Orijinalini görmek için tıklayınız : Avukatlık Kaza Konusu
Aramızda daha önce başından geçen veya bu olay ile bilgi sahibi arkdaşlar mutlaka vardır.
2 hafta evvel akrabam babamın aracının anahtarını alıp gidiyor ( anahtar ve araç bende o gece ) ve bir kazaya karışıyor. Bu sırada akrabam bir kazaya karışıyor arkadan bir araca vuruyor. Kaza anında vurduğu kişi bayan ve 1-2 dk. içerisinde bayanın tanıdığı bir erkek olay yerine tesadüf eseri geliyor. Akrabam para teklif ediyor parayı almıyorlar kimlik ve sigorta poliçelerinin fotoğrafını çekip gidiyorlar. 1 hafta sonra araç Borusan'dan çıkıyor ve akrabamdan 1.400 Tl talep ediyorlar. Para denkleşmiyor bir kaç gün daha süre istiyor akrabam ve bu arada babama ve bana sürekli telefonla taciz edip parayı bizden talep ediyorlar.
Benim sormak istediğim soru şu; tutanak tutulmayan bir kazada sadece kaza fotoğrafları ve poliçe fotoğrafları ile bu kişiler ne yapabilirler ? Şahsi aracımı başka bir kişiye verdiğim için biz suçlu duruma düşermiyiz ? Mahkemelik bir durum olur mu ?
Sizdeki eksik nedir ki tutanak tutulmuyor ?
Imza vs olmadığı sürece talep edemezler
Butun evraklar tamamsa beden tutanak tutmadiniz? Elden para isteme durumlari yasal olarak olamaz diye biliyorum. Belki tutanak tutmaya yanasmadilar yada simdi police resmini cekin sonra tutariz diyip kactilar diye beyanda bulunabilirler. Sonucta resimler mevcut ellerinde diye dusunuyorum
Mehmet Opc
08-12-2016, 08:33
Hiç bişey olmaz sonuçta tutanak yok bişey yok çarpan bayan alkollüydü o yüzden tutanak tutmadık dersiniz iş biter kimsede bişey kanıtlayamaz.Bence atın önlerine 500 lira sussunlar eğer lama cimi yaparlarsa aç dava deyin ve hiç bişeyde olmaz aynısı bizim başımıza geldi ordan biliyorum
Sizdeki eksik nedir ki tutanak tutulmuyor ?
Alkol var mıydı?
Evet benim arabamı süren şahıs alkollü idi
Dizi gibi olmuş alkol, arkadan çarpma vs.
Foto çeken arkadaş belli ki bu işleri bilmiyor.
İmzalı tutanak olmadıktan sonra en fazla vurup kaçma olarak ihbar eder.
Onda da gidersiniz tutanak polis tarafından tutulur araç sizin sigortanızdan onarılır.
Talep ettikleri 1400 TL için dayanak nedir ? Araç onarımını bu tutara mı yaptırmışlar ? Herhangi vesaik ile bunu kanıtlayabiliyorlar mı ?
Durum biraz sizin lehinize olmuş aslında o akşam polis çağırmak için diretip alkol muayenesi sonrası rapor tutulsa kaza yapan için sıkıntı olurdu
Ayrıca aracın ruhsat sahibine de 1500 Küsür TL ceza yazılırdı.
(Üstüme araç alkollü biri tarafından pert edildi direkt emniyetten arayıp bildirdiler bırakıp kaçmıştı çünkü o.ç)
Bence siz bu haltı işleyen akrabanızı sıkıştırın parayı ödetin gitsin.
Kaldı ki sende olan aracı x kişisi y kişisinden aldığı anahtar ile nasıl alıp gidebiliyor ?
Allak korusun birine vurup öldürseydi ? Araç emanet vermeyin hele ki alkol sorunu olan adama asla araç vermeyin.
