Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza ve jant sorunsali
Merhaba arkadaslar.
Gecen gunlerde kaza yaptim ve aracim bmw borusanda yapiliyor.Jantin degismesi gerektigini soylediler,Kaskom tek adet kirilan janti karsilayacakmis.Jantcima gittigimde tek adet vermesinin imkansiz oldugunu soyledi İstersen takim veririm tek adetmis gibi fatura keserim dedi.Sizce eksper bunu kabul eder mi ?
Day Walker
02-11-2016, 09:28
Kabul edermi soruna yanıt: YEMEZ!
Kazada tek jant hasar aldığı için sigortanın yasal sorumluluğu tek jant üzerindendir.
Kalan 3 adet jant satıcının şatış politasından kaynaklı size aittir.
Geçmiş olsun.
Edeceğini sanmıyorum, bir jant'ın piyasa ederi az çok bellidir. Exper de bunu bilecek mesleki tecrübededir.
O şekilde fatura edilse bile muhtemelen ödenmez.
jantçı kendi adına haklı, sen de haklısın esasında ama kabul etse bile etik bir durum değil.
Durumu exper ile paylaşıp ara bir çözüm bulunamaz mı ?
Jantların oem olmadığını düşünüyorum borusan da yapılan araç için "jantçı ya gittim" demenizden.
Sonucu paylaşırsan biz de süreci öğrenmiş oluruz.
semsialtunbas
02-11-2016, 09:30
yetkili servis ister tek ister takım ister 7 adet yani ihtiyacı kadar jantı getirip araca takar o da bir yedek parça sonuçta , jantçılar öyle bişey yapmaz takımı bozmamak adına sizin jantçı kendi mantığıyla düşünüp vermez demiş :)
Evet jantlar oem değil.Takim fiyati 1450tl. Sonucu paylasacagim
semsialtunbas
02-11-2016, 09:31
yetkili servis ister tek ister takım ister 7 adet yani ihtiyacı kadar jantı getirip araca takar o da bir yedek parça sonuçta , jantçılar öyle bişey yapmaz takımı bozmamak adına sizin jantçı kendi mantığıyla düşünüp vermez demiş :)
jantların oem olmama durumunu hiç hesaba katmadım ben tabi
Jantlarınız kaskoya işli değilse zaten dışarıdan jant alamazsınız diye biliyorum.
Yetkili serviste aracın orijinal jantı ne ise onu verirler.
Jantlarınız kaskoya işli değilse zaten dışarıdan jant alamazsınız diye biliyorum.
Yetkili serviste aracın orijinal jantı ne ise onu verirler.
Mevcut durumda aracın üzerinde hasar gören oem olmadığı için öyle bir şey olmaz.
Ama oem ler araçta olsa ve 1'i hasar görse servis kasko dan tedarik eder.
Anladığım kadarıyla aracın oem jantları zaten yok.
Mantıken kırılan jant'ın adet bedelini kasko araç sahibine öder.
Mevcut durumda aracın üzerinde hasar gören oem olmadığı için öyle bir şey olmaz.
Ama oem ler araçta olsa ve 1'i hasar görse servis kasko dan tedarik eder.
Anladığım kadarıyla aracın oem jantları zaten yok.
Mantıken kırılan jant'ın adet bedelini kasko araç sahibine öder.
Benim bildiğim kasko yapılırken araç orijinal baz alınır ve ona göre fiyat verilir. Sizin üzerine ne taktığınız firmayı ilgilendirmez faturası olmadığı sürece.
Bu yüzden de siz atıyorum 20" BBS jantı kırsanızda size 16" OEM jantı tedarik etmekle yükümlüdürler. BBS için hiç bir hak iddia edemezsiniz faturalı olarak kasko işletmediyseniz.
Benim bildiğim kasko yapılırken araç orijinal baz alınır ve ona göre fiyat verilir. Sizin üzerine ne taktığınız firmayı ilgilendirmez faturası olmadığı sürece.
