PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hurdaya dönen aracın hava yastıkları açılmadı firma "kusurumuz yok" dedi

naci
15-11-2016, 15:03
Gazetede böyle bir haber var. Olay tam olarak nedir bilmiyorum ama firma da halt etmiş yani.

Hurdaya donen aracın hava yastıkları acılmadı firma kusurumuz yok dedi - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.milliyet.com.tr/hurdaya-donen-aracin-hava-gundem-2345403/)

Düzce Cumayeri mevkiinde meydana gelen kazada hurdaya dönen otomobilde açılmayan hava yastıkları nedeniyle ailesinden 4 kişinin yaralandığını iddia eden Osman Gümüş, firmaya dava açmaya hazırlanıyor. Cumayeri’nde Hüseyin Köse’ye ait olan ve Ramazan Köse’nin kullandığı otomobilinin, başka bir aracın sıkıştırması sonucunda meydana gelen kazada taklalar attıktan sonra ters dönmüştü. Kaza sonrası açılmayan hava yastıkları nedeniyle araçtaki anne, baba, kayınbiraderi ve yeğeninin yaralandığını iddia eden Osman Gümüş ise firma yetkililerini aracında incelemeye davet etti. Buna rağmen aracında inceleme yapılmadan firmadan üretim hatası olmadığı cevabını aldığını belirten Gümüş, “Sanki biz kazada hava yastıklarını açılmasın diye tuttuk. Suçlu biz olduk” dedi.

Devamı ve fotolar üstteki linkte. Bu arada araç nedir çözemedim ben!

CRX
15-11-2016, 15:05
araç yeni clio

ErayCerit
15-11-2016, 15:07
araç clio hb. böyle bir kazada açılmaması cidden garip bir durum :S

Nightfish
15-11-2016, 15:07
Araç Renault Clio Sporttourer. Aracın yaşam alanında herhangi bir ezilme vs göremedim ben. Birisi abiye akıl vermiş, bunun hava yastıkları açılmadı diye. O da hemen dava açayım o zaman demiş. Ülkece hava yastığı olayını biraz abartıyoruz gibi. Acaba emniyet kemerleri takılı mıydı ?

CRX
15-11-2016, 15:08
Araç Renault Clio Sporttourer. Aracın yaşam alanında herhangi bir ezilme vs göremedim ben. Birisi abiye akıl vermiş, bunun hava yastıkları açılmadı diye. O da hemen dava açayım o zaman demiş. Ülkece hava yastığı olayını biraz abartıyoruz gibi. Acaba emniyet kemerleri takılı mıydı ?

kemer takılı olmasa da airbag açılır

onurc
15-11-2016, 15:09

airbag kemer olmasada açıyor ve açtı da..

Nightfish
15-11-2016, 15:09
Onun için yazmadım kemer olayını. Araçta 4 kişinin olduğu, airbag açılmadığı için yaralandıkları yazılmış. Arka taraftakiler kemer takıyor muydu diye sormak istemiştim aslında.

ottoman32
15-11-2016, 15:14
bi toyota corolla resmi donuyordu facebookta onunda acilmamisti hava yastiklari

.::EmrE::.
15-11-2016, 15:15
Aribag kemer takılı değilse çalışmıyordu bir ara. Değişti mi o durum?

MetalliHead
15-11-2016, 15:17
bi toyota corolla resmi donuyordu facebookta onunda acilmamisti hava yastiklari

Corollalarda sanırım emniyet kemeri takılı değilse airbagler açılmıyor

b.ustaoglu
15-11-2016, 15:27
Renault clio 2 kemer takili olmasa da airbag aciyor. Bizzat kendim yasadim