PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti mı corsa dti mı?

Lee-on!
16-11-2016, 15:41
106 yıllardır selefleri arasında zaten bir efsane. Fakat dti da artık kamyon yakıştırmasını üzerinden atmış, kendini ispatlamış bir araba haline geldi. Günümüz piyasasinda da aynı fiyat bandindalar. Peki siz olsanız corsa mi düşünürsünüz yoksa dti mi tercih edersiniz? Sebepleriniz neler olur? Tabii corsayı stock olarak düsünmeyin. Ortalama 20 23 bin tl civarindaki dolulukta bi corsa ile 106 yı ele alırsak..

gkhn55
16-11-2016, 16:09
Kişiye göre değişir hem gündelik kullanıp,hemde performans istenirse duman spec corsa tercih ederim.Yok haftada 1-2 kez çıkıp gazlicam dersen 106 tercih ederdim.

Volkann
16-11-2016, 16:10
106 yı corsa ile kıyaslamam bile.

fthdrn
16-11-2016, 16:22
http://www.techturkey.com/forum/karthylathtyrmalar/216904-106-gty-corsa-dty.html

ikisi farklı segmentteki araçlar... biri kamyonet biri spor araba.

EREN34
16-11-2016, 16:50
Eşşeğe altın semer de vursan eşşek gene eşşektir.

Aynı fiyat bandındaki araçlara baktığında COrsa daha mantıklı zira boyasız Corsa parasına değişensiz 106 bulmak bile zor artık.

Ben olsam 106 alırdım.

Zorbey
16-11-2016, 16:56
15 enkei'li , sonar farlı, kırmızı bride koltuklu bir 106 alırdım :D

suk3b3
16-11-2016, 17:02
Ne bekledigine bağlı değişir. 106 da dti da piyasada bi avuc kaldi. Bi kirbac da ben vuruyum diyosan 106 al. Ama yola da giderim az da yaksin klima flan da olsun arada karaduman atarim diyosan dti. Ikisinin de canı alınmışı can sıkar. Karar senin

oss
16-11-2016, 17:07
dizelci olduğum için 1.7 dti den yana olurdu seçimim direk tf035 veya gtb2056vk kolay bulursam ardından intercooler enjektör nozzle baskıbalata egzoz
bunları yapardım bir kaç ay sonra meth veya nos port polish egzantrik subab giderdim
tabii 106 gti yın egzoz sesi olsun rpm olsun güzel araç

AFy
16-11-2016, 17:27
Karşılaştırılması yanış. Bi 106cı olarak başlıgı görünce bile moralim bozuldu. Yılların şirket arabası yılların efsanesi ile kıyas alınmamalı. İstediği kadar ispat etsin eşşek yine eşşektir. Ancak dediğiniz gibi fiyat ortalamaları neredeyse aynı. Bi seçim yapacak olsam 1.7 dti sadece günlük kullanıma alacagım ıster gazlayıp ıster ekonomi yapacagım bir araç olur-du ama şuan piyasa durumu hıc ıyı degıl Şahinin bi tık üstü oldu.(corsacılar alınmasın 106da da aynı olay mevcut). 106 ise bakıp besleyip yatıracağım,haftasonu keyfe keder çıkıp gazlanacak araç olarak kullanmak terciihm olur.

sinanbaysal
16-11-2016, 18:41
İkisinide uzun süreli kullandım. Şuanda 106 sahibiyim. Farklı bir dünya. Fakat günlük kullanımda dizel iyidir.

HG6161
16-11-2016, 18:42
Hala kamyonet değişen birşey yok. Eşşek eşşektir, her türlü vasat.

