gerçek olduğuna ötv nin, ispatladığımda ilk tepki fuck oluyor :) special consumption tax our heart
50 liralık akıl alırsan ve 50 liralık vergi ödersen sıkıntı kalmıyor. Tavsiye ederim kafası başkaymış öyle diyollaa
Dünyanın Hiçbir ülkesinde Otomobilden bukadar vergi alınmıyor
Benzindesen Keza Ucmuş
Yani Amaçları Ney Ötv Dedigimiz Özeltüketim Vergisi Degilmidir ? otomobil herkezin kullandıgı taşıt aracı kullanmayan kalmadı artık özelimi kalmış soygun arkadasım soygun
Kullanıcı
07-11-2016, 15:09
SEKTEREN sevilir, seven sekterilir...
Bu zamlarlada bişey değişmicek gene 110 golf alan 130 alacak daha çok hava atmaya çalışıcak 130 milyarlık arabam var diye
Bizim millet sıfır otomobil kafasında kurtulmadığı sürece yada 2 yılda bir araç değişmeden vazgeçmediği sürece düzelmez.
Ben kısaca special tax diye çevirip açıklamaya çalışıyorum adamlara, ancak şpeşıl tenkş anlıyorlar ilk başta :) yok diyorum bize özel teşekkür, bize özel vergi var. Yemin ediyorum garipsiyorlar, verginin vergisi var dediğimde acaba sen hükümeti sevmeyip iftira atıyor olabilir misin diyeni var :) adamlar inanmıyor yani gerçek olduğuna ötv nin, ispatladığımda ilk tepki fuck oluyor :) special consumption tax our heart
Ben de Türkiyedeki otomobil fiyatlarını ve vergilendirmeyi anlattığımda bana da tepki "What a fuckkkkk" olmuştu.. :)
rain man
07-11-2016, 15:29
50 liralık akıl alırsan ve 50 liralık vergi ödersen sıkıntı kalmıyor. Tavsiye ederim kafası başkaymış öyle diyollaa
Sonra onun da vergisine zam gelmesin. Akıl da alamayacağız yakında bu gidişle.
Bi nefesimiz kaldı ona sıra ne zaman gelecek bilmiyorum.
Parası kıymetli aklı salim olan şu şartlarda kılını kıpırdatmaz , araba falan almaz. O zaman da gerçi resti görüp, yalandan bir ötv indirimi haftası yaparlar millet saat kurup koşa koşa bayiye gider. Kısaca af buyurun ama bizim milletten bir *** olmaz.
Kullanıcı
07-11-2016, 16:16
Osmanlı bilgisine güvendiğim Evo34 nickli abiyi bu konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapmasını rica ediyorum
onursumer
07-11-2016, 16:45
biz zaten hep %45 lik alıyoruz :hihih::hihih::hihih::hihih::hihih:
Ekmeğe zam yapılmasinı istiyorum ben. İroni ya da kinaye falan da yaptığım yok. Ekmek ve un gibi ürünlerin fiyatını 5 kat artırsınlar.
Adama ötvye zam gelmiş vs diyorum, cevap ; iyi olmuş pezemenklere.. çünkü bu adam kendi alma ihtimalini artırmak yerine,başkasının alma ihtimalinin azalmasıyla mutlu oluyo.
İşte o yüzden ekmek 5 lira 10 lira olsun. Toplu taşıma 10 kat zamlansın.
Köylüleri de es geçmemek lazım; besledikleri hayvan başına vergi alınsın, varsa da artırılılsın. Hayvanı olmayana, hayvacılığa katkı sağlamadığı için ceza yazılsın.
Ve bunlar için referandum yapılcak olsa, evet demezsem şerefsizim..
Abi abartma lütfen, köylüden ne istiyorsun ya. Hepsi fakir fukara insanlar zaten, çok özeniyorsan eğer onlara sende git memleketine al 10 tane büyükbaş, 50 tane küçükbaş sende yap hayvancılık. Kendi yapmadığınız işler kolay gelmesin gözünüze, lütfen...
Dedin ama profilinde de 3 tane Alman var, onu ne edeceğiz. Birde bu durumu bağlayabileceğin herhangi bir ayet veya sure var mı ?
Evet almanin biri 2008den beri ayni arac. Golfte muhtemelen uzun sure kalir. Ama evet g.t oldm haklisiniz:) Ayetle alakalida bosver gitsin..
Savunmak için savunmaya devam cahil seni :).
☺☺ evet sanirim biraz cahilim..Devlet calisma prensipleri konusunda daha cok okumak lazim..
yaww arkadaş bu bendeki şansa tüküreyim nası bi bedevşysem artık kutup ayısı devenin üstünde düzcek :)
bunca yıl sonra bi sıfır araba alak dediik zar zor şu başıma gelene bak şimdi 55-60 bin civarı bi dizel sıfır araç alıcam ne yapmam lazım ? alayım mı ? bekliyeyim mi ?
darkmoon
07-11-2016, 21:04
sadece o değil sanırım 1 ocakdan itibaren cep telefonu gibi şeylerede ek ötv gelicek diye biliyorum.. kimse kusura bakmasında birazda iğneyi kendimize batırsak nasıl olur..
Dünyayı az çok takip eden biriyim bir yiğenim amerikada bir teyzem 40 yıldır almanyada çocukları orda doğdu büyüdü az çok bizimde bir dünya bilgimiz var.. şimdi bunu niye anlattım gelişmiş ülkerin hiç birinde amerikada dahil sıfır araba alan kimse 5 yıl 10 yıldan önce satmıyor.. zaten oralarda garanti süreleride o yüzden odenli uzun insanlarda ona göre alıyor.. kullanım ömrü bittimi gidip yenisini alıyorlar yada eskiyle yola devam ediyorlar..
bu kısmıda önemli değil aslında şimdi bir bize dönelim ..
2-3 yaşına gelir araba sanırsın 20-30 yaşına geldi aynen muhabbetler eskidi abi artık değiştirmek lazım.. 50-60 bine dayanır bitti motor artık büyük bakım gelmeden değiştirmek lazım.. ufak bir kaza yaparsın aracın bir kapısı değişir bir kaputu boyanır bitti abi bu arabanın işi pert hemen elden çıkart elinde patlar..
biz bu kafalardan çıkamadığımız sürece bu kadar efden püfden nedenlerden elimizdekini satıp sıfır araba almaya devam ettiğimiz sürece emin olun hükümettekiler ek vergi koymakda haklı..
kendi çevreme bakıyorum 5-6 yaşını gören yok herkes 3-4 yaşına geldimi arabaya vebalı muamelesi yapıp elden çıkartıyor.
hani bu şuna benziyor alkolik bir adam düşünün üzüldümü üzüntüden içer sevindimi sevinçden içer efkarlandımı efkardan içer.. Yeterki ona bahane olsun...
bizde araba almanın bir nevi alkoliği olmuşuz araba alıyoruz değiştirmek için efden püfden basit bir neden yeterli oluyor.
Bir Tüketici olarak ciddi anlamda tüketmeyide bilmiyoruz genel olarak.. biz bilmeyince birileride bizi böyle ek ötvlerle ek vergilerle eğitmeye çalışıyor..
arabadan çıkalım bu dediğim şey cep telefonu içinde geçerli evdeki tv içinde geçerli.. yiğenim 10 yılda adam 5 tv değiştirdi.. yok plazmaydı, yok lcd idi , yok led tv idi yok smart tv idi ...
Tamam hükümeti eleştirelim ama şu iğneyi ucundan birazda kendimize batıralım..
darkmoon tüketim alışkanlıklarıyla ilgili yazmış olduğu ne varsa nokta virgül katılıyorum.
Ama devletin ek vergi koyması kısmı kesinlikle hatalı. Sebebi şu vergi gelire göre alınmalıdır. Ama gerçek kazanç üzerinden alınmalı.
Valide devlet memuru emekli oldu olacak alacağı max ikramiye 80K civarı. Bu insan neredeyse 30 senedir emek veriyor , darbeden sonraki gecelerden birinde 30 saat aralıksız çalıştı. Devletine 30 yıl hizmet etmiş bir insan ortalama bir aracı dahi satın alamıyorsa neyi tartışıyoruz ki ?
Aslında olay vergi adaletini sağlamak. Hepimiz dr'a gidiyoruz değil mi ? İst da adı duyulmuş bir dr'un muayenesi min 300 den başlıyor.
Altında 200K lık araba ama vergi matrahına baksan bordrolu orta düzey bir yöneticinin ödediği vergi den az ödeyecek şekilde beyan edilmiştir.
semavi hocam bir yerde yazmıştı "kaz" diye. İşte biz kümesten kaçamayan kaz larız ve tüy lazım oldukça biz yolunuyoruz çünkü çiftlik sahibi yeni kaz koyamıyor kümese mevcutla idare ediyor.
Kur koptu gidiyor enflasyon aynı şekilde zaten son 2 ayda %15 üzerinde reel olarak fakirleştik. Boşuna tartışıyoruz o yüzden :)
Görmeyen arkadaşlar var hala bunları onlar uyanıp gerekli çoğunluğa ulaşıp sandıkta hesabını sormadıkça hiç bir şey olmaz.
darbe demişim orayı düzeltelim "kalkışma gecesi sonrası" olarak okunsun lütfen.
yaww arkadaş bu bendeki şansa tüküreyim nası bi bedevşysem artık kutup ayısı devenin üstünde düzcek :)
bunca yıl sonra bi sıfır araba alak dediik zar zor şu başıma gelene bak şimdi 55-60 bin civarı bi dizel sıfır araç alıcam ne yapmam lazım ? alayım mı ? bekliyeyim mi ?
Abi şimdi alacağın aracın şuan ki (1.600 cc ye kadar %45 ötv li olduğunu düşünüyorum) sisteme göre anahtar teslim fiyatı 60K civarı ise zaten devlet sen fakir sin diyerek senden % 45 alacak ötv yi. Senin alacağın araçta bir zararın olmaz o yüzden.
Geçen sf lardan birinde golf mid - high karşılaştırması yapmıştım onu bir incele mevzuyu daha net anlarsın.
Yanılmıyorsam clio bakıyorsun sarıydı galiba, rahat ol seni etkileyen bişey olmayacak.
devil_berk22
08-11-2016, 00:55
acaba yılbaşına kadar 3.20i ed alsak yaza doğru karla satabilirmiyiz
bız devletımıze darbe olmasın dıye ugrastık , devletımız bıze darbe yapma ile ugrasıyor. acıklaması bu sekılde heralde yenı vergılendırmenın. yazık
acaba yılbaşına kadar 3.20i ed alsak yaza doğru karla satabilirmiyiz
BMW psa ortaklığı bittiği için yılbaşı sonrası 320ied (1.6 n13 kodlu herhangi motorlu bmw) üretimi olmayacak, dolayısı ile gelmeyecek diye biliyorum ben.
40. yıl serisi değerlendirilebilir, ancak şu piyasada millet para yok diye ağlarken satabilir miyiz gerçekten düşündürücü? yoksa annemin ikramiye ile almayı ben de teklif ettim karlı olursa diye de bana böyle yaklaştı valide :D doğru diyosun dedim konu kapandı.
