Orijinalini görmek için tıklayınız : Kule gergisini kime nerede yaptirabilirim?
SpeedlinE™
04-12-2016, 20:19
Öncelikle bu konuyu yol tutuşu kısmına mi sohbete mi acayim diye arada kaldıktan sonra buraya açmaya karar verdim ama adminler doğru yere taşırsa çok sevinirim
Kule vergisini yaptırmak istiyorum aracın uno birisi 150ye yaparım dedi. Yapandan yapana ne fark gosterir,kalitesi çok fark eder mi? Gibi sorular var aklımda.
SpeedlinE™
04-12-2016, 20:24
Klavyenin azizligi gergiyi vergi yapmis
ErayCerit
04-12-2016, 20:25
Son zamlardan sonra el alışkanlığı olsa gerek :) Harbiden kule gibi gökdelen gibi vergiler :D
kuleden demi vergi almışlar :D
şaka bir yana custom bu işi yapan var mı bilmiyorum ben
Fiyat bence uygun. Zaten Uno için malz bulması bu kadar zorken bu seçenek değerlendirilebilir.
Skyhawk34 kule gergisi rollcage gibi ekipmanlar ile arası iyidir.
O paralara yapıyorlar genelde. Kulelere sabitlenip birbiri arasında gerilsin yeterli çok esprisi yok yani.
Slipshod
04-12-2016, 22:31
kullanılan malzemenin ölçüsü ne olmalı gergi yapılırken. kaçlık boru, et değeri, içi dolu boru mu yoksa boş mu olmalı bilgisi olan var mıdır?
painkller
04-12-2016, 22:44
bende nissan sunny için yaptırmak istiyorum. konuyu takipteyim. 2-3 gündür araştırmalarım olduğu için direk kule gergisi diye okudum :D yada ben hep 50 liralık alıyorum diye.
SpeedlinE™
04-12-2016, 22:53
bende nissan sunny için yaptırmak istiyorum. konuyu takipteyim. 2-3 gündür araştırmalarım olduğu için direk kule gergisi diye okudum :D yada ben hep 50 liralık alıyorum diye.
Yapan yer bulamazsam facebook üzerinden bulduğum adamı size pm olarak atarım ama fiyat değişkenlik gösteriyor. Birde merak ettiğim bi soru 150 eder mi mesela. Maliyeti nedir bu ürünün misal maliyet 50tl ise kalanlar hep işçilik mi yoksa bütün ücret emek olduğu için işçilik midir
kullanılan malzemenin ölçüsü ne olmalı gergi yapılırken. kaçlık boru, et değeri, içi dolu boru mu yoksa boş mu olmalı bilgisi olan var mıdır?
Zamanında şase güçlendirme için "dikişsiz soğuk çekme boru" tavsiyesi almıştım. 4130 gibi kodu vardı sanırım. Dolunun avantajı yok diye biliyorum. Ölçü de araçtan araca yer musaitliğine veya amaca vs göre değişir sanırım.
ahmetakbayir
04-12-2016, 23:22
Yazıklar olsun kule gergisinden bile vergi alıyorlar
250 tl ye yaptırmıştım güzel olmuştu ama en son boya işi olayı bozdu sonra ben üstündeki boyayı tekrar söküp astarlayıp boyadım...
Antalya da yapan bir firma var
Ama ben Yinede markalı omp gibi Bi marka tercih edilmesinden yanayım
rekord2000
05-12-2016, 12:13
Bir an yeni bir vergi mi yarattılar diye urpermedım değil :)
Kuleler arası mesafe bir metreyi aşan araçlarda, gergi+%45 ÖTV alınacağı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. :)
el yapımı kule gergısı yaptırmak ısteyen olursa belkı yardımcı olur
Kule gergisi imalat | Facebook (https://www.facebook.com/kulegergisi/?fref=ts)
el yapımı kule gergısı yaptırmak ısteyen olursa belkı yardımcı olur
Kule gergisi imalat | Facebook (https://www.facebook.com/kulegergisi/?fref=ts)
Caner dir sahibi. Çok düzgün bir insan ve esnafdır. Eğer düşünen olursa hiç çekinmesin.
tayreep_john
05-12-2016, 15:41
omp ve alutec lerden vergi alınmıyordu ben vergisiz almıştım :(
individual
05-12-2016, 15:50
Güzel dilimiz bir harf hatası ile nelere yol açıyor.
