PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anket: Türkiye ekonomik krizde mi?

Sayfa : 1 [2] 3

kurtbil
30-11-2016, 16:47
http://www.resimle.net/data/media/6/Atatrk_szleri.gif

Bunu da eklemek lazım dimi

http://i.radikal.com.tr/620x332/2015/10/01/fft107_mf5963460.Jpeg

chevelle
30-11-2016, 16:49
Biz kimizki ya bir şey olmaz bizden zaten, geri kalmış 3 dünya ülkesiyiz, halk yobaz insanlar ahlaksız. Öğrenilmiş çaresizlik böyle bir şey demekki...

Valla aynen yazdığın gibiyiz. ilk defa aynı fikirdeyiz :)

Yarbay
30-11-2016, 16:50
halen AKP halen RTE diyen arkadaşları anlayamıyorum, saygım var insanız hepimiz kardeşiz ama gerçekten anlayamıyorum bu kadarmı körsünüz be arkadaş amma cahil varmı aramızda ülkem için ne maaşları, ne poziyonları,lüksleri , hakları ve geleceği Kanadada bırakıp geldim ama hızla pişman olmaya başladım.

burası yeni doğmuş biricik kızımı rahat rahat sokaklara teslim edeceğim, geleceğini düşüneceğim yer değil artık :(

imprezaWRC
30-11-2016, 16:55
http://www.resimle.net/data/media/6/Atatrk_szleri.gif

M. Kemal Atatürk kaç senesinde bunları söyledi? Ülke o zaman ne haldeydi? Bu sözleri ne niyetle söyledi ? Biraz bunlardan da bahsetsen nasıl olur? Böyle canının istediği kendine yorumlayabileceğini düşündüğün sözleri başka forumlardan apartmak kolay.

imprezaWRC
30-11-2016, 16:57

Yok aslında aynı fikirde değilsiniz, o aslında bunları söylemiyor, kendince ironi yapıyor.

Sert@ç
30-11-2016, 16:59
Gençliğe hitabeden alıntıdır

İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

KÖROĞLU
30-11-2016, 17:06
Şunu çok merak ediyorum bu tür konularda genelde 50+ kullanıcı oluyor.

Fikrini beyan edenler az çok belli, Şimdi %50 lik dilimin bazı temsilcileri ben, impreza, evren, Sertaç vb. yazıyor da , diğer % 50 lik dilim (evo34 hariç) neden fikir beyan etmiyor.

Yani gözlemim saymadan sövmeden, hakaret etmeden tartışılabilinen bir ortam oluşmuşken kimse de çıkıp neden savunmuyor ?

Yani benimsediğin fikri savunmak zor mu ?

Evo34
30-11-2016, 17:23
Evo34 Evet sohbet için yazıyorum, burada başka ne amacımız olabilir ki ? Hor görme falan yok, gayet açık ve net, senin değindiğin noktalar imam ve hatip yetiştiren okullarla yapılacak iş değil .

Ben Türkiye'nin adı bilinen iki üniversitesini bitirdim ama camiye girip bugün namazı ben kıldıracağım diyemiyorsam, o okullardan çıkanlar benim işimi yapamaz.

Öyle benim yazdıklarımdan işine gelen kısımları koyu olarak alıntılayarak olmaz, diğer kısımlara da cevap yetiştir. Mesela yoğun bakımdan sonra olanları yazar mısın ?

Bu arada dünya senin köprünü niye takdir etsin ? Alt tarafı köprü ya bu iki tane kıyıyı birleştirdin duyan da uzaya çıktık ya da kanserin çözümünü bulduk sanar . İnşaat ve yapı ile övünüp kalkındığını sanan

başka millet yoktur herhalde. Kim bu güne kadar Uganda havalimanını taktir etti ?
3.köprüyü yaptıkları gibi, yakında Dünyanın sayılı Havalimanlarından biri olacak 3.Hava limanını da yapacaklar :)
Size göre acı ama evet onlar, İmam Hatipliler yapıyor.

Ayrıca araştırın bakalım, dini eğitim alan bir insan ilim irfandan uzak sadece nazmaz mı kıldırabiliyor?
Osmanlı'da ki ilim irfan adamları medreselerde dini eğitim almışmıydı almamışmıy dı?
Ufuk, eğer gerçekten dini eğitim alan insan sadece namaz kıldırsın görüşündeysen inan buna bir çözüm bulman gerek.
Çünkü bu çok ciddi bir sorun. Dostça söylüyorum, bir kinaye vb. yok.

Beni anlamana gerek yok, sen sistemin saçmalığını otur bir araştır bence. Kafalarına göre insanları prim ödemeye mecbur edip, üstüne ödeyemeyene hizmet vermedikleri gibi ödenmemiş her prime faiz uyguluyorlar, işin sonunda da sen hiç bir hizmet alamadan gırtlağına kadar borçlanıyorsun. Hizmeti bedava yapmayabilirsin ama kimseyi de borçlandıramazsın.

Anlamadığın ya da inatla yandaş olmak adına çabaladığın bir konu var ki o da yapılanların onları yüceltmemesi gerektiğidir. Sen yığınla vergi ödediğin bir ülkede şuan yapılanları bunlar zaten benim en doğal hakkım diyerek kendini önemseyeceğine, gidip hükümeti övme derdindesin.
Evet, Eskiden vergi ödediğim halde yapılmaması, ama şuan en azından gözle görülür elle tutulur birşeyler yapılmasına şükrediyorum.
Övmek ve övülmek bizden uzak olsun.

Biz kimizki ya bir şey olmaz bizden zaten, geri kalmış 3 dünya ülkesiyiz, halk yobaz insanlar ahlaksız. Öğrenilmiş çaresizlik böyle bir şey demekki...
Aslında burda bunu deyip bolca beğeni toplamak var ama içimize sinmez bizim...

Evo34 çok merak ediyorum ne işle ilgileniyorsunuz acaba ?
Yani bu dolar krizi sizi hiç vurmadı mı benzin yiyecek giyecek araba fiyatlarıda size fazla gelmiyor mu ?
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/216425-avrupaya-vizesiz-seyahat-doenemi-bathlyyor.html
Mesela böyle bi konu açmışsınız hiç merak ediyo musunuz ne oldu vize işi ?
Hiç hükümet bizi kandırıyor diye düşünmüyor musunuz ?
Ben de bu Ülkede yaşadığım için tabi ki beni de etkiliyor.
Ama bu etkiyi Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a akşama kadar saydırmakla azaltamayız.
Bir de daha önce de söyledim, bir kesim fırsat verirse biz daha iyi şekilde eleştiririz(çözümü de sunarak) ama o fırsatı tanımıyorlar...

Vize konusu Avrupa'nın bir vaadiydi, üçkağıt yaptılar sonucunu hep beraber göreceğiz zamanla...

İnşaat ile de övünülecek bir kısım da yok zira dün hepimiz bir kez daha işi bilmeden yapmanın ne olduğunu gördü, olan o yavrucaklara oldu.
Japonya'da 48saat içinde tamir edilen yol 1 hafta sonra tekrar çöktü!
bu örneği/gerçeği verdiğin gün samimiyetine inanacağım dostum.

Benim bir tezim var;

Bence amaç konuyu sabote edip kilitlenmesini sağlamak, eksiklerin yazılıp çizilmesini engellemek. Eskiden bu gibi konularda küfür kıyamet olurdu ama şimdi herkes akıllandı onu göre cevap veriyor.
Hep beraber kaliteyi yükselteceğiz, küfür etmeden tartışmayı öğreneceğiz. Bu zamanla çocuklarımıza ve topluma yansıyacak.
Bilmemek değil öğrenmemk ayıp. Bak yukarıda ki konuşmalardan bir kitap ismi not aldım, ilk fırsatta okuyacağım mesela.

Anıl E.
30-11-2016, 17:24
Ya uğraşmayın şunlarla babalar . Zaten gerginiz aq ,bir de bu adamlarla mantıksız bir şekilde tartışınca beyin yanma noktasına geliyor .

Boşverin ne yoruyorsunuz kendinizi . Gırgıra vurun işi,hep beraber çöküşümüzü izleyelim. Daha fazla sigara yakın,daha fazla eğlenmeye çalışın. Hatırlayacağımız güzel günlerimiz olsun. İlerleyen zamanlarda elimizden alınacak her şey.

Saygı maygı laflarını bırakın. Saygı duymak zorunda değilsiniz ,kendinizi hâla kibar adam modunda zorlamayın muhattap olmazsınız olur biter.

Erkekleri yanlışa doğru,doğruya yanlış dese bile o ne derse eyvallah kafasında oldukları için hiçbir şeyi anlatamazsınız. Şu an absenth yeşil peri modunda herkes,o kafaya biz erişemedik . Ne güzelim canınızı sıkıyorsunuz boş yere,anlatamazsınız anlamazlar.

Evo34
30-11-2016, 17:31

Fikrini beyan edenler az çok belli, Şimdi %50 lik dilimin bazı temsilcileri ben, impreza, evren, Sertaç vb. yazıyor da , diğer % 50 lik dilim (evo34 hariç) neden fikir beyan etmiyor.

Yani gözlemim saymadan sövmeden, hakaret etmeden tartışılabilinen bir ortam oluşmuşken kimse de çıkıp neden savunmuyor ?

Tolga bu soru için sana Teşekkür ediyorum.
Cevabı şu;
Aslında böyle ayrıştırmak doğru değil ama benim yanımdaki "hariç" den sonra burada bir çok isim var.
Fakat kimisi ticari kaygı ile, kimisi makarnacı denilir diye, kimisi fikrim belli olur dışlanırım diye yazmıyor/yazamıyor.
Bana özel mesajlar geliyor(site yönetimi girip bakabilir), Abi arkandayız yazmaya devam et lütfen diye...

Hep yazıyorum tekrar yazayım, bakın burda baskılanan ve yazamayan kişiler başka bir yerde(evde x yerde misafirlikte) acısını çıkarıyor.
Kendi düşüncesine etrafındaki eşini dostunu rahatlıkla katıyor. Sonra ne mi oluyor bir dahaki seçim neden %70 alındı sorularına sebep olunmuş olunuyor.
Hor görmeyin, aşşağılamayın, ürkütmeyin ki yazsın insanlar...

fore
30-11-2016, 17:36
Bir gün gelsin, AKP iktidarı ve RTE ile ben hep yanılmışım, meğer hep doğruları yapmışlar da ben görememişim, kör olan benmişim demeyi o kadar çok isterdim ki..
Anlatılanlar harika çünkü yıllardır... Sonuç? Elde var sıfır...

ufuksaracci
30-11-2016, 17:37
Evo34 Gerçekten bir çok kelimeyi cımbızlıyorsunuz ve asıl üzerinde durulması gereken noktalar yerine konuyu başka yere çekiyorsunuz . Bana göre acı olan hiç birşey yok, ben neden gocunayım imam

hatiplerden, ama bir gerçek var ki o projeleri sizin sandığınız gibi onlar yapmıyor. Namaz örneğini çok yüzeysel verdim neden bunu bu kadar ciddiye aldınız anlamıyorum ama söyle anlatayım ;

ben ameliyathaneye girip biyoloji dersi aldım ameliyatı ben yapacağım diyemem değil mi ? Asıl önceliği din insanı yetiştiren bir eğitim kurumundan bilim insanı çıkmasını beklemek şaçma olur, haa arada

çıkabilir ama istisnalar kaideyi bozmaz. Hayvanat bahçesi müdürüyle de bilim olmaz. Bu arada 3. köprünün tasarımını da biz yapmamışız, onu da şimdi öğrendim . Bkz. Michel Virlogeux

Sert@ç
30-11-2016, 17:55
Evo34 3. köprüyü yaptılar evet ama senin benim paramla yani övüncek birşey yok
Havalimanını yapıyolar evet çünkü 2.yi yıkıp orayı avm residence yapıp yandaşlara peşkeş çekecekler
Unutmadan geçen hafta para yok diye Sabiha Gökçen havalimanın satıldı bilmem haberiniz varmı ?

Bunca imam hatipli ne yapıyor hiç bilginiz varmı ? Yani sanata doğaya insanlara hatta kendine ne gibi bir katkısı var ?
Ben hiç imam hatipli üniversitede ders veren bilimle ilgilenen insanlık yararına birşeyler yapmaya çalışan göremedim hepsi dernek adı altında parayı cebe doldurma derdinde

Ben cumhurbaşkanın veya başbakana sövmüyorum ama sövende haksız değil ne yapsın adam ? Doların bu halde olmasının sebebi benmiyim ?
Ülkede yolsuzluğun hukuksuzluğun rant kavgalarının dini sömürü yapılmasının sebebi ben miyim ? rtenin oğlu bilal geçen çocuklarım italyada daha iyi bir eğitim alsın diye orda demiş kimse demiyor mu senin baban ülkenin eski başbakanı 12 senedir niye sistemi düzeltmedi diye veya sümeyye neden amerikada okudu diye ?

Avrupanın vaadi evet neden çünkü karşısında ciddiye alacak biri yok. Çünkü durmadan bir kıvırma söylediklerini çarpıtma peşinde
Tayip Erdoğandan Secmece Yalanlar - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=LBo8WsvvHJ8)

Yigit-Y
30-11-2016, 17:56
Amcanın veliahtı bence :D

Evo34
30-11-2016, 17:59
Evo34 Gerçekten bir çok kelimeyi cımbızlıyorsunuz ve asıl üzerinde durulması gereken noktalar yerine konuyu başka yere çekiyorsunuz . Bana göre acı olan hiç birşey yok, ben neden gocunayım imam

hatiplerden, ama bir gerçek var ki o projeleri sizin sandığınız gibi onlar yapmıyor. Namaz örneğini çok yüzeysel verdim neden bunu bu kadar ciddiye aldınız anlamıyorum ama söyle anlatayım ;

ben ameliyathaneye girip biyoloji dersi aldım ameliyatı ben yapacağım diyemem değil mi ? Asıl önceliği din insanı yetiştiren bir eğitim kurumundan bilim insanı çıkmasını beklemek şaçma olur, haa arada

çıkabilir ama istisnalar kaideyi bozmaz. Hayvanat bahçesi müdürüyle de bilim olmaz. Bu arada 3. köprünün tasarımını da biz yapmamışız, onu da şimdi öğrendim . Bkz. Michel Virlogeux
Canım kardeşim yanılıyorsun,
Tarihte birçok dini eğitim almış kişi işin sonunda Matematik, Astronomi, Fizik, Kimya vb. Alimi olmuştur.
Bakın İslamı yanlış tanıttılar, birileri sanıyor ki İslam'da sadece namaz kılmak öğretiliyor.
Şu linklere göz gezdirirmisin lütfen;
Bilim - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/Bilim)
Musluman bilim adamları listesi - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCsl%C3%BCman_bilim_adamlar%C4%B1_listesi)

Anıl E.
30-11-2016, 18:03
Allahım sen konuyu biliyorsun. Amin

ufuksaracci
30-11-2016, 18:07
Evo34 Bana kimse İslam'ı öğretmedi, ben açtım okudum hatta diğer dinleri de okudum . Tarihte olmuş evet haklısın, bana 1400 yılından sonra İslam aleminin dünyaya kattığı bir şey söyleyebilir misin ?

Hristiyanlar haçlı seferleriyle, kliselerle ve cadı avıyla uğraşırken senin dediğin gibi müslüman aleminden bilimin her dalından bilim insanı çıkıyordu ve evet dediğin gibi bunların çoğu dini eğitim alıyordu .

Sonra ne oldu kum saati gibi her şey tam tersine döndü.

Sen benim yazdıklarımdan sadece bunları çıkarıyorsun, kasıtlı da çıkarıyorsun çünkü diğerlerine verecek cevabın yok .

Karakuş
30-11-2016, 18:07
Tarihte birçok dini eğitim almış kişi işin sonunda Matematik, Astronomi, Fizik, Kimya vb. Alimi olmuştur.
Bakın İslamı yanlış tanıttılar, birileri sanıyor ki İslam'da sadece namaz kılmak öğretiliyor.
Musluman bilim adamları listesi - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCsl%C3%BCman_bilim_adamlar%C4%B1_listesi)

Sen ciddi misin? Kim dini eğitim almış? İmam hatipte okuyan göremedim ben listede? Safi 20.YY isimlerini ele alırsak; çoğu ABD'de İngiltere'de vs. eğitim almış insanlar. Kaldı ki hiç kimse Müslüman bilim adamı olmaz demiyor. Bu eğitimle Müslüman bilim adamı olmaz.

Anıl E.
30-11-2016, 18:14
Arkadaşın bahsettiği kardeşlerimiz kim ? Hani şu aşağılanmaktan falan korkan,ürkek abilerine mesaj yoluyla "arkandayız abi" diyenler .

Niye düşüncenizi belli etmiyorsunuz sevgili arkadaşlarım siz kimlersiniz merak ediyoruz. Şayet ben 14-15 yıldır savunduğum siyasi bi olgunun iktidardan inmediğini yıllardır görsem , atlet don gezer benden özgürü olmaz . Asıl bizi aşağılıyorsunuz yazmayarak,yazın düşüncelerinizi o dingin fikir havuzunda kokteyl içelim karşılıklı ,kahkahlar havada uçuşsun.

Gko
30-11-2016, 18:26

ben konuya havadan giriş yapayım;

benimsediğin, savunmak istediğin fikri kime karşı savunucaksın ? karşındaki insan nato kafa nato mermer olduktan sonra, senin yazdığın 100 cümlelik yazının 2 cümlesinin cımbızla çekip ona cevap verip onun üstünden yürüdükten sonra kime karşı neyin direnişinde bulunayım ben ?

Cihan-DMC
30-11-2016, 18:26
Ülkede iyiye giden hiçbir şey yokken halen daha üçüncü köprü yeni havalimanı oraya yol buraya dev hastane diyorsun. Bu kadar insan kalkmış azıcık gözün açılsın diye örnekler veriyor hala lafları cımbızla çekip başka başka yanıtlar vermenın peşindesin. Çuvalla vergiler ödeniyordu zaten yetmediği gibi her türlü vergiye sırasıyla zam geliyor. Ülkenin nüfusu sürekli artışta ama içindeki insan sayısı azalıyor. Her gün birbirinden saçma ve korkunç haberlerle karşılaşıyoruz ama her gün olduğu için alıştık artık tepki bile gösteremiyoruz. Binbir türlü problemimiz varken uzun hala babacan tavırlar sergilemeye çalışıyor.

O bahsettiğin köprüler, havalimanı falan. Tamam güzel oldu yapıldı ama bir bakın bakalım o lokasyona etrafında ki bölge kimin, kimlerin şuan? Her şeyin yanına da ''Dünya da sayılı'' sıfatını da koyuyorsunuz, ne işe yarıyacaksa sayılıymış bilmem neymiş. Zaten satılacak hepsi, herşey satılıyor. Şuan da herşey güllük gülistanlık görüyorsunuz, biliyorsunuz da kabullenemiyorsunuz, kabullendiğiniz gün görmek lazım sizleri, elbet anlayacaksınız. Hiçbir şey kalmadığında elde sadece senin benim cebimden çıkan vergiyle ülke dönemeyecek bunu sizde biliyorsunuz ki o durumada çok yakınız.

Buna oy veren seçmen de tutturmuş bir dünya lideri türküsü. Yandaş haber kanallarından başka hiçbir kanalı açmayan, yandaş köşe yazarlarından başka hiçbir köşe yazısı-makale okumayan, farklı bir gazete almayan, çoluk çocuğunu ilk okuldan üniversiteye kadar yandaşların okulundan başka hiçbir okulda okutmayan bir kesim. Sorsan okuyom ben ya medeniyim, takipteyim herşeyi görüyorum. Hayatında farklı hiçbirşeye bakmamışsın ki dünyadan bahsediyorsun. Dün AB'ye gireceğiz inşallah, bugün AB haddini bilsin. Dün hoca efendi, bugün Fetoş. Kandırıldınız değil mi? (At gözlüğü görme bozukluğuna sebep olabilir.) Uzun ne derse o devam edin bu kafayla. Bekleyin 2023'ü. (Şaka değil bir çoğu 2023'ü bekliyor, etrafımda çok kez duydum, herşey 2022 31 aralık gecesinden sonra değişecek ya spor gazetesi.)

Al bu da bonus olsun. Yazıklarınla videokilerden hiç bir farkın yok.
" Çalıyor ama çalışıyor " ifadeleri. - YouTube (https://youtu.be/YM57deE-g6M)

arda35
30-11-2016, 18:28
Devlete nasıl para lazımsa artık, birçok banka 9'a kadar; vergi daireleri ise gece yarısına kadar açık bugün. Yapılandırmanın son günüymüş hesapta.

Daha evvelki yapılandırmalar ne yoğun günlerle çakıştı (mtv vs.), gene de bankalara mesai yaptırmamışlardı. Demek durum ciddi bu defa. Çok para lazım, çok. Öyle böyle değil hani.

Cihan-DMC
30-11-2016, 18:30
Yazacaklarımın yüzde biri değildi de daha fazla uzatmayayım dedim. Ben yirmi yaşında görebiliyorum da o yaşlara kadar sen ne yaptın. Anca eskiden örnek vermene yardımcı oluyor benim yaşlarda olsan söyleyecek neyin olacak acaba.

ulas
30-11-2016, 19:41
3.köprüyü yaptıkları gibi, yakında Dünyanın sayılı Havalimanlarından biri olacak 3.Hava limanını da yapacaklar :)

Ayrıca araştırın bakalım, dini eğitim alan bir insan ilim irfandan uzak sadece nazmaz mı kıldırabiliyor?
Osmanlı'da ki ilim irfan adamları medreselerde dini eğitim almışmıydı almamışmıy dı?
Ufuk, eğer gerçekten dini eğitim alan insan sadece namaz kıldırsın görüşündeysen inan buna bir çözüm bulman gerek.

Evet, Eskiden vergi ödediğim halde yapılmaması, ama şuan en azından gözle görülür elle tutulur birşeyler yapılmasına şükrediyorum.

Bir de daha önce de söyledim, bir kesim fırsat verirse biz daha iyi şekilde eleştiririz(çözümü de sunarak) ama o fırsatı tanımıyorlar...

Vize konusu Avrupa'nın bir vaadiydi, üçkağıt yaptılar sonucunu hep beraber göreceğiz zamanla...

Hep beraber kaliteyi yükselteceğiz, küfür etmeden tartışmayı öğreneceğiz. Bu zamanla çocuklarımıza ve topluma yansıyacak.
Bilmemek değil öğrenmemk ayıp. Bak yukarıda ki konuşmalardan bir kitap ismi not aldım, ilk fırsatta okuyacağım mesela.

Normalde çok fazla yazmam genelde bu güzel forumda okumayı tercih ediyorum ama insanı artık çığrından çıkarıyosunuz..

Japonlarda hata yapıyor ama hataları cana mal olduğunda tv ye çıkıp gülümsemek yerine intihar etmeyi tercih ediyorlar. Bknz: JAL 123 uçak kazası.

Vizesiz avrupa vs demişsin ama 4 liraya yakın döviz kurlarıyla yurt dışında bir şişe su aldığın zaman daha iyi anlarsın Tl nin değer kaybetmesi ne demek. Ülkenin dış borcunu hesaba bile katmıyorum.

Tribün tribün tribün. Yapmayın kardeşim. ***** iktidar pozitif işler yapsında bizde alkışlayalım destekleyelim. Ama sen açıklayabilir misin benim milyonlarca vatandaşım açken başka milletleri beslemeyi ? Yada binlerce vatan evladı hayatını kaybederken tv ye çıkıp açılışa katılmayı vs...

En çokta neye hastayım biliyomusun? Sizin Allahınız var bizim yok ya hani ! Siz müslümansınız biz değiliz ya hani !

Ankebut suresi 64 tede dediği gibi; "Muhakkak ki ahiret yurdu, elbette o gerçek hayattır. Keşke bilselerdi."

İşte hesap günü geldiğinde Allahın adeleti hepimizin üzerine olacak. Hadi hayırlı akşamlar.

