Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastikleri balkonda saklamak ??
Yazlık lastiklerimi balkonda saklasam bir sorun olur mu ? Açık bir şekilde değil poşetin içinde hamurunda bozulma meydana gelir mi ?
folyoya sararak poşet ile dikey konumda saklıyorum, en fazla 3-4 ay kışlık taktığım için bu şekilde kısa vadeli muhafazada bir sorunla karşılaşmadım
Kuru serin ve direk güneş ışı almadıktan sonra sorun olmaz.
Jant lastik set halinde ise, havalarını yarıya düşürüp, yatay üst-üste
Sadece lastik takımı ise dik bir şekilde saklanmalı.
Ben lastiklerimi balkonda saklayacak olsam, altına bir palet atıp 4 lastiği dik bir şekilde koyarım. Üzerinede bildiğin en dandiğinden oto brandası çekerdim
Ferhat_V
07-12-2016, 14:52
ben çöp poşetine sarıp kapalı bina deposunda saklıyorum..çıkartıp bakmadım ama bişey olcağınıda sanmam.
Teşekkür ederim, 4 lastiği bugün yatay koymuştum hemen düzeltiyorum :)
ERkut 205
07-12-2016, 18:05
Bence +10/15 derecelik bir yerde muhafaza etmek gerekir diye düşünüyorum.
Birkan61
07-12-2016, 18:21
Prosedürü tam olarak nedir bilmiyorum ama
Garajımda tahmini sıcaklığı 0 ila 5 derece arasında değişen yerde paletin üstünde altına karton koyarak naylonun içinde saklıyorum ben jantlı ve jantsız olarak
Yıllardır bir sorun yaşamadım bu şekilde
2senedir yazları binanın deposunda çarşafa sarılı yatay şekilde saklıyorum :) Bir problemle karşılaşmadım.Bu hafta sonu taktırıcam kışlıkları ozaman çıkar ortaya herhalde.
emrullahkrtpe
07-12-2016, 21:01
Lastikleri, lastik poşedine koyup, jantsız lastikler dikey, jantlılar ise yatay olarak saklanmalı. Çok soğuktan ve sıcaktan kaçınılmalı. Önerilen saklama şekli budur.
benim bildiğim (ne kadar doğru bilmiyorum) oda sıcaklığında saklanmalı. ara sıra hareket ettirilmeli esnemiş halde kalıp deforme olmaması için. hatta oksijenle temasını kesmek en güzeli (dediler)