Orijinalini görmek için tıklayınız : Çıplak fiyatı 44.402 TL lik arabanın 77.000 e çıkışını tartışalım
atilla_88
13-11-2016, 21:38
http://i.hizliresim.com/kG3kj9.png
Evet arkadaşlar Asgari ücret üzerinden konuşalım çoğunlukta onlar var :)
B segmenti mini minnacık bir arabayı ele alalım SEAT TOLEDO bu araba neden 44.402 tl den 77.000 tl fiyatına çıkıyor hemde asgari ücretin ''BİN ÜÇ YÜZ TELE'' olduğu ülkede?
BİN ÜÇ YÜZ TELE parasına baktığında aslında çıplak 44.402 tl bile çok gibi.
Bu terslikte bir iş var gibi değil mi sizce? sanki bana avrupa standartını yakalamak için arabanın hem çıplak fiyattan ayrıcada asgari ücretin 6.800 TL olması lazım gelmez mi? :)
34btr1907
13-11-2016, 21:44
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s526x395/15027925_1835971276644895_7971904661851459109_n.pn g?oh=5e40787545b82338eb30f143eb16ea9c&oe=58D19BB1
şöyle bırakayım lazım olur
Onlar yazmadan ben yazayım, istanbulda trafik şimdi böyleyse bir de vergi olmasa ne olurdu düşünün, hem ortalık mercedes bmw kaynıyor, demek ki vergiler az..
(yandaşlar farklı birşeyler yazın lütfen)
'canikosu' açmı kalsın...
Benzin 1 tl olsun. devlet ötv almasın herkes 525xdrive a binsin . Cari açık ebesinin herekesine fırlasın hepimiz rahatlayalım. batalım. Sizde rahatlayın herkes rahatlasın .
ülkenin %75 nin ayranı yok içmeye arabayla gidiyor helaya :D
Sadık Özyer
13-11-2016, 21:53
Tamamda araba lüks , asgari ücretli yani hayatta kalmak için çalışan birisinin 0 otomobil alması abes kaçmaz mı ?
atilla_88
13-11-2016, 21:54
Tamamda araba lüks , asgari ücretli yani hayatta kalmak için çalışan birisinin 0 otomobil alması abes kaçmaz mı ?
Neden hayatta kalmak için çalışıyoruz avrupalıyı amerikalıyı Allah yarattıda bizi kim yarattı?
Sadık Özyer
13-11-2016, 21:57
Neden hayatta kalmak için çalışıyoruz avrupalıyı amerikalıyı Allah yarattıda bizi kim yarattı?
Unutmayın ki bizleri orta doğuda yarattı , asgari ücretli adı üstünde asgari. En düşük maaş.
Yahu orta doğu ülkesini tutupta komşuları italya isviçre olan ülkelerle karşılaştırmayın.
Bize az bile az... %500 olması lazım o vergilerin her birinin... Hepimiz oturur anca konuşuruz ve takım tutar gibi adam tutarız. Bizi bilenler de böyle sağar işte durum bundan ibaret...
Benzin 1 tl olsun. devlet ötv almasın herkes 525xdrive a binsin . Cari açık ebesinin herekesine fırlasın hepimiz rahatlayalım. batalım. Sizde rahatlayın herkes rahatlasın .
Doğru diyorsunuz, toplumca biz en az 40bin avrodan aşağı araba almayız, şahin doğan broadwayi ülkemizi fakir göstermeye çalışan hainler alıyor
atilla_88
13-11-2016, 21:59
Unutmayın ki bizleri orta doğuda yarattı , asgari ücretli adı üstünde asgari. En düşük maaş.
Yahu orta doğu ülkesini tutupta komşuları italya isviçre olan ülkelerle karşılaştırmayın.
Eyvallah hocam haklısın ortadoğu :D
Sadık Özyer
13-11-2016, 22:02
Eyvallah hocam haklısın ortadoğu :D
Neresi hocam , biz amerikada mıyızda bilmiyorum ben ? Suriye ırak iran falan bunlar amerika ülkesi mi?
evolution_9
13-11-2016, 22:05
Bu en düşük vergi bölümü motor hacmî 2.0 üzerine çıktığı zaman 100binlik araç 270binliraya çıkıyor
Sen su otv'yi
Otv'nin de kdvsini bi anlat hele dinleyelim
By CrAzY
13-11-2016, 22:20
Her zaman söylemişimdir verilen makarnanın yanındaki kömürü yemeyeceklerdi :D Neyse padişahım çok yaşaaaa.
Bu iş basit. Hükümet kendi çevresine ya da hayran kitlesine parayı ver. İsterse 300.000 tl vergi olsun adama misli ile para kazandırırken dokunur mu ? Bende savunurum aylık gelirim 150 200k olsa :D
Ayrıca müslüman bir ülkeyiz diyorlar , faiz haram değil mi ?
Gereğinden fazla vergi haram değil mi ?
Genelev çalıştırmakta müslüman işi zaten. Yalan söylemekte müslüman işi zaten :D
Sadık Özyer
13-11-2016, 22:31
Sen su otv'yi
Otv'nin de kdvsini bi anlat hele dinleyelim
Ne alaka benim ötv ile bir fikrim mi olmuş ?
Cari acigi azaltmanin yolu vergi arttirmakmi ? Disariya kapatalim kapilari o zaman hic bisey ithal etmeyelim.Bumu cozum.Devlet cari acigini vergi arttirmak yerine yerli cozum yaratsa olmazmi.Bir otomobil yapmak turkiye icin bu kadar mi zor ?
Hadi uretemiyoruz.Neden ulkenin alinamayan vergileri orta dusuk gelirliye vuruluyorki.Bu ulkede alinmasi gereken vergilerin %55 i alinmiyor.Vergisini odeyen o %40 in ustune biniyor %100 u.Adaletli sekilde herkes kendi odemesi gereken vergiyi odese ne benzin 5 lira olur nede otv %150 bilmem kac olur.
serkanokan
13-11-2016, 22:39
Eğer ki asgari ücretliler ülkenin en kalabalık grubuysa, seçim sonuçları kendilerini düşünmediklerini açıkça ortaya koyuyor. Boşverin siz de düşünmeyin.
Draniela
13-11-2016, 22:41
Bu ülke 5 para etmez, aslında çok para eder de demek istediğimi anladınız işte yahu.
Ben bir söyleyeyim siz çok anlayın...
Cari açığın her sene yükseltilen vergilerle kapatılmaya çalışılması , yıl sonu yaklaştımı ota boka trafik cezası vs. kesilmesi ile bütçeye katkı sağlanmaya çalışılması normal ,
İnsanların bu yüke isan etmesi sıkıntı yani öylemi?
Ben Devletin hersene hesaplayamayıp patlattığı cari açığın vebalini yükseltilen vergilerle ödemekten bıktım..
Eloğlunun üretim maliyetine rağmen sıfır arabaya bizim yarı fiyatımıza binmesi hiçmi gücünüze gitmiyor yahu?
Adamlar üretiyor ucuza satıyor bizim devlet hiçbir masrafa girmeden onların kat kat fazlasını kazanıyor havadan.
Nasılsa halktan ses çıkmıyor..
yüklen anam yüklen...
Olayı asgari ücrete bağlamak yanlış.
Asgari Ücret Yönetmeliği’nin 4. Maddesinin (d) bendinde; “Çalışan bir kişiye, İşçilere
normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür
gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek
ücreti” olarak tanımlanmaktadır.
Yani tek kişinin geçimi için ödenen para aslında. Bu para ile aile geçindirmek bile çok zorken, araba almaya endekslemek doğru olmamış bence, en azından Türkiye için.......
Ne alaka benim ötv ile bir fikrim mi olmuş ?
:) (sadece gülücük koyacaktim ama karakter yetersiz dedi)
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s526x395/15027925_1835971276644895_7971904661851459109_n.pn g?oh=5e40787545b82338eb30f143eb16ea9c&oe=58D19BB1
şöyle bırakayım lazım olur
resimde yazılanlara ek olarak şunları söylemek istiyorum Almanlar ve Japonlar ülkemizdeki durumu görse ağlar ya bir aracı üretip geliştirmek için verdikleri emeklere bak bizdeki piyasaya bak ki mesele alınan meblağlar değil sadece karşılığında verilen hizmette olmalı biz bu araçları kullanabilmek için bakın sadece bir yerden bir yere araçla seyahat edeceğiz uçmayacağız bunu sağlamak için sadece asfalta ihtiyacımız var kaç ilde ilçe demiyorum il merkezinde tertemiz sıfır asfalt ve asfalt mühendisliği var. kısacası herkesin yorumuna tarafsız pencereden bakarak siyasete alet olmadan bakmanızı rica ediyorum. Bence hadi verdin verdin bari keyifli kullanabileceğimiz bir ortam olsa keşke ama ne o araçlar o paralara nede o araçlar o yollara gitmez en azından gitmemesi lazım :D
Abi otv alinsin,alinmasin diyen yok ki.ama %45 ya da %145 nedir yahu.
Düşünelim simdi ford'un sahibisin. Araci tasarladin ürettin ,argeye milyonlar döktün. Sonra dedin ki bu arabanin fiyati 80k. Ithalatiyla birlikte bayiiye biraktigi kar vs 100 k toplamda. Turkiyeye ithal ettin senin eline gecen para 100k.devlet vergi kesiyor arac oluyor 145 k.diyelimki bu arac 2000cc ustu bi arac bu sefer de oldu arac sana 245k. Yani sen o kadar arge yaptin araci urettin garanti kapsamina soktun vs vs aldigin para ve aracin hakki 100 k dedin,devlet de yok 100k senin olsun,145k da ben alicam dedi.yerli uretim araba diyoruz,kıbrıs ayagimizin dibi bakin,konyadan belki biraz büyüktür yüzölçümü. Kendi arabasini uretti. Biz dünyayla rekabet icindeyiz,nerede yerli uretim araba?
30 binlik arabayla ışıklarda duruyorum ve etrafıma bakıyorum birde ne göreyim en ucuz araba benimkisi.
1 abim almanyada yaşıyor ve evde montla oturuyor niyemi? Çünkü senede 1 ay 72 metrekarelik evinde doğalgaz yaksa sene sonu 2700euro gaz faturası ödüyor. Ben 190 metrekare evimde neredeyse kaloriferin üstünde yumurta pişiricem..Aynı adamla ikimiz yenibosna da en ünlü antep sofrasında yemek yiyoruz çatlayana kadar ve hesap 230 lira abimin tepkisi ise ''oha lan bedava'' oluyor. O domatesi sayıyla alıyor bense pazara çıktımmı 50 liraya parmaklarıma kan gitmiycek şekilde poşetlerce kilo kilo istediğim gibi meyve sebze alıyorum..
Diğer abim isveç de yaşıyor ve işletme sahibi, aylık kazancının %56 sını vergi olarak veriyor..
Araba pahallıymışda benzin pahallıymışda bilmem ne.. akşama kadar egsoz aragazı dinliyorum bu yakıt pahallılığında. Etraf sıfır araba kaynıyor. İyiki bunlar pahallı, demek ucuz olsa helikopter alıp varex takacak bu millet..
30 binlik arabayla ışıklarda duruyorum ve etrafıma bakıyorum birde ne göreyim en ucuz araba benimkisi.
1 abim almanyada yaşıyor ve evde montla oturuyor niyemi? Çünkü senede 1 ay 72 metrekarelik evinde doğalgaz yaksa sene sonu 2700euro gaz faturası ödüyor. Ben 190 metrekare evimde neredeyse kaloriferin üstünde yumurta pişiricem..Aynı adamla ikimiz yenibosna da en ünlü antep sofrasında yemek yiyoruz çatlayana kadar ve hesap 230 lira abimin tepkisi ise ''oha lan bedava'' oluyor. O domatesi sayıyla alıyor bense pazara çıktımmı 50 liraya parmaklarıma kan gitmiycek şekilde poşetlerce kilo kilo istediğim gibi meyve sebze alıyorum..
Diğer abim isveç de yaşıyor ve işletme sahibi, aylık kazancının %56 sını vergi olarak veriyor..
Araba pahallıymışda benzin pahallıymışda bilmem ne.. akşama kadar egsoz aragazı dinliyorum bu yakıt pahallılığında. Etraf sıfır araba kaynıyor. İyiki bunlar pahallı, demek ucuz olsa helikopter alıp varex takacak bu millet..
Sadece yemek hesabi ile ilgili birşey yazmak istedim ;
230 lira hesap ödemişsiniz abinize ucuz gelmiş.. Abiniz Türkiyede yaşıyor olsaydı ucuz gelirmiydi? Yada 2 kişi için 230 tl hesap Türkiye nin gelir seviyesi düşünüldüğünde ucuz bir rakammı?
Yada şöyle anlatayım aynı yemeği atıyorum Almanyada yeseniz farazi söylüyorum 200 euro hesap gelecekti.. rakam olarak düşünüldümü evet yüksek. Gelir seviyesi ile kıyaslandığında nasıl acaba? Yani abinizde sizde asgari ücretle çalışıyor olsanız abiniz Almanyada o yemeği ayda kaç kere yeme gücüne sahip olabilir , Siz Türkiyede ayda kaç kere yeme gücüne sahip olabilirsiniz?
Sadece yemek hesabi ile ilgili birşey yazmak istedim ;
230 lira hesap ödemişsiniz abinize ucuz gelmiş.. Abiniz Türkiyede yaşıyor olsaydı ucuz gelirmiydi? Yada 2 kişi için 230 tl hesap Türkiye nin gelir seviyesi düşünüldüğünde ucuz bir rakammı?
Yada şöyle anlatayım aynı yemeği atıyorum Almanyada yeseniz farazi söylüyorum 200 euro hesap gelecekti.. rakam olarak düşünüldümü evet yüksek. Gelir seviyesi ile kıyaslandığında nasıl acaba? Yani abinizde sizde asgari ücretle çalışıyor olsanız abiniz Almanyada o yemeği ayda kaç kere yeme gücüne sahip olabilir , Siz Türkiyede ayda kaç kere yeme gücüne sahip olabilirsiniz?
Sadece yemek değilki. Alışverişin her türlüsü. Aslında belki de bir tek 2. El araçlar çok çok ucuz orda. Geri kalan neredeyse herşey korkunç pahallı.
Bir takım testler mi yapılsa üyelik alınırken foruma acaba artık?
Hiç bu açıdan düşünmemiştim ne güzel demişsiniz yahu, gelişmiş bütün ülkelerin cari açık kapatmak için kullandığı sistem bu galiba? Aaa pardon onlarda üretim olduğundan cari açık olmuyordu di mi ya :)
Tayfun.O
13-11-2016, 23:40
Benim bildiğim cari açık 20 milyar arabadan 200 milyar vergide alsa 20 k yine cari açık oluyor . Cari açık vergi ile kapanmaz vergi dediğimiz şey sizin parayı sol cepten alıp sağ cebe koymak gibi bir şey vergi sisteminde para devlet içinde dönüyor. X den alıp Y ye veriyor hemde Y den Z ye veriyor Z den alıp tekrar X e veriyor bu döngü için para bir miktar hizmete gidip p*ç oluyor tabi
halilcakir
13-11-2016, 23:44
Çinde arabaların bizden pahalı olduğunu biliyormusunuz? (En son öyleydi en azından)
Bir kişide üretim yapacağım memlekete millete hayrı olacak bir iş yapacağım ama vergiler çok yüksek yapamıyorum diye dert yanmıyor hep keyfi şeylerin pahalı olmasından bahsediliyor :)
Mesela çiftçi mazot ucuzlasın dese ona eyvallah diyeceğim ilk aklıma gelen
Vergi neden çok yüksek çünkü vergi kaçağı çok ; o yüzden alınabilen bir sektör bulunduğu an canı çıkarılıyor
Vergi neden çok yüksek üretim yok herşey ithal , ithalatta mevcut paranın dışarı kaçması demek. Bu vergilerle durum bu,demek vergi olmasa neler olurdu
Ben vestel telefonları boklayan hatta ithal telefonlara zam gelip yerlilere zam gelmedi diye küfürler yağdıranlar okumuştum çok kez (iphone alması zorlaşıyor diye)
Bir ara araştırmıştım; en azından yerli yazılım konusu için ciddi hibe vs vardı diğer sektörler ne alemde bilmiyorum
Yukarıda örnekleyen üye ; adam kazandığı ile geçinemediğin için kalorifer yakamıyor diyor ben ise short ile gezebiliyorum diyor hani çok beğenilen imrenilen bir avrupa ülkesi
Bende dahil olmak üzere ülkede kalifiye eleman eksiği mevcut bu yüzdende üretim yapılamıyor , e birde yapımız gereği kısa yoldan zengin olalım derdindeyiz sonuçta ortada
Kim sıfırdan birşeyler üretecek yada ithale ikame birşeyler yapmak için uğraşacakda başarılı olacakta ohooo ölme eşeğim ölme :)
serkanokan
13-11-2016, 23:57
Sadece yemek değilki. Alışverişin her türlüsü. Aslında belki de bir tek 2. El araçlar çok çok ucuz orda. Geri kalan neredeyse herşey korkunç pahallı.
3 aydır İngiltere'de yaşıyorum, daha önce Almanya'da da aylarca bulundum.
Bilindiği üzere bu ülkeler içinde en pahalısı İngiltere'dir, onun için İngiltere fiyatlarını baz alalım.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, İngiltere'de asgari ücret 1300 pound, yani bizim ülkemizdeki 1300tl ile eşdeğer, burada bir mühendis başlangıç maaşı ortalama 2500pound, Türkiye'de de benzer bir tablo var. Bu yüzden yapacağınız hesabı kur dönüşümsüz olarak yapmanız gerçeği gözler önüne serecektir. Gelelim kıyaslamaya:
- İphone 7plus : 719pound - 3750tl
- Civic ep3 type r : 3000pound - 60000tl
- Haftalık ev alışverişi : 50 pound - 200tl (bir kişi)
- Zara, H&M gibi global mağazalardaki kıyafetler : 1 birim - 4 birim.
Tarım ülkesi olduğumuzun kanıtı:
-1 litre süt : 0.48pound - 2tl
-1 kilo muz : 0.55pound - 5tl
-1 kilo domates : 0.40 pound - güncel fiyatı bilmiyorum.
-1 kilo kırmızı et(steak) : 7 pound - 50tl
Kazanılan gelire vurulduğunda çok pahalı bilinen İngiltere bile korkunç pahalıyı bırakın aksine korkunç UCUZ.
Sadık Özyer
13-11-2016, 23:58
Selam abi , anlamayan arkadaşları biraz dövüp anladıktan sonrada hafifce dövebilir misin ?
http://i.hizliresim.com/kG3kj9.png
Evet arkadaşlar Asgari ücret üzerinden konuşalım çoğunlukta onlar var :)
B segmenti mini minnacık bir arabayı ele alalım SEAT TOLEDO bu araba neden 44.402 tl den 77.000 tl fiyatına çıkıyor hemde asgari ücretin ''BİN ÜÇ YÜZ TELE'' olduğu ülkede?
BİN ÜÇ YÜZ TELE parasına baktığında aslında çıplak 44.402 tl bile çok gibi.
Bu terslikte bir iş var gibi değil mi sizce? sanki bana avrupa standartını yakalamak için arabanın hem çıplak fiyattan ayrıcada asgari ücretin 6.800 TL olması lazım gelmez mi? :)
Fiyatlara baktım da:
İngilterede 71000 TL olan araç Türkiye'de 57900 TL
İngilterede 79000 TL olan TDI versiyon ise Türkiye'de 72500 TL
Yalnız bizde 1600 cc üzerine çıkıldığında fiyatlar uçuyor. Bu vergi sistemi hem saçma olduğundan hemde ülkeyi düşük hacim araba çöplüğüne döndürdüğü için değişmeli. Ancak görünen o ki hem devletin hemde distribütörlerin işine geliyor ki hala aynı devam ediyor.
halilcakir
14-11-2016, 00:02
serkanokan Allah aşkına o nasıl bir çarpma bölme dostum bir kontrol et
serkanokan
14-11-2016, 00:03
Neresini anlamadınız?
Yav keşke 2 abimde buraya üye olsa da onlar anlatsa. Yazık ha az kaldı az kaldı emekli olucaz diye heba oldular oralarda.
Ben ingiltereyi bilmiyorum ne tanıdığım var ne gitmişliğim. Ama 2 abimden bildiğim gördüğüm kadarı ile araba hariç herşey burdan pahallı.
Almanyadaki abim 22 yıldır orada daha dikili ağacı yok. 22 yıldır bir fiil çalışıyor. 2013 model bmw ye biniyor ama doğalgazdan sarımsak görmüş vampir gibi korkuyor .
serkanokan
14-11-2016, 00:05
Pound olarak yazdıklarım ingiltere fiyatları, tl olarak yazdığım kolay bir şekilde anlaşılacağı üzere türkiye fiyatları. Kıyasmalaya başlamadan önce de gelelim kıyaslamaya diyerek bir kıyaslama yapacağımı belirttim.
serkanokan
14-11-2016, 00:08
Yav keşke 2 abimde buraya üye olsa da onlar anlatsa. Yazık ha az kaldı az kaldı emekli olucaz diye heba oldular oralarda.
Ben ingiltereyi bilmiyorum ne tanıdığım var ne gitmişliğim. Ama 2 abimden bildiğim gördüğüm kadarı ile araba hariç herşey burdan pahallı.
Almanyadaki abim 22 yıldır orada daha dikili ağacı yok. 22 yıldır bir fiil çalışıyor. 2013 model bmw ye biniyor ama doğalgazdan sarımsak görmüş vampir gibi korkuyor .
Abi lütfen düşüncelerimi yanlış anlama, ancak bir ülkede 22 yıl çalışıp kalorifer açmaktan korkuyorsa ben kabahati ülkede bulmam.
Abi lütfen düşüncelerimi yanlış anlama, ancak bir ülkede 22 yıl çalışıp kalorifer açmaktan korkuyorsa ben kabahati ülkede bulmam.
Abisi yanlış anlamıyorum, adam 22 yıldır taksici. İçkisi yok kumarı yok hovardalığı yok bi sigarası var. Sadece o değilki, diğer arkadaşları da o şekil. Bişey sahibi olmak için deli gibi borçlanman gerekiyor. Hayat gerçekten pahallı orada. Ben abimle her gün istisnasız konuşuyorum ve faturalar acayip yüksek geliyor.
Fazla kazansan vergi kazancına göre sabit kalmayıp oran olarak yükseliyor bide.
Sadık Özyer
14-11-2016, 00:12
Fiyatlara baktım da:
Yalnız bizde 1600 cc üzerine çıkıldığında fiyatlar uçuyor. Bu vergi sistemi hem saçma olduğundan hemde ülkeyi düşük hacim araba çöplüğüne döndürdüğü için değişmeli. Ancak görünen o ki hem devletin hemde distribütörlerin işine geliyor ki hala aynı devam ediyor.
yahu bizim millette 1.6 ustu arabaya binmesin . a3 1.6 tr de 113 bin tl orda 108 bin tl. bi bizde yok bu vergi..
Pound olarak yazdıklarım ingiltere fiyatları, tl olarak yazdığım kolay bir şekilde anlaşılacağı üzere türkiye fiyatları. Kıyasmalaya başlamadan önce de gelelim kıyaslamaya diyerek bir kıyaslama yapacağımı belirttim.
