Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus 1.6 TDCi Vs. Golf 1.4 TSİ
Sizce hangisi daha mantıklı.
Yeni Focus Titanium 5K 1.6 109PS TDCi 39.490,00 YTL
http://www.ford.com.tr/yenifordfocus/
http://img.blogcu.com/uploads/alkmaar_000_frank_focus2_t2.jpg
Yeni Golf 1.4 TSI 122 HP Trendline 4 Kapı 39.199,00 YTL
http://binekarac.vw.com.tr/#/binek/model/golf/detay
http://www.cnet.com.au/story_media/339291149/vw-golf-vi_1.jpg
Ferhat_V
30-11-2008, 21:05
biri dizel ve ucuz
diğeri benzin ve pahalı
karar zor ama yeni kasa golf alırdım..
kendi şartlarıma göre düşünürsem mantıklısı focus.
biri dizel ve ucuz
diğeri benzin ve pahalı
karar zor ama yeni kasa golf alırdım..
focuc dızel olmasının yanında full paket ve daha ucuz.gold en dusuk paket daha pahalı ve benzınlı.
bı tanıdık alacak arada kaldı benım tercıhım focus olurdu.
bu arada focus un ve golf un kronık sorunları varmı?
Ferhat_V
30-11-2008, 21:20
aile kullanacaksa focus alsın ama gençse şekil yapcam gazlayacam filan derse golf:D
connectfun
30-11-2008, 21:30
golf daha sekil arac ama bencede focus daha ucuza daha fazla gider ;)
Golf 6 tasarım olarak cok güzel, fuarda inceledim cok begendim.
Konfor olarak focusa göre üstündür, focusun avantajı dizel olması :)
Juggernaut
30-11-2008, 22:23
Golf alırdım şahsen..
fıyat ve donanım farklılıklarını goz onunde bulunduruyosunuz ddeğilmi:)
Valla kişisel zevklere göre değişir yanıt.
1-Focusun bu kasası artık çok oturdu ve kronik sorunlara sahip değil,Golf yeni olduğundan sorunlarla gelebilir.
2-Performans olarak golf daha avantajlı fakat yakıtı düşündüğümüzde tsi hararetli kullanımda asla tdci kadar ekonomik olmayacaktır.
3-Yol tutuş olarak tabiki focus ama golfün kötü olduğu anlamına gelmiyor.
4-Sağlamlıkta her ikiside oldukça sağlam ve rüştlerini kanıtlamış markaların araçları..
Donanımdada focus üstünse ve yol yapacaksam ben focusu alırdım.Çünkü bana göre diğer konularda focus ve golfun birbirlerine inanılmaz üstünlükleri yok.
Ama yol yapılmayacaksa ve benzinli araç keyfi yapılmak isteniyorsa golf derdim.
nightkids_han
30-11-2008, 23:13
abi golfun dusugu olsun onda hersey war bayagi incelemistim ben, ford vw nin yaninda agza alinmicak 1 araba bence , yillik yaptiginiz kmyi bilmiorum ama sahsi fikrim golf olurdu , ama cokk yol yapiorsa yani senede 40000 fln dusunmeden tdci allsin,
bence de Golf.. daha yakışıklı, mazotla benzin arasında artık çok bir fark yok.... ha biri 6 lt diğeri 7-8 lt tüketir (şehir içi) bu da aman aman bir fark yapmaz.. Golf ü al....
Km yapıcaksam dizel focus. Gazlayacaksam tsi golf :)
Kağıt üzerinde tsi ekonomik gözükebilir ama gaza bastığınızda yaktığı kadar gitmeyecektir..He ayrıca dizelin torkuda ayrı bi konu.Tsi kadar yürütmez focusu belki ama tsi'dan çok daha fazla yapıştırır o motor..
Kağıt üzerinde tsi ekonomik gözükebilir ama gaza bastığınızda yaktığı kadar gitmeyecektir..He ayrıca dizelin torkuda ayrı bi konu.Tsi kadar yürütmez focusu belki ama tsi'dan çok daha fazla yapıştırır o motor..
