PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra K

Grimlord
09-11-2016, 13:30
Selam arkadaşlar, yaklaşık 2 hafta önce aldığım aracımı sizlerle paylaşmak istedim.
Daha önce Focus 3 kullanıyordum ancak kmsinin yüksek olması ve yeterli performansa sahip olmaması sebebiyle satmaya karar verdim. ( 95 hplik trend modeliydi) Dizel olmasına rağmen 7 litreden aşağı yakmıyordu.
Sonradan bu arkadaş ile tanıştık. Kendisi henüz 1500kmde idi. Fiyatı da 0a nispeten uygun olunca bunu kaçırmayalım diye düşündüm.
Aracım 1.4 turbo, Dynamic modeli. Ekstradan excellence jantları, koltuk ısıtma ve direksiyon ısıtma var. ( sanırım kış paketi diye geçiyor.)
Performansı focustan sonra ilaç gibi geldi diyebilirim. Turbo benzinli arabanın keyfi çok başkaymış.Sıkıştırmalı kullanmama rağmen ortalamam şuan 7.5 litre civarı. Daha da düşeceğini tahmin ediyorum. Sanırım J kasadan yaklaşık 200 kg daha hafif. Bu yüzden yakıta ve performansa çok olumlu bir katkısı var.
İlk işim plakalıklarddan kurtulmak olacak, daha sonrasında en fazla bir yay takarım diye düşünüyorum.
Fazla uzatmadan fotolara geçeyim, bi maşallahınızı alırsam çok memnun olurum.
Allah herkese daha iyilerini nasip etsin inşallah.

Beraber ilk pozumuz :)
https://s15.postimg.org/vyfhdb15n/IMG_2712.jpg

https://s15.postimg.org/vmy10jkpn/IMG_2713.jpg

https://s15.postimg.org/cvw3qdq57/IMG_2714.jpg

Kış gelmeden lastikleri de takalım dedik.

https://s15.postimg.org/bd0plejkr/IMG_2707.jpg

Mutu
09-11-2016, 13:36
std olarak cross climate yok mu opelin araçlarda? Gerçi ankaradaymışsınız tam kış lastiği lazım olur sanırım orada =)

rain man
09-11-2016, 13:50
Maşallah çok güzel görünüyor aracınız güle güle kullanın.

Bir haftadır Fiesta 1.5 dizel kullanıyorum. agresif kullanımda kesinlikle çok yakıyor. çeyrek depo kaldı ama 450 km yapamadım.

Seven7
09-11-2016, 13:54
Maşallah Allah kaza bela vermesin güzel tercih olmuş, bu rengi de çok yakıştırıyorum ben. Güle güle kullanın.

Ankara 3 harf plakada 3 basamaklı sayıya mı çıktı? Plaka ilginç geldi.

DoctoR
09-11-2016, 13:59
- MaşaAllah hayırlı olsun. Direksiyon ısıtma kışın ilaç gibi gelecek. Fırından sıcak sıcak simit almışcasına keyifli bir hissiyat. Astra ütopik bir donanım sunmuş gerçekten. Sabahları çok soğuk günlerde direksiyonu eldivensiz kullanınca benim de ellerim çok üşür. Saab 9-5'de olmasını istediğim nadir donanımlardan bir tanesidir.

- Renk de çok yakışıklı göstermiş Astra'yı :icon_tup:

- Güzel günlerde kullanın kazasız belasız inşaAllah...

ahmetakbayir
09-11-2016, 14:17
Renk olarak Fümeyi yakıştırıyorum Maşallah

Emre Akçay
09-11-2016, 14:31
Kendi aracımdan biliyorum, kışın koltuk ısıtma- direksiyon ısıtma açtıktan sonra fanı açmazsınız, içerideki soğuk havayı hemen kırıyor. Araca da maşallah.

Grimlord
09-11-2016, 17:08
std olarak cross climate yok mu opelin araçlarda? Gerçi ankaradaymışsınız tam kış lastiği lazım olur sanırım orada =)

Michelin Primacy vardı üzerinde, ama Ankara'nın kışı meşhurdur bildiğiniz üzre, o yüzden kış lastiği almak zorunda kaldım :)

Maşallah çok güzel görünüyor aracınız güle güle kullanın.

