Orijinalini görmek için tıklayınız : Toyota C-hr Ilk Kazası
aposport
01-12-2016, 07:28
İlk kaza ve yanarak ölen 2 kişi. Allah rahmet eylesin.
Yurtdışına ihraç ediliyordu bu model sanırsam.
Hadi ayıklayalım pirincin taşını şimdi...
http://i.cdn.ensonhaber.com/resimler/diger/avcilar-kaza_4675.jpg
Direğe carpan otomobilde 2 kişi yanarak can verdi (http://www.ensonhaber.com/direge-carpan-otomobilde-2-kisi-yanarak-can-verdi-2016-12-01.html)
Seyfettin777
01-12-2016, 07:31
Çarptıktan sonra baygınlar mıydı acaba?
Araç pek içinden çıkılmayacak gibi durmuyor ama haberde sıkıştıkları yazıyor, bilemedim...
mert_can 41
01-12-2016, 08:18
Çarptıktan sonra baygınlar mıydı acaba?
Araç pek içinden çıkılmayacak gibi durmuyor ama haberde sıkıştıkları yazıyor, bilemedim...
Sıkışmaları normal 1.85 boyundayım içine oturduğum zaman tavan bildiğin boğuyordu alçak ve boğucu bir tasarımı var.
Asıl önemli olan konu bu araba niye yandı çok büyük hasarda yok.
hibrit versiyon falan olup o aksaamla ilgili sıkıntı olabilirmi :soru:
AliGizda
01-12-2016, 08:25
Bende aracın neden yandığını çok merak ediyorum.
Ölenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına mevlam sabır versin.
Allah rahmet eylesin, umarım teknik bir kusurla ilgili değildir.
anıl turan
01-12-2016, 09:06
hibrit versiyon falan olup o aksaamla ilgili sıkıntı olabilirmi :soru:
hibrit martta geliyormuş galiba...
içindee sigara içiliyor olabilir mi acaba ?
hibrit martta geliyormuş galiba...
Martta getircegi aracı simdi fiyat listesinde koyarmı bilmiyorum ama belli olmaz :)
mikelazi
01-12-2016, 09:25
dün akşam fenerbahçe stadının önünde gördüm bir tane.degişik bir tipi var.ben burda üretiliyor diyebiliyorum.
Martta getircegi aracı simdi fiyat listesinde koyarmı bilmiyorum ama belli olmaz :)
düzeltiyim 2017 ocakta gelecekmiş internet sitesinde canlı desteğe yazan arkadaş öyle dedi :D
Dün hanım için bakmaya gittiğimde hibritin ocak teslim geleceği söylendide şimdi kafama takıldı neden alev almış araç _? Benim hanımda maşallah çarpışan araba gibi geziyor zaten c-hr den vaz geçmek gerek sanırım...
Allah rahmet eylesin, yerli yapım araba böyle bişey yaşanması hem bizim için hem Toyotaya sıkıntı umarım inşallah bidaha yaşanmaz
Ya her yanan arabaya yafta yapıştırcaksak işimiz var. Her marka modelden kazada yanan araba bulabilirim Google'dan...
VteC_MaNiaC
01-12-2016, 09:44
arkadaşlar yerli yapım diye araba yandı diye sorgulanır mı ?
çok saçma.. elbet vardır bir sebebi .. adamlar 2 haftada yapmadı bu aracın argesini yatırımını..
bu kadar ön yargılı olmayın
Lamborghini de gaz ı kökleyince alev alıyo hayırdır. Daha tehlikeli :D İtalya ihracatı zıçmış durumda.
cabrioleter
01-12-2016, 09:53
Ya her yanan arabaya yafta yapıştırcaksak işimiz var. Her marka modelden kazada yanan araba bulabilirim Google'dan...
bu düşünce ne kadar doğru ise
arkadaşlar yerli yapım diye araba yandı diye sorgulanır mı ?
