Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangisi? 350Z WRX STI FK2 M3
eldorado
05-12-2016, 22:39
Hemen hemen fiyat bantları 100.000tl-140.000tl arasında güzel günlük kullanmalık aklı başında düşük km'li temiz bulmaya çalışıyorum düşük milde bi lemans sunset 350z bulsam alacam z fısıldayan adamı Arenimo konuya bekliyorum:) gel gelelimki canı alınmamış düzgün kullanılmış zor ama bulunur 3.5 motor vergiside düşüyor bu sene tek sıkıntısı 350z deposu birazcık fazla,bmw gelcek olursak duruşu asaleti hepsinden güzel geliyor ama namı değer apaçilerin elinden almak istemiyorum aslında,bu paralara honda 10.000km çak fk2 honda temiz temiz kafamız rahat olur mu,son olarakta subaru 2.5wrxsti bigün hep almak istemişimdir bu araçlar arasında hangisini tercih etmeliyim karma kaç litre ortalama yaparız şehir içi normal kullanımda? hiçbirini yok efendim yükleyeyim supercharger yapayım stage 2 ler 3 ler yok!:) normal stock eksoz belki yazılım yeter sadece bu 4 araçtan bi tanesini bulup alacam kafaya taktım hiç bi şekilde başka araçlarda gözüm yok bu 4 araçtan kullanan ve bilen arkadaşlardan yorumlar bekliyorum bu araçların artıları eksileri nelerdir? herkese hayırlı akşamlar..
Subaru WRX STI Sedan
Nissan 350z
Honda Typer Fk2
Bmw E46 M3
RafetAraç
05-12-2016, 22:49
kaç yaşındasınız ?
eldorado
05-12-2016, 22:57
kaç yaşındasınız ?
24 10karakter
Ben olsam fk2 alırdım. Diğerleri müzeden olmadıkca daha temiz daha az canı alınmış olması zor. Hem daha yeni hemde bana göre daha üstün bir araç.
ottoman32
05-12-2016, 23:06
başka araçta gözüm yok demişsin ama bana sorarsan evoVIII senin ilaçın çok ele ayağa düşmemiş bir makine saydıklarına nazaran
Al bir STi, keyfine bak. Sedan diye de inat etme.
Fk2 kesinlikle. Hem daha yeni hem de bu araclarin temizini bulman zor.fk2yi de 140a alabilir misin o da var
eldorado
05-12-2016, 23:18
Al bir STi, keyfine bak. Sedan diye de inat etme.
dayı alırsam sedan alırım inat etmiyim mi :)
Temizini bulmak neden zor? Temizlik derken ölçü nedir?
İnat etme derken yanlış anlama, 2007 sedan yerine 2008-9-10 HB tercih edilir manasında.
eldorado
05-12-2016, 23:28
İnat etme derken yanlış anlama, 2007 sedan yerine 2008-9-10 HB tercih edilir manasında.
yok dayı yanlış anlamadım zaten sana sordum inat etmiym mi diye:) sedan daha kaslı kalıplı geldiği için
Araçların hiç birini kullanmadım ancak gündelik kullanım olarak en mantıklı seçenek e46 m3 gibi geliyor.Ardından fk2 gelir subaru ve 350z biraz konforsuz gibi.Şimdiden hayırlı olsun allah kaza bela vermesin
Sedan veya HB, biraz kişinin zevk ve keyfine kalmış bir olay. Ben de sedan vardı. Hem 2003 hem 2004. 2004 den çok memnundum. Sonra HB aldım, halen de kullanıyorum. Öncekilerden çok çok iyi. Elbette 2015-16 da HB lerden iyi.
eldorado
05-12-2016, 23:36
Sedan veya HB, biraz kişinin zevk ve keyfine kalmış bir olay. Ben de sedan vardı. Hem 2003 hem 2004. 2004 den çok memnundum. Sonra HB aldım, halen de kullanıyorum. Öncekilerden çok çok iyi. Elbette 2015-16 da HB lerden iyi.