Bu arada konu açmadan önce forumda araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

MeRtCaN
16-11-2016, 21:17
Corsa dti im olmadı hic ama musterılerın aracını fln test ıcın kullanıyorum
genellıkle pıyasada 200 bın km altı corsa yok
fıyatlarıda maglum 20 bınden assagı degıl

kronık mazot beyını sorunu ve bır cok kronık sorunu var

20-25 arasına cıddı temızlıkte 106 gtı alabılırsın

ben gundelık 106 gtı kullanıyorum 100 tl benzın ıle sehır ıcı net 200 km yol yapıyorum
aracın gıdısıde tatmınkar her seyı ıle

aroglu
16-11-2016, 22:53
bu adam benim bildiğim eski dti'ci :D bildiğinden şaşma derim ben :)
Ama; konforsuzluk , içeri ses alma ,duman gibi olaylardan sıkıldıysan bir nebze.
Ki eski aracın tf035 turbolu diye hatırlıyorum.bence tekrar alıp gücünün yettiğince aksesuar, aftermarket parçalarla bütçene göre doldurup binmek daha makul geliyor bana :)

şimdiden hayırlı olsun :)

dahan
17-11-2016, 04:24
corsa ne yaa tabikide 106

Lee-on!
17-11-2016, 09:51
Sadece tavsiye icin açmadım. Genel anlamda piyasada f/p olarak birbirine iki yakin arac olarak gördüğüm icin actim. Bu kadar abes gelen ne onu anlamadım. Üretim amaci farkli olabilir ama karoser olarak aynı sinif ve modifiye edilecek araclar bunlar. İki aracin da kullancıları, ikisini de test etmis insanlar fikir verirlerse kalici bi topic de olabilir.

Sahsen arkadasin da dedigi gibi 2 seneye yakin dti kullandim ve aracım sansima da cok temiz doktordan ve daha sonra da muhendis bi arkadasimizdan aldigim bir aracti, su an satilik sanirim hâlâ ilanlardaki en temiz corsalardan. ben hic sikayetci olmadim. Mazot pompasi beni hic yarıyolda birakmadi. Direksiyon kutusu ses yapti zamanla onu da 150 liraya tamir ettirmistim kaldi ki hangi arac tamamen kusursuz. Bunlar dışında donanim olarak bombos oldugundan bahsediliyor ama 106 ile donanim olarak sunroof disinda bir fark yok diye biliyorum. Kullananlar daha dogru bilgi verecektir ama Abs klima airbag immo pug da da var dti da da var. Corsayi yuklemek para cokomel egrisi bakımından daha kârlı. Aftermarket parça fazla ve ucuz. (Pahali diyorlar anlamis değilim birkac hayati parcasi disinda daha ucuzu tofas da var sanirim, arac turbo dizel sonucta) Su an bi tane 2012 bi tane 2014 model arabam var c sinifi is amacli kullanilan orta sinif araclardan diyebiliriz ama ikisinden de kalite olarak iyi bir araçtı. Gerek gidisi gerek yakiti ic aksam malzemesi olsun... Bilmiyorum biraz adi cikmis sanırım dti'in. Birçok forumda arastirma yaptim 106 ile, cok fazla asilsiz yorum gordum dti için. Dti hakkinda bircok konuya vâkıf olduğumu düşündüğüm icin yorumlardan kullanici olup olmadığını anliyorsunuz. Corsa dusunenlere de cok yardimci olmuslugum vardir burdan da olurum tekrar. Almadan once ufak bir araştırma yapan herkes dti in kronik sorunlarını alir almaz halledebilir. Kaldı ki abartilacak seyler degil... Ama pug hic kullanmadım ve bilmedigim bir araba icin yorum yapmam dogru olmaz. Bu yuzden benim asil merak ettiğim sürüş olarak pug dti dan daha cok zevk verir mi bilmiyorum. 2260 li ortalama 200+hp bi dti parasina stock bi pug ancak alinabilir. Kıyaslamayı bu sekilde yapmayı daha dogru buluyorum çünkü temiz pug parasına alinacak corsa stock bi corsa olmaz.