Sadık Özyer
09-12-2016, 10:06
Sigorta odeme yapar alkollu oldugu kanitlanmadiysa.Ama arada bi anlasma yapilmadiysa odeme olmaz. Sizden hic birsey talep edemezler
GokhanRS
09-12-2016, 10:14
şimdi size bir şey olmaz diyorlar ama neyse ki yaralamalı ölümlü bir kaza değil, bir şey olsa bile en fazla maddi olur. Biliyorsunuz bir millet vekili dostuna arabasını vermişti ve aracı verdiği kişi ölmüştü.
Ölenin ailesi araç sahibine niye emanet araç veriyorsun diye dava açıp millet vekilinden hemde milyonluk tazminat kazanmıştı.
Mahkeme ikiliyi, 800 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. hürriyet.com.tr'ye konuşan eski Vekil Kamacı, "Arabayı başkasına vermek suçsa herkes bu suçu işliyor demek ki. Kesilen ceza malvarlığımı aşıyor" dedi.
Eğer akrabanız suçlu ise bu masrafı bence etik olarak karşılamalısınız, siz akrabanızdan alırsınız almazsınız orası madur kişiyi ilgilendirmez, aracını veren herkes her sorumluluğun altına imzasını atmış demektir.
GokhanRS
09-12-2016, 10:19
Birde dua edin türkiye gibi hiç birşeyin adam gibi cezası olmayan bir ülkede yaşıyorsunuz.
Mesela şuan bulunduğum yerde olsaydı bu olay, zaten kaza anında olay yerini terk edemezdi bir kere polis ve savcı gelmeden.
Trafik kazasında savcı bile geliyor düşünün, o arkadaş tutuklanırdı, sizde en az 60 gün hapis cezası alırdınız. O alkollü kullanan akrabanızı zaten allah kurtarsın başına gelmeyen kalmazdı burada olsaydı.
Ancak Türkiyede gördüğünüz gibi 1500 liraya işi çözüyorlar, burada 1500 hiçbir şeyi çözmez. Adamın ömrünü çürütürler, bu yüzdende kimsede alkollü aracı alıp yola çıkacak yürek yok :)
Borusandan 1400TL normal bi fiyat çıkmış bence, fazla para istediklerini sanmıyorum. Faturayı istersiniz ödemesini yaparsınız. Alkol oldugu için sizin vicdanınıza kalmış akrabanızın ödemesini siz söyleyin. Akrabanıza yapılan bir iyilik yapılıp tutanak tutulmamış ve bunu ödemeyi kabul etmiyosa terslik oradadır.
orhansah
09-12-2016, 10:21
tabi ki parayı talep edecekler. adamın biri gelsin arkadan alkollü şekilde çarpsın iyilik yapıpı bırakıyım tutanaksız gitsin bi de parayı ödemesin. var mı başka bi isteğiniz?
GokhanRS
09-12-2016, 10:22
Sigorta odeme yapar alkollu oldugu kanitlanmadiysa.Ama arada bi anlasma yapilmadiysa odeme olmaz. Sizden hic birsey talep edemezler
eksper şu bu gelmeden yapılmış sanırım tadilat. önce tamirat sonra eksper çağırılırsa ödeme yapmaz diye biliyorum.
Burada 1500 hiçbir şeyi çözmez. Adamın ömrünü çürütürler, bu yüzdende kimsede alkollü aracı alıp yola çıkacak yürek yok :)
Olay bu işte, TR de caydırıcılık yok. Keşke burada da böyle olsa da boşuna insanlar ölmese.
Alkol alıp direksiyone geçip ölene üzülmüyorum da suçzuz günahsız insanlara sebep oluyorlar o insanı kahrediyor.
Bağdat cd. ki çiçekçi mesela.
Ödeyin, özür dileyin ve arabanızın anahtarına sahip olun....
Bu arada o akrabayı da temiz bi dövün.
Allah korumuş diyelim ...