Ingiltere ucuz diyen ilk türke denk geldim . Yanlış anlamayın da araç , gıda okey diyorum gelire bakarak değerlendirilince evet makul seviyelerde geçim sağlanıyor . Ama sırf mülk sahibi olduk diye Mayfair'de sokak vergisi adı altında ( aidattan yüzde bilmem kaç , temiz hava vergisi , güvenli yaşam vergisi ) ıvır zıvırlarlarıyla çok gereksiz rakamlar çıkıyor mesela ? Ee arabayı , ihtiyaçları karşıladık da yine cebe kalan birikim yok ? Yani normal ücretlerle aslında geçim orada da Istanbul'dan farksız . Bence rahatlık , ucuzluk her türlü ihtiyaçtan sonra birikime ayrılan bir para kalıyorsa vardır yoksa yine aynı hesap.
serkanokan
14-11-2016, 00:15
yahu bizim millette 1.6 ustu arabaya binmesin . a3 1.6 tr de 113 bin tl orda 108 bin tl. bi bizde yok bu vergi..
Anlamadığın nokta şu, orada 108 bin dediğin araba 27bin pound. 27 bin pound dediğin 20 asgari ücret.
113bin tl dediğin türkiye fiyatı 80 tane asgari ücret.
halilcakir
14-11-2016, 00:18
Ben fikrimi özetleyim sonrası çünkü her zamanki gibi kısır döngü olacaktır
Niteliksisiz dolayısıyla üretim yapamıyoruz (bende dahil , ben risk alıyorum stres yaşıyorum mesela gelir sağlamak için)
Nitelikli üretim yapamadığımız için yaptığımız iş para etmiyor e para etmeyincede herşey bize pahalı geliyor
Iphone işte en basit örnek designed by apple in california assambled in China
Onun gramı kaç liraya geliyor , bizim ürettiğimiz herhangi birşeyin gramı kaç liraya geliyor
Farkındaysanız hayat pahalı diye sadece Türkiye'de değil tüm dünyada en az nitelikli işi yapıp en az kazancı sağlayan insanlar dert yanar
serkanokan
14-11-2016, 00:18
Ingiltere ucuz diyen ilk türke denk geldim . Yanlış anlamayın da araç , gıda okey diyorum gelire bakarak değerlendirilince evet makul seviyelerde geçim sağlanıyor . Ama sırf mülk sahibi olduk diye Mayfair'de sokak vergisi adı altında ( aidattan yüzde bilmem kaç , temiz hava vergisi , güvenli yaşam vergisi ) ıvır zıvırlarlarıyla çok gereksiz rakamlar çıkıyor mesela ? Ee arabayı , ihtiyaçları karşıladık da yine cebe kalan birikim yok ? Yani normal ücretlerle aslında geçim orada da Istanbul'dan farksız . Bence rahatlık , ucuzluk her türlü ihtiyaçtan sonra birikime ayrılan bir para kalıyorsa vardır yoksa yine aynı hesap.
Hangi gelire göre arabayı ihtiyaçları karşıladıktan sonra geriye bir şey kalmıyor? Demek istediğim bu konuşmayı asgari ücrete göre mi yaptınız?
Hangi gelire göre arabayı ihtiyaçları karşıladıktan sonra geriye bir şey kalmıyor? Demek istediğim bu konuşmayı asgari ücrete göre mi yaptınız?
Şöyle diyelim ; Londra'da bir otel görevlisi ortalama 1800 pound alsın benim bildiğim de ücretler bu civarda . Knightsbridge'de çalışıyor olsun , 3.bölge de ev tuttu farz edelim kira - 500 pound ( imkansıza yakın ama minimum diyorum ) bu evin 250 pound'da herşey dahil gideri olsun elektrik , su , oturum ücreti dikkat edin herşey diyorum bu da imkansız ama neyse . Bu şahsın evinden iş yerine ulaşmak için 2 taşıt kullanması gerek günlük git-gel 5 pound dersek aylık 4 gün tatil sayarsak 130'da iş yeri ulaşım masrafı var . Düz hesap hiç bir şey yapmadan 900 pound gideri oluyor tek başına bir bireyin . Kaldı mı 900 ? Telefon , internet aylık 100 desek kaldı 800 . Evet hiç sosyal hayatı olmaz evden dışarı çıkmazsa sene sonunda elinde birikmiş bir parası olur 2005 model bir araç alıp geri kalanını da sigortaya öderse aylık cebine de belki bi 50 pound falan yakıt parası kalır . Burada bir rahatlık göremedim ve aslında temel olan bir kaç ihtiyacı da atlayıp ana kalemleri kullandım .
Devamını yazamadım ; vergiler ile aşırı alakalı değil ama vasıfsız ya da asgari ile çalışıp da dünya üzerinde ben rahatım diyebilecek bir yer ben bilmediğim için yazdım bunu yani hayal geliyor bana o tarz yorumlar
Aç gezerik kuyruğu dik tutarık.
Diyoya büyükbaş hayvanlardan biri çerez parası diye bre hey ****** çocuğu kendin kazansan alabilir misin acaba. Bak sinirlendim gece gece
hocam arkadaş orda İngiltere fiyatı- Türkiye fiyatı şeklinde yazmış sen Pound dan Türk Lirası dönüşümü sanmışsınız sanırım.
hocam arkadaş orda İngiltere fiyatı- Türkiye fiyatı şeklinde yazmış sen Pound dan Türk Lirası dönüşümü sanmışsınız sanırım.
edit: son sayfayı görmemişim arkadaş açıklamış durumu..
eldorado
14-11-2016, 00:50
Herkes eşit olsun herkes bmw mercedese binsin vergiler olmasın olsunda az olsun bize kimse karışmasın herşey ucuz olsun öyle bi dünya yok.Saydığınız o ülkelerde yaşam ne kadar zor ve pahalı beğenmeyen arkadaşlar ingiltereye isviçreye almanyaya gitsin bakalım kaç gün barınabilecek türkiyedeki 200tl verdiğim yemek ingiltere mezzalunada 330pound oldu vay be dedik en lüks rst. en basit rst. kadar aynı,araba konusuna gelince türkiyede ötv fiyatları yüzde bilmem kaç eee kardeş? sen araba ürettinde biz mi vergi vererek aldık? almanyada bmw en ucuz araba klasmanında yüzüne bakmıyolar neden başkenti orası üretildiği yere adam bizden pahalı mı satacak ucuz mu? adamlar türkiyeye evinize kadar gemilerden kamyonlardan arabaları getirecekler herşey güzel hoş 100 milyarlık arabaya 50 milyar ötv koyunca vay efendim neden devlet bize kazık atıyor neden biz 100 milyar vermiyoruz bilmem ne ağlama duvarı olmuş buralar tanıdığım çok asgari ücretle sıfır araba alan öğretmen arkadaşlarımız var gayet sıfır jetta alabiliyorlar sizinkisi sadece muhalefet olmak ne konu açılırsa açılsın bu başımızdakiler olduğu sürece diye başlıyorsunuz sabahlara kadarda yazsanız boş herkese hayırlı geceler
atilla_88
14-11-2016, 00:53
Abi otv alinsin,alinmasin diyen yok ki.ama %45 ya da %145 nedir yahu.
Düşünelim simdi ford'un sahibisin. Araci tasarladin ürettin ,argeye milyonlar döktün. Sonra dedin ki bu arabanin fiyati 80k. Ithalatiyla birlikte bayiiye biraktigi kar vs 100 k toplamda. Turkiyeye ithal ettin senin eline gecen para 100k.devlet vergi kesiyor arac oluyor 145 k.diyelimki bu arac 2000cc ustu bi arac bu sefer de oldu arac sana 245k. Yani sen o kadar arge yaptin araci urettin garanti kapsamina soktun vs vs aldigin para ve aracin hakki 100 k dedin,devlet de yok 100k senin olsun,145k da ben alicam dedi.yerli uretim araba diyoruz,kıbrıs ayagimizin dibi bakin,konyadan belki biraz büyüktür yüzölçümü. Kendi arabasini uretti. Biz dünyayla rekabet icindeyiz,nerede yerli uretim araba?
alınmasın hocam ötv den ötv alınmasın ne %145 ne %45 arabanın nesi özel anlatır mısın ?
yattan ötv al çünkü cidden özel tüketim pırlantadan al bilimum bu tür araç gereçten al ama arabadan alma araba tıpkı yemek içmek nefes almak gibi doğal ihtiyaç ciddiyim bunda.
olayı buralara çekersen dünyada çıplak bedeninden sonra ki herşey özel :icon_tup:
serkanokan
14-11-2016, 00:58
Şöyle diyelim ; Londra'da bir otel görevlisi ortalama 1800 pound alsın benim bildiğim de ücretler bu civarda . Knightsbridge'de çalışıyor olsun , 3.bölge de ev tuttu farz edelim kira - 500 pound ( imkansıza yakın ama minimum diyorum ) bu evin 250 pound'da herşey dahil gideri olsun elektrik , su , oturum ücreti dikkat edin herşey diyorum bu da imkansız ama neyse . Bu şahsın evinden iş yerine ulaşmak için 2 taşıt kullanması gerek günlük git-gel 5 pound dersek aylık 4 gün tatil sayarsak 130'da iş yeri ulaşım masrafı var . Düz hesap hiç bir şey yapmadan 900 pound gideri oluyor tek başına bir bireyin . Kaldı mı 900 ? Telefon , internet aylık 100 desek kaldı 800 . Evet hiç sosyal hayatı olmaz evden dışarı çıkmazsa sene sonunda elinde birikmiş bir parası olur 2005 model bir araç alıp geri kalanını da sigortaya öderse aylık cebine de belki bi 50 pound falan yakıt parası kalır . Burada bir rahatlık göremedim ve aslında temel olan bir kaç ihtiyacı da atlayıp ana kalemleri kullandım .
Öncelikle Londra olunca alınan ücretler, İngiltere'nin diğer bölgelerindeki ücretlerin neredeyse iki katına çıkıyor, sanmıyorum ki 1800 pound alsın.Aynı oranda dediğin gibi 500e ev bulmak da imkansıza yakın.
Aynı örneği İstanbuldan verebilir misin? İstanbul'da çalışan, tek başına yaşayan, 2 vesait değiştirerek işyerine giden bir otel görevlisi.
Ben sana burada kendimden örnek vereyim. Ben İngiltere'nin güneybatı bölgesinde yaşıyorum ve 1300 pound burs alıyorum(yüksek lisans yapıyorum). Tek gelirim de bu para. Bu paranın 628 pound'u ile kiramı ödüyorum. Suit oda kiraladım, normal bir ev odası kiralasaydım 350 pounda bile kalabilirdim. Bu arada ısınma-klima-sıcak su-wifi-tv-mutfak eşyaları-mikrodalga vs hepsi ücrete dahil, kapıyı açıp eşyalarımı yerleştirip yaşamaya başladım. Belirttiğim etkenlerden dolayı harici bir fatura vb ödemem olmuyor. Sadece aylık 10 pound berber, 10 pound telefon faturam oluyor :)
Geçirdiğim süre boyuncaki tecrübe ile sabit aylık gıda masrafım 200 pound(haftada en az 3 öğün kırmızı et, 2 öğün beyaz et, 1 öğün balık yiyorum,alkol fiyata dahil). Sigarayı çok şükür bıraktım sigara giderim de yok. Gece dışarı çıkayım 2 tek atayım arkadaşlarla laflayım parası da aylık 100 pound harcıyorum. Toplam masrafım herşey dahil ortalama 350 pound oluyor. 3 ayda yaklaşık olarak 800 pound para biriktirdim ve şu anda 106 gti bakıyorum( 1000 pounda bizim ülkede 30-40 lira istedikleri çeyizlik 106lar var.). Türkiye'de ailesinden uzakta yaşayan, ailesinden konaklama da içinde 1500tl'ye kadar para alan arkadaşlar varsa, hayat standartlarını bir yazarlarsa sevinirim.
serkanokan
14-11-2016, 01:06
Herkes eşit olsun herkes bmw mercedese binsin vergiler olmasın olsunda az olsun bize kimse karışmasın herşey ucuz olsun öyle bi dünya yok.Saydığınız o ülkelerde yaşam ne kadar zor ve pahalı beğenmeyen arkadaşlar ingiltereye isviçreye almanyaya gitsin bakalım kaç gün barınabilecek türkiyedeki 200tl verdiğim yemek ingiltere mezzalunada 330pound oldu vay be dedik en lüks rst. en basit rst. kadar aynı,araba konusuna gelince türkiyede ötv fiyatları yüzde bilmem kaç eee kardeş? sen araba ürettinde biz mi vergi vererek aldık? almanyada bmw en ucuz araba klasmanında yüzüne bakmıyolar neden başkenti orası üretildiği yere adam bizden pahalı mı satacak ucuz mu? adamlar türkiyeye evinize kadar gemilerden kamyonlardan arabaları getirecekler herşey güzel hoş 100 milyarlık arabaya 50 milyar ötv koyunca vay efendim neden devlet bize kazık atıyor neden biz 100 milyar vermiyoruz bilmem ne ağlama duvarı olmuş buralar tanıdığım çok asgari ücretle sıfır araba alan öğretmen arkadaşlarımız var gayet sıfır jetta alabiliyorlar sizinkisi sadece muhalefet olmak ne konu açılırsa açılsın bu başımızdakiler olduğu sürece diye başlıyorsunuz sabahlara kadarda yazsanız boş herkese hayırlı geceler
https://www.youtube.com/watch?v=oI68pOm8i-Q
ErkanCanS
14-11-2016, 01:21
9 saattir maliye politikasi vizeme calisiyorum. Ulkenin durumunu herhangi bir iktisadi yaklasimla aciklamak mumkun degil. Bizim anlamamizi gectim keynes su ulkede yaşasa iktisati falan birakip al-sata baslardi heralde.
Herkes ekonomi uzerinden gitmis, yorum yapmis, tartismis. Ben, dilim dondugunce farkli bir bakis acisi sunmaya calisayacagim:
Eylul'den bu tarafa yuksek lisans amaciyla Ingiltere'deyim. Nerden baksaniz geleli 1.5 ay bile olmadi, ama bu kadar kisa zaman icerisinde dahi bir miktar gozlem ve kendi ulkemle kiyas yapma imkani buldum.
Simdi beyler, hayatta bazi seyler var; degeri parayla olculmez.
Eger ben bir sehirde, gece ne vakit olursa olsun rahatca dolasabiliyorsam, bana verilen haklarim beni koruyabilecegine guvenim varsa; gecenin yarisinda evimden polis tarafindan alinmayacagimdan eminsem; dunya gorusumden, savundugum fikirlerden, paylastigim dusuncelerimden dolayi basima bisey gelme ihtimali bile gulduruyorsa; giydigin kiyafete, bindigin arabaya gore degil de huner, yetenek, bilgi birikimi ve caliskankigina gore deger goruyorsan; coluk cocugumun emeginin, calismasinin, alin terinin karsiliginin baska kisilerin akrabalari tarafindan gasp edilmeyeceginden eminsem, basima bisey geldiginde gazete de bir rakamdan ibaret degil de, insan olarak bana deger veriliyorsa; hukukun kimsenin tekelinde olmadigi, herkesin karsisinda esit oldugu ve hakkaniyetin gozetildigi bir duzen bana saglanabiliyorsa
Kusura bakmayin ama ne isinma, ne otomobil alma, ne de yiyecek derdim olurdu.
Simdi dusunebilirsiniz, hadi canim sen de, dunyanin hic bir yeri boyle olamaz diye. Evet, Ingiltere de bu kadar mukemmel degil cunku insanin oldugu her yerde yozlasma ve hatalar var, bu dunyanin her yerinde oyle zaten. Ama adamlar belli bir sistem oturtmuslar ve bu sisteme ya uyacaksin ya uyacaksin.
Haberiniz vardir, gecen burada bir tren kazasi oldu, 6-7 kisi vefat etti; millet ayaga kalkti. Senin ulkende hizli tren diyemedikleri icin "hizlandirilmis" diye isimlendirdikleri, standartinda bir trenin gidebildiginden fazlaca zorladilar, noldu? 36 olu, 79 yarali: SABAH - Hızlandırılmış Katliam (http://arsiv.sabah.com.tr/ozel/hizlandirilmis62/dosya_62.html)
TR'de sokakta sevimli bir cocuk gordugunde, hani insanin ici kaynar ve sevmek ister, bunda da bir mahsur gormez. Ama gavur dedigin adamlar yeri geliyor, masumca sevmeleri bile cocuk tacizi, istismar olarak gorebiliyor. Bizim lafta pek musluman ulkemiz de cocuklara karsi yapilan seyleri yazmiyorum, ne de olsa 1 kereden bisey olmaz, dimi?
Egitim aldigim universite de Deniz Hukuku uzerine asmis bir profesor var, adamin davet edilmedigi konferans, sempozyum yok. Ustelik sadece benim okulumda degil, baska okullarda da derse giriyor, yani aldigi paranin haddi hesabi yok. Ama kendisiyle ilk tanistigimda sok yasadim, cunku adami TR'de gorsen sadaka verirsin. Ustu basi temizdi ancak kiyafetleri dokuluyordu. Tabi bizim genlerimize, aklimiza yeni tanistigimiz bir insanin konusmasina, bilgi birikimine degil; arabasina, kiyafetine deger vermeyi ogrettiler.
Daha fazla uzatip, ne kendimi ne de sizi yormak istemiyorum ama durum budur. Ha anlasilmasin ki, ulkemi sevmiyorum. Bilakis dunyanin bence en guzel ulkesinde yasiyoruz ve kesinlikle en guzel mutfagina sahibiz. :) Su anda Uskudar'da hani o abdest suyu gibi olupta 5 lira istenen bir cay icin bile cok sey veririm. [Sevimli degilim, sila hasreti cekiyorum ulan :D ] (http://guldumnet.tumblr.com/image/143473281213)
Ancak icten ice curumus bir toplumumuz var ve birseyleri kokten cozmek yerine kokusmuslugumuz gitsin diye uzerimize parfum sikmaya calisiyoruz, daha iyi olacagini umarak.
Benim gorusumce, su anda Turkiye'de acil olarak duzene koyulmasi gereken iki problem var: Adalet ve Egitim. Bu ikisini gercekten halletsek, geri kalan problemler emin olun kendiliginden duzelecektir.
Cari açık sadece otomobille mi engellenir?
Mesela hiç otomobil üretmeyen, bütün araçları dışarıdan satın alan ama vergilendirmeyen Kanada'da cari açık inanılmaz oranda mıdır?
Yoksa ülkeler üretebildiği herhangi bir malzemeyi başka ülkelere satıp bu açığı kapayabiliyorlar mıdır?
Kendimce elimden gelen tüm tepkileri verdim, baktım olmuyor motosiklet aldım 100 cc, vergisiz km de max 8 kuruş yakarak fıtı fıtı istediğim yere gidiyorum. Sigorta 100 TL, park parası yok, kasko yok, trafikte boşa harcanan zaman ve benzin yok. Motor çalınacak kadar değerli değil aklı kalmıyor insanın. Dünya varmış. Ha tehlikeli biraz evet, ama asgari ücrete 5 kişinin işini yaptığım, kendime ait zamanımın olmadığı dünyadan ayrılmak çok korkutmuyor beni. Sakat kalmak var tabi bir tarafta, o yüzden kaza kesin ise kurtarmaya çalışmak yerine hedefe kafa üstü dalmak önemli.
Ülke yarışına dönmüş ortalık.
Her ülkenin kendine göre zorlukları var evet.
Mesela Amarıhanya'da sağlık sistemi gerçekten müthiş, ambulansa bindin diye yüzlerce dolar ödüyorsun. Ameliyat falan olsan Allah korusun, zaten hepten sıçtın.
Avrupa'da genel olarak kira pahalı. Dışarıda yemek yiyorsun ayı gibi para veriyorsun.
Japonya'da mesela ev sahibi olabilirsen bildiğin zenginsin.Ya da Türkiye gibi yemek yersen her öğün, meyvesiyle etiyle, ciddi ciddi kodamansın.
Fakat herkesin atladığı şey şu;
İngiltere'de araçlar bizle aynı para demişsiniz, ama adamların alım gücü ile bizimkisi bir değil.
Avrupa'da kiralar korkunç ama bize göre :) 1000 tl kira bize normal geliyor ama 1000 euro kira korkunç bir rakam. Çünkü paramız da değersiz.
Burada kimse araçlarda sıfır vergi olsun demiyor. En azından ben demiyorum. Ama bu daha insancıl oranlara çekilebilir, ve başka ürünlerin vergileri düzenlenebilir. Daha adil bir araç vergisi sistemi getirilebilir. Her şeyi otomobile yüklemek olmaz.
Durum bence bu kadar.
Yiğit G.
14-11-2016, 03:22
Ortadoğu ülkesi oldugumuz için böyle.Artık dininden mi , ikliminden mi yoksa bilinmeyen bir kimyasal mı çıkıyor yeraltından bu topraklarda bilmiyorum ama burda dogan büyüyen insanlar koyun oluyor , umursamaz vurdumduymaz , bitkin , tembel herşeye inanan , saf cahil vs... Yani daha çok ağır yazardım ama kimseyi kırmak istemiyorum.Yok olur mu diye çıkışmayın bana bu topraklardaki ülkelerin (turkiye ırak iran afganistan suriye ürdün filistin vs) bana dünyaya şu katkısı var diye söyleyin o zaman...Bu ülke olmasa dünya mahvolur bu ülke bilimin başı bu ülke eğitim göz bebeği bu ülke astronomi ve uzay bilimlerinde öncü diyin bana hadi ???? Ama bu böyle beyler açık net bu ortadogunun bulundugu topraklardaki insanlar 1 gecede yok olsa 3 ay sonra avrupanın haberi olur o kadar boş o kadar bu dünyaya yaramaz ülkeler.
Yahu ingilterede 15 kuruş benzine zam yapıldı diye halk yolları kapattı , 1 hafta kimse işe gitmedi kıyamet koptu.Ulan bizde dolar 15 günde 2.80 den 3.30 a dayandı kimsenin sesi çıkmıyor ???? Lan 2000 yılında benzin 50 Kuruşmuş la litesi ELLİ KURUŞ birader şimdi 5 lira olmak üzere... Koyun değiliz de neyiz yani açıklayın ???
aposport
14-11-2016, 06:21
kurumsal araç kiralamalar kapatılıp, herkes öz sermayesiyle araba alıp binmedikçe ve şirketler mazotu ve binimum diğer saçma sapan masrafları giderden düşmeye devam ettikçe hiçbirşey düzelmez...
serkanaygün
14-11-2016, 08:02
Başka bir ülkedeki bir aracın evin ya da herhangi bir objenin ederini TL'ye çevirip bizim ülkemizdeki fiyatıyla kıyaslayanlara bayılıyorum :)
Bence 2 ülkenin ekonomisini kıyaslamak için asgari ücretleri üzerinden temel ihtiyaçların alınacağı birim miktarı kıyaslanmalı
A ülkesinde asgari ücret 1000A, karşılığında 100 ekmek 50 su alınıyor,
B ülkesinde asgari ücret 1000B, karşılığında 200 ekmek 60 su alınıyor gibi.