:)
mikelazi
05-12-2016, 16:40
pazarlık yaparsan 2 tane üzerinden yap
MuratCan07
05-12-2016, 20:08
ön kule gergisi işe yarıyor ama orta ve arka dahil yaptırsak, yada ön ve arka yaptırsak ne gibi artıları olur sadece öne göre
Yaşlı araçlarda genelde kuleler bükülüyor. En büyük faydalarından biri de bu. Şase rijitliğini arttırması.
mikelazi
06-12-2016, 08:18
Yaşlı araçlarda genelde kuleler bükülüyor. En büyük faydalarından biri de bu. Şase rijitliğini arttırması.
aynen 106 ma taktıgımda bariz torpidodan gelen sesler azaldı.ön düzen,direksiyon,fren,yol tutuş bariz iyileşti.
SpeedlinE™
07-12-2016, 19:00
aynen 106 ma taktıgımda bariz torpidodan gelen sesler azaldı.ön düzen,direksiyon,fren,yol tutuş bariz iyileşti.
Cidden o kadar fark eder mi unoda alçaklık,14 veya 15 jant lastik ve kule gergisi ile
Birkan61
07-12-2016, 19:09
abi, zorlan para harcatacaksın bana :D
Kazada diğer tarafın da bozulacağı unutulmamalı.
SpeedlinE™
07-12-2016, 23:01
valla güncel sadece ön fiyatı 250tl olmuş. pahalı sanki 250ye de
mikelazi
08-12-2016, 08:23
Kazada diğer tarafın da bozulacağı unutulmamalı.
tecrübeyle sabit öyle olmuyor.en azından bende öyle olmadı.araç uno kule gergisi kingdragon du.
gergi yamuldu :)
mikelazi
08-12-2016, 08:29
Cidden o kadar fark eder mi unoda alçaklık,14 veya 15 jant lastik ve kule gergisi ile
eski araçlar daha çok esner.bunu en iyi ön tekerin birini kaldırıma çıkar.kapıları,bagaj kapagını aç kapa nekadar esnedigini anlarsın ;)
gergi biraz olsun bu esnemeyi azaltıyor.
gergi konusunda belki bizim bir çalışmamız olucak..biraz beklet o konuyu.karbüratörlü dimi seninkide
SpeedlinE™
08-12-2016, 15:30
eski araçlar daha çok esner.bunu en iyi ön tekerin birini kaldırıma çıkar.kapıları,bagaj kapagını aç kapa nekadar esnedigini anlarsın ;)
gergi biraz olsun bu esnemeyi azaltıyor.
gergi konusunda belki bizim bir çalışmamız olucak..biraz beklet o konuyu.karbüratörlü dimi seninkide
tamamdir abi cok iyi olur.beklerim cok sagolun. evet 95 model 70s karburatorlu
mikelazi
08-12-2016, 15:42
tamamdir abi cok iyi olur.beklerim cok sagolun. evet 95 model 70s karburatorlu
diger bir yazında 150tl ye var demişsin ama
nerde bu 150tl :) hiç ugraşmadan 150tl de verilebilir bir rakam
Hazır almak yerine kaportacı yada eksozcuda yaptırabilirsin 19luk yada 21lik boru ile...
Hazır alırsan gerçi aracın durumunu bilmiyorum ama ufak tefek kazalar ve çukura düşmeler vs ile kule ölçülerin kayma yapmışsa montajda sorun yaşama ihtimalin var..
SpeedlinE™
08-12-2016, 17:17
diger bir yazında 150tl ye var demişsin ama
nerde bu 150tl :) hiç ugraşmadan 150tl de verilebilir bir rakam
evet abi yapan adam 150demiştim ama dün sordum uno fb grubunda yeterli kişi(10adet) toplanamadığı için ve şuanki şartlarda ön 250 arka 150dedi.
SpeedlinE™
08-12-2016, 17:19
Hazır almak yerine kaportacı yada eksozcuda yaptırabilirsin 19luk yada 21lik boru ile...
