PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mito soğuk havada stop etme

Mehmet Opc
07-12-2016, 12:51
Arkadaşlar merhaba,

155 lik mitoya sahibim ve çok soğuk havalarda 1 gün arabayı çalıştırmıyım ertesi gün çalıştırıyım ilk çalıştırdığımda çalışıp direk stop ediyor 2. çalıştırdığımda çalışıyor stop etmiyor.Çalıştırırken marşı uzun döndürürsem ilk çalıştırmada alıyor ve stop etmiyor. Maslak Alfaya götürdüm şaşırdı ilk defa duydum böyle bi sorun dendi ciddi bişey değildir takma dedi.Kendi ustamla konuştum akün zayıf mı diye sordu sorun yok dedim bence ciddi bişey yok elletme kimseye arabayı sorun ilerlerse gel bakalım dedi.Sizce sorun nedir

Not: Aracı çalıştırırken bütün ışıklarım sönmesini bekliyor.

Birde kaputta taş izleri var bunun için boyasız nasıl halletirebilirim galerici bi tanıdık var ustam var rütuj yapıp üstüne bi madde sürüyor neredeyse hiç belli olmuyor dedi konusacağım ustayla dönücem sana dedi ondanda haber bekliyorum böyle bişey varmı ?

300E
07-12-2016, 17:10
İlk çalıştırmada stop etmeye yakıtın az gelmesi veya geri kaçması sebep olabilir.

levent
07-12-2016, 17:36
EGR valfi varsa motorda onu bir temizletin derim. Kurumdan tıkanmış olabilir, genelde dizeller karşılaşır bu durumla ancak bazen benzinlilerde de olabiliyor.
Diğer seçenek ise pompa ve yakıt sistemini kontrol ettirin derim.

Boya işi için ise istanbul'daysanız eğer forumdan melih-ö nün babası boyasız düzeltme işi yapıyor, yardımcı olurlar ulaşırsanız eğer.

levent
07-12-2016, 17:37
Melih-Ö nün babası :) yanlış tag oldu kusura bakmayın

Octane
07-12-2016, 17:42
Regülatör olabilir. Rölanti motoru(gaz kelebeği) olabilir. İkincide çalışıp bir daha stop etmiyorsa sorunun ilerlemesini beklemek gerekli.

Mehmet Opc
08-12-2016, 08:30
Aslında şu 1 aydır benzin ışığı yanip benzin alıyodum hatta 2 kere dibe inmişti öyle benzin aldım herhalde depodaki pisliklerden oldu yani benim hatam :/ Sabahları çok erken çıktığım için uğraşmıyordum yoldan benzin alıyodumda çok büyük hata yaptığımın farkındayım bundan sonra çok dikkat edicem en iyisi depoyu fulleyip öyle geziyim