XSi
17-11-2016, 11:35
106 gti + lpg diyorum

Kullanim keyfi + ekonomi

suk3b3
17-11-2016, 11:49
106 gti + lpg diyorum

Kullanim keyfi + ekonomi

Yarış atıyla süt satmak olur oda :)

erdem325
17-11-2016, 12:19
bence dti çok daha mantıklı.
keyif amaçlı stock binmekten bahsetmiyorsanız eğer dti ın önü daha açık.
ben şahsen 106 ile uğraşmazdım. corsa çok kolay ve makul fiyata yüklenen bi araç.
opelden her ne kadar nefret etsem de ısuzu üretimi olan o motor cidden başarılı ve sağlam.

taytay
17-11-2016, 13:48
106 evet çok güzel efsane bir hothatch bende yıllarca bindim kullandım yükledik falan. Ama araç günlük kullanılacaksa sağa sola gitmek için corsa gayet ideal corsayıda 1 sene kadar kullandım az yakıyor kliması cayır cayır çalısıyor . 2. araba olucaksa kesinlikle 106 gti . Zaten 106 piyasası uçmuş durumda hastasıyız diye alınıyor 2-3 resim hopp Ahmet'e Ali'ye hayırlı olsun lan arabaya binmedin ki sürmedin hangi ara keyfini aldın :)

Umut melek
17-11-2016, 13:55
Almayın abi bunları para biriktirin yeni model arabaya binin :D

fthdrn
17-11-2016, 18:43
corsa ile 200 km yapacağıma 106 ile 100 km yol yapmayı tercih ederim :)
İkisini de kullandım. Çocukluk hayalimdi 106 ama önce polo sonra kısa bir süre corsa kullandım. Gerçekten 106nın yapısına yaklaşan araba yok gibi bir şey. Yol tutuşu mekaniği sürücüsüne verdiği hissiyatı günümüz dahil çoğu arabada bulamazsın. Piyasasına gelince evet acayip uçtu 1-2 extra takan turşu 106lar oldu sana 25 lira oldu. Temiz 106lar zaten arabayı bilen adamların elinde değişiyor. 20-25 liraya sıkıntısız 106 bulunur, keyifle binilir.

aykutsafakyaman
17-11-2016, 19:40
Sadece tavsiye icin açmadım. Genel anlamda piyasada f/p olarak birbirine iki yakin arac olarak gördüğüm icin actim. Bu kadar abes gelen ne onu anlamadım. Üretim amaci farkli olabilir ama karoser olarak aynı sinif ve modifiye edilecek araclar bunlar. İki aracin da kullancıları, ikisini de test etmis insanlar fikir verirlerse kalici bi topic de olabilir.

Sahsen arkadasin da dedigi gibi 2 seneye yakin dti kullandim ve aracım sansima da cok temiz doktordan ve daha sonra da muhendis bi arkadasimizdan aldigim bir aracti, su an satilik sanirim hâlâ ilanlardaki en temiz corsalardan. ben hic sikayetci olmadim. Mazot pompasi beni hic yarıyolda birakmadi. Direksiyon kutusu ses yapti zamanla onu da 150 liraya tamir ettirmistim kaldi ki hangi arac tamamen kusursuz. Bunlar dışında donanim olarak bombos oldugundan bahsediliyor ama 106 ile donanim olarak sunroof disinda bir fark yok diye biliyorum. Kullananlar daha dogru bilgi verecektir ama Abs klima airbag immo pug da da var dti da da var. Corsayi yuklemek para cokomel egrisi bakımından daha kârlı. Aftermarket parça fazla ve ucuz. (Pahali diyorlar anlamis değilim birkac hayati parcasi disinda daha ucuzu tofas da var sanirim, arac turbo dizel sonucta) Su an bi tane 2012 bi tane 2014 model arabam var c sinifi is amacli kullanilan orta sinif araclardan diyebiliriz ama ikisinden de kalite olarak iyi bir araçtı. Gerek gidisi gerek yakiti ic aksam malzemesi olsun... Bilmiyorum biraz adi cikmis sanırım dti'in. Birçok forumda arastirma yaptim 106 ile, cok fazla asilsiz yorum gordum dti için. Dti hakkinda bircok konuya vâkıf olduğumu düşündüğüm icin yorumlardan kullanici olup olmadığını anliyorsunuz. Corsa dusunenlere de cok yardimci olmuslugum vardir burdan da olurum tekrar. Almadan once ufak bir araştırma yapan herkes dti in kronik sorunlarını alir almaz halledebilir. Kaldı ki abartilacak seyler degil... Ama pug hic kullanmadım ve bilmedigim bir araba icin yorum yapmam dogru olmaz. Bu yuzden benim asil merak ettiğim sürüş olarak pug dti dan daha cok zevk verir mi bilmiyorum. 2260 li ortalama 200+hp bi dti parasina stock bi pug ancak alinabilir. Kıyaslamayı bu sekilde yapmayı daha dogru buluyorum çünkü temiz pug parasına alinacak corsa stock bi corsa olmaz.

