PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren Blatası Tavsiyesi!!!

melihyilmaz
06-12-2016, 21:28
Arkadaşlar duster 1.5 dci 4x4 arabam var balatası bitti. internetten baktıgım kadarı ile çeşitli markalarda bir sürü marka var.

Tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu arada bir önceki arabama trw aldım memnundum ama cok ötüyordu.
Şimdi Bosch ve Brembo arasında gidiyorum tabi baska markalarada açıgım.

Oznsrl
06-12-2016, 21:38
servisten orjinal almak en mantıklısı piyasada orjinal kutularına konmuş çok yan sanayi ürün var bildiğiniz güvenilir biyerden alıcaksanız alın ama öbür türlü neyin ne olduğu belli değil şahsi fikrim

melihyilmaz
06-12-2016, 21:47
internetten alıcam hatta linkleride şu reklam olmasın ama sanırım baya bilindik

link (http://www.otosupermarket.com/DUSTER,LA_904-2.html#labels=5271-2)

ERkut 205
07-12-2016, 09:37
Parçacınızdan oem balatanızı alın derim.

SGTI
07-12-2016, 09:45
Yetkiliden almayın hiç bir mantığı yok
Dün aldım bildiğin ferodoymuş balatanın üstündeki koddan araştırdım 80 tl yetkili servisde vw logosu var diye 230 tl.
Orjinal parçayı dışarıdan alın.

Suleyman
07-12-2016, 09:48
Yetkiliden oem al derim.

mkerim
07-12-2016, 09:56
internetten alıcam hatta linkleride şu reklam olmasın ama sanırım baya bilindik

link (http://www.otosupermarket.com/DUSTER,LA_904-2.html#labels=5271-2)

bu firma zaten doğrudan fren balatası ithal ediyor

220T
07-12-2016, 10:28
Paylaştığınız firma daha önce forumun sponsorlarındandı.

B16
07-12-2016, 10:33
Duster için önerdiğim balata Delphi'dir.
Şimdiye kadar onlarca sattım en ufak bir şikayet almadım.
Ön balata Delphi olarak mevcuttur. 85 TL şuan stok var.

levent
07-12-2016, 10:47
Bosch da üzmez, Delphi oem üretici olabilme ihtimali yüksek bu arada B16 Burak daha iyi bilir de gerçi.

Mehmetmert
07-12-2016, 11:19
Ayni markanin serviste oem satilan ile disaridaki kalitesinin ben ayni oldugunu gormedim su ana kadar.Tamam fiyati 3 kat pahali,urunler arasinda 3 kat kalite farki yok ama sonuc olarak ayni degiller.Ben kendi aracima filtre dahil olmak uzere parcalari servisten alip disarida taktiriyorum.Balatalari bence sizde oyle yapabilirsiniz

Sonucta balata min 60-70.000km gidiyor,almisken biraz fazla verip oem alinmali bence

onn_dear
07-12-2016, 12:31
bence çin malı vs almaktansa yerli ürün KALE balata var, oradan alın f/p ürünü bence.

B16
07-12-2016, 12:53
Bosch da üzmez, Delphi oem üretici olabilme ihtimali yüksek bu arada B16 Burak daha iyi bilir de gerçi.

Farklı farklı markalarla anlaşıyorlar. Jaguar jurid, ferodo bazende fabrika çıkışı bosch olarak gelebiliyor. Mazot filtresi genellikle delphi'dir ama disk balata konusunda karbonlu, boyalı tip olarak trw'den, ferodo'dan ve bosch'dan daha fazla ürün gamı ve seçeneği var. Ben memnunum herkese de öneriyorum. Kendi arabamda bile delphi kullanıyorum.

Ayni markanin serviste oem satilan ile disaridaki kalitesinin ben ayni oldugunu gormedim su ana kadar.Tamam fiyati 3 kat pahali,urunler arasinda 3 kat kalite farki yok ama sonuc olarak ayni degiller.Ben kendi aracima filtre dahil olmak uzere parcalari servisten alip disarida taktiriyorum.Balatalari bence sizde oyle yapabilirsiniz

Sonucta balata min 60-70.000km gidiyor,almisken biraz fazla verip oem alinmali bence

Şu genuine, oem ve aftermarket olayına açıklık getireyim. Yurtdışında sistem şöyle işler;
Genuine; araç marka üreticisinin kutusunda, ürünün üzerinde araç üreticisinin ve o parçayı yapanın logosu olur. Ayrıca, üzerinde orjinal parça numarası ve iki üreticinin logosu olur vw ve ferodo
OEM; parça üretici kutusunda olur ve üzerinde araç üreticisinin logosu olmaz. O parçayı orjinal olarak vw'ya kim sağlıyorsa ona OEM denir. Fabrika çıkışı ferodo varsa ürün ferodo ise OEM eğer ürün TRW ise OEM değil Aftermarketdir.
Sadece ferodo kutusunda ve parçanın üzerinde ferodo numarası yazar.