M3CSL
30-11-2016, 19:42
Bunu da eklemek lazım dimi

http://i.radikal.com.tr/620x332/2015/10/01/fft107_mf5963460.Jpeg
Tamam Ataturk medeni okumus kendini gelistirmis bir insamda oldugu gibi uydurulmus dinin ulkeye zarar verdiginden bahsediyor zaten.
Dediklerin aynen cikmis ulkenin algisinda buyuk kisim din ile alakasi olmadigi yonunde

:)
Bence hakkatten ogrenilmis caresizlik sendromu iyi arastirilmali,toplumlara komplex nasil yerlestiriliyor vallahi tez konusu,bizim toplumun en buyuk 2 ozelligi bilginin kaynagini sorgulamamasi atalardan gelen herseye inanmasi,digeride muhtesem komplekslerimiz. Cogunluk birbirini neden cekemez olur kiskanc olur,aslinda ozguvenimiz olmadigi birseyi kendimiz basaramadigimiz icin..

M. Kemal Atatürk kaç senesinde bunları söyledi? Ülke o zaman ne haldeydi? Bu sözleri ne niyetle söyledi ? Biraz bunlardan da bahsetsen nasıl olur? Böyle canının istediği kendine yorumlayabileceğini düşündüğün sözleri başka forumlardan apartmak kolay.
Evet kaynagini bilmiyorum tarihini ama okudugum kitaplardan o donemdeki dusunce akimlarindan o goruste olmasi sasirtici degil.
Ama simdi yaptigin gibi kisi odakli bakp ideoloji odakli olmadiginiz icin dogruya dogru yanlisa yanlis diyip ortadan bakmasi zor oluyor.
Bir kisi yada ideoloji tamamen dogru yada yanlis olamaz,icinde dogrulari ve yanlislari barindirir.ama on yargilarimiz buna izin vermedigi icin beyinde ona gore tarafli bakiyor..

Cihan-DMC
30-11-2016, 20:00
Dunyada sayılı öğrenci yurdumuz niye yok? Yeterince para etmiyor heralde. Çıkıp açıklama yapmasın şimdi fakir öğrencinin fıtratında var bu diye.

Yarbay
30-11-2016, 21:01

Abicim soyle diyim eftrafimda AKP ye oy verdigini bildiklerimin yuzde 90i ya sayesinde is sahibi olmus sokakta issizken uni vs okumamis birseye sap olamamisken belediyeye girmis isci, polis vs olmus takdir ediyor.

Ya sanayide sirket sahibi aman aman akp ye oy verelim bak secimlerde bir zayif oy aldi pkk yenden turedi dolar uctu vs derdinde.

Yada o yasa bu yol ile cikari pesinde.ya bunlara cemaat feto vs gibi kaynaklarca bag baglamis insanlar bile su an dusman terrorist oldu ozetle emin ol bugun AKP AKP diyenler var ise genelde cikari yuzunden destekliyor.

Ha birse huloogglar , **** olamam diyen cahil zihniyet var onlar burda konussa yazsa nolurrr yazmasa.

ibozum
30-11-2016, 21:17

Yanlışa yanlış demek zor geldiği için yazmıyor olsalar gerek.. Nasıl bir bakış açısı oluştuysa adamlar ne dese inanıyorlar.. Artık sapkın boyutuna gelmiş kula kulluk eder hale gelmişler.. Zaten öyleki peygamber ilan ediyorlar..

Tecavüz yasası da çıkarsalar, verginin vergisini de alsalar fark etmez, onlar yapıyorsa doğrudur.. Ancak bu kadar yalan ,dolan, hıyanet içinde yaşananların, onca verilen şehitlerin günahları bunların borcuna..

Artık bir umut yok.. Yaşayıp hep birlikte bu b.ok çukuruda batışımızı izliyoruz..

erdalss
30-11-2016, 21:17
Benim anlamadığım azınlık kısım biz olmuyormuyuz ? Yüzde 50 yi alan akp yandaşları, diğer parçalar biz oluyoruz, parça parça. Neyin korkusu neyin çaresizliği arkadaş bu fikrini bile savunamıyorsun, aile içinde misafirlikte konuşuyorsun. Adammı kesiyoruz ? Platform burada. yazsanıza arkadaşım

gemsazr9
30-11-2016, 21:20
2004 yılında babamın ameliyat olması gerekiyordu ., bağkur prim borcu olduğu için ameliyat masraflarını devlet karşılamadı . üniversite hastanesinde ameliyat oldu ve cebimizden ödedik ameliyat parasını . yıl 2016 hastaneye bir suriyeli kadın geldi , eğer avrupa ülkelerine sığınmış olsaydı 3000 eoro tutacak işlemleri hiç para vermeden halletti, ayrıca anlaşma problemi nedeniyle 2-3 hastanın rahat vaktini almıştır . bizim sucumuz ne idi?

imprezaWRC
30-11-2016, 21:35

İmam Hatipli bildiğim kadarıyla Arapça bilir konuşur, var mı öyle meziyetleri, hadi onu geçtim, kitap okumuşlukları var mı? İmam Hatip'lerde zemin mekaniği falan anlatılıyor da bizim mi haberimiz yok.
Öyle bir yazmışın ki sanki üst yapıları alt yapıları evden getirdiler. Finansör olarak koskoca ülkeyi ve bizleri gösterdiler. Durduk yere araç geçiş garantisi verdiler, çünkü bu işler böyle yapılıyor değil mi?
Pamukova Bilecik hattını Çinli İmam Hatipler yaptı değil mi? Gebze hattını İtalyan İmam Hatipliler yapıyor. Rayları ve kataner hattını İspanyol İmam Hatipliler yapıp bize gönderiyor. Çünkü bizim İmam Hatipliler üretim yapan yerleri kapattı.
Hatırlatırım YHT tren kazalarını, öyle İmam Hatiplilere böyle kondüktörler değil mi?

Sen çocuklarını nerede okutuyorsun veya okutacaksın, köşedeki imam hatiple görüştün mü? Baktın mı müfredat senin için uygun mu?

Eskiden vergi ödediğin yapılmayanlara ek birde GSS gibi zeka ürünü şeyler icat ettiler sağolsunlar. Senden benden alınan vergiler nereye gidiyor belli değil. Zam yapılıyor güncelleme diyerek aklımız ile dalga geçiyorlar sonrada yerliye teşvik ettik diye yine dalga geçip bilmem kaç milyar TL beklentimiz var diyorlar.

Avrupa Vize konusunda zaten dalga geçecekti ama sen en baştan sanki sonucu olumlu olacakmış gibi büyük bir sevinçle haberi paylaşmıştın.

48 saat içinde yapılan kara delik bizde 6 aydan önce zaten düzelmezdi o ayrı (çökerken can kaybı olmadı, tamir edildi ama denilene göre 1 hafta sonra yeniden çöktü ama çökme dedikleri de 7cm) ama senin bunu Adana'daki yurtta kullanılan çatı ve iç dekorasyon (çıradan hallice malzeme) malzemelerinin hızla tutuşması sonucu oluşan kayıplar ile karşılaştırma cürettinde bulunmuş olman sonrada benim samimiyetimi kendi samimiyetsizliğine bağlamış olman gerçekten çok vahim.
Neyle neyi karşılaştırdın farkındasın değil mi, değilsen de vakit kaybetmeden muayene ücreti almayacağını düşündüğün bir doktora gözük.

imprezaWRC
30-11-2016, 21:50
Harezmi zaten İmam Hatip mezunuydu değil mi? Ne güzel lafları seçip algı yönetimi uygulamaya çalışıyorsun. Sana kimse müslümandan bilim adamı olmaz demedi. Sen herşeyi hepten birbirine doladın. Adam gidip kendini bilime adamış, faydalı eserler çıkarmaya çalışmış.

imprezaWRC
30-11-2016, 22:08
Oooov evin önünde 2-3 otomobil israf, ama bu değil dimi?

https://pbs.twimg.com/media/CyfkmfUWQAAvCn0.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CyfkmfUWQAAvCn0.jpg

Octane
30-11-2016, 22:23
Ben apolitik bir adamım. Ama bizim oralarda g.te g.t derler.

Ülkenin çoğunluğunun seçtiği, istediği bir yönetim var. Ben şahsen bunu şimdi muhalefet olan diğer partilere bağlıyorum.

Ben namazımı kılarım, orucumu tutarım, kurbanımı keserim, kul hakkı yemem, zekat verir hayır işlerim. Ama akpnin yaptıklarını doğru bulmuyorum.

Bunlar benim yönetime hüloğğ diye bağırmamı gerektirmez. Akpliler dışındaki insanları din düşmanı diye ayrıştırmadığınız zaman bizi dinleyip hak vereceksiniz.

Ben chpli de değilim. Hiç bir zaman oy vermedim. Ayrıca bu yapılanları chp yapsa yine eleştirirdim. Onların da yanlışları var, keza eleştiriyorum.

Ben bu şekilde kendi kendine bir adamken, bu ülkede iki üniversite okumuş, açıköğretim hala okuyan, şu anda mba masterı yapan, mekanik hakkında oldukça bilgili, anadilim gibi ingilizce, çat pat rusça ve japonca bilen bir mühendisim. Üstüne c++ ve visual basic bilirim.

Ama iş başvurularında bana bunların hepsi es geçilip 'referansın kim' deniyor. Önceden çalıştığım yerleri sayıyorum, hayır o değil, kimi tanıyorsun deniyor.

Ülkemizin benim gibi nice mühendisleri varken bizi çalıştırmayıp elin japonuna domaldık. Kamyonla para veriyoruz hepimiz.

Dolar euro uçtu gitti. Bu bizim hepimizi etkiliyor. Çünkü hiç bir şey üretmeyip tohuma kadar her şeyi dışarıdan alıyoruz. Çünkü üretecek benim gibi kişilerin 'referansı' yok.

İşsiz kaldığımız gibi 25 yaşından sonra borç üstüne borç biniyor.

Bunlar doğru şeyler mi?

Ülkece sağını solunu akpsini chpsini bir kenara bırakıp vatanını sevenler ve vatan hainleri olarak, ve sadece bu şekilde ayrımcılık yapmamız gerekmiyor mu?

Bir düşünün ya. Nolur artık biraz düşünün.

Yigit-Y
30-11-2016, 22:24
Oooov evin önünde 2-3 otomobil israf, ama bu değil dimi?

https://pbs.twimg.com/media/CyfkmfUWQAAvCn0.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CyfkmfUWQAAvCn0.jpg

bu bina tecavüzleri hırsızlıkları yolsuzlukları ortadan kaldıracak mı :D

ölen kız çocuklarına yurt yapamayan devletin kaymakamı süleymancıların yurduna yazdırın demiş

sonuç ihmaller zinciri ve ***** sonuç

Allah bu cemaat ve dini kullanarak insanların duygularını sömürenlerin tez zamanda ocaklarını yakar inşallah...

bason
30-11-2016, 22:27
bu bina tecavüzleri hırsızlıkları yolsuzlukları ortadan kaldıracak mı :D

ölen kız çocuklarına yurt yapamayan devletin kaymakamı süleymancıların yurduna yazdırın demiş

sonuç ihmaller zinciri ve ***** sonuç

Allah bu cemaat ve dini kullanarak insanların duygularını sömürenlerin tez zamanda ocaklarını yakar inşallah...

Din Dünya üzerinde ki en büyük uyuşturucudur demişti bir arkadaşım o zaman idrak edememiştim... Belki ağır bir hitam ancak buna bende inanmaya başladım... Din adı altında neler dönüyor neler...

imprezaWRC
30-11-2016, 22:30
Bak bu da düşündürücü, illere bakarsanız hepsi silme AKP çıkarmıştı.
Ters birşey olduğunda da muhtemelen rüyalarında Cleveland'ı görüp oraya topuklarlar.

https://pbs.twimg.com/media/CyacCCpWgAQFItn.jpg:large

KÖROĞLU
30-11-2016, 22:45
ben konuya havadan giriş yapayım;

benimsediğin, savunmak istediğin fikri kime karşı savunucaksın ? karşındaki insan nato kafa nato mermer olduktan sonra, senin yazdığın 100 cümlelik yazının 2 cümlesinin cımbızla çekip ona cevap verip onun üstünden yürüdükten sonra kime karşı neyin direnişinde bulunayım ben ?

Doğru bildiğini söylemekten "aman kimse anlamaz diye çekinmemek lazım" bakarsın senin benim yazdığımda bir kişi etkilenir sorgular (bize göre) doğru olanı bulur.

Cevabı şu;
Aslında böyle ayrıştırmak doğru değil ama benim yanımdaki "hariç" den sonra burada bir çok isim var.
Fakat kimisi ticari kaygı ile, kimisi makarnacı denilir diye, kimisi fikrim belli olur dışlanırım diye yazmıyor/yazamıyor.
Bana özel mesajlar geliyor(site yönetimi girip bakabilir), Abi arkandayız yazmaya devam et lütfen diye...

Hep yazıyorum tekrar yazayım, bakın burda baskılanan ve yazamayan kişiler başka bir yerde(evde x yerde misafirlikte) acısını çıkarıyor.
Kendi düşüncesine etrafındaki eşini dostunu rahatlıkla katıyor. Sonra ne mi oluyor bir dahaki seçim neden %70 alındı sorularına sebep olunmuş olunuyor.

Cevap hakkı doğduğu için yazıyorum çünkü çok radikal savunuyorsun, en az 5 farklı konuda sağlam argümanlar ile ben dahil birçok kişi net bir şekilde paylaşımlarını çürüten savlar ortaya sürdük ama fikrini değiştiremedik. Bu şekilde düşündüğün için saygısızlık edecek değilim ama yanıldığına çok çok eminim.

Post'una gelirsek.

Ayrıştırmaktan dem vurmuşsun fakat ben birey olarak bunu söylediğimde kimseyi ayrıştırma gücüne sahip değilim.
Fakat başbakan sıfatına haiz bir kişinin % 50 yi zor tutuyoruz demesi apaçık bir ayrıştırmadır.
Link: Başbakan: Yuzde 50’yi evinde zor tutuyorum - Son Dakika Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/basbakan-yuzde-50-yi-evinde-zor-tutuyorum-23429709)
video: BAŞBAKAN_%50 yi zor tutuyoruz - YouTube (https://youtu.be/V1ohZ1egIOc)

Ben kendimi net ifade ediyorum / etmeye çalışıyorum çünkü dimdik ve kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan ayakta durabiliyorum.
Çünkü kimseden bir ticari beklentim yok, kendi emeğimle koluma taktığım bir bilezik var onun sayesinde kazanıp harcıyorum. Hamd olsun.
Konuşmadan kapalı kapılar ardında durarak mı faydalı olacağız ? Ben gayet saygılı yorum yaptığımı düşünüyorum ?
Sana arkandayız yazana kadar ilgili arkadaşlar keşke özgüven sahibi olup şuraya da 2 kelam yazsalar belki biz yanlış biliyoruzdur da bakış açımız değişir.
Kaldı ki en fazla ban yersin. Ben forumun adminiyle de tartıştım atıştım, siyasi fikrimi de yazdım hala ban yemedim mesela. Hepsi mi benimle aynı yönde düşünüyor ? Hiç sanmıyorum.

Bura da konuşamayan çıkar sebebi ile evde / x yerde konuşan arkadaşlar sebebiyle oyların arttığına dair bir Sav'ın var ben ona hiç katılmıyorum.
Savunduğun fikri özgürce anlatamadıktan sonra savunmanın ne alemi var ? Bu sebepten ötürü yıllar önce polislikten elendim ben.
2. Sınıf emniyet amiri açılım ile ilgili ne düşünüyorsun dedi. Kısaca gereksiz dedim ve elendim. Çok ta iyi oldu.

Son cümlende yazdığın hor görme vs gibi durumları ben yapmamaya özen gösteriyorum. Çünkü kendime saygısızlık edilmesini istemem ben saygısızlık etmem/etmiyorum.

Ama usd/tl 3.40 olunca kalkıp birisi dolar artmıyor TL ucuzluyor bu yüzden ülkede yaşamak kolaylaşıyor yazıyor ise bununla dalga geçerim.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekiyor. Yeri geliyor şurada 1 üyenin yazdığı mesajı özümsemek için sayfalar dolusu araştırma yapıyorum ben.

Ama kullanıcı adı "alayına one minute" olan bir varlık kalkıp 12 gencecik insanın yanarak / boğularak öldüğü bir olaya kilitli yangın kapısı açık olsaydı bu sefer neden tecavüz ettiler derdiniz diyecek sığ'lıkta yorumda bulunuyorsa kusura bakma bu insanın benimle aynı dünyada nefesi tüketmesi bile bana ağır gelir.

Bu iki örnek maalesef bu evde zorla duran %50 den bir kısım.

Yani bir doğrun var ama senin doğrun bana göre eğri çokça örnek verebilirim bu şekilde.

Herkes aynı düşünecek diye bir şey yok ama siyaha siyah demek lazım bazen.

Anıl E.
30-11-2016, 22:55
Siz cevap verdikçe hoşuna gidiyor,özel mesaj yoluyla "arkandayız abi"diyenlerle beraber kıs kıs gülüyorlar . Belki de il ve ilçe başkanlıklarından para geliyor bu yapılan savunmalara hitaben :).

Kendisi beni sevmiyor,ben herhangi bir duygu beslemiyorum ama haz etmediğim ortada. Ben muhattap olmayı bıraktım kendim sinirleniyorum adam keyfini sürüyor siz de cevap vermeyin . Karşınızda ki adam bilgili olsa amenna ,ama siz kendinizi yorup gayet mantıklı konuştuğunuz halde o adam sokaktaki bilgisiz,ilkokul mezunu tarzında herkesin verdiği cevap şeklini veriyorsa(hastane ,3.köprü,havaalanı vs) kendinizi boşa hırpalıyorsunuz demektir.

KÖROĞLU
30-11-2016, 22:58
Siz cevap verdikçe hoşuna gidiyor,özel mesaj yoluyla "arkandayız abi"diyenlerle beraber kıs kıs gülüyorlar . Belki de il ve ilçe başkanlıklarından para geliyor bu yapılan savunmalara hitaben :).

Kendisi beni sevmiyor,ben herhangi bir duygu beslemiyorum ama haz etmediğim ortada. Ben muhattap olmayı bıraktım kendim sinirleniyorum adam keyfini sürüyor siz de cevap vermeyin . Karşınızda ki adam bilgili olsa amenna ,ama siz kendinizi yorup gayet mantıklı konuştuğunuz halde o adam sokaktaki bilgisiz,ilkokul mezunu tarzında herkesin verdiği cevap şeklini veriyorsa(hastane ,3.köprü,havaalanı vs) kendinizi boşa hırpalıyorsunuz demektir.

Naçizane ben kimsenin şahsına yazmıyorum. Sadece cevap hakkı doğuyor fikrimi savunuyorum. Ama daha önce de dedim ya bakarsın bir kişi okur da ya adam yazmış o kadar, neresinden sallamış der de araştırır görmesi gerekeni görür :) Biliyorum boş kanca ile balık tutmak gibi ama imkansız değil.

Benzer düşünen arkadaşlara da söz hakkı düşüyor keşke biri de çıkıp yazsa yanlış yazdın doğrusu şu diye ama yok. Öm ile devam :)

turbo&quattro
30-11-2016, 23:25
Cocuklararasi motor sampiyonasi sampiyonundan mesaj var

http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/F14D3A0B-9BE1-4C1B-987B-E5E4F26C9CBB_zps65ytd8pg.png (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/F14D3A0B-9BE1-4C1B-987B-E5E4F26C9CBB_zps65ytd8pg.png.html)

Dean's
30-11-2016, 23:54
Ya yazmayım yazmayım diyorum. Kusura bakma ama gelmişsin 35 yaşına hala bir şey bildiğin yok. Kimse sana müslüman dan bilim adamı olmaz demedi cımbızla kelime çekiyorsun.Cevap verdiğini zannediyor seviniyorsun. Bu arada müslüman bilim adamları 14. ve 15. yüzyıldan sonra bir şey yapmayı bıraktı.Arada nadir olarak bir kaç tez yayınlayan bir şeyler yapan var.Müslümanım diyorsun ya hani. Kaç kere Kuran-ı Kerimi açıp okudun? Pardon size göre müslümanlık alnını secdeye değdirmek. Cumadan çıkıp adam yakmak değil mi? Kafa kesmek? Dinince haram olan şeyleri savunmaya utanmıyor musun sen?(Hırsızlığı , tecavüzü , faizi vs vs.)Siz ancak müslümanlığı af edersiniz de eli sikin de gezen 4 tane karı alan kafa kesen kendisi yapınca mekruh , günahı olmayan başkaları yapınca günah , haram , dinsin diyen para ve seks bağımlısı insanlarsınız. Siz hiç bir zaman gerçekleri kabul etmeyerek. Aydınlık yolunda olan insanlara *** sürmeye devam ederek. Tarihimizi , vatanımızı kirletmeye devam edeceksiniz. Elhamdülillah müslümanım dini başkalarından öğrenerek değil kendim açıp okuyarak öğrendim.
Osmanlıcılık oynuyorsunuz anca. Osmanlı tarihine dair ne biliyorsun? Bildiklerini söyleyeyim. Dünya gücü , Fatih Sultan Mehmet Han vs vs. Hangi iç isyanı biliyorsun? Hangi antlaşmayı biliyorsun? Hangi deniz seferini biliyorsun? Kafes usulünü biliyor musun?Bizi geriye sürükleyen ekber ve erşat kanununu biliyor musun? Tarhimi de kulaktan duyma şeylerle değil araştırarak öğrendim.
Hastane yaptı mı ? Evet yaptı. Hava limanı yaptı mı? Evet yaptı. Yol yaptı mı ? Evet yaptı. Yakında yola ekmek banarsın. Ama kim yaptı? Sizin tabirinizle elin gavuru yaptı. Peki kimin parasıyla yapıldı? Bizim , benim , senin , onun parasıyla yapıldı. Vergiler alınıyor , peki bu vergiler nereye gidiyor biliyor musun? Buna da cevap verir misin? Ülkeye yatırım yok farkın da mısın? Sen hastane de konforlu yatakların ile övünmeye devam et. AB yi kıskandırmaya devam et. AB de neler oluyor senin bunlardan haberin var mı? Adam uzaya çıkıyor. İnsanlık adına araştırmalar , tezler , makaleler yayınlıyor. Biz onları kıskanmayız neden çünkü bizim köprümüz var. Bilimde gözümüz yok bizim. Bu ülkenin mühendislik fakültesine de ilahiyat fakültesine de her şeye ihtiyacı var ama sizin gibi tarafsız düşünemeyen. Kafasının içi örümcek ağı ile kaplanmış. Işıktan korkan insanlara ihtiyacı yoktur. Herhangi bir partiyi tutmuyorum. Allah ile arama hiç bir kulu sokmuyorum. Herkesi tarafsız eleştiriyorum. Hastane , köprü , hava limanı tabi ki de ihtiyaç yaptıkları için kızmıyorum ve tebrik ediyorum. Sadece ülkenin ekonomik durumunu eleştiriyorum. Eleştirilerimi ve düşüncelerimi de tek bir şahısa bağlamıyorum. Herkesin hataları olabilir. İktidar da hatalı. Muhalefette hatalı. Ve kimseye körü körüne bağlanmıyorum.

ufuksaracci
01-12-2016, 00:17
Yaş 19 ama helal olsun, altına imzamı atarım yazdıklarının. :bravo:

Kullanıcı
01-12-2016, 00:21
6 milyon 639 milyar BİNA öh anna, bu bildiğin müsriflik olmuyor mu? diyanet işleri başkanı dinimizi tam tekmil biliyor mu acaba

Öte yandan dolar bozma kampanyalarına katılanlar bir işe yaradıkları sanıyor ama nafile

Cihan-DMC
01-12-2016, 00:24
İnsan yanlış bir şeyi savunmaya utanır, çekinir. Doğru olduğuna inandığı şeyi savunamıyorsa eğer bu sadece KORKAKLIKTIR. Özelden destekçilerine bu sözüm. Evo34

cabrioleter
01-12-2016, 00:52
https://forum.donanimhaber.com/m_122188677/tm.htm

merhaba güzel ülkemin en güzel uyuyan insanları size de merhaba..

cabrioleter
01-12-2016, 00:55

Kullanıcı
01-12-2016, 01:05
Reis artık avrupa'yı, süriye'yi bıraktı artık doğaya ayar veriyor.

http://i.hizliresim.com/vXEXa4.jpg (http://hizliresim.com/vXEXa4)

Dean's
01-12-2016, 01:47

Bu gidişle kriz sadece bize vuracak. Devlet ve Suriye vatandaşına bir şey olmaz. Bizim vergilerin yeri belli oldu benim suriyeli kardeşim çatur çutur yiyor. Verdiğim vergileri.

