Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabayla Yurt Dışı Seyahati.. ( Fikir Öneri )
Ahmet Bby
30-11-2016, 21:34
Öncelikle buna benzer bi konu varsa çünkü aradım bulamadım konu kilitlenebilir...
Şahsi veya herhangi bir araçla yurtdışına seyahat edenler var mı? Hangi ülkelere gittiniz, hangi rotadan gittiniz, yol vs maliyetler gibi şeylerden bahsederseniz fikir edinmiş oluruz..
Planladığım tarih : 2017 Bahar veya Yaz mevsimi.
Araç nedir? Ne kadar zamanda?
Ahmet Bby
30-11-2016, 21:54
Araç nedir? Ne kadar zamanda? Hocam 2 tane aracımız var.. Birisi Fabia SW , Birisi Doblo iki araçta dizel. 1 hafta veya en fazla 2 hafta gibi bir süre ayırabilirim. Edit : Planladığım bir yer yok.. Gidenler nereye gittiklerini söylerler tavsiyede bulunurlarsa gerekli şeyleri hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.
Hocam 2 tane aracımız var.. Birisi Fabia SW , Birisi Doblo iki araçta dizel. 1 hafta veya en fazla 2 hafta gibi bir süre ayırabilirim. Edit : Planladığım bir yer yok.. Gidenler nereye gittiklerini söylerler tavsiyede bulunurlarsa gerekli şeyleri hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.
Eğer 2-3 kişi olacaksanız bi port bagaj takıp selanikten başlayıp, igoumenitsa'dan feribotla italya bari'ye, oradan napoli, roma, akdeniz otobanını takip ederek fransa'da monaco, nice, marsilya, ispanya'da barcelona, zaragoza oradan da madrid'de dönüş yapılıp hatta porto veya lisboa'ya kadar da gidilip de dönüş yapılabilir.
Dönüşte de fransa'da bordo, paris, belçika'da brüksel, isteğe göre almanya'da merak edilen yerler, balkan ülkelerini pek bilmiyorum ama tavsiyeler alınıp dönüş de balkanlar üzerinden yapılabilir.
Arabanın içinde yatacak yeriniz olursa yatarak kaybolacak süreyi de kazanmış olursunuz. 15 gün boyunca da arabada kalmayın arada bi otele falan da gidin :D
en uzun gittiğim yol bu:
Google Haritalar (https://goo.gl/maps/CU6jPwD8evD2)
vaktim olsa uçakla filan hiç uğraşmadan arabayla gezerim valla. rahatlık.
Takipteyim. Benimde en çok istediklerimden araçla avrupa seyahati.
MertSerhanÖ.
01-12-2016, 08:48
geçen sene şahsi aracımızla gürcistana gittik.Tifliste konakladık,rusya sınırına kadar çıktık.Valla gürcüye gidene kadar pompacılara d*maldık.
gürcistana gittik depoyu 80 tl ye fullediki.Yaşadığım en ucuz tatildi.
Thracian
01-12-2016, 09:28
Kaç kişi? Cocuk var mı? Uyuma işini otellerde mi yoksa araç içinde mi? Ne tatili istiyorsun? Tarih? Yol yapma? Populer destinasyon? Daha fazla bilgi vermen ve kendizi tanıtmanız lazım.
Benim benzer bir projem var. Şuanki nişamlınla ilerde karı koca cocuksuz. 2 gece arabada 1 gece ucuz otelde şeklinde konaklamalı. Yolculuk yiyeceklerini yine türk pyniri zeytini yanına alıp 1-2 haftalık bir düşüncem var.
Ahmet Bby
01-12-2016, 10:03
Kaç kişi? Cocuk var mı? Uyuma işini otellerde mi yoksa araç içinde mi? Ne tatili istiyorsun? Tarih? Yol yapma? Populer destinasyon? Daha fazla bilgi vermen ve kendizi tanıtmanız lazım.
Benim benzer bir projem var. Şuanki nişamlınla ilerde karı koca cocuksuz. 2 gece arabada 1 gece ucuz otelde şeklinde konaklamalı. Yolculuk yiyeceklerini yine türk pyniri zeytini yanına alıp 1-2 haftalık bir düşüncem var.