Bir haftadır Fiesta 1.5 dizel kullanıyorum. agresif kullanımda kesinlikle çok yakıyor. çeyrek depo kaldı ama 450 km yapamadım.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben mecbur agresif kullanmak zorundaydım, araç epey hantaldı çünkü. Bu da yakıt tüketimini bayağı arttırıyordu.

Maşallah Allah kaza bela vermesin güzel tercih olmuş, bu rengi de çok yakıştırıyorum ben. Güle güle kullanın.

Çok teşekkür ederim. Aynen plakalar üç hane ve 3 harfli oldu, ben de pek alışamadım :) APP yaptırsam komik durur kanısındayım

- MaşaAllah hayırlı olsun. Direksiyon ısıtma kışın ilaç gibi gelecek. Fırından sıcak sıcak simit almışcasına keyifli bir hissiyat. Astra ütopik bir donanım sunmuş gerçekten. Sabahları çok soğuk günlerde direksiyonu eldivensiz kullanınca benim de ellerim çok üşür. Saab 9-5'de olmasını istediğim nadir donanımlardan bir tanesidir.

- Renk de çok yakışıklı göstermiş Astra'yı :icon_tup:

- Güzel günlerde kullanın kazasız belasız inşaAllah...

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hayatımda daha önce hiç ısıtmalı bir arabaya binmedim, alacak olursam gerekte yok diyordum ama cidden önemli bir özellikmiş. Kalorifer açmadan direk koltuğu açsam daha çabuk ısıtıyor içeriyi :)

Renk olarak Fümeyi yakıştırıyorum Maşallah

Teşekkürler, ben de füme veya siyahı hiç yakıştıramadım aslında. Aracın hatlarını pek göstermiyor gibi geliyor.

Kendi aracımdan biliyorum, kışın koltuk ısıtma- direksiyon ısıtma açtıktan sonra fanı açmazsınız, içerideki soğuk havayı hemen kırıyor. Araca da maşallah.

Teşekkür ederim, kesinlikle dediğiniz gibi. Arabaya binince direk koltuğu açıyorum, kalorifere gerek kalmadan soğuğu alıyor. Cidden güzel bir özellikmiş.

B.Koçer
09-11-2016, 17:46
Aracınıza maşşallah ace plakalı burakgunay arkadasımızda aynı renk aldı plakalarınız bıle benzıyor :D

sıddetle roll yapmanızı ıstıyorum hahaha

kazasız belasız

Mutu
09-11-2016, 17:48
Michelin Primacy vardı üzerinde, ama Ankara'nın kışı meşhurdur bildiğiniz üzre, o yüzden kış lastiği almak zorunda kaldım :)

.

Opelde çalışan arkadaşım crossclimate satıyoruz demişti de ondan ötürü dedim. Demek ki yaz lastiği takıp kış isteyene onu takılıyolar. =) Cross climate 4 mevsim olanı michelin in.

Ssamet
09-11-2016, 18:23
İlk çıktığında bi garip geliyodu ama şimdi gayet güzel araba diyorum. Renk donanımda zaten on numara. Güle güle kullanın. :)

alperaslann
09-11-2016, 18:48
Karamel rengi de bu renkte çok güzel duruyor. Maşallah güle güle kullanın.

burakgunay
09-11-2016, 20:45
Aracınıza maşşallah ace plakalı burakgunay arkadasımızda aynı renk aldı plakalarınız bıle benzıyor :D

kazasız belasız

Aynı renk olur mu terbiyesiz, kardeşinin arabasını bilmiyorsun...

Maşallah Astra ya, birgün ufak çaplı buluşma yapmak isterim müsait vakitte.

harun
09-11-2016, 21:18
H kasa dan sonra almak istediğim bir araç fakat fırlayan fiyatları ve modifiye parça sıkıntısı beni sadece bakmakla yetinmeye itiyor.
Kazasız belasız kullanın. Biraz daha paraya kıyıp İntelliLux far alınırdı. Efsane olurdu.

