Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW 116D F20 Hakkında

ehveniser1903
08-11-2016, 23:41
arkadaslar merhaba ;

her zaman aklımda olan bir arac f20, manuel olan makyajsız kasa icin arastırma yapıyorum bu yaz insallah gecis niyetim var.

fakat aklımda bazı soru isaretleri var kullanan bilen arkadasların dogrudan yorumlarını rica ediyorum.

e87 116i tecrübemi bmw tecrübesi olarak saymıyorum.yakan ve gitmeyen,4 yeni lastikle de nerdeyse yanlamayan sıkıcı bir araçtı.

akabinde 1.6dci gt-line megane coupe'ye gecis yaptım. gerek yakıt gerek performans olarak cok memnunum,ama performansa asırı önem veren bir kullanıcı da degilim.

aracımda su an ortalama 6 litre civarı tüketimim var karışık kullanımda.

f20 116d yakıt olarak ne durumda ? tatlı sert kullanım icin konusuyorum.

gidis olarak gt-line kadar beklemiyorum ama örnegin standart bir 1.6 tdi ile ne durumda gidisi ? kosturacagımdan degil meraktan soruyorum.

kronik sorunu var mıdır ? nelere dikkat etmek gerek ?

yanlama konusunu da acıkcası merak ediyorum dizel-manuel olusu zevkli olabilecegini düsündürüyor,sizin tecrübeleriniz neler,ısıktan kıc sallayarak kalkar mı mesela :)

kalite olarak zaten kıyaslamaya sorgulamaya gerek yok.megane 3'ten sonra f20 cok daha iyi gelecektir.

okulum bitiyor ve is hayatına geciyorum artık,daha oturaklı bir arac almak istedigim icin f20 yönelimindeyim.genel tecrübelerinizi de dinlemekten memnun olurum.

tesekkürler.

i-vtec07
09-11-2016, 07:35
Hiç denk gelip f20 kullanmadım fakat motor bildigim kadarıyla psa nın 1.6 dizeli . Cok iyi bi motor ayni motorlu başka aracım vardı . 1.6 tdı kadar gidiyodur belki bi tık hızlıdır tahminim . 1500 kiloluk araçtaki tüketimim ve 5 ileri olmasina rağmen o motor la 5.8 tüketimim vardı 17 bin km boyunca . Karışık kullanım . Cok net fikir vermez bu yorumum ama tüketimden korkma yani az yakar . Hayırlı olsun şimdiden

Yarbay
09-11-2016, 07:42
1.6 dci gt line ile kıyasla bilmem ama ben her sabah 38km tamamı otobanda yol yapıyorum organize sanayiye, gelirken zaman zaman siyah bir 116d ile karşılaşıyorum, araç muhtemelen yazılımlı çünkü arkasında yazılım firmasının stickeri, çift egsozdu vs vs anladın işte :)

neyse aracı süren arkadaş biraz seri ve çakalca sürüyor ben geçen patronun 2016 1.6tdi 120hp passatını almıştım denk geldim zorladım baya tokatladı hani aynı anda aynı salak salak yavaşça süren bir malı geçtikten sonra tokatladık bana kısacık 600-700mtde belki 8-10boy koymuştu.

özetle yazılımla otobanda baya seri o net.

levent
09-11-2016, 08:27
Hiç denk gelip f20 kullanmadım fakat motor bildigim kadarıyla psa nın 1.6 dizeli . Cok iyi bi motor ayni motorlu başka aracım vardı . 1.6 tdı kadar gidiyodur belki bi tık hızlıdır tahminim . 1500 kiloluk araçtaki tüketimim ve 5 ileri olmasina rağmen o motor la 5.8 tüketimim vardı 17 bin km boyunca . Karışık kullanım . Cok net fikir vermez bu yorumum ama tüketimden korkma yani az yakar . Hayırlı olsun şimdiden

psa motoru değil. defalarca yazıldı.

e90 320d motorunun hacmen küçültülmüş hali.

n47 kodlu.

m34kb
09-11-2016, 08:34
çıtır bir yazılımla kavşakta arkayı bırakabilen,çok tatlı hal alan bir araç. yakıt konusunda ise çok cimri.

Mehmetmert
09-11-2016, 09:06
Bmw de psa dizel kullanan 1.6 dizel miniler,1.5 mototlari ne bilmiyorum ama...