Haklısınız hocam biraz aceleye gelmiş bir konu.. Bide edit yapamadığımızdan ötürü sorun oluyor.. Çocuk yok ben,abim ve kuzen yani olursa 3 kişi olur.. Araçla Gittiğim rota boyunca tarihi ve gezilmesi yerleri ve fotoğraf çekmeyi sevdiğimiz için sanırım V-Log tarzı çekim de yapabiliriz o tarz yerler lazım.. Oradaki otelleri ve fiyatları pek araştırma vaktim olmadığı için güvenli bölgelerde aracımızla konaklayabiliriz. Veya kamp şekilde müsade edilen bi alanda çadır kurulabilir... Eğer merak ettiğiniz buradan anlatamadığım bi konu varsa Özel mesaj atabilirsiniz.
Maliyet Bilgi : Doblo araçların yeşil kartı 2 kat daha pahalı oluyor 72 Euro binek aracıma 15 günlük yaptırdım doblo aracıma 126 euro ödedim aracınızın kaskosu varsa firmanız ile görüşün yurt dışı teminatı ekleyin tatil dönüşü iptal edin küçük bir meblaya kendi aracınızıda kasko yapmış olursunuz.
+ vaktim az yakın olsun derseniz yunanistan öneririm yaz aylarına denk gelirse thassos ve halkidiki kesinlikle harika araya selaniğide katabilirsiniz dönüştede kavaladan kavala kurabiyesi alıp dönersiniz :)
Ben herşeyden önce derdinizi anlatacak kadar ingiliZce olmasını tavsiye ediyorum :D Kendim bizzat polislerle ve gemiye binerken görevlilerle bir takım tartışmalar yaşadım onların anlatmak istediği ile benim anladığım çok farklıymış mesela az daha Italya'da ceza yatıyorduk :D
mustafa_a
01-12-2016, 11:08
Bu yaz kuzenle gittiğim rota bu, soruların varsa yardımcı olabilirim
http://i.hizliresim.com/5LdGyd.jpg
Bu yaz 335i ile nürburgring e karadan gittim. Rota üzerinde dikkat etmeniz gereken sadece bulgardan gündüz geçin ve sırbistan sınırında rüsvetci polislere dikkat edin
Year One
02-12-2016, 02:55
otel yerine airbnb.com dan uygun günlük kiralık ev veya odalalar kiralayabilirsiniz.
burak_2885
02-12-2016, 09:30
Eğer avrupa tarafları çok uzun gelecekse Edirneden çıkıp balkanlar turu yapabilirsin. 2 seçenek var;
1.si Yunanistan üzerinden gidip Selanik-Tiran(Arnavutluk)-Podgoritsa(Karadağ)-Budva-Kotor. Bu rotada son duraklar efsane gerçekten turizm şehri resmen. Ben gitmedim ama arkadaşlarım ailem falan gitti onlardan biliyorum. Ben bu yaz gidicem inş. Bu arada Yunanistan için bizim ehliyetler geçmiyormuş sanırım ya da farklı bir şey vardı araştırmanız lazım.
2.si Bulgaristan üzerinden gidip Sofia-Belgrad-Bosna yapabilirsiniz.
Maxiboost
02-12-2016, 12:07
Eğer avrupa tarafları çok uzun gelecekse Edirneden çıkıp balkanlar turu yapabilirsin. 2 seçenek var;
1.si Yunanistan üzerinden gidip Selanik-Tiran(Arnavutluk)-Podgoritsa(Karadağ)-Budva-Kotor. Bu rotada son duraklar efsane gerçekten turizm şehri resmen. Ben gitmedim ama arkadaşlarım ailem falan gitti onlardan biliyorum. Ben bu yaz gidicem inş. Bu arada Yunanistan için bizim ehliyetler geçmiyormuş sanırım ya da farklı bir şey vardı araştırmanız lazım.
2.si Bulgaristan üzerinden gidip Sofia-Belgrad-Bosna yapabilirsiniz.
Giderken 1 rota donuste 2. Rotayi kullandim. Acayip keyifliydi. Tekrar gidicek olsam yunanistandan direk makedonya ordan karadag yaparim. Karadagda ekonomik ve keyifli tatil yapabilirsin ozellikle budvayi tavsiye ederim. Top Hill.e git yeter zaten :D ordan devam edip hirvata kadar giderdim. Bulgaristan uzerinde de donus yapardim. Yakit komik miktarlar tutuyo 6.000km yapmistim para degildi. Karadagda kanyon fln efsane hele ki kafaniza gore girip gezince..