İş mahkemeye taşınsa bilir kişi 8/8 suçu sizde bulucak. Olay yeri kamera kayıtları, fotoğrafları delil olarak kullanıp, üzerine şahit olan 1 kişisi var. Büyük ihtimal fatura bedeli artı karşı tarafın avukat masrafı size döner. Üzerine birde değer düşüm davası açabilir.
Şahsi fikrim, etik olarak doğru olan karşı taraftan özür dileyip, faturayı gördükten sonra zararlarını karşılamanızdır.
Bu zamanda kimin ne olacağı, ne yapabileceğini asla hafife almayın....
Mivec_4G63
09-12-2016, 11:30
1400 ü ödeyin. Mazallah avukat v.s girerse işin içine masraflar vekalet ücreti dahil en az 5.000 TL ödersiniz. Ruhsat sahibi kimse o da şoför gibi sorumlu
Sadık Özyer
09-12-2016, 11:59
Hic birsey olmaz net olarak diyorum , canin sag olsun dedi fotograf cekti gitti , sigortam vardi istemediler yaptirmak gonulleri zenginmis gibi bir ifade versin tanidik. Magdur ayaginada yatsin.
Rockford
09-12-2016, 12:45
yasal olarak bişey olmayabilir kurtarabilirsin belki fakat arabanı verdiğin kişi alkolu almış, üstüne kaza yapmış tamam ödeyecem demiş , şimdi bu işten nasıl yırtarız diyorsunuz. Bir de akıl veren arkadaşlar var.
Arkadaşım kaza bu olmuş, karşı tarafı mağdur etmeye gerek yok, yapmışsınız bi hata anahtarı vermekle , alkol kullanmakla, kaza yapmakla. Hadi devlet bunlara ceza vermeyecek umursamayacak muz cumhuriyeti o yüzden ceza almadan yırttınız, bari gidin şerefinizle neyse verdiğiniz zarar gidin karşılayın. Aracın sahibi olarak sen üstüne düşeni yap konuyu kapat, sonra da senden arabanı alan yada çalan akrabandan da paranı al.
1400liralık adam da olmayın.
Kul hakkı yiyosunuz abi net olarak yaptığınız yada yapmaya çalıştığınız şu an bu benim gözümde.
bence kadını bi yere buluşmaya çağırın. bir güzel dövün, gözlerini korkutun senet imzatın borçlu çıksın. bu nasıl yorumlar yaw ? kadın alkolluydü diye iftira atın diyen var konuda. insanda biraz utanma olur . 2000 dese çıkarıp verip teşekkür edeceksin polis çağırmadığı için.
Aynı durum buradan birinin başına gelse 'Adam hem arabama arkadan vuruyor, hem alkollü, bir de masrafımı karşılamıyor.' diye konu açardı, buradaki herkes de millet ne hale gelmiş insanlarda utanma duygusu kalmamış, kul hakkı yemek bu kadar kolay demek ki vs vs. bir sürü sosyal mesajlar yazılırdı ama konu bize dönünce üç kağıtçılığın zirvesindeyiz.
Empati yapın, zaten sonuç ortada.
Hem suçlu hem güçlü olmayın, ödeyin karşı tarafın masrafını.
Akrabaya da araba fln vermeyin bidaha. Gerçekten iyilikten maraz doğar boşuna dememişler.
Sen alkollü arabaya bin öndekine arkadan çarp. Polis fln çağırtma bide üstüne karşı tarafın masrafını üstlenme. Ne güzel iş valla oh...
Hic birsey olmaz net olarak diyorum , canin sag olsun dedi fotograf cekti gitti , sigortam vardi istemediler yaptirmak gonulleri zenginmis gibi bir ifade versin tanidik. Magdur ayaginada yatsin.
Vicdan olmayan birisi bunu yapar :)
Konu sahibinin bir eksiği yok ki. Adam sormuş ne olur diye. Tek hatası anahtar/araca sahip çıkamamak.