Parlak asfaltta yanlar,manuel olunca birde debriyaj bascek birazcik biseyler yapar :D Yazilimla cok zevkli olur sma

i-vtec07
09-11-2016, 09:43
psa motoru değil. defalarca yazıldı.

e90 320d motorunun hacmen küçültülmüş hali.

n47 kodlu.

Eyvallah ...

16EC813
09-11-2016, 09:44
konuyu takipteyim ve bu araç için yorumlarınız ne olur konu sahibi arkadaşa da fikir olur

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-otv-artmadan-son-firsat-bakimli-yuksek-donanimli-120d-otomatik-322971441/detay)

alp1903
09-11-2016, 09:53
Araç bizde mevcut 50k km kullanımı geçti şuan. Biz gayet memnunuz. Ortalama şehir içi kullanımı 5.2lt olarak ortalama hız 36km yalnız. Çok sıkıştırarark şehir içi kullanımı 6.5lt geçmez diye düşünüyorum. Diger araçlar gibi alt devirleri biraz ölü gibime geliyor ama yolda sizi üzmiycek bi performansı var. 200km ile sınırlandırılmış bir hızı vardır. Herhangi bi kronik arzıa yaşamadık şu ana kadar. Yanlama konusundada bir şey diyemiycem çünkü denemedim özel olarak.

16EC813
09-11-2016, 09:56
Araç bizde mevcut 50k km kullanımı geçti şuan. Biz gayet memnunuz. Ortalama şehir içi kullanımı 5.2lt olarak ortalama hız 36km yalnız. Çok sıkıştırarark şehir içi kullanımı 6.5lt geçmez diye düşünüyorum. Diger araçlar gibi alt devirleri biraz ölü gibime geliyor ama yolda sizi üzmiycek bi performansı var. 200km ile sınırlandırılmış bir hızı vardır. Herhangi bi kronik arzıa yaşamadık şu ana kadar. Yanlama konusundada bir şey diyemiycem çünkü denemedim özel olarak.

araç bizde derken senin aracın mı ?

alp1903
09-11-2016, 10:09
Sizin mesajın üstüne olmuş yalnış anlaşılmış. :) F20 kasa bizimkisi ilan ile alakası yok.

R.S.C
09-11-2016, 11:08
yakıt: tempolu 6.5, normal 6.2 sakin 5.8 sehir içi
gidiş:motor şanzıman oranları gayet güzel, aynı güçteki fwd lerden daha hızlıdır.
yazılım: kesinlikle yaptır 150 bg temiz gayet keyifli olur
yanlamak: yazılım sonrası dert değil. stokken biraz nazlı ama yanlamaya başlayınca üzmez girdiği göbekten yan yan çıkar ;)
kronik: kapı gıcırtıları kesilmiyor malesef, Çözüm: kapı fitillerine silikon yada izolasyon bantı ama araba yıkandıkça silikon azalır ara ara tazelemek lazım
Bakım: 12 bin km diyor ama otomatik geri düştüğü için 8000 bin km de bir gidersin biraz uyuz bi durum yada gitmezsin garanti durumuna göre ki makyajsızların garantiler bitmiştir. servise gitmene gerek yok
fren,yol tutuş :keyifli rwd olduğunu hissettirir,frenlerde başarılı
kabin: içi dar ,arka koltuklarda sıkışırsın ama yapacak bişey yok %50 %50 ağırlık dağılımı için şart bide şaft tüneli var idare edeceksin

soracağın bişey varsa sor

haa motor bmw nin kendi motoru

Sert@ç
09-11-2016, 11:11
Elimde n47d20 komple motor var 116d alıp 2.0a çevirip milleti mi şakalasam bilemedim :D

cdaydin
09-11-2016, 12:59
6-7 ay önce sıfır 116d aldım aktif şekilde kullanıyorum.

İç mekan inanılmaz dar sigara yaktıgımda külünü arka camdan döküyorum,diz mesafesi rezalet,Arka kapılarda cep olmaması cok can sıkıcı.
İç mekanda trim sesleri bolca mevcut,Yakıtı baya makul şehir içi ortalama 5.8-6 lt arası otomatik şanzıman mükkemmel denilecek kadar iyi.
Performans tatminkar.

