Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Tiguan vs Yeni 3008 vs Yeni Tucson
Herkese Selam,
Peder Beye bu 3 araç arasından birini alıcaz. Önceliğimiz yüksek ve güvenli bir araç olması.
Ailecek kullanılacak, senede bir kez İstanbul-Bodrum arası yazlığa gidilecek 3 ay bodrumda kalacak araç. onun haricinde İstanbulda kullanılacak
Dizel düşünmüyoruz benzinli turbo bir araç bakıyoruz. Performans yakıt tüketiminden daha önemli.
4*4 yerine 4*2 tercih edicez. Off road değil asfaltta kullanılacak hep.
Aşağı yukarı üst donanım paketli versiyonları 110k civarlarında.
Siz olsanız hangisini tercih edersiniz ?
Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
Yeni 3008 çok güzel ve kaliteli duruyor. Yeni şanzıman eat6(tam otomatik) 100k km leri geçen araçlarda kullanılmaya devam ediyor ne en ufak bir problem ne de en ufak bir geri çağırması var. 165 hp lik yeni thp motorda eski sorunların hepsi giderildi. (Citroen araçlarında da kullanıldığı için yetkili servis olarak bu detayları verebiliyorum)
Ben tiguanın fiyatları, anlamsız sıra bekleme ve ne zaman geleceği belli olmayan opsiyonlu araç bekleme süreleri nedeniyle 3008 önereceğim.
Hatta alırken herhangi bir bayiiden fiyat alırsanız bana Özel Mesaj ile bildirmeniz halinde tanıdık bayii üzerinden daha düşük rakam almaya çalışırım.
Merhaba aracı sıfır mı tercih edeceksiniz ?
Yukarıdaki araçların hepsi full donanım olacaksa yeni tiguan çok daha geçerli görünüyor tasarım olarak.
Performans konusunda en iddalısının daha hafif te olması sebebiyle 3008 thp olacaktır diye düşünüyorum.
Sıfır araç alınmayacaksa 110-115 bin tl civarında x1 veya Q3 bakabilirsiniz.
Yeni 3008 çok güzel ve kaliteli duruyor. Yeni şanzıman eat6(tam otomatik) 100k km leri geçen araçlarda kullanılmaya devam ediyor ne en ufak bir problem ne de en ufak bir geri çağırması var. 165 hp lik yeni thp motorda eski sorunların hepsi giderildi. (Citroen araçlarında da kullanıldığı için yetkili servis olarak bu detayları verebiliyorum)
Ben tiguanın fiyatları, anlamsız sıra bekleme ve ne zaman geleceği belli olmayan opsiyonlu araç bekleme süreleri nedeniyle 3008 önereceğim.
Hatta alırken herhangi bir bayiiden fiyat alırsanız bana Özel Mesaj ile bildirmeniz halinde tanıdık bayii üzerinden daha düşük rakam almaya çalışırım.
3008 1.6THP biraz fiyat olarak fazla gibi geldi 129.900 yazıyor sitede.
1.2 tercih etmeyiz. Haftasonu bi Peugeot bayisine gidip konuşacağım size de mutlaka danışırm.
Teşekkür ettim
Merhaba aracı sıfır mı tercih edeceksiniz ?
Yukarıdaki araçların hepsi full donanım olacaksa yeni tiguan çok daha geçerli görünüyor tasarım olarak.
Performans konusunda en iddalısının daha hafif te olması sebebiyle 3008 thp olacaktır diye düşünüyorum.
Sıfır araç alınmayacaksa 110-115 bin tl civarında x1 veya Q3 bakabilirsiniz.
Evet sıfır düşünüyoruz sadece.
Tiguan tasarım olarak güzel ama herşeyin opsiyon olması biraz can sıkıyor. Bu kadar paralar vermişken dolu bir araç almak istiyor insan.
Yinede yeni Tiguan güzel bir seçenek. Çok arada kaldık bu 3 araç arasında.
Dediğiniz sınıfta 3008 ile X-Trail arasında gidip gelebilirsiniz.
ahmetbaha-drs
11-11-2016, 11:01
Ford Kuga'yada bir bakın bence.
1.5L EcoBoost 182PS (240 Nm) Euro6, 6*İleri*Otomatik Selective 111.910 TL
Seat ateca 118bine en full donanıma satılıyor kesinlikle inceleyin derim
orhansah
11-11-2016, 11:28
Benzinli 3008 gelmemiş henüz. sadece dizel otomatik var bayilerde. bilginize.
Ateca inceleyin derim ben de.
onursumer
11-11-2016, 11:56
ateca da 1.4 tsi act 4drive fiyatı o segmentte çok alınabilir duruyor
Ford Kuga ecoboost motor çok iyi ancak yüzü çok eskidi. Güncel durmuyor hiç
Seat Ateca inceledim şimdi Tiguan altyapısı sanırım çok benziyor ancak çok bi fiyat farkı yok Tiguan ile.