Corsa bütçesini düşünen adama daha çok uyuyor. Ama şu var yukarda karşılaştırma yapmışsın. Corsaların çoğunda abs yok. O 2260 lı setupa geçince büyük ihtimal klima da iptal olur. Yoltutuş konusuna hiç girmiyorum. 15 16 liraya alıp yavaş yavaş keyiflice toplanır. Param olsa corsanın yüzüne bakmam o ayrı konu :)

XSi
17-11-2016, 20:38
Yarış atıyla süt satmak olur oda :)

Yok be dostum. İyi bir ayar ile farkı anlayamazsın benzin mi LPG mi.

İyi ayar yoksa düğmeye basiyosun araç benzinle çalışıyor zaten.

106 gti A noktasından B noktasına giderken ekonomide yapabilirsin

salih_560
17-11-2016, 21:18
Yok be dostum. İyi bir ayar ile farkı anlayamazsın benzin mi LPG mi.

İyi ayar yoksa düğmeye basiyosun araç benzinle çalışıyor zaten.

106 gti A noktasından B noktasına giderken ekonomide yapabilirsin

Arabanın üretimine ters bence abi lpg belki 206 1.6 16 valfler için olur ama 106 için bence çok mantıklı gelmiyor açıkçası ...

Umut melek
17-11-2016, 22:10
Corsa bütçesini düşünen adama daha çok uyuyor. Ama şu var yukarda karşılaştırma yapmışsın. Corsaların çoğunda abs yok. O 2260 lı setupa geçince büyük ihtimal klima da iptal olur. Yoltutuş konusuna hiç girmiyorum. 15 16 liraya alıp yavaş yavaş keyiflice toplanır. Param olsa corsanın yüzüne bakmam o ayrı konu :)

Kardsm düzgün usta düzgün işçilik ile yapılan setup lar her zaman sağlıklı ve uzun omurlu ve hatta oem araçtan daha dikkatli yapıldığı icin saglik ve ömürü ck ck daha iyi olmuştur. Klima iptali olmaz şahsen ben yazın çeşmeye full boost ve klimam açık giderdim.
http://i.hizliresim.com/1VPO4D.jpg (http://hizliresim.com/1VPO4D)

Tamamen maddiyat meselesi bu konular . yol tutuş olarak da bir cok arabayı bozar. Izmirde yakıtla yürüyen ibiza cupra sahibi olan arkadaşım da dti kullandı ve " cuprayla giremediğim viraja corsayla daha iyi giriyorum " dedi. Daha bir cok örnek var . iletiyi yazan arkadaş için daha once topladigim corsa nın konusunu paylasiyorum. Belki bir yardımı bi yararı dokunur.

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/209453-opel-corsa-1-7-dti-35-zs-503-a.html

atituti
17-11-2016, 22:29
güzel ayarlanmış marka bir coil , sağlam bir takım slick lastik ve hafif gıdıklanmış atmosferik motoruyla 106 dan aldığınız zevki ancak zürafa sokakla kıyaslayabilirsin

aykutsafakyaman
17-11-2016, 22:37
Kardsm düzgün usta düzgün işçilik ile yapılan setup lar her zaman sağlıklı ve uzun omurlu ve hatta oem araçtan daha dikkatli yapıldığı icin saglik ve ömürü ck ck daha iyi olmuştur. Klima iptali olmaz şahsen ben yazın çeşmeye full boost ve klimam açık giderdim.
http://i.hizliresim.com/1VPO4D.jpg (http://hizliresim.com/1VPO4D)

Tamamen maddiyat meselesi bu konular . yol tutuş olarak da bir cok arabayı bozar. Izmirde yakıtla yürüyen ibiza cupra sahibi olan arkadaşım da dti kullandı ve " cuprayla giremediğim viraja corsayla daha iyi giriyorum " dedi. Daha bir cok örnek var . iletiyi yazan arkadaş için daha once topladigim corsa nın konusunu paylasiyorum. Belki bir yardımı bi yararı dokunur.