Yunanistanda Selanik, thassos ve halkidiye gittim
Tam olarak merak ettiğin bir şey varsa yardımcı olabilirim
Radar radar ve radar diyor ben
Yurt dışında bu sene 2000 km yol yaptım
Rent firması mail attı geçen hafta 750 avro kitlemişler
Kartı iptal ettirdim malesef
O kadar iğrenç bir radar olayı var ki anlatamam
Bir daha avrupada araba kullanmak mı imkansız
Ama türk plakası ile gezeceksiniz size bir yaptırım yapabilirler mi bir bilgim yok
Fransa almanya hollanda yolları çok rahat bunu kesin söyleyebilirim
burak_2885
02-12-2016, 13:37
Giderken 1 rota donuste 2. Rotayi kullandim. Acayip keyifliydi. Tekrar gidicek olsam yunanistandan direk makedonya ordan karadag yaparim. Karadagda ekonomik ve keyifli tatil yapabilirsin ozellikle budvayi tavsiye ederim. Top Hill.e git yeter zaten :D ordan devam edip hirvata kadar giderdim. Bulgaristan uzerinde de donus yapardim. Yakit komik miktarlar tutuyo 6.000km yapmistim para degildi. Karadagda kanyon fln efsane hele ki kafaniza gore girip gezince..
Karadağ son yılların gözde tatil beldesi oldu resmen. Giden arkadaşlarım birçok Türk plakası gördüğünü söylüyor :D Ama gerçekten giden öve öve bitiremedi, bu yaz bende överim artık birilerine :D
Maxiboost
02-12-2016, 16:55
Karadağ son yılların gözde tatil beldesi oldu resmen. Giden arkadaşlarım birçok Türk plakası gördüğünü söylüyor :D Ama gerçekten giden öve öve bitiremedi, bu yaz bende överim artık birilerine :D
Ben dubrovnik e kadar gittim, en begendigim yer karadagdi. Vaktini bol ayarlayip gitmeni tavsiye ederim, ben 20 gun ayirmistim. Budvaya yakin musluman kasapta var gerekirse lokasyon atarim asagi yukari suanda yoldaym. 30-40€ civarina guzel apartlar bulabilir yemegini kendin yapabilirsin. Birde dizelle gidiceksen mazotlari cok guzel :D
GokhanRS
02-12-2016, 17:02
gittiğiniz yollardaki hız limitlerini gösteren bir navigasyon bulabilirseniz güzel olur. Sanırım igo nun filan cep tel için olan versiyonları ucuzdur.
GokhanRS
02-12-2016, 17:06
bu arada montenegroyu bende öneririm.
turbo&quattro
02-12-2016, 17:09
8-10 sene once modifiyemde evo suyla Avrupa turuna cikan herseyi en ince detayina kadar anlatan bir arkadas vardi, mukemmel bir konuydu belki hatirlayanlar vardir buradan da. Giderseniz oyle bir konu acin takipmedelim :)
Yunanistanda Selanik, thassos ve halkidiye gittim
Tam olarak merak ettiğin bir şey varsa yardımcı olabilirim
Eşim ve ben gitmek istiyorum. Araç Golf TDI.. İlk etapta sadece Yunanistan olsun ardından çok sıkıntı çıkmazsa bir başka zaman daha uzun soluklu bir Avrupa turu yapabilirim..
Bunun için araca burda almam ödemem gerekenler nelerdir? Gümrükten çıkarken ki prosedür nedir? Orada neler yapmam gerekiyor? Resmi işlemler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.. :)
Eşim ve ben gitmek istiyorum. Araç Golf TDI.. İlk etapta sadece Yunanistan olsun ardından çok sıkıntı çıkmazsa bir başka zaman daha uzun soluklu bir Avrupa turu yapabilirim..
Bunun için araca burda almam ödemem gerekenler nelerdir? Gümrükten çıkarken ki prosedür nedir? Orada neler yapmam gerekiyor? Resmi işlemler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.. :)
Burada öncelikle yeşil sigorta yaptırman gerekli. Kaskondan da yurt dışı zeyilnamesi yaptırman faydana olur. Ehliyet için ise yeni ehliyetleri alırsan ( 15 tl ) yurtdışında da geçerli. Araç senin üstüne değilse vekaletnameye ihtiyacın olacak.