Yapıştıracağı gerçek ama devir aralığı kısa yaw. Ayrıca ben bu tork hissinin dolu dolu kısa bir devir aralığında gelmesinden dolayı benzinli turbolulardan fazla hissedildiğini düşünüyorum. Ufak bir aldanmaca gibi. Araç gidiyo ama zevk yok.
Yapıştıracağı gerçek ama devir aralığı kısa yaw. Ayrıca ben bu tork hissinin dolu dolu kısa bir devir aralığında gelmesinden dolayı benzinli turbolulardan fazla hissedildiğini düşünüyorum. Ufak bir aldanmaca gibi. Araç gidiyo ama zevk yok.
o torka sahip benzinli araçla kıyaslayınca ciddi anlamda gitmiyo aslında, sadece aldatmaca bence tork bi dizel kullanıcısı olarak.basıyosun bitiyo vites büyütüp basıyosun bitiyo :D
sonuç tsi golf alırım ben olsam.
gazlama flan soz konusu değil.alacak kişi memur spec:)
ama genede sehır ıcı ve sehır dısında yakıt farkı var.
focus(dizel): sehır içi:5.8(151 ykr) sehır dısı:3.8
golf(benzın): sehır ıcı:8.2(235 ykr) sehır dısı:5.1
iki aracıda test etmış.ıkısıde konfor olarak aynıymıs.dış gorunustede iki aracta gayet şık bence.sıyah yada beyaz focus cokta spor durur.
ve focus titanyumda 16'' alüminyum alaşımlı jantlar varken focus trendline da 15 çelik jant var.
Babam suan focus tdci titanium kullnıyor. Araç çok güzel içi fln gayet kaliteli ve cokda ekonomik.Aynı parayı veripde benzinli arabaa almanın anlamı yok bence... Zaten eğer benzinli araç alınacaksa 3 miyar daha verip modeo 1.6 alırım hemde sınıf atlamış olur 42 milyarada mondeo veriyorlar.
nightkids_han
02-12-2008, 16:22
aman aman abi vw ile ford yanyana getirmeyelm bu isimleri
Golf 6 harika 1 araba bence....
Ben VW'nin aldığı parayı hakettiğini düşünmüyorum. O yüzden bir antipatim oldum olası vardır.
aman aman abi vw ile ford yanyana getirmeyelm bu isimleri
Golf 6 harika 1 araba bence....
Arkadaşım şu konu içinde herkes kişisel argümanlarını ortaya koyarak yorum yapmış sen tutmuş aman vw ile ford yanyana getirmeyelim demişsin.Nedir dayanağın?Focusun Golften çok sattığını bir tek sen bilmiyorsun herhalde?
Arkadaşım şu konu içinde herkes kişisel argümanlarını ortaya koyarak yorum yapmış sen tutmuş aman vw ile ford yanyana getirmeyelim demişsin.Nedir dayanağın?Focusun Golften çok sattığını bir tek sen bilmiyorsun herhalde?
bızde getırmıcez buyuk ıhtımal focus u alıcak arkadas;)
parayı yolda bulmuyo kımse.
bızde getırmıcez buyuk ıhtımal focus u alıcak arkadas;)
parayı yolda bulmuyo kımse.
Ya sıkıntı o değil,üsttede yazdım golf ve focus inanılmaz farkları olan araçlar değil ikisininde ufak tefek artılar var ikiside sınıfının örnek gösterilcek araçlarıdır..Ama arkadaş 2 mesajdır tutturumuş ikisini yanyana getirme diye :) Sanki megane ile focus,golf karşılaştırıyoruz :p
tequila818
12-12-2008, 18:59
maddi sıkıntı yoksa golf alınır. Kalitesi konforu tartışılmaz, motoruda gayet başarılı bence. Ama ekonomi yapılmak isteniyorsada ford mantıklı olur. Alacak kişinin seçimi. 2 araçta güzel sonuç olarak :)