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/209453-opel-corsa-1-7-dti-35-zs-503-a.html

Abi senin arabayi takip ediyodum ben cok da guzel olmustu ama kendin soyluyosun yazin cesmeye gidiyodum diye :) Son zamanlarda cogu kisi ya kosturmak icin aliyor corsalari alsat yapanlari katmiyorum isin icine. Dedigin gibi is gene maddiyata bakiyor :)

Lee-on!
18-11-2016, 13:13
Ben tam Umut un aracini örnek verecektim ki Umut kendi paylasmis zaten. Corsanin genelde kısıtlı bütçelilerin araci oldugunu bildiği icin, ustalar pek işçilik konusturmak istemiyor. Paraya bakiyor yani. Umut un ki gibi klimali abs li birkac corsa daha var.

106 ile ilgili nerdeyse hic olumsuz yorum kronik problem duymadim diyebilirim. Merak ettiğim bir arac olmaya başladı iyiden iyiye.

Umut melek
18-11-2016, 14:11
Ben tam Umut un aracini örnek verecektim ki Umut kendi paylasmis zaten. Corsanin genelde kısıtlı bütçelilerin araci oldugunu bildiği icin, ustalar pek işçilik konusturmak istemiyor. Paraya bakiyor yani. Umut un ki gibi klimali abs li birkac corsa daha var.

106 ile ilgili nerdeyse hic olumsuz yorum kronik problem duymadim diyebilirim. Merak ettiğim bir arac olmaya başladı iyiden iyiye.

Kardeşim 106 ztn spor bir otomobil biz corsaya bindik bildiğin kamyonetspor ama hersey maddiyat . pugcular genelde fanatiktir kötülemez arabalarını ama kronigi dti dan fazladır.

Burak SARIKAYA
18-11-2016, 14:32
Hepiniz benden iyi biliyorsunuz ki 106 GTi Hot hatch bir otomobildir.Motorsporları başarıları yoruma tartışmaya kapalıdır,safkan bir spor otomobildir.Egzotiklere handling testlerinde kafa tutmuş dünyaca kendini ıspatlamıştır.Hiç kıyas kabul eder mi? olmayacak iş.

Lee-on!
18-11-2016, 15:15
İşin otorite kısmı bi yana, Tr sartlarinda 106 ve dti sahibi olmakla ilgili tecrubelere ihtiyacım var aslında. Pistte gazlamak için çok ideal bir arac olabilir ama yolda, cadde modifiyelerine yatkinlikta parca temini ve kronik hastalik konularında ne kadar iyi.

Örnek stage 1 denecek bir corsa, yazilim dp kat iptal emme polish ile 120hp bandina geliyor ve gayet zevkli hale gelebiliyor. Bu is ortalama 2 3bin tl civari tutuyor. Eğer 8 bin tl gözden cikarirsaniz k04/2260 turbolu coolerli ebc frenli custom manifoldlu ortlama 200hp bandında bir corsa sahibi olabiliyorsunuz. Bu masrafla yapılabilcek bir 106, dti ile ne kadar yan yana yürüyebilir ve ya sonuc ne olur? Bunu merak ediyorum. Mesela sattigim corsa da hibritin bi tik üstü bi turbo kullanıyordum, egzantrikli kisa şanzımanlı hondatali feh bir vti ile kafa burun gidiyor hatta biraz öne çıkıyordu. Konya draglarinda er nin kalktigi 106 disinda pek dti 106 rollune denk gelemedim. Ağırlıkta da 106 nin buyuk avantaji var mesela. Sadece direksiyon koltuk kalacak sekilde boşaltsan bile corsayi, stock 106 agirligina yine yaklaşamıyor.

korki
19-11-2016, 16:42
Hibrit turbolu bir corsa ile egzantriksiz , pistonsuz 106 yı geçersin 106 nın motor sağlığı daha önemli tabi sırf yazılımla geçeni de gördüm 106'nın kronik sıkıntısı yokmuymuş :) yol tutuş ve fren olarak 106 corsanın çok üzerinde ama temizini bulmak corsanın temizini bulmaktan daha zor ve pahalı

raja52
19-11-2016, 18:07
Corsadan şaşma hocam.

gan
19-11-2016, 23:38
Ben olsam 2 sini de almazdım.
Onların yerine daha fiyatı uygun olan 206 gti alırdım. Arada kalan fiyat farkını da corsaya göre daha fazla yakan gti A sermaye yapardım.