Maxiboost
01-12-2016, 05:50
Cocuklararasi motor sampiyonasi sampiyonundan mesaj var

http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/F14D3A0B-9BE1-4C1B-987B-E5E4F26C9CBB_zps65ytd8pg.png (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/F14D3A0B-9BE1-4C1B-987B-E5E4F26C9CBB_zps65ytd8pg.png.html)

Tavan yapmasini niye beklemis acaba?

G.U.Z.
01-12-2016, 07:04
Alkol ve sigaraya ötv zammı gelmiş, kriz mii yok canım hökümet sağlığımızı düşünüyo sadece

KÖROĞLU
01-12-2016, 07:15
Alkol ve sigaraya ötv zammı gelmiş, kriz mii yok canım hökümet sağlığımızı düşünüyo sadece

İkisini de tüketmiyorum ama bu oranlar fahiş. %65 Vergi oranı mı olur arkadaş.

Tütün ürünlerine de %27 zam gelmiş, kaçakçılara gün doğdu.

Yakında alkol/sigara bayiden değil vergi dairesinden alınacak, dekont eşliğinde sanırım.

Haber linki:

http://www.ntv.com.tr/ekonomi/alkol-ve-sigaraya-otvzammi,HreF_VOrVEOKI-5a4B1jrg?_ref=infinite

DOHC
01-12-2016, 07:22
İkisini de tüketmiyorum ama bu oranlar fahiş. %65 Vergi oranı mı olur arkadaş.

Tütün ürünlerine de %27 zam gelmiş, kaçakçılara gün doğdu.

Yakında alkol/sigara bayiden değil vergi dairesinden alınacak, dekont eşliğinde sanırım.

Haber linki:

http://www.ntv.com.tr/ekonomi/alkol-ve-sigaraya-otvzammi,HreF_VOrVEOKI-5a4B1jrg?_ref=infinite

Hükümet alkole karşı ama ben 1 duble içsem kendisi karşımda 2 duble içiyor :).

Ewren
01-12-2016, 07:39
Alkol haram. Peki alkolden alınan vergi haram değil mi? :)

Anu
01-12-2016, 07:48

Lan ben mühendisim ama asgari alıyorum köpek gibi çalışıp.

Anıl E.
01-12-2016, 07:50
Suriyeli insanlara ak arkadaşlarımız yardım etse daha faydalı değil mi ? Nasıl olsa rahatsız değiller hiçbir şeyden. Her ay maaşlarından belli bir kesim yapılsa suriyeliler için. Benim o ptt de yaşlı gariban türk teyzem oturmuş bunların arkasından sıra bekliyor. Türk olmak ne kadar suç bu ülkede.

Alkol ve sigaraya da zam . Ekonomik kriz yok ya hastaneyle havaalanı yapcaz aq

dorukky
01-12-2016, 07:58
Köylere dönecen başka çare yok tv izlemicen elektrik kullanmıcan 2 tane inek alcan yaşıyacan gidecen.Pahalılığı ayrı dert vergisi ayrıdert trafiği dert.3. köprü olmasa 1 dakka durulmaz bu şehirde.

mayday
01-12-2016, 07:59
Ya yazmayım yazmayım diyorum. Kusura bakma ama gelmişsin 35 yaşına hala bir şey bildiğin yok. Kimse sana müslüman dan bilim adamı olmaz demedi cımbızla kelime çekiyorsun.Cevap verdiğini zannediyor seviniyorsun. Bu arada müslüman bilim adamları 14. ve 15. yüzyıldan sonra bir şey yapmayı bıraktı.Arada nadir olarak bir kaç tez yayınlayan bir şeyler yapan var.Müslümanım diyorsun ya hani. Kaç kere Kuran-ı Kerimi açıp okudun? Pardon size göre müslümanlık alnını secdeye değdirmek. Cumadan çıkıp adam yakmak değil mi? Kafa kesmek? Dinince haram olan şeyleri savunmaya utanmıyor musun sen?(Hırsızlığı , tecavüzü , faizi vs vs.)Siz ancak müslümanlığı af edersiniz de eli sikin de gezen 4 tane karı alan kafa kesen kendisi yapınca mekruh , günahı olmayan başkaları yapınca günah , haram , dinsin diyen para ve seks bağımlısı insanlarsınız. Siz hiç bir zaman gerçekleri kabul etmeyerek. Aydınlık yolunda olan insanlara *** sürmeye devam ederek. Tarihimizi , vatanımızı kirletmeye devam edeceksiniz. Elhamdülillah müslümanım dini başkalarından öğrenerek değil kendim açıp okuyarak öğrendim.
Osmanlıcılık oynuyorsunuz anca. Osmanlı tarihine dair ne biliyorsun? Bildiklerini söyleyeyim. Dünya gücü , Fatih Sultan Mehmet Han vs vs. Hangi iç isyanı biliyorsun? Hangi antlaşmayı biliyorsun? Hangi deniz seferini biliyorsun? Kafes usulünü biliyor musun?Bizi geriye sürükleyen ekber ve erşat kanununu biliyor musun? Tarhimi de kulaktan duyma şeylerle değil araştırarak öğrendim.
Hastane yaptı mı ? Evet yaptı. Hava limanı yaptı mı? Evet yaptı. Yol yaptı mı ? Evet yaptı. Yakında yola ekmek banarsın. Ama kim yaptı? Sizin tabirinizle elin gavuru yaptı. Peki kimin parasıyla yapıldı? Bizim , benim , senin , onun parasıyla yapıldı. Vergiler alınıyor , peki bu vergiler nereye gidiyor biliyor musun? Buna da cevap verir misin? Ülkeye yatırım yok farkın da mısın? Sen hastane de konforlu yatakların ile övünmeye devam et. AB yi kıskandırmaya devam et. AB de neler oluyor senin bunlardan haberin var mı? Adam uzaya çıkıyor. İnsanlık adına araştırmalar , tezler , makaleler yayınlıyor. Biz onları kıskanmayız neden çünkü bizim köprümüz var. Bilimde gözümüz yok bizim. Bu ülkenin mühendislik fakültesine de ilahiyat fakültesine de her şeye ihtiyacı var ama sizin gibi tarafsız düşünemeyen. Kafasının içi örümcek ağı ile kaplanmış. Işıktan korkan insanlara ihtiyacı yoktur. Herhangi bir partiyi tutmuyorum. Allah ile arama hiç bir kulu sokmuyorum. Herkesi tarafsız eleştiriyorum. Hastane , köprü , hava limanı tabi ki de ihtiyaç yaptıkları için kızmıyorum ve tebrik ediyorum. Sadece ülkenin ekonomik durumunu eleştiriyorum. Eleştirilerimi ve düşüncelerimi de tek bir şahısa bağlamıyorum. Herkesin hataları olabilir. İktidar da hatalı. Muhalefette hatalı. Ve kimseye körü körüne bağlanmıyorum.

Dean's kardeşim "akıl yaşta değil baştadır" sözünün en güzel örneği olabilir.

MetalliHead
01-12-2016, 08:26
Köylere dönecen başka çare yok tv izlemicen elektrik kullanmıcan 2 tane inek alcan yaşıyacan gidecen.Pahalılığı ayrı dert vergisi ayrıdert trafiği dert.3. köprü olmasa 1 dakka durulmaz bu şehirde.

Çiftçilik ve hayvancılık olayı malesef bitti. Köyde hala tarım yapmaya çalışan akrabam var ,o senenin masrafını amorti ettiklerinde seviniyorlar.

semavi
01-12-2016, 08:30
nalakasıvarya! Ne krizi...

Evo34
01-12-2016, 08:48
Evo34 Bana kimse İslam'ı öğretmedi, ben açtım okudum hatta diğer dinleri de okudum . Tarihte olmuş evet haklısın, bana 1400 yılından sonra İslam aleminin dünyaya kattığı bir şey söyleyebilir misin ?

Hristiyanlar haçlı seferleriyle, kliselerle ve cadı avıyla uğraşırken senin dediğin gibi müslüman aleminden bilimin her dalından bilim insanı çıkıyordu ve evet dediğin gibi bunların çoğu dini eğitim alıyordu .

Sonra ne oldu kum saati gibi her şey tam tersine döndü.

Sen benim yazdıklarımdan sadece bunları çıkarıyorsun, kasıtlı da çıkarıyorsun çünkü diğerlerine verecek cevabın yok .

Sen ciddi misin? Kim dini eğitim almış? İmam hatipte okuyan göremedim ben listede? Safi 20.YY isimlerini ele alırsak; çoğu ABD'de İngiltere'de vs. eğitim almış insanlar. Kaldı ki hiç kimse Müslüman bilim adamı olmaz demiyor. Bu eğitimle Müslüman bilim adamı olmaz.
Eskiden adı imam hatip değildi tabi.
Herşeyden önce;
Hemen herkes memleketin temel sorununun eğitimsizlik olduğunu biliyor.
Aslına bakarsanız tam tersi, cehaletin bu kadarı ancak eğitimle mümkün demekki.
Eğitim yolu ile insani bir sağduyu, refleks olan feraset denilen şey eğitimle yok edilince geriye canavarlar çıkıyor.
Eskiden alınan eğitim insanlık yararı için kullanılırken, günümüzde cinlik, fırsatçılık için kullanılıyor...

Ben kendimi net ifade ediyorum / etmeye çalışıyorum çünkü dimdik ve kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan ayakta durabiliyorum.
Çünkü kimseden bir ticari beklentim yok, kendi emeğimle koluma taktığım bir bilezik var onun sayesinde kazanıp harcıyorum. Hamd olsun.
Konuşmadan kapalı kapılar ardında durarak mı faydalı olacağız ? Ben gayet saygılı yorum yaptığımı düşünüyorum ?
Sana arkandayız yazana kadar ilgili arkadaşlar keşke özgüven sahibi olup şuraya da 2 kelam yazsalar belki biz yanlış biliyoruzdur da bakış açımız değişir.
Kaldı ki en fazla ban yersin. Ben forumun adminiyle de tartıştım atıştım, siyasi fikrimi de yazdım hala ban yemedim mesela. Hepsi mi benimle aynı yönde düşünüyor ? Hiç sanmıyorum.

Bura da konuşamayan çıkar sebebi ile evde / x yerde konuşan arkadaşlar sebebiyle oyların arttığına dair bir Sav'ın var ben ona hiç katılmıyorum.
Savunduğun fikri özgürce anlatamadıktan sonra savunmanın ne alemi var ? Bu sebepten ötürü yıllar önce polislikten elendim ben.
2. Sınıf emniyet amiri açılım ile ilgili ne düşünüyorsun dedi. Kısaca gereksiz dedim ve elendim. Çok ta iyi oldu.

Son cümlende yazdığın hor görme vs gibi durumları ben yapmamaya özen gösteriyorum. Çünkü kendime saygısızlık edilmesini istemem ben saygısızlık etmem/etmiyorum.

Ama usd/tl 3.40 olunca kalkıp birisi dolar artmıyor TL ucuzluyor bu yüzden ülkede yaşamak kolaylaşıyor yazıyor ise bununla dalga geçerim.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekiyor. Yeri geliyor şurada 1 üyenin yazdığı mesajı özümsemek için sayfalar dolusu araştırma yapıyorum ben.

Ama kullanıcı adı "alayına one minute" olan bir varlık kalkıp 12 gencecik insanın yanarak / boğularak öldüğü bir olaya kilitli yangın kapısı açık olsaydı bu sefer neden tecavüz ettiler derdiniz diyecek sığ'lıkta yorumda bulunuyorsa kusura bakma bu insanın benimle aynı dünyada nefesi tüketmesi bile bana ağır gelir.

Bu iki örnek maalesef bu evde zorla duran %50 den bir kısım.

Yani bir doğrun var ama senin doğrun bana göre eğri çokça örnek verebilirim bu şekilde.

Herkes aynı düşünecek diye bir şey yok ama siyaha siyah demek lazım bazen.
Tolga, ben seninle gün boyu da yazışırım, herkes senin gibi olsa hiçbir sorun çözümsüz kalmaz emin ol.
Sana çok açık yazdığımı düşünüyorum;

Cevabı şu;

İnsan yanlış bir şeyi savunmaya utanır, çekinir. Doğru olduğuna inandığı şeyi savunamıyorsa eğer bu sadece KORKAKLIKTIR. Özelden destekçilerine bu sözüm. Evo34
tolga, bak tamda bahsettiğim durum budur;
Özeldekiler daha buraya yazmadan eleştirilmeye başlandılar, belkide bir süre sonra eleştiriler küfüre dönüşecek.

Anıl E.
01-12-2016, 08:49
Adam eğitim cahilleri yetiştiriyor dedi ya la .

diğer yazılanlara cevap yok tabii,hakarette içermiyor oysa ki :D

dorukky
01-12-2016, 08:54
evo34 takmıssın imam hatipe kaçtane imam hatip mezunu lisans kazanabiliyo bi bak bakalım %1 sadece.Kaçtanesi lys de barajı geçebiliyo.Tabi üni okumalarınada gerek yok işleri hazır devlet babada 4 5 bin maaşla memur yada imam olurlar.Keser döner sap döner bunuda unutmayın.Kenan evrenden beter olur sonu , bugun canımı verırım liderime diyenler bi zaman sonra ilk gırtlağına yapışan olurlar.

ufuksaracci
01-12-2016, 08:57
Evo34 seni de istikrarlı tavrından dolayı tebrik ediyorum.

Evo34
01-12-2016, 09:02
48 saat içinde yapılan kara delik bizde 6 aydan önce zaten düzelmezdi o ayrı (çökerken can kaybı olmadı, tamir edildi ama denilene göre 1 hafta sonra yeniden çöktü ama çökme dedikleri de 7cm) ama senin bunu Adana'daki yurtta kullanılan çatı ve iç dekorasyon (çıradan hallice malzeme) malzemelerinin hızla tutuşması sonucu oluşan kayıplar ile karşılaştırma cürettinde bulunmuş olman sonrada benim samimiyetimi kendi samimiyetsizliğine bağlamış olman gerçekten çok vahim.
Neyle neyi karşılaştırdın farkındasın değil mi, değilsen de vakit kaybetmeden muayene ücreti almayacağını düşündüğün bir doktora gözük.
Şunu anla lütfen;
İnsan her yerde insan.
Hata her yerde hata.
Her hatayı siyasi bir oluşuma mal edersen, bu kez hatasız olan noktaları görmemeye/önemsememeye/küçük görmeye başlarsın.
Daha da acısı, sadece ve sadece eleştirirsin, neden, çünkü hatayı siyasi görüş ile ilişkilendirdin. Ondan ayrı düşünemiyorsun.
Tamam beşeri olarak siyaset kurumları hatayı yüklenmeli ama teknik olarak gerçekte bu işin böyle olmadığını biliyorsun.
Sonuç olarak, insan lokasyon bağımsız her yerde hata yapabilir. Önemli olan ders çıkarılması...

Anıl E.
01-12-2016, 09:03
https://www.youtube.com/watch?v=2QD4r8KWxr8

Evo34
01-12-2016, 09:17
evo34 takmıssın imam hatipe kaçtane imam hatip mezunu lisans kazanabiliyo bi bak bakalım %1 sadece.Kaçtanesi lys de barajı geçebiliyo.Tabi üni okumalarınada gerek yok işleri hazır devlet babada 4 5 bin maaşla memur yada imam olurlar.Keser döner sap döner bunuda unutmayın.Kenan evrenden beter olur sonu , bugun canımı verırım liderime diyenler bi zaman sonra ilk gırtlağına yapışan olurlar.
15 Temmuz'da gördük. Rahat ol Doruk ;)

Bunu son kez yazacağım;
Bir insanın dini eğitim almış olması, mesleğinin illaki imamlık olması gerektiği anlamına gelmiyor.
Dini eğitim içerisinde her türlü bilim dalı da gayet tabi öğrenilebilir...

Evo34 seni de istikrarlı tavrından dolayı tebrik ediyorum.
Nacizane biraz olsun farkındalık yaratmaya çalışıyorum.
Klasik düşünceden eleştiriden ziyade ki bu kolay olan, neler yapabiliriz buraya gitmeye çalışan biriyim.
Burada birçok kişinin farkında dahi olmadığı olumsuzlukları ilk elden eleştiren biriyim.
Yeri geliyor hakareti küfürü dahi görmemezlikten geliyorum ama başladığımız noktaya göre iyi yol kat ettik.
Hep beraber kaliteyi arttıracağız.

erdalss
01-12-2016, 09:26
%50 lik kısım konuşmak,tartışmak,çözüme ulaşmak, fikir alışverişi yapmak için değilde, sokaklara salınmak için var sanırım. Evo34 abi söylesene arkadaşlara belki seni dinlerler sokağa değilde aramıza katılsınlar..

dorukky
01-12-2016, 09:29
Nedir bu 15 temmuz beni artık rahatsız ediyo 15 temmuzdan sonra 15 temmuzdan önce 15 temmuz gunu 15 temmuz sabahı.Kendi beslediği çeteyle yaşadıkları olaylar beni gram ilgilendirmiyo benim gibi düşünende milyon vardır.Sen git 14 yıl bi gruba bedava imar ver arsa ver yardım yap ,öğrenci yetiştirt himmet diye para toplat bunlara göz yum sonra yok efendim bize darbe yapıyolardı.Kandırıldınız dimi oyuna geldiniz darbe lobisi faiz lobisi dolar lobisi gezi lobisi amariga bizi çekemiyo dimi avrupa bizim buyumemızı istemiyo :D Herşey normal dimi 3 milyon suriyeliye bakmak zorundayız?Maaş vermek zorundayız 1300 1500 çalışmayan suriyeliye bedava üniversitede okutmak zorundayız dimi?Çünki müslümanız.1 köprünün 90 100 lira olması gayet normal doların 3 4 olması çok normal.1 kilo etin 60 70 lira olması dahada normal.1 liraya mal olan benzini 5 e almamız çok normal.Kafayı yedim yicem yani ramak kaldı.

Kahrolsun Amarigaa! - Deep Web 6.Seviye | Facebook (https://www.facebook.com/deepwebalti/videos/573899892821042/?hc_ref=NEWSFEED)

mikelazi
01-12-2016, 09:40
dün cola dökenler
bugün fotokopi dolar yakıyor

Wromm
01-12-2016, 10:05
Öncelikle söyleyeyim hiçbir partinin üyesi destekcisi veya şakşakçısı değilim. Futbol takımı tutar gibi bir partiyi desteklemek yanlışlarını savunmak altında iki sebep vardır biri cahillik ikincisi bu işten fayda, çıkar sağlamak. Kim bu ülke için iyi bir şey yaparsa alkışlar, aksi takdirde eleştiririm. Amam emin olun ki bu toplumu bekleyen en büyük tehlike ekonomik değildir. Bu topraklarda yaşayan insanlar çok krizler çok yokluklar gördü, görüyor ve görecek. Asıl tehlike şu an bu parti bu ülkenin dibine pimi çekilmiş el bombası koyuyor insanları ötekileştiriyor ve bunları aleni olarak meydanlarda dile getiriyor. Arkasına aldığı basın gücü ile de bunu meşrulaştırıyor. Kendisini eleştiren kim olursa olsun onu fetöcü, terorist diye etiketliyor ve %50'im dediği grubun önüne yem olarak atıyor. Körü körüne savunan arkadaşa soruyorum zerre eleştriyi kabul etmeyen bu kibir, bu bencillik, bu ayrımcılık hangi müslümanlıkta geçiyor. Bu durumdan memnun musun yada gelecekten ne kadar ümitlisin ? Yada hiç düşünmüyor musun gün gelip senin aleyhine bir yasa kanun engel çıktığında eleştiri dahi yapamayacağının, yaparsan da işte bu cehape zihniyeti bunlar hep parelellll diye seni ötekileştireceğinin farkındasın değil mi ?

mikelazi
01-12-2016, 10:09
adam açıklama yapmış,gene cımbızlamışsın :) :) :)

Türkiye gibi içinde yaşayan insanların vatandaş olduğu bir yer ile, özerk bir mal olan forumu kıyaslayacak/ yanyana koyacaj kadar cahil olman bir yana;

Anıl E.
01-12-2016, 10:10
https://www.youtube.com/watch?v=M-u3j4KukMA

bason
01-12-2016, 10:14

Türkiye gibi içinde yaşayan insanların vatandaş olduğu bir yer ile, özerk bir mal olan forumu kıyaslayacak/ yanyana koyacaj kadar cahil olman bir yana;

Özel eğitim görüyor onlar. Cımbızlama eğitimi... Ekranlarda da bu böyle, günlük yaşantıda da, forumda da...

KÖROĞLU
01-12-2016, 10:14
15 Temmuz'da gördük. Rahat ol Doruk ;)

Bunu son kez yazacağım;
Bir insanın dini eğitim almış olması, mesleğinin illaki imamlık olması gerektiği anlamına gelmiyor.
Dini eğitim içerisinde her türlü bilim dalı da gayet tabi öğrenilebilir...

Nacizane biraz olsun farkındalık yaratmaya çalışıyorum.
Klasik düşünceden eleştiriden ziyade ki bu kolay olan, neler yapabiliriz buraya gitmeye çalışan biriyim.
Burada birçok kişinin farkında dahi olmadığı olumsuzlukları ilk elden eleştiren biriyim.
Yeri geliyor hakareti küfürü dahi görmemezlikten geliyorum ama başladığımız noktaya göre iyi yol kat ettik.
Hep beraber kaliteyi arttıracağız.

Biraz makul olalım bence. Sen tıp fakültesinden mezun olan adama kalkıp ta geç şu cnc nin başına illa dr luk mu yapacaksın diyor musun ? Demiyorsun.

O zaman kuruluş amacı imam ve hatip yetiştirmek olan bir kuruma öğrenci alıp neden yetiştiriyorsun.

Yada mezun olduktan sonra ne olmasını bekliyorsun ? Evet dini bilgi gerekli din dersi de olmalı ama TR de yaşıyorum diye Müslüman olmam şart mı ?

Ateist bir adamın evladı zorla din dersi mi almalı. Din de zorlama olmaz bunu benden daha iyi biliyorsun.

Hangi mantıkla izahı var neredeyse tüm okulların imam hatip lisesi olmasının.

Bu ülkeye imam ve hatip lazım değil sebebini aşağıda detaylı yazacağım. Fen lisesi, tıp fakültesi, genetik bilimi ,uzay , arge ile ilgili çalışacak üretecek insan yetiştirecek okullar lazım.

Şimdi biraz istatistik konuşalım rakamlar yalan söylemez.
Aşağıda paylaşacağım verilerin tamamı bu link'ten alınmıştır. Dileyen girip doğrular.
İstatistikler (http://www.diyanet.gov.tr/tr/kategori/istatistikler/136)

1. Si ülkedeki cami sayısı:
2005 = 77.777 2015 = 86.762 Artış oranı %12

Ülkede yetişkin 30 Milyon camiye gidebilir erkek old. varsayarsak her 346 kişiye 1 cami düşüyor.
Ortalama Her ilimizde 1071 Adet cami bulunmakta.

2.Si Diy. İşl.. Persone sayısı
2005= 80.299 2015= 117.378 Artış oranı

3.Sü öğrenim durumu.

Total içinde imam hatip mezunu personel sayısı 23.410 kişi %19.9'a tekabül ediyor.

4.Sü

http://i.hizliresim.com/bk5GXb.jpg (http://hizliresim.com/bk5GXb)

Şimdi bu veriler ortadayken bence boşuna tartışıyoruz.

İstihdam etmeyeceğin bir öğrenciyi zorla imam ve hatip te okutuyorsun yazık değil mi o öğrenciye.