bende çayyolu alaacatlı oturuyorum burada gezen benım bı arkadaşım vardı sedan 06alp plakalı sedan baya hoşuma gidiyordu araç
stok olacaksa
Sti alırım kartepeye karlı zeminlerle dans ederim
Dolduracaksak
Ep3 ile E46 m3 manuel turbo spec olmak kaydı ile olur
Alp alp plaka bildiğim 2 tane vardı. birisi eski sedan diğeri de yeni sedan dı. hangisini diyorsunuz? Gerçi ikisi de iyi araçlardı.
eldorado
05-12-2016, 23:39
stok olacaksa
Sti alırım kartepeye karlı zeminlerle dans ederim
Dolduracaksak
Ep3 ile E46 m3 manuel turbo spec olmak kaydı ile olur
stok kullanıcam sadece coilover yazılım intercooler komple eksoz
Bu arada bende alacaatlı da oturuyorum.
eldorado
05-12-2016, 23:42
Alp alp plaka bildiğim 2 tane vardı. birisi eski sedan diğeri de yeni sedan dı. hangisini diyorsunuz? Gerçi ikisi de iyi araçlardı.
babasındada subaru var plakanın sonu hatırlayamadım şimdi sedan aldırır bu iki araç :)
AliDogukan
05-12-2016, 23:45
Mantık FK2 gerisi aşk seçimi olur.
Tamam Alp yeni kasa sedan o. şu anda 2 aracı da elden çıkarttılar.
Sti harici binmedim. Ama okuduklarımız genelde 6 silindirin birazcık yakıt tükettiği. :D ben listeye evo 9 eklerdim :D
STi 4 silindir.
Sti harici binmedim. Ama okuduklarımız genelde 6 silindirin birazcık yakıt tükettiği. :D ben listeye evo 9 eklerdim :D
350z hepsini tipiyle döver:)
STi 4 silindir.
orada çoğu derken m3 ve 350z'yi kastettim . evo ve subarunun 4 silindir olduğunu biliyorum..
bahadırtelli
06-12-2016, 00:26
fk2 hariç hepsine sahip oldum. e46 m3 düzgün kullanılmamışsa cok ugrastırıyor.(hem maddi hem manevi) STI güzel yuklemeden durmak zor oluyor sedan bulmak zor.. 350z konforlu ve keyifli cok sıkıntı cıkarmıyor ama az var secenek pek olmuyor.
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-ea-motors_2007-orj-69.000-km-2.5-subaru-wrx-sti-prodrive-356713347/detay)
Yakıt önemliyse; FK2 hariç hepsi iyi yakar. Sorunsuzluk isteniyorsa yine en dertsizi Fk2. Gidiş ve güç konusunda "stock" olarak bakarsak yine FK2 önde olur. Ama duygusal olarak yaklaşırsak herkesin kişisel tercihi farklıdır. Kimisi arkadan sever, kimisi AWD. Bu otomobillerin hepsi keyif işi, tamamen kendi beklentilerinize göre tercih yapın.
Şahsen Evo 8-9 alırdım. Şanzıman ve AYC'ye dikkat edildiği sürece kaya gibi olan; arkadan itiş ruhuna sahip bir 4 çekerdir. Gidişi, sesi ve tasarımı otomobil tutkunu insanı çok etkiler. Direksiyon ve sürüş hissiyatı tamamen doğaldır. Ama parçası pahalıdır, bazen merkezi kilit sistemi sorun yapar, yakıtı ayara bağlı olsada genelde zengindedir, süspansiyonu çok çok sert olmasada böbrek taşı tedavisinde kullanılabilir vs vs.
Temizini bulmak neden zor? Temizlik derken ölçü nedir?
E46 m3 icin;km 100 bin alti bulmak imkansiza yakin.boyasiz ve motoru duzgun bulmak daha bi zor.. Nitekim duzgun diye tabir edilen m3ler bile güzel paralar harcatiyor.
