Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 rc tekleme sorunu

207rcbd
28-11-2016, 16:30
Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var.
Araç rölantide belli belirsiz kafa sallıyor gaz verip devir saatini 1200/1500 dd aralığında sabit tutarsam ters patlatma yapar gibi patırtı yapıyor.Yola çık tam gaz giderken çatara patara yapıyor buji ve bobinler değişti.Senteden olma ihtimali var mı ??

MertSerhanÖ.
28-11-2016, 16:56
yüzde 90 yüksek basınç pompası

207rcbd
29-11-2016, 17:32
yüksek basınç pompasını aldım yarın takıp denicem.

207rcbd
02-12-2016, 17:52
yüksek basınç pompasından değilmiş sanırım sentede bi problem var.

süleymann
02-12-2016, 19:23
rcz ile aynı motormu bilmiyorum aynıise kesinlikle sente.
Basımıza daha önce anlattıklarına aynı olay geldi.
Sente atlak çıktı.

ioz
02-12-2016, 19:42
Benzer arıza yaşadığımda yüksek basınç pompasını değiştirmiştim ve düzelmişti. Keşke yüksek basınç pompasını değiştirmeden önce herhangi bir elm cihazı ile obd üzerinden yakıt basınç değerlerini rölantide ve dipgazda okuyup baksaydınız. Referans değerlerin altında kalıyorsa alırdınız sonuçta ucuz bir parça değil. Arıza kodu veriyor mu hiç? Bazen aralıklı görünen arıza kodları gösterge paneline uyarı olarak düşmeyebiliyor yine bilgisayara bağlayıp bakarsanız ve arıza kodu varsa onun üzerinden gitmek daha mantıklı olacaktır.

207rcbd
06-12-2016, 13:02
geçen yüksek basınç pompası değişiminden sonra test için biraz sıkıştırmıştım. yolda arıza lambası yanmıştı ama cihaza baglayıp bakmadım sorun sentede diye. Bugün aracı bıraktıgımız servisden alıcaz araç bitti dediler. değişen malzeme zincir gergisi bizim tabirimizle el bombası aracın sentesi atlakmış. Konuya yazarken abim aracı almaya test etmeye gitti telefonla görüştüm araçta hala patırdama devam ediyormuş. tekrar bırakıcaz başka neden olabilir?

speedy34
06-12-2016, 14:37
Servise götürdün mü?

207rcbd
06-12-2016, 18:02
yetkili servise götürmedik. depodaki pompayı sipariş verdik yarın elimize ulaşırsa takıp bide onu deneyeceğiz.

snngngr
08-12-2016, 15:55
yüksek basınç pompası,bobin yada sente.... daha mini cooper s te başıma geldi benim 2 kez sente atlamıştı

207rcbd
14-12-2016, 17:57
Ankarada Rc aracı olan Şaşmaz Oto sanayisinde Doğan peugeot Kesinlikle araç götürmeyin.Aracın sentesini ayarlaması için götürdüm ayarladığını söyledi fakat arcı teslim aldığımda aynı sıkıntı devam ediyordu hatta daha kötü oldu.Söylememe rağmen aracın normal olduğunu söyledi.Teste çıktığımda araç zincir koparttı ve motor inecek. Böyle kasaplara araç götürüpte benim gibi pişman olmayın arkadaşlar.

süleymann
14-12-2016, 19:30
büyük ihtimal senin zincirde problem vardı ustada ayar yaparken degişmesi gerekiyor.

zaten sente kaçtıysa mecbur zincir degişmesi gerekiyor degişseymiş problem olmayacktı.

geçmiş olsun

207rcbd
15-12-2016, 09:57
aracın zincir seti değişimi için ısrar ettim fakat değişmesine gerek yok km'si düşük diye bahane uydurdu uğraşmak istemedi galiba. Kendimde şaşmazda servis işletiyorum aparatları olmadığı için kendim yapmadım. Aparatlarını bulup bu sefer kendim yapacagım inşAllah.

süleymann
15-12-2016, 12:59
madem tezgahın var aparat bul yaparsın kendin zor degil .

ben 20.000 km sente atlaynı biliyorum .

bu motorlarda hastalık..

denizlion
09-06-2018, 08:14
aracın zincir seti değişimi için ısrar ettim fakat değişmesine gerek yok km'si düşük diye bahane uydurdu uğraşmak istemedi galiba. Kendimde şaşmazda servis işletiyorum aparatları olmadığı için kendim yapmadım. Aparatlarını bulup bu sefer kendim yapacagım inşAllah.

senin le birebir aynı sorunu yaşıyorum şuanda.bendede thp 1.6 motor var.sabir 2 bin devirlerde tutunca ters patlama yapıyor ve yüksek devirlerde tekleme yapıyor.tüm ateşleme sistemi ve zincir değişti ama sorun devam ediyor.siz nasıl çözdünüz durumu? benzin pompası olma ihtimali varmı ?