Hazır alırsan gerçi aracın durumunu bilmiyorum ama ufak tefek kazalar ve çukura düşmeler vs ile kule ölçülerin kayma yapmışsa montajda sorun yaşama ihtimalin var..
evet kazası var 1 adet ama çok büyük değil kule ölçüleri kaymamış olması lazım nasıl anlarım? sağ ön çamurluk ve kaput değişmiş olması lazım ama fotoğraflarda duruyor kazanın ama sağ ön çamurluk hala neden değişmiş anlamadım herhalde zamanında düzeltemediler ama düzelir gibi duruyor. eğer ölçü kaydıysa diyelim eski haline getirilir mi?
SpeedlinE™
08-12-2016, 18:21
tecrübeyle sabit öyle olmuyor.en azından bende öyle olmadı.araç uno kule gergisi kingdragon du.
gergi yamuldu :)
ah 90lı yıllar ah keşke babamında ilgisi olaydı zamanında bu türk eklentilere de zamanında alsaymış uno için olan özel parçaları
evet kazası var 1 adet ama çok büyük değil kule ölçüleri kaymamış olması lazım nasıl anlarım? sağ ön çamurluk ve kaput değişmiş olması lazım ama fotoğraflarda duruyor kazanın ama sağ ön çamurluk hala neden değişmiş anlamadım herhalde zamanında düzeltemediler ama düzelir gibi duruyor. eğer ölçü kaydıysa diyelim eski haline getirilir mi?
Getirilebilir sonuçta metal ama anlatmak istediğim aracında yüksek hızlarda sağa sola çekme vs yoksa şuanki ölçülerinle kule gergisi yaptır. Hazır alırsan uymaz demek istemiştim.
3 tane diyecektin sanırım :D
mikelazi
09-12-2016, 09:53
3 tane diyecektin sanırım :D
nie küüü :)
3 kişiyiz çünkü. Sen, Ben ve SpeedlinE™ :D
SpeedlinE™
09-12-2016, 16:26
nie küüü :)
adam zamaninda uno fb grubunda 10kisi toplanirsa 150 olur demisti ama ne kisi sayisi toplandi bazilari maliyetinin ustune satiyor dedi olay kaynadi gitti adamda bi kisiyi antalyada butun gun bekledik gelmedi dedi(boyle bi olay oldu mu hic hatirlamiyorum ya neyse artik) iste zaman gecti gecenlerde sordum 250dedi on 150dedi arka ama arac bulacak ta ornek yapacakta komple 400 seti oluyor. biride demisti markasiz seye 150-200 vermek cok fazla demisti(omp kingdragon vb olmadigi icin). eger daha ucuza mâl edilebilirse cidden güzel cunku komple 400tl set olunca. ne parcalar aliniyor hemde orjinal fiat lancia parcalar o fiyata
Maliyetin üstüne satsın tabi , satmasın mı ? :) Markasız olsun ölçüler ve dayanıklılık işe yararlılığı olduktan sonra marka olmuş olmamış ne fark eder.Eski aracımda ben yaptırdım kullandım. Kule gergisinin ortalama fiyatı 170 ile 500 arası İstenen fiyat 250 , belki 3 aşağı 5 yukarı pazarlıkla 200-220 filan yaptırırsın.Yaptırdıktan sonrada keşke bizde yaptırsaydık,duymadım,görmedim,kimse yazmadı,söylemedi,haberimiz olsaydı vs vs vs söyleyenler çoğalır.En güzeli kendi işini kendin halletmektir.
SpeedlinE™
09-12-2016, 17:06
Maliyetin üstüne satsın tabi , satmasın mı ? :) Markasız olsun ölçüler ve dayanıklılık işe yararlılığı olduktan sonra marka olmuş olmamış ne fark eder.Eski aracımda ben yaptırdım kullandım. Kule gergisinin ortalama fiyatı 170 ile 500 arası İstenen fiyat 250 , belki 3 aşağı 5 yukarı pazarlıkla 200-220 filan yaptırırsın.Yaptırdıktan sonrada keşke bizde yaptırsaydık,duymadım,görmedim,kimse yazmadı,söylemedi,haberimiz olsaydı vs vs vs söyleyenler çoğalır.En güzeli kendi işini kendin halletmektir.