Sti icin;yeni kasa oldugu surece temizi bulunur,diger kasalarda da bulunur ama hakki 80 85 ise 120yi gozden cikarmak gerekir. Mantik disi bi hareket olur "bence" zira motoru kurcalanmamis subaru sanmiyorum olsun :)
350z;Arenin destegiyle alinabilir,eglenceli guzel ama gene temizi zor.nadirdir sanıyorum. Izzeti alabilirsen neden olmasin:)
Fk2;daha yeni çıktı *****. Klasik Honda piyasasi,zarar ettirmeyecektir,canli gordum gayet ilgi çekici. Su aralar temizleri hala bulunuyorken alinabilir.yil olarak diğerlerinden bi 9 10 yas yeni.
Mantik hesabi ortada..gerisi Aşktır.
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-ea-motors_2007-orj-69.000-km-2.5-subaru-wrx-sti-prodrive-356713347/detay)
işte bu hayallerimin aşkı :) ama mantık fk2 honda tartışmasız nokta :)
HondatugraL
06-12-2016, 02:01
Alabiliyorsan fk2 2. alternatif sti gerisi fantazi.
ertantamer
06-12-2016, 02:53
Hard core olmasın diyorsanız. Gt86 olabilir. Coil egzoz te37 tarzı bi jant güzel güzel gezerdim. Temizi var piyasada gösterişli günlük kullanıma uygun.
Sti bana 30+ hızlı çiçeği burnunda baba arabası gibi geliyor. Evin 3. Arabası felan tarzında.
M power temizi zor bulunsa bile harcanır kafa rahat olmaz. Bakımları pahalı her parça m logolu alternatifi az.
Fk2 yeni oluşuyla honda olmasından dolayı baya mantıklı seçenek sanırım yeni kasa gelcek typerın fk2 gibi geç gelmiycek türkiyeye.
İnsanın ömründe bir kaç kez olsun arkadan itiş araca binmesi lazım.
Ben bile yazarken zorlandım karar vermesi zor Allah yardımcınız olsun.
E92 335 herşeyin ilacı
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-retro-motors-335i-coupe-hafiza-isitma-logic7-hatasiz-bayii-343479625/detay)
Guncel olarak fk2 ve 350z kullaniyorum
Sti da bindim. Subaru icinden geliyorum.
E46 m3 bilmem ama sorunsuz temizine ciddi para isterler, nbulmak da mesele. Sedan sti ve e46 m3 fikrinden koşarak uzaklaşirim. Sevmedigimden degil ama sanayi aboneligi bitmez. Bu devirde dolar kac olmus; sanayiye bagli yasiycak lukslukte degiliz...
Fk2 ve Z arasinda tercih yapilir. 140 i ortaya koyarsan temiz bulursun.
Fk2; 4 kisilik, rahat konforlu ferah araba. Vitesleri debriyajo direksiyonu yumusak. Konfor modunda sanki normal.civic gibi elverisli.. turbo hizli . Yeni nesil araba.
350z ise; atmosferigin cani; ses orgazmi; rwd eglencesi; şekil; roadstar keyfi. Roadstar in zorluklari var tabi
Tr sartlarinda bozuk yollarin zorlugu.. ama hazzi bambaşka..
Bu ikisinden birini secmen faydana olacaktir. Neyi aradigina gore .rwd roadstar mi yoksa fwd 4 kapi dailydrive tayyar mi
Ben acikcasi iki evladi nasi digerinden cok seversin denir karisik ama Z biraz agir basti bana :)
Ben fk2 alirdim. Hem kafa daha rahat olur hem yasinada guzel gider. Fk2 evlenmelik. Digerleri onenight :)
şu devir de kimse sanayide vakit geçirmek istemez,honda hariç aldıklarının hepsi sana sanayi yolunu gösterir.ama fk2 alırsan anca servise gidersin (: . aklın yolu bir derim fk2 en iyi seçim olur.arada bir yenilikçi de olmak lazım :D
ahmetgurlek
06-12-2016, 08:27
2006 sti kullandım, hb sti'a bindim, fk2 type r az da olsa sürdüm. 2006-2007 sti çok rijit bi kasa, günlük kullanayım dersen yorulursun. onun yerine hb sti çok daha mantıklı günlük kullanım için. yakıtı da sedan sti'dan daha düşüktür, ama yine de yakar yani. fakat biraz yükleyip, iyi bir egzoz ile boxer motor sesini, dünyada hiç bir arabaya değişmem.