Şimdi sorular (cevap gelmese de sorayım) sadece şu fotodaki "yolluk" tutarını açıklar mı bana birisi.

Bir kurum düşünün günlük yolluk gideri 97.029,94 TL sı.

http://i.hizliresim.com/OVqLPn.jpg (http://hizliresim.com/OVqLPn)

Veri diy. işl. başk. kendi sitesinden alınmıştır.

Link: http://www2.diyanet.gov.tr/StratejiGelistirme/Faaliyet/2015%20Yılı%20Faaliyet%20Raporu.pdf

Sf:32

Bilim sanayi be teknoloji bakanlığının 2015 bütçesi.

Bakanlığa 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile toplam 3.025.593.000 TL ödenek tahsis edilmiştir. Yıl içerisinde gerçekleştirilen bütçe işlemleri ile 3.592.922.119 TL olarak gerçekleşen ödeneğin %94,91’i olan 3.410.169.697 TL yılsonu itibarıyla harcamaya dönüşmüştür.

Link: http://www.sp.gov.tr/upload/xSPRapor/files/e8ECW+bstb-2015-yili-faaliyet-r-2922016151106.pdf
Sf:68

Bu da neden geri kaldığımızın kanıtı.
Başka da bişey yazmak istemiyorum kafi bence.

KÖROĞLU
01-12-2016, 10:22
Edit geri gelsin mesaj kasıyor gibi hissediyorum adminlerden rica ediyorum. 10 dk içinde edit olsun hiç olmazsa.

2005= 80.299 2015= 117.378 Artış oranı %46 olacak.

Diğer rakamlar da (cami sayısı vs)

Bu linkte: İstatistikler (http://www.diyanet.gov.tr/tr/kategori/istatistikler/136)

İşi gücü bıraktım nelerle uğraşıyorum atacaklar en son :) Bir hayır sever iş verir umarım :)

Gko
01-12-2016, 10:25
Evo34

cidden nasıl bir körü körüne inanmışlık bu ya ?

ulan hiç mi sorgulamıyosun çevrende olup bitenleri, yazıktır günahtır.

Evo34
01-12-2016, 10:27

Özel eğitim görüyor onlar. Cımbızlama eğitimi... Ekranlarda da bu böyle, günlük yaşantıda da, forumda da...
Bakın karşı tarafa hep itam ettiğiniz biat sizde ne kadar ileri gitmiş ki şunu göremiyorsunuz;
Ben cımbızlamadım, Evren'in mesajları değiştirme yetkisi var ve mesajını sürekli editliyor.
Ben o editlemeden alıntı yapmışım.
O kadar biat halindesiniz ki bunu bile sorgulamak istemiyorsunuz, o neden editliyor da ben neden editleyemiyorum diye ;)

Anıl E.
01-12-2016, 10:27
Buyrun,hatırlayalım.

https://www.youtube.com/watch?v=_5q6f-ZE0GA

bason
01-12-2016, 10:32
Bakın karşı tarafa hep itam ettiğiniz biat sizde ne kadar ileri gitmiş ki şunu göremiyorsunuz;
Ben cımbızlamadım, Evren'in mesajları değiştirme yetkisi var ve mesajını sürekli editliyor.
O kadar biat halindesiniz ki bunu bile sorgulamak istemiyorsunuz, o neden editliyor da ben neden editleyemiyorum diye ;)

Ben konunun genel gidişatından ve gördüklerimden dem vurmuştum. Tek bir mesaja ithafen bunu yazmadım... Bazen iki kere okudum verdiğiniz yanıtları, çoğunda cevap yok... :) Ayrıca siz neyi sorgulamışsınızda bunu karşıdan beklemek gibi bir beklentiye giriyorsunuz... Tabi ki düşünce özgürdür ancak buda mantık çerçevesinde kabul görür...

Evo34
01-12-2016, 10:35
Edit geri gelsin mesaj kasıyor gibi hissediyorum adminlerden rica ediyorum. 10 dk içinde edit olsun hiç olmazsa.

2005= 80.299 2015= 117.378 Artış oranı %46 olacak.

Diğer rakamlar da (cami sayısı vs)

Bu linkte: İstatistikler (http://www.diyanet.gov.tr/tr/kategori/istatistikler/136)

İşi gücü bıraktım nelerle uğraşıyorum atacaklar en son :) Bir hayır sever iş verir umarım :)
Sana önerim var,
Diyanete bir e-posta gönder ve bu istihdamın nerelerde kullanıldığını sor, bakalım nasıl bir yanıt dönecekler...

Birde tabloya büyük resimden bakıp diyanetin yerini ve sırasını görmekte fayda var;
Maliye Bakanlığı 110.243.593.500
Hazine Müsteşarlığı 68.399.057.000
Milli Eğitim Bakanlığı 62.000.248.000
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 30.666.260.000
Milli Savunma Bakanlığı 22.764.255.000
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 18.249.634.000
Emniyet Genel Müdürlüğü 17.623.719.000
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 14.679.018.000
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu 9.873.269.000
Adalet Bakanlığı 7.790.550.000
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 7.659.210.000
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu 7.488.572.000
Jandarma Genel Komutanlığı 6.489.530.000
Diyanet İşleri Başkanlığı 5.743.383.000
İçişleri Bakanlığı 3.898.467.000
Sağlık Bakanlığı 2.721.038.000
Gelir İdaresi Başkanlığı 2.444.892.000
Dışişleri Bakanlığı 2.080.968.000
Kalkınma Bakanlığı 1.862.242.000
Kültür ve Turizm Bakanlığı 1.843.091.000
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 1.489.224.000
Ekonomi Bakanlığı 1.481.672.000
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1.358.916.000
Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı 1.108.220.000
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 993.414.000
Başbakanlık 929.119.000
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 775.866.000
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 764.447.000
Türkiye Büyük Millet Meclisi 748.048.000
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 666.206.000
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 513.292.000
Sahil Güvenlik Komutanlığı 506.226.000
Cumhurbaşkanlığı 397.000.000
Avrupa Birliği Bakanlığı 291.238.000
Türkiye İstatistik Kurumu 285.146.000
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü 238.423.000
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 235.985.000
Sayıştay 186.372.500
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 179.890.000
Yargıtay 162.967.000
Gençlik ve Spor Bakanlığı 154.771.000
Danıştay 103.703.000
Anayasa Mahkemesi 43.502.000
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 43.219.000
Devlet Personel Başkanlığı 26.333.000
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği 22.575.000
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı 22.183.000

mikelazi
01-12-2016, 10:37

biat mı???

kula kulluk etmem ben.

M3CSL
01-12-2016, 10:39
Hayır trajikomik olan karşıt görüşü çılgınca eleştirenler kendi tarafları eleştirilince ses etmemesi yada normal karşılanması gibi durumlar var İşte ortadan bakmak ondan zor ön yargılar insanlık için büyük problem, gelişmiş insan sürekli yeni fikirlere açık olmalı kendini geliştirmeli, 15 temmuzda ortak kanı vardı olayların arkasında abd vardı noldu şimdi, babama o zaman demiştim 4 ay sonra unutulur bunlar abd antipatisi normale döner diye, öyle balık hafızalı bir toplumuz.

Dini yaşayanları eleştiriyoruz haklıyızda yanlış şeyler yapıldığı için ama herkesin kendini kendince Müslüman demeside ayrı bir ironi, gerçek mümin yada ideal insan mütevazi, yumuşak huylu, sözü dinler,gelişime açıktır,düşünür,çalışır,insanları küçümsemez,sabırlıdır.Dünyevi menfaatleri ne az önemser ne çok, dengeli yaşar. Kafamdan uydurmuyorum bu arada bunları sayısız ayetle destekleyebilirim.

imprezaWRC
01-12-2016, 10:44
Şunu anla lütfen;
İnsan her yerde insan.
Hata her yerde hata.
Her hatayı siyasi bir oluşuma mal edersen, bu kez hatasız olan noktaları görmemeye/önemsememeye/küçük görmeye başlarsın.
Daha da acısı, sadece ve sadece eleştirirsin, neden, çünkü hatayı siyasi görüş ile ilişkilendirdin. Ondan ayrı düşünemiyorsun.
Tamam beşeri olarak siyaset kurumları hatayı yüklenmeli ama teknik olarak gerçekte bu işin böyle olmadığını biliyorsun.
Sonuç olarak, insan lokasyon bağımsız her yerde hata yapabilir. Önemli olan ders çıkarılması...

Japonya'daki olay siyasi değil ki, kaldı ki, adamlar kalkıp yandaşa veya tarikata veya tapınak hatipli birine işi vermedi ki. Adana'daki olayın tamamen siyasi olduğu ortada, Devlet'in Yurdu yıkılıyor sonra çocuklar nerede okuyacak denildiğinde orada güzel bir yurt var (kim yaptı yurdu, bakınız bilmemne tarikatı,cemaati...vs'si her ne zıkkımsa) denilerek çocukları oraya götürmüşler. Senin pek sevdiğin aşırı dindarcıklar yangın kapısını pvc'den yapmışlar. 2 ay öncede o yurt denetimden geçmiş, ne demişler biliyormusun, çok güzel, çok şahane, herşey mükemmel, hiç eksiğiniz yok.

Sen o küçümsemek istemediğin ve korumaya çalıştığın çok aşırı ahlaklı insancıkları, Japon insanı, değerleri ve ahlakları ile sakın karıştırma. Oradakiler gerçekten insan, buradakiler insan görünümlü başka birşey.

Ayrıca bilgini tazelemek lazım, bu vaka ilk vaka değil. İstersen hafızanı tazele, Konya'daki kuran kursu faciasını hatırla.

Sizler sanırım sürekli cycle recording yapıyorsunuz, bizleri de öyle sanıyrosunuz.

KÖROĞLU
01-12-2016, 10:46
Sana önerim var,
Diyanete bir e-posta gönder ve bu istihdamın nerelerde kullanıldığını sor, bakalım nasıl bir yanıt dönecekler...

Birde tabloya büyük resimden bakıp diyanetin yerini ve sırasını görmekte fayda var;
Maliye Bakanlığı 110.243.593.500
Hazine Müsteşarlığı 68.399.057.000
Milli Eğitim Bakanlığı 62.000.248.000
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 30.666.260.000
Milli Savunma Bakanlığı 22.764.255.000
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 18.249.634.000
Emniyet Genel Müdürlüğü 17.623.719.000
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 14.679.018.000
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu 9.873.269.000
Adalet Bakanlığı 7.790.550.000
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 7.659.210.000
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu 7.488.572.000
Jandarma Genel Komutanlığı 6.489.530.000
Diyanet İşleri Başkanlığı 5.743.383.000

Gerek yok raporun 16. sf sında yazıyor zaten, keşke bir açıp bakma zahmetinde bulunsaydın :)
http://www2.diyanet.gov.tr/StratejiGelistirme/Faaliyet/2015%20Yılı%20Faaliyet%20Raporu.pdf

Ayrıca ekran görüntüsünde yukarıdaki rakam'ın yanında ekstradan harcanan da vardı 2 Milyon 130 Bin TL kadar :)

Aynı yerden bakmadığımız için anlaşamıyoruz. Diyanet elbette önemli ama güvenlik /sağlık / bilim daha da gelişmeli.

Sadece gençlik ve spor bakanlığına bak kaçıncı sırada. Sonra da ağlıyoruz olimpiyatlarda başarısız olduğumuza.

Pencereler farklı.

imprezaWRC
01-12-2016, 10:50
Hayır trajikomik olan karşıt görüşü çılgınca eleştirenler kendi tarafları eleştirilince ses etmemesi yada normal karşılanması gibi durumlar var İşte ortadan bakmak ondan zor ön yargılar insanlık için büyük problem, gelişmiş insan sürekli yeni fikirlere açık olmalı kendini geliştirmeli, 15 temmuzda ortak kanı vardı olayların arkasında abd vardı noldu şimdi, babama o zaman demiştim 4 ay sonra unutulur bunlar abd antipatisi normale döner diye, öyle balık hafızalı bir toplumuz.

Dini yaşayanları eleştiriyoruz haklıyızda yanlış şeyler yapıldığı için ama herkesin kendini kendince Müslüman demeside ayrı bir ironi, gerçek mümin yada ideal insan mütevazi, yumuşak huylu, sözü dinler,gelişime açıktır,düşünür,çalışır,insanları küçümsemez,sabırlıdır.Dünyevi menfaatleri ne az önemser ne çok, dengeli yaşar. Kafamdan uydurmuyorum bu arada bunları sayısız ayetle destekleyebilirim.

Mütevazilik ve dengeli yaşam ayetleri şöyle buyurur en az 3 tane Alman otomobili alın, sonra da batıya *** atın.

Anıl E.
01-12-2016, 10:52
https://www.youtube.com/watch?v=0-lgqoRYfR4

Yalarımmm

imprezaWRC
01-12-2016, 10:52
Alkolve tütüne zam pardon güncelleme yapmışlar. Alkol haram ama oradan gelen vergiyi dilediğin gibi kullanmak helal. O vergilerden Diyanete de ödenek ayrılıyor değil mi?

bason
01-12-2016, 10:54
https://www.youtube.com/watch?v=0-lgqoRYfR4

Yalarımmm

huohuhahaha bu ne ya... İlk defa gördüm... umutlar yerle bir daha neyi tartışıyoruz ki... :D

BARR
01-12-2016, 10:55
Fakir fakir konuşma Hakan abi.

imprezaWRC
01-12-2016, 10:56
Gerek yok raporun 16. sf sında yazıyor zaten, keşke bir açıp bakma zahmetinde bulunsaydın :)
http://www2.diyanet.gov.tr/StratejiGelistirme/Faaliyet/2015%20Yılı%20Faaliyet%20Raporu.pdf

Ayrıca ekran görüntüsünde yukarıdaki rakam'ın yanında ekstradan harcanan da vardı 2 Milyon 130 Bin TL kadar :)

Aynı yerden bakmadığımız için anlaşamıyoruz. Diyanet elbette önemli ama güvenlik /sağlık / bilim daha da gelişmeli.

Sadece gençlik ve spor bakanlığına bak kaçıncı sırada. Sonra da ağlıyoruz olimpiyatlarda başarısız olduğumuza.

Pencereler farklı.

Erzurum'da kayak pisti çökmüştü ya da rampamıydı neydi o çökmüştü. Hadi bir araştıralım bakalım hangi ihale rekortmeni bıyıklı bu işi yapmıştı. İnşööötö çök böşörölöyöz.

Wromm
01-12-2016, 10:57
Öncelikle söyleyeyim hiçbir partinin üyesi destekcisi veya şakşakçısı değilim. Futbol takımı tutar gibi bir partiyi desteklemek yanlışlarını savunmak altında iki sebep vardır biri cahillik ikincisi bu işten fayda, çıkar sağlamak. Kim bu ülke için iyi bir şey yaparsa alkışlar, aksi takdirde eleştiririm. Amam emin olun ki bu toplumu bekleyen en büyük tehlike ekonomik değildir. Bu topraklarda yaşayan insanlar çok krizler çok yokluklar gördü, görüyor ve görecek. Asıl tehlike şu an bu parti bu ülkenin dibine pimi çekilmiş el bombası koyuyor insanları ötekileştiriyor ve bunları aleni olarak meydanlarda dile getiriyor. Arkasına aldığı basın gücü ile de bunu meşrulaştırıyor. Kendisini eleştiren kim olursa olsun onu fetöcü, terorist diye etiketliyor ve %50'im dediği grubun önüne yem olarak atıyor. Körü körüne savunan arkadaşa soruyorum zerre eleştriyi kabul etmeyen bu kibir, bu bencillik, bu ayrımcılık hangi müslümanlıkta geçiyor. Bu durumdan memnun musun yada gelecekten ne kadar ümitlisin ? Yada hiç düşünmüyor musun gün gelip senin aleyhine bir yasa kanun engel çıktığında eleştiri dahi yapamayacağının, yaparsan da işte bu cehape zihniyeti bunlar hep parelellll diye seni ötekileştireceğinin farkındasın değil mi ?

Evo34 soru sana farkındasın değil mi ? Begenmedime basacagina dürüstce cevap verebilirsin. Korkuyor musun cevap vermekten yorum yapmaktan ?

Evo34
01-12-2016, 10:59

Pencereler farklı.
E-posta at derken cevap olarak gelecek yakınmayı gör, anlamında demek istemiştim.
Çünkü hangi kuruma sorsan eksik kapasite ile çalışılıyor, yeni çalışana ihtiyaç var anlamında demek istedim.
(Ekran görüntüsünü göremiyorum).
Ben seninle aynı penceredeyim, bunu kabul etmekten çekinme, varsın burada seni de hor görsünler ;)

Bilim ve sanayi konusunda yetersisiz, geliştirmeliyiz, katılıyorum. Ama bütçesini arttırmak yerine önce sağlam politikalar alt yapılar oluşturulmalı.
Aksi halde sadece bütçe verirseniz orada hortum ve yağma olur...

KÖROĞLU
01-12-2016, 10:59
Erzurum'da kayak pisti çökmüştü ya da rampamıydı neydi o çökmüştü. Hadi bir araştıralım bakalım hangi ihale rekortmeni bıyıklı bu işi yapmıştı. İnşööötö çök böşörölöyöz.

Yoruldum araştırmaktan :D sabah beri rapor okuyorum alıntı yapıyorum veri bakıyorum. Gençlere bırakıyorum o işleri artık.

Daha soft alanlara kayacağım jant/lastik film yay falan huzur spec :) Gerildim sabah beri yaz yaz.

Evo34
01-12-2016, 11:04

Pencereler farklı.
E-posta at derken cevap olarak gelecek yakınmayı gör, anlamında demek istemiştim.
Çünkü hangi kuruma sorsan eksik kapasite ile çalışılıyor, yeni çalışana ihtiyaç var anlamında demek istedim.
Ben seninle aynı penceredeyim, bunu kabul etmekten çekinme, varsın burada seni de hor görsünler ;)

Bilim ve sanayi konusunda yetersisiz, geliştirmeliyiz, katılıyorum. Ama bütçesini arttırmak yerine önce sağlam politikalar alt yapılar oluşturulmalı.

KÖROĞLU
01-12-2016, 11:05

Yemin ediyorum kahkaha attım :) Çok yaşa. (Evren bu yüzden kovacak beni en son)

Rakamlar ortada, link'e tıklayıp pdf i açıp yazdığım sayfaya bakmak yeterli.

Bu rakamlar içerisinde yağma/hortum olmadığını düşünüyorsan ya sen çok iyi niyetlisin ya da ben art niyetli.

Çok kısa bir örnek vereyim. 90 lı kapalı bir bayanla tanıştık ankarada belediyede çalışıyormuş.

Ağababalarıyla tanışıklığım var dedi, ee dedim ne iş yapıyorsun (lise mezunu) günde toplam 1 saat falan çalışıyorum kalanı nette geziyorum dedi.

Aldığı maaş 2,5 asgari ücrete eşdeğer :) Hangi yağma dan hangi hortumdan bahsediyorsun evo allah aşkına.

Son cümlene göre diyanette süper politika ve alt yapı yapılmış ki bütçesi bu kadar fazla.

Artık gülüyorum inan ki, geçmiş postları çok ciddiye alarak katkım olur diye yazıyordum ama nafileymiş :)

Evo34
01-12-2016, 11:08

Evo34 soru sana farkındasın değil mi ? Begenmedime basacagina dürüstce cevap verebilirsin. Korkuyor musun cevap vermekten yorum yapmaktan ?
Güzel kardeşim,
Sana cevap verdiğim an otomatik olarak yukarıda ki ikisinden biri haline geliyorum. Ya cahil olacağım, yada çıkar sağlayacağım.
Sana beğenmedim'i konuya giriş tarzın için verdim, beni iki seçenekten birine mahkum ettiğim için verdim. Görüşlerine karşı olduğum için vermedim.

Yoruldum araştırmaktan :D sabah beri rapor okuyorum alıntı yapıyorum veri bakıyorum. Gençlere bırakıyorum o işleri artık.

Daha soft alanlara kayacağım jant/lastik film yay falan huzur spec :) Gerildim sabah beri yaz yaz.
Yaaaaaaa, hemen yoruldun değil mi :)
Ben yıllarıdır yapıyorum bunu, empati yap biraz.

bason
01-12-2016, 11:08

Yanlış anlama söylediklerin çok doğru bende katılıyorum... Takıldığım nokta 7 milyarda 1 olarak nasıl 7 milyarın olması gereken, ideal insan betimlemesini yapabiliyorsun onu anlamadım... Tibette 7 yıl geçirmiş biri gibi yazmışsın. Ellerine sağlık... Bu tip konularda ne yazacaksın diye hep girip bakarım mesajlarına, takıldığım noktalar olsada pek cevap yazmayı tercih etmem... Bu sefer biraz aşırıya kaçmışsın bence... Yazdığın şey zaten dinin ya da müminliğin getireceği bir şey değil... Bütün dinlerde, inanışlarda bunlar var... Ortak insan, ortak lisan, ortak din olsun bitsin bu iş kasmayalım fazla bence...

ufuksaracci
01-12-2016, 11:13

Bütçeyi İmam Eriğine vererek kim kimi hortumluyor. Bak bakalım Tübitak'ın kimlere ödenek verdiğine .

İmam eriği ne ya birisi bana açıklasın ?

TUBİTAK'tan proje: Papaz eriğini imam eriğine cevirme (https://indigodergisi.com/2016/05/tubitak-tan-proje-papaz-erigini-imam-erigine-cevirme/)

Wromm
01-12-2016, 11:15
Güzel kardeşim,
Sana cevap verdiğim an otomatik olarak yukarıda ki ikisinden biri haline geliyorum. Ya cahil olacağım, yada çıkar sağlayacağım.
Sana beğenmedim'i konuya giriş tarzın için verdim, beni iki seçenekten birine mahkum ettiğim için verdim. Görüşlerine karşı olduğum için vermedim.

.

O söylediğin bir soru değil benim yorumum. Senin işine gelmeyebilir yada diğer seçeneği açıklayıp bizleri bilgilendirebilirsin. Yazımın sonundaki kısım gözünden kaçmış heralde esas soru kısmı oradaydı. Bunu ben yazımın için laf seçerek kaçman olarak kesinlikle algılamıyorum o tip kasarlik yapacak bir mümin değilsindir zaten değil mi ? Evo34

M3CSL
01-12-2016, 11:18
Bilmediğim emin olmadığım konularda çok yorum yapmayı sevmesemde kamudaki genel, ve cami yapımındaki yada imam hatip bu tarz harcamaları gereğinden fazla. Uydurulan dinden kurtulmaya başladığı zaman ülkece birşeyler değişecek bence.

imprezaWRC
01-12-2016, 11:20
Yanlış anlama söylediklerin çok doğru bende katılıyorum... Takıldığım nokta 7 milyarda 1 olarak nasıl 7 milyarın olması gereken, ideal insan betimlemesini yapabiliyorsun onu anlamadım... Tibette 7 yıl geçirmiş biri gibi yazmışsın. Ellerine sağlık... Bu tip konularda ne yazacaksın diye hep girip bakarım mesajlarına, takıldığım noktalar olsada pek cevap yazmayı tercih etmem... Bu sefer biraz aşırıya kaçmışsın bence... Yazdığın şey zaten dinin ya da müminliğin getireceği bir şey değil... Bütün dinlerde, inanışlarda bunlar var... Ortak insan, ortak lisan, ortak din olsun bitsin bu iş kasmayalım fazla bence...

Öyle deme, ahlaklı olabilmek, mütevazi olabilmek, düzgün iş yapabilmek...vs için kesin müslüman olman, dini bütün olman lazım(mış). Şu son faciada da gördüğümüz üzere, aşırı din, aşırı müslümanlık ...vs ile adam gibi iş yapılamıyor. PVC'den yangın kapısı mı yapılır ya, birader hiç mi araştırmadın, hiç mi biri seni uyarmadı.

