Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba gitmiyor yada bana oyle geliyor
Merhaba arkadaslar. Aracim 2000km de iken arkadasim kullanmak istedi. Arabayi verdim 20 - 30 gibi bir surat ile giderken arabayi bosa alip gaz verdi devri 4000 e kadar getirdi. Sanki o gunden sonra bana araba gitmiyor gibi geliyor. Bununla bir alakasi olabilir mi?
Motor 1.4 TSI 150bg
Bence Psikolojik.
Peki hocam arkadasimin yaptigi hareketin araca bir zararı olur mu?
ufuksaracci
29-11-2016, 00:03
Dsg mi araç ?
Motor muhtemelen yatak sarmıştır yakında kokusu çıkar geçmiş olsun
Dsg mi araç ?
Manuel arac.
Bencede psikolojik.... arkadasinin yaptigi harekettende birsey olmaz.....
Motor muhtemelen yatak sarmıştır yakında kokusu çıkar geçmiş olsun
Hocam olayin ustune 1000km yaptim ayrica arac yağsız kalmadi ki yatak sarsin.
ufuksaracci
29-11-2016, 00:08
Manuelse bence de sıkıntı olmaz. Nedense aklıma Dsg Polo geldi bir anda.
Hayır hiç bir zararı olmaz. Motorun da yatak sarmadı şaka yapıyor arkadaşlar. Muhtemelen aracına çok özen gösteriyor kıyamıyorsun. Ve önceden de çok fazla tecrüben yok arkadaşının yaptığı şey de senin canını sıktı ve paranoya yaptın. Aracına da alıştın ve artık gitmiyor gibi hissediyorsun. Tamamen psikolojik bence. Aynı motorlu olanından bir başkasına binip çok fark varmı diye test et için rahatlasın.
Arkadaşına surat yapma sakın.Bak ne arkadaşlar var :D
http://youtu.be/EF-Uqg7xBoo
ALPER-VNS
29-11-2016, 01:58
4000 devire getirmeyle ne olur adamlar zaten devir kesici koymuşlar zarar veremeyesin diye.. Buarada ne kıymetli arabanız varmış.. Vermeyin bence malınızı kimseye kimseyi de zan altında bırakmayın..
asscutter
29-11-2016, 08:06
devir kesici sadece araç dururken aktif oluyor diye biliyorum araç hareket ederken kesiciye kadar gider , sonuç olarak bencede psikolojik hiçbi zararı olmaz motora
umarım kredinin taksitleri çabuk biter
Bu kadar titizken niye verdiniz arabayı?
2 bin km'deki motora soğuk marş yapılıp direkt kesiciye soksan yine bir şey olmaz bu kadar pimpirikli olmayın. Eğer böyle şeyler çok kafanızı kurcalıyorsa da insanlara hayır demeyi öğrenin vermeyin arabanızı. Normal şartlarda arabamı vereceğim 3 arkadaşım var onlarda kendi aracından daha özen gösterirler.
Sen şimdi kapısını hızlı kapattı diye arkadaşına kızarsın ama valeye düşünmeden anahtarı verirsin :D
Dünya malı çok kafana takma bas gitsin :D
SinanAdalı
29-11-2016, 09:02
Bence arabanı verme bi daha :D yada verirken açık açık tehdit et :D ben ediyorum şahsen kapıyı açarken kaldırıma vurursan senin kaliteni düşürürüm diyorum. Açık ve samimi ol yeter
o kadardan bişey olmaz dua edin üt gibi arkadaşınız yok, yoksa ömrünüzün geri kalan kısmını cezaevinde geçirmek zorunda kalacaktınız
rekord2000
29-11-2016, 13:23
Bence arkadaşına yeni bir araba aldır, daha iflah olmaz artık o araba. Çünkü senin psikoloji kol çıkarmış. Bu kadar pımpırık bende bile yok, helal olsun :)
olay yine Ünal Turan' a gelmiş :D
arkadaşım bence sana iyi bir doktor bulalım bu kadar kafana takma kendine yazık edersin
MetalliHead
29-11-2016, 17:43
Arkadaşına surat yapma sakın.Bak ne arkadaşlar var :D
http://youtu.be/EF-Uqg7xBoo
Pistonlar kaputtan fırlayacak diye korktum :D bir de vitesi yanlış attı galiba :D çaktırmamaya çalışıyor :D
Mehmetmert
29-11-2016, 17:49
Yeni nesil Dsg lerde extradan koruma var.Misal arkadas 60km/h hizla gidiyor ve bu hizda 2. Vites 4000devirde olucak araba...Bosa alip dip gaz yaptiginizda 4000deviri gecmiyor,D konumuna taktiginizda 2.vitese alip 4000 devirden devam ediyor.