Ben bu OTv konusunda iki farkli senaryo dusunuyorum.
Birincisi bunun satislari arttirmak ve hem sene sonu gider ayak hazineye buyuk miktarda gelir elde edilip, hem de sermaye sahiplerini memnun edecek sekilde tasarlanan bir olay da olabilir.
Ikinci durum ise, forumlarda gezen bir tablo olmasina ragmen henuz miktarlar acisindan yetkili bir agizdan aciklama duyamadik. Resmi olmayan kaynaklardan yapmayi dusunduklerini sizdirip halkin nabzini olcmek bu hukuketin en sik kullandigi metotlardan biridir. Su anda sanal da dahi olsa bir tepki mevcut. Dolayisiyla ya bu zammi yapmazlar ya da %45 nedir kardesim %20 planliyorduk biz deyip bi nevi olumu gosterip sitmaya fa razi edebilirler. Eger bu ikincisi, ki benim tahminim bunun gerceklesegi yonunde, en bastan beri plandiklari rakam %20'dir, %45 sadece ikna etmeleri icin kullandiklari aractan ibarettir.
Eger %45'i yaparlarsa 2005'te satin aldigimiz ve hala kullandigimiz araca koklu bir operasyondan gecirir, bi 12 sene daha kullaniriz ailecek :)
Eger %45'i yaparlarsa 2005'te satin aldigimiz ve hala kullandigimiz araca koklu bir operasyondan gecirir, bi 12 sene daha kullaniriz ailecek :)
5000 TL harcarsam benim araba sıfırından iyi olur, net ! :)
5000 TL harcarsam benim araba sıfırından iyi olur, net ! :)
Ufak bir boya-kaporta makyaji, kucuk capta bir ses sistemi iyilestirmesi, alt takim ve motorun is gorse de degistirilmesinin iyi olacagi parcalarin degisimi, guzelindrn bi detailing bitti gitti. :)
Birincisi bunun satislari arttirmak ve hem sene sonu gider ayak hazineye buyuk miktarda gelir elde edilip, hem de sermaye sahiplerini memnun edecek sekilde tasarlanan bir olay da olabilir.
Ikinci durum ise, forumlarda gezen bir tablo olmasina ragmen henuz miktarlar acisindan yetkili bir agizdan aciklama duyamadik. Resmi olmayan kaynaklardan yapmayi dusunduklerini sizdirip halkin nabzini olcmek bu hukuketin en sik kullandigi metotlardan biridir. Su anda sanal da dahi olsa bir tepki mevcut. Dolayisiyla ya bu zammi yapmazlar ya da %45 nedir kardesim %20 planliyorduk biz deyip bi nevi olumu gosterip sitmaya fa razi edebilirler. Eger bu ikincisi, ki benim tahminim bunun gerceklesegi yonunde, en bastan beri plandiklari rakam %20'dir, %45 sadece ikna etmeleri icin kullandiklari aractan ibarettir.
Mevcut sistemde %45'den aşağı ÖTV yok ki zaten. Onun içim "eğer %45 yaparlarsa" demek pek doğru değil sanki...........
Hala 2.el karini dusunen arkadaslar var,supersiniz....
Tamam okumayi sevmiyorsunuz ama konunun onceki sayfalarini okuyun lutfen.
Zaten basimiza ne geldiyse gunluk politikalar yuzunden geliyor...
denizhandinc
08-11-2016, 07:21
Ekmeğe zam yapılmasinı istiyorum ben. İroni ya da kinaye falan da yaptığım yok. Ekmek ve un gibi ürünlerin fiyatını 5 kat artırsınlar.
Adama ötvye zam gelmiş vs diyorum, cevap ; iyi olmuş pezemenklere.. çünkü bu adam kendi alma ihtimalini artırmak yerine,başkasının alma ihtimalinin azalmasıyla mutlu oluyo.
İşte o yüzden ekmek 5 lira 10 lira olsun. Toplu taşıma 10 kat zamlansın.
Köylüleri de es geçmemek lazım; besledikleri hayvan başına vergi alınsın, varsa da artırılılsın. Hayvanı olmayana, hayvacılığa katkı sağlamadığı için ceza yazılsın.
Ve bunlar için referandum yapılcak olsa, evet demezsem şerefsizim..
yüzde yüz katılıyorum
Mevcut sistemde %45'den aşağı ÖTV yok ki zaten. Onun içim "eğer %45 yaparlarsa" demek pek doğru değil sanki...........
Ben hep 50 liralik araba aldigim icin, tablodaki rakamlari tam incelemedim acikcasi. Dolayisiyla %45, %20 gibi sayilar tamamen varsayim. :)
Porsche'den inip Volkswagen'e binen fakirler şimdi neye binecek azzz sonraaa...
Elektrikli almak lazım :D Tesla falan
Hala 2.el karini dusunen arkadaslar var,supersiniz....
Tamam okumayi sevmiyorsunuz ama konunun onceki sayfalarini okuyun lutfen.
Zaten basimiza ne geldiyse gunluk politikalar yuzunden geliyor...
mahalle yanarken sacını tarayanlarda oluyor tabi abi :D
şimdi elde araba tutmak mantıklı çünkü piyasayı topyekün etkileyecek bir durum
hepimiz zarardayız ama elinde araba olanlar zararını biraz hafifletecek
misal 55e focusunu satan birisi araba alamazsa zamdan sonra sattığı focus 60lara çıkacak
burada bir kar yok sonuçta 55 satsaydı 60a alacağı arabaya 5 lira verecekti
60 satınca zamdan sonra alacağı arabada 65e çıkacak yine 5 binlira ödeyecek
ama elinde arabası olmayan 55 sattıysa bu haberlerden önce alacağı arabayı 65e alacak
şimdi gelelim focus artmaz ki o 1.6 muhabbetine
dün baktık 1.4 tsi manuel comfortline passat geliş fiyatı 56bin tl bu araba zamdan etkileniyor fiyatı 20bin tl artacak
ama 1.4 tsi manuel comfortline jetta etkilenmiyor gelişi 55binin altında peki bunun fiyatı artmayacak mı? tabiki artacak
burada bayi arz/talep politikasına göre 20bin olmasa bile 10-15bin tl kar payı arttırımına gidecek
yoksa aradaki o farka passat satışları neredeyse biter jetta satışları patlar
bir diğer mevzuda net fiyat saçmalığı;
1.4 tsi manuel comfortline passat net fiyatı 56.090
bu araba trye euro bazında geliyor yani euroyu 3.5 düşünürsek bu araba 16,250 euro
peki euro 3.5 ten 3.35e düşerse ne olacak aracın net fiyatı 54.500e geliyor ve yeni gelen vergiden muaf kalıyor
şimdi 97binden 119bine çıkan bu araç euro düşünce tekrar 97bine mi satılacak?
kafamda deli sorular....
GokhanRS
08-11-2016, 09:43
sadece o değil sanırım 1 ocakdan itibaren cep telefonu gibi şeylerede ek ötv gelicek diye biliyorum.. kimse kusura bakmasında birazda iğneyi kendimize batırsak nasıl olur..
Dünyayı az çok takip eden biriyim bir yiğenim amerikada bir teyzem 40 yıldır almanyada çocukları orda doğdu büyüdü az çok bizimde bir dünya bilgimiz var.. şimdi bunu niye anlattım gelişmiş ülkerin hiç birinde amerikada dahil sıfır araba alan kimse 5 yıl 10 yıldan önce satmıyor.. zaten oralarda garanti süreleride o yüzden odenli uzun insanlarda ona göre alıyor.. kullanım ömrü bittimi gidip yenisini alıyorlar yada eskiyle yola devam ediyorlar..
bu kısmıda önemli değil aslında şimdi bir bize dönelim ..
2-3 yaşına gelir araba sanırsın 20-30 yaşına geldi aynen muhabbetler eskidi abi artık değiştirmek lazım.. 50-60 bine dayanır bitti motor artık büyük bakım gelmeden değiştirmek lazım.. ufak bir kaza yaparsın aracın bir kapısı değişir bir kaputu boyanır bitti abi bu arabanın işi pert hemen elden çıkart elinde patlar..
biz bu kafalardan çıkamadığımız sürece bu kadar efden püfden nedenlerden elimizdekini satıp sıfır araba almaya devam ettiğimiz sürece emin olun hükümettekiler ek vergi koymakda haklı..
kendi çevreme bakıyorum 5-6 yaşını gören yok herkes 3-4 yaşına geldimi arabaya vebalı muamelesi yapıp elden çıkartıyor.
hani bu şuna benziyor alkolik bir adam düşünün üzüldümü üzüntüden içer sevindimi sevinçden içer efkarlandımı efkardan içer.. Yeterki ona bahane olsun...
bizde araba almanın bir nevi alkoliği olmuşuz araba alıyoruz değiştirmek için efden püfden basit bir neden yeterli oluyor.
Bir Tüketici olarak ciddi anlamda tüketmeyide bilmiyoruz genel olarak.. biz bilmeyince birileride bizi böyle ek ötvlerle ek vergilerle eğitmeye çalışıyor..
arabadan çıkalım bu dediğim şey cep telefonu içinde geçerli evdeki tv içinde geçerli.. yiğenim 10 yılda adam 5 tv değiştirdi.. yok plazmaydı, yok lcd idi , yok led tv idi yok smart tv idi ...
Tamam hükümeti eleştirelim ama şu iğneyi ucundan birazda kendimize batıralım..
Şimdi siz çevreniz zengin yada sizin deyiminizle müsrif diye tüm Türkiyeyi öyle sanıyorsunuz ama ülkemizde malesef 30 yaşındaki araçlara parasızlıktan binen tonla insan var. Hadi onuda geçtim klimasız tekerlekli katil tofaşlara geçen ay antalya otopazarında 14-15 bin tl fiyat isteyen adamla pazarlık eden alıcıya şahit oldum. Tofaşa 15 dedi, adam 14e ver alayım dedi. Yani alıcısı da var :) Tabi ki saygı duyarım piyasa yüksekse 5bine ver diyemez adama. Ancak önceki postda da yazdım. Ben belgradda Dijital klimalı cam tavanlı, ....... tonla şeyli full paket peugeot 307 yi 2500euroya aldım (şuanki uçuk kurla bile 8.750 TL yapar, bu arada amerika seçimleri etkiledi yalanına da inanlar gördüm, burda kur 2 yıldır değişmemiş hiç. birtek türkiye mi etkileniyor? :) ), Yine tr piyasamızda 85-90 binleri bulan bmw e92 3.20D En full varyasyonuda burada 7000 euroya buldum (yine uçuk euro kuruyla 24.500TL) bu arada bahsettiğim araçlar kazasız boyasız. Zaten kaza yapan araç çöpe gider bu klasmandakiler. Kimse tamir ettirmez.