Bir daha yazalım. Öncelikle polis gelip tutanak tutmamış bu senin lehine.
2. Si tutanağı kendi aranızda tutmamış olmanız akrabanızın yırttım diye düşünmesini sağlamamalı.
3. Sü gidip hasarın bedelini karşılamalı. Bunu karşılarken de 100 liralık işe 1000 lira ödetmesin karşı taraf.
4. Sü aracınıza sahip çıkmış olsanız bunlar olmazdı fakat olmuş maalesef toplaması size kalmış. Akrabanızı zorlayın ödesin.
Ödemiyorsa mecburen sen ödeyeceksin.
5.Si sulh ile anlaşıp kapanmazsa olay. Karşı taraf ta uğraşmak isterse şikayet eder vurup kaçmaktan araç sahibi baba güzel güzel karakola gider ifade verir minimum 2 saat sürer. (Yanımda yaşandı aynısı polis adamı telefonda sçtı sıvadı kardeşim nasıl insansın sen diye)
6. Her durumda aleyhinize sonuçlanacağı için karşı tarafın avukatlık masrafları size rücu edilir hopp oldunuz +3000 TL lık.
Şimdi 1400 ödeyip kapatmak ve bir şekilde akrabadan almak varken uzarsa ucu size dokunacak.
Çünkü yasal olarak sorumlu siz siniz.
7.Si önceki mesajımda da yazdım aracınızı emanet vermeyin.
Geçmiş olsun alakanız yokken bir sürü sinir stres + maddi kayıp. Ama birşeyin sahibi isen sorumluluğu da senindir olay bu.
Sizden mevcut kanunla ve ellerindekiyle bişey alamazlar. Ama kul hakkı geçer. Bence hasarı net olarak görüp ödemeyi yaptırın akrabanıza. Ben bişey alamazlar derken sıkıştırıyorlarmış ya o sebeple dedim yani kanuni bir yaptırımı yok poliçenin fotoğrafının. Ama vicdani olarak var.
GokhanRS
09-12-2016, 14:55
Sizden mevcut kanunla ve ellerindekiyle bişey alamazlar. Ama kul hakkı geçer. Bence hasarı net olarak görüp ödemeyi yaptırın akrabanıza. Ben bişey alamazlar derken sıkıştırıyorlarmış ya o sebeple dedim yani kanuni bir yaptırımı yok poliçenin fotoğrafının. Ama vicdani olarak var.
dostum kazanın fotoğraflarını çekmiş adam, şahit de var, yani davacı olursa her türlü kazanır. Ki davacı olursa kadın olduğum için beni dolandırdı kaçtı bile diyebilir, mahkemede insanlar öyle iftiralar atabiliyor ki şaşar kalırız. Dediğin/dediğim gibi vicdani boyutu zaten her türlü ödemesi gerektiğini gösterir.
Yahu nasıl alamazlar ?
Biri senin arabana burdu gitti diye düşün. plakayı da biliyorsun bir şekilde.
Gittin şikayetçi oldun karakola. Çağıracaklar tutanak tutup aracını onaracaklar.
Kazayı yapan sürücüyle işin yok ruhsat sahibi ile işin var.
Yahu nasıl alamazlar ?
Biri senin arabana burdu gitti diye düşün. plakayı da biliyorsun bir şekilde.
Gittin şikayetçi oldun karakola. Çağıracaklar tutanak tutup aracını onaracaklar.
Kazayı yapan sürücüyle işin yok ruhsat sahibi ile işin var.
dostum kazanın fotoğraflarını çekmiş adam, şahit de var, yani davacı olursa her türlü kazanır. Ki davacı olursa kadın olduğum için beni dolandırdı kaçtı bile diyebilir, mahkemede insanlar öyle iftiralar atabiliyor ki şaşar kalırız. Dediğin/dediğim gibi vicdani boyutu zaten her türlü ödemesi gerektiğini gösterir.