onun dışında type r'ı beğendim, sti'a kıyasla çok sert gelmedi bana, günlük kullanılabileceğini düşünüyorum. ama çok fazla gazlama, frenleme vs imkanım olmadı, o yüzden yalan yanlış bir şey de söylemek istemiyorum.
Fk2 nin frenleri E F S A N E
Fk2 çok cabuk on lastik bitiriyo
Cok.cok iyi tutuyo. Kilidi fln harika
Sanirim arabanin aktarmadaki az guc kaybi nedeniyle lastgi cok hizli bitiriyo. Pahali lastik almaya gelmez. Ucuz alcan geccen. Isiklarda kalkarken ya da kavsaktam donerken bile patiye kaliyo
altugkocer
06-12-2016, 08:56
Yazık 79000 fiyatı vardı geçen ay
STI'ın o invidia q300 ile ya da efendime söyleyim blitz nür spec r ile verdiği boxer homurtusu diğer seslere benzemez :D
evrendogu
06-12-2016, 08:57
önden çekerde kötü lastik üzer.
Güzel bir referans aracılığıyla 350z araştırabilirsin. Sesini duyar sigara yakarsın
i-vtec07
06-12-2016, 09:47
F30 328i de bakılabilir . Beyaz ve mavi renk dışında tabi .
hb sevmem ama bu adama hb aldırır maşallah Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-2009-subaru-wrx-sti-367459237/detay)
6 ayda bir değiştirerek hepsine biner, tadına bakardım :D
Seçilen arabaların hepsi min 12-13lt yakar.
Yakıpta sesinden zevk alacağım araç Boxer motorlu Impreza olurdu hrh. Diğerleri bana göre değil.
E46 M3 aralarında en yaşlısı.
Sıralama yapacak olsam Impreza-350Z-Fk-M3
Gazlamadan, ekonomik kullanımda dün gece 7.4 litre tüketim ile resim çektim. Bir önceki depomu da 9.4 litre ortalama ile bitirdim.
GokhanRS
06-12-2016, 10:18
Eskiden sti vardı bende de. Bu gün ailevi yatırımların taksitleri bitince yine sti alırım eminim ki.
tayreep_john
06-12-2016, 11:06
fk2 alırdım geçen hafta bindim aracı çok beğendim süre aldık 9 saniye gibi süreler koşuyor oem turboyla baya hızlı ve o güce rağmen 10 litre yakıor ..
AliGizda
06-12-2016, 11:11
Ben olsam böyle bişey düşünürdüm sanırım.
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-infiniti-ss-motors-2009-infiniti-g-37-s-bose-navigasyon-bayi-316549049/detay)
Grimlord
06-12-2016, 11:12
FK2 alırdım, sonuçta yeni. O çirkin jantları değiştirir, tüm kırmızı aksamları orjinal renge çevirirdim. Bi de spacer taktık mı üffff.
Şöyle bi durumda var tabi, istediğin kadar egzoz modifiyesi yap, hiç biri sti homurtusu vermeyecek :)
Black_Eagle
06-12-2016, 11:15
Güzel bir egzos ile boxer motorun eşsiz homurtusu için kesinlikle tercihim sti olurdu.
E46 M3 alırım. Asıl bir duruşu var.
mavi hb sti tercih ederdim.