Yani demem o ki, fakirlerde bmw mersedes kullanabiliyor, fakirlerde jeep alabiliyor. Bu forumda ben fakirim 60binlik araba alabilirim diyen arkadaş belgradda porsche cayanne alabilir. Niye türk insanıda güzel araca binmesin? Bu güzel halk hak etmiyor mu azıcık kıçının rahat etmesini? Neden klimasız tenekelere 10 15 bin versin ki? 5bin euro gibi rakama neden Güzel bir SW Passata binmesin? Yada güzel emektar köylümüz neden bi mitsubishi L200 suv jip neyse ondan alamasın ki? Yanlış anlama yazdıklarım sana değil genele, sadece bir iki sana katıldığım ve katılmadığım noktalar var o yüzden alıntı yaptım senden.
Sana katıldığım noktada şu, hükümeti eleştirmek gerçekten anlamsız, tamamen bu halkı eleştirmemiz lazım çünkü hiç bir şeye dur kardeşim tamam oy verdik seni seçtik ama bizi soy diye değil daha zengin et diye yaptık demiyor. Arabası olmayanlar, dendiği gibi kendi alım gücünü iyileştirmeyi düşünmek yerine, alma ihtimali olana oh iyi olmuş ipnelere düşüncesine giriyor :) yani haklısın tamamen halkımızın halt yemesi. herşeyi körü körüne savunuyoruz, sevdiğimiz insanları eleştirmediğimiz gibi eleştirene de kızıyoruz. Hastane yapar yol yapar köprü yapar doğru yapar taktir etmeliyiz. Ama eleştirilecek yanlarını da eleştirseler ondan sonra isterlerse %90 oy alsınlar gocunmam sevinirim. Önceki seçimlerde oyları düşmeseydi 1300 TL yaparlar mıydı asgari ücreti gibi? Bence arada bir sopa göstermeli artık bu halk.
Sen olayı yanlış anlamışsın :) mevcuz zaten %45 ötv 1.6 için, 2.0 ve üstü için zaten çok çok uçuk mevcut haliyle.
Yeni sistem şu, mesela reno clio alıcan maliyeti 55i geçmiyorsa %45 ötvden devam, ancak 1.6 motorlu bmw alıcaksan ve maliyet 55bini geçiyorsa %70 küsürlerde vergi kitlicek devlet. Yani diyor ki eyyy fakir, senin neyine bmw mersedes :)
zamdan önce; aynı donanımda passat 97 bin tl jetta 77 bin tl
zamdan sonra; aynı donanımda passat 119bin tl jetta yine 77 bin tl
2. senaryonun devam etmesi mantıksız geliyor o jetta en azından 87-90 bin tlye satılacaktır arz/talep yüzünden
vectra-tuner
08-11-2016, 09:48
Abiler Türkiye'nin çok ciddi döviz sıkıntısı var.. İnşallah düzelir diyeceğim ama çok zor... Borca ağalık 3 gün demiş atalar yani yeni borç bulmak gerekiyor ki eski borçları ödeyelim ancak inşallah olmaz diyelim Türkiye morataryuma (iflas) gidiyor .. Kredi notu düşmesi, darbe girişimi vs. ciddi anlamda ekonomiyi iyice zora soktu, sonuç olarak bir şekilde Döviz çıkışını önlemek adına ithalatı frenlemeleri gerekiyor.. Ancak sabah açıklandı Türkiye çok ciddi bir durgunluğua girmiş bulunmakta olup bu vergi haberi ile sektörü canlandırmaya çalışıyor olabilirler...
Abiler Türkiye'nin çok ciddi döviz sıkıntısı var.. İnşallah düzelir diyeceğim ama çok zor... Borca ağalık 3 gün demiş atalar yani yeni borç bulmak gerekiyor ki eski borçları ödeyelim ancak inşallah olmaz diyelim Türkiye morataryuma (iflas) gidiyor .. Kredi notu düşmesi, darbe girişimi vs. ciddi anlamda ekonomiyi iyice zora soktu, sonuç olarak bir şekilde Döviz çıkışını önlemek adına ithalatı frenlemeleri gerekiyor.. Ancak sabah açıklandı Türkiye çok ciddi bir durgunluğua girmiş bulunmakta olup bu vergi haberi ile sektörü canlandırmaya çalışıyor olabilirler...
Sıkıntı olmaz 2023'te dünyaya hükmedicez doviz dediğmiz artık TL olucak bütün dünyanın efendisi olucaz. Eyyyyyyyyyy dünya 5ten büyüksün ama sen kimsin ya ?
Mortaryum diyince aklıma geldi çok afilli kaldı. neden mi ?
Kommentare (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1053055738068753&id=343022032405464&ref=content_filter)
Yahu hala hesap yapamiyorsunuz,suan elinde ki araba degerlendi,ok kabul.
Ya satinca? Ya tekrar alman gerekirse yada araci olmayan ihtiyaci olunca? Yada isine gucune yatirim yada ihtiyac icin arac alicak olana?
Bakin bu zamlar cebinizden calicak...
Masraf ve maliyetler articak,neden hala elimde ki arac degerlenicek olarak bakiyorsunuz? Bugunu degil yarini dusunun. Zaten semsiye girmis,acildigi zamani hesap edin...
Ha illa birsey yapicaksaniz,aracinizi alin/degistirin ama sevinmeyin. Fazlasi 2017'de cikicak bir cok kalemden...
zamdan önce; aynı donanımda passat 97 bin tl jetta 77 bin tl
zamdan sonra; aynı donanımda passat 119bin tl jetta yine 77 bin tl
2. senaryonun devam etmesi mantıksız geliyor o jetta en azından 87-90 bin tlye satılacaktır arz/talep yüzünden
2017 model zammı geleceği için görürüz zaten hepberaber kaç tl koyuvercekler yada satılsın diye cuzi meblagdamı kalacak :D.
***** vw ye olan talep bitmek bilmiyor gel gelelim okadar araba gelmiyru buraya sallıyoru m3 ay sıra beklemek yerine 6 ay bekler insanlar,gerçi okadar sapıkca talepte olmaz heralde
onursumer
08-11-2016, 10:17
https://forum.donanimhaber.com/m_121615688/tm.htm
14 kasım diye bi soylenti var
bu 55bin tl muhabbeti çok saçma
net fiyatı 53 bin tl olan araba 90 bine satılıyorken
euro arttığında bu araba 56 bin olursa 120 bine satılacak
peki euro tekrar düştüğünde yine 90 bin tlyemi satılacak?
bu yasa geçmez bu şekilde bir yasa olmaz sabit bir şey olmalı
GokhanRS
08-11-2016, 10:44
Yahu hala hesap yapamiyorsunuz,suan elinde ki araba degerlendi,ok kabul.
Ya satinca? Ya tekrar alman gerekirse yada araci olmayan ihtiyaci olunca? Yada isine gucune yatirim yada ihtiyac icin arac alicak olana?
Bakin bu zamlar cebinizden calicak...
Masraf ve maliyetler articak,neden hala elimde ki arac degerlenicek olarak bakiyorsunuz? Bugunu degil yarini dusunun. Zaten semsiye girmis,acildigi zamani hesap edin...
Ha illa birsey yapicaksaniz,aracinizi alin/degistirin ama sevinmeyin. Fazlasi 2017'de cikicak bir cok kalemden...
Boşver abi yapsınlar, olayın farkında değil kimse, tüm dünyada kurlar hemen hemen sabitken türkiyede euronun doların fırlamasını abd seçimlerine bağlama yalanlarına inanan saf dolu. 3 gün sonra artan bu maliyetler yüzünden fabrikalar batıp insanlar işsiz kalınca biz ne yaptık diyeceklerdir. (sadece 2016 yılında 120den fazla büyük şirket iflas erteleme aldı. 16bine yakın küçüklü büyüklü firmada battı, sen gördün mü abi bunun medyada haber yapıldığını? g. yiyen yapsın) yani istediğimiz kadar bağırsakta anlatamıyoruz kötüye gittiğimizi acil tedbir gerektiğini. Bu ötvlerin vergilerin acil ve yanlış çırpınışlar olduğunu göremiyor halk maalesef :(
bu 55bin tl muhabbeti çok saçma
net fiyatı 53 bin tl olan araba 90 bine satılıyorken
euro arttığında bu araba 56 bin olursa 120 bine satılacak
peki euro tekrar düştüğünde yine 90 bin tlyemi satılacak?
bu yasa geçmez bu şekilde bir yasa olmaz sabit bir şey olmalı
Ah be dostum :) çoktan geçti bile :) tek fark naci ağbal azcık kıvırdı yok sallandığı gibi 50bin tl birden zam gelmicek ayakları filan ama haberin alt satırında nasıl soktuklarını gösteren hesaplama var :)
2017 OTV zammı ne kadar olacak? - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.milliyet.com.tr/otv-zammi-hangi-araclari-nasil-gundem-2340852/)
ya benim anlattığım hesap farklı ama ben diyorum ki ya euro kuru düşerse ne olacak?
yada 54 binden giren araba için euro kuru artarda bu araba 1 ay sonra 56 bin tl olursa ne olacak?
böyle dalgalanmalı vergi mi olur amk?
Abiler yasa ötv düzenleme yetkisini bakanlar kuruluma verdi, henüz bakanlar kurulundan çıkmadı, listeye göre fazla zam da olabilir az da, hatta piyasayı canlandırıp şimdilik düzenleme yapmaya gerek görmedik bile ihtimalleri var, tabi bu hiç olmayacağı anlamına gelmez, o kazık bize girecek, vergi zammından etkilenmeyen araçlar da pahalılanacak bence
GokhanRS
08-11-2016, 11:03
ya benim anlattığım hesap farklı ama ben diyorum ki ya euro kuru düşerse ne olacak?
yada 54 binden giren araba için euro kuru artarda bu araba 1 ay sonra 56 bin tl olursa ne olacak?
şimdi şöyle, araç şirketi 1 gemi dolusu araç getirir sokar misal, o araç 55bin altında kalıyorsa ham fiyatı %45 kazıktan devam eder o parti bitene kadar sanırım. bende emin değilim farazi.
ancak şu var çok iyi bir konuya değindin sen. euro 3.50 oldu. kriz patlak verirseki çoktan verdi çırpınıyoruz. euro 4ü gördüğü an zamsız araç kalmaz. yani ağbalın kıvırdığı gibi olmaz. sen türk arabası üretme, euro ile ithalata mahkum ol sonra kanunu 55bin diye çıkar. ciddi haksızlık yaptıkları. aynen dediğin gibi euro patlağı verdiği an arabalar hopp 100küsür kağat :) çakallığın kralı bunlarda.
Bu durumun önüne geçmek için sabit bir kur değeri belirlenir. Araç ithal döviz tutarı üzerinden ilgili kur'a karşılık gelen değere göre ötv belirlenir.
Günlük olarak piyasa verilerine göre işlem yapılmaz, arap saçı olur o zaman.