Bu yüzden de siz atıyorum 20" BBS jantı kırsanızda size 16" OEM jantı tedarik etmekle yükümlüdürler. BBS için hiç bir hak iddia edemezsiniz faturalı olarak kasko işletmediyseniz.
Kesinlikle katılıyorum, "Yetkili serviste aracın orijinal jantı ne ise onu verirler."
Cümlesine istinaden benim demek istediğim bu durumda oem jant istemek diye bir durum söz konusu olamaz.
Aksesuar eğer kasko ya dahil edilmemiş ise istenmiyor diye biliyorum bende.
Kesinlikle katılıyorum, "Yetkili serviste aracın orijinal jantı ne ise onu verirler."
Cümlesine istinaden benim demek istediğim bu durumda oem jant istemek diye bir durum söz konusu olamaz.
Aksesuar eğer kasko ya dahil edilmemiş ise istenmiyor diye biliyorum bende.
Tamam aynı şeyi söylemişiz, ben yanlış anlamışım. İlk alıntı yaptığım yeri dikkatli okuyunca fark ettim. :)
makethewayforme
02-11-2016, 09:58
Merhaba arkadaslar.
Gecen gunlerde kaza yaptim ve aracim bmw borusanda yapiliyor.Jantin degismesi gerektigini soylediler,Kaskom tek adet kirilan janti karsilayacakmis.Jantcima gittigimde tek adet vermesinin imkansiz oldugunu soyledi İstersen takim veririm tek adetmis gibi fatura keserim dedi.Sizce eksper bunu kabul eder mi ?
= illa ki aynı jant modelinden tek satış yapabilecek başka jantcı bulursun. senin kendi jantcın da biraz fazla kılmış, evet neticede tek satınca 4'lüyü bozmuş olacak, ama neticede bir daha ki stok alımında ya da ithalatında bunu düzeltebilir
= sahibinden de araştır. aynı jantın iyi durumda olanını 2. el bulabilirsin
Day Walker
02-11-2016, 10:07
Bi tavsiye: Borusan daki tek jantın fiyatı dışardan aldığın takım jantın fiyatından daha pahalı olduğu için bence eksper orjinal jantı yazsın.
Sen borusan ile görüş. Muhasebesel olarak olayı çözerlerse senin jantçı Borusana fatura eder onlarda orjinal jantın parasından mahsuplaşıp giriş yaparlar. Tabii yapabiliyorlarsa.
burakgunay
02-11-2016, 12:44
Üstünde orjinal jant yokken bence kasko ben ödemiyorum da diyebilir. Sonuçta kasko ya isli olan bir ekipman değil sana neden yenisini versin? Kaskoyu alakadar eden bi durum değil aslında.
bmw servisinden isteyin derim seve seve öder kasko
Alakasi yok. Babam kaza yapti gecen yil. Ustunde replika 19 jant vardi. 2 jantin degismesi gerekti servis fiyati 2 jantin 8800 tl idi. Bende servise soyledim bunu disardan 2 tane jant aldim 1000 liraya servise fatura ettim. Onlarda kaskomdan aldilar parayi. Yani sizin soylemeniz gereken su ; jantim orjinal olsaydi daha fazla fiyat cikacakti. Replika tek jant daha ucuz beni madur etmemek adina tek jantimi aliniz. Hepsi bu. Ben kaskodan mugen rr body kit'in bile parasini aldim isli olmadigi halde. Biraz konusma ve tatli dilin cozemeyegi sey degil.
Ayrica tek jant satilir. Satilmaz diye bise yok. Jantin resmini bana yolla bulunabilen bi modelse bulup yollayim sana
Yorumlar için tesekkür ederim.
Kasko 4 jantımıda karşıladı..
İşinizin çözüldüğüne sevindim.Benim gibi bilmeyenler için biraz ayrıntı verir misiniz?Ne şeklide çözüldü acaba?Servi oem jant parasımı verdi?yoksa aracın üzerindeki sizin taktığınız jantın ücretini mi ödedi?