Kazanın fotoğrafı çekildiğini kaçırmışım. Ben bi tek kimlik poliçe fotoğrafı çekil di ilerlendi sandım. Kazanın fotoğrafı çekildiyse tabiki de olur. Ben zamanın da 308 im ile arkadan motor çarptı tamponum kırıldı eleman kaldırıp motoru kaçtı. Mobese olmasına rağmen polisden bişey çıkmadı şikayetim de. Bende çok durmadım üstüne
İnsanlık yapıp tutanak tutmamışlar anladığım kadarıyla kişi alkollü diye, daha ödemesek yapmasak peşindesiniz. Bu zamanda kimseye acımayacaksın işte, keşke çağırsalardı polisi yapsalardı ne gerekiyorsa. Eşşeklik etmişler insanlık yaparak.
bizde bir laf vardır bu tür akrabalara söylenen;
Leylek önce dötüne bakar, sonra kemiği yermiş. Boğazımdan geçer ama dötümden çıkar mı? diye!
Yahu siz nasıl insanlarsiniz ? Ben nerede parayı ödemek istemiyorum diye yazmisim ? Aranızda öm mi atıp böyle şeyler yaziyorsunuz sırf beni taslamak için, vurun abalıya der gibi 'odememenin pesindesiniz' diyenler var. Başımıza bir olay geldi ve bende danışmak istedim, olayın iç yüzü çok farklı. Kaza yapan kişi ile sözlü olarak anlaşılmış ve olay yerinden ayrılmış taraflar. Kaza yapan şahıs soz verdiği günde ödemeyi yapmamış. Şahit olan kişi sürekli beni ve babamı arayıp rahatsız ediyor ama ne hikmetse parayı kendisi istiyor sikisigim vs diyerek. Ben neden kazaya şahit olan kişiye para vereyim ? Kazali bayan ortada yok ve bir hak talep etmiyor ? Akşam saat 20:00 da kendini avukat olarak tanıtan bir bayan beni arayıp benden parayı talep ediyor, ben avukatiyim diyerek. Olay resmen pembe dizi oldu, bayanın telini ve ismini soruyorum bana vermiyorlar. Parayı talep eden kişi kazaya şahit olan, kazali kişinin yakını. Ayrıca şu da var bayanın aracı hasarsizlik vs bir işlemle yaptirilabilecek bir onarım ve benim aklıma da bu şahin ibnesinin para koparmaya çalıştığının geliyor oluşu. Olay bu beyler, ben kendim vursam ve suçlu olsam zaten buraya konu açıp sormam, üzerime düşeni yapar konuyu kapatırım, kazanın olduğu yerde boğaziçi köprüsü avrupa istikameti. Umarım mevzuuyu anlamışsınızdır.
Şimdi ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilecek olan varmı ? Bu olayı çözebilecek zekaya sahip kimse varmı ? Borusani arasam bana bilgi verirlermi aracın ne şekilde yaptirildig
Yarım saattir mesaj yazıyorum forumda 2 dakika pasif online olunca hemen logout oluyor sonra sikindirik bi boş sayfaya yönlendiriyor ve mesaj ortadan yok oluyor yönetim ilgilensin bi zahmet
GokhanRS
09-12-2016, 19:05
parça parça mesajlarda detaysız anlattığın için bence insanlar ön yargılı davrandı, çünkü babamın arabayı almış diyorsun, sonra parantez içinde anahtar araba bendeydi diyorsun, sonraki mesajlardan birinde de evet alkollüymüş diyorsun. insanlarda doğal olarak yanlış anlıyor olayı.
son yaptığın açıklamadan sonra tavsiyem, kesinlikle fatura iste, faturayı da tamir yapılan yerden teyit et arayıp. madem arayanlardan biri avukatıymış avukatlık ofisinin adresini site yüz yüze görüşelim ona göre öderim dersin. gerçekten avukatı mı değil mi ortaya çıkar.
