Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigorta acentesi açmak .
Arkadaşlar selamlar hepinize. Malumunuz muhasebe sektörüyle uğraşıyoruz,ben kendim için ayrıyetten iş aradım ancak bulamadım bir türlü. Bulduğum yerler çağrı merkezi olunca saçmalama dedim kendi kendime :).
Piyasada çok fazla sigorta acentesi var ,gördüğüm kadarıyla iş yapan da var durgun ilerleyen de. Şartlar böyleyken bu işe atılmak mantıklı mıdır ? Kendi ofisimi açıp,zamanla kavrulabilir miyim ? Çevremiz var zaten muhasebe işiyle uğraştığımız için . Segem sertifikası alınması gerektiğini de biliyorum .
Bu işle uğraşan ya da kafa yoran arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
Bende 4 taşıt var 3 ü sigortasız :)
Satacağım zaman yaptırıp iptal ettiriyorum sektör kan ağlıyor :)
Bende 4 taşıt var 3 ü sigortasız :)
Satacağım zaman yaptırıp iptal ettiriyorum sektör kan ağlıyor :)
Bir şeylere atılmadan ömür geçmez reis bu ülkede :)
Bir şeylere atılmadan ömür geçmez reis bu ülkede :)
Mesleğini neden ilerletmiyorsun (Muhasebe) ? Bilmediğin sektör çoğu zaman zarar yazar.
Mesleğini neden ilerletmiyorsun (Muhasebe) ? Bilmediğin sektör çoğu zaman zarar yazar.
56 ile kaçırdım staj başlatma sınavını,çok çok uzun ve yorucu maraton abi . 3 sene stajdan sonra yeterlilik belası var ne değişir neler olur,acaba o denli ders çalışacak kapasitemiz olur mu yaş geçiyor . Yemiyor açıkçası
56 ile kaçırdım staj başlatma sınavını,çok çok uzun ve yorucu maraton abi . 3 sene stajdan sonra yeterlilik belası var ne değişir neler olur,acaba o denli ders çalışacak kapasitemiz olur mu yaş geçiyor . Yemiyor açıkçası
Yer yer sıkman lazım biraz. Ben 41 - 54 - 59 - 62 ile 4. De aldım staj sınavını.
Yüksek yaparken staj da bitti arada 2 yıl da. Yeterliliği de şükür tek seferde hallettim.
Yapılmayacak bir şey değil. Benim gibi tembel adam yaptıysa herkes yapar :)
Staja başladığımda yaş 26 idi senden 1 az. 56 alacak seviyede bilgin varsa o biraz kassan 60 olur zaten.
Altın bilezik tak koluna bak yoluna. Sigorta şirketi batar çıkar ama o bilezik kolunda ise her zaman iş yaparsın. Stajla ilgili sorunun da olmaz gibi anlıyorum.
Bildiğin iş en iyi iştir naçizane.
Bizim şirketin muhasebe işlerini yapan arkadaşlarda sigorta işine girdi
Ama yan gelir oluyor ve öyle büyük birşeyde yok diyor
Bir yoldasın bence onu bitirmen senin hayrına bileziği tak ilk işin o olsun :)
GokhanRS
29-11-2016, 13:33
sigorta şirketini kâr eder adam gibi hayat yaşar hale getirmek çok uzun vakit alıyor. yani birkaç yıl seni idare edecek paran yoksa asıl işine odaklan sigortayı ek iş düşün bence.
chatlaxs
29-11-2016, 13:36
kendinde yazmışsın bak piyasada çok fazla sigorta acentesi var, şube mi A acentemi açacaksın?
i-vtec07
29-11-2016, 15:08
Tanıdığım iki sigortaci var ikisede iyi bi konuma geldiler araba vs arsa aldılar . O yüzden ben girme demicem abi araştır iyice bu devirde batmak bi anlık allah göstermesin .
Çok büyük sermayeler gerektiren bir iş değil,iyi bir çevremiz var zaten ortak yapmayı düşündüğüm bir kişi var. Kendisi o alanda yıllardır çalışıyor benden daha fazla çevreye hakim .
Bakalım her şeyin hayırlısı.
İbrahim33
29-11-2016, 15:14
Trafik sigortasındaki kar payın %5 - 10 arasıdır. Dask deprem sigortasında %30 civarı. Baya baya bi çevre işi bu. Galerici , rent a car'cı , lojistikçi çevren varsa iyi kazanırsın.
maliyet hesabi cikar kendine sonra otur ve dusun.Kac para batirabilirsin ki?isler ters giderse denedim olmadi rizkimiz yokmus dersin icinde kalmaz en azindan.ama ya isler yolunda giderse?en keyifliside bu olur senin icin..sigorta isi cevre isi.zaten 1-2 sene kendini cevirdigin zaman sonrasi tikir tikir gelir.pazar olusmus olur, yurur gidersin.hakkinda hayirlisi.