Yabancı birinin yazdığı bir yazıdan aklımda kaldığınca yazayım," nerede adım başı kilise varsa orada ahlak, namus...vs hepten ayaklar altına inmiştir". Herşeyin fazlası zarar. Şu yaşıma kadar nerede şu cümleyi duyduysam hep altından ahlaksızlık çıktı. "Yukarıda Allah var, biz namazında niyazındayız, bizde öyle şeyler olmaz" dedi ve her türlü ahlaksızlık da bu lafı diyenden çıktı. Banane senin hangi levelda müslüman veya dindar olduğundan, sen işini düzgün yap, ahlaklı ol bana bunlarla gel.

B16
01-12-2016, 11:22
Evo34

Aşağıda yazdıklarıma cevaplarını merak ediyorum.

1) Çocuklara tecavüz edildi 1 kere ile o kurum zedelenmez dediler.
2) Çocuklar yurtta yandı, yayın yasağı getirildi. Aynı gün 6 Milyon TL'ye müftülük binasının açılışı yapılmış.
3) 18 yaşında ki kıza tecavüz edildi 'o saatte ne işi var dışarda denildi, zaten kız değil kadın denildi'
4) Tecavüz yasası ile çocuğun rızası varsa tecavüzcü hapis yatmayacak denildi.
5) Asker de şehit düşenler için yan gelip yatma yeri değil denildi, 15 temmuz da ölenler için köprülere isim verildi, ölenlerin ailesinden olanlar askerden muaf tutuldu, ev verildi, devlette iş verildi ama askerde pkk ile çatışmaya girip şehit olan asker için yan gelip yatma yeri değil denildi.

O kadar çok şey denildi ki, onlar unuttu ama biz unutmadık.

Şimdi bunlardan bir tanesinin senin evladının başına gelse, Almanya bizi beğenmiyor mu diyeceksin yoksa ortalığı mı birbirine katıcaksın?

Her hükümet ülkeyi kötü yönetibilir eyvallah ama çocuk istismarının bu kadar olduğu, tecavüz edilen kadının bakireliğine bakılan bir hükümet olamaz! Senin eşine tecavüz edilse zaten kız değil kadınmış diyecekler ulan!
Allah kimseye yaşatmasın bu acıları ama kendi o çocuk babalarının yerine koy, açık giyindi diye etme atılan Ayşegül'ün kocasının veya sevgilisinin yerine koy kendini.

Siktiret ekonomiyi hastahaneyi her gelen bi öncekine göre bişey yapar veya yapmaz ama adeletin olmadığı, kadına sadece bacak arasından bakan bir hükümet, yönetim olur mu?

Evo34
01-12-2016, 11:25
O söylediğin bir soru değil benim yorumum. Senin işine gelmeyebilir yada diğer seçeneği açıklayıp bizleri bilgilendirebilirsin. Yazımın sonundaki kısım gözünden kaçmış heralde esas soru kısmı oradaydı. Bunu ben yazımın için laf seçerek kaçman olarak kesinlikle algılamıyorum o tip kasarlik yapacak bir mümin değilsindir zaten değil mi ? Evo34
Neden olmayayım? Ben de insanım benimde zaaflarım var ben de hata yapabilirim...

Bütçeyi İmam Eriğine vererek kim kimi hortumluyor. Bak bakalım Tübitak'ın kimlere ödenek verdiğine .

İmam eriği ne ya birisi bana açıklasın ?

TUBİTAK'tan proje: Papaz eriğini imam eriğine cevirme (https://indigodergisi.com/2016/05/tubitak-tan-proje-papaz-erigini-imam-erigine-cevirme/)
Böyle bir saçmalağın gerçek olmadığını açıkladı Tübitak...
Her duyduğunuza, her okuduğunuza koşulsuz hemen inanmayın ;)

imprezaWRC
01-12-2016, 11:26
Bilmediğim emin olmadığım konularda çok yorum yapmayı sevmesemde kamudaki genel, ve cami yapımındaki yada imam hatip bu tarz harcamaları gereğinden fazla. Uydurulan dinden kurtulmaya başladığı zaman ülkece birşeyler değişecek bence.

Herşeyin aşırısı fazla, sen o ayırdığın bütçeler ile her köşe başına cami, imam hatip, kuran kursu ..vs yaptıracağına kütüphaneler, bilim laboratuarları, müzeler, sanat galerileri...vs yapsan biz kalkar Dünya'nın bir tarafına parmakda atarız ama istemiyorlar.

GokhanRS
01-12-2016, 11:30
B16

Konyadaki kaçak kuran kursu ve bu yangındaki kuran kursu aynı cemaate süleymancılara aittir. Orada da 17 çocuk ölmüştü. Ancak ne hikmetse kimse dokunmadı.

8 senedir dava devam edip şuan hapiste olan sorumlu yok hiç... yani sorumlular hesap vermiş demekki, hep aynı şeyi söylüyorlar sorumlular cezasını çekicek.

ufuksaracci
01-12-2016, 11:33
Neden olmayayım? Ben de insanım benimde zaaflarım var ben de hata yapabilirim...

Böyle bir saçmalağın gerçek olmadığını açıkladı Tübitak...
Her duyduğunuza, her okuduğunuza koşulsuz hemen inanmayın ;)

Haaa evet açıkladı Tübitak, bu konulara uzak olsam inanacağım dediğine ama kime ödenek çıkıp kime ödenek çıkmadığını çok iyi biliyorum, bu işin içerisindeyim.

Elle tutulur projeleri neredeyse siktirle kovacak Tübitak. Bu kurumun ödenek vermediği projeleri milyon eurolar verip sahipleniyor gavurlar.

Her duyduğunuza inanmayın diyorsun ama bir açıklamaya hemen fit oluyorsun, yok öyle şeyler gerçek değil.

ulas
01-12-2016, 11:50
O değilde milyarlarca yıllık dünya tarihinin nasıl bir dönemine denk geldik arkadaş.

imprezaWRC
01-12-2016, 11:51
Tübitak veritabanında gözüme şu çarptı,
Ulusal Veri Tabanları - Veri Tabanı Seçimi (http://uvt.ulakbim.gov.tr/uvt/index.php)
Belediyelerin Kamuyu Bilgilendirme Amaçlı SMS Kullanımına Muhtarların Bakışı Üzerine Bir Araştırma

Troll malzemesi olarak nitelendirilebilecek diğer projeleri bulamadım. Elimizdeki tek elle tutulur veri, hayvanat bahçesi müdürünün Tübitak'a uzanan hikayesi.

ozoozo
01-12-2016, 11:56
Bu adamı gerçekten niye kaale alıyorsunuz ? En son bir konu da verdiği cevaplardan ötürü görmezlikten gelmeye başladım. Yazık, günah insan hayatı ülkemizde ne kadar değersiz olsa da sizi sevenler için değerli :) Boşu boşuna strese girip , sinir kat sayınızı test etmeyin. Adamı bayadır takip ediyorum , işine gelene cevap veriyor , işine gelmeyene cevap vermiyor çünkü verecek cevabı yok :) Sizde boşuna gerilmeyin , çünkü ben okurken gerildim birde muhattab olsam vay halime :)

Bunlar ne zaman anlayacak biliyor musunuz , bu alıntıdaki olaylar kendi başlarına gelince ;

Evo34

2) Çocuklar yurtta yandı, yayın yasağı getirildi. Aynı gün 6 Milyon TL'ye müftülük binasının açılışı yapılmış.
3) 18 yaşında ki kıza tecavüz edildi 'o saatte ne işi var dışarda denildi, zaten kız değil kadın denildi'
5) Asker de şehit düşenler için yan gelip yatma yeri değil denildi, 15 temmuz da ölenler için köprülere isim verildi, ölenlerin ailesinden olanlar askerden muaf tutuldu, ev verildi, devlette iş verildi ama askerde pkk ile çatışmaya girip şehit olan asker için yan gelip yatma yeri değil denildi.

Şimdi bunlardan bir tanesinin senin evladının başına gelse, Almanya bizi beğenmiyor mu diyeceksin yoksa ortalığı mı birbirine katıcaksın?

Her hükümet ülkeyi kötü yönetibilir eyvallah ama çocuk istismarının bu kadar olduğu, tecavüz edilen kadının bakireliğine bakılan bir hükümet olamaz! Senin eşine tecavüz edilse zaten kız değil kadınmış diyecekler ulan!
Allah kimseye yaşatmasın bu acıları ama kendi o çocuk babalarının yerine koy, açık giyindi diye etme atılan Ayşegül'ün kocasının veya sevgilisinin yerine koy kendini.

Siktiret ekonomiyi hastahaneyi her gelen bi öncekine göre bişey yapar veya yapmaz ama adeletin olmadığı, kadına sadece bacak arasından bakan bir hükümet, yönetim olur mu?

GokhanRS
01-12-2016, 12:12
Haaa evet açıkladı Tübitak, bu konulara uzak olsam inanacağım dediğine ama kime ödenek çıkıp kime ödenek çıkmadığını çok iyi biliyorum, bu işin içerisindeyim.

Elle tutulur projeleri neredeyse siktirle kovacak Tübitak. Bu kurumun ödenek vermediği projeleri milyon eurolar verip sahipleniyor gavurlar.

Her duyduğunuza inanmayın diyorsun ama bir açıklamaya hemen fit oluyorsun, yok öyle şeyler gerçek değil.

Belediye başkanı ne dedi? Yangın merdiveni kilitliymiş çocuklar yangın merdivenin önünde rehin kalıp ölmüşler maalesef.
Bakan çıkıp ne dedi? Yangın merdiveni kilitli değilmiş, çocuklar panik yapıp ölmüşler v.s v.s kapı sıkışmış o olmuş.
Diğer yetkili çıktı ne dedi? Kapının kolu yokmuş yangın merdiveninde dedi.

Evo dostumuz tabi ki aradan en az ihmal sayılan hangisiyse onu seçicek doğru olarak, çünkü sevdiği partinin ihmalkarlık yapabileceğin inanmak istemeyecek ve haklı da adam. Kim benim oğlum serseri der ki? Hep arkadaş çevresi yapmıştır.

Wromm
01-12-2016, 12:16

Kaşarsın yani ?

Muhattap alınacak adam değilsin vesselam boşuna cevap verip sinir katsayımı arttıramam..

Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın

M3CSL
01-12-2016, 12:25

Güzel soru ve cevap:)
Genel Müslüman tabiri yapılıyorya ondan öyle yazdım ben, yoksa zaten dinin amacı iyi insan yaratmak,insan inanç tarafı zayıf yada hiç olmayabilir burada problem yok 30 yaşındada iman edebilir 50 dede ölmeden önce olması yeterli , yaptığın ameller tartılacak sonuçta ,bahsettiğim şartlara uyuyorsa sıkıntı yok, ama orada problem şurada başlıyor, din olmazsa yada inançta problem, dünyada bu insan sıkıntılar çekiyor temel sonsuz mutluluğu burada arıyor ve kalıcı mutluluğu burada bulamıyorsun.(he Sıkıntı çekmek istersen çekebilirsin problem yok:) )Hayatında bi sıkıntı olduğunda afallıyorsun,herşeyi ben yapabilirim diyorsun ama yapamıyorsun yada temel varoluşsal sorunlara cevap arıyorsun Kuran bu konuda sana yol gösteriyor, he akıl yoluylada bulabiliyorsun çoğu şeyi Kuran Bilmeyen milyonlarca insan vardır ama ayetlere bakıldığında insanlar için bir rahmet müjdedir deniyor.

Dünya sistematiği diyaelektik şeklinde zıtlıklar içinde ilerler sürekli mutluluk yada mutsuzluk yok, mevsimlerin yada gecenin gündüzün ard arda gelişine bakıldığında zıtlıklar içinde ilerlenildiği görülür.
Çünkü sıcağın varlığını anlamak için soğuğa ihtiyaç vardır, kolaylığı yada güzelliği anlamak içinde zorluğa ve çirkinliğe. Bi açız bir tokuz,hep ard arda gelir.Referans noktası belirlemek gerekir.
Sonuç olarak dünya sistematiği bu şekilde yaratılmıştır, herşey dengededir, dünya ile güneş mesefesi ne yakındır ne uzak tam ayarındadır gibi gibi.

@Boxerdiesel pederin eski e90ı kaldırdım kalmış orada golfle başbaşayız:)Dinlerin mantığındada eşitlik yok yalnız oradada denge var daha çok çalışan ve üreten daha iyi şeyler alabilir.Zenginle fakirin aradaki farkın bu kadar olması doğru değil sadece, bu genel toplumda düzenin bozulmasınada yol açıyor. Nerde bizim eski sosyalistler ya herkes kapitalist oldu anasını satıyım:)

2jz
01-12-2016, 12:26
Evo34

Laf anlatmaya çalıştığın kişi zamanında silinen bir konuda ensar vakfındaki tecavüzcüyü savunuyordu. Adamın görüşü zaten belli.

Dünyanın sorusu soruldu hangi birine cevap verdi ki şimdi senin soruna cevap verecek?

Sana birazdan köprü yapıldı, yol yapıldı, cumhuriyet tarihinin en güvenli ve istikrarlı zamanlarında olduğumuzu anlatacak.

B16
01-12-2016, 12:32
Laf anlatmaya çalıştığın kişi zamanında silinen bir konuda ensar vakfındaki tecavüzcüyü savunuyordu. Adamın görüşü zaten belli.

Dünyanın sorusu soruldu hangi birine cevap verdi ki şimdi senin soruna cevap verecek?

Sana birazdan köprü yapıldı, yol yapıldı, cumhuriyet tarihinin en güvenli ve istikrarlı zamanlarında olduğumuzu anlatacak.

O konuyu kaçırmışım çok ağır söverdim deşarj olurdum. Bu arada eklemeden geçemicem, AVM kiraları TL olarak ödensin diyip köprü ücretini yüklenici firmaya dolar olarak ödemeyi taahhüt eden CB burada mı?

GokhanRS
01-12-2016, 12:35
O konuyu kaçırmışım çok ağır söverdim deşarj olurdum. Bu arada eklemeden geçemicem, AVM kiraları TL olarak ödensin diyip köprü ücretini yüklenici firmaya dolar olarak ödemeyi taahhüt eden CB burada mı?

şuan telefonda bağlayamıyoruz, oğluna dolarları sıfırlatmakla meşgul :D

Cihan-DMC
01-12-2016, 12:39
Bu sene altın cımbız ödülüne aday mısın? Evo34
Bence bu yetenek boşa gitmesin.

B16
01-12-2016, 12:44

:D hahahahaha

10 krakter :D

Shadow_Dancer
01-12-2016, 12:53
"cahil ile etme sohbet, her sözü bir baş incitir.
sarraf olmayan ne bilsin, zanneder her taş incidir."

aşık dûçari

Yiğit G.
01-12-2016, 12:54

http://vivahiba.com/media/uploads/BhRT9W5IEAATcub.jpg

K0213
01-12-2016, 12:56
Kriz mi? inanma! ne krizi yaa??

https://youtu.be/_5q6f-ZE0GA

Berkan
01-12-2016, 13:04
Tubitak demişken bunu koymadan edemedim hatırlarsanız kaza önleyici sistem adı altında destek alan projedir bu :)

https://img-s1.onedio.com/id-567986e872d26f277d0a0074/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-56ce6e918fe5b0109af9772620780e7ee76636d8.webp

ufuksaracci
01-12-2016, 13:08
Yemin ederim aklıma gelmişti. Adam sinyali bulmuş.

Dean's
01-12-2016, 13:11
Kriz mi? Hayır katiyen inanma onlara. Devlet dolarları falan çok güzel muhafaza müdafaa ediyor. Resmi gazete falan hayır inanma onlara.

mert_can 41
01-12-2016, 13:27
Auhahahahhahahaha Ne cahil adamışız komşu arabanın etrafını ledle döndüğü zaman apaçi diyorduk adam meğer kaza önleyici sistemi kullanıyormuş bak günahını almışız.

Berkan
01-12-2016, 13:30
Gün geçmiyorki bir R daha gelmesin,

Erdoğan daha önce, "Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in (Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad) hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve İran'ın açıklamalarından sonra "Fırat Kalkanı'nın amacı herhangi bir ülke ya da kişi değil terördür" dedi.

Yigit-Y
01-12-2016, 16:14
O değilde

DOLAR 3,50 Atıyorrrrrrr :D

GokhanRS
01-12-2016, 16:26
O değilde

DOLAR 3,50 Atıyorrrrrrr :D

ne sırıtıyon len. fetöcü derler bak. bizi paramız türk lirası olm. doların üç buçuk atmasından sanane :D ajanmısın la sen itiraf et.

o değil artık düğünlerde 1 dolar saçmakta tehlikeli :D fetöcü diye alırlar vallahi.

vectra-tuner
01-12-2016, 16:36
Daha geçen gün Rabia'nın sırrını söylemiştim hala anlamayanlar var...

Dünya 5'ten büyüktür ne demek? = Mazot 5 tl demek...

Dolar alan yaya kalır ne demek peki? Dolar alan yaya ayakta kalır demek... Almayan ayakta kalamaz

Hala reisi anlamıyorsunuz, Musluminati hakkında hiç bilginiz yok.. :D

Molev
01-12-2016, 16:40
Bu gün ayın 1'i maaş aldım kirayı vericem vesselam elime bakıyorum herşey çıktıktan sonra yarına cebimde 130 tl kalıcak nasıl ? Ben işçiyim gelin varın işçinin halini bu açıdan düşünün :)

B16
01-12-2016, 16:45
Sterlin 4.40 oldu, kepenk kapatmaya son 5 kaldı. Bu kur ile ne ürün ithal ederim nede alan çıkar.

dorukky
01-12-2016, 16:47
dolar 3.50 oldu vatandaşın dolar sat kampanyasını yanlış anlayıp dolar al mı yaptılar acaba :D

imprezaWRC
01-12-2016, 16:49
Daha geçen gün Rabia'nın sırrını söylemiştim hala anlamayanlar var...

Dünya 5'ten büyüktür ne demek? = Mazot 5 tl demek...

Dolar alan yaya kalır ne demek peki? Dolar alan yaya ayakta kalır demek... Almayan ayakta kalamaz

Hala reisi anlamıyorsunuz, Musluminati hakkında hiç bilginiz yok.. :D

Hahaha Müslüminati ne ya, koptum be :D :D :D

dorukky
01-12-2016, 16:49
Kahrolsun israil koka kolaları açıp döküyoruz :D

Coca-Cola Gazze'de Fabrika Actı (http://www.haberler.com/coca-cola-gazze-deki-fabrikasinin-resmi-acilisi-9015644-haberi/)

imprezaWRC
01-12-2016, 16:56
Dolarla, Sterlinle ne işimiz var bana ne yahu diyenler için çok basit bir örnek vereyim.

Bakır ve aluminyum birim fiyatı tüm Dünya'da LME (London Metal Exchange) yani Londra Metal Borsası tarafından belirlenir. Şimdi sen inşaat işindesin, elektrik kablosu alacaksın, kablonun içinde bakır var, fiyat hergün değişiyor, nasıl çok zevkli değil mi?

dorukky
01-12-2016, 17:05
Türkiyede dövizi teknik bilimsel veri analizi yapıp önlemler alarak müdahale etmek yerine ,bağırarak tehtit ederek düşüreceğini sanan siyasetçiler var.Yarın ***** şahıs çıkıp ey dolar eyyyy dolar sen kimsin be biz seni kaale almıyoruz , sen kimsinde 15 temmuzda şehit verilen ülkede yükseliyosun derse hiç şaşırmam.Dolar 4 de 5 de olur bunların sayesinde.Adam ekonomi forumuna katılıp tusiad lılara 15 temmuzu anlatırsa sen o ülkeden ne beklersin sanayi yok üretim yok sadece inşaat.

KÖROĞLU
01-12-2016, 17:09
Dolarla, Sterlinle ne işimiz var bana ne yahu diyenler için çok basit bir örnek vereyim.

Bakır ve aluminyum birim fiyatı tüm Dünya'da LME (London Metal Exchange) yani Londra Metal Borsası tarafından belirlenir. Şimdi sen inşaat işindesin, elektrik kablosu alacaksın, kablonun içinde bakır var, fiyat hergün değişiyor, nasıl çok zevkli değil mi?

1 saat önce satınalma ile bunun muhabbetini yaptık bir ft vardı kayda alınacak sistem fiyatından birim kg başına 4 TL artış yaşanmış :S
Ton bazında geldiğini düşününce insan fena oluyor.

burakk.
01-12-2016, 17:11
Aglasak agladigimizla kalacagiz

Eyüp
01-12-2016, 17:31
Bazı firmalarda yeni zam listesi güncellenmeden yeni zam listesi hazırlanıyor..

Ama olsun , 50 liralık mazota devam.

Berk007
01-12-2016, 18:20
http://1.bp.blogspot.com/-0kBCCOh5fs8/T4sectkBI2I/AAAAAAAAcaM/yl4j5wD0oFo/s1600/fok-bal-784.jpg

fok balıkları da söylenilen kadar yalnız değilmiş.

Yigit-Y
01-12-2016, 18:24
Stoklar bitsin hele gençler

3 lerden alınma stoklar bitsin

3.50 alsın ak babalar görücem ZAM nedir ZAM nasıl yapılır :D

Beyler işin moku çıktı bu saatten sonra dolar her yere gider :D

Sattılar yine düşmedi demekki fetö tayyipten büyük :D:D:D

hak_on
01-12-2016, 18:29
Bu ülke hiç bir döneminde bu kadar salagı oynamadı. Dolar oldu 3.50 euro oldu 3.70. Bide çıkıp konusmuyolar mı hiç bi sorun yok hersey yolunda. Krizin dik alası geldi oturdu ülkenin üstüne. Ocaktan sonra düşücek iş. 4tl olduktan sonra ne kıymeti var. Zengin olan dahada zenginleşti. Ama git gide dibe gidiyoruz kimsenin haberi yok.

jeffy
01-12-2016, 18:36
Kriz yok..

Devlet o yüzden geçen yıldan planlanmış gelirlerine takviye ihtiyacı ile Temel ürün konumundaki bütün ürünlerde yılsonu gelmeden ÖTV arttırıyor..

Yerseniz..

brs852
01-12-2016, 18:43
Beyler 3.50den dolar alsam 4-5 liraları görebilir miyim :) kriz yok ya dolar bu inerde çıkarda sıradan kur hareketleri :)

MCN21
01-12-2016, 19:13
Bugun kurlara bakmadik nerelere gelmis :D

Yigit-Y
01-12-2016, 19:29
Kriz yok diyen 81 kişiye selam olsun :)

Çok şükür bugün yine rekor kırdık :)

Kullanıcı
01-12-2016, 19:35
Sikinti yapmayın Reis'miz TÜRK lirasından bir sıfır daha atacak hop paramız değer kazancak

MCN21
01-12-2016, 19:36

Yigit biri bendim makarasina bastim :D benim gibi 8-10 kisi daha vardir :) 50 liralik muhabbeti gordum mu dayanamiyorum

M U R A T
01-12-2016, 19:37
beyler dolar alıyomuyduk bozduruyormuyduk ben unuttum garanti olsun diye dolar yaptım helal edin

Yigit-Y
01-12-2016, 19:41
O değilde reyisi dinleyim dolar bozduran varmı burada

Valla biraz eğlenek :)

GokhanRS
01-12-2016, 20:22

Söyleyemezler.

Kullanıcı
01-12-2016, 20:39

Bir tanede benim:)

Koyun taklidi yaptım kandırıldım

GokhanRS
01-12-2016, 20:51
O değilde euro olmuş 3.70 benim maaş euro, ben şimdi sevinip göbek atayımmı? Oh beter olun diyeyim mi düz mantık? Yoksa gerçeklere göz yummayıp üzüleyim mi ülkemin durumuna? Yazık.. Çok isterdim beter olun diyebilecek kadar bencil olmayı. Lakin bana yarayan ülkeme zarar veriyorsa, ben çıkarım için imamın ordusu olamam

rebelh
01-12-2016, 21:20

Doları en cok tercih eden il | NTV (http://www.ntv.com.tr/ekonomi/dolari-en-cok-tercih-eden-il,1SaIuE3A30yYYXZtUBOLoA)

''Ancak İç Anadolu illeri şaşılacak derecede dövizi seviyor. Birikimlerinin toplamı içinde doları en çok tercih eden il Nevşehir. Bu ilde gerçek kişilerin yani vatandaşların toplam tasarruflarının içinde döviz oranı yüzde 55’i buldu.