Isyan yok abi bir tek benim mücadelemle olmaz :D
GORA - İsyan Yok Abi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=acHMEq0tPa4)
şimdi şöyle, araç şirketi 1 gemi dolusu araç getirir sokar misal, o araç 55bin altında kalıyorsa ham fiyatı %45 kazıktan devam eder o parti bitene kadar sanırım. bende emin değilim farazi.
ancak şu var çok iyi bir konuya değindin sen. euro 3.50 oldu. kriz patlak verirseki çoktan verdi çırpınıyoruz. euro 4ü gördüğü an zamsız araç kalmaz. yani ağbalın kıvırdığı gibi olmaz. sen türk arabası üretme, euro ile ithalata mahkum ol sonra kanunu 55bin diye çıkar. ciddi haksızlık yaptıkları. aynen dediğin gibi euro patlağı verdiği an arabalar hopp 100küsür kağat :) çakallığın kralı bunlarda.
sizin verdiğiniz örnekte de ülkeye giriş fiyatı diyor fakat vw sitesinde net fiyat derken orada bayi karı distribütör karı falan da dahil onun üzerine kdv ötv falan ekleyip satıyorlar
neyi baz alacaklar net fiyat olarak eğer ülkeye girişi baz alırlarsa bu neti 56k lık passat etkilenmez
Kur artışını sadece araç alımına endekslememek lazım ithal > ihraç olduğundan kur daki her değişim bu ülkenin her vatandaşının cebinden çalıyor.
Bu iş sadece yerli girdi ile (TL ile alıp) döviz ile satan adamın işine yarar o da kısa bir süre, neticede TL ile aldığı malın fiyatı da kur'a bağlı olarak artacak.
Tüm çaba hazineye para sokmak şuan.
Ayrıca not artırımı gelse ne olur daha dün ""bunlara para ver istediğin notu" al diyordu zat*ı alileri.
Düz mantık ile demek ki bastılar parayı notu artırdılar :) Kısa vadeli bir düzelme öngörmüyorum ben ve bu durum oldukça can sıkıcı.
Herkes işine elindekine sahip çıkmalı maalesef iyi günlerin bizi beklediğini düşünmüyorum. Biraz pesimist bir söylem olsa da tüm veriler bu yönde bir algı oluşturuyor bende.
Umarım yanılırım.
sizin verdiğiniz örnekte de ülkeye giriş fiyatı diyor fakat vw sitesinde net fiyat derken orada bayi karı distribütör karı falan da dahil onun üzerine kdv ötv falan ekleyip satıyorlar
neyi baz alacaklar net fiyat olarak eğer ülkeye girişi baz alırlarsa bu neti 56k lık passat etkilenmez
Aşağıdaki link te çok net ve güzel bir şekilde anlatılıyor. (Kritik kelime İthalattaki KDV Matrahı)
Motorlu arac alımında Ozel Tuketim Vergisi nasıl hesaplanacak? (Ornekleriyle) | (https://vergiselbakis.wordpress.com/2015/04/24/motorlu-arac-aliminda-ozel-tuketim-vergisi-matrahi/)
dua edelimde fiat güzel araba yapsın, bide egea ya ncapten 5 yıldız aldırttımı tamamdır. Yeni premium arabalarımız hayırlı olsun
unutmadam ;A1 sportpack 1.0 TSI a ( 54,286 tl )piyango vurmuyo geri kalan ne varsa zamlanacak almanlardan
dua edelimde fiat güzel araba yapsın, bide egea ya ncapten 5 yıldız aldırttımı tamamdır. Yeni premium arabalarımız hayırlı olsun
unutmadam ;A1 sportpack 1.0 TSI a ( 54,286 tl )piyango vurmuyo geri kalan ne varsa zamlanacak almanlardan
1.2 tsi golfün boşu da 55 altı kalıyor =)
Olacak şey şu...
Önce açıklama yağılacak "vatandaşımın bindiği ekonomik arabadan almayacağız, zenginden alacağı" diyecekler...
Lükslere vergi gelecek, biz fakirler... hülooğğğ yapacağız... Adamlar gariban dostu, zengine koydular vergiyi diyeceğiz...
Sonra sessiz sedasız diğerlerine de vergi gelecek ve %95 kendilerinin olan basında yer almayacak ve biz neden olduğunu anlayamadığımız bir sızı hissedeceğiz bir yerlerimizde....
Bu söylediğimin aynısını %37den %45e doğru yükseltilen 1.6ya kadar olan grup için yaptılar... Önce zengine koyduk dediler ve %145lere çıkardılar 2,0 üstü arabaları %90lardan
Sonra %37 olan 1.6 vergilerini 40 ve 45e yükselttiler iki postada...
İyi beceriyorlar... Harbiden güzel beceriyorlar... ama ne beceriyorlar.... Kabul edelim iyi beceriliyoruz!
Kaba tabirle "ciğerlerini" biliyoruz artık...
Mevcutu düşürmezler yada sembolik bir şeyler yaparlar... Sonuç olarak Kumarhane mantığı geçerlidir. KASA her zaman kazanır :)
Golf tdi hıghlıne dsg bır ust dılımden olucagı ıcın vergısı cok yukselecek,
Golf tdi comfortlıne dsg etkılenmıyecek,
Tahmınım Doğuş Golfu hıghlıne paketlı olarak bundan sonra getırmez. Comfortlıne uzerıne extra ıkı ozellık koyup sınır fıyattan getırıp satar.
Kımse 130 bın ve uzerını golfe vermek ıstemez.
Golf tdi hıghlıne dsg bır ust dılımden olucagı ıcın vergısı cok yukselecek,
Golf tdi comfortlıne dsg etkılenmıyecek,
Tahmınım Doğuş Golfu hıghlıne paketlı olarak bundan sonra getırmez. Comfortlıne uzerıne extra ıkı ozellık koyup sınır fıyattan getırıp satar.
Kımse 130 bın ve uzerını golfe vermek ıstemez.
Tdi dsg comfort golfun vergisiz fiyati 57 bine yakın. Doğuş indirim yapmazsa otvden etkilenir. Hadi indirdiler vergiye sokmadılar diyelim kur artisindan dolayi elbet girecek vergi kotasina...
Izmir'de Cevirme Radar | Facebook (https://www.facebook.com/izmirdecevirme/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf)
Kısaca:
Ford Focus Titanium 1.5 Tdci PowerShift 98.320 TL’den 118.680 TL‘ye,
Ford Mondeo Titanium 1.6 TDCi Man. 113.895 TL’den 137.300 TL‘ye
Vw Golf AllStar 110 PS DSG 104.700 TL’den 126.240 TL‘ye
Vw Passat Comfortline 1.4 TSI Manuel 97.000 TL’den 117.100 TL‘ye
Opel Astra Excellence 1.6 Dizel 136 HP Man 99.400 TL’den 119.975 TL‘ye
Hyundai Tucson STYLE 1.6 T-GDI 4X2 DCT 99.000 TL’den 119.564 TL‘ye
Renualt Megane HB GT Line 1.5 dCi EDC 110 bg 99.150 TL’den 119.660 TL‘ye
Mercedes A 180 Style 7G-DCT 122 BG 110.100 TL’den 132.850 TL‘ye
Mercedes C 180 Style 7G-TRONIC 156 BG 139.400 TL’den 167.900 TL‘ye
BMW 118i Pure 136 BG Otomatik 103.000 TL’den 124.280 TL‘ye
BMW 520i Sedan Pure 170 BG Otomatik 179.000 TL’den 215.448 TL‘ye çıkmış olacak.
vay anam vayyy
ülkede rüşvet azaldı diyorlar babayı azaldı
1 araba almak için 2 araba parası da devlete yediriyoruz
bizim millet sırf adı golf/passat diye alır o arabaları 130-160 a (ner ne olursa fiyat)
çünkü milletçe görgüsüzüz, parası olan çıkarıp vericek alıcak sonra eşe dosta anlatıcak 130 a 1.6 tdi golf aldım, en dolusu diyerek böbürlenecek. biri de çıkıp demez ki iyi öpüldün diye, vay amuha der bizim millet mal, cahil, görgüsüz..
Kullanıcı
08-11-2016, 14:47
Yanılmıyorsam Saray ve eşrafını(şirin köy diyorum bunlara) araba filosuna 5000 küsur araba eklenmiş kendileri belki cari açığı kapatmak için yapıyor ama kendilerinin aldıkları arabalar nerden geliyor acaba
Kriz önlemek için basit basit önlemler alıyor ama bunlar anca günü kurtarır. En sonunda halkın parasıda biter o zaman görecem Şıvacı ordusunu
darkmoon
08-11-2016, 20:32
Şimdi siz çevreniz zengin yada sizin deyiminizle müsrif diye tüm Türkiyeyi öyle sanıyorsunuz ama ülkemizde malesef 30 yaşındaki araçlara parasızlıktan binen tonla insan var. Hadi onuda geçtim klimasız tekerlekli katil tofaşlara geçen ay antalya otopazarında 14-15 bin tl fiyat isteyen adamla pazarlık eden alıcıya şahit oldum. Tofaşa 15 dedi, adam 14e ver alayım dedi. Yani alıcısı da var :) Tabi ki saygı duyarım piyasa yüksekse 5bine ver diyemez adama. Ancak önceki postda da yazdım. Ben belgradda Dijital klimalı cam tavanlı, ....... tonla şeyli full paket peugeot 307 yi 2500euroya aldım (şuanki uçuk kurla bile 8.750 TL yapar, bu arada amerika seçimleri etkiledi yalanına da inanlar gördüm, burda kur 2 yıldır değişmemiş hiç. birtek türkiye mi etkileniyor? :) ), Yine tr piyasamızda 85-90 binleri bulan bmw e92 3.20D En full varyasyonuda burada 7000 euroya buldum (yine uçuk euro kuruyla 24.500TL) bu arada bahsettiğim araçlar kazasız boyasız. Zaten kaza yapan araç çöpe gider bu klasmandakiler. Kimse tamir ettirmez.
Yani demem o ki, fakirlerde bmw mersedes kullanabiliyor, fakirlerde jeep alabiliyor. Bu forumda ben fakirim 60binlik araba alabilirim diyen arkadaş belgradda porsche cayanne alabilir. Niye türk insanıda güzel araca binmesin? Bu güzel halk hak etmiyor mu azıcık kıçının rahat etmesini? Neden klimasız tenekelere 10 15 bin versin ki? 5bin euro gibi rakama neden Güzel bir SW Passata binmesin? Yada güzel emektar köylümüz neden bi mitsubishi L200 suv jip neyse ondan alamasın ki? Yanlış anlama yazdıklarım sana değil genele, sadece bir iki sana katıldığım ve katılmadığım noktalar var o yüzden alıntı yaptım senden.