Şuanki yakıt fiyatlariyla 1.5dci clio alırdım:D
evolution_9
06-12-2016, 13:11
ben olsam atmosferik araç almam m3 ve 350 z i direk elerim. sti yada type r olabilir. manual vites bulursan evo10 da düşünebilirsin
eldorado
06-12-2016, 14:55
Guncel olarak fk2 ve 350z kullaniyorum
Sti da bindim. Subaru icinden geliyorum.
E46 m3 bilmem ama sorunsuz temizine ciddi para isterler, nbulmak da mesele. Sedan sti ve e46 m3 fikrinden koşarak uzaklaşirim. Sevmedigimden degil ama sanayi aboneligi bitmez. Bu devirde dolar kac olmus; sanayiye bagli yasiycak lukslukte degiliz...
Fk2 ve Z arasinda tercih yapilir. 140 i ortaya koyarsan temiz bulursun.
Fk2; 4 kisilik, rahat konforlu ferah araba. Vitesleri debriyajo direksiyonu yumusak. Konfor modunda sanki normal.civic gibi elverisli.. turbo hizli . Yeni nesil araba.
350z ise; atmosferigin cani; ses orgazmi; rwd eglencesi; şekil; roadstar keyfi. Roadstar in zorluklari var tabi
Tr sartlarinda bozuk yollarin zorlugu.. ama hazzi bambaşka..
Bu ikisinden birini secmen faydana olacaktir. Neyi aradigina gore .rwd roadstar mi yoksa fwd 4 kapi dailydrive tayyar mi
Ben acikcasi iki evladi nasi digerinden cok seversin denir karisik ama Z biraz agir basti bana :)
canlı 130-140 lara çok rahat z bulunur temiz aklımda z var çıkmakda bilmiyor açıkcası arkasına subaru hb ağır basıyor:)
eldorado
06-12-2016, 15:01
Seçilen arabaların hepsi min 12-13lt yakar.
Yakıpta sesinden zevk alacağım araç Boxer motorlu Impreza olurdu hrh. Diğerleri bana göre değil.
E46 M3 aralarında en yaşlısı.
Sıralama yapacak olsam Impreza-350Z-Fk-M3
hangi sti bakarsam bakayım azına kadar doldurmuşlar benımde aklımda şuanda sadece z ve subaru var ama işte dediğim gibi güzel kmlerde temız z bulunur ama subaru temız olsada yüklü oluyor oda şehir içi beni yorar
eldorado
06-12-2016, 15:03
Şuanki yakıt fiyatlariyla 1.5dci clio alırdım:D
hahahah şuandaki aracım zaten 320d fazla yakmıyor
canlı 130-140 a z bulunur temiz aklımda z var çıkmakda bilmiyor açıkcası arkasına subaru hb ağır basıyor:)
izmir de olsan gel seni bindireyim araçlara derdim ama ankaralısın sanırım.
eldorado
06-12-2016, 15:14
izmir de olsan gel seni bindireyim araçlara derdim ama ankaralısın sanırım.
evet ankara subaru sedan mı vardı hb mı
Bindirmesi kolay, mesele bindikten sonra indirmesi. :-)
Şaka bir yana binmek istiyorsan gel bindirim sağ koltuğa.
evet ankara subaru sedan mı vardı hb mı
2011 de 99 GC8 vardı, 6 ay önceye kadar da 03 STI vardı.
Subaru ile cok vakit gecirdim zamanında, arkadaş grupları falan.
Sedan yada HB yoktu fakat o arabalardan çekenleri çok gözlemledim, tork garajada cok gidiyoduk
zır stock 2011 sedan sti lar, hiçbir modifiye görmeden yatak sarıyordu, yani subaru olursa, iyidir hoştur, güzel gürler, şaşalıdır, yeri ayrıdır ama SANAYİ ABONELİGİ ZOR BE KARDEŞ BU DEVİRDE.
eldorado
06-12-2016, 15:39
Bindirmesi kolay, mesele bindikten sonra indirmesi. :-)
Şaka bir yana binmek istiyorsan gel bindirim sağ koltuğa.
uyarsa hafta sonu arabaları yıkkatıralım abi hemde tanışmış oluruz:)
Uyabilir, bugun salı cumartesiye çok var. Alacaatlı da nerde oturuyorsunuz.
eldorado
06-12-2016, 15:58
Uyabilir, bugun salı cumartesiye çok var. Alacaatlı da nerde oturuyorsunuz.
koru villaları arkasındaki tilia residance siz?