Gümrükten geçerken pul alman gerekiyor. Onun harici bir prosedür yok. Bu evrakları ve vizeni kontrol ediyorlar ve geçmene izin veriyorlar kolaylıkla. Çıkış da aynı kolaylıkta.. Sira bekleme hariç 1 2 dakikalık işlem var
Bu yaz 335i ile nürburgring e karadan gittim. Rota üzerinde dikkat etmeniz gereken sadece bulgardan gündüz geçin ve sırbistan sınırında rüsvetci polislere dikkat edin
Bende golfumle gitmeyi planlıyorum nasıl bir yol izlemeliyim araçla çıkarken yaş farkı vs varmı
yaza kadar çifte vatandaşlık(sırbistan) çıkarsa o pasaportla çıkmazsa Türk pasaportuyla artık, tarihi ringteki etkinliklere göre ayarlamak gerekiyor dimi ??
dj ugurcan
03-12-2016, 00:33
Tech e konu açmak hiç aklıma gelmese de bu planı bende yaptım. yunanistan üzeri multi schengen vizesine başvurdum fakat tek giriş çıkış verdiler. bu yüzden önümüzdeki 1 hafta içerisinde yunanistana girip çıkıcam. bir sonraki vizemde de multi alacağımı düşünüyorum. sonrası ise balkan turu. bu seferde multi vizem çıksaydı 1 aralıkta balkan turuna çıkmış olacaktım. yiğenimi 3 yıl önce üsküpe üniversite okuması için gönderdik. vizesiz ülke olduğu için daha önce 2 kere gittim ve bu planı yaptım. en çok duyduğum ve tavsiye aldığım yerler priştine dubrovnik ve montenegro. ama Osmanlı imparatorluğunun avrupa seferine çıkarken ilk duraklarının belgrad olduğunu duydum :D şimdi önümde iki seçenek var; ya yunandan multi schengen alana kadar deneyip kendi arabamla yunanistan sırbistan bosna hersek kosova karadağ makedonya arnavutluk ve bulgarı gezmek (sıralamaya dikkat etmeden yazdım) ya da uçakla üsküp'e gidip yiğenimin arabasına 90 euroya yeşil pasaport çıkartıp yunan bulgar hariç tatilimi yapmak. konuyu takipteyim senden önce gidersem önerilerimi yazarım. gezme ihtimalim olan araçlar : kendi aracım 2009 rio 1.5 crdi, e93 3.20d cabriolet ya da e90 3.20 dizel. (makedonda euro dizel 2 tl civarına tekabül ediyor. bu yüzden burada aracın ne yakıyorsa yarısını düşün :D )
Multi sıkıntılı bundan sonra diyorlar
Bizimki eyyyyy ab dediya orda bize yine girdi diyorlar
Haberiniz ola :)
GokhanRS
03-12-2016, 00:40
Sırbistanda benzin 3.50 mazotu hatırlamıyorum hiç almadım dikkat etmedim
GokhanRS
03-12-2016, 00:46
Moruk allahtan geçmişi olanlara dert yok. Bana hep 2yıl 2yıl multi veriyorlar artık. İlk defa alanları hayli zorluyorlarmış.
İlk defa alanlara tavsiyem izmire gidip oradan ispanya multi şengen isteyin. İlk seferde alınca 6ay almayı başarabilirsiniz belki. Sonrada mutlaka 3-5 günde olsa gidip gezsinler boşa geçirmesinler. Daha sonraki seferde de bir şirkette iş görüşmeleri için sürekli avrupaya ziyaretlerine görevlendirilmiştir diye uluslararası yazışma resmiyetinde güzel yazıyla 2 yıl vize istenmeli. Ben bu şekilde ilk 6 ay sonra 1 artık 2 yıl 2 yıl alıyorum
dj ugurcan
03-12-2016, 00:53
babama ilk schengeni 6 ay çıktı şimdi 2 senesi var ve her bittiğinde 2 sene veriyolar bütün evraklarımı koydum vizecimin söylediği şey 6 garanti 1 yıl da olabilir topu topu 15 gün verdiler :D
GokhanRS
03-12-2016, 00:56
Yunandan başvurmayın kardeşim hepsi mülteci korkusundan yusuf yusuflar. Tavsiyem ilk şengeni ispanya alın geçmişinize ispanya İtalya gibi yerler katın. Ondan sonra bidaha mülteci muamelesi görmezsiniz.
dj ugurcan
03-12-2016, 01:01
Yunandan başvurmayın kardeşim hepsi mülteci korkusundan yusuf yusuflar. Tavsiyem ilk şengeni ispanya alın geçmişinize ispanya İtalya gibi yerler katın. Ondan sonra bidaha mülteci muamelesi görmezsiniz.
kesinlikle haklı olabilirsin abi. bir sonrakini ispanyadan deneyelim o zaman. eniştem ispanya tur rehberi ve italya üzeri şengeni var. onun da yardımı olabilir bu konu da yarın sabah bi görüşeyim onunla da
İlk defa vize alınacak ise yunan kısa verir 1 aylık tek girişli gibi bana yazın 1 senelik bastı bu yaz tekrar başvurucam tahminimce 24 ay multi basarlar babam başvurdu 8 ay verdiler kuzenime 24 ay bastılar .