Sana katıldığım noktada şu, hükümeti eleştirmek gerçekten anlamsız, tamamen bu halkı eleştirmemiz lazım çünkü hiç bir şeye dur kardeşim tamam oy verdik seni seçtik ama bizi soy diye değil daha zengin et diye yaptık demiyor. Arabası olmayanlar, dendiği gibi kendi alım gücünü iyileştirmeyi düşünmek yerine, alma ihtimali olana oh iyi olmuş ipnelere düşüncesine giriyor :) yani haklısın tamamen halkımızın halt yemesi. herşeyi körü körüne savunuyoruz, sevdiğimiz insanları eleştirmediğimiz gibi eleştirene de kızıyoruz. Hastane yapar yol yapar köprü yapar doğru yapar taktir etmeliyiz. Ama eleştirilecek yanlarını da eleştirseler ondan sonra isterlerse %90 oy alsınlar gocunmam sevinirim. Önceki seçimlerde oyları düşmeseydi 1300 TL yaparlar mıydı asgari ücreti gibi? Bence arada bir sopa göstermeli artık bu halk.
sen olayı çok yanlış anlamışsın mevzu zengin fakir olayı değil.. sen olayı zengin fakir edebiyatına çekersen mevzu çok yanlış yerlere gider..
emin olki o 15 bin tl doğan için pazarlık yapan insan 10 bin tl ye gırtlağına kadar dolu rover 820 de alabilir 15 e maximada alabilir alfa 156 da alabilir.. daha bir ton araç sayarım.. esas şu fakir fukara bahanelerinin arkasına artık saklanmayalım..
klasik bahaneler 15-20 ye doğan var o zaman 15-20 bine gırtlağına kadar dolu omegada var 166 da var hadi diyiceksin parça v.b tamam fark etmez .. mercedesden örnek veriyim eski 84 model 85 model 200 - 300 ler seller falan filan var bmw e34 ler var ki doğanla şahinle bu araçların hiç biri kıyaslanmaz.. var yani kısaca.. bu modelleride gelişi güzel yazarken aklıma geldi yazdım öyle bir şey için yazmadım yoksa bir sürü araç var pazarda rakamları sürünen..
evet benim halkım herşeyin en güzelini hakediyor ama benim halkımdan bir kesim diyelim 10-15 bine şu yukarda yazdığım konforlu lüks dolu doğan şahine göre çok daha güvenlikli araçları almak varken gidip doğan şahin alıyorsa o paralara bugün sen ötv yi kaldırsanda emin olki o dediğin kesim gene gidip bmw mercedes almıycak.. parası olsada almıycak.. yani senin dediğin gibi cayanne falan almaz.. çünkü bu para değil zihniyet meselesi. o yüzden diyorum mevzu zengin fakir olayı değil.
Yanlış anlaşılmasın burda doğanı şahine bir lafım yok onlarda bir zamanlar bu ülkenin kahrını yükünü çekti.. ona 15 bin -20 bin veren insan o araca duyduğu manevi sevgi bağdan veriyor olabilir çok hastası var seveni var saygım sonsuz.. hala tertemiz orda burda ahırdan çıkan 3 bin 5 bin km de olanlarına astronomik ücretlere satılıyor..
burda olayı o yüzden zengin fakire hiç getirmeyelim.. zenginlik fakirlik insanın birazda ruhunda içindedir.. her şey para değildir.. keyfi zevki olan insan çok az paraylada gayet zengin bir hayat yaşayabilir tabii az paraya yapılan her zevkin keyfin bir bedeli vardır işki o bedeli göze alabilmekte.
Tasarı kabul edildi, geçen hafta bi yakınım 174 ten aldı 3.20i 40. Yıl paketini, şimdiden 184 oldu
free-hifi
16-11-2016, 22:48
Off istikrar
Tasarı kabul edildi, geçen hafta bi yakınım 174 ten aldı 3.20i 40. Yıl paketini, şimdiden 184 oldu
Daha oranlar kategoriler belli olmadi verginin gelecegi kesinlesti orasi ayri
Tum araclara zaten euro dan kaynakli zam geldi
Eger onceden konusulan %74 otv gelirse o arac 209 bin TL olur euro nunda artmis olmasini sayarsak 220 bin TL olur..
kalipson
16-11-2016, 23:43
Sanki sonsuza kadar sıfır, orta düzeyde bi BMW alamayacak gibi hisseden bir ben miyim acaba ??? :)
Kullanıcı
16-11-2016, 23:47
Sıfır araba alanda hak ediyor.Millet yeni ötv zammı gelmeden önce sıfır araba alma derdinde,arkadaş maden memnun değilsin alma sıfır araba elindekinin kıymeti bil yada ikinci el araba al.
Ben kendim 2011 model(sıfır almadık) yaklaşık 30 milyar değerinde bir arabaya sahibim.Almak istediğim arabaların en genç olanı en az 10 yaşında allah izin verir bunlardan bir tanesi alırsam bozulana çürüyene kadar kullanmak istiyorum yoksa elimdeki ile devam edicem.
Grimlord
17-11-2016, 00:12
Sanki sonsuza kadar sıfır, orta düzeyde bi BMW alamayacak gibi hisseden bir ben miyim acaba ??? :)
Babam bundan 10 sene önce ne zaman İstanbul yolundaki Mercedes bayisinden geçsek " inşallah biz de bir gün girer içeriden bişey alırız" diyodu, geçen yine geçtik "baba?" dedim adam patır patır sövmeye başladı, dedim tamam o zaman :D
Dün Honda yetkili serviste çalışan bir arkadaşımla konuştum, şu an 155.000 TL ye satılan 1.6 diesel otomatik CR-V ler için yeni fiyat tahminleri 195.000-200.000 TL civarı..
Delirmiş bunlar..
Çekirdek gibi yeni Civic satıyorlarmış. Millet zam gelecek diye çıldırmış gibi Civic alıyormuş. 90bin TL ye o civic leri alan kişiler de delirmiş..
kalipson
17-11-2016, 10:57
Ben almıyorum kardeşim.
Alanlar düşünsün. Mesele imkan meselesi değil. Kazıklanma meselesi.
Böyle saçmalık olmaz yaa...
Zam gelecek diye sağa sola saldırıp ipini koparmış gibi araba alanlara da Allah akıl fikir ihsan etsin. Bu zihniyet yüzünden bu haldeyiz.
Ben almıyorum kardeşim.
Alanlar düşünsün. Mesele imkan meselesi değil. Kazıklanma meselesi.
Böyle saçmalık olmaz yaa...
Zam gelecek diye sağa sola saldırıp ipini koparmış gibi araba alanlara da Allah akıl fikir ihsan etsin. Bu zihniyet yüzünden bu haldeyiz.
Bir çoğu şimdi alayım zam sonrası üstüne koyar satarım diye düşünen insanlar.
Asık kazığı kendilerine atıyorlar farkında değiller.
Şimdi millet arabalar pahalılaştı motorsiklet alalım dese o sektörde bir hareketlenme olsa hemen orada da ötv artışı olacak.
Akıl tutulması başka bir açıklaması yok.
S.Özeren
17-11-2016, 11:36
Leon tdi dsg 5 bin TL zam yedi 2 gün önce bu konu ile alakası yok dimi ?
Leon tdi dsg 5 bin TL zam yedi 2 gün önce bu konu ile alakası yok dimi ?
Oyro'dan ötürü.
Kullanıcı
17-11-2016, 11:48
Yıl başından sonra bakıyım bmw 40.yıllar 1.6 f10'lar ve önemlisi doğuş grubu ne yapacak.Ama buraya yazıyorum millet 1.6 tdi golf 130 milyar verir bide 130'luk hava.
Sıfır araba sevdasından vazgeçmediğimiz sürece düzelmez bu ötv işleri
Kamu spotu:
http://i.hizliresim.com/m4lM2R.jpg (http://hizliresim.com/m4lM2R)
imprezaWRC
17-11-2016, 12:03
Maliye Bakanı'nın açıklaması !!!
İhracat Zirvesi'nde konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni ÖTV düzenlemesiyle ilgili 'Meclis onayı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da 'olur' alındıktan sonra düzenlemeyi 'hemen' hayata geçirmeyi planladıklarını söyleyerek şöyle de bir örnek verdi: "Türkiye'de satılan otomobillerin yüzde 96'sı 1600 cc'nin altında. Sırf düşük vergili olması için Türkiye'ye özel üretimler var. Düşünün 1600 cc'den düşük spor arabalar var. Tarabya'da Boğaz'da yola çıkıyor, herkes ona bakıyor. Benim zavallı yerli otomobilin vergisiyle aynı..." dedi.
Gerisi burada : Maliye Bakanı Ağbal: Otv Artacak (http://www.milligazete.com.tr/maliye_bakani_agbal_otv_artacak/436056)
Tarabya'da Boğaz'da gezinen 1600cc'den düşük spor otomobili gören var mı? Benim zavallı yerli otomobilim nasıl bir laftır, madem zavallı diyorsun o zaman onun ötv'sini indir.
e-bebek ve joker'deki kapmanyaları takip edelim, bizi bundan sonra anca akülü otomobiller paklar.
Kullanıcı
17-11-2016, 12:05
Maliye Bakanı'nın açıklaması !!!
Gerisi burada : Maliye Bakanı Ağbal: Otv Artacak (http://www.milligazete.com.tr/maliye_bakani_agbal_otv_artacak/436056)
Tarabya'da Boğaz'da gezinen 1600cc'den düşük spor otomobili gören var mı? Benim zavallı yerli otomobilim nasıl bir laftır, madem zavallı diyorsun o zaman onun ötv'sini indir.
e-bebek ve joker'deki kapmanyaları takip edelim, bizi bundan sonra anca akülü otomobiller paklar.
Bmw 418i demiştir herhalde
Bir çoğu şimdi alayım zam sonrası üstüne koyar satarım diye düşünen insanlar.
Asık kazığı kendilerine atıyorlar farkında değiller.
Şimdi millet arabalar pahalılaştı motorsiklet alalım dese o sektörde bir hareketlenme olsa hemen orada da ötv artışı olacak.
Akıl tutulması başka bir açıklaması yok.
Bende elimde biraz nakit var döviz altın yüksek diye ortalama bir motor alayım biraz biner hevesimi aldıktan sonra satarım diye düşünüyordum. Kendimi kötü hissettim şimdi :)
onu bunu bilmem de mehmet şimşekin bugün twitterdan bir itirafı var herkes kendini hazırlasın artık
türkler 17. devletini batırıyor..
guneş gazetesinin otv zammına mujde demesi - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/gunes-gazetesinin-otv-zammina-mujde-demesi--5229904?a=popular)
kalipson
17-11-2016, 13:32
Bu işin sonu 2009'daki gibi sağlam bi ÖTV indirimine çıkacak gibi. Satışlar bıçak gibi kesilecek bence.
Ahan da buraya yazıyorum. :)
Bende elimde biraz nakit var döviz altın yüksek diye ortalama bir motor alayım biraz biner hevesimi aldıktan sonra satarım diye düşünüyordum. Kendimi kötü hissettim şimdi :)
Benim bahsettiğim kesim tam manasıyla vag grubundan araba alıp 3 ay binip bunun aynısı için 6 ay sıra var yazıp, aldığı fiyatın üzerine de 3-5 koyup satan insan kitlesi. (Bkz:Çakal)
Hani senin durum bunla pek alakalı değil :) Gönlüne göre alıp bin bence , kazasız belasız inşallah.
Kullanıcı
17-11-2016, 13:42
Ötv'yi artırsan ne yazar halktan gelen bir karaaarr vardır.(hülooogg,biat biat,hazreti)
şaka maka ülke en sonunda şarjı biten telefon gibi Rte'le birlikte kapanacak o zaman olacaz pakistan, olacaz arap ülkesi
halilcakir
17-11-2016, 13:46
Leydiyiz en gentilmını
şimdi
bundan önce %90 ötv uygulanan 2000cc ye kadar olan arabaların ötv kaça çıkacak
bundan önce %145 ötv uygulanan 2000cc üstü arabaların ötv kaça çıkacak net bilen varmı tayyip devirme dışında?