Kadyr
07-12-2016, 13:48
Ben vw de soyle bir durumla karsilasmistim. Buyuk ihtimal sizde biliyorsunuzdur.
Atiyorum bir passatta ferodo var iken digerinde bosch oluyor. Sanirim bu ureticiler o yil kimle anlasiyorsa ona yaptiriyor.

B16
07-12-2016, 14:02
Ben vw de soyle bir durumla karsilasmistim. Buyuk ihtimal sizde biliyorsunuzdur.
Atiyorum bir passatta ferodo var iken digerinde bosch oluyor. Sanirim bu ureticiler o yil kimle anlasiyorsa ona yaptiriyor.

Birçok ihtimal var. Üreticiyi değiştirmiştir, o üreticide tedarik yoktur başka firmadan tedarik eder veya o parti mal sorunludur kullanmaz.

Mehmetmert
07-12-2016, 15:07
Birçok ihtimal var. Üreticiyi değiştirmiştir, o üreticide tedarik yoktur başka firmadan tedarik eder veya o parti mal sorunludur kullanmaz.

Genuine ile Oem arasinda kalite farki oldugunu dusunuyormusunuz acaba?Mesala en basitinden Servisten Hava filtresi aliyorum Mahle marka,Birde degistirdigim yerde Mahle marka araca uretilmisi aliyorum elime.Dis gorunusleri hemen hemen ayni olsa bile dokununca farkliliklar var.Yada servisten aldigimi gunese tuttugumda daha gecirken,daha fazla isik gorebiliyorum.Bu sadece filtrede gordugum fiziksel farklar belki islevsellikleri aynidir birsey diyemem,midemi bulandirmamak adina Servisten aliyorum parcalari sizin fikriniz nedir?

Tunacan
07-12-2016, 15:10
Servis hangi marka takıyor bilmiyorum ama, 2014 model clio dakiler cıyır cıyır ötüyor. Ve serviste bunun normal olduğunu savunuyor...

B16
07-12-2016, 18:31
Genuine ile Oem arasinda kalite farki oldugunu dusunuyormusunuz acaba?Mesala en basitinden Servisten Hava filtresi aliyorum Mahle marka,Birde degistirdigim yerde Mahle marka araca uretilmisi aliyorum elime.Dis gorunusleri hemen hemen ayni olsa bile dokununca farkliliklar var.Yada servisten aldigimi gunese tuttugumda daha gecirken,daha fazla isik gorebiliyorum.Bu sadece filtrede gordugum fiziksel farklar belki islevsellikleri aynidir birsey diyemem,midemi bulandirmamak adina Servisten aliyorum parcalari sizin fikriniz nedir?

Bolt yer için; Bilindik markaların dışına çıkılmadığı sürece oem veya aftermarket parça alınabilir. Mahle, mann, delphi vb.

Anlaşmalar gereği araç üreticisine verdiği ürünün aynısını piyasaya süremez. Çok ağır cezalara maruz kalıyorlar. Arada çok ufak farklar vardır. Servis orjinal mahle veriyorsa ve siz mahle'den alıyorsanız görüntü ve işlev olarak 1e1 aynısı değildir. Arada çok ufak farklar vardır ama muhakkak fark vardır.
Örnek vermek gerekirse; hava filtrelerinde kağıtlar fabrikasyona göre daha kısa oluyor. Kullandığı malzemenin kalitesi bir alt seviye oluyor.

Birkan61
07-12-2016, 18:43
ulan bizim yetkili reno servisi onlardan kiralık olan araçlarımıza yan sanayi takıyor bide yan sanayimi bunlar diye sorduğumda evet diyor :D :D

melihyilmaz
08-12-2016, 16:56
Artıgım linkte bir cok marka mevcut servisten almam hocam. S.... meye yer arıyorlar.

darkmoon
08-12-2016, 18:52
ebc yede iyi derler..