Bu işlerin eğitimini almış kişiler kesinlikle daha iyi açıklayacaktır tabi ki.
turbo&quattro
14-11-2016, 08:26
Başka bir ülkedeki bir aracın evin ya da herhangi bir objenin ederini TL'ye çevirip bizim ülkemizdeki fiyatıyla kıyaslayanlara bayılıyorum :)
Bence 2 ülkenin ekonomisini kıyaslamak için asgari ücretleri üzerinden temel ihtiyaçların alınacağı birim miktarı kıyaslanmalı
A ülkesinde asgari ücret 1000A, karşılığında 100 ekmek 50 su alınıyor,
B ülkesinde asgari ücret 1000B, karşılığında 200 ekmek 60 su alınıyor gibi.
Bu işlerin eğitimini almış kişiler kesinlikle daha iyi açıklayacaktır tabi ki.
Yasadigim eyaletlerde ( washington DC ve Maryland ) asgari ucret (saatlik) $11.50 ve $8.75 .
1 saat calisan biri vergisi fln ciktiktan sonra $10 ve $7.75 civari kazaniyor.
1 saatlik calisma karsiligi yaklasik 5galon ( 20lt ) ve yaklasik 3.5galon ( ~14lt ) benin alinabilir
duz mantik, haftada 40 saatten 2 ay calisan birisi topladigi para ile bmw e46 dan tutta 2000 lerin basi bircok marka model arac satin alabilir.
1lt absolut vodka yada bir kg et icin sadece 2 saat calismasi yeterli.
Lutfen Abd ye nasil gelebiliriZ diye mesajlar atmayin :D
serkanaygün
14-11-2016, 08:35
Yasadigim eyaletlerde ( washington DC ve Maryland ) asgari ucret (saatlik) $11.50 ve $8.75 .
1 saat calisan biri vergisi fln ciktiktan sonra $10 ve $7.75 civari kazaniyor.
1 saatlik calisma karsiligi yaklasik 5galon ( 20lt ) ve yaklasik 3.5galon ( ~14lt ) benin alinabilir
duz mantik, haftada 40 saatten 2 ay calisan birisi topladigi para ile bmw e46 dan tutta 2000 lerin basi bircok marka model arac satin alabilir.
1lt absolut vodka yada bir kg et icin sadece 2 saat calismasi yeterli.
Lutfen Abd ye nasil gelebiliriZ diye mesajlar atmayin :D
Abi bu greencard olayları falan kafa kurcalıyor zaten :D
coolvtec
14-11-2016, 08:51
Ortadoğuda yarattı ise neden avrupa capon amerikan arabalarını biniyoruz? orta doğu arabasına binelim, yoksa ata binelim. 4x4.
Neden binmesin?
Neden alamıyoruz diyip sistemi sorgulamak yerine binmeyin olsun bitsin..
Ne güzel mantık..
Sadık keşke feto'nun okulunda okumaya devam etseydin kardeşim,boşver sen okuma üniversite .
Kullanıcı
14-11-2016, 09:36
http://i.hizliresim.com/X9747o.jpg (http://hizliresim.com/X9747o)
Çok hoşuma giden bir durum var,söyleyecek bir şey bulamadıkları için bu tarz konulara yorum yazamayan üyelerimiz var . Allah korusun hor görülüp aşağılanma ihtimali var.
snan1910
14-11-2016, 09:47
İnsanlar nasılda memnun, otomobil fiyatı kadar vergi veriyorsun, verginin vergisini veriyorsun, benzinlikten vergi satın alıyorsun. ama hala memnunuz.
İnsanlar arabaya binmesin tamam da en basiti evinize gelen salatalığın yol parası ne olacak
Yurt dışında 100000TL bizde 90000TL demek zaten başlı başına ilginçlik. o zaman şöyle söyleyeyim yurt dışında 1TL yi 0,30usd veya 0.28euro ya satın alabilirsiniz :)
Konuyla alakası yok ama haberlerde izlediniz mi bilmem. Japonya'da 5 şeritli yol çöküyor,ve sorumlular basının önüne geçip halka karşı eğilip özürdiliyor :).
Devlet var ,devlet var dedikleri bu olsa gerek.
blumenberg
14-11-2016, 09:54
Arkadaşlar vergilerin yükselmesi birşey ifade etmeyecek, insanlar yine kredi borç vs ile o arabalara binecek, alt kesim hayallerini bisiklete çevirecek,pert arabalara yönelecek veya zar zor bi araba alacak mesela dizel f30, çok masraflı diye yanında da 6000 TL'lik az yakan bi araba alacak. üst kesim yine istediği arabaya binecek, bu devran böyle dönüp gidecek. O yüzden kime oy verdiğiniz sizi bağlacak, kömüre tav olan arkadaşlar ağlamaya devam edecek, biz de kendin ettin kendin buldun diyeceğiz.
Allah belalarını versin net.
İtfaiye'nin hortumunu kestim.
50 liralık yanın.
devil_berk22
14-11-2016, 10:26
kurumsal araç kiralamalar kapatılıp, herkes öz sermayesiyle araba alıp binmedikçe ve şirketler mazotu ve binimum diğer saçma sapan masrafları giderden düşmeye devam ettikçe hiçbirşey düzelmez...
adam araba alıyor vergiden düşüyor amaç nedir çözmek zor.
imprezaWRC
14-11-2016, 10:36
Cari açık sadece otomobille mi engellenir?
Mesela hiç otomobil üretmeyen, bütün araçları dışarıdan satın alan ama vergilendirmeyen Kanada'da cari açık inanılmaz oranda mıdır?
Yoksa ülkeler üretebildiği herhangi bir malzemeyi başka ülkelere satıp bu açığı kapayabiliyorlar mıdır?
Kanada bize mercimek ihrac ediyor. Adamlarda tarım var bizde tarım diye birşey kalmadı.
kelalper
14-11-2016, 10:37
bu herifler 2002 de geldiğinden beri üretim yapan devlet kurumlarının özelleştirme adı altında birer birer satıldığını yazmama gerek yok heralde. Neymiş zarar ediyormuş. Zarar ederken ülke ekonomisine katkıda bulunuyordu. Nasıl mı? Ülke içindeki üreticilerden mal alıyordu çalışanlara iş sağlıyordu böylece seçim zamanı kimseye makarna dağıtmak zorunda kalmıyordu. Zarar ederken ekonomiyi ayakta tutuyordu böylece aldığı vergilerlede zararını kapatmış oluyordu. Cari açık minimumda kalıyordu hayvan yetiştiren yem almak için ithal etmek zorunda kalmıyordu. Ülke kendi yağında kavruluyordu yavaşta olsa. Zararını diğer şekilde kapatıyordu. Şimdi üretim yok ekonomi dönmüyor para gelmediği içinde üretim yapanın boğazına yapışıosun vergi de vergi diye. Asgari ücreti 1300 yaptım diyorsun oradan ekstra vergi alıyorsun olan gene üreticiye oluyor. Adam kazandığından fazlasını vergi olarak devlete ödüyor. Zarar etsede vergini alıyorsun. Bir çok şehirde organize sanayi bölgesi hayalet şehir durumuna geldi. 2006 dan 2014 yılına kadar düzenli olarak her hafta Bursaya tekstil için giderdim. 2014 de artık bıraktım. Dünya kadar büyük fabrika ya küçüldü ya üretimi bıraktı. Ellerinde patlayan çekler yüzünden. Önüne gelen çek yazdı. Sen fatura kestin vergisini ödedin ama zamanında ödemesini alamadın. Ödemeyen adama hiçbir yasal zorlama yaptırmadın çünkü karşılıksız çekin cezasını kaldırdın. Bir sürü adam bu sayede cebinde beş kuruş yokken zengin oldu. Ee onlarda zamanla battı mal alamayıp zevki sefa yaşadıkları için. Karşılıksız çekle yarattığın suni ekonomik zenginlikte doğal olarak bitti. Bu sadece 1 iş kolundan bir örnek diğer hepsinde durum aynı.
imprezaWRC
14-11-2016, 10:41
Konuyla alakası yok ama haberlerde izlediniz mi bilmem. Japonya'da 5 şeritli yol çöküyor,ve sorumlular basının önüne geçip halka karşı eğilip özürdiliyor :).
Devlet var ,devlet var dedikleri bu olsa gerek.
Orası Japonya, iyi 1kg tuz içip intihar etmemişler.
Bak bunun birde orası Güney Kore versiyonu var. Taze haber, sıcak sıcak, yeni çıktı fırından.
Guney Kore'de halk ayağa kalktı (http://www.aydinlik.com.tr/dunya/2016/guney-kore-de-halk-ayaga-kalkti)
Benim anlamadığım olay şu.
Ülkemizde 1.6 alttında kimi araçların fiyatları Avrupa ile eşdeğer. Hem de bu kadar vergiye rağmen.
Yurt dışında bu araçların bayi kar marjlari bizden daha mı yüksek yoksa kaçırdığım bir şey mi var?
imprezaWRC
14-11-2016, 10:57
Ülkemizde 1.6 alttında kimi araçların fiyatları Avrupa ile eşdeğer. Hem de bu kadar vergiye rağmen.
Yurt dışında bu araçların bayi kar marjlari bizden daha mı yüksek yoksa kaçırdığım bir şey mi var?
İyide Avrupa'daki adam 18.000 euro verdiği otomobil için kalkıp birde 3,5 TL ile çarpıp kur farkı yaratmıyor ki, adam Euro kazanıyor, Euro ödüyor. Biz TL kazanıyoruz ama Euro ile ödeme yapıyoruz, haliyle çarpı 3,5 TL. O zaman nasıl aynı parayı ödemiş oluyorsun ki?
Avrupa'ya bakma, Japon otomobili için Japonya'daki fiyatlarına bak sinir krizi geçirirsin. Burada ödediğin ile oradan 2 tane alıyorsun.
Tabi birbaşka konu da, daha kazanmadan peşin peşin devlete vergi ödemen, hemde bunu 3 ayda 1 yapman. Ben daha birşey kazanmadım, ya kazanırsan, olsun sen ver.
Adamların para birimini kendi kurumuzla çarpıp bakın aynı fiyat demek birşey ifade etmiyor orada misal 30k dolar olan araba adamın parasına göre 30 bin tl.
adamın alım gücü suan tr de ki bir insan x 3.55. Amerikadan gelen bir adam tr de en kral yerde yemek yer birde hesaba sevinir tabi adamın parası değerli çünkü burada yediğiniz şey ucuz demek değildir bu.
imprezaWRC
14-11-2016, 11:11
Adamların para birimini kendi kurumuzla çarpıp bakın aynı fiyat demek birşey ifade etmiyor orada misal 30k dolar olan araba adamın parasına göre 30 bin tl.
adamın alım gücü suan tr de ki bir insan x 3.55. Amerikadan gelen bir adam tr de en kral yerde yemek yer birde hesaba sevinir tabi adamın parası değerli çünkü burada yediğiniz şey ucuz demek değildir bu.
Yakında zaten Euro 4 TL olur, dolar 3,5 TL olur o zaman da çarpar böler çıkartır ne kadar fazla ödüyoruz deriz. Oradan faizi düşür, buradan notunu düşürsünler, Ali Veli Veli Ali, sistem artık patladı patlayacak.
serkanaygün
14-11-2016, 11:13
Kaçırdığınız şey kur farkı. biz paramızda 3.5 birim koymak zorunda kalırken onlar 1 birim koyuyorlar.
34btr1907
14-11-2016, 11:15
Fiyatlara baktım da:
Anlamadığın nokta şu, orada 108 bin dediğin araba 27bin pound. 27 bin pound dediğin 20 asgari ücret.
113bin tl dediğin türkiye fiyatı 80 tane asgari ücret.
şair diyor ki adamlar ingilterede tl kazanmıyor,abd de mustang 10k$ dersin (aylık geliri 3k$dır) adam kalkar ooo 35 bin tl pahalıymış der,memleketçe öğrenemedik bu ayrımı yapmayı
rain man
14-11-2016, 11:17
Devlet vergisini alamadığı yerlerin acısını böyle çıkarıyor işte. Memurun yıllık gelirinin yaklaşık yüzde 27sine el koyuyor daha en başından. Sonuçta vergi vermeyen bir çok sektör ve kişi var, nereden çıkacak bunlar. Balon ekonominin balon hayatını yaşıyoruz. Çoğumuzun önünde 2-3 sene ipotekli aslında. Araç çok fakat işini adam gibi yapan vergisini her yerde veren orta gelirlinin yaşadığı hayat aslına bakarsanız rezillikten başka bir şey değil. Ama yine de böyle yaşamaya devam ediyoruz. Bankalar kredi vermeye devam ettikçe de fiyatlar artar. Sonuçta mesele büyük çoğunluk için almış olmak ve o arabayı kapının önüne koymak.
Bana mesela sürekli etrafımdan bir çok arkadaş hocam niye hala o araçla geziyorsun bak tıbbi sekreter bile model yükseltti 2014 focus aldı sen niye almıyorsun bir cc falan diyorlar. Gülüp geçiyorum, alsam ne olacak, itibarım mı artacak. Değerim mi katlanacak. Bırakın Allah aşkına. Şu sistemde 0 araba alıp devlete domalmaya hiç niyetim yok. Kaldı ki o arabayı alıp depo benzin yakıt hesabı yapacaksam kalsın bence. Şu an bir çok kodaman görünümlü abilerim altlarındaki ekonomi araçlarının dahi yaktığı mazotu hesaplıyorlar, sırf bu yüzden canları istediği gibi gezemiyorlar vs vs ..
imprezaWRC
14-11-2016, 11:22
adam araba alıyor vergiden düşüyor amaç nedir çözmek zor.
Sen şirkete aldığın otomobili 5 senede envanterden düşüyorsun ama 10 sene sonra bile satmaya kalkışsan, kar elde ettin diyerek bir güzel vergiyi ödüyorsun. Şirket sahibine kızıyorsun da, daha kazanmadan adamlar vergi ödemek zorunda kalıyor o ne olacak?
Hadi bunu geçtim, ben daha fiş veren ekmek fırını ve pazarcı görmedim. Adamlar pazarda fiyat etiketi bile koymuyor, birşey alırken de fiş, fatura da vermiyor ama arkasında dağ gibi Isuzu, VW, Renault...vs duruyor. Ticari otomobil diye ötv'si de %15, ama git bak benden güzel ağlıyorlar.
Shadow_Dancer
14-11-2016, 11:23
https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwjUz66J9qfQAhWMDRoKHWMOBHUQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fslideplayer.biz.tr%2Fslide%2F4867 627%2F&psig=AFQjCNGVZvF1HSJaRycM1FV9QR8B-GAhrQ&ust=1479201744829293
imprezaWRC
14-11-2016, 11:23
Fiyatlara baktım da:
Ömer, İngiltere ne zaman TL para birimine geçti ki?
Ben bir kaç Alman aracı için yapmıştım bu gözlemi. Japon otomobiller için bakmadım doğrudur dediğiniz.
Mantığınızı anlıyorum. 20000€ olan araç burada 20000 TL değil.
Dediğiniz gibi 20000€*3,5 = 70000 TL.
Ama bazı araçların yurt dışı fiyatı TL'ye çevirildiğinde aynı fiyatlara geliyor.
Yani kaba hesapla 20000€=70000 TL ise (Kurun değişmediğini düşünürsek) aracın satış fiyatu aynı.
Ben asıl şunu demek istedim. Yurt dışında vergilerin düşük olduğu halde iki yerde de TL fiyatı 70000'e denk gelen araç satıldığında Türkiyedekinden daha mı çok kar ediyor bayiler? Eğer öyleyse yurt dışında bu iş çok daha karlı. Kimi firmaların belli bir kotadan fazla araç göndermemesini izah edebilir.
şair diyor ki adamlar ingilterede tl kazanmıyor,abd de mustang 10k$ dersin (aylık geliri 3k$dır) adam kalkar ooo 35 bin tl pahalıymış der,memleketçe öğrenemedik bu ayrımı yapmayı
Yurt dışında TL kazanılmadığını herkes biliyordur. Oradaki kazançla çok rahat alım yapılabilidğinide...
Ben sadece yurt dışında bayiler daha mı çok kar ediyor diye sorgulamak istemiştim. Olay bambaşka yerlere gitti
ÖTV yi %100 yapsın kimse itiraz etmez.. boşuna çenemizi yormayalım.. milletimizin idrak etme ve tepki verme yönü zayıf.. Milletvekili çıkıp fetö bizi kandırdı ama X parti durumu biliyordu diyor vatandaş x parti Allah belanı versin diyor. Gülsem mi ağlasammı , yarın bugun biz değil bunlar vergi koydu dese heee ondanmış tamam sorun yok diyecek...
2012 de 95'e aldığım araç şuan 197 bin tl , hatta yeni vergi sistemine göre 240 ları görecek filan... aracı sıfırlamam demek en az 80-120 k civarı extra vermem demek .. vergi haraç değildir. devlet vergi ile devamlılığını sağlıyorsa biz bitmişiz..
Cari açık alınan vergilerle mi kapanacak ?
34btr1907
14-11-2016, 11:39
akşama kalmaz beğenmeyen gıtsın yurt dışında yaşasın yazılır
imprezaWRC
14-11-2016, 11:48
Ben bir kaç Alman aracı için yapmıştım bu gözlemi. Japon otomobiller için bakmadım doğrudur dediğiniz.
Mantığınızı anlıyorum. 20000€ olan araç burada 20000 TL değil.
Dediğiniz gibi 20000€*3,5 = 70000 TL.
Ama bazı araçların yurt dışı fiyatı TL'ye çevirildiğinde aynı fiyatlara geliyor.
Yani kaba hesapla 20000€=70000 TL ise (Kurun değişmediğini düşünürsek) aracın satış fiyatu aynı.
Ben asıl şunu demek istedim. Yurt dışında vergilerin düşük olduğu halde iki yerde de TL fiyatı 70000'e denk gelen araç satıldığında Türkiyedekinden daha mı çok kar ediyor bayiler? Eğer öyleyse yurt dışında bu iş çok daha karlı. Kimi firmaların belli bir kotadan fazla araç göndermemesini izah edebilir.
TL çevirmez isen şöyle hesap yapmanı öneririm, asgari ücret değil ortalama bir maaş hesabı yapalım. Adam orada ayda min 2000 euro kazanıyor. Yemese içmese 10 ay sonra 0km otomobili alabiliyor. Sen burada 2000 TL kazansan 70.000 TL'lik otomobil için 35 ay para biriktirmen gerekiyor. Veya gelirinin min. 7000 TL olması gerekiyor ki 10 ay sonra otomobil alasın.
Daha da ilginci, adamların ülkesinde sene başında otomobil fiyatı 20.000 Euro ise sene sonu geldi halen 20.000 Euro. Sende ise her hafta fiyat değişiyor.
Bayi karı olayına gelirsek, burada ne kazanılıyor bilmediğimden mukayese edemeyeceğim.
Devlet için ekonomi içerisindeki yurt dışına kaçan para önemlidir. Çünkü burada koyduğu dünya kadar vergi zaten yurt içinde dönen paranın sizin cebinizden devletin cebine geçmesi anlamına geliyor. Asıl sorun yurtdışına kaçan para. Bu sebepten devlet arabayı üreten firmadan daha fazla kazanıyor yaklaşımı tam olarak doğruyu yansıtmaz. ( Ülkeyi bütün olarak değerlendirirsek)
Diğer taraftan üretim , sanayi , yatırım vs bunlar tabii ki önemli hususlar. Ülkenin ihracatının artması da son derece önemli. İçeri para girişi çok önemli , turizm gelirleri bacasız fabrika oldu yıllarca. Son dönemde maalesef o sektör de ciddi sıkıntılar içerisinde.
Clash of clans oyununu bilirsiniz , Finlandiya ülkesinin %20 gelirini bu oyun sağlıyormuş son dönemde :D . Yani fabrika , ağır sanayi falan değil , TR deki bir çok dev adı bilinen, binlerce çalışanı olan holdinglerden daha büyük bir şirket olmuş. Keşke bizim ülkede yapılsaydı diyorum bazen.
Son olarak paranın yurtdışına kaçması demişken , evet dış ticaret açığını yaratan sadece otomobil sektörü değil kesinlikle katılıyorum. Serkan İnci geçenlerde bir şeyler söylemişti belki dikkatini çeken olmuştur. 3. hava alanının körük ihalesi Alman TYSEN Krupp firmasına verilmiş. Hani şu yürüyen merdiven falan yapan şirket. Bu ürünleri üretebilen bir yerli üretici fabrika var TÜRK MALI. Sertifikaları , yeterliliği her şeyi var, hatta Güney Koreliler ortaklık teklif etmişti, yurtdışında da bir çok proje yapıyorlar. VEEE bu firma Tysen firmasından 15 milyon EUR düşük fiyat vermiş olamsına rağmen ihaleyi alamadı arkadaşlar.
Bu arada ihale o kadar büyük ki TYSEN firmasının bu güne kadar aldığı en büyük ihale diyorlar. Kaçan paraya bakıp buradan yakabilirsiniz.
TL çevirmez isen şöyle hesap yapmanı öneririm, asgari ücret değil ortalama bir maaş hesabı yapalım. Adam orada ayda min 2000 euro kazanıyor. Yemese içmese 10 ay sonra 0km otomobili alabiliyor. Sen burada 2000 TL kazansan 70.000 TL'lik otomobil için 35 ay para biriktirmen gerekiyor. Veya gelirinin min. 7000 TL olması gerekiyor ki 10 ay sonra otomobil alasın.
Daha da ilginci, adamların ülkesinde sene başında otomobil fiyatı 20.000 Euro ise sene sonu geldi halen 20.000 Euro. Sende ise her hafta fiyat değişiyor.
Bayi karı olayına gelirsek, burada ne kazanılıyor bilmediğimden mukayese edemeyeceğim.
şu anlatım özürlüyü bile normale çevirtir :D
bakalım ne olacak sonuç bekliyorum idrak edilebilecek mi bu sefer :D
ampul kaçmış adamlar nerden yırtarız derdine düşmüş
Bu ülkede ekonomik kriz zar
Ecevit olsaydı asarlardı şimdiye kadar :D
Rahmetlinin önüne yazar kasa fırlattılar da kimsenin sesi çıkmadı valla .
Tıpan yiyorsa şimdi yap aynısını. pkk,hdp,feto,vatan hainliği,ülkenin refahını bozmak,türkiye cumhuriyetini bölmek vs.. suçlarından yargılanırsın .
:D
34btr1907
14-11-2016, 12:17
bayi kar larından benımde haberım yok ama 2008-9 senesıydı yanlısım yoksa,doch firması amerıka da Nitro modelini alanlara 4 yıl boyunca o anki geçerli benzin pompa fiyatından vermeyi garanti ediyordu.! Böylede salaklar !
Kullanıcı
14-11-2016, 12:18
Yakında zaten Euro 4 TL olur, dolar 3,5 TL olur o zaman da çarpar böler çıkartır ne kadar fazla ödüyoruz deriz. Oradan faizi düşür, buradan notunu düşürsünler, Ali Veli Veli Ali, sistem artık patladı patlayacak.
Abi doğru diyosun patladı patlıyacakta, alışverişte filan bakıyorum millet catır catur deli gibi para harcıyor ben 200 tl üzeri bişey satın alırken 50 sefer düşünüyorum.Hele telefon demiyorum bile apple mağzalarında millet kuyruk ben 2 yıl önce telefonumu aldım,millet boktan sebeblerle araba değişiyor(yok 2 yaşında oldu, yok 100.000 bini geçti sanki patlıcak) yani bu durumun sebebi de bence halkımız aç gözlülüğü
Maxiboost
14-11-2016, 12:23
Yaa birakin bu cari acik muhabbetleri. Neden yukselir diyen yok mk...