Radar konusunda yunanistan sınırlarında 1750 km yol yaptım toplamda 1 adet radar gördüm sabit bir cihaz oda çalışıyomu tr plaka kesebiliyomu bilmiyorum 150-160 km altına inmedim hiç ceza çıkmadı karşıma gümrükte falan belki çıkar dedim oda çıkmadı ama ipsalaya gidene kadar heryer radar dolu :) koridor radar, normal radar ve sabit makina ile malkara ünal peynirlerini geçince bir radar var affetmiyolar.
Gece 11'de italya feribotumuza gec kaldigimiz icin yunanistani tuneller dahil full gaz gectik, batti balik yan gider italyada, alman plaka rs3 ve klasik bur ferrari'nin gaz vermesi sonucu como'ya kadar surekli 250 ustu, go pro dayanamadi depo ustunden uctu gitti. Fransada otobanda gazlama imkani cok olmadi surekli viraj vardi ama monoco icinde hep gaz actik, halen ceza gelmedi.
Duydugum kadariyla ozellikle italyada sadece italyan plakalara ceza kesiyorlar arac kiralamak oyuzden sikinti ama yabanci plakalara otobanda karismiyorlar cunku almanlar hic umursamiyordu.
Rota tamamen size, keyif aldığınız şeylere ve bütçenize bağlı birşey. Makul olsun derseniz, balkanlar + romanya (çok keyifli yolları vardır) yapabilirsiniz. Bir kere geliyoruz dünyaya derseniz yunanistan üzerinden feribotla italya, alpler fransa avusturya, çek ve balkan üzerinden dönüş şeklinde bir rota yapabilirsiniz. Balkanların ötesine geçince maliyetler birazcık artıyor :D
Dediğim gibi ne beklediğinize bağlı. Tarihi yerleri seviyorsanız kesinlikle italyaya bir şekilde rotayı düşürün derim :) Ama önceden bütün herşeyi planlayıp çıkmak da insanı biraz strese sokan bir durum, yetişme telaşı olmadan, spontane ve rahatça gezecek şekilde çıkın bence :) İnternet ve navigasyon olduktan sonra sıkıntı olmaz zaten :) Kaba taslak rotanızı belirledikten sonra booking veya airbnb'den hostel apart gün içinde ayarlayıp dilediğiniz yerde kalırsınız.
Burdan çıkış için gerekli pek bir evrak yok artık yeni tip ehliyet varsa ve araç sizin üzerinize ise sadece 15 günlük 63€ ya yeşil sigorta yapıp çıkabiliyorsunuz. Hiç bu şekilde bir tur yapamadım ama Avrupanın çoğu yerinde ayrı zamanlarda araba kullandım, çok şükür hiç ceza yemedim daha :) genel olarak trafiğin akışına uyarsanız ve tabelalara dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız. İtalya'da toplam 3000 küsür km yol yapmışımdır, araçlar da hep italyan plaka idi, bir sorun yaşamadım ben. Zaten radar olan yerlerde kesinlikle uyarı oluyor. Yunanistan da keza aynı şekilde, italyadan da daha rahat hatta.
Yakıt fiyatları önceden cazipti ama artık kurdan da sebep pek uygun değil hatta bazı ülkeler bizden pahalı, hesap kitap yaparken göz önüne alın onu da.
Ugurkaan
03-12-2016, 22:26
Fikir edinmeniz açısından şurada bişeyler anlatılmış yardımcı olabilir.
Otomobille Avrupa seyahati nasıl yapılır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=x5d4Bot3lTk)
Gecen sene haziranda yunana başvurdum, 3 ay multi aldım. Önce yunana gittim, sonra italyaya..
Bu sene agustosta yine yunandan basvuru yaptım, 6 ay multi verdiler. Yunan içerisinde 34 plaka araçla epey yol yaptım, epey de hızlı kullandım ( 180 - 200 )
Herhangi bir radar yaşamadım.