Black_Eagle
09-11-2016, 21:34

Benimde direk dikkatimi o çekti 3 harf 3 rakam değişik duruyor.

Grimlord
09-11-2016, 23:39

kazasız belasız

Teşekkür ederim :)

Opelde çalışan arkadaşım crossclimate satıyoruz demişti de ondan ötürü dedim. Demek ki yaz lastiği takıp kış isteyene onu takılıyolar. =) Cross climate 4 mevsim olanı michelin in.

Belki de dediğiniz gibi, ben de bilmiyordum böyle olduğunu. Sayenizde öğrenmiş oldum.

İlk çıktığında bi garip geliyodu ama şimdi gayet güzel araba diyorum. Renk donanımda zaten on numara. Güle güle kullanın. :)
Çok teşekkür ederim, arkası bir tuhaf geliyordu bana da. Alıştım şimdi :)

Karamel rengi de bu renkte çok güzel duruyor. Maşallah güle güle kullanın.

Karamel rengini hiç görmedim ama siyahtan iyi duracağı kesin :) Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz için.

Teşekkür ederim. Tabii ki buluşalım, batıkentte oturuyorum. Senin de dynamic sanırım?

H kasa dan sonra almak istediğim bir araç fakat fırlayan fiyatları ve modifiye parça sıkıntısı beni sadece bakmakla yetinmeye itiyor.
Kazasız belasız kullanın. Biraz daha paraya kıyıp İntelliLux far alınırdı. Efsane olurdu.

Şuanda hava filtresi kiti bile yok dediğiniz gibi. Alan arkadaş biraz totosuna düşkünmüş sanırım, koltuk ısıtma falan almış opsiyon olarak. Ben de olsam intellilux far alırdım kesinlikle, aydınlatma performansı inanılmaz iyi. Bir de belki sunroof olsa güzel olabilirdi diyorum.

Benimde direk dikkatimi o çekti 3 harf 3 rakam değişik duruyor.

Sanırım artık 2 harf bitti o yüzden sıfırlarda 3 harf 3 rakam kullanılmaya başlandı. Göze garip geliyor hakikaten.

ertantamer
10-11-2016, 08:41
App bastırdığınızda plakalıklardan kurtulduğunuzda toparlanır biraz. 3 e 3 de app plaka 2ye 4 de olduğu gibi bitişik duruyo biraz karışık durabilir şaşmaz tim plaka var bi gidip bakın örnek vardır kafanıza yatarsa bastırırsınız. Araca Maşallah

rebeloghy
10-11-2016, 08:50

Atasay optik kendine derman olamıyor diyollaa :D

B.Koçer
10-11-2016, 10:52
Atasay optik kendine derman olamıyor diyollaa :D

Olm pc ekranında gri duruyo bu araba :D jahajjahaha

burakgunay
10-11-2016, 19:47
Teşekkür ederim. Tabii ki buluşalım, batıkentte oturuyorum. Senin de dynamic sanırım?

Aynen asteroid gri dynamic benim de, excellence jantlı ve kader arkadaşı olarak 3 harf 3 rakamlı malesef :D

samara
10-11-2016, 20:58
Kazasız belasız sürüşler :)

levent_s
10-11-2016, 23:11
Astra j den sonra bende k kasaya geçmeyi düşünüyorum donanım ve performans olarak çok tatmin edecek bir araç. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

levent
10-11-2016, 23:27
Hayırlı olsun öncelikle, ben bir tek vitesin önündeki telefon koyma yerini sevmedim Astra'nın, he bir de müzik sistemi yetersiz bana göre rakiplerine karşı :)

Geri kalan her şekilde güzel araba :)

FaBeRgE
11-11-2016, 05:00
Maşallah, donanım ve renk güzel. Sadece daha iyi bir jant olabilirmiş.

Kazasız belasız...