Devlet istese catir catir milli otomobil uretir. Cakma veya kopya yapmasina bile gerek yok, sifirdan bile uretebilir ama uretmez ne gerek var. devletin basi hepinizden akilli. Tum markalarin kazandiginin en az 1.5 kati para kazaniyor zaten devlet. Yani seat 20.000tl ye arabayi mal etse 20.000 ustune koysa, 4.000tl de bayi alsa 44.000, seat 20.000 kazanirken (kazaniyorsa tabi) devlet hicbirseye karisadan, yatirim yapmadan, vergi odemeden 33.000tl kazaniyor zaten. Ust hacimdeki araclarda fark 2-3 katina cikiyor uretici karina oranla. Sizde burda yok milli arac, cari acik, yok yabanci uretiyor ayaklarina uyumaya devam edin. Seveni ...ler diye bosuna dememisler. Bencede mustehak, yatirim yapip risk alip suanda kazandigimdan daha az para kazanacaksam neden ureteyim. Dayatim vergiyi, hem caddeler araba dolmaz falan..
imprezaWRC
14-11-2016, 12:30
Abi doğru diyosun patladı patlıyacakta, alışverişte filan bakıyorum millet catır catur deli gibi para harcıyor ben 200 tl üzeri bişey satın alırken 50 sefer düşünüyorum.Hele telefon demiyorum bile apple mağzalarında millet kuyruk ben 2 yıl önce telefonumu aldım,millet boktan sebeblerle araba değişiyor(yok 2 yaşında oldu, yok 100.000 bini geçti sanki patlıcak) yani bu durumun sebebi de bence halkımız aç gözlülüğü
Iphone şart, hele ki inşaatlarda boya badana yapıyorsan hepten şart, çünkü onunla boya kalınlığını ölçüp ona göre boyuyorlar. Adamla telefonda 2 kelime konuşamıyorsun, gala gula laga luga 2 eliyle bir şeyi doğrultamıyor ama elinde iphone var. Picasso gibi boyasada elindeki iphone yüzünden beyimizin işçiliği de haliyle fazla, yoksa nasıl çıkacak onun parası.
P.S : Sigarası katrandan hallice, ağzında diş kalmamış... ama o telefona o para verilecek.
ÖTV ve KDV, MTV, Yüksek sigorta, kasko normal, bir asgari ücretlinin dünya üzerinde normal bir insan gibi yaşamak istemesi mi abes ?
Ömer, İngiltere ne zaman TL para birimine geçti ki?
Refah seviyesi ve alım gücü konusunda elbette hemfikirim, ancak asla Türkiye'de araba fiyatlarının Avrupa fiyatlarından daha düşük olmasını beklememek gerekli.
Örneğin hatırladığım kadarıyla 1 yıllık maaş ile yeni Focus RS lerden alabiliyordum, Türkiye'de ise o arabayı getirmiyorlardı bile:)
10 ay - 35 ay olaylarını gayet net biliyorum. Onu sormadım ben zaten.
Bayi karı Türkiye'ye kıyasla çok yüksek gibi geldi bana onu merak etmiştim : ))
sweatcaptain
14-11-2016, 12:49
gecen hafta 308 aldım sıfır fıyatı 32550 tl :D bayı cıkısı 66500 hayırlı ısler
Kullanıcı
14-11-2016, 12:50
Sormanıza bile gerek yok doğuş oto örneği varken
Lafını ve haddini bil öyle konuş. Aynı fikirde olduğum konuya ısrarla örnek veriliyor. Sorum farklıydı ona cevap gelmedi. Bilmem idrak edebildin mi?
Sorarım... Adına her ne denilirse denilsin, ötv stopaj ıvır zıvır... Devletin çalışan ve tüccarların üzerinden geçinmesi özellikle onlarla rekabet etmesi gibi bir saçmalık dünyanın neresinde olursa olsun mantıksız. Vergi kaçakçılığının en minimum düzeyde olan ülkelere bakın bakalım vergi yükü çalışan ve tüccarlara ne kadar ağır geliyor?
Çalışanlar için; yıllarca iş vereninizin yatırması için çalıştığınız o sigorta pirimi denilen şeyi emekli olduktan sonra kaç yıl daha yaşayacak ve emekli maaşı olarak geri alacaksınız? Devlet senin yıllarından ne kadar kazanacak?
Şirketlerin araç ve araç giderlerini düştüğünü bilen kaç kişi aynı şirketlerin kazanmadığı paranın peşin vergisini peşiiin peşin verdiğini de biliyormu?
Hükümet içerisinde ve devlet yetkililerinden kaçı kendisine ve çevresine hangi sektörleri bağlamış? Çalmanın adını nasıl ortaklık olarak değiştirmişler?
Neden et sektörü önce kısır edilip, fiyatlar tavan yaptırılıp sonra devlet kurumu özel sektörle rekabet etmeye başladı? Bu kurum neden rekabete girmeden önce sadece dişi hayvan kesiyordu?
Herkes en iyisini kullanmayı hak eder tabiki... Önceki gün paristeydim neden lüks arabaların çoğu taksi? Neden insanlar kornaya basmıyor? Neden insanlar trafikte ordan oraya zıplayıp durmuyor? Emniyet şeridi boş ve kamera falan da yokken neden dadat dadat veuv diye uçan kaçan yok?
Bize hepsi müstehak...
Yine konu kilitlenene yada aşağılara düşene kadar konuşup kudurup durucaz sonra yeni bi konu açılıcak aynısı olucak...
Çünkü bizde hiç bir stk kurulduğu gibi devam edemiyor. Bir süre sonra ya başına geçiyorlar ya başını eziyorlar.
Sözüm ona dürüst olup Müslüman yaşayan ama bu kadar da vergiden kaçıran başka toplum yoktur sanırım.
Adam avukat parayı elden alır sözleşmeyi alt dilimden yapar ama işi üst dilimden anlaşır. Vergi kaçırır.
Adam dr muayene olursun 400 TL verirsin ama Nakit. K.kartı olmaz niye vergi ödememek için.
Adam nakliyeci yaptığı km 10.000 yaktığı mazot 50.000 aldığı mazot fişi 150.000
Adam esnaf stoğunda görünen mal 10.000 TL içeride olan 30.000 TL kalanı faturasız almış faturasız satıyor.
Biz değil miyiz abi fiş alırsan 120 almazsan 100 dediklerinde aman aman fiş lazım değil diyen.
Dolayısıyla vergi kaçıranların yükünü vergiden kaçamayanlar (bordrolu örn.) çekiyor.
Her ay bir emekli maaşı kadar vergi veriyorum ben sadece ücretimden, aldığım , gezdiğim , yaktığımdan ödediklerim de cabası.
Vatandaş vergiyi eziyet değil de görev olarak görür düzgün öderse düzeliriz diğer türlü kaçınamayanların üzerindeki yük her geçen gün artacak.
Öncelikle Londra olunca alınan ücretler, İngiltere'nin diğer bölgelerindeki ücretlerin neredeyse iki katına çıkıyor, sanmıyorum ki 1800 pound alsın.Aynı oranda dediğin gibi 500e ev bulmak da imkansıza yakın.
Aynı örneği İstanbuldan verebilir misin? İstanbul'da çalışan, tek başına yaşayan, 2 vesait değiştirerek işyerine giden bir otel görevlisi.
Ben sana burada kendimden örnek vereyim. Ben İngiltere'nin güneybatı bölgesinde yaşıyorum ve 1300 pound burs alıyorum(yüksek lisans yapıyorum). Tek gelirim de bu para. Bu paranın 628 pound'u ile kiramı ödüyorum. Suit oda kiraladım, normal bir ev odası kiralasaydım 350 pounda bile kalabilirdim. Bu arada ısınma-klima-sıcak su-wifi-tv-mutfak eşyaları-mikrodalga vs hepsi ücrete dahil, kapıyı açıp eşyalarımı yerleştirip yaşamaya başladım. Belirttiğim etkenlerden dolayı harici bir fatura vb ödemem olmuyor. Sadece aylık 10 pound berber, 10 pound telefon faturam oluyor :)
Geçirdiğim süre boyuncaki tecrübe ile sabit aylık gıda masrafım 200 pound(haftada en az 3 öğün kırmızı et, 2 öğün beyaz et, 1 öğün balık yiyorum,alkol fiyata dahil). Sigarayı çok şükür bıraktım sigara giderim de yok. Gece dışarı çıkayım 2 tek atayım arkadaşlarla laflayım parası da aylık 100 pound harcıyorum. Toplam masrafım herşey dahil ortalama 350 pound oluyor. 3 ayda yaklaşık olarak 800 pound para biriktirdim ve şu anda 106 gti bakıyorum( 1000 pounda bizim ülkede 30-40 lira istedikleri çeyizlik 106lar var.). Türkiye'de ailesinden uzakta yaşayan, ailesinden konaklama da içinde 1500tl'ye kadar para alan arkadaşlar varsa, hayat standartlarını bir yazarlarsa sevinirim.
Kısaca kendi masraflarımı yazayım, İstanbul'a yeni geldim öğrenciyim
1500 lira aylık kira+220 aidat+250-260 faturalar=düz hesap 2 lira
Yalnız yaşıyorum kibrit kadar evde, 45m2 diyorlar satarken ama neti 25m2 anca çıkar
Ulaşım masrafım yok evim ile okulum karşı karşıya, ama aylık 1 depo benzin gezmeye gidiyor 220 lira
Mutfak masrafım aylık 200-250 arası dışarıdan yediğimde 150-200 arası=400
Dışarıda gezme dolaşma ödediğim hesap 700-750 lira
Sigara aylık 400 lira
Alkol 250-300 lira evde içtiğim
1800 lira kendi masrafım düz hesap 2 lira, evde 2 lira, okulda senelik 20.000 tl aylığı 1.500 tlye geliyor
Hadi benim ki ekstrem diyelim ama yinede çok fazla, Türkiye'de yaşamak cidden çok zor
Lafını ve haddini bil öyle konuş. Aynı fikirde olduğum konuya ısrarla örnek veriliyor. Sorum farklıydı ona cevap gelmedi. Bilmem idrak edebildin mi?
Ben genel dedim sen üstüne alınmışsın :)
imprezaWRC
14-11-2016, 13:30
Ne sorduğunu anladım ve son cümlemde o konu hakkında bilgisizliğimi belirttim :)
Ben genel dedim sen üstüne alınmışsın :)
Alıntı yapılan cevap bana olduğu için üzerime alınmıştım. Boşuna atar yaptık desene : )
Ne sorduğunu anladım ve son cümlemde o konu hakkında bilgisizliğimi belirttim :)
Farkındayım sorunun cevabı gelmedi onu kastetmiştim : )
imprezaWRC
14-11-2016, 13:36
Refah seviyesi ve alım gücü konusunda elbette hemfikirim, ancak asla Türkiye'de araba fiyatlarının Avrupa fiyatlarından daha düşük olmasını beklememek gerekli.
Örneğin hatırladığım kadarıyla 1 yıllık maaş ile yeni Focus RS lerden alabiliyordum, Türkiye'de ise o arabayı getirmiyorlardı bile:)
ÖTV denilen acaip vergilendirme ortadan kalksa ve vergilendirmeyi hacime göre acımasızca yapmasalar güzel olacaktı ama ikide bir vergi affı çıkartınca doğal olarak insanlarda enayimiyim de ödüyorum mantığı yerleşti. Ödemesedem nasılsa af çıkar demeye başladılar. Haliyle onlarda otomobile, sigaraya...vs'ye yükleniyorlar. Tabi birde işin içinde senin benim adımımızı bile atmayacağımız ülkelere yatırımlarda bulunmaları ve daha bir sürü acaip giderler var. Hiç kimse diyemiyor ki, aga o örtülü ödenek nedir? Sene başında trafik cezalarından şu kadar gelir elde edeceğiz ne demek?...vs
Neyse özetle, otomobil fiyatlarını TL olarak çarpıp bölerken, adamların maaşlarını onların para biriminde bırakmamak lazım, maaşlarıda çevirirsek acımasız gerçeklerle yüzeleşmiş olacağız.
imprezaWRC
14-11-2016, 13:39
Alıntı yapılan cevap bana olduğu için üzerime alınmıştım. Boşuna atar yaptık desene : )
Farkındayım sorunun cevabı gelmedi onu kastetmiştim : )
Onu bilebilmem için iki farklı dataya ihtiyacım var. yurt dışındaki bayi karı, yurt içindeki bayi karı nedir onları bulmam lazım. Biliyorsun, abi siz ne kazanıyorsunuz demek biraz bizim örf adetlere ters işler, şimdi ben kalkıp arkadaşlarıma bu soruyu soramam. Yani karşılaştırma için gerekli datalara ulaşmam kolay ama bana göre etik değil. O yüzden de malesef o sorunu cevaplayamadım :)
Kondom virali gibi konu olmuş :)
bazı arkadaşların yorumlarını okuyunca, keşke babaları kondom kullansaymış derken,
x lira arabanın maliyetini görünce de inşallah devlet bize karşı kondom kullanır dedim.
kondom şart abi
Bu arada minimal harcamalarla benim arkadaşlarımdan yaşayandan örnek verecektim unutmuşum
Adam gibi bir yurtta 2 kişilik odada kalan arkadaşlarımın verdiği ücret 950 lira
Ayrıca günlük 8 lira x 3 , yemek fişi masrafı = 720 lira
Ulaşım masrafları okul için yok shuttle var, servis var
Sigara alkolde kullanmıyor olsun
İllaki dışarı çıkacak aylık 200 de öyle yedi minimal diyelim gezmedi tozmadı
1870 lira maliyetleri var +30 lira telefon faturası desek 1900 lira minimal ot gibi yaşayarak yedikleri para, ki aynı şekilde aylık 1.500 lira okul maliyetleri var birde ha olmak zorunda değildi, çalışıp devlet okulundada okuyabilirlerdi
Bu arada mimarlık okuyoruz, olabildiğine masraflı bi bölüm aylık 100-150 lirada kırtasiye ürünlerine gidiyor rahat bazen daha fazla
Asgari ücret 1300 lira :)
Hadi 3 kişi kiraya çıkmış olsun, otun allahı şeklinde yaşasın yine asgariden fazla olur gezme tozma bile hariç sırf giderleri
Üstelik burda alabileceği en ucuz araba şahin doğan bile 9-10 lira :)
Kullanıcı
14-11-2016, 13:51
bazı arkadaşların yorumlarını okuyunca, keşke babaları kondom kullansaymış derken,
x lira arabanın maliyetini görünce de inşallah devlet bize karşı kondom kullanır dedim.
kondom şart abi
Yıl başından sonra zamları görücez
http://i.hizliresim.com/Ernrdv.jpg (http://hizliresim.com/Ernrdv)
kondom şart abi
Bilmiyorum mesaj banamıydı, imkan varsa neden yaşam standartlarım ortalamanın üstünde olmasın ki, gözüne x liralık benzin, masrafları battıysa aşağı ki postta yine yazdım durumu, mevzu oradaki yaşam standartlarıyla burdakiler uyuşsundu, yoksa 1300 lirayla aile nasıl geçinir onu yazmıyoruz burda
Benim ev+okula verdiğim parayı bau'de senelik sadece okula veren bir sürü insan var, aylık 1300 liraya aile geçindirmeye çalışan bir sürü insanda var sıkıntıda burada
Bilmiyorum mesaj banamıydı, imkan varsa neden yaşam standartlarım ortalamanın üstünde olmasın ki, gözüne x liralık benzin, masrafları battıysa aşağı ki postta yine yazdım durumu, mevzu oradaki yaşam standartlarıyla burdakiler uyuşsundu, yoksa 1300 lirayla aile nasıl geçinir onu yazmıyoruz burda
Benim ev+okula verdiğim parayı bau'de senelik sadece okula veren bir sürü insan var, aylık 1300 liraya aile geçindirmeye çalışan bir sürü insanda var sıkıntıda burada
yok dostum senin mesajını görmemiştim bile. başkasının harcadığı paranın çokluğu beni rahatsız etmez, neden etsin ki? beni rahatsız eden, harcayamamayı normalleştirmeye çalışan kişilerdi.
Konuya sonra değineceğim, ondan önemlisi;
Çok güzel, sonunda birşeyleri başarmaya başladık.
Konuşabiliyoruz artık...
Mesela,
Turkiye’de uretilen OTV indirimli Toyota CH-R’ın fiyatı belli oldu - LOG (http://www.log.com.tr/turkiyede-uretilen-otv-indirimli-toyota-ch-rin-fiyati-belli-oldu/)
4760 Sayılı kanunun ilk metni
https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/ekli%20listeler.pdf Yürürlüğe giriş: 01.08.2002
Oranlar
1600 e kadar %26
1600 -2000 e kadar %40
2000 ve üzeri %50
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/14_10_2003_II_sayili_liste.htm 14.10.2003
Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler %30
*
Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenler %52
Motor Silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler, %75
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/04_11_2004_II_sayili_liste.htm 04.11.2004
**
* Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler %37
*
**** Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenler %60
*
**** Motor Silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler, %84
(II) SAYILI LİSTE (http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/13_10_2011_II_sayili_liste.htm) 13.10.2011
* Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler %37
******* Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenler* %80
******* Motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler* %130
Ve sonunda güncel oranlara gelelim
(II) SAYILI LİSTE (http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/01012014_II_sayili_liste.htm) 01.01.2014
Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler %45
******* Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenler* %90
******* Motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler* %145
Niye dövünüyoruz ki ? Perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş aslında.
1600 e kadar olan kısımda %57 artış olmuş.
1600 - 2000 e kadar olan kısımda %225 (Yazıyla ikiyüzyirmibeş)
2000 ve üstünde ise hardcore olaylar yaşanmış %290 /Yazıyla ikiyüzdoksan) artış olmuş.
Bence sırasyıla 100 - 150 - 200 yapsınlar düz olsun hesaplarken uğraşmasın halkımız.
Alıntı değildir.
II sayılı ötv listesinin tüm detayları için :
http://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/ozel-tuketim-vergisi-tutarlari-ve-oranlari
Mesela,
Turkiye’de uretilen OTV indirimli Toyota CH-R’ın fiyatı belli oldu - LOG (http://www.log.com.tr/turkiyede-uretilen-otv-indirimli-toyota-ch-rin-fiyati-belli-oldu/)
Bayadır tır tepesinde görüyordum araçları. 1.8'in kağıt üstündeki yakıt tüketim değerleri başarılı duruyor. Reelde ne olur merak ediyorum.
Tasarım bence güzel baz donanımda baya dolu geliyor. Birde yumuşak malzeme kullanıldıysa tamamdır bu iş : )
cabrioleter
14-11-2016, 15:09
Makam araclarının sayısı acıklandı
- CNN TURK - tarafsız guvenilir haberler (http://www.cnnturk.com/video/turkiye/makam-araclarinin-sayisi-aciklandi)
http://www.mynet.com/trend/cevaplar//QuestionImages/628263/fdb7837d-e502-4591-83e7-dceb3260c729.jpg
bu da uludağ sözlükten bir yorum..
"türkiye cumhuriyeti devletidir.
125.000 araç +125.000 makam şöförü+ 625.000 adet teker+ 125.000 depo benzin = enayi aptal vergi verenler.
birde beyzadelerin götü öyle hassas ki illaki mercedes olacak. reno ford tofaş hyundai götlerine batar.
illaki mercedes."
lojman sayısına, devletin kamburuna hiç girmiyorum..
hişşşş halk binerse cari açık olur..
Sonunda tartışabiliyoruz,işte rakamlar işte gerçekler tartışabiliyoruz artık mükemmel .
Makam araclarının sayısı acıklandı
- CNN TURK - tarafsız guvenilir haberler (http://www.cnnturk.com/video/turkiye/makam-araclarinin-sayisi-aciklandi)
http://www.mynet.com/trend/cevaplar//QuestionImages/628263/fdb7837d-e502-4591-83e7-dceb3260c729.jpg
bu da uludağ sözlükten bir yorum..
"türkiye cumhuriyeti devletidir.
125.000 araç +125.000 makam şöförü+ 625.000 adet teker+ 125.000 depo benzin = enayi aptal vergi verenler.
birde beyzadelerin götü öyle hassas ki illaki mercedes olacak. reno ford tofaş hyundai götlerine batar.
illaki mercedes."
lojman sayısına, devletin kamburuna hiç girmiyorum..
hişşşş halk binerse cari açık olur..
Kardeş dünya lideri olan ülkenin adamları hangi makam aracına binecekti pardon i20 elite+plus pakete falan mı binmesini istiyorsun ?
2023'de bor ile çalışan makam araçları yaparsak,hangi yüzle bakacaksınız yüzümüze ?
Kardeş dünya lideri olan ülkenin adamları hangi makam aracına binecekti pardon i20 elite+plus pakete falan mı binmesini istiyorsun ?
2023'de bor ile çalışan makam araçları yaparsak,hangi yüzle bakacaksınız yüzümüze ?
Düzce Belediye Başkanı xx partili Mehmet Keleş’in, Haziran 2014’te belediyenin 150 milyon TL borcu varken 650 bin TL’ye aldığı Audi A8L model makam otomobili, şimdi de plakasıyla gündeme geldi. Başkan Keleş, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nda da inceleme konusu olan makam aracıyla ilgili eleştirilere, “Herkes Audi ile gelsin, ben Passat mı çekeyim yanlarına” diyerek cevap vermişti.
Adam da haklı tabi ~750 km2 lik (30 km X 25 km) Koskocaman Düzce de ufak arabayı ne yapsın. Bir de makam sahibi adam canım.
Aslında boşuna üzülüyoruz bu şimdi bu araca %100 bilmem kaç vergi ödedi en büyük katkıyı kendileri sağlıyorlar aslında :bravo:
vectra-tuner
14-11-2016, 15:55
Konuya sonra değineceğim, ondan önemlisi;
Çok güzel, sonunda birşeyleri başarmaya başladık.
Konuşabiliyoruz artık...
Güzel haberler veriyim sevin biraz...
Kesin bilgi not edelim
2023 Senesinde ABD New York times gazetesi manşeti şu şekilde olacak sanırım " Tl alev alev tutulamıyor!!" .... 1 Tl 3 Doları geçti...
Az sabır...
İmam neden zırhlı son kasa s mersoya biner
Azraile işlemezzz zırh ki :):)
Kullanıcı
14-11-2016, 16:01
Eyy forumdaki sizler, hiç mi? A haber Trt1 izlemiyorsunuz adamlar ne diyor dünyanın bir numarasıyız ekonomi on numara,kobaniye musula girdik,başkanlık
2023'te Hazreti Erdoğan olursa şaşırmayın
Cari açık dediğimiz şeyi ben yapılan ihracatın ithalatın altında kalması durumunda ülke dışına çıkan fazla para olarak doğru biliyorsam o açık asma ecza dolabı, çekyat, rakı, greyfurt, kitap, ansiklopedi, soğan, domates, perde, halı, bor, bazı madenler, beyaz eşya salyangoz satıp, gemi gemi değerli mal alışı ile kapanma imkanı yok.
Unutmamak gerekir ki sattığımız demir, bor, madenleri de önce kalıba sonra bizlere oturtuyorlar.