Yanlama konusuna asfalt kalitesine göre değişiyor ama sordugun soruya cevap vereyim kıcını sallayarak kalkabilirsin :)

Buda yanlamaya örnek olacak kendi videom buyur.
Kafana takılan herşeyi sorabilirsin.

Instagram (https://www.instagram.com/p/BF8kDURDk5-/?taken-by=cemaydn2)

cdaydin
09-11-2016, 12:59
https://www.instagram.com/p/BF8kDURDk5-/?taken-by=cemaydn2

ehveniser1903
09-11-2016, 14:03
peki sahibindende 116d ve 116d ed olarak gecen iki model var.

efficient dynamics donanımlı olan sanırım daha yeni bir seri.
ikisi arasında farklar neler,hangisi tutulur hangisine odaklanmalı alırken ?

benim için şöyle bir durum var,coupe arabadan ineceğim için kabin genişliği,şaft tüneli vs çok da önemli değil açıkçası.

önemli olan araçtan maksimum keyif alırken,ekonomi de yapabilmek.yılda ciddi kilometre yapmam gerektigi benzinli arac düsünemiyorum.

cem aydın,manuel vites olan makyajsız kasadan alabilirim ancak,otomatik güncel kasa için bütçem olmayacak.

ekleyeceğiniz her yorum benim için değerli,fiklr paylaşanlara da tesekkür ederim.

levent
09-11-2016, 14:27
TR ye makyajsız kasada 116ed harici gelmedi zaten. Yurtdışında 2.0 motorun farklı güçlerdeki versiyonları 16d-18d-20d gibi adlandırılıyor.

Makyajlı kasalar 1.5 lt otm vites. Makyajsızların hepsi düz vites. Yıl / seri açısından bir yenilik eskilik durumu yok kısacası.

190 boyla ön yolcuyu limit ayarlayınca arka diz mesafesi koltuk arkasındaki oyuklara dizlerim değecek şekilde sıkış pozisyon kalıyor, genişlik olarak baz alınacaksa.

Joy edition vardı sanırım son nesil makyaj öncesinde, onlara bakılabilir veya sportline odaklanırım ben olsam. Hiç olmazsa sunroof - bixenon olsun, gerisi zevke göre yapılabilir.

Performans olarak ise 1.6 dci Megane ın pek gerisinde kalmaz 116d..

ehveniser1903
09-11-2016, 14:30
TR ye makyajsız kasada 116ed harici gelmedi zaten. Yurtdışında 2.0 motorun farklı güçlerdeki versiyonları 16d-18d-20d gibi adlandırılıyor.

Makyajlı kasalar 1.5 lt otm vites. Makyajsızların hepsi düz vites. Yıl / seri açısından bir yenilik eskilik durumu yok kısacası.

190 boyla ön yolcuyu limit ayarlayınca arka diz mesafesi koltuk arkasındaki oyuklara dizlerim değecek şekilde sıkış pozisyon kalıyor, genişlik olarak baz alınacaksa.

Joy edition vardı sanırım son nesil makyaj öncesinde, onlara bakılabilir veya sportline odaklanırım ben olsam. Hiç olmazsa sunroof - bixenon olsun, gerisi zevke göre yapılabilir.

Performans olarak ise 1.6 dci Megane ın pek gerisinde kalmaz 116d..

sahibindendeki 116d ve 116d ed olayında fark yok diyorsunuz yani ?

peki insanlar neye göre ilan koyuyorlar iyice kafam karıstı :)

levent
09-11-2016, 14:32
Makyajlı kasayla birlikte sahibinden 116d diye bir bölüm açınca bizim insanımız oraya da koyar ilanını. 3 ilanları arasında x3 ilanı da olması gibi.

Mutu
09-11-2016, 14:42
konuyu takipteyim ve bu araç için yorumlarınız ne olur konu sahibi arkadaşa da fikir olur

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-otv-artmadan-son-firsat-bakimli-yuksek-donanimli-120d-otomatik-322971441/detay)

2005 model arabayı ilana koyuyor ötv artmadan son fırsat yazmış allahım sen 2.el araba arayanlara sabır ver.