Yada 70km/h hizla gidiyorsunuz diyelim,bosa aldiginizda 4500devirde kaliyor bu sefer,D konumuna aldiginizda 2.vites 4500den devam ediyor.En azindan b8 dizelde boyle
Sonuc olarak hicbirsey olmamistir araciniza :)
_driver_
29-11-2016, 18:32
Allah başka dert vermesin
İbrahim33
29-11-2016, 18:42
vw'ler boşta 2500 deviri geçmiyor diye biliyorum ben ama , yanılıyorsam düzeltin.
Mehmetmert
29-11-2016, 18:50
vw'ler boşta 2500 deviri geçmiyor diye biliyorum ben ama , yanılıyorsam düzeltin.
Dizeller 2500,Benzinliler 3500 devir...
Ama manuellerde ASR'yi kapatırsanız,Boşta istediğiniz kadar devirir
sekizsilindir
29-11-2016, 18:53
http://imageshack.com/a/img922/624/jXwwvo.jpg
İster malının köpeği olur ister kölesi olur. Arkadaşım gaza bastı şimdi gitmiyor gibi geliyor demiş. Bişey olmuş olabilirmi demiş.. iyiki bişeyleri birilerinden fazla biliyorsunuz. Alay etmek dalga geçmek için fırsat kolluyorsunuz. Herkes herşeyi sizin kadar bilmek zorunda değilki. Sizin bilmediğiniz her konu da sizle dalga geçilerek büyümüşsünüz demekki. İyi olunki çevreniz de iyi olsun.
Ertekin abi Hababam sınıfında Ahmet dalga geçen herkese hesap sorunca kafalar öne eğilir utanırlar ya şuan öyle oldum :)
Ertekin abi Hababam sınıfında Ahmet dalga geçen herkese hesap sorunca kafalar öne eğilir utanırlar ya şuan öyle oldum :)
Hahahaha müziği duyar gibiyim şuan
sıfır araba gerçekten gitmesi gerektiği kadar gitmiyorsa sensörlerde problem olabilir.
aracın yeterince rafine olup olmadığını kontrol ettir bence.
Kullanıcı
30-11-2016, 00:00
Titiz kullanıcı sorunları
Allah başka dert vermesin. Bu kadar kırılgan degil arabalar rahat olun.
ufuksaracci
30-11-2016, 00:36
Yeni nesil Dsg lerde extradan koruma var.Misal arkadas 60km/h hizla gidiyor ve bu hizda 2. Vites 4000devirde olucak araba...Bosa alip dip gaz yaptiginizda 4000deviri gecmiyor,D konumuna taktiginizda 2.vitese alip 4000 devirden devam ediyor.
Yada 70km/h hizla gidiyorsunuz diyelim,bosa aldiginizda 4500devirde kaliyor bu sefer,D konumuna aldiginizda 2.vites 4500den devam ediyor.En azindan b8 dizelde boyle
Sonuc olarak hicbirsey olmamistir araciniza :)
Sanki kitapcıkta giderken boşa alırsanız devirin rölantiye gelmesini bekleyip tekrar D'ye alın diye bir kısım vardı diye hatırlıyorum.