Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6 m. jet 120 hp dct Egea mı leon 1.6 TDI dsg mı
spree1903
12-11-2016, 18:56
selamunaleykum herkeze iyi forumlar.Bu iki otomobil arasında hangisini tercih edersiniz teşekkürler
ottoman32
12-11-2016, 19:12
bana sorarsanız leon varken egeaya bakmam, sizin istediklerinizden yola çıkmak lazım :)
aykutsafakyaman
12-11-2016, 19:19
Fiyat farkı , donanım , istenilenler ?
Bunlardan bahsedersiniz hangisi mantıklı daha kolay yorum yapabiliriz.
onn_dear
12-11-2016, 19:29
Egea euro ncap carpisma testlerinde sadece 3 yildiz alabildi.
barakuda26
12-11-2016, 19:38
Beyaz yada Kırmızı olmayan bi Leon mantıklı seçim olur bu ikili arasında
Faruk_Vtec
12-11-2016, 19:39
fiat harıcı herşey...
i-vtec07
12-11-2016, 19:43
Leon . mümkünse beyaz olmasın .
Leon alırdım o da sirf cam tavan oldugu icin. Cam tavan yoksa leonda egea da alinabilir.
Skoda mı egea mı desen yine skoda derdim
Egea ölmeyi bayılmak zannedenler kulübünün arabasıdır :)
LnchCntrl
12-11-2016, 20:24
Egea ya bi türlü ısınamadım açıkçası hala linea albea izlenimi var, 10 gün kadar da kullandım süspansiyon çok sert geldi.
Leon sürekli elimizin altında olan araçlardan, trim sesleri, sıradanlaşmış görüntü ( özellikle beyaz ) bence eksi yönleri
tercihim leon olurdu. 1-2 tık üstte olduğunu düşünüyorum kalite-prestij-konfor açısından
spree1903
12-11-2016, 21:05
aracı enişteme bakıyoruz 80 bin gibi bir limit belirledik ,egea yı öldürdünüz valla,açıkcası en iyi kampanya fiatta olduğu için egea yı listeye almıştık
mahmut0382
12-11-2016, 21:09
Bu iki seçenek arasında Leon .
Egea euro ncap carpisma testlerinde sadece 3 yildiz alabildi.
elektronik güvenlik donanımları yetersiz diye 3 yıldız aldı güvenlik paketlisi 4 yıldız aldı. yetişkin güvenliği %82 fena değil. leonun teste girdiği tarihle egeanın girdiği tarih arasında kriterler ciddi şekilde değişti. güncel test koşullarıyla leonunda egeadan daha iyi puan alacağını sanmıyorum.
Limit 80 binse Egeyı direkt elerdim.
elektronik güvenlik donanımları yetersiz diye 3 yıldız aldı güvenlik paketlisi 4 yıldız aldı. yetişkin güvenliği %82 fena değil. leonun teste girdiği tarihle egeanın girdiği tarih arasında kriterler ciddi şekilde değişti. güncel test koşullarıyla leonunda egeadan daha iyi puan alacağını sanmıyorum.
Leon ncapte golf 7 den de a3 ten de daha iyi puan aldi egeaya gelene kadar daha cok var. Egea elektronik guvenlik donanimindan degil
Leon ncapte golf 7 den de a3 ten de daha iyi puan aldi egeaya gelene kadar daha cok var. Egea elektronik guvenlik donanimindan degil
Lafim yarim kaldi istemeden bastim. Egea elektronik guvenlik donanimindan degil cocuk guvenligi puanindan cakti. Leon ise bu kriterde sinif lideri. Ayrica Leonun girdigi 2013 senesinden beri ncapte hangi kriterler degisti bir soylermisin?
http://http://www.sekizsilindir.com/2016/10/en-guvenli-kompakt-hb-euroncap.html?m=1
80 bin lira bütçeyle egea'ya neden bakılır ? o paraya gayet güzel skoda octavia alabilirsiniz leon yerine onuda tercih edebilirsiniz kanımca
halilcan9455
12-11-2016, 22:34
İki seçenek arasında Leon daha tercih edilesi ancak diğer arkadaşların da dediği gibi beyaz-kırmızı olmasın :)
Başka öneri isterseniz Opel Astra K 1.6 lt. CDTI 136 HP 6 İleri Otomatik 85 BİN TL şuan sitesinde bayide güzel bir indirim ile 82 civarına alınabilir diye düşünüyorum.
gespenster
12-11-2016, 22:37
egea nedir yazık o paralara
gazi koşusuna katılacağım atla mı gireyim yoksa eşşeklemi der gibi olmuş tabiki leon. egea alacağına line al 20-30 bin TL cebine kalır
İkisi arasında kesinlikle Leon.
Ama bir gerçek var ki, 80 bin lira bütçem varsa ikisine de bakmam.
Harbiden bazı yorumlar komik olmus. Gazi koşusu falan. Egea mukemmel bi araba degil ama leon da ayni sekilde mükemmel degil. Egeanin - yönü kronik kapı iclerinden gelen sesi. Haricinde 120lik gayet guzel gidiyor hizlanmasi da güzel.uzunda da 240ı gorebiliyorsun. Ama 80 bin limitle leona da golfe de egeaya da bakmayin derim.
Astra k +1 güzel indirim var
Çarpışma testi yayımlanana kadar Egea bir alternatifti,lakin artık alternatif değil bence.
Lafim yarim kaldi istemeden bastim. Egea elektronik guvenlik donanimindan degil cocuk guvenligi puanindan cakti. Leon ise bu kriterde sinif lideri. Ayrica Leonun girdigi 2013 senesinden beri ncapte hangi kriterler degisti bir soylermisin?