Belki 106 ya göre daha keyifsiz bir aracım olurdu ama hiç değilse atmosferik gazlarken corsadan çok daha fazla keyif verecek bir araca 106 ve corsadan dan daha ucuza bineceğiniz, süreye göre de belki daha ucuz yada kafa kafaya geleceğiniz bir araç sahibi olurdunuz. Zaten toplam maliyeti corsayı geçtiği an daha farklı bir araca yönelirdim.

gökberk
20-11-2016, 01:07
Çok farklı kafalar bence.

Muhammet Yaman
01-01-2017, 13:19
1 seneyi aşkındır corsa kullanıyorum ve şuan k03 insignia yapıyorum kendi çabalarımla ve çok memnunum . Kronik sorunları hakkında söyleyebiliceğim şey ise basit sorunlar kafa yorulduğu zaman kendi başınıza çözebilirsiniz .

tunch
02-01-2017, 01:46
ikisininde sahibi oldum..

Büyük turbolu bir corsam ve filtre egzoz kısa timing yazılımlı bir 106m vardı..

Sesi , yol tutuşu , arka kelebek camları , donanım ve oturuş pozisyonu itibari ile kesinlikle 106 derim.. Yok bunlara çok takılmam çok yol yapıyorum yakıt çok önemli alayım satayım diyorsanız Corsa..

deryaank
04-01-2017, 12:05
Ağustos ayından beri dti kullanıcısıyım. Bundan önce 2 sene boyunca babama ait x type ı kullanıyordum. Corsayı ilk aldığımda attan inip eşeğe binmiş gibi hissettim . Ama gerek boyutları gerek acayip karakteri olsun tüm sıkıntılarına rağmen kendisini sevdirdi bana. Biraz gençlik heyecanından biraz da babamın cayma ihtimalinden korkarak acele ile bulduğum ilk 5 arabadan birini gidip hemen aldım. Sonuç bu devirde kimseye güven olmaz . Sıfır sıkıntı problemsiz denilen araç bile bana 3000 civarı para harcattı. Haliyle benim modifik yapmaya ayırdığım bütçe puff diye uçtu gitti. Demek istediğim şu , cidden emin olduğunuz referanslı bir corsa bulabiliyorsanız evet durmayın alın. Bu paralara bu kadar az yakıt harcayıp bu kadar iyi yürüyen bir araç daha bulmanız zor. Satma konusuna gelirsek evet cidden hızlı bir piyasası var. Tabi üç kuruşluk araca 5 kuruş istemezseniz. Sizin için ne kadar önemli bilmiyorum ama 2006 yılına kadar corsalarda olan tüm donanımları uygulama şansınız da var. Koltuk ısıtma , cruise , tid ekran , vsvs ... Benim size önerim eğer dti alırsanız yüklemeden önce gidin ya hava kanallı ya da combolara ait bi tık daha büyük olan fren disklerini alın. Çünkü corsanın fren açısından ciddi problemleri var. Alır almaz ilk yaptığım şey tüm disk ve balataları yenilemek oldu. Ekstradan merak ettiğiniz bir konu olursa ( setup dışında ) cevaplayabilirim.

RedCan
04-01-2017, 20:13
Combo disk balataların maliyeti ne kadar oldu ? Orjinal gm mi aldınız ?

tool
06-01-2017, 12:56
hibrid turbolu corsa 106 disinda ne gecebiliyor;
207gt ile deneyen oldu mu?