Malzeme kalitesi olarak VW daha tercih edilesi sanki.
Kimse Tucson dememiş, spesifik bir nedeni var mı acaba ?
Hyundai daha heybetli duruyor dıştan ancak malzeme kalitesi olarak soru işareti var bende...
onursumer
11-11-2016, 13:03
Ford Kuga ecoboost motor çok iyi ancak yüzü çok eskidi. Güncel durmuyor hiç
Seat Ateca inceledim şimdi Tiguan altyapısı sanırım çok benziyor ancak çok bi fiyat farkı yok Tiguan ile.
Malzeme kalitesi olarak VW daha tercih edilesi sanki.
Kimse Tucson dememiş, spesifik bir nedeni var mı acaba ?
Hyundai daha heybetli duruyor dıştan ancak malzeme kalitesi olarak soru işareti var bende...
hyundai tasarım olarak bence içlerinden en iyisi , tek sıkıntısı 1.6 t-gdi 4x4 istanbul şehir içi yakık tuketimi 1.4 tsi vs alternetiflere gore 2lt kadar yuksek kalır 100km de
yakıt duşunulduğunde sorun değil ise ilk olarak bakılması gereken araç bence bu sınıfta f/p aracı
hyundai tasarım olarak bence içlerinden en iyisi , tek sıkıntısı 1.6 t-gdi 4x4 istanbul şehir içi yakık tuketimi 1.4 tsi vs alternetiflere gore 2lt kadar yuksek kalır 100km de
yakıt duşunulduğunde sorun değil ise ilk olarak bakılması gereken araç bence bu sınıfta f/p aracı
4*2 seçeneğide mevcut aynı motorun. Sitesinde fiyat olarakta belirtmişler.
Uzun yıllardır Alman ve Japon araçlar kullandık ancak Kore hiç kullanmadık. Yorumları çok merak ediyorum Hyundai ile ilgili.
3008'in yeni tasarımı gerçekten çok farklı güncel bir trendi var kendine has ama kalite bakımından tiguan bence şuan biraz tuzlu
onursumer
11-11-2016, 14:40
4*2 seçeneğide mevcut aynı motorun. Sitesinde fiyat olarakta belirtmişler.
Uzun yıllardır Alman ve Japon araçlar kullandık ancak Kore hiç kullanmadık. Yorumları çok merak ediyorum Hyundai ile ilgili.
iç kısımlarda bazı bolgelerdeki parça kalitesi ve 4x4 yakıt dışında olumsuz birşey okumadım ben , sadece test amaçlı kullandığım içinde genel yorumlayabiliyorum ben çok beğendim açıkcası :)
Tiguanı gittim gördüm bindim bu sefer yapmışlar bravo yani.yakıt performans yönünden iyi araç. Hyundai aman diyeyim sen gerisini anla çöpe atacak paran çoksa bize de hayır işle :) 3008 hiç bakmadım bilmeden yorum yapmak istemem ama tercihim aralarından thungsten gri Tiguan olurdu ama o rakama zor
Acik ara tiguan,plase ateca...
Tiguan tek geçerim boşu olsun tiguan olsun. Full olursa şampiyonlar ligi tiguan. çıkmadan servisten bide R line panjur. T-155 Fırtına makine.
LnchCntrl
13-11-2016, 10:38
Seatta Dsg yok arkadaşlar
3008 gt test sürüş yapmıştım. Sessiz bir araba. Motor sesi var ama can sıkıcı değil. Rüzgar sesi beklediğimin altında idi. Donanım olarak ise tüm rakiplerinden fazladır muhtemelen. 360 kameradan eller serbest bagaj açmaya, navi , cam tavan , kablosuz şarj, adaptif cruise , epey dolu araba idi. 120 hp dizel otm aracın performansını ise beğendim. Canlı yani. Dış tasarım oldukça güzel , evoque andırıyor. Ben aracı beğendim. O fiyat verilir mi kısmına bir şey diyemem , sonuçta hiç bir araba fiyatını hak etmiyor bu Zaman'da.
Eleştireceğim 2 şey var, orta ekrandaki çözünürlük korkunç. Geri kamera ve navi ekranında şaşkınlık yaşadım.
Diğeri ise focal ses sistemi. Ek ücrete tabi, daha doğrusu sadece gt donanımda var sanırım. Maalesef ses kalitesini beğenmedim, focal iyi marka ama muhtemelen dip modellerini kullandılar.
Skoda ve seat grubu dağıtmaya geliyor
Martda showroomlarda acele etmeyin ;)
ehveniser1903
13-11-2016, 15:50
3008 lansmanındaydım.Gerçekten çok başarılı bir araç,evoque gibi tasarımı.