5 yıldız puanı olan megane makyajlı versiyonunda yeni kriterlerde 3 yıldız alabildi. güvenlik paketli egea 4 yıldız aldı.
alıntıdır.
Euro NCAP, yeni test kriterleriyle markaları zora soktu.
Yalnızca Haziran ayında 5 otomobilin güvenlik testi yeni kriterlere göre yapıldı. Buna göre; Çarpışma Önleyici Sistem yıldız değerlendirmesi altına alınırken, otomatik acil frenleme, düşük ve yüksek hızda yetişkin boyun koruması ve şerit takip sistemi yine üzerinde durulan önemli noktalar arasında yer aldı. Ayrıca Avrupa'da zorunlu olan ESP sistemini yine Euro NCAP test edecek.
Bu koşullar doğrultusunda bir önceki yıl beş yıldızla testlerden çıkmış bir model, bu yıl girdiği testten 5 yıldız alabilmesi ise bir mucize olacak. Euro NCAP ayrıca tampon ve motor kaputunda detaylı analiz de yapacak. Eskiden yalnızca ön koltuklar için yapılan kamçı testi, artık arka koltuklar için de geçerli olacak.
Yeni kriterlere göre teste giren araçlardan megane ,peugeot 301, citroen c-elysee 3 yıldız
80 lira o araca bu araca para vermemcilere soruyorum.
80 lira dizel otomatik "sıfır" ne alırsınız bir yorumları alalım.
Herkes almam demiş çıkmış işin içinden.
Çoğu arkadaşın araç fiyatlarından haberi yok galiba.
5 yıldız puanı olan megane makyajlı versiyonunda yeni kriterlerde 3 yıldız alabildi. güvenlik paketli egea 4 yıldız aldı.
alıntıdır.
Euro NCAP, yeni test kriterleriyle markaları zora soktu.
Yalnızca Haziran ayında 5 otomobilin güvenlik testi yeni kriterlere göre yapıldı. Buna göre; Çarpışma Önleyici Sistem yıldız değerlendirmesi altına alınırken, otomatik acil frenleme, düşük ve yüksek hızda yetişkin boyun koruması ve şerit takip sistemi yine üzerinde durulan önemli noktalar arasında yer aldı. Ayrıca Avrupa'da zorunlu olan ESP sistemini yine Euro NCAP test edecek.
Bu koşullar doğrultusunda bir önceki yıl beş yıldızla testlerden çıkmış bir model, bu yıl girdiği testten 5 yıldız alabilmesi ise bir mucize olacak. Euro NCAP ayrıca tampon ve motor kaputunda detaylı analiz de yapacak. Eskiden yalnızca ön koltuklar için yapılan kamçı testi, artık arka koltuklar için de geçerli olacak.
Yeni kriterlere göre teste giren araçlardan megane ,peugeot 301, citroen c-elysee 3 yıldız
Egeanın düşük yıldız almasının sebebi tekrar söylüyorum çocuk güvenliği. %60 küsür puan alıyor bundan. Ve bu kriter ile alakalı en ufak bir değişiklik gözükmüyor. Segmentinde ki çoğu araç buradan 85-90 üzeri puan alabiliyor.
Ezberinizi bozmayın :) ikisi arasında tabiki leon markayı kötülemek değilde arkadaş bu arabaya ciddi bir para verecek ve ikisi arasında egea bu parayı leondan daha fazla hak ediyor denemez yani aradaki farkları herkes biliyor konu sadece güvenlikte değil ayrıca.
spree1903
13-11-2016, 15:24
yorumlar için teşekkürler.70-80 bin arası bir limite sıfır hangi araç alırsınız.octavia öneren olmuş baz modeli 80 bin lira golfü yazmama hiç gerek yok.megane bile 100 bin lira para istiyorlar.1,5 ay önce fabia 1.2 style aldık 57 bin liradan şimdi dolara endeksli liste fiyatı 61 civarı olmuş.
AhmetKaratay
14-11-2016, 01:07
Arkadaşım daha yeni sıfır egea çıkarttı 71 bin liraya , kornaya basarken fiat amblemi içine göçtü yine de siz bilirsiniz
Playstation 4 mü alsam? evlensem mi?
Arkadaşım daha yeni sıfır egea çıkarttı 71 bin liraya , kornaya basarken fiat amblemi içine göçtü yine de siz bilirsiniz
iyi hava yastığı açmamış :D yani 90larda bile üretilmiş bir çok marka ve modelin işçilik kalitesinin günümüzde bu fahiş fiyatlara satılan araçlardan daha iyi olması gerçekten üzücü
Egeadaki kullanılan 120lik multijet motor çok iyi gerçekten... Motorunun sınıfının en iyilerinden olduğunu bilin yeter... Yoksa iki araç için de yorum yapmayı pek istemesemde eski bir Bravo sahibi olarak Egea'nın malzeme kalitesini beğenmediğimi söyleyebilirim...
Erdem K.
14-11-2016, 07:59
malzeme kalitesi, 2.el hızlılığı ve marka imajı farkından dolayı leon tercih ederdim ...
Ahmet Bby
14-11-2016, 08:42
Konu dışı olacak ama 80bin gibi bir bütceyle 1.4 TSI Superb alınabilir. (Baz donanım active) veya dizel octavia
spree1903
14-11-2016, 16:44
Playstation 4 mü alsam? evlensem mi?
sıkıntı mı var?
sıkıntı mı var?
sıkıntı yok leonum var sorunuz mu vardı?
İbrahim33
14-11-2016, 18:59
egea dediğin araba 1.6 m.jet motoru hariç leonun yaynında çerez kalır. tartışmasız leon.