çok saçma.. elbet vardır bir sebebi .. adamlar 2 haftada yapmadı bu aracın argesini yatırımını..
bu kadar ön yargılı olmayın
bu düşünce o kadar yanlış..
koskoca samsung'da iki günde arge yapmadı ama maşallah piyasadan telefon ve çamaşır makinesi çekmek zorunda kaldı patır patır patlıyor diye.
ya da google'a x markası araçlarını geri çağırdı yazın -hangi marka olduğu farketmeksizin- o kadar argeye o kadar yatırıma rağmen binlerce aracın geri çağrıldığını göreceksiniz..
mert_can 41
01-12-2016, 10:10
Arabaya laf atarak burda kim ne kazanıcakki her araba yanar ama ilk kazası yanarak olursa bir aracın kafada soru işaretleri olmazmı. Koskoca toyota bu düşünceyi ele alsa yandık araştırılması için 4-5 arabanın daha yanması gerekir.
Soldan resmini gördüm. Sağlam yanmış, tavan falan katlanmış.
Araç neden yanmış bilen varmı?
Avcılar'da feci kaza: 2 olu
- CNN TURK - tarafsız guvenilir haberler (http://www.cnnturk.com/turkiye/avcilarda-feci-kaza-2-olu?page=1)
Kaza olan bolgede bır cok radar uygulaması var gece 2 de kacla gecıldıgıne bakılırsa daha net ortaya cıkar.
Gozgore gore butun sabıt uygulamalardan suratlı gecmıs olması lazım. O bolgede hız sınırı 80 km ...
Resımlere bakılırsa arabanın onu kalmamıs. Ölen kardeslerımıze Allahtan rahmet dılerım. Allah sevdıklerıne sabır versın.
Fakat japon arabaları özellıkle toyota eskılerden berı sac kalınlıgı ve yapısı bana zayıf gelır bu aractada farklı olmamıs sanırım.
osmanaydo
01-12-2016, 10:35
Toyota'nın prestiji azalırken, direği yapan firmanın artması...
Arabayı patates etmiş.
rahmitanir
01-12-2016, 13:49
Soldan gözüken fotoya göre araçta ciddi hız varmış. Bu şekilde kaza yapan her hangi bir araç alev alabilir, çok da şüpheci yaklaşmamak lazım.
Allah rahmet eylesin, sabır versin.
kazada 2 kişi feci şekilde can vermiş,makara yapanlar var konu da.tebrik ediyorum.
Allah düşmanımın başına vermesin.
kazada 2 kişi feci şekilde can vermiş,makara yapanlar var konu da.tebrik ediyorum.
Allah düşmanımın başına vermesin.
Ülkece bittik diyorum ya bu sebeple.
Dalga geçecek konu mu bu allah aşkına ? Mumdan çıkmış demek ne demek ?
Kesin LPG lidir :)
yaş 14 olabilir mi ?
eşime ilk defa sıfır gibi değilde artık tecrübelendi jelatinleri üzerinde sıfır olan araç alayım dedim daha Chr'imiz geçen cuma teslim edildi ve boya korumasını bile yaptırmak nasip olmadı bu konu sayesinde canım sıkıldı.
eşimle birlikte 50günlük kızım var beraber biniyorlar cidden mide bulandı ya :(
Peki neden kazadan sonra alev almış olabilir ?
Görüldüğü kadarıyla yakıt deposu tarafından hasar almamış araç direk olarak motor tarafından hasar var ?
Ne olabilir gerçekten sebebi ? içindeki sürücü ve yolcu emniyet kemeri takılıysa sağ çıkardı diye düşünüyorum. Vahim olan yangın sanırım sıkışıp çıkamamışlar yangın yüzünden.
Allah rahmet eylesin çok üzücü bir durum
canozgur106
01-12-2016, 14:57
Allah rahmet eylesin vefat edenlere..
Ülkece bittik diyorum ya bu sebeple.
Dalga geçecek konu mu bu allah aşkına ? Mumdan çıkmış demek ne demek ?
Vatan haini hariç kimsenin ölümü ile sevinecek halimiz yok. konuda 30 mesaj varsa 25i neden yanmış diye derdine düşmüş.
Fabrika AR-GE yapıyor doğru.Fakat kaza testlerindeki standartlar,bazı hataların açığa çıkmasına engel oluyor.Bu durumu,VW'nin emisyon hilesi gibi düşünebilirsiniz.Kalıp değerlendirme ölçütlerine karşı yapılmış bir şeydi.Bunları şunun için anlattım:Global Ncap kuruluşu,standart çarpışma testlerinin yeterli veriyi sağlamadığını açıklamış ve doğru ölçümün,gerçek hayattaki gibi olması gerektiğini söylemiş.Bu sebeple de arabayla arabanın çarpışmasından çıkan sonuçlara daha çok değer veriyor.Standart ölçütlere göre alınan sonuçlar ile gerçek hayattaki sonuçlar farklı olabiliyor.