Kullanıcı
17-11-2016, 13:49
Leydiyiz en gentilmını
şimdi
bundan önce %90 ötv uygulanan 2000cc ye kadar olan arabaların ötv kaça çıkacak
bundan önce %145 ötv uygulanan 2000cc üstü arabaların ötv kaça çıkacak net bilen varmı tayyip devirme dışında?
http://i.hizliresim.com/yNdGQ7.jpg (http://hizliresim.com/yNdGQ7)
halilcakir
17-11-2016, 13:51
Kullanıcı teşekkürler
Ben 2017 yılını çok canlı görmüyorum. Tasarruf yapmak lazım biraz. Bu kurlar böyle giderse dikkat etmek lazım .
imprezaWRC
17-11-2016, 14:03
Toyota'ya ve Subaru'ya mail attım. Çıplak fiyatı 54.000 TL olan 1.6 turbo Land Cruiser 200 ve 1.6 turbo Impreza STi, Forester ve Outback yapsınlar.
Ya da otomobilleri motorsuz olarak ithal etsinler, biz motorsuz olarak alalım sonra üzerine sandık motor, egzoz..vs alır taktırır kullanırız. Böyle motorsuz olarak otomobil ithal edilebiliyor mu, illa sistemde bir açık vardır.
individual
17-11-2016, 14:06
Yukardaki vergi oranlarına göre 2017 ilk 6 ayını izlemek lazım.satışlar ne olucak merak ediyorum.
ÖTV %40'dan 45'e çıktığı sene araba satamayız satışlar bıcak gibi keser demişlerdi ve o sene satışlarında %5 ve %10 artış olmuştu.
bakalım bu oranlara göre nasıl olucak satışlar.
imprezaWRC
17-11-2016, 14:12
Yukardaki vergi oranlarına göre 2017 ilk 6 ayını izlemek lazım.satışlar ne olucak merak ediyorum.
ÖTV %40'dan 45'e çıktığı sene araba satamayız satışlar bıcak gibi keser demişlerdi ve o sene satışlarında %5 ve %10 artış olmuştu.
bakalım bu oranlara göre nasıl olucak satışlar.
Ben sana olacağı söyleyeyim, 1 OCak 2017 'e kadar küfür kıyamet sonra satışlar yine artar.
Bu sefer biraz zor artar gibi
Çünkü artan kurdan dolayı araçlar pahalı olmaya başladı henüz pahalı olmayanlarıda takip edin kurdan dolayı direnmeleri çok uzun sürmeyecektir üstüne birde güzel bi vergi artışı ile çöküşe doğru gidebilir..
Ama satışlarda artış olursa şaşırmam sıradan bir türk vatandaşı olarak hiç bir şeye şaşırmamayı öğrendim..
individual
17-11-2016, 14:20
Ben sana olacağı söyleyeyim, 1 OCak 2017 'e kadar küfür kıyamet sonra satışlar yine artar.
Katılıyorum abi party hard hesabı.
2017 senesinde 2016 ve 2015'e göre satışlar %50 düşse hemen geri çekilir ama sıkıntı yok bizim millet'de ben hep 50TL'lik alıyorum diyecekler o hesap :)
GökhanAkarsu
17-11-2016, 14:23
Merhaba
şimdi biz eve
yeni kasa C180 amg aldık bayiden 0 km.
163.500
tescil işlemleri ile birlikte
164.500 e
ötv zammı bize vurmadı
bir yandan seviniyorum zamdan önce aldık diye bir yandanda bu zam olayına üzülmüyor değilim..
bu zam olayı kesinleştimi ayrıca.
individual
17-11-2016, 15:05
Bayiler ile iletişime geçmek lazım aslında.Tam detay'ı onlar bilir bence.Nede olsa satış yapıcaz diye ellerinde depo'da bir sürü araba vardır.
Gerçi bağzı bayiler bu haberi kötü kullanıp bak 2017'den sonra araba daha pahalı olucak alın hemen diyip ekstra satış yapma olayınıda girmiş olabilirler.
Bu işin sonu 2009'daki gibi sağlam bi ÖTV indirimine çıkacak gibi. Satışlar bıçak gibi kesilecek bence.
Ahan da buraya yazıyorum. :)
Katılıyorum. İyi fiyata donanımlı araçlar hayal değil. Acele etmemek lazım. Bu dönemin sonunda ötv indirimi, hurda teşviği falan gelecek illa ki.
ne diyonuz şimdi gaz mı fren mi :D
Ya bişi sorucam bu ötv nin kaldırılması ile ilgili bir avukat bir sosyal bilmem ne kurumu, bir oda oba ocak başkanı , siyasi bir parti vs. kimse birşeyler hazırlamıyomu ya cebimden para vericem o kuruma her türlü destek çıkıcam ya,
çıkıyosada bastırıyomu hükümet vs. ? varsa bildiğiniz söyleyin iyice suyunu çıkarttılar arkadaş dolar,euro,altın çıkmış hayat pahalılanmış ne bir ev alabiliyoruz ne bir araba karnımızı zor doyurucaz yakında bu nedir ya.
ben hala otomotiv piyasası hızlansın sene sonu bayiler araba satsın ekonomiye katkı olsun kanatindeyim yılbaşından sonra şöyle oldu böyle oldu hayata geçmicek ötv zammı
individual
17-11-2016, 15:41
Şimdi arkadaşlar tuik'sitesinden bir araştırma yaptım.
ÖTV 2014 yılında %40'dan %45'e çıkmış.
O seneler araç bayileri başta olmak üzere ve kullanıcılar araba satışları durur sıkıntı olur kimse araba almaz bak ötv indirimi gelir 6 ay sonra demişlerdi.
Tuik'in sitesinde bir data buldum.O data bu sözleri yalanlıyor.
2012 Yılı ÖTV %40 araç satış toplam 17033413Toplam 8648875Otomobil
2013 Yılı ÖTV %40 araç satış toplam 17939447Toplam 9283923Otomobil
ÖTV Zam Yapıldığı yıl
2014 Yılı ÖTV %45 araç satış toplam 18828721Toplam 9857915Otomobil
2015 Yılı ÖTV %45 araç satış toplam 19994472Toplam 10589337Otomobil
2016 Yılı ÖTV %45 araç satış toplam 20801620Toplam 11109440Otomobil
Gördüğünüz gibi satışlar devam etmiş hatta ötv arttığı için satışlarda artmış ilginç (Piyasada para yok deniyordu)
Trafikdeki toplam araç sayısı ve Otomobil satışları.
Sıkıntı yok yani :)
Burada bahsedilen katalitik konvertörü aracın emisyon türü ile ilgili bir durum. Egzozdan yayılan gazların belli oranlar aralığında olması gerekiyor. Görüldüğü üzere yeni düzenleme bu oranları Avrupa normlarına bağladı. Avrupa normları günden güne yenileniyor. Euro 1 ile başlayan emisyon tanımlama süreci günümüzde Euro 6'ya kadar ulaştı. Yani alacağınız araçta emisyon türünün Euro 6 olmasına dikkat ederseniz, ÖTV'de yarı yarıya indirim uygulanabilir.
bi haberden alıntıladım. bazı araçlarda eu 6 ibaresi var mesela ne olacak bu durumda. yeni yönetmelikte bu ötv'nin yarı yarıya olması gibi birşey var mı.
individual
17-11-2016, 15:50
Edit:yanlış bir anlatım oldu trafik'deki araç sayısı rakamlar arkadaşlar.
Örnek olarak 2013 yılında araç 9283923 otomobil varmış türkiye karayollarında.2014 yılında zamdan sonra rakam aynı kalmamış artmış 9857915Otomobil 573992 araç satılmış zamdan sonra :)
kalipson
17-11-2016, 15:54
Şimdi arkadaşlar tuik'sitesinden bir araştırma yaptım.
ÖTV 2014 yılında %40'dan %45'e çıkmış.
O seneler araç bayileri başta olmak üzere ve kullanıcılar araba satışları durur sıkıntı olur kimse araba almaz bak ötv indirimi gelir 6 ay sonra demişlerdi.
Tuik'in sitesinde bir data buldum.O data bu sözleri yalanlıyor.
2012 Yılı ÖTV %40 araç satış toplam 17033413Toplam 8648875Otomobil
2013 Yılı ÖTV %40 araç satış toplam 17939447Toplam 9283923Otomobil
ÖTV Zam Yapıldığı yıl
2014 Yılı ÖTV %45 araç satış toplam 18828721Toplam 9857915Otomobil
2015 Yılı ÖTV %45 araç satış toplam 19994472Toplam 10589337Otomobil
2016 Yılı ÖTV %45 araç satış toplam 20801620Toplam 11109440Otomobil
Gördüğünüz gibi satışlar devam etmiş hatta ötv arttığı için satışlarda artmış ilginç (Piyasada para yok deniyordu)
Trafikdeki toplam araç sayısı ve Otomobil satışları.
Sıkıntı yok yani :)
İyi de %40'tan %45'e çıkması ile %45'ten %74'e çıkması aynı olay mı Allah aşkına
individual
17-11-2016, 15:57
İyi de %40'tan %45'e çıkması ile %45'ten %74'e çıkması aynı olay mı Allah aşkına
İşte %74 olsun bende görelim diyorum.2014 yılında'da böyle yazıldı cizildi diyorum.Tepki yok millet'de benzine zam yapılıyor protesto edelim diyoruz yok.
1 hafta kimse benzin almasın bakın bakalım o rakamlar nasıl iniyor.Bunun örneklerini diğer devletler yaptığında aldıkları tepkileri gördük geri adım attılar hep.
kalipson
17-11-2016, 15:59
Katılıyorum. Ama bu sefer farklı olacağına eminim desem yeridir. Çünkü aradaki fark bu sefer muazzam
Daha oranlar ve hesaplama usulleri belli olmadı biz 55K 1600CC vs konuşuyoruz.
Kanun tasarısında 1kat'a kadar arttırabilir yazıyor.
İlgili oranlar 01.01.2017 Den itibaren geçerli olacaktır. GökhanAkarsu
Gaz fren mi konusunda net bir şey söylemek zor son dk da 55 lik rakam 50 ye çekilir arada kalınabilir.
Şuan dediğim gibi bir oran telaffuz etmek doğru değil netleşmedi çünkü.
Kur'un 2017 de daha geriye gelmeyeceğini ön görerek şuan bayiden en indirimli rakam ile almaya çalışırım alacak olsam.
Yani ötv vurmasa bile kur dan dolayı alınacak araç fiyatı artacak bkz: BMW 10K koymuş bile.
Net oranlara göre yeniden yorumlarız elbette.
imprezaWRC
17-11-2016, 16:56
Bu sefer biraz zor artar gibi
Çünkü artan kurdan dolayı araçlar pahalı olmaya başladı henüz pahalı olmayanlarıda takip edin kurdan dolayı direnmeleri çok uzun sürmeyecektir üstüne birde güzel bi vergi artışı ile çöküşe doğru gidebilir..
Ama satışlarda artış olursa şaşırmam sıradan bir türk vatandaşı olarak hiç bir şeye şaşırmamayı öğrendim..