Arkadaşlar konu alım gücü ötv. Verginin vergisini alan bir ülkede yaşıyoruz.Yılbaşından sonra bakalım daha ne piyangolar çıkacak.Ama şu var ki millet olarak bilinçsiziz.Tepki vermeyi gerçekten bilmiyoruz.Mesela örnek olarak biraz önce Ankara da Konya yolu doğuş oto Seata gittim.İnanın koca showrumda 1 araç hariç ıbıza (motor donanımına bakmadım) hepsinin üzerinde satıldı yazıyordu.Satışçı arkadaşlar lütfedip ilgilenmediler bile ve her gelen aynı memnuniyetsizlikle ayrıldı.Gelen bir kaç kişiyle görüştüm aşırı zam geleceğinden bir an önce almak için geldik dediler.
Düşüncemize bakın zam gelmeden ne kaparsak kar gözüyle bakıyoruz.Bu zamma tepki vermesini geçtim.kar peşindeyiz.Hal böyle olunca bize semer vuran çok olur.(Madem öyle sen neden gittin diyecek arkadaşlar vardır.Bir yakınımın aracını servise bırakmak için gitmiştim)
Kimseden korkuları yoksa neden gırtlak zırhlı mersolara biniyorlar
Hepsinin altına verelim sümbül çok bile
Neymiş büyük devletmiş
Dolar 3.30 tl olmuş
Büyük devler demek 1 TL = 3.30 $ bunu yaptığı gün işte benim atam benim başkanım
Bunu yapacak insan oğlu bu ülkede yok malesef :)
Ekrem_06
14-11-2016, 16:23
Çocukluğum aklıma geldi buuuuuuuuuuzzzz gibiii soooğğğuuuuuukk suuu içeeeeen
Mesut-RR
14-11-2016, 17:37
Kimseden korkuları yoksa neden gırtlak zırhlı mersolara biniyorlar
Hepsinin altına verelim sümbül çok bile
Neymiş büyük devletmiş
Dolar 3.30 tl olmuş
Büyük devler demek 1 TL = 3.30 $ bunu yaptığı gün işte benim atam benim başkanım
Bunu yapacak insan oğlu bu ülkede yok malesef :)
Hahafdghfgh yakında "new aqid"
₺/$ kurunu 1 TL = 3,30 USD yayınlayıp ekonomi haberleri haricinde döviz görmeyen yarısına inandırır memleketin.Sonra yine eyiye gider, hep 50 TL'lik $ alırız.
Sadık Özyer
14-11-2016, 17:41
insan = mercedes
asgari ücretli calisan insan = mercedes c180
sıfır araba almak = 100-200 ü 3 sn koşmak.
godoman insan c63 twin turbo stage5+++
simdi c180 100 200 u 3 sn kosabilir mi ?
peki c180 3 sn kossa niye c63 e gerek duyulsun. c180 genelde mercedes.olsun rahat olsun hiza.gerek yok az da yaksin takilayim demek.
umarim.anlatabilmisimdir. Asgari ucretlinin neden 0 araba almamasi gerektigini. c63 olun sinirlarinizi zorlayin veyron olun.
Shadow_Dancer
14-11-2016, 17:43
insan = mercedes
peki c180 3 sn kossa niye c63 e gerek duyulsun. c180 genelde mercedes.olsun rahat olsun hiza.gerek yok az da yaksin takilayim demek.
umarim.anlatabilmisimdir. Asgari ucretlinin neden 0 araba almamasi gerektigini. c63 olun sinirlarinizi zorlayin veyron olun.
Kimyasala pek girme abim, sıkıntı verir.
Kullanıcı
14-11-2016, 17:46
insan = mercedes
bi halt anlamadım hoş askeri ücretle çalışana sıfır ne gerek diyen için normal
insan = mercedes
Sadık m6'nın tavanına cooler takınca 100-200 3sn koşuyomuş, koş sen bi cooler taktır gel boşver bu konuyu bence.
Sadık Özyer
14-11-2016, 17:58
Hayir siz anlayin diye o kadar basite indirgedim yok gene olmadi. Pes ediyorum.
MetalliHead
14-11-2016, 18:05
insan = mercedes
Asgari ücretle çalışan insan değil mi de sıfır araba haketmesin ? B sınıfı bir araç bile alamasın . Bu nasıl kapitalist bir düşünme tarzıdır. Citroen uk sitesine girdim misal ,c3 10 795 pound sıfırı , c4 15 000 . Bizde 10 bin tlye doğan bulursan şükret .
Sadık Özyer
14-11-2016, 18:13
Asgari ücretle çalışan insan değil mi de sıfır araba haketmesin ? B sınıfı bir araç bile alamasın . Bu nasıl kapitalist bir düşünme tarzıdır. Citroen uk sitesine girdim misal ,c3 10 795 pound sıfırı , c4 15 000 . Bizde 10 bin tlye doğan bulursan şükret .
uk nere irak suriye iran a ulke olup devlet gelirinin cogunlugunu terorle mucadeleye ayiran orta dogu ulkesi nere. asgari ucretli insan ama sifir arac almak bizim ulkemizde luks hatta otomobil.bir luks. insan olmakla ne alakasi var ayrica.araba almanin. fakiriz diye havyar da mi yiyemicez gibi birsey oldu bu.
M6 ya biniyorum gozlerim kapali,
Birden dedem cikiyor meydana arsalar bol rezidansli,
Muhendis olucam ben o bicim fiyakali
Hemde 5000TL maasli,
Dedem bize birakmiyor mirasi,
M6 da agliyorum yine gozlerim kapali..
Sadık Özyer
14-11-2016, 18:27
M6 ya biniyorum gozlerim kapali,
Birden dedem cikiyor meydana arsalar bol rezidansli,
Muhendis olucam ben o bicim fiyakali
Hemde 5000TL maasli,
Dedem bize birakmiyor mirasi,
M6 da agliyorum yine gozlerim kapali..
kac seferdir bana salliyorsun hayirdir bi sikintin mi var senin ? Benimle.bir merhaban var mi bu samimiyetin nerden geliyor? Istanbulda misin gelir misin tanisalim mi ? Klavyede hangi tusla erkeklik yapiyorsun ?
M6 sadık'ın değildi herhalde ya
Hemi sadık ?
Sadık Özyer
14-11-2016, 19:01
M6 sadık'ın değildi herhalde ya
Hemi sadık ?
Dağ 2 filmini izledin mi?
Dağ 2 filmini izledin mi?
Evet sadık. Duvara karşı'yı izledin mi ?
Sadık semtimizin çocuğudur hedef tahtası yapmışsınız :D
Sadık Özyer
14-11-2016, 19:07
Evet sadık. Duvara karşı'yı izledin mi ?
Orda bir siir var Atsizin keskin nisancinin soyledigi bildin mi ?
derece43
14-11-2016, 19:09
Ulen bırakın arabanın vergi algısını geçen gün konaktan gevrek alayım dedim
Ne görsem simitçide iphone 7 black o yüzden geçin bence asgari ücreti falan
nicosaint82
14-11-2016, 20:41
ÖTV içinde petrol ve doğalgaz ürünlerinden 48.1 milyar lira, motorlu taşıt araçlarından 12.9 milyar lira, alkollü içkilerden 5.9 milyar lira, tütün mamullerinden 23.5 milyar, dayanıklı tüketim ve diğer mallardan 3.6 milyar lira gelir elde edilecek.
Dolar 3.30 olmuş..
Bize ne elalemin parasından..
Amerika düşünsün.
Diyecek kadar beyinsizler var bu memlekette.. ve bu beyinsizler iktidarın el bebek gül bebek beslediği gazeteciler.. eh halk da bu organizmaları okuyarak haberdar oluyor olan bitenden..
Hal bu iken, bu denli beyinsiz bir güruh mevcut iken 44.000'lik arabanın 77.000 TL olduğuna üzülmeyin, 177.000 olmadığına sevinin..
Lan herşeyi anlarım da
ÖTV'nin KDV'si nedir? Verginin vergisi mi olur.
ÖTV ilk 99 depreminden sonra geldi, bütçe açığı toparlandığı zaman kaldırılacak denildi, tabi bedavadan gelen vergi hükümetin hoşuna gidince kalkmadı.
4 senedir gelmiyorum ama duyduğum kadarıyla kızılay dağıtır gibi Passat, 3 serisi, A3, vs. alıyor millet, eh, adamlar niye vergi koymasın ki? Satılıyor nasılsa.
İyide Avrupa'daki adam 18.000 euro verdiği otomobil için kalkıp birde 3,5 TL ile çarpıp kur farkı yaratmıyor ki, adam Euro kazanıyor, Euro ödüyor. Biz TL kazanıyoruz ama Euro ile ödeme yapıyoruz, haliyle çarpı 3,5 TL. O zaman nasıl aynı parayı ödemiş oluyorsun ki?
Avrupa'ya bakma, Japon otomobili için Japonya'daki fiyatlarına bak sinir krizi geçirirsin. Burada ödediğin ile oradan 2 tane alıyorsun.
Tabi bir başka konu da, daha kazanmadan peşin peşin devlete vergi ödemen, hemde bunu 3 ayda 1 yapman. Ben daha bi rşey kazanmadım, ya kazanırsan, olsun sen ver.
Bu duruma hala değil itiraz eleştiri dahil yapamayanlara detaycı bakış açısıyla bir yorum yapalım başkan...
Bakmak ile görmek arasındaki çizgide bu taraf bakmayı tercih edenlerde, aynı trene bakar gibi hemde .
Neden binmesin?
Neden alamıyoruz diyip sistemi sorgulamak yerine binmeyin olsun bitsin..
Ne güzel mantık..
Abi bunu çoğunlukla 2000cc ve üstü hacimleri seven bir forumda söylemek daha iyi bir mantık değil mi?
Su anda ülkemizde 1 bile bizi gelecege tasiyan milletvekili oldugunu düsünmüyorum. 3 partidede dogru düzgün adam sayisi 3-4 tanedir. (Diger amk partisini saymiyorum dogal olarak).
Yapacak bisey yok gelen geçen kitliyor millete, alismis kudurmustan beterdir :D
Gelecek zamlar için simdiden geçmis olsun, tabi seneye ve daha sonraki senelere gelecek zamlar içinde...
Gelen geçen kitliyor bize ahahahah :D
Tartışılcak bir konu değil o yüzden
Oy verme gitsinler bu kadar basit
Seçen arkadaşlar yüzünden bu moktan olayları yaşıyoruz
Dolar 3.30 yazarken kalbim ağrı yapıyor
La kimseye koymuyor ekonomik kriz yokmuş gibi davranıyorlar ya ona yanıyorum
Ve ecevit için üzülüyorum malesef bu ülke kasa attı bu adama şuna kılını kıpartmıyor o güccük esnaf
Düzelir nahhhh düzelir :)
ufuksaracci
14-11-2016, 21:53
Hadi yine iyiyiz. Bugün de kalkındık .
Herkes istikrarlı mı ?
400 dolarlık bor 4 milyon dolarlık yakıt katkısına cevrildi - Son Dakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/400-dolarlik-bor-4-milyon-dolarlik-yakit-katkisina-cevrildi-40277790)
Hadi yine iyiyiz. Bugün de kalkındık .
Herkes istikrarlı mı ?
400 dolarlık bor 4 milyon dolarlık yakıt katkısına cevrildi - Son Dakika Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/400-dolarlik-bor-4-milyon-dolarlik-yakit-katkisina-cevrildi-40277790)
İnsan ona düzgün bir etiket yapar ya :D Sanarsın 400 dolarlık 1 ton bor dan 1 ton saf ürün elde etmişler :)
Abinin bakışlar walter reyiz den %99.5 saflıkta meth almış ta 2 duman çevirmiş gibi :D
Yarın muhtemelen içerenköy de 100 yıl rezervli 98 oktan benzin , bağcılarda da 10 numara yağ bulunur :D
Kullanıcı
14-11-2016, 22:26
Ve ecevit için üzülüyorum malesef bu ülke kasa attı bu adama şuna kılını kıpartmıyor o güccük esnaf
İllaki atmak isteyen vatandaş vardır ama öyle Rte(sıvacı şirin) yanına yaklaşmaya çalış bide kasayla filan züperler adamı
MetalliHead
14-11-2016, 22:55
Ecevit bu ülkede en fazla hakkı yenen siyasetçi olabilir. Dünyayı karşısına almış kıbrısa girmiş ,yemediği ambargo kalmamış . Kıbrısta kurtardığı türkler ve kktc unutuluyor ama kuyruklara girdik diye hatırlanıyor.
Kullanıcı
14-11-2016, 22:59
http://i.hizliresim.com/6r7br0.jpg (http://hizliresim.com/6r7br0)
Ondan sonra niye bize koyun deniliyor:D
Bu Rte yanar döner nerde menfaatçi yarın öbür gün bişey olur kesin sonra kandırıldık muhalefet bizi niye uyarmadı.
LnchCntrl
14-11-2016, 23:39
İlk bir kaç sayfayı okudum, özür dileyerek söylüyorum ciddi akıl tutulması bu, başka bişe olamaz, ki değilse durum daha vahim.
Ben Türkçü adamım benim kafadan adamlara bıraksan taş üstünde taş koymayız, ferman padişahın dağlar bizimdir deriz, dağları da gerçek sahiplerine kavuştururuz.
Ekonomi konusunda pek tartışılacak bişey yok malesef, biz 10 liraya aldığımız malı 12 liraya satıp kar etmeye çalışan tüketici bir toplumuz.
12 ye satarsak, sattığımız kişi 13 der 1 veya 2 kez ard arda kardan sonra, garibin biri patlar 8 liraya satar, kısır döndü bu şekilde devam eder.
Türkiye ekonomisi bu malesef.
Üretime dayalı bir toplum olana kadar da bu konu hakkında pek konuşucak bişe olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Beni yaralayan daha farklı şeyler var mesela 200 binlik arabayı ötvsiz kdvsiz değil bedava verse yine s.. takmam.
Ben bu garibanlıkla yaşarım, konuşanında tepesini vururum. Türk hep gariban zaten.
Konunun benim damarıma bastığı nokta, arap sevicilerin Türk halkını bu garibanlığa itelemesi..
kısaca;
Ben kendim düşerim kalkarım kalkamam. Ama beni sen itersen, alnının çatına sıkmadan ölmem, kalksam da kalkamasam da..
atilla_88
14-11-2016, 23:50
http://i.hizliresim.com/6r7br0.jpg (http://hizliresim.com/6r7br0)
Ondan sonra niye bize koyun deniliyor:D
Bu Rte yanar döner nerde menfaatçi yarın öbür gün bişey olur kesin sonra kandırıldık muhalefet bizi niye uyarmadı.
Türkiyede yaşamasan yılda bir kez bir haftalığına gelip euro 3.53 ucuza tatil yapıp gezmek için gelsen güzel ülke aslında :)
al bitane range discovery safari turu tadında çık piyasaya gez resim çek Türkçe selam ver almanca küfür et yüzlerine gülümse iyi günler de geri döndüğünde ülkeye paylaş :)
yoksa çekilecek dert değil malesef, kültürü zekası olan bir bireyin zekasına kişiliğine hakaret bir sistemle karşı karşıya yaşıyoruz :)
Kullanıcı
15-11-2016, 00:02
Konuyu gördükçe yazasım geliyor. Cahil Numan kurtulmuş:Dolar için endişelenecek bişey yok herkesde düşüyor diyor, ulan gerizekalı tüm gelişen ülkeler dolar karşısında değer kazanırken bitek biz değer kaybediyoruz(sözde gelişen ülkeyiz) ha birde meksika oda trump meksika karışı tutumundan dolayı. Bizim için dolar değerlenmesinin sebebinin büyük kısmı iç gelişmelerdir trump'ın seçimi ancak %5 filanını oluşturur.
Yeni yıla girince ülke bütün herkes tren oluruz herhalde aç kalınca köprü,beton bor filan yeriz
Bazen atatürke isyan ediyorum
Bıraksaydı rum ermeni olsaydı bu ülke bi güzel
Nankörler dolmuş midem bulanıyor
Birisi şey dermiş git o zaman bu ülkeden
Diyen olursa iban atıyorum 2 milyon € at gitmeyen onun bunun :)
Ülkeden soğuttular o2 si bile zehir anasını bellediler doymadılar hainler
turbo&quattro
15-11-2016, 03:30
:)
http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/Mobile%20Uploads/2016-11/520DC2EB-C960-481E-A960-8CDCDCCE75C8_zps2py6lygw.jpg (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/Mobile%20Uploads/2016-11/520DC2EB-C960-481E-A960-8CDCDCCE75C8_zps2py6lygw.jpg.html)
http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/Mobile%20Uploads/2016-11/520DC2EB-C960-481E-A960-8CDCDCCE75C8_zps2py6lygw.jpg (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/Mobile%20Uploads/2016-11/520DC2EB-C960-481E-A960-8CDCDCCE75C8_zps2py6lygw.jpg.html)
Ahahhaahahah mantığını sevdiğim yurdum insanı :D
Eyyyyy hayinler
Eyyyyy ğavurlar ( yazması iyi de okunmuyor arkadaş)
Biri bu arkadaşı alıp parite nedir öğretsin lütfen. turbo&quattro sana havale ettik
oy vermeyin gitsinler diyenler haklı.
ama unuttuğumuz birşey var. ülke öyle bir hale getirildi ki artık, bundan sonra chp değil en dürüst siyasi parti bile gelse bence 2000 lerin başına dönmemiz kafadan 20 yıl.
bizim millete müstehak ayrıca. çakma jip kadjar'a 100 bin tl verdim biniyorum. mallık biraz da bizde.
Ya bunu totosuna 100w lık eski ampullerden takmak gerek
İyi aydınlatır
Sabah sabah sövdüm yine :)
Vezirler huzura cıkmışlar:
— Padişahîm, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var, diyerekten. . Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
– Eeee! Ne vergisi koyalım? demiş… Vezirler:
— Köprülere adam koyalım, gecenden bir akçe alsınlar! Padişah,
— Tamam, demiş. Aradan bir sure geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
— Nasıl, halk hayatından memnun mudur? Her hangi bir şikâyet var mı?
— Hiç bir tepki yok Sultanim!
— İyi o zaman köprünün diğer tarafına da bir adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, Padişah tekrar sormuş vezirlerine:
— Var mı halinden şikâyet eden?
— Yok! Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
— Köprülerin ortasına da birer adam koyun, gelip geceni köprünün ortasında becersin! Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkin in olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
—Halkı dinleyelim hele bir, demiş. Gitmişler köye, Padişah sormuş:
— Halinizden memnun musunuz, var mı bir şikâyetiniz? Ses yok. Padişah tekrar :
—Ulan demis, tas üstünde tas omuz üstünde bas komam! Var mı şikâyeti olan hemen söylesin! Diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
—Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!
—Eeee! demiş Padişah bir umutla… Ne olmuş o köprünün ortasındaki adama?
— Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, mümkünse bir adam daha koysanız…
vezirler huzura cıkmışlar:
— padişahîm, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var, diyerekten. . Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
– eeee! Ne vergisi koyalım? Demiş… vezirler:
— köprülere adam koyalım, gecenden bir akçe alsınlar! Padişah,
— tamam, demiş. Aradan bir sure geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
— nasıl, halk hayatından memnun mudur? Her hangi bir şikâyet var mı?
— hiç bir tepki yok sultanim!
— İyi o zaman köprünün diğer tarafına da bir adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, padişah tekrar sormuş vezirlerine:
— var mı halinden şikâyet eden?
— yok! Halkının tepkisizliğine kızan padişah, gürlemiş:
— köprülerin ortasına da birer adam koyun, gelip geceni köprünün ortasında becersin! Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkin in olmamasına içerleyen padişah, çağırmış vezirlerini,
—halkı dinleyelim hele bir, demiş. Gitmişler köye, padişah sormuş:
— halinizden memnun musunuz, var mı bir şikâyetiniz? Ses yok. Padişah tekrar :
—ulan demis, tas üstünde tas omuz üstünde bas komam! Var mı şikâyeti olan hemen söylesin! Diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
—padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!
—eeee! Demiş padişah bir umutla… ne olmuş o köprünün ortasındaki adama?
— aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, mümkünse bir adam daha koysanız…
:d :d :d :d
Vezirler huzura cıkmışlar:
— Padişahîm, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var, diyerekten. . Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
– Eeee! Ne vergisi koyalım? demiş… Vezirler:
— Köprülere adam koyalım, gecenden bir akçe alsınlar! Padişah,
— Tamam, demiş. Aradan bir sure geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
— Nasıl, halk hayatından memnun mudur? Her hangi bir şikâyet var mı?
— Hiç bir tepki yok Sultanim!
— İyi o zaman köprünün diğer tarafına da bir adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, Padişah tekrar sormuş vezirlerine:
— Var mı halinden şikâyet eden?
— Yok! Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
— Köprülerin ortasına da birer adam koyun, gelip geceni köprünün ortasında becersin! Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkin in olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
—Halkı dinleyelim hele bir, demiş. Gitmişler köye, Padişah sormuş:
— Halinizden memnun musunuz, var mı bir şikâyetiniz? Ses yok. Padişah tekrar :
—Ulan demis, tas üstünde tas omuz üstünde bas komam! Var mı şikâyeti olan hemen söylesin! Diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
—Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!
—Eeee! demiş Padişah bir umutla… Ne olmuş o köprünün ortasındaki adama?
— Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, mümkünse bir adam daha koysanız…
Cunku deveyi diken,insani open makbul.
Cok iyimis.
Aynı düşünce ve fikirlere sahip kişiler var forumumuzda . Hepsi aynı :)
Ciddi ciddi bir soru sormak istiyorum, hükümet değişse misal xyz parti gelse bu ötv kdv mtv olayını değiştirir mi sizce? Eğer değiştirirse hali hazırda şuan araç sahibi olanların edeceği zarar nolur? 2008 yılında dolar 1,14leri görmüş. 1,25lere geldiğinde ya 2 olursa diye tartışılıyormuş ama inanın hatırlamıyorum bile, sanki dolar hep 3liraumış gibi uzak 8 sene öncesi. Benzin için 3lira olursa dediğimizi 4 lira olacak birşeyler yapmak lazım dediğimizi hatırlıyorum, o zaman bazıları 5 olsun zengin fakir belli olsun demişti. Yazık ya..
Şimdi dolu golf kaç para olucak mesela tam olarak :) ya da bi kaç sene evvel 50ye satılan megane 100binden kaç paraya çıkacak? 2010 yılıydı heralde 20.000de golf 5 comfort almıştım tsi 32.000tl falandı, o zaman highline yoktu 5 kasada. Şimdi Tükiye'deki fiyatlara bakınca bi gülme tutuyo beni.
Ciddi ciddi bir soru sormak istiyorum, hükümet değişse misal xyz parti gelse bu ötv kdv mtv olayını değiştirir mi sizce? Eğer değiştirirse hali hazırda şuan araç sahibi olanların edeceği zarar nolur? 2008 yılında dolar 1,14leri görmüş. 1,25lere geldiğinde ya 2 olursa diye tartışılıyormuş ama inanın hatırlamıyorum bile, sanki dolar hep 3liraumış gibi uzak 8 sene öncesi. Benzin için 3lira olursa dediğimizi 4 lira olacak birşeyler yapmak lazım dediğimizi hatırlıyorum, o zaman bazıları 5 olsun zengin fakir belli olsun demişti. Yazık ya..
Şimdi dolu golf kaç para olucak mesela tam olarak :) ya da bi kaç sene evvel 50ye satılan megane 100binden kaç paraya çıkacak? 2010 yılıydı heralde 20.000de golf 5 comfort almıştım tsi 32.000tl falandı, o zaman highline yoktu 5 kasada. Şimdi Tükiye'deki fiyatlara bakınca bi gülme tutuyo beni.
