PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG Kilo ve Azami Yüklü Ağırlık Sorunu ve Değişen Standartlar

semavi
05-12-2016, 13:35
Bilgilendirme amaçlı açıyorum bu konuyu...

Aracınız 950 kilo olsun. Azami yüklü ağırlığıda 1250... Yani 300kg yük hakkı var... Araba 5 kişilik ise şoför hariç olarak hesap yapılıyor.

4x75kg=300kg yani LPG takılamıyor, çünkü 65 kg'de LPG ağırlığı var.

Araç 4 kişilik ise şoför hariç olarak

3x75kg= 225 kg oluyor ve bu durumda +75 kilo daha hakkınız kalıyor...

Genelde küçük araçlarda bu sorun oluyor. Benim araçta 4 tane emniyet kemeri var ve araç 4 kişilik. Sorun yaşanmıyor ama aynı araç 5 kişilik olarakta geçirilmiş ruhsatta. Onlar sorun yaşadılar ve aracı 4 kişiliğe çevirdiler (4 emniyet kemeri var zaten)

Bir diğer bilgi ise artık LPG dolum yerlerinin sadece tamponda görünür şekilde yada depo kapağının yanında olması isteniyor. 1 ocak itibariyle istasyonlar alt tarafa gizli monte edilenlere gaz vermeyecekmiş.

Depo yanına alınmasında ise şöyle bir değişiklik yapılmış. ***** depo dolumları çamurluk üstünde. Eğer dolum ağzını oraya alacaksanız aracınızda çamurluk davlumbazı olmak zorunda. yoksa onay verilmeyecekmiş...

Bu iki durum 1 ocak itibarile geçerli olacak.

Year One
05-12-2016, 14:43
bu sanırım muayene istasyonu onayı doğrumudur ?

depo kapağının içine aldıranlar da var. benzin dolum ağzı ile yan yana oluyor kısaca... acaba onlara da verirlermi.

semavi
05-12-2016, 14:46
Depo yanından kastım oydu....

Yani ya depo kapağının içinde olacak ama aracınızda arka çamurluk davlumbazı olması şartmış yada tamponu deldirip görünür bir şekilde takacaksınız... bu iki seçenek kabul edilecek ocak 1 itibariyle muayenelerde yani alttaki şekiller....

Mesele pompacının yere yatarak doldurmak zorunda kalmamasıymış. Mahkeme mi ne açılmış sanırım bununla ilgili...

SULTANOGLU
05-12-2016, 15:29
Polonya da olduğum zamanda benim dikkatimi çekmişti millet LPG dolum yerini çoğu arabada tampon da değil çamurluğun üstüne bildiğin sac aksamlardaydı.

220T
05-12-2016, 15:39
Geçenlerde okumuştum ama dayanak yasa bulamamıştım.Bilgilendirmeniz için teşekkürler.Orijinal metni de paylaşırsanız memnun oluruz.

semavi
05-12-2016, 16:20
Ben herhangi bir metinden okumadım. Belki vardır bir genelge. Bilgilendirilmiştir dönüşüm firmaları. LPG'yi taktırdığım yerde söylediler. Donanımlı ve sektörle alakalı bir derneğin yöneticisi zaten sahipleri. Hatta espirisi ni yaptı, ocak 1 deyince buraya yığılacak millet diye...

Mesela eski den tıka basa bir tüp koyabiliyorduk ama şuan tüpü koyduktan sonra tamponun arkasında ki panelle araya el girecek kadar bir boşluk istiyorlar...

Burası Türkiye... Bazı şeyler rutin olarak geliştiriliyor doğal olarak, ama bazı şeylerde kervan yolda düzülür mantığı...

Kapalı otopark olayına bir çözüm bulunsa LPG gizleyenler azalır...

VWci
05-12-2016, 17:38
Suzuki jimny de boyle bir sıkıntı yasanmıstı gecmiş donemde...

onursumer
05-12-2016, 19:44
getzlerin bir kısmında bu kg den dolayı bayağı sıkıntı çıkmıştı , ozel ufacık tank vs yaptıranlar olmuştu bu yuzden

ülkemizdeki markalar artık fabrikasyon lpg li araçlara ağırlık verseler ne iyi olucak , i10 lpg hep aklımın bi koşesinde :D

semavi
05-12-2016, 21:21
i10 ve picantoda düşündüm ama savvy daha güçlü ve satınalma maliyeti ucuzdu... i10 pek değil ama picanto da şirin bir araç bana göre (yeni kasalardan söz etmiyorum )

onursumer
05-12-2016, 22:11
i10 ve picantoda düşündüm ama savvy daha güçlü ve satınalma maliyeti ucuzdu... i10 pek değil ama picanto da şirin bir araç bana göre (yeni kasalardan söz etmiyorum )

ben günlükte 2009 model 1.1 crdi picanto kullanıyorum çok aşırı memnunum yenilemekte istiyorum fakat çok fazla alternatifi yok

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-fabrikasyon-l-p-g-li-257730162/detay)

yeni i10 lar fabrikasyon lpg li geliyor ciddi mantıklı ama şu saatten sonrada tekrar düz vites almak istemiyorum :D

semavi
06-12-2016, 06:58
Büyük arabalar kullanan birisi olarak nedense bu 75 hplik basit aracimsi sey hoşuma gitti ve ikinci kez satın aldım ucuz araba lazım olunca :) otomatik se senin picanto onla devam et manüel eziyet :)
Sorunun yoksa yenileme bence.