Ome_RS
11-11-2016, 05:13
Onden ve arkadan cok guzrl ancak c sutunu kesimi nedense sevemedim. Iyi gunlerde kullanin.
Xx xxx xxx plakalarda cok gozume batiyor sanirim alismak zaman alicak.

Jamais Vu
11-11-2016, 10:38
Maşallah,hayırlı olsun Astra K'yı severim ben de

Grimlord
11-11-2016, 11:44
Kazasız belasız sürüşler :)

Teşekkür ederim :)

Astra j den sonra bende k kasaya geçmeyi düşünüyorum donanım ve performans olarak çok tatmin edecek bir araç. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim, ilk defa Opel kullanıcısı oldum ancak cidden güzel araba. Sizin için de hayırlısı olsun inşallah.

Hayırlı olsun öncelikle, ben bir tek vitesin önündeki telefon koyma yerini sevmedim Astra'nın, he bir de müzik sistemi yetersiz bana göre rakiplerine karşı :)

Geri kalan her şekilde güzel araba :)

Teşekkür ederim. Telefon koyma yeri kötü gerçekten, koyduğunuz zaman en ufak frende tak tuk oynuyor :) Müzik sistemi benim için ideal ancak diğer araçlara göre geride olabilir dediğiniz gibi.

Maşallah, donanım ve renk güzel. Sadece daha iyi bir jant olabilirmiş.

Kazasız belasız...

Teşekkür ederim. Dynamic jantı şu şekilde aslında, ben de bu jantı dynamice nazaran daha çok sevdim.
https://store.donanimhaber.com/70/8e/88/708e8826bb741f5b24996c2d5d2bcb8a.jpg

Onden ve arkadan cok guzrl ancak c sutunu kesimi nedense sevemedim. Iyi gunlerde kullanin.
Xx xxx xxx plakalarda cok gozume batiyor sanirim alismak zaman alicak.

Teşekkür ederim. Arka kapının kesimi çok tehlikeli aslında cocuklar için, açıldığı zaman sipsivri duruyor. Plakalara hala alışamadım ben de, sanırım xx xx xxx olsa daha iyiymiş :)

Maşallah,hayırlı olsun Astra K'yı severim ben de

Teşekkür ederim, sizin araca da maşallah.

Grimlord
02-01-2017, 21:32
Konuya bir güncel çekelim :)

Araba haftanın 3-4 günü yatıyor, tam kış uykusu modunda. ***** benzin fiyatları uzaya çıktı.

https://s28.postimg.org/ec01czov1/IMG_2878.jpg

Lanet plakalıklardan kurtuldum. Havalar ısındığı zaman önlere cam filmi yaptırmayı düşünüyorum.

Kısa far ampüllerini Philips Diamond Vision ile değiştirdim, normal ampüle göre görüş daha iyi oldu.

Yakıt ortalamam 7.7 ( ilk aldığımda 8.2 idi ve 1800kmdeydi araba)

Şuan yaklaşık 4bin km oldu, hiç bir sıkıntımız yok çok şükür. Umarım böyle devam eder :)

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim

https://s29.postimg.org/fnj39als7/DSC_8204.jpg

BuğraTuna34
05-01-2017, 23:03
Ankarada bayide satılıktı araç. Bende çok çetin pazarlıklar yaptım ancak satış danışmanı arkadaş mahalle galerisi gibiydi gık demedi :) size nasip olmuş kazasız belasız kullanın. O bütçeye alınabilecek en iyi aracı almışsınız.

Zamanında konu açmıştım bende seat leon Fr'dan k kasaya geçecektim arkadaşlar pek sıcak bakmıyordu forumda topa tutmuşlardı beni :) bence tipiyle donanımıyla 10 numara araç, yakıtıda gayet makulmüş. Keyifle binin.

Grimlord
05-01-2017, 23:07
Ankarada bayide satılıktı araç. Bende çok çetin pazarlıklar yaptım ancak satış danışmanı arkadaş mahalle galerisi gibiydi gık demedi :) size nasip olmuş kazasız belasız kullanın. O bütçeye alınabilecek en iyi aracı almışsınız.