Bu toplumun ne yazık ki 2'den fazla yüzü var. Evde başka, komşuda başka, işte başka, aşkda başka, yolda başka, tatilde...vs Tarihtede bir dolu örnek var/dır. Beraber gaza gelip yola çıkarsın, yöneticinin karşısında bir bakmışın sadece sen varsın.
Bugün sana bu fiaytlar ne böyle ben hayatta otomobil almam diyen adam bakarsın ertesi gün kapıya gıcır gıcır 0km otomobili koyar. O yüzden bende şaşırmamayı öğrendim.
individual
17-11-2016, 16:57
Bu toplumun ne yazık ki 2'den fazla yüzü var. Evde başka, komşuda başka, işte başka, aşkda başka, yolda başka, tatilde...vs Tarihtede bir dolu örnek var/dır. Beraber gaza gelip yola çıkarsın, yöneticinin karşısında bir bakmışın sadece sen varsın.
Bugün sana bu fiaytlar ne böyle ben hayatta otomobil almam diyen adam bakarsın ertesi gün kapıya gıcır gıcır 0km otomobili koyar. O yüzden bende şaşırmamayı öğrendim.
İşte bende abi bunu diyorum.Çevremde bunu çok yaşadım piyasa kötü iş yok diyip 100K üstü arabayı 1 hafta sonra alan gördüm :)
bende zamın bir şekilde yasalaşmayacağını düşünenlerdenim
sanki bütçeyi toparlayamamışlarda son 2 ayda bir hareket getirmek için uğraşıyorlarmış gibi
yoksa bütün tvler gazeteler neredeyse müjde olarak veriyor haberi
Kullanıcı
17-11-2016, 17:05
Ben hep 50 liralık medya takip ediyorum.
Yukarlarda da bir arkadaş ötv kakmasın bahsetmiş,hangi parti gelirse gelsin ötv kaldıramaz çünkü devletimiz geliri yok bayramda harçlık bekleyen çocuk gibi.Belki azalabilir
individual
17-11-2016, 17:06
https://youtu.be/O6xxzwAMJtM?t=23m50s
Yoksul 1986 - YouTube (https://youtu.be/O6xxzwAMJtM?t=23m50s)
Özeti.
Biz varya biz .... millet bugun kosa kosa bayilere gitmis , bmw , mercedes bayilerini telefon ile bi arayin imkan yok danisman ile gorusmeye cunku halkimiz 10 _ 20 lira ucuza araba alicak ya gorende derki bedava dagitiyorlar...gunde bikere aranan araclarim bugun 5_6 kez arandi noldu lan bi gecede? Biz hak ediyoruz bunu ,bugun bayiye giderek resmen boyun egiyorsun gelecek zam ' a . Ve daha oran moran belli degil, bu bile isleri hizlandrmaya yetti bellki fiyatlar 3_5 lira oynuyacak
2 litre bir çok arabaya dokunmayacak zam , eğer yazıldığı gibi çıkarsa. Kur farkından muhakkak yükseliyor fiyatları ama en azından ötv değişmeyecek gibi duruyor. Alt orta segment arabada ise şöyle bir durum var ;
Yazıldığı gibi gelirse bugün çıplak fiyatı 56-57 bin TL olan arabaların muhtemelen çıkış fiyatını aşağı çekecekler mecburen . Çünkü çıplak fiyatta 1000-2000 Tl fazla olan aracın TR satış bedelinde neredeyse 20 bin fark olacak.
54 bin çıplak fiyatı olan araba yaklaşık 94 bin
56 bin çıplak fiyatı olan araba yaklaşık 115 bin.
Böyle bir parametre kullanıldığında 100 Bin - 105 bin 110 bin TL lik araba hiç satılmayacak piyasada. Enteresan gerçekten.
95 bin bandında ve altında bir çok araba göreceğiz gibi duruyor. Üst dilime girmekte sakınca görmeyen markalar muhtemelen piyasada patlayacaktır. En çok, Türkiye de çakılı çivisi olmayan Doğuş grubu ve BMW grubu ile yanında yanan Mercedes etkilenecek gibi duruyor.
Ben halen yerli üreticinin elinden neden tutulmadığını anlayamıyorum. De ki Türkiye'de % bilmem kaç oranı yerli imalat olan araba için ötv oranı %30 . Aynı vergi alındığı halde fabrikayı buraya açmanın yerli tüketicimiz yani bizler için bir avantajı kalmıyor. Ya da yatırım yapmayı düşünen ve yerli üreticiyi hedef almayı planlayan firmalar için de cazibe kalmıyor.
Yerli indirimi olsa da vw buraya bir passat golf tesisi kursa zaten milli aracımız belli olurdu :D
Bir şey daha yazacağım , sadece başka bir perspektiften bakalım, bir senaryo uyduruyorum. Çıplak fiyata göre vergi uygulanması konusu.
Bugün bazı lüks markaların 1.6 litre araçlarında yurtdışı çıkış fiyatı, aynı modelin 2 litre olanlarından bile daha fazla. Listeye bakıyorsun e180 çıkış 100 liraysa e200 çıkış 97 lira falan. Ya da 320ied 25 bin eur , 320d 22 bin eur gibi. Bunu bayiye sorsan 2 litre arabalarda vergi yüksek olduğu için fabrikadan özel iskonto veriliyor vs şeklinde zırvalıyorlar.
Gelelim ana konuya. Mesela bugün ithal edip 115 bine TR de mal edebileceğin ve elini sallayarak 150 bine satabileceğin araba var diyelim. Bunu ithal edip sattığında 35 bin lira kar edip vergisini ödüyorsun doğal olarak.
Şimdi düşün ki distribütör fabrika ile anlaştı, çıkış fiyatını yükselti kasıtlı olarak. Araba Türkiye'ye 145 bine geldi. Distribütöre kdv ötv den kaçan bir şey yok , distribütöre tek kaçan burada ettiği kar. Çünkü kdv ötv alıcı tarafından yani bizler tarafından zaten ödeniyor. Devlete kaçan ise yurtdışına kaçan para.
Bu durumda ne oldu? Distribütör 145 e getirdiği arabayı 150 bine sana sattı. 5 bin kar etti sadece. ( Hani diyorlar ya 300 eur -500 eur kar ile satıyoruz arabaları diye. Belki de doğrudur yani :D )
Bu sayede yurtdışına misal 20 bin eur göndereceğine 25 bin gönderdi. Devlete bu noktada kaçtı kafadan. Distribütör doğru düzgün kar etmediği için vergiyi az ödedi. Orada da devlete kaçtı. Daha sonra distribütör yurtdışında fabrikadan kar payını aldı. İstediği zaman ülkeye soktu vergisiz şekilde.
İşte bu yasa ile aslında devlet üst limiti de belirlemiş olacak gibi duruyor. Limiti aşan firmalar zaten rakiplerinden çok uzaklaşacağından satışları düşecektir.
Bu arada ben 170-180-190 bine satılan Premium 1,6 araçlardan korkunç ötesi kar ettiklerini düşünüyorum. Hatta tahminim , bu markalar %74 ötv ye düşseler bile aynı fiyattan bu araçları rahat rahat satabilirler bence . O derece yani.
edit olmadığı için ufak örneğini de yazayım buradan.
C200d amg ( 1,6 litre) çıplak fiyat 114 bin
E200d Amg (2 litre) çıplak fiyat 105 bin :D :D :D
gümrük birliği anlaşması imzaladı bu ülke. türkiye'de üretim yapan markaları bırakalım, milli marka oluştursalar bile özel vergi indirimi yapamazlar.
Şimdi arabalar zamlandı mı yoksa zamlanacak mı daha?
Liste fiyatlarına bakıyorum uçmaya başlamışlar şimdiden...
Kullanıcı
17-11-2016, 21:39
Şimdi arabalar zamlandı mı yoksa zamlanacak mı daha?
Liste fiyatlarına bakıyorum uçmaya başlamışlar şimdiden...
Abi şuan ki fiat artışı bayilerin kur döviz savunması 2017'den itibaren artacak tabloyu 18 sayfa da paylaştım muhtemelen tablodaki gibi olacak
Teşekkürler kardeşim, 0 faizli kampanyalar başladı bir de ondan da fiyatları bi tık yukarı çekmiş olabilirler.
Mercedes C misal 90 bine 24 ay sıfır faiz veriyor, bmwde de 3ler için benzer bişey var. Audi de yapmış birşeyler.
Bayilerde araba var mı ki
Gülsoy da e bulamadık :)
gümrük birliği anlaşması imzaladı bu ülke. türkiye'de üretim yapan markaları bırakalım, milli marka oluştursalar bile özel vergi indirimi yapamazlar.
Gözetim uygulamaları var, anti damping vergileri var. Yapmak istedikten sonra çok çeşitli çözümler mevcut kanunlarda.
Sinan'S2k
18-11-2016, 09:53
Bayilerden aldığım birkaç fiyatı söyleyim arkadaşlar. Audi A3 1.6tdi sport sedan 128000TL, A4 1.4tsi 143000TL,
Bmw 318i Mjoy estoril blue 153000TL, 118i Mplus estoril blue 122000TL, 116d mplus estoril blue 133000TL
Mercedes C180 Amg 164000TL, Dolu CLA200 Amg 147000TL
%45 den %74 olayı kesin gibi diyor bayiler bu arada.
vectra-tuner
18-11-2016, 10:16
Gözetim uygulamaları var, anti damping vergileri var. Yapmak istedikten sonra çok çeşitli çözümler mevcut kanunlarda.
Gümrüklerde yeni tebliği yayınlandı, 1 hafta oluyor... Kırtasiye malzemeleri büro malzemeleri 2-3 sayfa tümüne ciddi oranda vergi geldi, amacı ise ithalatı frenlemek... Asıl 1.1.2017 itibarı ile gümrüklerde tüm ürünlere güncellemeler gelecek ve beklentim plastik bazlı ürünlere çok ciddi vergi uygulamaları olacak.. Şu anda çok büyük bir döviz sıkıntısı ve dağ gibi bir borç var.. Herkes doları tartışıyor ama bence fiyatı ne olursa olsun Doları bulduklarına şükretmeleri lazım...
Gümrüklerde yeni tebliği yayınlandı, 1 hafta oluyor... Kırtasiye malzemeleri büro malzemeleri 2-3 sayfa tümüne ciddi oranda vergi geldi, amacı ise ithalatı frenlemek... Asıl 1.1.2017 itibarı ile gümrüklerde tüm ürünlere güncellemeler gelecek ve beklentim plastik bazlı ürünlere çok ciddi vergi uygulamaları olacak.. Şu anda çok büyük bir döviz sıkıntısı ve dağ gibi bir borç var.. Herkes doları tartışıyor ama bence fiyatı ne olursa olsun Doları bulduklarına şükretmeleri lazım...