Xyz partisini birkez deneyin allah peygamber aşkına bir bakalım birşey değişecekmi :)
Xyz partisini birkez deneyin allah peygamber aşkına bir bakalım birşey değişecekmi :)
Yiğit aynı taraftayız yanlış anlamışsın söylediğimi :D
öyle ya da böyle gelişmekte olan ülkemizde otomobil fiyatları normalin 2 katından daha fazla.gelişmekteyiz bir de.
bunu 'yok asgari ücret alan adamın ne işi var sıfır arabayla yok öyle yok böyle' diye savunmaya hiç gerek yok bence.
'harbiden dedikleri gibi kötüymüş' demeniz için ne lazım, fiyatlar 5 kat mı olsun? sınır nedir? ayda 1 değil de haftada 1 patlama olunca mı 'artık yeter' diyeceğiz?
http://im.haberturk.com/2016/11/08/1321307_0e9cade54d3a0f4923924232bcb0a25d_640x640.j pg
Bu ülke Japonya
Geçen hafta bu cadde ortası çökmüştü
Yapan tüm mühendisler tüm halktan kamera karşısında özür diledi
Bir hafta sonra durum bu
İnsan istedikten sonra hatasını telafi etmek istesin durum böyle oluyor
Bu işin fıtratında var deyip geçiştirmiyorlar
Şimdi hangisi adam gibi yönetiliyor acaba :)
Mevcut ekonomik şartlarda mezarından kalkıp ATAM gelse bir şeyi değiştiremez.
Bunun sebebi şu bizim bu seviyeye gelmemiz dış dünyadaki ekonomik gelişmelerle ilintili olsa da asıl olay ülke içerisindeki ekonomik hamleler ve harcamalar.
Bu ülke geçmişte de ekonomik sıkıntılar yaşadı / bundan sonra da yaşayacak bu normal.
Ama tarihinin hiçbir döneminde bu kadar fütursuzca ve nereye gittiği belli olmayan harcamalar yapılmadı.
Ekonomik kalkınma planları ile (Cumhuriyet sonrası) iyi işler yapıldı zamanında.
Nüfusa paralel olarak ülke olarak zorunlu giderlerin sürekli artmakta, bunlar için finansman bulmak gerek.
Bu finansman da katma değer oluşturarak yapılır, bizim ekonomimizin lokomotif her zaman inşaat oldu.
Parayı hem devlet politikası olarak hem de bireysel temelde (evladını okutmak yerine ev alan aileler gibi) betona gömdük, bilgiye / eğitime gelişime önem vermedik.
Dolayısı ile bizi diğer ülkelerden ayıracak tamamen bize has şeylerin sayısı bizi kalkındıracak nakit akışını sağlayamadı, sağlayamıyor da.
Dış ticaret te hep açık veriyoruz çünkü her şeyimiz ithal. Satabildiğimiz ise az malumu herkesin.
Dolayısıyla sağlam ekonomi politikaları yapılmalı gerekiyorsa herkes kemerini sıkmalı.
Ama bu ve benzeri politikalar siyasi durumu koruma güdüsüyle yapılamaz.
Çünkü seni orada tutan adamı sıkarsan seni oradan indirir. (Yakın siyasi tarih bunun tam tersini söylüyor, bunun son cezasını rahmetli Ecevit çekti, bir anayasa kitabıyla uçan bir yazarkasaya gitti adam)
Sözün özü çok üretip satıp az harcayacaksın. Herkes kendisinden pay biçsin kazancın xx lira ama harcaman xxx lira.
Bir süre k.kartı vs ile dönersin faiz ödeyerek. (Devletteki yansıması tahvil ile borçlanma gibi düşün)
Sonra baktın dönemiyorsun önce arabayı satarsın varsa sonra evi. (Devletteki yansıması özelleştirme)
Onlarda bittikten sonra tefeciden para alırsın (Devletteki yansıması IMF gibi kurumlar)
En son da artık yapacak bir şey kalmaz. Şahsi görüşüm 2. Aşamayı yaşıyoruz.
3. Aşamadaki örnek tam oturmasa da umarım yaşamayız.
Daha sayfalarca yazılır konu hakkında ama şu üçkonuyu araştır ne demek istediğimi daha net anlar ve sorularına daha tatmin edici cevaplar bulursun.
1-) Özelleştirme (MEY'in özelleştirilmesi sonra alanın 10 katı kar ile satması)
2-) Sayıştay'ın denetimlerine izin verilmemesi.
3-) Bazı kurumların devlet bütçesinden aldığı pay. ( Diyanet'in bilim ve teknoloji bakanlığının xx katı kadar ay alması)
Buradaki niyetim diyanetin pay almaması değil aldığı payın bütçe içerisindeki yeri.
Yoksa keşke
Mevcut ekonomik şartlarda mezarından kalkıp ATAM gelse bir şeyi değiştiremez.
Bunun sebebi şu bizim bu seviyeye gelmemiz dış dünyadaki ekonomik gelişmelerle ilintili olsa da asıl olay ülke içerisindeki ekonomik hamleler ve harcamalar.
Bu ülke geçmişte de ekonomik sıkıntılar yaşadı / bundan sonra da yaşayacak bu normal.
Ama tarihinin hiçbir döneminde bu kadar fütursuzca ve nereye gittiği belli olmayan harcamalar yapılmadı.
Ekonomik kalkınma planları ile (Cumhuriyet sonrası) iyi işler yapıldı zamanında.
Nüfusa paralel olarak ülke olarak zorunlu giderlerin sürekli artmakta, bunlar için finansman bulmak gerek.
Bu finansman da katma değer oluşturarak yapılır, bizim ekonomimizin lokomotif her zaman inşaat oldu.
Parayı hem devlet politikası olarak hem de bireysel temelde (evladını okutmak yerine ev alan aileler gibi) betona gömdük, bilgiye / eğitime gelişime önem vermedik.
Dolayısı ile bizi diğer ülkelerden ayıracak tamamen bize has şeylerin sayısı bizi kalkındıracak nakit akışını sağlayamadı, sağlayamıyor da.
Dış ticaret te hep açık veriyoruz çünkü her şeyimiz ithal. Satabildiğimiz ise az malumu herkesin.
Dolayısıyla sağlam ekonomi politikaları yapılmalı gerekiyorsa herkes kemerini sıkmalı.
Ama bu ve benzeri politikalar siyasi durumu koruma güdüsüyle yapılamaz.
Çünkü seni orada tutan adamı sıkarsan seni oradan indirir. (Yakın siyasi tarih bunun tam tersini söylüyor, bunun son cezasını rahmetli Ecevit çekti, bir anayasa kitabıyla uçan bir yazarkasaya gitti adam)
Sözün özü çok üretip satıp az harcayacaksın. Herkes kendisinden pay biçsin kazancın xx lira ama harcaman xxx lira.
Bir süre k.kartı vs ile dönersin faiz ödeyerek. (Devletteki yansıması tahvil ile borçlanma gibi düşün)
Sonra baktın dönemiyorsun önce arabayı satarsın varsa sonra evi. (Devletteki yansıması özelleştirme)
Onlarda bittikten sonra tefeciden para alırsın (Devletteki yansıması IMF gibi kurumlar)
En son da artık yapacak bir şey kalmaz. Şahsi görüşüm 2. Aşamayı yaşıyoruz.
3. Aşamadaki örnek tam oturmasa da umarım yaşamayız.
Daha sayfalarca yazılır konu hakkında ama şu üçkonuyu araştır ne demek istediğimi daha net anlar ve sorularına daha tatmin edici cevaplar bulursun.
1-) Özelleştirme (MEY'in özelleştirilmesi sonra alanın 10 katı kar ile satması)
2-) Sayıştay'ın denetimlerine izin verilmemesi.
3-) Bazı kurumların devlet bütçesinden aldığı pay. ( Diyanet'in bilim ve teknoloji bakanlığının xx katı kadar ay alması)
Buradaki niyetim diyanetin pay almaması değil aldığı payın bütçe içerisindeki yeri.
Yoksa keşke
Söyledikleriniz çok yerinde ama bu kemer sıkmayı ilk önce devlet büyüklerimiz yapmalı.Yanlış anlaşılmasın yakın zamanda bir belediye başkanı herkes audiyle gelsin ben passatlamı gideyim diye dert yanıyordu.Her makam sahibinin altında en kötü araç passat audi. Büyükleri söylemiyorum bile Maşallah Almanya devletinden çok mersomuz var.
Mesela Ankara da protokol burada olduğu için ve eski köşk yeni başbakanlık binası sabahları işe gitmek için kullandığım güzergah.Haftanın 3 günü hemen hemen protokol çıkışına denk geliyorum eğer bir bakansa 8-10 arası escort aracı var.Başbakansa bu sayı rahat motorlu eskortlarla birlikte 20 ye yaklaşıyor.Cumhur Başkanı ise inanın sayamadım ve bu araçlar minimum 2000cc.İlk olarak devlet büyüklerimiz bu giderleri kısmalı.
İnanın sade vatandaşın harcaması o milli cari açığın bir yerlerini yırtsa %10 u geçemez
işte anlamadığın şeyi kendin açıklamışsın Türkiyede hiçbir otel görevlisi o dediklerini dahi yapamıyor :D
Kullanıcı
15-11-2016, 21:58
Anca bunla övünürler yoksa askeri maaşla anca don alınabilir yada gelişmiş ülkeler nasıl yok. TEDAŞ a.k 'sı elektrik faturası 22 gün bir kesiyor. Rte(sıvacı şirin) en sonunda ailesine açık artırma yapacak
http://i.hizliresim.com/l32JbB.jpg (http://hizliresim.com/l32JbB)
Anca bunla övünürler yoksa askeri maaşla anca don alınabilir yada gelişmiş ülkeler nasıl yok. TEDAŞ a.k 'sı elektrik faturası 22 gün bir kesiyor. Rte(sıvacı şirin) en sonunda ailesine açık artırma yapacak
http://i.hizliresim.com/l32JbB.jpg (http://hizliresim.com/l32JbB)
Kırmızı çizgiler olmasaydı kesin ölmüştük değil mi :):)
Kullanıcı
15-11-2016, 22:12
Kırmızı çizgiler olmasaydı kesin ölmüştük değil mi :):)
Abi 2003 öncesi TÜRKİYE'de ulaşım at arabaları ile yapılıyordu bilmiyormusun?
A haber, Trt1 İzlemeye devam
Söyledikleriniz çok yerinde ama bu kemer sıkmayı ilk önce devlet büyüklerimiz yapmalı.Yanlış anlaşılmasın yakın zamanda bir belediye başkanı herkes audiyle gelsin ben passatlamı gideyim diye dert yanıyordu.Her makam sahibinin altında en kötü araç passat audi. Büyükleri söylemiyorum bile Maşallah Almanya devletinden çok mersomuz var.
Mesela Ankara da protokol burada olduğu için ve eski köşk yeni başbakanlık binası sabahları işe gitmek için kullandığım güzergah.Haftanın 3 günü hemen hemen protokol çıkışına denk geliyorum eğer bir bakansa 8-10 arası escort aracı var.Başbakansa bu sayı rahat motorlu eskortlarla birlikte 20 ye yaklaşıyor.Cumhur Başkanı ise inanın sayamadım ve bu araçlar minimum 2000cc.İlk olarak devlet büyüklerimiz bu giderleri kısmalı.
İnanın sade vatandaşın harcaması o milli cari açığın bir yerlerini yırtsa %10 u geçemez
Evet o belediye başkanı haberini birkaç sf önce paylaşmıştım. Herkes audi ile gelirken ben passat'ı mı çekeyim demişti zaar.
Kademeye göre devlet forsu elbette olmalı, neticede yabancı ülkelerden gelenleri ağırlıyorsun buna lafım yok.
Ama araç sayısında dünyada hatırı sayılır bir yerdeyiz.
Ekonomik sistem basit aslında.
Ya gelirini arttırıp mevcut harcama seviyeni sürdüreceksin.
Gelirini artıramıyorsan da harcamanı kısacaksın.
Niye yerli araba üretilsin ki 55000₺ ilk arabayı 162000₺ ye satmak varken aradaki para direk kasaya yerli üretimde ise bu rakamlar hayal olur
Güzel yorumlar gelmiş ne güzel,
Şu mantık yürütmesinden genelde sorunlar çıkıyor, oda yapıyor bende yaparım, önce o harcamasın, ya sen kendini bi düzelt bakalım önce bak karşındaki nasıl düzeliyor..
Herkes yere çöp atıyor herkes bilmemne bunlar hep bahane..Yanlış zaten yanlıştır neyse..
Bu olay şu gibi,gemi içinde 100 kişi var kürek çekiyorlar 30 kişi banane ben çekmem diyor harcarım diyor, diğerlerine daha çok yük biniyor gemiyi kurtarmaya çalışıyorlar, Birlik olunmazsa 30 kişide batıcak gemiyle beraber farkında değil. Yada takımda en çok golü ben atttım diyor ama takım kaybetmiş ne önemi var..
Bunlar aslında Rönesans ve aydınlanma sonrası insanlalara yerleştirilmeye çalışan bireycilik bencillik, en iyi sensin tek hedefin daha çok kazanmak kişisel gelişim kitapları vs hep aynı mantık milletten çok bireycilik...
Toplum bilinci(eğitim,ahlak,çalışma)oluşmadığı sürece düzelmez bu işler.
GokhanRS
16-11-2016, 09:52
almanya italya ispanya bu ülkeleri bende gezdim. şimdide sırbistandayım.
Kimse kusura bakmasın, bence insanlar kimse avrupaya daha fazla türk gelmesin diye sizi kandırıyorlardır. hele insanların akrabalarına söyledikleri yalanlara şaşıp kalıyorum.
insan türkiyeden daha kötü şartlarda 22 sene yaşar mı? inanıyor musunuz buna?
Yemin ediyorum türkiyedeki imkanlarımın 2 katı yaşıyorum şuan ben yurt dışında. full paket cam tavanlı 307 yi 2500 euroya aldık ula :D bmw 3.20d e92 7500 euroya aldık ula :D
Ben şuan en kaliteli dana etine 1 yaşın altındakine kemiksiz 17 tl veriyorum. hayvan 1 yaşını geçtiyse 14 tl ye düşüyor. 40-50 tl değil türkiyedeki gibi.
Sebze meyvede sırbistan zaten uçuk derecede ucuz ama almanyada da pazarlarda ucuzdu. marketler pahalı sadece.
elektronik eşya desen %40a yakın daha ucuz telefonlar v.s, Beyaz eşya türkiyeden daha ucuz değil ama onlarda da bariz avrupa kalitesi farkı var. 1 aldığını 25 sene kullanan adam var burda. yani dolaylı yoldan onlarda daha ucuz.
Kusura bakmayın, kim türkiyede yaşama şartları daha iyi diyorsa kendini avutuyordur.
Yok egzoz takıyorlarmış lastik yakıyorlarmış, Yahu arkadaşlar bunlar zenginlik belirtisi mi? bunlar apaçilik ve görgüsüzlük belirtisidir. Ayrıca sarıgöl deki hırsızlar bu söylediklerinizi hergün yapıyor, onların sayesinde ülke zengin mi göründü şimdi?
Siz toplam nüfusun % kaçı 1 yılda ne kadar tatil yapabiliyor ona bakın? Buralarda (avrupayı geçtim) fakir sırbistanda %85 seviyelerinde her yıl tatilini rahat rahat yapan ve bu tatil yapanların %90ı yurt dışında yapıyor tatilini :)
Avutun spor gazetesi kendinizi, yok avrupa aç, yok türkiye çok çok daha iyi durumda.
Lan euro 3.60 oldu, dolar 3.30 oldu. Efendim amerika seçimleri zart zurt. Adama miktirin gidin derler. Burada euro 3 yıldır 122-123 dinar arasında. 2 dinar oynamıyor. 1 dinar düşer. 1 dinar artar.
Bir tek türkiye mi trump dan etkilendi.
Kimse kusura bakmasın, bence insanlar kimse avrupaya daha fazla türk gelmesin diye sizi kandırıyorlardır. hele insanların akrabalarına söyledikleri yalanlara şaşıp kalıyorum.
Yemin ediyorum türkiyedeki imkanlarımın 2 katı yaşıyorum şuan ben yurt dışında. full paket cam tavanlı 307 yi 2500 euroya aldık ula :D bmw 3.20d e92 7500 euroya aldık ula :D
Ben şuan en kaliteli dana etine 1 yaşın altındakine kemiksiz 17 tl veriyorum. hayvan 1 yaşını geçtiyse 14 tl ye düşüyor. 40-50 tl değil türkiyedeki gibi.
Sebze meyvede sırbistan zaten uçuk derecede ucuz ama almanyada da pazarlarda ucuzdu. marketler pahalı sadece.
elektronik eşya desen %40a yakın daha ucuz telefonlar v.s, Beyaz eşya türkiyeden daha ucuz değil ama onlarda da bariz avrupa kalitesi farkı var. 1 aldığını 25 sene kullanan adam var burda. yani dolaylı yoldan onlarda daha ucuz.
Kusura bakmayın, kim türkiyede yaşama şartları daha iyi diyorsa kendini avutuyordur.
Yok egzoz takıyorlarmış lastik yakıyorlarmış, Yahu arkadaşlar bunlar zenginlik belirtisi mi? bunlar apaçilik ve görgüsüzlük belirtisidir. Ayrıca sarıgöl deki hırsızlar bu söylediklerinizi hergün yapıyor, onların sayesinde ülke zengin mi göründü şimdi?
Siz toplam nüfusun % kaçı 1 yılda ne kadar tatil yapabiliyor ona bakın? Buralarda (avrupayı geçtim) fakir sırbistanda %85 seviyelerinde her yıl tatilini rahat rahat yapan ve bu tatil yapanların %90ı yurt dışında yapıyor tatilini :)
Avutun spor gazetesi kendinizi, yok avrupa aç, yok türkiye çok çok daha iyi durumda.
Lan euro 3.60 oldu, dolar 3.30 oldu. Efendim amerika seçimleri zart zurt. Adama miktirin gidin derler. Burada euro 3 yıldır 122-123 dinar arasında. 2 dinar oynamıyor. 1 dinar düşer. 1 dinar artar.
Kanka adres ver geliyorummmm :):)
GokhanRS
16-11-2016, 10:10
Kanka adres ver geliyorummmm :):)
Gel tabi ya, burda insanlar 1 hafta sonu eğlenemesin kopmaya gidemesin isyan çıkar düşün. Bira 1TL su 1.25TL, Rakı genelde bedava herkes kendi üretebildiği için :)
Arabalar bedava nerdeyse adamların vekilleri araç satışları düştü vergiyi mi indirsek diyorlar. O değil olmayan vergiyi nasıl indirecekler? Araba alana üstüne para mı verecekler artık anlamıyorum. Bunlarda millet vekili türkiye dekiler de :)
Bu ucuzlukta arabasını çok kullananda yok. Yani trafik öyle araç fiyatlarına zam yaparak azaltılmazın kanıtı. Yaparsın tramwayını troleybusunu, yaparsın aylık sınırsız dolaşımı burası gibi 60 TL çözersin. Sen istanbuldaki gibi 170 180 tl ye aylık kart satarsan ve otobüslerin tıklım tıklım olursa kimse aracından vazgeçmez.
Ben nasipse ABD düşünüyorum... Hesap basit...
Burada ekonomik sevyenizin yükseldiğinde ilk neler değişiyor insanda?
Daha lüks bir ev... (maalesef kazulet 16 katlı binalara hapsolduk, 2-3 katlı apartman yada villa tarzı zaten hayal çoğumuz için....
Daha lükse bir araba
Daha fazla yakıt tüketimi
Daha fazla Et tüketimi
işte bunları yerine göre 3-4 bin dolara halledebiliyorsunuz orada 4 kişilik bir aile ile...
Kardeşim 2,3 litre MAzda3 2005 model aracı 3500 dolara aldı. 2. araçlarıda 2008 model honda odysses yani büyük bir minivan... 9bin dolar olması lazım.... İki katlı evlerden oluşan buraya göre lüks sayılacak bir sitede 1400 dolara ev tuttu... et zaten ucuz, benzinde *****...
2 çocuk ve 2 ebeveyn ile 3500 dolara geçiniyorlar... yani mantık 1dolar=1tl düşünün...
bize çok yükleniyorlar Türkiye'de çoookkk
imprezaWRC
16-11-2016, 10:37
http://im.haberturk.com/2016/11/08/1321307_0e9cade54d3a0f4923924232bcb0a25d_640x640.j pg
Bu ülke Japonya
Geçen hafta bu cadde ortası çökmüştü
Yapan tüm mühendisler tüm halktan kamera karşısında özür diledi
Bir hafta sonra durum bu
İnsan istedikten sonra hatasını telafi etmek istesin durum böyle oluyor
Bu işin fıtratında var deyip geçiştirmiyorlar
Şimdi hangisi adam gibi yönetiliyor acaba :)
Timelapse: How Japan restores giant sinkhole in 7 days - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sKtUtesU_KY)
https://www.youtube.com/watch?v=sKtUtesU_KY
bizde sadece şu tamirat en az 1 ay sürerdi mutlaka taşeron bir işçi iş güvenliği eksikliği nedeniyle can verirdi cenazesi de yüklenici firmanın adı kirlenmesin diye o betona ''çaktırmadan'' gömülürdü ailesi de ''fıtrat'' diyerek yükleniciden 3-5 kuruş para koparıp hakkını aramaktan vazgeçerdi
sonuçta bu ahlaka sahip bir ülkeyiz
İşci cehennemi: İnşaat işcisinin cesedi molozların arasından cıktı - İleri Haber (http://ilerihaber.org/icerik/isci-cehennemi-insaat-iscisinin-cesedi-molozlarin-arasindan-cikti-60567.html)
Timelapse: How Japan restores giant sinkhole in 7 days - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sKtUtesU_KY)
https://www.youtube.com/watch?v=sKtUtesU_KY
Adamın hammaddeleri bunlarrrr işte
Helal olsun aldıkları her bir yen :)
imprezaWRC
16-11-2016, 11:13
bizde sadece şu tamirat en az 1 ay sürerdi mutlaka taşeron bir işçi iş güvenliği eksikliği nedeniyle can verirdi cenazesi de yüklenici firmanın adı kirlenmesin diye o betona ''çaktırmadan'' gömülürdü ailesi de ''fıtrat'' diyerek yükleniciden 3-5 kuruş para koparıp hakkını aramaktan vazgeçerdi
sonuçta bu ahlaka sahip bir ülkeyiz
İşci cehennemi: İnşaat işcisinin cesedi molozların arasından cıktı - İleri Haber (http://ilerihaber.org/icerik/isci-cehennemi-insaat-iscisinin-cesedi-molozlarin-arasindan-cikti-60567.html)
Hangi 1 ay, 1 ayda asfalt dökemiyorlar sen onu en az 6 ay yap. Tabi birde her tarafın çamura dönmesi de cabası. İş bitiminde illaki kot farkıda olurdu, şeritleri de düzgün çekemezlerdi. İş bittikten en az 1 ay sonra yolda çatlaklar veya ufak tefek göçükler oluşmaya da başlardı. Sonra o yoldan geçen beton mikseri betonu döke saça gider o dökülen beton kimse ilgilenmediği için kuru kalır sonra sen o yoldan hoplaya zıplaya geçersin.