Nevşehirliler 2.1 milyar liralık tasarrufun 1.2 milyar lirasını (yaklaşık 400 milyon dolar) dövizde değerlendiriyor. Arkadan gelen Aksaray’da da birikimlerin yüzde 54’ü döviz cinsinden. Sonraki iller de Yozgat, Kırşehir ve Kayseri.''

bu iki yüzlülüktür
bu illerin seçim sonuçlarına bakın sağın %80 olduğu iller bunlar

Yigit-Y
01-12-2016, 21:21
Doları en cok tercih eden il | NTV (http://www.ntv.com.tr/ekonomi/dolari-en-cok-tercih-eden-il,1SaIuE3A30yYYXZtUBOLoA)

''Ancak İç Anadolu illeri şaşılacak derecede dövizi seviyor. Birikimlerinin toplamı içinde doları en çok tercih eden il Nevşehir. Bu ilde gerçek kişilerin yani vatandaşların toplam tasarruflarının içinde döviz oranı yüzde 55’i buldu.

Nevşehirliler 2.1 milyar liralık tasarrufun 1.2 milyar lirasını (yaklaşık 400 milyon dolar) dövizde değerlendiriyor. Arkadan gelen Aksaray’da da birikimlerin yüzde 54’ü döviz cinsinden. Sonraki iller de Yozgat, Kırşehir ve Kayseri.''

bu iki yüzlülüktür
bu illerin seçim sonuçlarına bakın sağın %80 olduğu iller bunlar

Bunlar vatan millet sakarya diye bağırırr

Kendileri gitmezzzzzzz

Allah belalarını versin tez zamanda inşallah

Ekrem_06
01-12-2016, 21:29
Kahkaha atarak 50 tl lik gaz alıyorum :D bende yoka bastım haberiniz olsun altına devam :D EEEEyyyyyy turbo lobisi

Yigit-Y
01-12-2016, 21:58
http://i.hizliresim.com/qjYD6V.jpg

Hahahahaahha

Hepsi conta yakmış

Dodoo
01-12-2016, 22:06
Eldeki dövizleri bozdurun kampanyasından sonra böyle bir döviz patlaması bekliyordum ben açıkçası. :)

Ama elde tl de olmayınca dövize oynayamadık. :)

kadioglu
01-12-2016, 22:21
Elinde dolar olan varmı yahu?

Octane
01-12-2016, 23:45

Ondan dolayı değil ama 3.45lerde çıktım düşer heralde diye. Aklımı seveyim.

8-9-3
02-12-2016, 00:10
hükümet bu ülkeye gitmeden öyle bir vurgun yapmalı ki minimum 10 asır unutulmamalı dünya kalırsa 3016 yılında bile ilk okul çocuklarını bu adamlara beddua küfür için mezarlarına getirilmeli ayda bir :)

ufuksaracci
02-12-2016, 00:12

Hor görürsünüz diye ben oy bile vermedim ankete.

Yigit-Y
02-12-2016, 00:24
Hor görürsünüz diye ben oy bile vermedim ankete.

Hor görmek mi

Yapma dostum

Lanet olası ülkede dolar 3.50 tl olmuş ken hala savunanları hor görmek mi

semavi
02-12-2016, 00:24
A Haber " kriz var" demediği müddetçe kriz var iddiasını kabul ettirmek zor... Kaldı ki kriz olduğuna ikna etseniz dahi bu sefer "dış gucler feto chp zihniyeti " gibi söylemler girecek devreye... Söylem siyaseti ile baş etmek zordur ama bir yerde patlarsa bu siyaset herkes hareketsiz ve savunmasız kalır...

ufuksaracci
02-12-2016, 00:56
Bu sefer de Konya'da bir kız öğrenci yurdunda yangın çıkmış. İyi ölen yok .

Kız oğrenci pansiyonunda yangın paniği - Son Dakika Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/kiz-ogrenci-pansiyonunda-yangin-panigi-40294257)

erdem325
02-12-2016, 01:07
ey ahali..

bir küçük örnek vereyim sadece devletin "iş yapma" anlayışı ile alakalı..

bir zamanlar kemal derviş vardı hatırlarsınız, liseliler belki bilmez ama çoğunluk hatırlar..
neyse, bu zat-ı muhterem bir kriz döneminde ekonomik reformlar yaptı vs vs.
kemal ebyin yaptığı en önemli reformlardan birisi de hiçbir banka elindeki paranın %20 sinden fazlasını tek bir şirkete/kişiye vs vs kredi olarak veremez oldu.
neden peki? çünki öncesinde batan bankaların birçoğu hayvanat gibi hortumlamalarla battı, ve bu batıkların alayı da devlete ve doğal olarak bizlere battı.
ne oluyordu o dönem, banka bir şirkete hayvan gibi kredi çıkarıyordu, ama öyle böyle değil, sonra o şirket birşekilde bu paraları harcayıp hassikome devlet baba ben battım diyordu. e devletinde bankacılık sektöründe güvencesi var, canın sağolsun panpa, senin borcun bizim borcumuzdur deyip borcu üstleniyordu.
bu da demek oluyordu ki bir gurup yauşak anlaşıp, alengirikli al ver işleriyle koca bankayı boşaltıyorlardı.. kabaca bu şekilde..
bu arada bankacılık tabirlerini vs bilmiyorum idare edin..
sonra bu kemal derviş döneminde yapılan reformlarla vs nispeten bu durumların önüne geçildi..

gelelim günümüze..
şimdi devlet diyorki samimi birilerine, panpa ben bi köprü yapacam.
köprünün maliyetine X lira diyelim. ben sana 3X liraya bu işi vereyim sen yap. samimi arkadaşta diyorki valla babacım yaparız da para yok.
devlette diyorki yahu düşündüğün şeye bak, ben sana kredi vereyim sen yap, sora da ödersin.. uyar mı uyar..
sonra devlet bankalarına bi bakıyor vay amısına, lan o kadar para yok olm, nabıcaz?? e birsürü de manyak manyak projeler yapıyoz biz hepsi para bunların??
sonra iş geliyor kemal bey in %20 sine takılıyor.
ne demek %20, 1 bölü 5 demek.
sen bu kesirde 1 e dokunamıyorsan eğer doğal olarak 5 e dokunman lazım.. 5 i çoğaltmak lazım ki dolayısıyla 1 de çoğalsın..
ee napalım o zaman?? siz bi gidin bizim bankaların malını mülkünü varlıklarını birdaha hesaplayın deniliyor..
sonra gidiyor yetkili abilerimiz bankanın mal varlıklarını inceliyor. örnek olarak banakaya ait bir bina var, bu binanın değeri 10, adam geliyor hesap kitap işleri vs vs diyorki yok la olur mu bu binanın değeri 1000.
böyle böyle o ***** kesrin paydasındaki 5 büyümeye başlıyor, dolayısı ile payındaki 1 de..
amma gel gelelim bu işler bir nebze işi kitabına uydursa da hakkaten para yetmiyor.
o zaman diyorlar ki büyüklerimiz, bizim bankalar kredi alsın..
uluslararası konsorsiyumlardan kredi alınıyor, kredi ile banka götü toplayıp kredi veriyor..

şimdi biraz uzun oldu ama gelelim sonuca..!
köprü maliyeti X liraydı, 3Xliraya anlaşıldı. 3X için kredi alındı, geri ödemesiyle 5X oldu.
köprüyü yapan elini cebine atmadan köprüsünü yaptı, babalar gibi devletin günlük bilmem kaç araç geçiş garantisi ile kredisini ödeyecek..
elini cebine sokmadan adam zengindi, daha da zengin oldu!

devlet ne yaptı? X liralık işi borçlanarak 5X e yaptırdı.

Şimdi sevgili abilerim, o aradaki 4X de bize girdi..
sonra da ötv zammı o zammı bu zammı..
ha bir de utanmadan, o ne lan öyle herkesin evinde bilmem kaç araba var, ayıptır israftır nutukları yedik..

israfı halk mı yapıyor soruyorum size???
azcık gözünüzü açın ya azcık.!!

ha bu arada olaya islami anlamda yaklaşacak arkadaşlara baştan söyleyeyim;
Allah'ın dahi karışmadığı hesap var müslümanlar için. nedir abi o? KUL hakkı..
islam inancında şehit dahi olsan, pür-u pak da olsan, ne olursan ol, eğer bir kul hakkı yedi isen affı olmuyor..
elini vicdanına koyan insan da eğer elini koyduğu yerde azcık vicdan sahibi ise kimin/kimlerin kul hakkı yediğini görür!!

o yüzden inanç sömürüsü yapmayın sakın, zira güldürüyorsunuz!

hadi kalın sağlıcakla..

Sinan58
02-12-2016, 01:12
Bak yýllýk 150 Milyon TL ulan yazýk vallaha yazýk seninle ayný ülkede nefes almak ama senden daha fazla vergi verdiðim halde senin bulduðun kadar süper bir ülke bulamamak vallaha bana dokunuyor. Baka aþaðýda ki yazýyý iyi incele 150 milyon TL'ye bu ülkede kaç tane okul, hastane yapýlýr. 2023 hedefi de kol gibi bize saplanýcak haberin yok. Senin hükümetin çatýrdýyor cumhurbaþkaný þangay 5lisi diyor eski ekonomi bakaný avrupa çökmüyor diyor.

Erdoðan’ýn örtülüsü 150 milyon TL: Raporda “Cumhurbaþkanlýðý’nýn Gizli Hizmet Gideri” 150 milyon TL olarak belirlendi. Yani 27 Mart 2015’te yapýlan yasal düzenleme ile gizlenen Cumuhrbaþkanlýðý örtülü ödeneði için 150 milyon TL harcandý. Yasaya Mart 2015’te koyulan bir madde ile Cumhurbaþkanlýðý bütçesindeki ödeneklerin Cumhurbaþkanlýðý kararnamesi ile belirlenmesi ve uygulanmasý düzenlemesine gidildi. Bu da Cumhurbaþkanlýðý örtülü ödeneðinin gizli kalmasý olarak yorumlandý.

Þahsi ödeneði 43 bin TL: Erdoðan’ýn kendisine 525 bin TL ödeme yapýldý. Cumhurbaþkaný ödeneði hanesine yazýlan bu tutardan, Erdoðan’ýn aylýk maaþýnýn 43 bin 750 TL olduðu anlaþýldý. Saray’ýn personeline 2015 yýlý içinde 67 milyon 255 bin 79 TL harcandý.

Suya 3 milyon, deterjana 155 TL: Bir yýl içinde “kullanmaya yönelik su tüketimi aboneliði” için 3 milyon 2 bin 878 TL harcandý. Buna karþýlýk, “Sabun, deterjan ve temizlikte kullanýlan kimyevi maddeler ile bu amaçlarla kullanýlmak üzere diþ macunu, diþ fýrçasý, kova, força, paspas” alýmýna ile sadece 155 TL harcanmasý dikkat çekti.

Aylýk ýsýtma 266 bin TL: Saray’ýn ýsýtýlmasý için bir yýlda toplam 3 milyon 200 bin 196 TL harcandý. Bu da Saray’ýn aylýk ýsýtma giderinin 266 bin 666 TL olduðunu gösterdi. Saray’ýn kullandýðý taþýtlarýn akaryakýt ve yað alýmlarý için ise 4 milyon 330 bin TL harcandý.

Parýltýya aylýk 806 bin TL: Sarayýn bir yýllýk elektrik tüketim bedelinin ise 9 milyon 672 bin 688 lira olduðu görüldü. Yani Saray’ýn aylýk elektrik faturasý yaklaþýk 806 bin TL.

Organizasyonlara 30 milyon TL: Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn takdiri ile temsil ve aðýrlamanýn gerektirdiði her türlü tören, fuar ve organizasyon giderleri için bir yýlda 30 milyon 648 bin 492 TL harcandý.

Söylemeyeyim diyorum ama dayanamıyorum.

Ne kadar cahilsiniz, hiç bişeyden alamıyorsunuz.

Örtülü ödenekle gizli silah geliştiriliyor, hiç taktik bilmiyorsunuz.

Geliştirilen gizli silahın tek mermisi amerikadan giriyor rusyadan çıkıyor, bu sayede tek mermiyle 2 hedef birden vuruyorsunuz.
Asfdsfffgshshsggssg

erdem325
02-12-2016, 01:17
Söylemeyeyim diyorum ama dayanamıyorum.

Ne kadar cahilsiniz, hiç bişeyden alamıyorsunuz.

Örtülü ödenekle gizli silah geliştiriliyor, hiç taktik bilmiyorsunuz.

Geliştirilen gizli silahın tek mermisi amerikadan giriyor rusyadan çıkıyor, bu sayede tek mermiyle 2 hedef birden vuruyorsunuz.
Asfdsfffgshshsggssg

:D
silahları da saray da yapıyorlarmış, ö yüzden faturalar kabarık geliyormuş :D

Ome_RS
02-12-2016, 01:47
Valla ben dovizim olsa yuklu miktarda suan bozdururdum.hazir prim yapmislen ve yeterince kardayken satar ev alirdim :)
Harici icin ama suan elde olan 40k parayla ocakta araba almak mi mantikli dolar almak mi?
Askerden donunce araba alma niyetim de var piyasayi ve ulke durumunu gorunce dolar alip g.tu kollayasim da var. 2017 icin gorusleriniz neler ozellikle traderler

Kullanıcı
02-12-2016, 03:27
İmam hatip açalım ülke para kazasın kalkınsın(lütfen din'le dalga geçmek olarak algılamayın böyle düşünen Ak yürüyenler var)
Al bu diyanetin ve bilim sanayi'nin bütçesi

http://i.hizliresim.com/ZMDPr0.png (http://hizliresim.com/ZMDPr0)

Ome_RS
02-12-2016, 04:13
Bilime fazla kafa yormak imani sakatlar. O yuzden o kadar fark var. Bismillah de Allah'a birak.

brs852
02-12-2016, 09:12
Bilim ilim dinimize ters durumlar

ibozum
02-12-2016, 09:21
Valla ben dovizim olsa yuklu miktarda suan bozdururdum.hazir prim yapmislen ve yeterince kardayken satar ev alirdim :)
Harici icin ama suan elde olan 40k parayla ocakta araba almak mi mantikli dolar almak mi?
Askerden donunce araba alma niyetim de var piyasayi ve ulke durumunu gorunce dolar alip g.tu kollayasim da var. 2017 icin gorusleriniz neler ozellikle traderler

Uzun vadede dolar kazandrır.. Param olsa TL'de tutmazdım. Ancak günlük haftalık olarak dolara yatırım kazandırmaz diye düşünüyorum. Şuan zaten en yüksek döneminde, doları alıp seneye satılır daha karlı olur..

Ev alma düşüncesi bende de var ancak şuan o kadar paralar eve bağlanmaz.. Ülkede yarını görmek çok zor.. Dolar, Euro her gün rekor kırıyor.. Baştakiler bunun için bir önlem almıyorlar.. Hatta olur bu yeaa.. Amerikan başkanı bir yerine geçsin o zamana kadar çalkantı olması normal diyecek kadar milleti mal bellemişler..

jeffy
02-12-2016, 09:53
Yoğun bakım için bizzat şuan 2 tane teyzemiz var, Devlet Hastanesinden Özel hastaneye yönlendirildi ve şuan Yoğun Bakım faliyetleri orada gerçekleştiriliyor(Ümraniye Erdem Hastanesi).
Devlet hastayı eğer devlet hastanesinde yer yoksa Özel Hastanelerin yoğun bakımlarına yönlendiriyor ve ödemesini karşılıyor.
Evet 10-20 lira alınan hizmetin yanında kusura bakmayın ama bana göre sembolik, ailelerin yaptığı gereksiz harcamaları gördükçe(sigara tüketimi, çöpe atılan yemekler vb.) sembolik kalmaya da devam edecek gözümde.

Güzel kardeşim, ben nerede yazdım lütfen göster herşeyin dört dörtlük olduğunu.
Burada sanki devlet vatandaşını terk etmiş, gerek hekimleri kontrolü, gerek ilaç tedariki, gerekse fiziksel binalar anlamında konfordan yoksun bırakmış bu kalemleri unutmuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben de bunun karşısında durup diyorum ki, son yıllarda sağlık alanında Türkiye birçok ülke tarafından örnek alınmaktadır.

2017 yılı bütçesinde daha şimdiden Sağlık 122milyar ile ilk sırada.
Herşey tabi ki dört dörtlük değil ama dünden daha iyi olduğu da ve önemsendiği de bir gerçek.

Sağlık konusunda şüpheleriniz varsa lütfen sokaktan geçen yaşlı bir teyze veya amcayı çevirin sorun,
memnunmusunuz değilmisiniz diye. Bakalım ne cevabı verecekler(cevaplar içinde ortalama alın).

Dev Şehir Hastaneleri tamamlandığında sağlık alanında türkiye daha da imrenilen bir Ülke olacaktır.
Sağlık önemli çünkü İnsan önemli. İnsan sağlığı bize inancımızın da bir tavsiyesidir...

Konunun geçmiş sayfalarını okumamıştım biraz geriden alıntı oldu kusura bakmayın ama dayanamadım :)

DAHADA İMRENİLEN ÜLKE mi? hahahahaha.. ağlanacak düşüncelere gülüyoruz artık..

Ne imrenmesi ne dahası yau? Devlet hastanesinde böbrek taşı için 4 ay sonraya gün verdiler 2 gün önce.. Eniştem 3 ay sonraki röntgen gününü beklediği için geç teşhis sebebiyle kanserden vefat etti..

Avrupada bizim bu durumumuza imreniyordu ilerde dahada imrenecek inşallah dimi?

ya hakiketten mantık sınırlarını zorluyorsunuz karşınızdakinin..

o kadar şey yazasım geliyor bir taraftan , diğer taraftanda hiçbirşey değişmeyeceğini , o at gözlüklerin birtürlü kurtulamayacağınızı , saçmalama boyutunada gelse hatta içten içten kendi kendinize ben nasıl savunucam bunu diyip konuyu çevirdiğinizi düşündükçe vazgeçiyor insan yazmaktan...

imprezaWRC
02-12-2016, 10:10
Dün akşam Acıbadem Hastanesine giderken Acıbadem Cad. üzerindeki yenilenen İmam Hatip'e gözüm çarptı; sarayın ufak bir kopyasını Acıbadem'e yapmışlar, merak ediyorum acaba eğitimde o kadar göz kamaştırıcı, dikkat çekici ve kaliteli izlenimi veriyor mu? Şahsen, sanmıyorum ama ...

KÖROĞLU
02-12-2016, 10:13
Dün akşam Acıbadem Hastanesine giderken Acıbadem Cad. üzerindeki yenilenen İmam Hatip'e gözüm çarptı; sarayın ufak bir kopyasını Acıbadem'e yapmışlar, merak ediyorum acaba eğitimde o kadar göz kamaştırıcı, dikkat çekici ve kaliteli izlenimi veriyor mu? Şahsen, sanmıyorum ama ...

Denk gelirsem Sakarya da yapılanın fotosunu yükleyeyim buraya görsün herkes. Bi şekiller bi şemaller aman tanrım.

Yapılmasına karşı değilim ama 500 metre ötesinde adapazarının en eski (mezun olduğum okul) lisesi var onun halini görünce üzülüyorum.

Birisi saray gibi diğeri bakımsız pejmürde.

imprezaWRC
02-12-2016, 10:23
Denk gelirsem Sakarya da yapılanın fotosunu yükleyeyim buraya görsün herkes. Bi şekiller bi şemaller aman tanrım.

Yapılmasına karşı değilim ama 500 metre ötesinde adapazarının en eski (mezun olduğum okul) lisesi var onun halini görünce üzülüyorum.

Sana bana o havayı ne ile yapacak, niye yapacak. Esenyurt'ta bir tanesinin adı bir gecede değişmiş ve utanmadan da sanki bütün yapılan harcamaları ceplerinden yapmışlar gibi siz istediniz biz yaptık diye de yazı yazmışlar. (Bende fotoğrafı mevcut)

Sinan'S2k
02-12-2016, 10:42
Konunun geçmiş sayfalarını okumamıştım biraz geriden alıntı oldu kusura bakmayın ama dayanamadım :)

DAHADA İMRENİLEN ÜLKE mi? hahahahaha.. ağlanacak düşüncelere gülüyoruz artık..

Ne imrenmesi ne dahası yau? Devlet hastanesinde böbrek taşı için 4 ay sonraya gün verdiler 2 gün önce.. Eniştem 3 ay sonraki röntgen gününü beklediği için geç teşhis sebebiyle kanserden vefat etti..

Avrupada bizim bu durumumuza imreniyordu ilerde dahada imrenecek inşallah dimi?

ya hakiketten mantık sınırlarını zorluyorsunuz karşınızdakinin..

o kadar şey yazasım geliyor bir taraftan , diğer taraftanda hiçbirşey değişmeyeceğini , o at gözlüklerin birtürlü kurtulamayacağınızı , saçmalama boyutunada gelse hatta içten içten kendi kendinize ben nasıl savunucam bunu diyip konuyu çevirdiğinizi düşündükçe vazgeçiyor insan yazmaktan...

Evo34 kafayı kırmış iyicene.
Valla para toplayalım aramızda bu arkadaşı, Bir Londra'ya, Bir Paris'e, Bir Viyana'ya, Bir Brüksel'e birde bonus olarak Amsterdam'a gönderelim. İmrenilecek memleket görsün. Adamın at gözlüğü 10 km mübarek.
Bu arada ülkemizin imrenilecek şeyleri vardır elbette. En son imrenilecek şeyi sağlık sektörüdür eminim. İnsan hayatının en ucuz olduğu ülkelerden biriyiz. Bunu işçi ölümlerinden çok net anlayabiliriz.

SULTANOGLU
02-12-2016, 10:50
Beyler lütfen sağlık hizmetlerimiz konusunda doğru konuşun. !! millet akın ediyor ülkemize saç ektirmeye !!!!! görmüyormusunuz taksimde orada burada kafasında 70 ler spor bandı takıp mayın gibi dolaşan insanları.

http://ep.yimg.com/ay/yhst-43237354811846/adult-brown-instant-mullet-headband-7.jpg

bason
02-12-2016, 10:51
Evo34 kafayı kırmış iyicene.
Valla para toplayalım aramızda bu arkadaşı, Bir Londra'ya, Bir Paris'e, Bir Viyana'ya, Bir Brüksel'e birde bonus olarak Amsterdam'a gönderelim. İmrenilecek memleket görsün. Adamın at gözlüğü 10 km mübarek.
Bu arada ülkemizin imrenilecek şeyleri vardır elbette. En son imrenilecek şeyi sağlık sektörüdür eminim. İnsan hayatının en ucuz olduğu ülkelerden biriyiz. Bunu işçi ölümlerinden çok net anlayabiliriz.

Bunları görmek için oralara gitmeye gerek yok ki... İlim, bilim, din, sağlık, eğitim vs. hepsine yetişeceksin , sen devletsin. Ancak bizimkiler devlet mantığı yerine belediyecilik oynadıkları için. Sadece yol, köprü, havalimanı ve saray yapıyorlar. Aklın yolu birdir... Bir toplumun gelişmesi için sadece bunlara yatırım yapılması çok mantıksız geliyor bana. Yapılmamalı demiyorum ancak yapılan projelerin maliyetleri, bütçeleri belli... Biraz mantıklı makul olmak gerekli... Müslümanlık mütevazi olmayı da öğretir ancak arkadaşlar en büyük köprü, en büyük havalanını savunup her şeyin en büyüğünü istiyorlar...

ibozum
02-12-2016, 11:10

Amaçta o değil mi zaten?.. Dışarıdan bakınca herkes lüks içinde saraylar Mercedes'ler.. Audi'lerin yanına Passat çekme düşüncesi bile B.Başkanı ağlatacak hale gelen bir ülke..
Bakınca.. Ooo egonomi çoh eyi.. Türkiye uçuyor.. Kendi arabamız kendi uçağımız her şey yapıyoruz.. Onlar konuşur, bunlar yapar..