Size 1300 metre uzakta. Gama sitesinin onundeki konutlardayım.
Bu akşam dısarı çıkmam ama istersen 7.30-8.00 arası gel, hem arabayı incelersin hem de tanışırız.
eldorado
06-12-2016, 16:28
Bu akşam dısarı çıkmam ama istersen 7.30-8.00 arası gel, hem arabayı incelersin hem de tanışırız.
olur baya yakınız akşam 8 gıbı gelırım
bence macera aramaya gerek yok.ilk tercihim fk2 olurdur , 100k - 140k TL arası 2nci tercihimde 290 leon cupra olurdu.
MertSerhanÖ.
06-12-2016, 16:42
kafanı iyice karıştırıyım mı ? :D
350Z nokta olur,koyarsın GTR catback'i verirsin arkadaşına,yolun kenarına koyarsın sandalyeni önünden geçerken sigaranı içersin.
e46 m3 karakteristik bi araba,M'lerin efsanesi.şöyle temiz bitane hayal et binmeye kıyamazsın.
STİ'ı tartışmaya bile gerek yok.Herkes kış geldimi kar yağdımı arabasını otoparka koyar sen küfür eder gibi dışarı çıkarsın.Rahatlar evine gelir uyursun.
fk2'de huzuru tamamen bulursun.Sorun yok sıkıntı yok.ne sıkıntısı olacak daha kaç bindeler zaten.e garantileri bile devam ediyor.türkiyede de şuan önemli bir yere sahip.Özel bir araç.
Valla seçim senin ne istediğine tam bi karar ver o karardan sonrada sakın fikrini değiştiricek şeyler düşünme :)
eldorado
06-12-2016, 16:45
Kutluhan subi?350z?
eldorado
06-12-2016, 19:52
http://i.hizliresim.com/418537.png (http://hizliresim.com/418537)
Dayıyla tanıştık güzel sohbet ettik mermi gibi arabası var maşallah nazar değmesin bu arada ortalaması 1300km de 10.2lt gözlerimle şahit oldum helal olsun vallahi:) Dayı
350z alırım o sesi değişmem hiç bir şeye
ben olsam kesinlikle fk2 alırdım...aldım..:D
Dayım hiç mi gazlamıyosun nasıl sürüyosun :D R53 cooper var bende 12 litre yakıyo bu işin sırrı ne ? Satıp sti mı alıyım ?
Gazlamaz olurmuyum. Gazlıyorum elbette ama kendim istediğim zaman gazlıyorum. Yanıma bir araç gelip ara gaz verdi diye gazlamam. Bu rakam gazladığım ortalama. Bugün eldorado gazlamadığım ortalamamın fotografını da gördü ve resmini çekti.
Düzeltme: bu rakam gazladığım ve sakin kullandığım 1300 km nin ortalaması. Yani karışık kullanım.
Kutluhan
07-12-2016, 06:50
Kardeşim sedan Typer Türkiye gelirse alacağımız araba odur.
Dayı yakıt pompa benzını mı yoksa karsım mı?
Erdem K.
07-12-2016, 07:22
blobeye sti kullandım ya da kullandım demeyeyim, 3 sene garajda sakladım :) 7.700km yapmıştım, ama öyle bir aşk ki inip garaja ona bakmak bile mutlu ediyordu, bir başka aşk uğruna sattım, çok pişmanım ...
