Orijinalini görmek için tıklayınız : Linea gec ısınma ve kalorifer ısıtmama sorunu
Turboğuz54
29-11-2016, 23:48
Hayırlı akşamlar beyler yeni bir linea aldım 1.3 multıjet arac cok uzun sürede ısınıyor nerdeyse yarım saatte zor ısındı bugün ayrıca hararet tam ortaya gelse bile kalorifer tam ısıtmıyor sıcak vermiyor ılık veriyor ben termostat diye düşünüyorum ama bilgili arkadaşların yorumu nedir merak ediyorum uyuz etti beni valla
Uzun yol diye tabir ettiğimiz sürüşte hararet düşüyorsa açık kalmıştır termostat.
Kaloriferi de buna bağlı olmayan bir problem olarak düşünürsek temizlettir derim klimacıda hacı
bende euro5 punto aldım euro 4 puntoya göre daha geç ısınıyor. 3-4 km gitmek gerekiyor. sonrasında 90 da çakılı duruyor da motor biraz daha erken ısınıp sıcak hava verse güzel olurdu. ayrıca bu nasıl bir sistemse 2004 vitomuz vardı 1 km gitmeden ılık üflemeye başlıyordu hararet 35-40 yazsa bile.
Tamponun hava girişlerini kartonla kapatın :) Aracın ısınmasını hızlandırır, araç ısındığı halde kalorifer sıcak vermiyorsa kalorifer radyatörünü kontrol ettirmek gerekebilir.
ERkut 205
30-11-2016, 08:49
Önce bir motor suyu seviyesini kontrol edin. Sonra Termostat kontrolü gerekir ise değişimi , durum değişemez ise en sonunda da kalorifer peteğine bakılabilir.
Multijetler sanırım biraz geç ısınıyor(kendi deneyimlerime göre). Ama hararetin 90 a gelip sıcak üflememesi normal değil.
bende euro5 punto aldım euro 4 puntoya göre daha geç ısınıyor. 3-4 km gitmek gerekiyor. sonrasında 90 da çakılı duruyor da motor biraz daha erken ısınıp sıcak hava verse güzel olurdu. ayrıca bu nasıl bir sistemse 2004 vitomuz vardı 1 km gitmeden ılık üflemeye başlıyordu hararet 35-40 yazsa bile.
Bazı araçlarda standart, bazılarında hiç olmayan su ısıtıcı vardır. Kalorifer petek girişinde elektrikli ısıtıcı olur. Araç su devirdaymına başladığı anda ısıcıtı devreye girer ve ılık üflemesi sağlanır. Tabi su sıcaklığı yeterli seviyeye geldiğinde sistem devre dışı kalır.
Genelde soğuk iklim olan marketlere satılan araçlara konur (soğuk iklim olmayana konmayıp maliyet azaltma yapılır)
Muhtemel öyle bir durum
yilmazcatalbas
30-11-2016, 09:40
Aracınız kaç model bilmiyorum ama euro5 motor ise yaşadıkların normal. (Tüm ustalar ve servisin söylediği buydu.) Hararet tam 90a (88-89da bile öyle cayır cayır sıcak üflemiyor) gelene kadar tam ısıtmıyor vs. vs... Isıtmalı koltuk kılıfı aldım onunla idare ediyorum ısınana kadar, tavsiye ederim. Konuyu takipteyim.
Turboğuz54
30-11-2016, 09:52
Benim araç 2010 sanırım euro5 değil ama ben termostattan şüpheleniyorum çünkü bu kadar geç ısınamaz tamam dizel geç ısınır falan ama bu kadar değil bide 90 cıktığı zaman uzun yolda düşüyor hararet
yilmazcatalbas
30-11-2016, 11:08
Benim araç 2010 sanırım euro5 değil ama ben termostattan şüpheleniyorum çünkü bu kadar geç ısınamaz tamam dizel geç ısınır falan ama bu kadar değil bide 90 cıktığı zaman uzun yolda düşüyor hararet
Uzun yolda düşmesi şüphede bıraktı açıkçası. 2014 Fiorinoda bu kadar geç ısınamaz diyordum ama çok rahat 10km hararet ibresi oynamıyor diyebilirim
Turboğuz54
30-11-2016, 11:13
Uzun yolda düşmesi şüphede bıraktı açıkçası. 2014 Fiorinoda bu kadar geç ısınamaz diyordum ama çok rahat 10km hararet ibresi oynamıyor diyebilirim
Şimdi aracla iş yerine geldim gelmeden 10 dk evin önünde çalıştırdım 4 km yol geldim yol üstünde usta var ona uğradım söyledim o termostat dedi 5 dk onun orda oyalandım iş yerine geldim bi 5 dk da orda çalışsın dedim az bişey anca oynadı ibre :) termostat değişcem değişince buraya yazıcam olup biteni
yilmazcatalbas
30-11-2016, 11:17
Şimdi aracla iş yerine geldim gelmeden 10 dk evin önünde çalıştırdım 4 km yol geldim yol üstünde usta var ona uğradım söyledim o termostat dedi 5 dk onun orda oyalandım iş yerine geldim bi 5 dk da orda çalışsın dedim az bişey anca oynadı ibre :) termostat değişcem değişince buraya yazıcam olup biteni
takipteyim belki benim derdime de derman olur :)
dizel araçların kalonferine bi ısınamadım arkadaş,benzinli gibi olmuyo sanki,soğukta karda buzda yanaklarımı yakan dizel araç yokmu :) ben arabayı çalıştırıyodum 1km gidiyorum sıcak başlıyo hararet yükselmeye başlayınca bende yükseliyorum
dizel araçların kalonferine bi ısınamadım arkadaş,benzinli gibi olmuyo sanki,soğukta karda buzda yanaklarımı yakan dizel araç yokmu :) ben arabayı çalıştırıyodum 1km gidiyorum sıcak başlıyo hararet yükselmeye başlayınca bende yükseliyorum
206. Arabanın içinde nefes alamazsın :)
GokhanRS
30-11-2016, 14:00
uzun yolda düşen hararet termostat anlamına gelir. Çünkü önden rüzgarı yese bile termostat olsa o soğuyan su motora gitmez ve motor soğumaz termostat açılmadan.
Biz 5 sene ticari takside kullandık şimdi egea aldık multijetler geç ısınıyor aracınızda bir problem yok bence
Turboğuz54
30-11-2016, 20:03
Biz 5 sene ticari takside kullandık şimdi egea aldık multijetler geç ısınıyor aracınızda bir problem yok bence
Sizinki hararet 90 gelince uzun yol gidince düşüyormuydu veya kalorifer hararet ortada olsa bile ısıtmıyormuydu?
Sizinki hararet 90 gelince uzun yol gidince düşüyormuydu veya kalorifer hararet ortada olsa bile ısıtmıyormuydu?
Yok ısıtıyordu ama bizimkinde klima dijitaldi soğutmuyordu torpidonun sökülmesi gerekiyordu söktürmedik öylr duruyor