Durmak yok, yola devam.. Durdurumazsınız..

imprezaWRC
02-12-2016, 12:05
Bunları görmek için oralara gitmeye gerek yok ki... İlim, bilim, din, sağlık, eğitim vs. hepsine yetişeceksin , sen devletsin. Ancak bizimkiler devlet mantığı yerine belediyecilik oynadıkları için. Sadece yol, köprü, havalimanı ve saray yapıyorlar. Aklın yolu birdir... Bir toplumun gelişmesi için sadece bunlara yatırım yapılması çok mantıksız geliyor bana. Yapılmamalı demiyorum ancak yapılan projelerin maliyetleri, bütçeleri belli... Biraz mantıklı makul olmak gerekli... Müslümanlık mütevazi olmayı da öğretir ancak arkadaşlar en büyük köprü, en büyük havalanını savunup her şeyin en büyüğünü istiyorlar...

Düşe kalka gittiğin yola yol deniyorsa ha evet yol yaptılar. Yeniden yarattıkları yollar: Osmangazi Köprüsü ve yolları, 3.Köprü ve yolları.
Deforme olmamış kaldırımı her sene değiştir, hiç trafik olmayan yolları daralt, otopark parası alıp otoparksız inşaata izin ver, yol kenarlarına dikine bitkiler ek, bu nasıl belediyecilik ise artık.

Yigit-Y
02-12-2016, 13:05
Dolar 3.54 hamınaaaaa :):):)

ibozum
02-12-2016, 13:13
Erdoğan: Sevgili milletim, yastığının altında döviz olanlar, gelsinler parasını altına dönüştürsün, gelsin TL'ye dönüştürsün

Türkiye birey olarak zenginleşiyor. Bugünkü Türkiye 14 yıl öncesinden 3 kat daha zengindir. Kim ne derse desin

Herkes zenginmiş burda niye o kadar tatava yaptınız arkadaş.. Kriz neyim yok.. Dolarları bozdurun..

oabayram
02-12-2016, 13:19
fakirek fakirek 4 olsin

bason
02-12-2016, 13:20
Erdoğan: Sevgili milletim, yastığının altında döviz olanlar, gelsinler parasını altına dönüştürsün, gelsin TL'ye dönüştürsün

Türkiye birey olarak zenginleşiyor. Bugünkü Türkiye 14 yıl öncesinden 3 kat daha zengindir. Kim ne derse desin

Herkes zenginmiş burda niye o kadar tatava yaptınız arkadaş.. Kriz neyim yok.. Dolarları bozdurun..

Buna inanan 30 milyon insan tanıyorum... :)

jeffy
02-12-2016, 13:27

kendi zumreleri 14 yıl öncesine kadar 3 değil 30 kat zengin.. ortalamaya vuruncada 3 kat çıkar herhalde :)

Reiz haklı :)

Yigit-Y
02-12-2016, 13:27

Hepsine her akşam sövüyorum

Allah belalarını versin diye

Yigit-Y
02-12-2016, 17:04
CHP’li Boke: Ayakkabı kutularındaki dolarları bozdursunlar – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/chpli-boke-ayakkabi-kutularindaki-dolarlari-bozdursunlar-1543098/)

Bu çok iyidi beee :):)

brs852
02-12-2016, 17:12

Allah çarpsın bende :)

ibozum
02-12-2016, 18:20

Bu sözü dedi dolar 3,6'ya fırladı.. Tahminim adam bilinçli yapıyor.. Daha da artması için uğraşıyor..

Ve işin daha da aciz yanı, hükümetin ekonomik önlem planı: dövizinizi bozdurun, altın alın.. Koskoca hükümetin kriz ortamından çıkış politikası.. Ayakta alkışlamak lazım..

ibozum
02-12-2016, 18:22
Bu arada, darbe olur "halkım sokağa çıkın, darbeyi önleyin".. Kriz ortamı olur "halkım yastık altındaki dolarları bozdurun"

E madem her şeyi halk yapacaktı orda durmaya ne gerek var.. Biz kendi kendimizi idare ederiz..

livaneli
02-12-2016, 18:26
Ekonomik kriz filan olmadığını, muhalefetin ve dış güçlerin bizi bitirmek için piyasayı böyle gösterdiğini, yaşam standartlarının yükseldiğini düşünüyorum;çünkü mal ile vatan haini arasında bir yaratığım.

Yigit-Y
02-12-2016, 18:33
Ekonomik kriz filan olmadığını, muhalefetin ve dış güçlerin bizi bitirmek için piyasayı böyle gösterdiğini, yaşam standartlarının yükseldiğini düşünüyorum;çünkü mal ile vatan haini arasında bir yaratığım.

Keşke herkes senin gibi delikanlıca yazsa

Ne güzel yazmış değil mi :)

imprezaWRC
02-12-2016, 18:35
Ülke malesef ekonomik olarak, ahlak olarak, adalet olarak, insan olarak...vs her şekilde batmış durumda.
Nerede o inşaatta bizi kıskanıyorlar, imkan verseler daha da iyilerini yapacaklar diyen vatandaş?
Bayım bak az önce haberlerde verdi bende netten fotoğrafını buldum buraya ekleyeyim. Malatya Belediyesi'nin yangın merdiveni yere 10mt kala bitiyor. Şimdi bu belediye yapı ruhsatı da veriyordur, bir güzel herşey mükemmel oldu diye onaylıyordur değil mi?
Burada bir yangın çıksa içeride kaç kişi varsa hepsi sizlere ömür olur.
http://img02.imgfotokritik.com/fk_new/big/5/7/3/573231/3000278-malatya-buyuksehir-belediyesi.jpg
http://img02.imgfotokritik.com/fk_new/big/5/7/3/573231/3000278-malatya-buyuksehir-belediyesi.jpg

turbo&quattro
02-12-2016, 19:28
O savunduklariniz ayakkabi kutularindaki dolarlari bozdursun sonrasi zaten gelir .

http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/E716B58C-5D89-4716-A5EB-C9AF63C404F8_zpszjg5juda.jpg (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/E716B58C-5D89-4716-A5EB-C9AF63C404F8_zpszjg5juda.jpg.html)

yigit06
02-12-2016, 20:11
orta gelir tuzağı dediğimiz durum işte bu.. Bu durumdan kurtulabilen iki ülke oldu şu ana kadar Güney Kore ve Tayvan. Teşekkürler.

Yigit-Y
02-12-2016, 20:17
Ankete göre her 5 kişiden 4 ü krizdeyiz diyor.

Bugün ki açıklamalarda TEĞET geçecek yine 2008 yılında olduğu gibi

1 milyar dolarlık Tahvil satışı yabancı çıkısı mevcut

Daha borsada bir çıkış yok yabancılardan

KRİZ deyiz. Bugün reisden de öğrendik

Teğet geçer mi geçmez mi 2017 bize kanırta kanırta gösterecek

Sakın bir yere ayrılmayın :)

MetalliHead
02-12-2016, 20:32
O savunduklariniz ayakkabi kutularindaki dolarlari bozdursun sonrasi zaten gelir .

http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/E716B58C-5D89-4716-A5EB-C9AF63C404F8_zpszjg5juda.jpg (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/E716B58C-5D89-4716-A5EB-C9AF63C404F8_zpszjg5juda.jpg.html)

300 doları elinde tutarak edeceği kâr berber parasından fazladır :D bu arada bu konunun sayfa sayısı dolardan daha hızlı artıyor :D

Leonardo
02-12-2016, 22:49
Merhaba oy veren bir kisi degilim savundugum seyler tabikide var tartismak icin gelmedim buraya sadece sevdigim saydigim kisiler bahsettiginiz goruste ve bu kadar agir hitamlari hak etmiyorlar "allah belalarini versin gerizekalilar" gibi seyler okudum yok koyun sudur budur saygi cercevesinde verilen her cevaba saygim var ama bu kadarida fazla kimse hak etmez bunlari kusura bakmayin

Yigit-Y
02-12-2016, 22:50
Kim oy verdi ki zaten bunlara :)

serkanokan
02-12-2016, 23:04
[QUOTE=Kullanıcı;8237813]İmam hatip açalım ülke para kazasın kalkınsın(lütfen din'le dalga geçmek olarak algılamayın böyle düşünen Ak yürüyenler var)

Link var mı acaba, biraz bakındım ama göremedim.

Kullanıcı
02-12-2016, 23:18
serkanokan söylem ise çevremde duyduğumdur (Ailenin%95 ak'lı)

Leonardo
02-12-2016, 23:21
Kim oy verdi ki zaten bunlara :)

"Bence benim görüsümden baskasi gerizekalidir" diye bir mantik oldugunu dusunmuyorum abi

ibozum
02-12-2016, 23:23
[QUOTE=Kullanıcı;8237813]İmam hatip açalım ülke para kazasın kalkınsın(lütfen din'le dalga geçmek olarak algılamayın böyle düşünen Ak yürüyenler var)

Link var mı acaba, biraz bakındım ama göremedim.
link 1;
2016 BUTCE ODENEK TAVANLARINDA HANGİ KURUMA NE KADAR PAY AYRILDI? (http://memurunyeri.com/memur/manset-haber/11690-2016-butce-odenek-tavanlarinda-hangi-kuruma-ne-kadar-pay-ayrildi.html)
link 2;
MİT, 2016 butce payını yuzde 36 artırdı, 1.6 milyar lira pay alacak! - Gundem - T24 (http://t24.com.tr/haber/mit-2016-butce-payini-yuzde-36-artirdi-butceden-16-milyar-lira-pay-alacak,312759)

Diyanet: 6.482.979.000TL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji : 745.373.000TL

Yigit-Y
03-12-2016, 00:02
"Bence benim görüsümden baskasi gerizekalidir" diye bir mantik oldugunu dusunmuyorum abi

Bir sürü rakam veri video paylaşılıyor

Allah aşkına matematikdemi montaj

Bir gerçek var bunu görmemek gerizekalılıktan başka nedir

Vazgeçmekten korkmak saçma kötü huydan vazgeçmek insanı doğru yola sevk eder

Sağlıklı huzurlu ve mutlu yaşar

İş arayan bir arkadaşın konusu var görürsün

O da mı yalan söylüyor

Ben kendi hayatımı geçtim

Bak şuan İz tv de aziz nesim oğlu prof ali nesim hayatını çekmişler

Kendimden utandım adam neler yapmış

Ama şuan iktidar yanlısı izlese şu adamı neler der

Asam izmir şirincede matematik köyü kurmuş

Kendi kendime ben ne ettim bu ülke için diye sorguladım

Yanlış birşey varsa bunu doğru göstermek insanların aklı ile oynamaktır

Benim aklımda oynaması için ispatlanabilir bilgiden çok belge gerekir

Rakamlar yalan söylemez kardeşim

Vazgeçince güzel olacak yine bu ülke

Geleceğimizi satıyoruz hergün

İnşallah uyanacak bu millet birgün...

Yigit-Y
03-12-2016, 00:06
Ali Nesim örneği niye verdime gelince

Adam bu ülkeye lazım olan hocalardan

İmam hatipden gelen hocayı rektör yaparsan

Bu ülke boş üni mezunu topluluğu olur

Onlarda bu ülkeye hayır getirmez

Değerli insanlarımız hep göç ediyor bu ülkeden

Belgeseli iz tv den bulup izlersen ne demek istediğimi daha net anlatmış olurum sana

PunisheR
03-12-2016, 00:06
Sektörden olduğum için 1-2 örnek vereceğim. Saçma sapan olacak ama takdir sizlerin. Bilgilenmeniz amacıyla.

1- Güngören Belediyesi (İSTANBUL) 04.01.2017'de ihale açıyor, işin adı 'Malatya İli Kale Belediyesi Konukevi Yapım İşi' yani anlayacağınız üzere, İstanbul'daki bir yerel belediye Malatya ilinde bir konukevi inşaa edecek. Nedenini araştırın.

2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, işi gücü bırakmış, 09.01.2017'de ihale açıyor, işin adı 'BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET BİNASI İNŞAATI'. Bağcılar hangi partiden ?? Kendi binasını neden kendi yapmıyor..

Bunlardan yüzlerce örnek var, isterse paylaşırım.

Mevzu AKP-CHP-X-Y-Z tartışması değil,
Hiçbirini savunan bir insan değilim.

CHP ile ilgili örnek veriyorum şimdi sizlere.
Haber bu : Kemal Kılıcdaroğlu 2 acılışa birden katıldı (http://www.ensonhaber.com/kemal-kilicdaroglu-2-acilisa-birden-katildi-2016-11-26.html)

Bununla ilgili diğer haberlere bakabilirsiniz. Kılıçdaroğlu 26 Kasım'da İstanbul-Bakırköy'de temel atma törenine katıldı. CHP'li belediyenin Yeni Belediye Binasının temel atmasını gerçekleştirdi.

Asıl garip olansa, Bakırköy Belediyesi, 30.11.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlayarak, 'Bakırköy Belediyesi Hizmet ve Meclis Binaları Betonarme Yapı Yapılması İşi' işinin ihalesinin 22.12.2016 tarihinde yapılacağını duyurdu...

Yeni yerine gidin bakın çalışma var mı.. Cevap şimdiden bende, var..
22.12.2016'da gidin ihaleyi nasıl kim ne şartla alıyor..

Yani a dostlar, CHP-AKP-MHP-HDP farketmez. Bu ülkenin tümden iliği kurutuluyor. Kimseye birşey olmaz, olan size bize olur.
Siyasilerin en ufak bir kaygısı yok. Onlar her zaman fırsattan yararlanırlar.

serkanokan
03-12-2016, 00:07
Linkler için teşekkürler. İnsanın gerçekten inanası gelmiyor.

PunisheR
03-12-2016, 00:09
İstek olursa, ülkemizin sektörünün %70'ini neredeyse oluşturan bu sektörden çok daha da örnek veririm.

PunisheR
03-12-2016, 00:09
Linkler için teşekkürler. İnsanın gerçekten inanası gelmiyor.

İhale kayıt numaralarına kadar paylaşırım gerekirse, doğruluğunu anlamanız için.

serkanokan
03-12-2016, 00:12
İhale kayıt numaralarına kadar paylaşırım gerekirse, doğruluğunu anlamanız için.

Hocam yanlış anlaşılma oldu sanırım, karşıt görüş belirtmek için sormadım. Sözün bittiği yerin hiç bir zaman bitmediği ülkemizin manzarası işte.

Yigit-Y
03-12-2016, 00:14
Sektörden olduğum için 1-2 örnek vereceğim. Saçma sapan olacak ama takdir sizlerin. Bilgilenmeniz amacıyla.

1- Güngören Belediyesi (İSTANBUL) 04.01.2017'de ihale açıyor, işin adı 'Malatya İli Kale Belediyesi Konukevi Yapım İşi' yani anlayacağınız üzere, İstanbul'daki bir yerel belediye Malatya ilinde bir konukevi inşaa edecek. Nedenini araştırın.

2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, işi gücü bırakmış, 09.01.2017'de ihale açıyor, işin adı 'BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET BİNASI İNŞAATI'. Bağcılar hangi partiden ?? Kendi binasını neden kendi yapmıyor..

Bunlardan yüzlerce örnek var, isterse paylaşırım.

Mevzu AKP-CHP-X-Y-Z tartışması değil,
Hiçbirini savunan bir insan değilim.

CHP ile ilgili örnek veriyorum şimdi sizlere.
Haber bu : Kemal Kılıcdaroğlu 2 acılışa birden katıldı (http://www.ensonhaber.com/kemal-kilicdaroglu-2-acilisa-birden-katildi-2016-11-26.html)

Bununla ilgili diğer haberlere bakabilirsiniz. Kılıçdaroğlu 26 Kasım'da İstanbul-Bakırköy'de temel atma törenine katıldı. CHP'li belediyenin Yeni Belediye Binasının temel atmasını gerçekleştirdi.

Asıl garip olansa, Bakırköy Belediyesi, 30.11.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlayarak, 'Bakırköy Belediyesi Hizmet ve Meclis Binaları Betonarme Yapı Yapılması İşi' işinin ihalesinin 22.12.2016 tarihinde yapılacağını duyurdu...

Yeni yerine gidin bakın çalışma var mı.. Cevap şimdiden bende, var..
22.12.2016'da gidin ihaleyi nasıl kim ne şartla alıyor..

Yani a dostlar, CHP-AKP-MHP-HDP farketmez. Bu ülkenin tümden iliği kurutuluyor. Kimseye birşey olmaz, olan size bize olur.
Siyasilerin en ufak bir kaygısı yok. Onlar her zaman fırsattan yararlanırlar.

İstanbuldaki tüm ilçe belediyeleri batık

Akp li belediyelerin işlerini ibb ye paslıyor

Bahçelievler kültür merkezi ve nikah dairesi ibb tarafından yenileniyor mesela

Ben içindeyim biraz

Şikayet edilcek bir konu değil

Hizmet alıyormuyuz evet kimden geldiğinin bir önemi yok

Ama adama müftülük binası 6 milyonluk binaya gerek varmıydı

Asıl sorular bunlar

Beştepe bu kadar şatafat gerek varmıydı

Sorular bunlar

Rakamlarla konuş diyenlere

Eren Erdem - (YENİ) Eren Erdem Meclis'te AKP'yi terletti!... | Facebook (https://www.facebook.com/erenerdemnet/videos/10153817609891841/)

PunisheR
03-12-2016, 00:17
Estağfurullah. Ben size değil ortaya söyledim.
Şöyle bir örnek daha vereceğim, durumun ne kadar vahim olduğunuz anlamanız için.

İzmir yada Manisa tarafında yaşayan arkadaşlar bilirler, Sabuncubeli mevkii bu yolun en büyük sorunlarından biridir.
Sabuncubeli Tüneli yapım işi ihalesi 2011 yılında Yap-İşlet-Devret yöntemi ile ihale edildi.
İhaleyi Koçoğlu İnşaat firması aldı.

Koçoğlu bu ve diğer havalimanı taahhüdü (O da Yap-İşlet-Devret ihalesiydi) nedeniyle taş koymalar sonucu ile iflas etti.
Haber linki : http://www.yeniasir.com.tr/kenthaberleri/2011/06/20/manisaizmir-arasi-15-dakikaya-inecek

Burada dikkat edeceğiniz durum, ihale keşfi, 136.000.000 TL idi.
Firma iflas edince işi fesih yada tasfiye ettiler. Sonrasında Yap-İşlet-Devret değil de normal ihale yapıldı.

Buyurun ihale sonucu :

İlan Tarihi 15 Mayıs 2015 Cuma (İhale Haber İstihbarat)
İhale Kayıt No 2015/61333
İhale Makamı Bölge Müdürlüğü-2.Bölge İzmir Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Karayolları Genel Müdürlüğü
İşin Adı İzmir-Manisa Devlet Yolunda Sabuncubeli Tüneli ve Bağlantı Yolları Yapımı İşi
İhale Tarihi 26 Mayıs 2015 Salı, Saat 10:00
Dosya Bedeli 100 TL
İtirazen Şikayet Başvuru Bedeli 12.763,00 TRY
İhale Şekli Yapım - Pazarlık (MD 21 B)
İhale Yeri Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü İhale Salonu (Kazım Dirik Mah. Sanayi Cad. No:41 Bornova)
Sonuç İlan Tarihi 30 Haziran 2015 Salı
İş Bitirme Tarihi 25 Haziran 2018 Pazartesi
Yaklaşık Maliyet 221.445.031,10 TL

İhale detayı için tıklayınız

KAZANAN FİRMA
Firma Adı Teklif Tenzilat Oranı
KALYON İNŞAAT 192.977.266 TL (%12,86)
KATILAN FİRMALAR
Firma Adı Teklif Tenzilat Oranı
1 CENGİZ İNŞAAT (TEŞEKKÜR) %100,00
2 KALYON İNŞAAT 192.977.266,50 TL %12,86
3 MAKYOL İNŞAAT 204.401.759,62 TL %7,70
4 KOLİN İNŞAAT 207.250.003,73 TL %6,41
5 LİMAK İNŞAAT 229.255.450,91 TL %-3,53
6 MAPA İNŞAAT 233.514.362,00 TL %-5,45
7 ÖZALTIN İNŞAAT 277.370.248,92 TL %-25,25

PunisheR
03-12-2016, 00:18
İstanbuldaki tüm ilçe belediyeleri batık

Akp li belediyelerin işlerini ibb ye paslıyor

Bahçelievler kültür merkezi ve nikah dairesi ibb tarafından yenileniyor mesela

Ben içindeyim biraz

Şikayet edilcek bir konu değil

Hizmet alıyormuyuz evet kimden geldiğinin bir önemi yok

Ama adama müftülük binası 6 milyonluk binaya gerek varmıydı

Asıl sorular bunlar

Beştepe bu kadar şatafat gerek varmıydı

Sorular bunlar

Rakamlarla konuş diyenlere

Eren Erdem - (YENİ) Eren Erdem Meclis'te AKP'yi terletti!... | Facebook (https://www.facebook.com/erenerdemnet/videos/10153817609891841/)

Hocam,
Bahçelievlerinki başka mevzu, onlar karşılığında belediyeye yer verdiler, suçlamak yanlış olur.
Samimi ve gerçekçi söylüyorum o olay farklı

Yigit-Y
03-12-2016, 00:23
Hocam,
Bahçelievlerinki başka mevzu, onlar karşılığında belediyeye yer verdiler, suçlamak yanlış olur.
Samimi ve gerçekçi söylüyorum o olay farklı

135 kişilik tiyatro tadilat işi 2.500.000 TL sence normal mi :)

Yigit-Y
03-12-2016, 00:25
İstanbul Avrupa Yakası Kamu Binaları Bakım Onarım ve Ek Hizmet Yapıları IV. Grup İnşaatı | İBB-QR-Projeler (https://ibbqr.ibb.gov.tr/istanbul-avrupa-yakasi-kamu-binalari-bakim-onarim-ve-ek-hizmet-yapilari-iv-grup-insaati/)

Yayla Kültür Merkezi

Doğru bakman için link attım

Leonardo
03-12-2016, 00:28
Bir sürü rakam veri video paylaşılıyor

Allah aşkına matematikdemi montaj

Bir gerçek var bunu görmemek gerizekalılıktan başka nedir

Vazgeçmekten korkmak saçma kötü huydan vazgeçmek insanı doğru yola sevk eder

Sağlıklı huzurlu ve mutlu yaşar

İş arayan bir arkadaşın konusu var görürsün

O da mı yalan söylüyor

Ben kendi hayatımı geçtim

Bak şuan İz tv de aziz nesim oğlu prof ali nesim hayatını çekmişler

Kendimden utandım adam neler yapmış

Ama şuan iktidar yanlısı izlese şu adamı neler der

Asam izmir şirincede matematik köyü kurmuş

Kendi kendime ben ne ettim bu ülke için diye sorguladım

Yanlış birşey varsa bunu doğru göstermek insanların aklı ile oynamaktır

Benim aklımda oynaması için ispatlanabilir bilgiden çok belge gerekir

Rakamlar yalan söylemez kardeşim

Vazgeçince güzel olacak yine bu ülke

Geleceğimizi satıyoruz hergün

İnşallah uyanacak bu millet birgün...

Abi ben fanatigi degilim yalnis anlama sadece hitap seklinin yanlis oldugunu dusunuyorum herkesin gorusune saygi duymak zorunda degiliz. Vergidir sudur budur herkes rahatsiz bu konuda eminim ama sirf gorusumuz uyusmuyor diye benim size hakaret etme hakkim varmi ?

PunisheR
03-12-2016, 00:31
135 kişilik tiyatro tadilat işi 2.500.000 TL sence normal mi :)

Bu meblağ ve işi yeni duydum, aslı astarı ve şekli nedir ?

PunisheR
03-12-2016, 00:32
İstanbul Avrupa Yakası Kamu Binaları Bakım Onarım ve Ek Hizmet Yapıları IV. Grup İnşaatı | İBB-QR-Projeler (https://ibbqr.ibb.gov.tr/istanbul-avrupa-yakasi-kamu-binalari-bakim-onarim-ve-ek-hizmet-yapilari-iv-grup-insaati/)

Yayla Kültür Merkezi

Doğru bakman için link attım

Şimdi fark ettim, bu ihale yanlış bölge ihalesi İBB'nin, sadece bu işe yorma bunu ki Didoray-Demce'nin işinde bu kolay kolay olmaz bunlar paket dosya, çoğu zaman da zaten yapılmış işlerin ödemesinde kullanılıyor. Fesatlık müteahhitlik-parti ilişkisinde değil yani.