Hayatımda 1 kere Japonya'ya gittim, Tokyo'da bir inşaat alanının önünden geçmiştik. Otobüsteyken ses duymamıştık; baretli Japon yolu nazikçe kesmişti; şantiye giriş-çıkışına muşamba sermişlerdi, orada giren çıkan kamyonlar yıkanıyordu, beton mikseride iyice yıkanıp kurulandıktan sonra yola çıkmıştı. O herifleri buraya getirsen 2 gün zor yaşarlar.
GokhanRS
16-11-2016, 11:17
Hangi 1 ay, 1 ayda asfalt dökemiyorlar sen onu en az 6 ay yap. Tabi birde her tarafın çamura dönmesi de cabası. İş bitiminde illaki kot farkıda olurdu, şeritleri de düzgün çekemezlerdi. İş bittikten en az 1 ay sonra yolda çatlaklar veya ufak tefek göçükler oluşmaya da başlardı. Sonra o yoldan geçen beton mikseri betonu döke saça gider o dökülen beton kimse ilgilenmediği için kuru kalır sonra sen o yoldan hoplaya zıplaya geçersin.
Hayatımda 1 kere Japonya'ya gittim, Tokyo'da bir inşaat alanının önünden geçmiştik. Otobüsteyken ses duymamıştık; baretli Japon yolu nazikçe kesmişti; şantiye giriş-çıkışına muşamba sermişlerdi, orada giren çıkan kamyonlar yıkanıyordu, beton mikseride iyice yıkanıp kurulandıktan sonra yola çıkmıştı. O herifleri buraya getirsen 2 gün zor yaşarlar.
Ülkemi seviyorum hemde çok. Ancak maalesef ki anlattıkların gerçek. Bu gerçekleri dile getirmemizi hainlik sayan gerçek vatan hainlerine de selam olsun bir kez daha. Biz ülkemizde gelişsin daha iyi olsun diye değil de sanki kuyusunu kazıyor muşuz gibi muamele yapanlar oluyor bazen maalesef gerçekleri dillendirdiğimiz de.
imprezaWRC
16-11-2016, 11:25
Güzel yorumlar gelmiş ne güzel,
Şu mantık yürütmesinden genelde sorunlar çıkıyor, oda yapıyor bende yaparım, önce o harcamasın, ya sen kendini bi düzelt bakalım önce bak karşındaki nasıl düzeliyor..
Herkes yere çöp atıyor herkes bilmemne bunlar hep bahane..Yanlış zaten yanlıştır neyse..
Bu olay şu gibi,gemi içinde 100 kişi var kürek çekiyorlar 30 kişi banane ben çekmem diyor harcarım diyor, diğerlerine daha çok yük biniyor gemiyi kurtarmaya çalışıyorlar, Birlik olunmazsa 30 kişide batıcak gemiyle beraber farkında değil. Yada takımda en çok golü ben atttım diyor ama takım kaybetmiş ne önemi var..
Bunlar aslında Rönesans ve aydınlanma sonrası insanlalara yerleştirilmeye çalışan bireycilik bencillik, en iyi sensin tek hedefin daha çok kazanmak kişisel gelişim kitapları vs hep aynı mantık milletten çok bireycilik...
Toplum bilinci(eğitim,ahlak,çalışma)oluşmadığı sürece düzelmez bu işler.
Doğru dedin, bize matbaa 200 küsür sene sonra gelince zaten hemen kişisel gelişim kitapları basmıştı ki zaten Osmanlı, onların torunları, hanedan dışında olup kendini halen hanedandan sananlarda gidip koştur koştur o dönemlerde DR'dan kişisel gelişim kitapları almışlardı. Halk malesef o dönemlerde zır cahildi, okuma yazmayı öğrenmeleri epey zaman aldı...
Ne diyorsun, toplumun %90'ı eline kitap almıyor, hangi kişisel gelişiminden bahsediyorsun. Daha adamlar doğru düzgün Türkçe konuşamıyor gala gula konuşuyor girmediği ihale kalmamış, ama hepsini de taşerona pompolamış sen de kitaptan bahsediyorsun.
Eğitim yok ortada farkındamısın, o kitapları okusalardı hiç değilse kişisel kişisel gelişirlerdi de halen yontulmamış kısımlar var. Önce en tepedekinin örnek olması lazım ki birşeyler değişmeye başlasın.
Sen daha iyi bilirsin imam gazı salınca cemaat de sıvarmış derler. Var mı bu laf senin o rönesans icad eden, pek sevmediğin ama otomobillerini kullandığın batıda, yok değil mi? Adamlarda bizdeki kadar Mercedes yok. Haz etmem ama koskoca Papa geldi adam burada neye bindi hatırlatırım. Ama kendileri eğlence paketli zırhlı Mercedes'ten aşağısına binmezler değil mi? Eğlence paketli zırhlı Mercedes'e binen muhteremin evinde de kesin heryer kişisel gelişim kitabı kaynıyordur.
imprezaWRC
16-11-2016, 11:28
Ülkemi seviyorum hemde çok. Ancak maalesef ki anlattıkların gerçek. Bu gerçekleri dile getirmemizi hainlik sayan gerçek vatan hainlerine de selam olsun bir kez daha. Biz ülkemizde gelişsin daha iyi olsun diye değil de sanki kuyusunu kazıyor muşuz gibi muamele yapanlar oluyor bazen maalesef gerçekleri dillendirdiğimiz de.
Adamın derdi nasıl daha iyi yaparım değil ki, zaten öyle olsaydı bu hale gelmezdik. İhaleyi alanın tek derdi, nasıl hızla köşe olurum, nerelerden kısarım da haddinden falzasını kazanırım... Hem akıl fikir kişisel gelişime aman pardon çakallığa çalışıyor.
Sanki japonlar müslüman biz gavuruz
Bu ülkeye ne kadar sövsek az yaaaa :)
vectra-tuner
16-11-2016, 11:36
Şimdi asıl sorun ne biliyormusunuz yeğenler? Ülkede Cunüp gezenlerin sayısı arttı.. Özellikle okumuş kesim hiç gusül almıyor, Namazlar kılınmıyor yada eksik kılınıyor işte her felaketin sebebi budur
Şimdi asıl sorun ne biliyormusunuz yeğenler? Ülkede Cunüp gezenlerin sayısı arttı.. Özellikle okumuş kesim hiç gusül almıyor, Namazlar kılınmıyor yada eksik kılınıyor işte her felaketin sebebi budur
Beyinler cenabet beden olsa kaç yazar
Adam 2 kelam öğrenirim başıma iş gelir diye korkuyor bu ülkede
Cahillik meslek olmuş
Maaşıda kömüt makarna :)
Adamlar yolu yaptı,bitirdi.Toz gören var mı?:)
imprezaWRC
16-11-2016, 11:52
Adamlar yolu yaptı,bitirdi.Toz gören var mı?:)
Orada yağmurda yürürsün eyvah heryerim çamur oldu dersin, eve/otele döndüğünde bakarsın bir tane eleke yok. Yani, tozu geçtim, oradan bir gram çamuru ana caddeye sıçratmadılar.
Bizde olsa, oraya giren kamyonun tekerleklerindeki çamur ve kasasında gezdirdiği kaya parçaları bütün şehiri dolaşır.
aklıma bir fıkra var o geldi nedense
ismi lazım olmayan yanlız ve güzel bir ülke topraklarında, padişah kendine karşı olan güveni sınamak için vergileri tepe noktaya çıkarır. bakar ki halkta bir ayaklanma, bir serzeniş yok.
bu kez köprüye adam diktirir, karşıdan buraya geçenden bir altın alacaksınız der. bakar yine bir sızlanma şikayet yok. bu kez iki adam diktirir bu kez diğer yöne de geçenden bir altın alacaksınız diye. her geçişte iki altın veren ve vergileri üst seviyede ödeyen halk yine sesini çıkarmaz.
padişah halkın bu duyarsızlığına pek bir içlenir, acaba şaka mı yapıyorlar diye hiddetlenir. der ki "köprüye bir zenci koyun, geleni geçeni becersin"
gel zaman git zaman, padişah işgillenir ve tedbil-i kıyafet köprüye gider, bakar ki, zenci görevini yapıyor, halk domalıyor, işini görüyor ve geçiyor. zenciye becerilme kuyruğunda halktan birine kendini gösterir. "ben sizin padişahınızım, memnun musunuz bu uygulamadan, var mı bir şikayetiniz?" diye sorar.
aralarından biri ürkekçe öne çıkar, padişah tepki beklerken "pek bir memnunuz padişahım ama böyle bir zenci olunca uzun kuyruklar oluşuyor, bir zenci daha yollarsanız belki daha hızlı geçeriz"
vectra-tuner
16-11-2016, 12:55
https://www.youtube.com/watch?v=wdwPTfkt3HI
vectra-tuner
Abla doğru söylemiş onlar konuşur... Biz bu utanç ile anca susarız.
http://odatv.com/images/resimler/saygi_resim.jpg
Doğru dedin, bize matbaa 200 küsür sene sonra gelince zaten hemen kişisel gelişim kitapları basmıştı ki zaten Osmanlı, onların torunları, hanedan dışında olup kendini halen hanedandan sananlarda gidip koştur koştur o dönemlerde DR'dan kişisel gelişim kitapları almışlardı. Halk malesef o dönemlerde zır cahildi, okuma yazmayı öğrenmeleri epey zaman aldı...
Ne diyorsun, toplumun %90'ı eline kitap almıyor, hangi kişisel gelişiminden bahsediyorsun. Daha adamlar doğru düzgün Türkçe konuşamıyor gala gula konuşuyor girmediği ihale kalmamış, ama hepsini de taşerona pompolamış sen de kitaptan bahsediyorsun.
Eğitim yok ortada farkındamısın, o kitapları okusalardı hiç değilse kişisel kişisel gelişirlerdi de halen yontulmamış kısımlar var. Önce en tepedekinin örnek olması lazım ki birşeyler değişmeye başlasın.
Sen daha iyi bilirsin imam gazı salınca cemaat de sıvarmış derler. Var mı bu laf senin o rönesans icad eden, pek sevmediğin ama otomobillerini kullandığın batıda, yok değil mi? Adamlarda bizdeki kadar Mercedes yok. Haz etmem ama koskoca Papa geldi adam burada neye bindi hatırlatırım. Ama kendileri eğlence paketli zırhlı Mercedes'ten aşağısına binmezler değil mi? Eğlence paketli zırhlı Mercedes'e binen muhteremin evinde de kesin heryer kişisel gelişim kitabı kaynıyordur.
Devletin basindakilerin israf konusu ile ikgili dediklerinin hepsine katiliyorum,o taraflarda daha cok kisitlama yapilsa insanlar daha rahat edicek ama devletten bana ne demek geliyor icimden ben insanlar ne yapiyor ona bakarim,kisisel gelisimi biraz yanlis anlamissin, sosyal darvinizm deniyor hani buna guclu olan ayakta kalir toplumda kisacasi yardimlasma olmasin herkes kendini dusunsun bu gorusteyseniz zaten bizim insanin yapisina aykiri, toplumun kultur geleneginde bu yok,
Akilci yaklasimi sonuna kadar savunurum batiyi bati yapan budur ama ondan 1 tik onde olan birsey vardir oda sevgi ve merhamettir, biz artik yolda karsilasinca slm vermekten cekinen yolda karsilasmak istemeyen, insanlari birbirine rakip tasarlayan, sistemin bir parcasi olduk.Tersini savunacak varsa kimse nerde o 90lar 80ler demesin.
Demek istedigimi acik anlattim sanirim devlet dedigin biri gider digeri gelir millet ve kultur kalicidir.
turbo&quattro
16-11-2016, 19:29
Ben en son bunun gibi seyler yazdigimda belirli bir tayfa tarafindan tasa tutulmustum hos o tayfanin dusunce yetenegi sinirli pekte iplememistim.
Ben en son bunun gibi seyler yazdigimda belirli bir tayfa tarafindan tasa tutulmustum hos o tayfanin dusunce yetenegi sinirli pekte iplememistim.
Bende bu ülkeden gitmek istiyorum
Taşlayan arkadaşlar birleşip 2 milyon hazırlarsa hemen gidiyorum
Duyrulurrr burdan :)
Hadi biraz daha ileri gidelim gene tu kaka:) batinin yaydigi gibi din ile bilimin catismadigi yazicam topa tutulicam, herseyin geri planinda bu 2 catisma yatar aslinda..
Hem bati gibi akilci olucan hemde ozunu ruhunu sevgini kaybetmicen butun mesele 2sini dengelemekte,hayatta hersey denge uzerine kurulu, bizim gibi ne akli kenara birakican nede akli cok one cikarip ruhunu kaybetmicen,insanlar batida cok cok mutlumu saniliyor refah seviyesi en yuksek yerlerde neden intiharlar yuksek yada postmodernizm akimlari neden yukseldi bi arastirmak lazim..
Hadi biraz daha ileri gidelim gene tu kaka:) batinin yaydigi gibi din ile bilimin catismadigi yazicam topa tutulicam, herseyin geri planinda bu 2 catisma yatar aslinda..
Hem bati gibi akilci olucan hemde ozunu ruhunu sevgini kaybetmicen butun mesele 2sini dengelemekte,hayatta hersey denge uzerine kurulu, bizim gibi ne akli kenara birakican nede akli cok one cikarip ruhunu kaybetmicen,insanlar batida cok cok mutlumu saniliyor refah seviyesi en yuksek yerlerde neden intiharlar yuksek yada postmodernizm akimlari neden yukseldi bi arastirmak lazim..
Batida intahar olabilir ama nadir yasanan olaylar disinda kimse gidip birbirini oldurmuyor, insan kafasini kesip cilginlar gibi tepinmiyor ustunde..ben hic duymadim kediye tecavuz eden o ima edilen ulkelerde.. ama bugun marmaristen geldi haberi.
Ben hic duymadim bir kedinin on bacaklarini kesip yol kenarina atan ? Bknz: Kedi Umut aratinca cikar
Ben hic duymadim cicekciyi emekciyi ezipte hakli olan..
Ben hic duymadim alkollu araba kullanirken polis sehit edipte parasiyla serbest kalan.
Ben hic duymadim 301 insani metrelerce derinlere diri diri gomen vahsi kapital duzen ve ona izin veren yonetici ? Bununa kalmayip tekmeleyen yonetici ? Hatta kendini hakli cikaran yonetici ?
Ben hic duymadim vatandasi acliktan olen ?
Ben hic duymadim cocuga hatta bebege tecavuz ?
Ben hic duymadim herseyde kandirilan saf temiz yonetici..
Sen duydun mu ?...
1 haftalığına İsviçreye git.. Olmadı italya'ya.. Pahalı gelirse ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'a git.. Zor degil, Tur sirketleri haftasonu icin götürüyorlar ucuza.. Bi kavala yap gel, yaza denk getirirsen thassosa uğra 2 3 günlüğüne..
Git de gör oradaki insanların mutluluğunu, huzurunu, yuzlerinden eksik olmayan gülümsemeyi, neşeyi, pozitif enerjiyi, tanımadıklarına "merhaba, günaydın" diyen insanları..
Sonra gel de burada "sanki onlar çok mutlu" gibi saçmala.. Gitmesek, görmesek inanıcaz "sanki batıdakiler çok mu mutlu" hikayene..
1 haftalığına İsviçreye git.. Olmadı italya'ya.. Pahalı gelirse ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'a git.. Zor degil, Tur sirketleri haftasonu icin götürüyorlar ucuza..
Git de gör oradaki insanların mutluluğunu, huzurunu, yuzlerinden eksik olmayan gülümsemeyi, neşeyi, pozitif enerjiyi, tanımadıklarına "merhaba, günaydın" diyen insanları..
Sonra gel de burada "sanki onlar çok mutlu" gibi saçmala
Bu sene 6 tane avrupa ülkesi gezdim
Ve şu sonucu çıkardım
Atatürk öldüğü gün allah belamızı vermiş dedim.
Biz özgür isek bu memleketler ney
Biz sanayi üreten bir toplumsak bunlar ney
Ya kaf yaptıkları devletler osuruğu ile boğar bizi
Dağdaki çoban 6 aylık bebeğe tecavüz eder bu ülkede anca
Ya bu ülkeye yaradan şans vermişde değerlendirememiş gibi duruyor
Dolar olmuş 3.32 TL millet köprü yol ötv mtv sigorta kasko diyor :)
Totomuza duble yoldu şimde triple yol yaptılar
Sen ab yi eleştiriyorsun
Sen kimsin ki eleştiryorsun ab yi
Neymiş hristiyanlar kulübümüymüş
Ula bugün alacağız seni ver desen verirsin be :)
AB bizi neden almaz dağılmamak için
Tuvaletin de ki klozetiz biz ab nin
Bütün pisliklerini bize atıyor
Reissssss ne yapıyor parasına dalgasına bakıyor
İtalya bize üzülen bir türk vatandaşına denk geldim
İtalyan olmuş allaha şükrediyor
İnsan oldum bu italyada diye :)
imprezaWRC
16-11-2016, 21:23
Devletin basindakilerin israf konusu ile ikgili dediklerinin hepsine katiliyorum,o taraflarda daha cok kisitlama yapilsa insanlar daha rahat edicek ama devletten bana ne demek geliyor icimden ben insanlar ne yapiyor ona bakarim,kisisel gelisimi biraz yanlis anlamissin, sosyal darvinizm deniyor hani buna guclu olan ayakta kalir toplumda kisacasi yardimlasma olmasin herkes kendini dusunsun bu gorusteyseniz zaten bizim insanin yapisina aykiri, toplumun kultur geleneginde bu yok,
Akilci yaklasimi sonuna kadar savunurum batiyi bati yapan budur ama ondan 1 tik onde olan birsey vardir oda sevgi ve merhamettir, biz artik yolda karsilasinca slm vermekten cekinen yolda karsilasmak istemeyen, insanlari birbirine rakip tasarlayan, sistemin bir parcasi olduk.Tersini savunacak varsa kimse nerde o 90lar 80ler demesin.
Demek istedigimi acik anlattim sanirim devlet dedigin biri gider digeri gelir millet ve kultur kalicidir.
O kısımdan bana ne diyorsun tamam iyi güzel, en basitinden düşünürsen herkes Mercedes'ini evinden mi getirdi, kendi birikmişleriyle mi aldılar? Niye diyanet işleri başkanında eğlence paketli zırhlı Mercedes var?
Bu memlekette saygı sevgi kalmadı bunun birçok sebebi var ama şahsen ben olabildiğince alttan alıyorum, saygıda kusur etmemeye gayret ediyorum. Amma velakin, her ne hikmetse refah seviyemizin yükseldiği iddia edildiyse de, özellikle çocuk istismarında, hırsızlıkta, kadınlara şiddette artış var. Şimdi dedin ya ben insanlar ne yapar ona bakarım, bak toplum çıldırmış durumda. Milletin örfü adetide her gittiği yerden selfie çekmesi oldu.
imprezaWRC
16-11-2016, 21:33
Biz burda birbirimize laf yetiştirirken olan olmuş. ÖTV tasarısı mecliste kabul edilmiş.
Motorlu taşıtlarda OTV tasarısı TBMM'de kabul edildi - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/motorlu-tasitlarda-otv-tasarisi-tbmmde-kabul-edildi-40279919)
Grimlord
16-11-2016, 21:40
1 sene kadar Kanada'da kaldım, sayısız evsizle tanıştım, inanın çoğu bizden iyi yaşıyor. Çoğu sisteme karşı, kimisinin imkanı yok, kimisi hayatı dalga alıyor.
Düzensizlik o kadar işlemiş ki bize, yolda yürürken insanların sallana sallana gitmeleri benim çok canımı sıkmıştı mesela. Çünkü öyle alıştım, hep bir acele , hep bir telaş. Ya otobüsü kaçırırsam, ya metro tıklım tıklımsa.
Önüme geçenlere küfürler ediyordum içimden, halbuki yanlış olan bendim, onlar değil. Hiç bir acelem olmamasına rağmen, coğu zaman istemsiz şekilde hızlı yürüdüğümü farkettim. Onlar gibi yaşamaya çalıştım, onlar gibi davranmaya çalıştım. Tanımadığım insanlara günaydın dedim, hepsi günaydın dedi neredeyse, kimisi muhabbet etti ayaküstü. Öğrenci olduğumu söylediğimde yardım etmek isteyenler oldu. Peki ya burada? Öğrenciyim de bi bakalım, 3 kira 2 depozito isterler ev tutarsan. Ellerinden gelseler altımızdaki dona kadar alırlar.
En basitinden dertleri yok ki. Dolar kaç para, benzin kaç para, bizim kadar düşündüklerini hiç sanmıyorum. Yaşlısından gencine enerjileri inanılmaz yüksek. Hayat dolular. Tasa yok ki.
Bir de burada deneyelim beraber, çıkalım yoldan birilerine günaydın diyelim. Gelecek cevapları tahmin edebilirsiniz : Ne satıyorsun? Ne istiyosun? Çoğu böyle olacak.
Toplum olarak inanılmaz şeyler yaşıyoruz ve maalesef hiçte iyiye gitmiyor.
devil_berk22
16-11-2016, 21:54
hayırlısı olsun...
Motorlu Taşıtlarda Otv Tasarısı Tbmmde Kabul Edildi Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet (http://www.mynet.com/haber/guncel/motorlu-tasitlarda-otv-tasarisi-tbmmde-kabul-edildi-2731454-1)
Bugün benzincideyim..
Bostancı, E5 yanyol BP
Yaşlı bir amca.. Yanında başörtülü bir kız
Arabalarının benzini bitmiş, polisle gelmişler, polis bidonla benzin almalarına izin vermiş..
Baktım, izni veren polisler izni verdikten sonra arazi olmuş.. Amca zor yürüyor, hem yaşlı hem de koltuk değnekli.. Hava 7 derece.. Bakındım polisler yakında mı diye, basıp gitmişler..
Dayanamadım; Amca dedim, nerede araban..
100 metre geride, yürürüz biz dedi.
Yok dedim zorla aldım amca ile kızını, arabasına kadar bıraktım. Yolda da lafladık biraz elbette..
Bitti dedi.. İstanbul bitti, insanlık bitti.. Bizim zamanımızdaydı İstanbul.. Artık ne İstanbul kaldı, ne memleket, ne insanlık..
Bu yaşa gelmiş kişiler dünü ve bu günü analiz edip bitti diyor ise; biz o yaşa geldiğimizde ne diyeceğiz kim bilir.. Ya da bir şey diyebileceğimiz bir memleket olacak mı acaba..
1 haftalığına İsviçreye git.. Olmadı italya'ya.. Pahalı gelirse ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'a git.. Zor degil, Tur sirketleri haftasonu icin götürüyorlar ucuza.. Bi kavala yap gel, yaza denk getirirsen thassosa uğra 2 3 günlüğüne..
Sonra gel de burada "sanki onlar çok mutlu" gibi saçmala.. Gitmesek, görmesek inanıcaz "sanki batıdakiler çok mu mutlu" hikayene..
Tartışmanıza girmeden bir düzeltme yapayım,
1 hafta gitme, 2-3 sene git minimum. Git ki iyi taraflarının yanında kötü taraflarını da gör, daha objektif kıyasla.
Buraya 1 haftalık gelen turistler nasıl İstanbul çok güzel diyorsa, sende oraları öyle güzelmiş dersin. Komşunun tavuğu misali.