Evet , şu an mevzuatta bazı değişiklikler olmakta. Olmaya da devam edecek gibi duruyor. Dışarı kaçan parayı yavaşlatma çabası var. Dövizin yükselmesi bir bakıma zaten ithal mal fiyatlarını uçuracağı için talepte azalma muhakkak olacaktır. Diğer taraftan en büyük çıkış enerji tarafında yaşanıyor , dolayısıyla döviz artışı o açıdan bir sorun.
kalipson
18-11-2016, 11:32
Bayilerden aldığım birkaç fiyatı söyleyim arkadaşlar. Audi A3 1.6tdi sport sedan 128000TL, A4 1.4tsi 143000TL,
Bmw 318i Mjoy estoril blue 153000TL, 118i Mplus estoril blue 122000TL, 116d mplus estoril blue 133000TL
Mercedes C180 Amg 164000TL, Dolu CLA200 Amg 147000TL
%45 den %74 olayı kesin gibi diyor bayiler bu arada.
116d'de sunroof var mıydı peki?
Eğer sunroof varsa, fiyat geçen sene ile neredeyse aynı. Enteresan.
Sinan'S2k
18-11-2016, 12:31
116d'de sunroof var mıydı peki?
Eğer sunroof varsa, fiyat geçen sene ile neredeyse aynı. Enteresan.
Sunroof var.
free-hifi
18-11-2016, 12:33
Anlamadigim bir şey var madem zam var diyorsunuz neden araba alıyor sunuz kalsin bayilerin elinde bırakın
Bana tecavüz edecek bey ve beyfendiler aranıyor . Evleniriz ondan sonra ayooooll.
Bebeğim dediğim anda vur banaaaağğğ
Anlamadigim bir şey var madem zam var diyorsunuz neden araba alıyor sunuz kalsin bayilerin elinde bırakın
Borca girip, dara düşüp o araba bi şekilde alınır. Devlette bunu biliyor. Herkes aynı anda tepki gösterse satışlar bıçak gibi kesilse ne olur? O zam geri döner. Ama insanlar dün haberi duydu bayiye koştu. Niye zamdan sonra geçiririz birine diye.
Şart mı sıfır almak. Alma abicim git 2. el düşük km de al aynısından daha uyguna.
Ben bu insanlardaki sıfır aşkını bir türlü çözemedim.
Çok zengin bir toplum olsak anlarım da.
Pazarda çürük yiyecek toplayan insanların azımsanmayacak kadar az olduğu bir ülkede yaşarken bu kadar müsriflik akıl karı değil.
Alacak bile olsam sırf şu zam dan dolayı almam araba.
Aynen o şekilde yaptık.. Geçen hafta Audi'ye gittik, A3 1.6 TDI sedan 2,99TL sabir kur ve 40binTL %0 faiz kampanyası ile 123bin TL'ye alalım mı diye bayağı gittik geldik. Sonra bu piyasada paralar bunlara harcanmaz. Her şey çok değişken..Kalsın ellerinde, sahip olduğumuz aracı kullanmaya devam bir kaç sene daha..
Aynen o şekilde yaptık.. Geçen hafta Audi'ye gittik, A3 1.6 TDI sedan 2,99TL sabir kur ve 40binTL %0 faiz kampanyası ile 123bin TL'ye alalım mı diye bayağı gittik geldik. Sonra bu piyasada paralar bunlara harcanmaz. Her şey çok değişken..Kalsın ellerinde, sahip olduğumuz aracı kullanmaya devam bir kaç sene daha..
En mantıklısı
Mala binmeye devam etmek
Ne olacağı belli değil :)
En mantıklısı
Mala binmeye devam etmek
Ne olacağı belli değil :)
Elimizdeki mal en iyisi.. Şu piyasada ne borçlanıp mal alınır, ne de eldeki para bir şeye bağlanır.. En iyisi sıcak paraya sahip olmak..
Daha bir kaç hafta önce aracımı 20bin $ satıyorken, şuan 17bin $..
İkinci ellerin 0 piyasasını geçtiği durumda ikinci el araç almak, satan kişiyi ihya edip "benim araba değer kaybetmiyo ya" tezini güçlendirip, bankalara ikinci elde yüksek faizli krediyle kendini öptürmektir.
Ayrıca ikinci el araçların sıfırlarından daha pahalı olduğunu düşünüyorum. ***** sitedeki ilanlara bakıp yüzlerce kez onaylayabilirsiniz. Ki bana göre ikinci el araç fırsat aracı olmalı
Mesela X aracı 100.000 Tl, bu aracı ahmet alıyor, 1 sene binip 15.000 km yapıyor ve ertesi sene 93.000 TL'ye satmaya çalışıyor. Ben buna karşıyım işte tamam serbest piyasa ama ikinci el yıpranma payından dolayı değer kaybına uğramıyorsa ben de giedr sıfırına alırım.
Şu andaki piyasaya göre 60.000 TL'nin üstüne araç alacak olsam kesinlikle 0 alırdım. 60.000 olursa %80 ikinci el-%20 0 araç bakardım.
Kullanıcı
18-11-2016, 23:00
İkinci ellerin 0 piyasasını geçtiği durumda ikinci el araç almak, satan kişiyi ihya edip "benim araba değer kaybetmiyo ya" tezini güçlendirip, bankalara ikinci elde yüksek faizli krediyle kendini öptürmektir.
Ayrıca ikinci el araçların sıfırlarından daha pahalı olduğunu düşünüyorum. ***** sitedeki ilanlara bakıp yüzlerce kez onaylayabilirsiniz. Ki bana göre ikinci el araç fırsat aracı olmalı
Mesela X aracı 100.000 Tl, bu aracı ahmet alıyor, 1 sene binip 15.000 km yapıyor ve ertesi sene 93.000 TL'ye satmaya çalışıyor. Ben buna karşıyım işte tamam serbest piyasa ama ikinci el yıpranma payından dolayı değer kaybına uğramıyorsa ben de giedr sıfırına alırım.
Şu andaki piyasaya göre 60.000 TL'nin üstüne araç alacak olsam kesinlikle 0 alırdım. 60.000 olursa %80 ikinci el-%20 0 araç bakardım.
ne yani 100.000 arac 15.000 km bin hatta boyalı kazalı olsun,gene 100.000 sat:D sen aracını 60.000 aldıysan 70.000 koy hele vag grubu ise kesin alırlar
c180 cabrio
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-elite-auto-bayi-c180-cabrio-amg-sogutma-burmester-aircap-keyless-363387945/detay)
şimdi bu araba kaç para olacak 350 mi? şu ilanda ki fiyatın yarısı falan olması lazım bana kalırsa bu aracın fiyatının zaten şuan da çok saçma
yanlış hatırlamıyosam m3 satıldı o paralara e92 kasa, şimdi aynı sınıf 1.6 mercedes araç mı o paralara gelecek. vay anam vay.
ufuksaracci
19-11-2016, 00:44
Beyler sıkıntı yok! Aralıkta hepimiz zenginmişiz, böylece ötv bizi vurmayacak .
Şimdiden hissediyorum zenginliğimi, resmen istikrarlıyım . Sizde istikrarlı mısınız?
Aralıkta zenginiz - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/aralikta-zenginiz-40282073)
vise girdi aracım 30bin bakımına dedim bir bakayım ne passat ne de Tiguan kalmış vaziyet hayra alamet değil ötv meselesi bayilerde araç bırakmadı oyun mu oynuyor devlet araba satışı olsun ötv den para kazanmak sigortadan para kazanmak için düşünmüyor değilim kafamda deli sorular.işin zor bulmak mesele 0 ve çoğu marka lüx segment üretimini durduracak seviyeye gelecek kesin
vise girdi aracım 30bin bakımına dedim bir bakayım ne passat ne de Tiguan kalmış vaziyet hayra alamet değil ötv meselesi bayilerde araç bırakmadı oyun mu oynuyor devlet araba satışı olsun ötv den para kazanmak sigortadan para kazanmak için düşünmüyor değilim kafamda deli sorular.işin zor bulmak mesele 0 ve çoğu marka lüx segment üretimini durduracak seviyeye gelecek kesin
Iki turlu de olsa seneye gorucez bakalim bayileri de hukumeti de. Vatandasin suyunu sık sık nereye kadar hah iste buraya kadar tam. Sanayiye yatirim argeye yatirim sifir, paso insaat paso insaat cari acigi kapatacak bir onlem alma ihracati arttiracak bir kalem onlem alma sonra boyle yayan kalirsin yine vatandasin cebindekine dikersin gozunj. Isterlerse satis hizlandirmak icin taktik olsun isterse olmasin seneye bu zamanlar bu satis rakamlarini, ardi arkasi gelmefen haftalik zamlari hayallerinde gorur bayiler, devlet de o tas atmadan aldigi vergilerin totalini gorur bir guzel bilancoda. Bakalim bu sene aldigi verginin yarisi cikar mi 0 araba satisindan ?
Valla arkadaş var sıfır Mercedes CLA bakıyorlar ÖTV gelmeden alayım diye İzmir'de beyaz bulamamışlar.. kapış kapış gidior araçlar..
Bir biz mi fakiriz arkadaş.. :S
Valla arkadaş var sıfır Mercedes CLA bakıyorlar ÖTV gelmeden alayım diye İzmir'de beyaz bulamamışlar.. kapış kapış gidior araçlar..
film bitti bmw merso için
audi de bitti bitecek
2017 gelsin bir an önce :D
Kullanıcı
24-11-2016, 20:43
kredi ile hayat kesim
2017 çohh güzel olacak
Kesinlikle 2017 yılının 2016 ya kıyasla tablosunu oluşturacaklar çoğu firma işçi çıkarıp dükkan kapatacak konuma gelince yıl sonuna doğru sağlam bir ötv indirimi çalacaklar ve yine araç satışı patlayacak ama tabiki bayi de şuan ki dolulukta araç bulunur mu düşündürücü.
Günaydın arkadaşlar, hayırlı Cumalar.
Resmi gazeteye buyrun:
T.C. Resmi Gazete (http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/11/20161125.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/11/20161125.htm)
bu gün itibariyle yürürlükte.
1600 cc ye kadar ötv %60
(ötv matrahı 40.000 TLyi aşmayan araçlarda %45 devam,
40.000'i geçip 70.000 Tl'yi aşmayan araçlarda %50)
2000 cc ye kadar ötv %110
(ötv matrahı 100.000 TL'yi aşmayan araçlarda %100)
Hükümeti ayakta alkışlamak gerek.. Azalan bir ÖTV sistem getirmişler.. Vatandaşa yardım için elinden geleni yapıyorlar..
Hatta yıl sonuna kadar beklemesinler diye hemen yasalaştırdılar.. bize de alkışlamak düşer..
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/5837e432c03c0e1ea4462f86
Dikkat.. Azalan bir vergilendirme var.. Yanlış olmasın..
Mehmetmert
25-11-2016, 11:42
Bakan cikmis azalan bir vergi sistemi var diyor herseyi gectim nere azaliyor amk ya nere biri bunu afiklasin yeter,bindirmisiniz iste...
Ama sorsan cevap bellidir,evet azalan vergi sistemi var.Araba fiyati yuksek olanlarda yuksek,aza olanlarda azalan bir sistem var diye kelime oyunu yaparlar birde.Herseyi gectim bizim salak yerine koymalarina sinir oluyorum.Azalan vergi sistemi varmis,nerde diye sorarlar adama? Ama mustehak bizim millete cidden...