Bizim orada (avcılar-Ambarlı sapağı) olmuş kaza. Ölenlere Allah rahmet eylesin ailelerine de sabır versin. Yeni çıkan ve yerli üretim olan bir arabanın yapması imajı için kötü olmuş.
Olen cocuklari taniyordum kardesimin arkadaslariydi. Sok oldum yemin ederim. Allah gani gani rahmef eylesin.
Bu yerli yapımı idi sanırım
Egea da aynı şekilde
Yıldızlarda Kayar olmuş
Ölenlere rahmet kalanlara akıl diliyorum
ÖmerF.Bayar
01-12-2016, 21:43
Araç neden yanmış bilen varmı?
Mumdan çıkmış yangın....
Cok güldüm buna :D :D
yaş 14 olabilir mi ?
sana ne oluyor?
eşime ilk defa sıfır gibi değilde artık tecrübelendi jelatinleri üzerinde sıfır olan araç alayım dedim daha Chr'imiz geçen cuma teslim edildi ve boya korumasını bile yaptırmak nasip olmadı bu konu sayesinde canım sıkıldı.
eşimle birlikte 50günlük kızım var beraber biniyorlar cidden mide bulandı ya :(
Araba bu bir kaza anında yanmama garantisi veremezki hiç bir firma?
Siz gönlümüzü ferah tutun.
onursumer
01-12-2016, 22:01
soldan resme bakınca aracın alev almasını çok garipseyemiyorum açıkcası ciddi hızlarda alev almaması garanti olan bir araç yok , ki bu şekilde alev alan birçok marka model araca raslanabilir
Allah rahmet eylesin öncelikle,
ncap ve TR de üretilmesi ile alakalı yorum yapılmış ancak, kafeste pek sıkıntısı görünmüyor (yaşam alanı) tavan haricinde. O da çarpmanın şiddetini (hız) hemen hemen belli ediyor zaten.
TR üretimi diyip kötülemeyin, Toyota'nın Adapazarındaki fabrikası her konuda dünya üzerinde baya baya üst sıralarda yer alan bir tesis. Çarpışma testi ile de TR üretimin bir farkı yok.
Misal benim kasa (2002-2007) Corolla HB ler İngiltere, Sedan SW Türk üretimdir, hepsi 4 yıldız almışken sedanların bakalit montajı kullanıcı yorumlarına göre daha başarılıdır, trim sesi vs olarak.
Acaba ölen iki kişinin ailesi de gülüyor mudur? Biraz empati.. Şu sıralar "milletçr" yapmamız gereken en önemli şey bence. Arabanın yanma nedeni illa ki tartışılır neticede otomobil forumundayız. Fakat ölüm ile sonuçlanan bir kazayla ilgili espri kovalamak bana hiç etik gelmiyor.
Şahsi görüşümdür, zoruma gitti ve yazdım. "Sana ne?" yazma hakkına sonuna kadar sahipsiniz.
Allah rahmet eylesin öncelikle,
ncap ve TR de üretilmesi ile alakalı yorum yapılmış ancak, kafeste pek sıkıntısı görünmüyor (yaşam alanı) tavan haricinde. O da çarpmanın şiddetini (hız) hemen hemen belli ediyor zaten.
TR üretimi diyip kötülemeyin, Toyota'nın Adapazarındaki fabrikası her konuda dünya üzerinde baya baya üst sıralarda yer alan bir tesis. Çarpışma testi ile de TR üretimin bir farkı yok.
Misal benim kasa (2002-2007) Corolla HB ler İngiltere, Sedan SW Türk üretimdir, hepsi 4 yıldız almışken sedanların bakalit montajı kullanıcı yorumlarına göre daha başarılıdır, trim sesi vs olarak.