3 sene boyunca 1 kuruş masrafım olmadı, temiz bakımlı ve referanslı bir araçtı, hor kullanmadım, sti'ım var diye arabayı çalıştırdıktan 5 dk sonra gazlamadım.
bence seçenekler içinde hangisini alırsan al, apaçiden alma, arabayı tanımadan gazlayan, hor kullanan adamdan alma.
şahsen hb sti kasasını sevmiyorum, şu an imkanım olsa hawkeye alır yine garajda saklarım ...
Yukarı da bahsedilen 1300 km ortalaması karışım.
Dayı yakıt pompa benzını mı yoksa karsım mı?
Yeni her zaman yenidir. Bu araçlar içinde en mantıklısı fk2 typer dir.
Yeni ve sorunsuz olması önemli olduğundan fk2 typer.
Listedeki arkadan itişlerin kullanım amaçları belli yürüyen motor vs sıkıntılı olacak.
Subarudan anlamam
Umut melek
07-12-2016, 13:21
Model yılı ve yeni olması nedeni bir adım öne atar fk2 yi. Ama subaru da cok başka bir alet. Bütçem olsa bu ikisi arasında cok zor karar verirdim .
eldorado
07-12-2016, 20:13
Kardeşim sedan Typer Türkiye gelirse alacağımız araba odur.
kararı verdım 350z:)
Hayırlı olsun, en önemli şey kararını vermen. Şimdiden hayırlı olsun.
kararı verdım 350z alacam abi artık sana kalmış ne zaman alıp almamam sen ne zaman diyosan o zaman bu yaz düşünüyorum ahaha:)
eldorado
07-12-2016, 20:45
Hayırlı olsun, en önemli şey kararını vermen. Şimdiden hayırlı olsun.
senin gibi subaru sahibi olmak isterdim abi çok teşekkürler yakınız buluşuruz tekrar:)
kararı verdım 350z alacam abi artık sana kalmış ne zaman alıp almamam sen ne zaman diyosan o zaman bu yaz düşünüyorum ahaha:)
güzel tercih. Z kullandıktan sonra S2000 aşkı ile yanıp tutuştugum günlere gülerek komik baktım.
Z ile S arasında uçurum var.
eldorado
07-12-2016, 21:06
güzel tercih. Z kullandıktan sonra S2000 aşkı ile yanıp tutuştugum günlere gülerek komik baktım.
Z ile S arasında uçurum var.
S2000 aşkı ıle senelerdir yanıp tutuşuyordum abimi sürekli bu konuda darlıyordum kendisi Kutluhan s2k'nın kronik tente sorunları ve çok fazla saçma sapan kişilerin ellerine düşmesi beni soğuttu o gün bugundur 350z bakarım ve kararı verdım artık
S2000 aşkı ıle senelerdir yanıp tutuşuyordum abimi sürekli bu konuda darlıyordum kendisi Kutluhan s2k'nın kronik tente sorunları ve çok fazla saçma sapan kişilerin ellerine düşmesi beni soğuttu o gün bugundur 350z bakarım ve kararı verdım artık
hacı sorma, s2000 bundan 3-4 sene önce daha düzgün tiplerdeydi. simdi instagrama bakıyorum inanılmaz videolar, resimler görüyorum
gercekten çok ayaga düştü. çok soğuttu
s2000 in kronik sorunu oldugunu söyleyemem.
farklarını istersen;
350z, s2k'a göre daha oturaklı, daha teknolojik özellikli, daha kaslı, daha güclü bi araba.
hacim, silindir ve beygir farkı olarak.
f20 motoru nası atmosferik cigerli, yüksek sıkıstırmalı ise,
VQ35 de atmosferik olarak cok güclü bi motor
s2k'a göre arkası daha kontrollü, daha az oynak degil ama kontrol etmesi ve keyfi daha yüksek
6 tokmak 200 km hızdan sonra hissettiriyo
araba n/a bi arabaya göre cok rahat ve seri bi sekilde 260 ı indiriyo
1.5 ton oldugu icin s2k dan 200-250 kg daha agır
100-200 süresine bisey diyemiycem, s2k a göre belki 1 sn hızlıdır
ön ve arka çamurlukları daha kaslı
ve ses :) ses konusu bambaşka.