PunisheR
03-12-2016, 00:34
Şimdi fark ettim, bu ihale yanlış bölge ihalesi İBB'nin, sadece bu işe yorma bunu ki Didoray-Demce'nin işinde bu kolay kolay olmaz bunlar paket dosya, çoğu zaman da zaten yapılmış işlerin ödemesinde kullanılıyor. Fesatlık müteahhitlik-parti ilişkisinde değil yani.

Ayrıca bunun içerisindeki dönenleri, içerisinde olabicek sen yada ben biliriz, burada toplumun daha iyi anlayacağı ihaleleri veya işleri örnek vermek lazım.

Yigit-Y
03-12-2016, 00:35
Abi ben fanatigi degilim yalnis anlama sadece hitap seklinin yanlis oldugunu dusunuyorum herkesin gorusune saygi duymak zorunda degiliz. Vergidir sudur budur herkes rahatsiz bu konuda eminim ama sirf gorusumuz uyusmuyor diye benim size hakaret etme hakkim varmi ?

Gerçeği söylemek zorundayız

Kimse kimseye hakaret etmek istemez

Ama insanlar gördüğünü görmemezden duyduğunu duymamazdan gelirse

hakaretide duymaz anlamaz zaten.

Biz kaç sayfadır yazıyoruz

Bir karşıt görüşlü elle tutulacak bir şey paylaşmadı

Bu futbol takımı değil ki niye bu kadar körü körü bağlanmak hataya ortak olmak

Saygı gösterilecek bir oluşum değil malesef

Ülkemizin şu tablosunda bile özeleştiri yapamayan

Bencil egoist hata yapmaz diye görülen kişiler yönettikçe

Saygı imkansız bir hadisedir

Galatasaray Fenerbahçe maçı olsa onda saygı olur

Hobi amaçlıdır konu saygı duyarsın

Ülke hobi bahçesi değildir

Kırmızı çizgileri ile oynarsan saygı biter malesef

Leonardo
03-12-2016, 00:50
Gerçeği söylemek zorundayız

Kimse kimseye hakaret etmek istemez

Ama insanlar gördüğünü görmemezden duyduğunu duymamazdan gelirse

hakaretide duymaz anlamaz zaten.

Biz kaç sayfadır yazıyoruz

Bir karşıt görüşlü elle tutulacak bir şey paylaşmadı

Bu futbol takımı değil ki niye bu kadar körü körü bağlanmak hataya ortak olmak

Saygı gösterilecek bir oluşum değil malesef

Ülkemizin şu tablosunda bile özeleştiri yapamayan

Bencil egoist hata yapmaz diye görülen kişiler yönettikçe

Saygı imkansız bir hadisedir

Galatasaray Fenerbahçe maçı olsa onda saygı olur

Hobi amaçlıdır konu saygı duyarsın

Ülke hobi bahçesi değildir

Kırmızı çizgileri ile oynarsan saygı biter malesef

Haklisiniz ama herkesin yanlisi var sizin gorusunuzunde olabilir hakareti kaldirabilirsiniz o zaman abi herkesin dogrusu bir degil cunku sizin icin demiyorum hakaret edenler icin diyorum. Siyaset ve bu gibi mevzularin hic bitmiyecegini dusunuyorum konusarak kimse kararindan vazgecmiyecek cunku dedigim gibi herkesin dogrusu yanlisi bir degil iyi geceler dilerim abi uzatmakta istemem

ghibli06
03-12-2016, 01:22
yahu tamam herkesin kendi siyasi görüşü vardır olmalıdır, benim beğenmediğimi o beğenir, onun sevdiğini ben sevmem vs vs

AMA

doların yükselmesini Ahmet'e göre iyi Mehmet'e göre kötü olur mu???
Suriye'de askerlerimizin kaçırılmasını bir kısmı eleştirirken başka kısım normal bulabilir mi?
ülkede her 3 kişiden 1inin icra dosyası varken bir kısım bu durumu olumlu karşılamalı mı?
GSMH için 10 senede 10 değişik hesaplama modeli icad edip gelirimizin arttığını zannedenlere karşı, asıl kişi başına düşen borcun 100 e katlandığının ortaya çıkmasının sana göre bana göresi mi olur???
eğitim sisteminde 3+5+2 mi olsun yoksa kanatlarımız zayıf 4+4+2 mi uygun olur tartışmasının FB ye göresi GS ye göresi mi olur???

leasingle alınan arabalar, krediyle döndürülen işler, borç harç devam eden bir hayat... buyurun neresini beğeniyorsanız beğenin...

erdalss
03-12-2016, 02:04
Bir arkadaşımız sonunda dayanamadı yazdı dedim baktık ama sonuç yine hüsran. Halbuki okuma yazması var gibi gözüküyor ama körü körüne savunmaktan vazgeçemeyecekler.Cidden çok üzücü bir durum. Allah sonumuzu hayır etsin arkadaşlar.

Kullanıcı
03-12-2016, 03:43
Resim atalım konu şenlensin

***** 3 araba konusu (önce zenginlik dedi, sonra israf)

http://i.hizliresim.com/yNllEj.jpg (http://hizliresim.com/yNllEj)

mikelazi
03-12-2016, 08:03
dölaRR 3,59tl

Anıl E.
03-12-2016, 08:58
Teğet geçecekmiş yine dün öyle açıklama yapılmış.

Anıl E.
03-12-2016, 09:03
Hiç şehit gelmiyor!
Yurtta kızlar yanmadı.
Ekonomi gayet iyi.
Borç veriyoruz!
İşsizlik yok!
OHAL zaten yok!
Eğitim süper!
Keyifler gıcır

REİS CANDIR..

http://i.hizliresim.com/2nk5j0.jpg (http://hizliresim.com/2nk5j0)

Kullanıcı
03-12-2016, 09:10
Bizler de hiç kıymet bilmiyoruz

Eyy forum ahalisi 14 sene önce Ankara da havaalanı var mıydı! (uzun geçen gün dedi)

kelalper
03-12-2016, 10:07
Bu işin AKP si CHP si MHP si yok hepsi beraber el ele kol kola kavga ede ede ülkenin a. koydular. Kadıköy belediyesi bu kadar krize rağmen her sene kaldırım taşı değiştirmekten vazgeçemiyor. Sürekli kaldırımlar sökülüyor yerine hobaa dünya kadar kum vs hoop yeni kaldırım yapılıyor. CHP li. MHP lilerdede durum aynı. Sonra mecliste kavga sen çok çaldın ben az çaldım. Amk milletvekillerinin yüzde 80 i mütahit. Sanırsın İnşaat mühendisliğinde siyaset bilimi dersi var hepsi de 1 ders bile kaçırmamış. Sistem baştan yanlış arkadaş. Milletvekili seçilebilmek için bir insan milyonlarca parayı eğer partiye hibe ediyorsa bunun daha fazlasını götürebilmek için yapıyordur. Yoksa ayda 15K TL aliim emekli olduktan sonra aylık 8K aliim erkenden emekli oliim diye vermiyordur. Gitsin sigorta şirketine versin daha fazlasını geri alır emekli maaşı olarak.

ottoman32
03-12-2016, 10:25
http://i.hizliresim.com/Anq6Ev.jpg (http://hizliresim.com/Anq6Ev)

kesin forumdan dimi :)

vectra-tuner
03-12-2016, 10:30
Reis her konuştuğunda dolar yükseliyor borsa dipliyor faziler yükseliyor.. Herkes yanlış anlıyor Reis bunu kasti yapıyor çünki ;

Dolar fırlayıp borsa düşünce ekipten birileri doları yüksekten bozup diplere inmiş gelecek vaadeden hisselerden anlıyor... Size bir güzellik daha yaptım Müslüminati'den bir sır daha verdim...

mikelazi
03-12-2016, 11:00
Reis her konuştuğunda dolar yükseliyor borsa dipliyor faziler yükseliyor.. Herkes yanlış anlıyor Reis bunu kasti yapıyor çünki ;

Dolar fırlayıp borsa düşünce ekipten birileri doları yüksekten bozup diplere inmiş gelecek vaadeden hisselerden anlıyor... Size bir güzellik daha yaptım Müslüminati'den bir sır daha verdim...

aynen geçen buna benzer konuyu levent gültekin de yazmıştı.

bedavadan geriyor sürekli ortamı

ghibli06
03-12-2016, 11:33
dün açıldı, 1 yılımı harcadığım proje, Yıldırım Beyazıt Universitesi Külliyesi... 6 aydır 300 bin TL param yatıyor orada, bırakın ödemeyi fatura bile kesemiyorum... insanların emekleri üzerine inşa edilen binalar, işte Türkiye gerçeği...

https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjl-Zuw29fQAhWBohQKHf1LCQQQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.sondakika.com%2Fhaber%2Fhaber-dha-ankara-cumhurbaskani-erdogan-bizim-sunnilik-9020353%2F&bvm=bv.139782543,d.d24&psig=AFQjCNFMKVbNSt9Tq0QDsy3XfCqRsiNx6w&ust=1480843805872616

ghibli06
03-12-2016, 11:34
http://img.sondakika.com/haber/353/cumhurbaskani-ndan-baskan-erdogan-9020353_4599_m.jpg

ghibli06
03-12-2016, 11:44
kimse yol yapılıyor köprü yapılıyor yatırımlar şöyle böyle demesin cidden fena bozarım kafam çok bozuk çünkü... ülkede gördüğünüz yatırımların hemen hepsinde müteahhitler taşeronların sırtına basarak işi bitirip çeşitli bahanelerle ödemelerini yapmıyorlar, hem de asıl yüklenici TOKI olmasına rağmen yani devlet bir şekilde para ödememeyi legal hale getirdi... daha büyük ölçekli yatırımlarda ise alım garantisi var, hastane köprü otoyol vs vs... bir de kredi çaktın mı müteahhite, yapmakta hiç bir engel kalmıyor... devlet işi yapan müteahhitlerin kullandığı kredilere devlet garantisi var bunu biliyor muydunuz peki?

neyse, canınız sıkılmasın çok...

Leonardo
03-12-2016, 12:39
Ya simdi cahil insanlar gibi cikip yol kopru yapti demem ben ayrica bi gorusumun olmadigini belirttim ayrica ben yasiyorum goruyorum devletteki bazi insanlar tahsilat konusunda sikinti yapsada ne devletin parasi sende kalir ne senin paran devlette bir cok ihaleye girip ciktim tas , parke ,park tamam cezadir sudur budur yaziyorlar ama bunun devletle bi alakasi yok biliyosunuzdur cidden yazmak istemiyorum uzatmak tartismak istemiyorum

Leonardo
03-12-2016, 12:41
Bir arkadaşımız sonunda dayanamadı yazdı dedim baktık ama sonuç yine hüsran. Halbuki okuma yazması var gibi gözüküyor ama körü körüne savunmaktan vazgeçemeyecekler.Cidden çok üzücü bir durum. Allah sonumuzu hayır etsin arkadaşlar.

Ben savunmuyorum ***** siyasi goruste degilim sadece hakaretten dolayi yazdim

Anıl E.
03-12-2016, 12:49
Bir cümlenin içinde ne kadar fazla ''ama,ayrıca,fakat'' var ise o kadar gerçek dışı bilgiler veriliyordur.

Şinasi sen misin ?

Leonardo
03-12-2016, 13:00
Bir cümlenin içinde ne kadar fazla ''ama,ayrıca,fakat'' var ise o kadar gerçek dışı bilgiler veriliyordur.

Şinasi sen misin ?

Insanlar bu gibi yorumlar yuzunden yazmaya cekiniyor , kayseriliyim ama istanbulda yasiyorum o degilim abi :)

ghibli06
03-12-2016, 13:49
Ya simdi cahil insanlar gibi cikip yol kopru yapti demem ben ayrica bi gorusumun olmadigini belirttim ayrica ben yasiyorum goruyorum devletteki bazi insanlar tahsilat konusunda sikinti yapsada ne devletin parasi sende kalir ne senin paran devlette bir cok ihaleye girip ciktim tas , parke ,park tamam cezadir sudur budur yaziyorlar ama bunun devletle bi alakasi yok biliyosunuzdur cidden yazmak istemiyorum uzatmak tartismak istemiyorum

devlet bu dolandırıcılığa dolaylı yolla ortak oluyor maalesef... 10 yıldır taşeron kanunu çıkacak, her seçim beyannamesinde de var biliyor musunuz? neden çıkmıyor peki devlet madem her şeyin eksiksiz ödenmesini istiyor? devlet 40 milyonluk işi 30 milyona verip yaptırarak prim elde ediyor, müteahhit 45 e maledince ne kadar taşeron varsa kanına ekmek doğruyor, şimdiye kadar parasını alamadığım işleri yazsam destan olur sayfa sayfa... 1 sene önce Bezm-i Alem Eyup hastanesinin dış cephesini kapladım şubatta açıldı orada bile 55bin tl bekliyor, firmanın sahibi ***** partinin milletvekili, bu mu hak hukuk? hiç bu ekonomiye neler oluyor diye bir fikriniz var mı? sizce neden yükseliyor dolar,dolar lobisi mi? yahu dolar TL karşısında değer kazanıyor beyler TL, hangi dış mihraktan bahsediyorsunuz? devlette satacak bir şey mi kaldı da bir dış mihrak doları yükseltip seni değersiz hale getirmeye mallarına ucuza konmaya çalışsın? sen dolarla ne ihracat yapıyorsun ki doların değeri düşsün TL artsın? Allah aşkına bazı yorumlara çıldırıyorum, dolar nasıl düşer bir fikriniz var mı? 250 dolarını bozdurana fırından 1 tane ekmek bedava kampanyasıyla mı?

Leonardo
03-12-2016, 13:56
devlet bu dolandırıcılığa dolaylı yolla ortak oluyor maalesef... 10 yıldır taşeron kanunu çıkacak, her seçim beyannamesinde de var biliyor musunuz? neden çıkmıyor peki devlet madem her şeyin eksiksiz ödenmesini istiyor? devlet 40 milyonluk işi 30 milyona verip yaptırarak prim elde ediyor, müteahhit 45 e maledince ne kadar taşeron varsa kanına ekmek doğruyor, şimdiye kadar parasını alamadığım işleri yazsam destan olur sayfa sayfa... 1 sene önce Bezm-i Alem Eyup hastanesinin dış cephesini kapladım şubatta açıldı orada bile 55bin tl bekliyor, firmanın sahibi ***** partinin milletvekili, bu mu hak hukuk? hiç bu ekonomiye neler oluyor diye bir fikriniz var mı? sizce neden yükseliyor dolar,dolar lobisi mi? yahu dolar TL karşısında değer kazanıyor beyler TL, hangi dış mihraktan bahsediyorsunuz? devlette satacak bir şey mi kaldı da bir dış mihrak doları yükseltip seni değersiz hale getirmeye mallarına ucuza konmaya çalışsın? sen dolarla ne ihracat yapıyorsun ki doların değeri düşsün TL artsın? Allah aşkına bazı yorumlara çıldırıyorum, dolar nasıl düşer bir fikriniz var mı? 250 dolarını bozdurana fırından 1 tane ekmek bedava kampanyasıyla mı?

Ben savunmuyorum o devletin sucu oldugunu dusunmuyorum diyorum abi sadece benimde cok param kaldi zamaninda evet ama hakedis denilen olayi onaylamamalari gorevlilerin sucu olarak dusunuyorum zamani geldi 1.5 milyonluk isi ertesi gun aldik bu kisiye bagli bisey olarak dusunuyorum abi

BahadırALTUN
03-12-2016, 14:03
Ben savunmuyorum o devletin sucu oldugunu dusunmuyorum diyorum abi sadece benimde cok param kaldi zamaninda evet ama hakedis denilen olayi onaylamamalari gorevlilerin sucu olarak dusunuyorum zamani geldi 1.5 milyonluk isi ertesi gun aldik bu kisiye bagli bisey olarak dusunuyorum abi

Yapılmayan işin hakedişini alan ama Taşereona ödemeyen Müteahhitler ve bu ödemeyi yapan konrolörler olan sistemden bahsediyoruz. Devlerin bunda suçu yok demek iyimserlik sadece. Taşeronluk köleliğin kurumsal şekli.

Leonardo
03-12-2016, 14:46
Yapılmayan işin hakedişini alan ama Taşereona ödemeyen Müteahhitler ve bu ödemeyi yapan konrolörler olan sistemden bahsediyoruz. Devlerin bunda suçu yok demek iyimserlik sadece. Taşeronluk köleliğin kurumsal şekli.

Abi az cok bilirsin isin icindeysen bu isi taseronsuzda yaptiramazsin acik konusmak gerekirse insanlar ne maasi nede isi begeniyor taseronlar genellikle akraba veya tanidik insanlar oluyor o yuzden yaptirabiliyorlar avantajlarida var dezavantajlarida dedigim gibi hukumet yanlisi biri degilim hakaret olunca isin icindede akrabam dahi olunca kaldiramiyorum hukumet yanlisi biride yanlislari oldugunun farkinda kimse inkar etmez dogrulari oldugunuda dusundugu icin oy veriyor koru korune takim tutmak gibi olmamali bu olay.

Ghan
03-12-2016, 15:26
Eski bir Akpartili şuan ise hiçbir partiye ait veya yakın hissetmeyen biri olarak objektif bir kaç kelam etmeye çalışayım. Konunun başından beri takip ediyorum sayılır , sitemleriniz de malesef haklısınız malesef diyorum çünkü ekonomik göstergeler gerçekten berbat vaziyette. Gerçi 2011 den beri ekonomik olarak iyiye gittiğimiz söylenemez.

Başkanlık sistemi ısrarıyla başlayan doların trendi artık iyice aştı gidiyor. Cumhurbaşkanı ısrarla çıkıp atar gider posta koyma peşinde. Her gün çıkıp bir yerde konuşuyor ve her gün doları yükseltiyor. Neyi amaçlıyor çözebilmiş değilim. Cebimizde para yok zaten olan da eriyor malesef. Akpartili güruhlar ise nerden ihale alırım nerden rant yaparız peşinde üst tabakadan bahsediyorum tabi ki. Alt tabaka ise genel anlamda hiç birşeyin farkında olmayan vatan millet sakarya kafasında ülkenin pkk ve Suriye'de olan mücadelesinden dolayı her şeye göz yuman veyahut farkında olmadan göz yuman diyelim insanlarla dolu.

Diğer taraftan Chp ve Mhp kanadında bence bir fark yok. Chp'nin başında ne yaptığı belirsiz bir başkan, zaman zaman hdpnin dolaylı olarak pkknın yandaşlığına soyunan, içlerinde pkklı milletvekilleri barındıran bir parti profilinde.

Yani demem o ki ülkenin başına gelme ihtimali olan, ekonomi , eğitim ,ar-ge , sanayi , üretim , teknoloji anlamında reformlar yapacak insanlar lazım bize. Şuan başkanlık sistemi gelecekmiş yok gelmemeliymiş falan bunlar boş tartışmalar. İçi boş çünkü. Sistem ne olursa olsun bahsettiğim unsurlarda Avrupa ve Amerika'yı yakalayamadığımız sürece malesef ülke bir yerlere gelemeyecek. Şimdi tutturulmuş bir Şangay Beşlisi , sokaktaki vatandaşa sorduğumuzda ; yahu Ab 'de neymiş girelim öbür tarafa diyor. Ama altını tabi ki dolduramıyor. Ab' nin bizi almasının şuan da imkansız normal koşullarda da zor olduğunu düşünüyorum. Şangay Beşlisi 'nin de bize bir şey katmayacağı aşikar.

Acilen Cumhurbaşkan'ı gerekirse r yapıp Ab' ye atarı gideri bırakıp ekonomisini nasıl düzeltirim diye düşünmeli. Bu tutum millete kötülükten başka bir şey getirmeyecek malesef. Ülkenin birçoğu farkında değil malesef ama 2017 çok zor bir yıl olacak her anlamda. Fed faiz arttırımından sonra dolar artık nereye gider onu da kestiremiyorum. Sağ-sol yukarı -aşağı farketmez hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı' yız olan bize oluyor malesef. A veyahut B partisi kimsenin umrunda değiliz . Allah güzel günler görmeyi nasip etsin. Devletin başına da iyi insanlar inşallah.

Saygılar...

ghibli06
03-12-2016, 19:11
Abi az cok bilirsin isin icindeysen bu isi taseronsuzda yaptiramazsin acik konusmak gerekirse insanlar ne maasi nede isi begeniyor taseronlar genellikle akraba veya tanidik insanlar oluyor o yuzden yaptirabiliyorlar avantajlarida var dezavantajlarida dedigim gibi hukumet yanlisi biri degilim hakaret olunca isin icindede akrabam dahi olunca kaldiramiyorum hukumet yanlisi biride yanlislari oldugunun farkinda kimse inkar etmez dogrulari oldugunuda dusundugu icin oy veriyor koru korune takim tutmak gibi olmamali bu olay.

ben burayı anlamadım, taşeronluk eşe dosta maaşlı iş vermek değil, Bahadır abinin asansör firması var ayrıca üretici kendisi, müteahhitlerin asansör firması olacak değil ya? elbette ona gelecekler, ben doğaltaş uzmanıyım, müteahhitin taş ocağı ve cephe kaplama ekibinin olması mümkün mü? ben direk devlete iş yapamam, illa ki arada bir müteahhit oluyor bizlere işi taşere etmiş oluyor... sıkıntı devlet bu kişilere ödeme yapsa bile taşeronlar çoğunlukla para alamamaya başladı, eskiden iş yaparsak alır mıyız diye bir derdimiz olmazdı artık nasıl alırız diye baya baya bir derdimiz var...

KÖROĞLU
03-12-2016, 19:50
Konuda objektif ve aklıselim arkadaşları görmek memnuniyet verici.

Objektif yorum için Ghan'a teşekkür ediyorum.

2017 İle ilgili öngörüsüne de şiddetle katılıyorum. Neler olacak merak içindeyim.

Ayrıca başkanlık ile 14 yıldır yapılmayan /düzeltilmeyen ne düzeltilecek fikri olan var mı ?

ibozum
03-12-2016, 20:32
Konuda objektif ve aklıselim arkadaşları görmek memnuniyet verici.

Objektif yorum için Ghan'a teşekkür ediyorum.

2017 İle ilgili öngörüsüne de şiddetle katılıyorum. Neler olacak merak içindeyim.

Ayrıca başkanlık ile 14 yıldır yapılmayan /düzeltilmeyen ne düzeltilecek fikri olan var mı ?

Zaten problemde orda.. 14 yıldır istediği gibi at koşturmuşlar, her dedikleri istediklerini yapmış, yaptırmışlar.. şimdi sanki bu geçen yıllar boyunca yaşananlar bunlardan dolayı değil de başkasının suçuymuş gibi rejimi değiştirmekle kafayı takmışlar..

Haziran seçimlerinde koalisyon sonucu çıktı diye, ülkeyi ateş yerine atan kimlerdi acaba? Biz gidersek her yer terör her yer kaos olur diyen kimlerdi? Bunlar ateşlediler fitili artık önüne de geçemiyorlar..

Hükümeti yöneten adamların çözüm önerisi; araç vergisine ve onun da vergisine zam, sigara alkol zam, benzime zam.. Herkes dövizini bozdursun.. Böyle bir akıl olabilir mi yaa? Bu nasıl mantıktır? Bunu savunacak var mıdır acaba?

Onca insan dolarını bozdursa ne olur? Biz düşürürüz, ülkedeki onlarca kodaman müteahhit düşük fiyattan alıp vole üzerine vole vurur..

KÖROĞLU
03-12-2016, 20:37
ibozum sıfır sorgulama bol biat. Bol balık hafıza usd yükselmiyor tl ucuzluyor bla bla.

Ne desek boş vallahi, akıl tutulması. Bazen kendimi sorguluyorum acaba bütün bunlar şaka falan bir sabah uyanıp geçecek mi diye.