Burası türkiye olunca her ihtimal göz önünde olmalı
Usta karısı ile kavga eder kaynağı atmayı unutur herşey olur
Japonlar başlarında duruyordur illaki ama burası malesef değişik bir ülke :)
Egea faciasından sonra bu da mı diyor insan
Yangın alkol kıvılcım yakıt kıvılcım şeklinde olabilir başka bir şey aklıma gelmedi
Burası türkiye olunca her ihtimal göz önünde olmalı
Usta karısı ile kavga eder kaynağı atmayı unutur herşey olur
Japonlar başlarında duruyordur illaki ama burası malesef değişik bir ülke :)
Egea faciasından sonra bu da mı diyor insan
Yangın alkol kıvılcım yakıt kıvılcım şeklinde olabilir başka bir şey aklıma gelmedi
Bu dediklerin bütün üretim yapılan ülkeler için geçerli. Olayın yerli montaj merkezine çekilecek hiç bir yanı yok.
ÖmerF.Bayar
01-12-2016, 23:32
Acaba ölen iki kişinin ailesi de gülüyor mudur? Biraz empati.. Şu sıralar "milletçr" yapmamız gereken en önemli şey bence. Arabanın yanma nedeni illa ki tartışılır neticede otomobil forumundayız. Fakat ölüm ile sonuçlanan bir kazayla ilgili espri kovalamak bana hiç etik gelmiyor.
Şahsi görüşümdür, zoruma gitti ve yazdım. "Sana ne?" yazma hakkına sonuna kadar sahipsiniz.
Estafrullah sana ne falan demem, ben sadece 2. Sayfayı acınca o iki yorumu gördüm direk oda bana bi videoyu hatırlattı güldüm, konuyu okumadım bile, yanlış yaptıysam okumadığımdandır affola.
Bu dediklerin bütün üretim yapılan ülkeler için geçerli. Olayın yerli montaj merkezine çekilecek hiç bir yanı yok.
İnşallah dediğiniz gibi montaj ve üretim hatası değildir
Geçenlerde tesla da kaza yapıp feci şekilde yanmıştı, yabancı bir forumda pillerin kaza anında çok fazla tehlike arz ettiğini okumuştum. Gerçi teslanın şasisinin altı komple pil, chr de ne kadar yer kaplar bilmiyorum ama fotoyu görünce ilk aklıma pil geldi
Mumdan çıkmış yangın....
Haaa doğru araç kaza yapmıştı evet biz bunu bilmiyorduk.. Tabi kaza yapan her araç Yanar. Düşünemedik onu..
Ahmet Bby
02-12-2016, 14:11
Ben ortada gülünecek birşey göremiyorum? O ölen kişi senin yakınında olabilirdi.
ÖmerF.Bayar
02-12-2016, 15:04
Haaa doğru araç kaza yapmıştı evet biz bunu bilmiyorduk.. Tabi kaza yapan her araç Yanar. Düşünemedik onu..
Ben ortada gülünecek birşey göremiyorum? O ölen kişi senin yakınında olabilirdi.
Bir önceki sayfada açıklamasını yaptım, ilk sayfayı okumadım son mesajları görmek için açtıgımda 2 post pespese gördüm ve komik bir video aklıma geldi güldüm, bu kadar üstelemeye gerek yok,
Tekrar söyliyim, evet haklısınız içeriği tam bilmeden yorum yaptım, kesinlikle kasti bir davranış değil.
Konu 1. Ve 2. Sayfayı direk açanlara böyle bir etki yararıyor malesef bakarsanız
Arkadaş özrünü de dilemişti beyler
Ölenlere baş sağlığı diledi kendisi
kimse özür dileyen, bende bencilce eşimi ve çocuğumdan başkasını düşünmeden baş sağlığı dilemediğim için sizlerden özür dilerim arkadaşlar, allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin gerçekten üzücü :(
Almanci Tane-R
11-09-2018, 21:59
Toyota, 1 milyondan fazla aracını geri cağırıyor - Otomobil Haberleri (https://www.google.com.tr/amp/s/m.sabah.com.tr/otomobil/2018/09/06/toyota-1-milyondan-fazla-aracini-geri-cagiriyor/amp)
arkadaşlar türkiye’deki tüm hybrid chr larda yangın tehlikesinden dolayı geri çağrılmaya başlanmış. Bu rahmetli insanlar acaba bu sorundan mı vefat etti.
kiraccemal
12-09-2018, 09:10
Hayatını kaybeden arkadaşlara Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Gerçekten çok üzücü bir durum.