16EC813
07-01-2017, 00:13
en iyisi corsa dediler bizde geldik :D
temiz corsa bulursam alcam

derviscapaci
07-01-2017, 07:48

Dyno da 120 hp 290 nm tork aldığımız hybrid li yazılımlı corsa (haricinde başka birşey yapılmadı) , 1.4 tsi 160 hp wv CC yi geçiyor mesela :)

fthdrn
07-01-2017, 10:35

Yük ve eşya taşınır yaz amca arkasına :D

16EC813
07-01-2017, 12:55
Yük ve eşya taşınır yaz amca arkasına :D

şakacı şey seni :D

korki
07-01-2017, 21:57

çevre yolunda tahriklerine dayanamayıp denedim sahibini tanımam etmem camı açıp çok geçersin dedim 1,7 değil mi dedi bastık 5 kesiciye girdiğimde 2 boy arkamdaydı en azından egzoz vardı daha da fazlası yoktur heralde fazlası olsaydı geçerdi

8.000rpm
08-01-2017, 13:30
Konu sadece düz gidişte ara hızlanma mı?
Yani artık yıl oldu 2017 , araç dinamiğini sadece bu bakış açısıyla kıyaslayıp "bu daha iyi" ya da "bu da en az onun kadar gidiyor , 80-160 hızlanmada yirmibeş boy açıyor" demek ne derece doğru?
Karşılaştırma temeli bana göre külliyen yanlış.

Sebring
09-01-2017, 00:29
İkisinin de birbirine göre avantajları var.2000 yılından beri 106 GTi kullanıyorum.Tek otomobilim var iken günlük-uzun yol kullanırdım.Corsa'yı da birkaç kez kullandım.

Corsa:
-İç mekanı daha geniş.Daha konforlu.
-Tüketim çok düşük.
-Motor çok sağlam.
-Az paraya çok güç.En basitinden turbo çünkü.
106 GTi
-Yol tutuş.
-Fren.
-Muhteşem sürüş dinamikleri.
-Hala güncel olan performans.
-Geleceğin klasik adayı.
Yıllarca gündelik 106 kullanmış biri olarak,eğer 106'yı zır stock (egzoz-filtre bile yok) kullanırsanız,şehiriçinde müthiş pratik ve kullanışlıdır.Saçma sapan gaza basmazsanız yoğun trafikte 9 Lt/100 km yakıt tüketiminiz olur (Sabah trafiği-klima açık).Yay-amortisör kullanmazsanız,konforu da çok yeterlidir.Hele tek başına binecekseniz çooook yeterlidir.Kliması da harika çalışır.Yazın hep klima açarım.Uzun yolda,şehiriçinde çok memnunum.
Benim başıma kronik denen hiçbir sorun gelmedi.
Sadece güç alıp,düz yolda gazlayacaksanız Corsa.Yok sürüş odaklı,kullanması çok zevk versin diyorsanız 106.

Mutu
09-01-2017, 01:05

Abi sen bir ara neredeyse tüm off topic satılıklara son fiyat soruyordun. Şimdi de her konuda farklı araba bakıyorsun. Ne kafası karışık birisin be :D

16EC813
09-01-2017, 09:23
Abi sen bir ara neredeyse tüm off topic satılıklara son fiyat soruyordun. Şimdi de her konuda farklı araba bakıyorsun. Ne kafası karışık birisin be :D

hayat şartları çok zor kafamı bırakıyo insanda :D sende benim yaşıma gelince anlarsın :D

fthdrn
09-01-2017, 09:47
hayat şartları çok zor kafamı bırakıyo insanda :D sende benim yaşıma gelince anlarsın :D

https://youtu.be/o8ZYly_KI3g?t=38

tunch
09-01-2017, 23:52
Combo disk balataların maliyeti ne kadar oldu ? Orjinal gm mi aldınız ?

çıkmacılar uyanmadan önce 300-400 olan malzeme bugun 600-800 aralığında kaliperlere...disk balata fiyatlarını bilmiyorum ama corsa ile combo arasında cok fark yok

RedCan
10-01-2017, 09:03
Komple fren tertibatı mı değişiyor ? Disk, balata ile iş bitmiyorum sanırım. Sen ne önerirsin Tunç abi :)

Berker Y.
11-01-2017, 07:01
3 tane 106 gti'm 1 tane saxo vts'm oldu. 1.7 corsa'mda oldu kesinlikle kıyaslanamaz bile ben olsam 106 tercih ederdim bambaşka birşey kaşıntı başladı yine bakınıyorum :)

BuRaK_eFe
15-01-2017, 14:20
Her ikisinide kullanmış biri olarak söyleyeceklerim 106 gti kadar iyi yol tutmasada gene ben dti tavsiye ederim çünkü akşama kadar top speed gezecek değilsiniz.

