Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Yağları
taylaner
22-11-2016, 00:06
Şu an Qashqai, 1.6 Benzinli aracım için motor yağı alma arifesindeyim. Öncelikle bu motor için (HR16DE) önerilerinizi , 2.olarak ta motor yağları hakkında bilgi almak istiyorum. Mesela 10W-40 vs. gibi gördüğümüz değerler ne anlama geliyor?
Not: Motorun daha hızlı ısınmasını sağlayacak bir yağa ihtiyacım var. Çok gazlamıyorum , bu yüzden fazla ısınması problem değil arabayı sıkıştırarak kullanmıyorum. Ama başlangıçtaki ısınma süresini kısaltmam lazım :)
Seyfettin777
22-11-2016, 12:11
Abi yağ ne kadar ince olursa o kadar çabuk ısınıyor.Dizel olsa 0w-30 veya 5w-30 koy kullan derim ama yazın sorun olabilir, eğer yaza değişirim diyorsan 0w-30 kış için, 0w-40 veya 5w-40 yağı da yaz için kullanabilirsin.W harfinin yanında yer alan soğuk hal akışkanlığı, w yanında yer alan rakam sıfıra ne kadar yakın ise soğukken o kadar iyi korur, iyi akışkanlık sağlar.Diğer rakam ise ısındığı zamanki kalınlık.Örneğin, 0w-30 yağ 0w-40 yağdan ince olduğu için daha çabuk ısınıp, özelliğini daha hızlı yitirebilir, zaten bu sebeple yüksek ısı yaratabilecek araçlar veya motosikletler 10w-60 gibi yağlar kullanıyor.Kışın problem olmaz hatta hızlı ısındığı için artısı olur, yazında olacağını sanmıyorum ama yine de fabrika manueli ne diyor bakmak lazım,bu arada yağın tam sentetik olması da önemli abi.
Mobil 1 New Life 0W-40
castrol EDGE 5W-30 C3
Verdiğin 10w40 yağını sana anlatayım direk olarak, sonra da tavsiye de bulunacağım. Şimdi (10W40) aradaki w(winter) yani kış şartlarına uygun olduğunu belirler,Solundaki 10 sayısı ise;yağın dayanabileceği soğukluk(-18,5 Derece) değeri. Sağındaki 40 ise yağın dayanabileceği sıcaklık(99 Derece) değeri oluyor.Bunlar benim dün derste hocamın anlattığı şeyler. Öneriye gelecek olursak İzmir yıl boyu genel itibariyle ılıman bir havada olduğunu ve senin profil bilgilerinden İzmir'de olduğunu varsayarak 0W40 ,5W40,10W40 sana uygundur diye düşünüyorum.
ERkut 205
22-11-2016, 14:12
İzmir ülke geneline bakılırsa çok soğuk bir yer değil. Onun için çok ince yağlara ihtiyaç duymazsın. Fabrikanın önerdiği değerlerde devam et.
Yağ değerleri ile oynamak motorunda ki parçaların korunması açısından uzun vade de mekaniksel aşınmaya davetiye çıkaracaktır.
Yapabileceğin Tam sentetik kaliteli yağlar kullanmak olur.
Motor ne kadar sürede ısınıyor da siz bunu daha aşağıya çekmek istiyorsunuz ?
taylaner
22-11-2016, 16:37
10W-40 ve yeni yağ filtresi aldım. Bilgiler için teşekkür ederim , öğrenmiş olduk :)