s2k'a göre daha gür, daha tok, kesicisi daha haşhin
bunlar 10-15 sene önce birbiri ile yarısan aynı kumastan gelen japon otomotiv firmalarının bi nevi yarısması
birbirlerine çok benzerler ama gorunen o ki, s2k üretilmis, nissan onu görmüş, onun üzeri bi araba uretip piyasaya surmus.
zaten genelde RWD araba seven istanbul genclerinin sıralaması şu şekildedir;
s2k > 350z > corvette > e92 m3 >
genelde böyle gider veya türevlerine göre degisir.
s2k nın bi kronik problemi oldugunu söyleyemem dedigim gibi.
350z nin de herhangi bi sorunu oldugunu söyleyemem.
genel olarak hicbi japon spor aracları hic probleme meyilli degillerdir, n/a lar ozellikle.
o yuzden 350z alırken, 3-5 fazla verip temizini, iyisini alacaksın.
alırkende refaranslı olacak, satarken de
bana göre en dip kriterler;
manuel olması
direklerde, tavanda macun olmaması
arka camurlukları degisik olmaması
ön şase ve podyalarda islem olmaması
daima kaliteli parcalar ile dizayn edilmis ve bakımlarında ölücülük gecmisi olmaması (kaynak diff gibi-benim basıma geldi 5 lik oluyorum simdi slip diffe )
motor kompresyon değerleri - vites aralarında ve yüksek devirde beyaz duman atmaması
bu yukardakiler okeyse arabanın durumuna gore fiyatı anlasılır, alınır, geri kalan restore alıcının keyfine kalmıs. bizim araçın full 2 kapı ici ve ön konsolda 3 farklı bölüm karbon idi, üstüne karbon atmıslar, onların sıfırlarını siparis etmek ve diger oem parca siparislerim 8500 tl tuttu. ama bunu bilerek ve görerek aldım. cunku aracın kasası çok iyi ve motoru full komple sandık kapalı motor vardı üzerinde. bi de siyah olunca :)
eldorado
07-12-2016, 21:51
çok güzel anlatmışsın eline sağlık iletişime geçiyorum seninle:) GC8 GT
gokangokan
08-12-2016, 17:16
Konuyu bölmek istemiyorum ancak 2016 sti için genel bir yorum alabilirmiyim.
Şahsen kullanmadım 2016 modeli ama okuduğum kadarı ile çok güzel diyorlar, yurt dışında ciddi manada beğenildiğini ve tutulduğunu okuyorum, eski modellere göre daha iyi yönlerinin olduğu yazılıyor.
Çok pahalı.
Konuyu bölmek istemiyorum ancak 2016 sti için genel bir yorum alabilirmiyim.
gokangokan
08-12-2016, 19:55
Bayi son fiyatı 340. Piyasada Döviz coştu iken fiyatın bu kadar olması ilginç. Yurtdışı forumlarda övgüler çok, kullanıcı da çok. Ancak Evo 2018 söylentisi de var. Ama videolarda harika görünüyor. Kasayı beğenmeselerde, kasa iyice klasik oldu 2 sene sonra da komple değişecek diye biliyorum. Kapıdan çıktığı anda ise fiyat 280-290 olur gibi geliyor
Şahsen kullanmadım 2016 modeli ama okuduğum kadarı ile çok güzel diyorlar, yurt dışında ciddi manada beğenildiğini ve tutulduğunu okuyorum, eski modellere göre daha iyi yönlerinin olduğu yazılıyor.
Çok pahalı.
eldorado
03-02-2017, 16:07
bu 2 ay içinde temiz 350z bulamadım(350z 1 senedır bakıyorum) e46 lara dünya para istiyolar 2.5wrxsti bulamadım malesef..tek bulduğum füme vsalı kazasız 45bınkm s2000 :)