Üstelik kamyonet dediğiniz araç 1 tablet 1 navigasyon kepi ile üst sınıf hot hatch gibi duruyor. 106 ile benzinlikten çıkıp 30 dk gazlasan anlıyorsun ki o depo o gün içinde bitecek ama dti ile çogu zaman yakıtı ne zaman aldıgını unutursun. Heleki sakin kullanımda ayda 2 depoyu doldurmam yetebiliyordu gündelik kullanımda dti güzel bi motor çok daha düşük maliyetlerle çok daha verimli hale gelebilir üstelik ne kadar yüklersen yükle 2 bin devir altı hep ekonomi bakanı gibi araba düzgün bir dti hayatını değiştirir üstelik 106 ile karşılaştırdığında parça vs olarak her şekilde daha ekonomik bir araç 106 içimizde her zaman bir uhte olarak kalacak ama mantık dti dan vazgeçemiyor..

Jeandan-R
16-01-2017, 03:38
Her ikisinide kullanmış biri olarak söyleyeceklerim 106 gti kadar iyi yol tutmasada gene ben dti tavsiye ederim çünkü akşama kadar top speed gezecek değilsiniz.

Üstelik kamyonet dediğiniz araç 1 tablet 1 navigasyon kepi ile üst sınıf hot hatch gibi duruyor. 106 ile benzinlikten çıkıp 30 dk gazlasan anlıyorsun ki o depo o gün içinde bitecek ama dti ile çogu zaman yakıtı ne zaman aldıgını unutursun. Heleki sakin kullanımda ayda 2 depoyu doldurmam yetebiliyordu gündelik kullanımda dti güzel bi motor çok daha düşük maliyetlerle çok daha verimli hale gelebilir üstelik ne kadar yüklersen yükle 2 bin devir altı hep ekonomi bakanı gibi araba düzgün bir dti hayatını değiştirir üstelik 106 ile karşılaştırdığında parça vs olarak her şekilde daha ekonomik bir araç 106 içimizde her zaman bir uhte olarak kalacak ama mantık dti dan vazgeçemiyor..

Bir aracın hothatch gibi görünmesi ile hothatch olmasının arasında dağlar kadar fark var. Dti hothatch değildir, hothatch olan gsi'dır. Ve bir kaç kez gsi'ını kullandım, dünyası farklı. Yol tutması için de topspeed gitmeye gerek yok, zaten hothatch mantığı virajda kullanıcısını güldüren araba mantığıdır düşük hız bile olsa. Hoş yeni nesil hothatchler haddinden fazla hızlı o da antiparantez. Mevcut koşullarda dti'ın çok mantıklı olduğu gerçeği de var o ap ayrı bir mevzu tabi.

tunch
16-01-2017, 22:16
Komple fren tertibatı mı değişiyor ? Disk, balata ile iş bitmiyorum sanırım. Sen ne önerirsin Tunç abi :)

esas parayı kaliperler tutuyor...hangi parçacıdan kaça bulacağına bağlı...sonrasında 195 45 15 ebatla güzel bi jant takmanı öneriririm..ön arka kule gergisi ile destekledikten sonra keyif veriyor dti'lerde..frenleri bence yap derim

16EC813
07-02-2017, 16:35
valla ben gti de dti de daha önce kullanmadım ama 2 haftadır corsa dti kullanıyom bana gayet güzel geldi heleki hart ve safkan bir otomobil olan k20 crx den indikten sonra :D artı bu paralara gayet de başarılı çıtır bi yazılımla da gayet güzel gazlıyorumda aynı zamanda dilediğim zaman esnaf modda ekonomide yapıyorum
uzun lafın kısası dti bana göre tabi temiz ve bakımlısından bahsediyorum tercihte ilk sırayı alır