1 hafta gitme, 2-3 sene git minimum. Git ki iyi taraflarının yanında kötü taraflarını da gör, daha objektif kıyasla.
Buraya 1 haftalık gelen turistler nasıl İstanbul çok güzel diyorsa, sende oraları öyle güzelmiş dersin. Komşunun tavuğu misali.
İstanbula turist geliyor mu ? :):)
rain man
16-11-2016, 22:58
hayırlısı olsun...
Motorlu Taşıtlarda Otv Tasarısı Tbmmde Kabul Edildi Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet (http://www.mynet.com/haber/guncel/motorlu-tasitlarda-otv-tasarisi-tbmmde-kabul-edildi-2731454-1)
Ya o gevşekler değil miydi geçen öyle bir şey olabilir ama belli değil belki olmaz geyiği yapan.
Ortaya aldılar bizi ölümüne pas çeviriyorlar ama ayaklarımızı da birbirimize bağlamışlar. O hesap.
Bunların sağlıktan sorumlu olan bir önceki bakanı 2 sene önce doğuda mecburi görev yapan doktora uzmanlığından sonraki mecburisinde isterse doğudan muaf mecburi hizmet kolaylığı getirmiş sözü vermişlerdi. Geldim mecburimi bitirdim, sınavı kazanırsam aklıma bir daha belli bir bölgenin doğusuna geçmemek var, taştaş geçer gibi şimdi de onu kaldırdık dediler.
2-3 avukat arkadaş ile görüştüm, kazanılmış hak vs sayılmıyormuş bilmem ne dediler...Amaaan dedim geçtim en son.
Son bir kaç aydır usmle ve benzeri sınavlara hazırlanıp mesleğimi dışarda yapmayı düşünüyorum. Tek kötü yanı bu zamana kadar kendi ülkende hizmet vereceğini düşünerek hazırlanıp plan kurmuş olmak. Ama öyle bir noktaya geldim ki hem insanından hem yöneticisinden havasından suyundan her şeyinden soğudum ülkenin. Gidersem ve düşündüğüm hayatı yaşarsam kısa süreli ziyaretler dışında dönüp bakmam bile ülkeye.
rain man
16-11-2016, 23:04
Artık öfkeden düzgün cümle de kuramıyorum.
2 sene önce saf ve iyi niyetliydik tabi, her şey şan şöhret ün vs değildi. Gelip buradaki insanlara hizmet ederken hayatı görmeyi, o sürede pişerek sınava hazırlanmayı ve zorunlu hizmeti de bitirip elimde küçük bir hak kazanmış olarak gitmeyi düşündüm ki yarın öbür gün evlenip çoluğa çocuğa karışınca göreceli olarak daha az gelişmiş toplum ve şehirlerden bir nebze uzak olayım diye. (Aslen doğu anadolulu olan birisi olarak söylüyorum bunları)
Ama hem insanların nankörlüğünü, kayıtsızlığını ve az bir yüzdesi dışında kendini feda etmeye değmeyeceğini gördüm hem de değer verilmediğimi, sağlık hizmeti vermeye çalışırken bile ufacık yerlerde siyasi oyunların döndüğüne şahit olup zorla susturulmaya çalışıldığımı görünce ne kadar da yanlış düşünmüşüm oysa ki dedim.
Ben buralara gelmeden önce şu barış süreci devam ediyordu. Biz geldik 2-3 ay geçmedi susmadı şehit haberleri. Diyarbakır sınırı 100 km her gün gidip geldiğim yolların birinin yamasının altında bomba olmayacağının garantisi yok ama kendimizi kandırıyoruz işte yoktur burada diye. Özetle, sadece ötv olarak değil total yönetim olarak günü kurtaran, başarısız bir hükümet var. Keşke her şey görünen bir kaç bina ve beton dökmekle olsa paşam. Keşke. Sırtımda taşırdım o zaman o çimentoları.
Kullanıcı
16-11-2016, 23:24
Cnn türk canlı yayınını şuan izliyorum Ak koyunlar nasıl cevap veriyor görmek isteyen cihatçılar baksın: CNN TURK CANLI YAYINI - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tQzA9SKW7s8)
Ak partililerin Cumhurbaşkanlığı adı altında sundukları başkanlık sistemlerini tebrik ediyorum şimdiden hayırlı olsun(ki %13 şeriat isteyen seçmenlerden ne olur orası meçhul)
Oyumu hep MHP'den yana kullandım yazıklar olsun. Yeni MHP logosunu görmenizi isterim.
http://i.hizliresim.com/njPWM1.jpg (http://hizliresim.com/njPWM1)
free-hifi
16-11-2016, 23:30
Tmm da bu zam lara karşı neden gidip 0 arc alıyorsunuz almayın araç dursun paranız cebinde olan araçla gezin sen alma ben Almaya yim görelim gtlerini
İşin komik yanı bizde öldürende Allah-u Ekber diyor ölen de gerisi teferruat.
İstanbula turist geliyor mu ? :):)
Taksiciler turist dürtmekten azıcık vazgeçerlerse gelirler diye düşünüyorum :)
Baklavamızdan çok dolandırıcı taksilerimiz meşhur.
kelalper
17-11-2016, 01:09
Butce acigi nasil kapatilacak diyenlere mujde. Yakinda posta kutunuza duser. 2015 de sattigim audiye ait vergi borcu geldi. Mtv degil trafik cezasi degil. Alim satimdan gecirmisler. 1.5 sene kullandim aldigimdaki raic bedeli ile sattigimdaki raic bedeli uzerinden farkin yyzde 20 gelir vergisini hesaplayip lopcik diye 340tl gecirmisler. Itiraz edemiosun tipis tipis oduosun. Otv neymis yaw.
Kullanıcı
17-11-2016, 01:18
kelalper Emin misin abi böyle bişey olabileceğine kaynak filan gösterblirmisin? Yani olursa al-satçılar zor duruma düşer gibime geliyor.
kelalper Emin misin abi böyle bişey olabileceğine kaynak filan gösterblirmisin? Yani olursa al-satçılar zor duruma düşer gibime geliyor.
İnşallah olur böyle bir şey, ikinci el piyasası toparlanır.
Ooo pasam 4 motorlu ucaklardan dunya vazgecti masrafindan biz aliyoruz demek ki baya bolluk var VIP ucak aldigimiza gore bir tane daha ?
İşte Turkiye'ye gelecek VIP ucak (http://m.airporthaber.com/havacilik-haberleri/iste-turkiyeye-gelecek-vip-ucak.html)
Kötü taraflar illaki vardır, olmalıdır. Aksi de düşünülemez zaten.. Katılıyorum sana.
Ama benim değindiğim nokta turist olarak istanbula gelip "İstanbul chok gusel, sis kebab chok gusel, boğaz gusel" demek değil..
Ben tamamen insanlara, insanların suratlarındaki ifadeye, enerjilerine değindim. Bunun da turist olmakla pek alakası yok. Bi insanın yüzündeki gülümsemeyi, vücudundaki neşeyi anlayabilmek için o insanla uzun yıllar yaşamaya da gerek yok. O yüzden ülkeleri kenara bırakıyorum, insanları kıyaslıyorum.. Türkiye'de sokağa çıktığımda herkes mutsuz, herkes potansiyel katil, herkes bezgin.. Huzurlu, mutlu, etrafa gülücükler saçan, tanımadıklarına merhaba deyip hal hatır sorana deli muamelesi yapılıyor burada
Geçtiğimiz günlerde bu vergilendirme sisteminin başlangıcının bir siyasi partiye bağlayan ***** kanallardan birisi. o zamanki cumhurbaşkanının kabahati olduğunu söylüyordu. ikinci dünya savaşı zamanında yani 1942 de o zamanın hükümeti bir vergi koymuş. Ama vergi olan maldan yada olan paradan alınıyor. Adamın yorumu ise bugünkü bütün vergilerin başlangıcı diye bir şeyler anlatıyordu. 25% gelir vergisi konulmuş. Ama biz dünyanın kıskandığı bir ülke olduğumuzu unutmayınız. alınan verginin KDV si hiç bir dünya ülkesinde yok. Birde deli dumrul parası eklendi. hAYIRLISI OLSUN.
vectra-tuner
17-11-2016, 08:43
Avrupa'da yaşam ile Türkiye'yi karşılaştırmak komedi.. Buradan oraya giden pekçok arkadaşımız var ve buraya bir daha tatil gelen dışında gelen yok... Ekonomik vs. karşılaştırılmaz ancak ben mesele Türkiye dışında hiçbir yerde yaşayamam çünki nereye gittiysem sıla hasreti çekiyorum ki eminim benim gibi olanlarda vardır... Herkesin hayata bakışı beklentileri farklı... Ben Kuzey ülkelerini seviyorum ancak gittiğim yerde Cami ararım,Müslüman (Gerçek müslüman) ararım.. vs. vs. Ne bileyim Ramazan ayında Oruç tutmak sıcak pide almak vs. kimisi özgürlüklerinin kısıtlandığını düşünür Avrupa'lı gibi yaşamak ister ki haklılar.. Adamın dünya görüşü bu yöndedir
kelalper
17-11-2016, 08:46
Emin misin derken? Valla öderken emin misin diye sormadılar kardeşim. Ceza olsa katlanarak gelirdi bunun gecikme faizi 4 tl ki bi de bize 2015in 12. ayında bildirilmişmiş. Yersen. MTV vergisi zaten olamaz arabanın MTV bedeli 1150 TL idi. Onu da ödedim kullanırken. Trafik şubedeki elemanlarda söyledi zaten alım satımdan doğan vergidir diye. Muhasebecimede sordum bu ara bu şekilde dünya kadar vergi borcu çıkarılıyor insanlara sadece araba ile alakalı değil dedi.
Ben çok araç değiştiren birisiyim... Yandım o zaman...
Babamın ve eşime aldığım arabalar da genelde benim üzerimeydi... Doymadılar bir türlü doymadılar!
Taksiciler turist dürtmekten azıcık vazgeçerlerse gelirler diye düşünüyorum :)
Baklavamızdan çok dolandırıcı taksilerimiz meşhur.
Taksilerden mi
Yoksa bombalardan mı gelmiyorlar
Yada 6 aylık bebeğe tecavüz eden müslüman haberlerini okuyunca mı
Vazgeçiyorlar :)
Batida intahar olabilir ama nadir yasanan olaylar disinda kimse gidip birbirini oldurmuyor, insan kafasini kesip cilginlar gibi tepinmiyor ustunde..ben hic duymadim kediye tecavuz eden o ima edilen ulkelerde.. ama bugun marmaristen geldi haberi.
Ben hic duymadim bir kedinin on bacaklarini kesip yol kenarina atan ? Bknz: Kedi Umut aratinca cikar
Ben hic duymadim cicekciyi emekciyi ezipte hakli olan..
Ben hic duymadim alkollu araba kullanirken polis sehit edipte parasiyla serbest kalan.
Ben hic duymadim 301 insani metrelerce derinlere diri diri gomen vahsi kapital duzen ve ona izin veren yonetici ? Bununa kalmayip tekmeleyen yonetici ? Hatta kendini hakli cikaran yonetici ?
Ben hic duymadim vatandasi acliktan olen ?
Ben hic duymadim cocuga hatta bebege tecavuz ?
Ben hic duymadim herseyde kandirilan saf temiz yonetici..
Sen duydun mu ?...
Ya biz iyiyiz demedim zaten onları herkes biliyor,Trda mutlu olmak için kendini izole etmen lazım çoğu insandan. Dediğim Oraların kültürüne uygun Avrupai yaşayan insanlar illaki vardır ama genelimize ters.
Mutluluk görecelidir, herkesin beklentiside farklıdır.Mutluluk hayatın amacıysa, buna giden yollar değişiyor, aşağıda dounun verdiği örnek güzel dışardan gelince bizim ülkemiz de güzel, insan kendinde olmayana özeniyor genelde. Uzun süreli yaşayan insanlar yorum yapsın çok arkadaşım var Örneğin ilk refah seviyesinde tepelerde yer alan Avustralyada 3 yıl yaşayıp geri dönen. Bizden tabiki iyidir bakın hala diyorum ama iyilik göreceli olduğu için net konuşmak kolay değil.
O kısımdan bana ne diyorsun tamam iyi güzel, en basitinden düşünürsen herkes Mercedes'ini evinden mi getirdi, kendi birikmişleriyle mi aldılar? Niye diyanet işleri başkanında eğlence paketli zırhlı Mercedes var?
Bu memlekette saygı sevgi kalmadı bunun birçok sebebi var ama şahsen ben olabildiğince alttan alıyorum, saygıda kusur etmemeye gayret ediyorum. Amma velakin, her ne hikmetse refah seviyemizin yükseldiği iddia edildiyse de, özellikle çocuk istismarında, hırsızlıkta, kadınlara şiddette artış var. Şimdi dedin ya ben insanlar ne yapar ona bakarım, bak toplum çıldırmış durumda. Milletin örfü adetide her gittiği yerden selfie çekmesi oldu.
:icon_tup::icon_tup:
:icon_tup:
Etrafımızdaki olumsuz şeyleri görürsek mutsuzluk kaçınılmaz, iyi şeylere bakmaya çalışmamız lazım. Kendi elimizde herşey beklentiler düşük olmalı (etrafımızda iyi şeymi kaldı diye saldırı gelicek)):D
GokhanRS
17-11-2016, 10:42
Şimdi dostum, üst gelir seviyesi misal patronum. Öldürsen 1 aydan fazla kaldıramazsın yurt dışında, Türkiye aşığıdır. Ancak şunu da unutmamak lazım, Türkiyedeyken altında 465binlik jeepi, sıkıldığında 110binlik hayabusa sı, v.s v.s gibi imkanlarla türkiyede bende avrupaya göre çok daha mutlu olurum.
Ancak bizim gibi orta gelir seviyesi, aslında fakir sayılırda, misal tr de iken 3-4bin tl ile geçinip, yurtdışına geldiğinde maaşın otomatikman 2-3 katına çıkarsa, kusura bakma dönmek istemezsin.
Dediğim gibi zengin olsam, kendimi izole ederdim tüm kötü olaylardan ve semtlerden, sonrada derdim onlar mutsuz ben mutluyum türkiye daha güzel. :)
Umarım herşey düzelir de ülkemiz de refah seviyesi artar.
Bir dip not, frankfurtta bindiğim ilk trende aa ne kadar güzel bir trenmiş v.s sıfır bee filan dedim yanımdaki arkadaşlarıma, sonra trenin duvarındaki plaket takıldı gözüme, 1979 üretimi yazıyordu. :D yani adamlar nasıl bir bakım yapmışlarsa eski trenlerine sıfır gibiydi.
Bizde türkiyede cobra güleryüzün türk malı süper konforlu otobüsleri varken hollandadan kışın beylikdüzü rampasını çıkamayan otobüsleri ithal edelim.
He bu arada zengin ülkemiz türkiye sırbistana 50 tane güleryüz kobra hediye etti :D cebindekini gavura hediye edip kendine yurtdışından ithal eden nadir ülkeyiz :D
Mutluluk görecelidir, herkesin beklentiside farklıdır.Mutluluk hayatın amacıysa, buna giden yollar değişiyor, aşağıda dounun verdiği örnek güzel dışardan gelince bizim ülkemiz de güzel, insan kendinde olmayana özeniyor genelde. Uzun süreli yaşayan insanlar yorum yapsın çok arkadaşım var Örneğin ilk refah seviyesinde tepelerde yer alan Avustralyada 3 yıl yaşayıp geri dönen. Bizden tabiki iyidir bakın hala diyorum ama iyilik göreceli olduğu için net konuşmak kolay değil.
Mutluluk göreceli değildir.
Mutlusundur ya da değilsindir.. Göreceli olan neyden mutlu olunduğudur.
Doğu'ya verdiğim cevabı okumadın muhtemelen..
"
Ama benim değindiğim nokta turist olarak istanbula gelip "İstanbul chok gusel, sis kebab chok gusel, boğaz gusel" demek değil..
Ben tamamen insanlara, insanların suratlarındaki ifadeye, enerjilerine değindim. Bunun da turist olmakla pek alakası yok. Bi insanın yüzündeki gülümsemeyi, vücudundaki neşeyi anlayabilmek için o insanla uzun yıllar yaşamaya da gerek yok. O yüzden ülkeleri kenara bırakıyorum, insanları kıyaslıyorum.. Türkiye'de sokağa çıktığımda herkes mutsuz, herkes potansiyel katil, herkes bezgin.. Huzurlu, mutlu, etrafa gülücükler saçan, tanımadıklarına merhaba deyip hal hatır sorana deli muamelesi yapılıyor burada "
Benim bahsettiğim konu kendinde olmayana özenilmesi değil.. Git isviçeye, italyaya, yunanistana dediğimde git de oradaki tarihi yerleri, güzellikleri gör demedim. Git, oradaki insanların yüzündeki gülümsemeyi, huzuru, mutluluğu, saygıyı, sevgiyi gör dedim. Bunun da göreceli bir tarafı yok..
Münferit örneklerle toplum huzuru açıklanamaz. Senin Avustralyada 3 yıl yaşayıp söve söve dönen arkadaşın vardır, benim eşimin abisi 15 senedir Avustralyada yaşayıp orada iş kurup orada bir çinli kıza evleniyordur. Bunlarla hiçbir şey açıklanamaz... Dünyanın en huzurlu memleketine gidersin, burası da çok sessiz sakin diye 2 yılda dönersin.. Bu bireylerin belirtilen yere uyumudur.. Toplumun kalitesini, refahını, mutluluğunu göstermez.
Bir kez daha diyorum, bir hafta sonu atla otobüse git kavalaya, thassosa.. Dağa, taşa, binaya, doğaya, sağa, sola bakma.. İnsanların gözlerinin içine bak.. Mutluluğu göreceksin.. Sonra dön, bir de buradaki insanlara bak...
Ne bakıyon lan diye olay çıkar muhtemelen..
Sadece mal mülk olarak bakmayın olaya. Hayat sadece bindiğiniz araba oturduğunuz evden ibaret değil, malesef bizim toplumumuzda bunlar ulaşması -genel için konuşuyorum- zor şeyler olduğundan mutluluk bunlar zannedilebiliyor. Çevrenizde bir takım kurallar olması ve bu kurallara uyulması, güvenliğinizin olması, devletin sizi koruma altına alması, çevrenizdeki insanların mutlu olması gibi pek çok şey etki eder mutlu olmaya. Refah seviyesi olarak adlandırılan bu kavramlar bütünüdür, refah seviyesi arttıkça mutluluk artar.
Avrupada da asgari ücret var bıdı bıdı diyen arkadaşlar belli ki gelmemiş, geldiyse de görmemiş. Çalışıyorsanız istediğiniz gibi kazanırsınız, geçen sene temizlik işeri yapan bir insanla tanışma şansım oldu. Ofislerin, spor tesislerinin temizlik işleriyle ilgileniyor. Evi var, aracını değiştirecek cayenne mi alsam yeni xc90 mı alsam diye düşünüyordu geçen sene. Çok çalışıyordu ama halinden memnundu.
Trafikte bir daha görmiceğin insanı öldürecek kadar insanları geren ülke şartında yaşayıp bir de avrupalı mutsuz aslında diyenleri hayranlıkla izliyorum. Zaten avrupanın halide içler acısıymış öyle diyolla, gelmeyin boşa zaten dönersiniz geri :)
Bana da muhtemelen yardıracaklar bunları yazdım diye vatan sevmez falan olucam muhtemelen..
M_PROJECT
17-11-2016, 13:56
yarin x-y-z kim olursa olsun basa gelse ;
malesef vergilere dokunamazlar , ulkenin baska gelir kaynagi yok cunku .
Uretime dayali bir ekonomik plan ve strateji ile siyaset yapabilecek birileri gelse bile , refaha ulasmak en az 20 yili bulur . Avrupa ya da amerika refahindan bahsediyorum .
Hadi ulastin , ortadogunun merkezindesin yedirmezler , bu ulkenin ve vatandaslarinin refahi hic bir zaman olmayacak . Sadece belirli bir kesimin sanal refahi var okadar .
Avrupa'da ki muhteşem refaha erişenler orada kalsın zaten ya :D
Gunes G.
17-11-2016, 15:22
Yahu saniyorsunuz ki para olunca bu ulke cok guzel oluyor, izole yasaniyor vs.
Oyle olmuyor iste, keske olsaydi da biz de Amerika'ya Canada'ya filan kacabilmek icin plan yapmiyor olsaydik.
Evren anlatmis aradaki farki, buradaki insanlarin cogu saatli bomba. Esim sokaga ciktiginda surekli insanlarin tiplerine bakiyor acaba hangisi isidli hangisi pkk filan diye stresse sokuyor kendini. Toplu tasimaya binince elleri montunun cebindeki insanlardan, dogulu tiplerden filan korkuyor artik acaba basima bir sey gelir mi diye. Burada can guvenligi yok, para ile bunun onune gecemezsin mesela.
Keza cocuk yapsak ben nasil koruyacagim onu cevresel faktorlerden? Ahlakin, empatinin bittigi yer bu ulke. Devletin vatandasin uzerine kabus gibi coktugu, yapmasi gerekenleri yapmayip/yapamayip, bir de bu yapmadiklari icin vatandasin parasini hortumlayan bir hale geldigi bir ulke burasi. Gecmedigin koprunun, kullanmadigin elektrigin parasinin filan vatandastan alindigi bir ulkeden bahsediyorum, 1300 lira asgari ucret verilirken verginin vergisinin alindigi bir ulke burasi. Uzerine devletin en onemli yapmasi gereken isin yani vatandasin can guvenliginin saglanamadigi bir ulke ayni zamanda. Burada nasil insanlar mutlu olabilir ki zaten?
Bu ulkede deger yargilari bozuk, deger verilen tek sey sahip oldugun materyaller. Ev, telefon, araba, giysi vb. Yalan soylememek, adil olmak, insanlari aldatmamak filan deger gormuyor bu ulkede. Hirsizlikla cok para elde edeni saksakliyor bu ulkenin insanlarinin cogu artik bugun. Alni secdeye deyiyor diye tum yavsakliklarini maruz goren insanlar bunlar. Ahlakin din ile beraber geldigini sanan, ahlaki cokuntunun icinde kendilerini ve diger inaniyor gibi gozukenleri sirf inanclilar diye ahlakli sananlarin ulkesi burasi artik. Cok az insan kaldi gercek durustluge deger veren, onlar da ufak ufak kacma plani yapiyordur zaten cunku biz bu ulkenin geneline yayilmis olan bu seviyesizlige uyamiyoruz, tahammulde edemiyoruz artik. Degistiremeyecegimize gore kendimizi denklemin disina cikartmaya calisiyoruz, buna da "begenmiyorsan xtr git" diyebilecek okuzlerle bir arada yasamak istemiyoruz. Haksiz miyiz?
Avrupa'da ki muhteşem refaha erişenler orada kalsın zaten ya :D
Mikail senin ne derdin var lan avrupayla :)
Sizin zırhlı passatlar noldu bu arada ya?
Mikail senin ne derdin var lan avrupayla :)
Sizin zırhlı passatlar noldu bu arada ya?
Sen Ankara da oturuyor muydun ben araba kapıda gelin yazarken kimseden ses çıkmadı :D Volvoya geçtik Parkoran A1'deyiz gelene gidene kapımız açık gelen niyeti gibi ağırlanır :D