Onlar benim yorumum değil. 10kişinin toplanamama sebepleri bunlar :)
Ben sana söylemedim , onlar için söyledim :) Onları dinleme yaptır dedim :)
SpeedlinE™
10-12-2016, 18:43
Ben sana söylemedim , onlar için söyledim :) Onları dinleme yaptır dedim :)
anladım abi tamamdır,cevabınız için Allah razı olsun çok ama çok sağolun
paypal gitmeseydi iyidi yav
iyi fiyat iyi ürün;
AMMORTIZZATORI POSTERIORI KONI FIAT UNO | eBay (http://www.ebay.com/itm/AMMORTIZZATORI-POSTERIORI-KONI-FIAT-UNO-/142194144817?hash=item211b6e7631:g:po4AAOSwImRYPF1 p) çıkma sanırım ama olsun
konuyu hortlatayım:) 6l kasa ibiza için kule gergisi arıyorum ama bulamadım. 6n kasa polo için olan kule gergisi 6l kasa ibizaya uyar mı?
SpeedlinE™
23-03-2017, 22:58
konuyu hortlatayım:) 6l kasa ibiza için kule gergisi arıyorum ama bulamadım. 6n kasa polo için olan kule gergisi 6l kasa ibizaya uyar mı?
Fb da Caner Gürken (soyadı yanlış yazmış olanilirim)Bey var çoğu araca gergi üretiyor ona sorun derim
fikir vermesi açısından paylaşıyorum:
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-d-i-y-/224595-r60-countryman-kule-gergisi-yapm.html
Kulegergisiimlt
20-04-2017, 20:49
Arkadaşlar merhaba ben Caner gürkan kule gergisi imalatı yapıyorum bahsi geçen kule gergisi stoklarımızda olan bir üründür fb profilimde resimleri var..Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu çok zor şartlarda uno için kule gergisi yaptık ön ve arka olarak stoklarımıza girip kalıbı çıkarılmıştır,fb de uno sayfalarında paylaştık meseleyi 10 kişi bulun fşyatı uygun hale getirelim dedik ama konuyla alakalı bir girişim olmadı ! Bireysel anlamda satışa devam ediyoruz fiyatı 200₺ dir ...
Birtakım sorulara açıklık getirmek adına söylüyorum özellikle fiyat öeselesi üzerinde gereğinden fazla yorum yapıldı maliyeti şudur neden bu para diyenler oldu,çok takılmadığımı bilmelerini isterim zira Türkiye'de ilk defa yapılmış hiç bulunmayan başka Avrupa şirketlerinde fiyatı 110 euro + kargo+ vergiler olan bir ürünü Türkiye'de 200₺ ye satıp birde enteresan yorumları görmek konik geliyor...!
Bizim kule gergisi imslat işimiz şu an için 25 kalıbımız var her araca kule gergisi sway bar roll bar roll cage yapıp takabiliriz onuüzden uno meselesi üzerinde çok durmayacağım adresimiz belli numaramızda var ihtiyacı olan srar sipariş eder yapar göndeririz ...
Artık Türkiye'de bu anlamda imkansız birşey söz konusu değildir..!
Ne lazımsa yapar takarız hakkı neyse onu isteriz fazlasını değil !
Saygılar
Seyfettin777
04-10-2017, 00:22
Aradan uzun süre geçmiş, yeni konu açmak yerine bunu hortlatayım dedim.
Ben de aracıma kule gergisi yaptırmak istiyorum, Caner abi ile Facebook üzerinden görüştüm fakat yine de, alacağım gergi, eğer kulelerdeki mantarlaşmadan, veya varsa bir kaymadan dolayı uyum sağlamazsa iki taraf için de sıkıntı yaratacağı için mümkünse İstanbul’da biri yapsın istiyorum.Gerginin flanşları mümkün olduğunca kalın olmalı, ölçüsünü alınca en kalın ne kadar olur orası netleşecektir.
Bunun dışında uygun fiyatlı marka gergi aradım fakat bulamadım, E34 için.O sebeple, varsa işçiliği güzel bir imalatçı İstanbul içerisinde, veya düzgün ve nispeten uygun fiyatlı marka bir gergi, tavsiyelerinize açığım.
çok dara dusersenız son çare yardımcı olurum sıze. aksı durumda ugrasıcak vakıt pek yok bıde 150 tl ye yapamam :)
Seyfettin777
04-10-2017, 05:21
çok dara dusersenız son çare yardımcı olurum sıze. aksı durumda ugrasıcak vakıt pek yok bıde 150 tl ye yapamam :)
Teklif için teşekkür ederim abi, biraz daha bekleyeyim ses çıkmazsa etraflıca konuşuruz öyleyse.