Berkan
09-11-2016, 14:46
sahibindendeki 116d ve 116d ed olayında fark yok diyorsunuz yani ?

peki insanlar neye göre ilan koyuyorlar iyice kafam karıstı :)

arama yaparken dizel diye ve yılı min. 2012 olarak ayarla yeter d/ed ayrımı popodan uydurulmuş element gereksizce acılmış fazladan kategori:D

ehveniser1903
09-11-2016, 14:49
arama yaparken dizel diye ve yılı min. 2012 olarak ayarla yeter d/ed ayrımı popodan uydurulmuş element gereksizce acılmış fazladan kategori:D

hocam tesekkürler,kısmetse bu yaz degisimi yapıyorum o halde :)
Verilen bilgiler kafama yattı cünkü.

kiraccemal
08-11-2018, 15:48
hocam tesekkürler,kısmetse bu yaz degisimi yapıyorum o halde :)
Verilen bilgiler kafama yattı cünkü.

Konuyu hortlatıyorum ama aracı aldınız mı son durumu nedir? Memnun musunuz? 2012 model 1,16ed almayı düşünüyorum bakım masrafı vs. nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.

i-vtec07
08-11-2018, 16:31
Makyajsızını bilmem ama yeni lcı 3 silindir dizeller birazcık nazlı gidiyo... düşünen olursa bilgisi olsun . Yanlamak falan baya çaba gerektiriyo yada kalkışta hafif sağ sol yapsın diyenler icin ya ıslak olucak ya tutmayan asfalt. :) benim 1.2 tsı polo dan yavas gibi hissettim ..

Diğer konularda beğendim sürüş keyfi güzel.

Görünce yazayım dedim :)

onurc
08-11-2018, 16:38
Konuyu hortlatıyorum ama aracı aldınız mı son durumu nedir? Memnun musunuz? 2012 model 1,16ed almayı düşünüyorum bakım masrafı vs. nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.

benim yakın bir arkadasımda var , 1.16 ed. 50 bin km de. malzeme kalitesine zaten söylenecek söz yok.herhangi bir arızada yaşamış,paşalar gibi biniyor valla.
hiçbiryerinden de ses gelmiyor arabanın ınanılmaz birşey,ama ses sistemi vasat diyebilirim,sesi son yapıyorsunuz resmen ses cıkmıyor.belki bunda var bir sorun bilmiyoruz :)

kısacası cok guzel.Kırmızı sunrooflu

onurc
08-11-2018, 16:39
benim yakın bir arkadasımda var , 1.16 ed. 50 bin km de. malzeme kalitesine zaten söylenecek söz yok.herhangi bir arızada yaşamamış,paşalar gibi biniyor valla.
hiçbiryerinden de ses gelmiyor arabanın ınanılmaz birşey,ama ses sistemi vasat diyebilirim,sesi son yapıyorsunuz resmen ses cıkmıyor.belki bunda var bir sorun bilmiyoruz :)

kısacası cok guzel.Kırmızı sunrooflu

edit geri gelsin : :)

enes_srb
08-11-2018, 21:14
1 seneye yakın lci f20 kullandım 1.6 benzinliydi benim ki gidiş , yakıt , yol tutuş konusunda çok memnundum , bence tek eksi yanı ses sisteminin vasat altı olmasıydı . Şuan 3 serisine geçtim ama 1 deki tadı alamıyorum

Octane
09-11-2018, 07:25
118i + yazilim varken ( 170hp 4 silindirden bahsediyorum) 116d neymis. Ortalama 7.2lt idi yazilimli 118i. Hayvan gibi de gidiyor. Oyle sahin gibi debriyaj cekipte yanlayan 116d gibi degil. Koydunmu arka geliyor cok eglenceli.

By_emre
09-11-2018, 10:30
Aktif kullanıyorum 2015 model 70.000'de aracım şuan şanzumanı olsun çok başarılı tüketim ise 5.8 manuel'e geçirip az gaz verdiğim zaman arkayı hemen bırakıyor esp'yi iptal ettiğinde arka sapıtıyor komple. Daha önce 2011 bmw 3.16 vardı e90 kasa esp komple iptal olduğunda bile çok zor dönüyordu ve baya hantaldı kağnı gibi
Daha öncede 1.16d lansman rengi mavi m giydirmeli aracım vardı onu sattıkdan sonra beyaz aldım memnunum.
Tüketimi şanzumanı gayet güzel. Almışkende sunrooflu olan modelini almanı tavsiye ederim.