Zamanında konu açmıştım bende seat leon Fr'dan k kasaya geçecektim arkadaşlar pek sıcak bakmıyordu forumda topa tutmuşlardı beni :) bence tipiyle donanımıyla 10 numara araç, yakıtıda gayet makulmüş. Keyifle binin.

Çok teşekkür ederim :) Kesinlikle tavsiye ederim, bence donanım olsun motor olsun tüketim olsun leondan bir eksiği yok. Önceki kasaya göre 200 kilo daha hafif neredeyse, o yüzden performans ve tüketim gayet makul.

mtay
06-01-2017, 00:01
Maaşallah hocam, J kasa 1.4T sport donanım kullanım açısından gerçekten çok iyi performans sağlıyor. Donanım olarakta görüyorum ki D segmenti bir araç ayarına gelmiş.

Grimlord
06-01-2017, 00:39
Maaşallah hocam, J kasa 1.4T sport donanım kullanım açısından gerçekten çok iyi performans sağlıyor. Donanım olarakta görüyorum ki D segmenti bir araç ayarına gelmiş.

Çok teşekkür ederim. J kasanın arka kısmı daha hoşuma gidiyor aslında :D

mtay
10-01-2017, 23:09
Çok teşekkür ederim. J kasanın arka kısmı daha hoşuma gidiyor aslında :D

Alışılmışlıkla alakalı bence gözler daha da aşina olsun o zaman düşünceniz değişir bence :)

Grimlord
25-01-2017, 15:57
Bir güncelleme ile renklendireyim konuyu, yola ITG kutuiçi filtre ile devam ediyoruz. K&N filtre fiyatları dolar kurundan aldı başını gitti, zaten cold air intake kit olarakta ilginçtir üretilmemiş henüz. Nispeten daha uyguna ITG aldım, filtre bildiğiniz bulaşık süngeri gibi. Taktıktan sonra biraz denedim, gaz tepkisi biraz daha iyi oldu , sanırım +0.99 hp daha kazandık. Paspasları çıkardık mı aile arabamızla rolle hazırız :)

https://s29.postimg.org/oa10kicaf/IMG_3058.jpg

burakgunay
25-01-2017, 16:28
Hemen yorum alayım, sesi nasıl kardeşim? Bi denk gelemedik ne zamandır aklımda fırsat bulup yazamadım sana.

Grimlord
25-01-2017, 16:41
Hemen yorum alayım, sesi nasıl kardeşim? Bi denk gelemedik ne zamandır aklımda fırsat bulup yazamadım sana.

Seste pek değişiklik yok hacı, ama gidişe ve yakıt tüketimine etkisi olacak gibi geliyor bana. Ben de bu aralar yoğunum, müsait olduğumuzda görüşürüz inşallah.

burakgunay
25-01-2017, 19:13
Seste pek değişiklik yok hacı, ama gidişe ve yakıt tüketimine etkisi olacak gibi geliyor bana. Ben de bu aralar yoğunum, müsait olduğumuzda görüşürüz inşallah.

tamamdır, tüketime ve gidişe etkisini deneyimledikçe yazarsan sevinirim. kaça mal oldu bu arada?

Grimlord
25-01-2017, 19:16
tamamdır, tüketime ve gidişe etkisini deneyimledikçe yazarsan sevinirim. kaça mal oldu bu arada?

175e aldım, k&n filtreden yaklaşık bi 75-80 lira ucuz sanıyorum. 1000km içinde belli olur zaten, tüketimi sıfırladım.

metin_1989
25-01-2017, 19:20
benzınlı arac ıcın yakıt gayet guzel geldı bana maşallah allah kaza bela vermesin

Grimlord
25-01-2017, 19:36
benzınlı arac ıcın yakıt gayet guzel geldı bana maşallah allah kaza bela vermesin

Çok teşekkür ederim, sizin gsiye de maşallah hocam

metin_1989
25-01-2017, 20:53
Çok teşekkür ederim, sizin gsiye de maşallah hocam

cok teşekkürler :)