Akraban ne kadar alkollüydü, kadının arkadaşı gelmeden önce aralarında ne geçti, atar gider yaptı mı yapmadı mı hiçbir şey bilmediğimiz için yorum yapmamız doğru olmaz. Örneğin tavırları kötü olmuş olsa kadına hak verirdik muhatap olmayıp avukatına aratıyor olmasına. Ancak işin içinde pislik var mı yok mu? Kadınla hiç alakası olmayan insanlar seni koparmaya mı çalışıyor bunu en iyi sen anlarsın.
Bence avukattan ofisinin adresini telini iste gerçekten avukatı mı öğren önce. Bence bir şekilde kadına ulaşabilirsin diye düşünüyorum. Zaten faturayı alsan yapılan servis aracılığı ile bile ulaşırsın.
Hiç bişey olmaz sonuçta tutanak yok bişey yok çarpan bayan alkollüydü o yüzden tutanak tutmadık dersiniz iş biter kimsede bişey kanıtlayamaz.Bence atın önlerine 500 lira sussunlar eğer lama cimi yaparlarsa aç dava deyin ve hiç bişeyde olmaz aynısı bizim başımıza geldi ordan biliyorum
bedduayı sevmem ama inşallah sizinde başınıza böyle bir olay gelirde 500 lira atarlar önünüze susarsınız.
Yahu siz nasıl insanlarsiniz ? Ben nerede parayı ödemek istemiyorum diye yazmisim ? Aranızda öm mi atıp böyle şeyler yaziyorsunuz sırf beni taslamak için, vurun abalıya der gibi 'odememenin pesindesiniz' diyenler var. Başımıza bir olay geldi ve bende danışmak istedim, olayın iç yüzü çok farklı. Kaza yapan kişi ile sözlü olarak anlaşılmış ve olay yerinden ayrılmış taraflar. Kaza yapan şahıs soz verdiği günde ödemeyi yapmamış. Şahit olan kişi sürekli beni ve babamı arayıp rahatsız ediyor ama ne hikmetse parayı kendisi istiyor sikisigim vs diyerek. Ben neden kazaya şahit olan kişiye para vereyim ? Kazali bayan ortada yok ve bir hak talep etmiyor ? Akşam saat 20:00 da kendini avukat olarak tanıtan bir bayan beni arayıp benden parayı talep ediyor, ben avukatiyim diyerek. Olay resmen pembe dizi oldu, bayanın telini ve ismini soruyorum bana vermiyorlar. Parayı talep eden kişi kazaya şahit olan, kazali kişinin yakını. Ayrıca şu da var bayanın aracı hasarsizlik vs bir işlemle yaptirilabilecek bir onarım ve benim aklıma da bu şahin ibnesinin para koparmaya çalıştığının geliyor oluşu. Olay bu beyler, ben kendim vursam ve suçlu olsam zaten buraya konu açıp sormam, üzerime düşeni yapar konuyu kapatırım, kazanın olduğu yerde boğaziçi köprüsü avrupa istikameti. Umarım mevzuuyu anlamışsınızdır.
Şimdi ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilecek olan varmı ? Bu olayı çözebilecek zekaya sahip kimse varmı ? Borusani arasam bana bilgi verirlermi aracın ne şekilde yaptirildig
Para ödemesi yapmadan önce fatura ibrazı isteyin. Borusanda yapıldıysa illaki plakaya kayıt yapılmış ve fatura kesilmiştir. Hak talep etme meselesi de araç sahibinindir. Tanıdık falan garip olay hakkaten.
dasemert
10-12-2016, 12:09
Bence direk kaza yapılan kişiyle bire bir görüşün yüz yüze.Bir tuhaflık var telefonda avukatım yok şahidim tanıdığıyım paraya sıkıştım.Hiç araya ikinci üçüncü şahıs sokmayın.O kişi illa parayı bana verceksin diyorsa da takmayın koparmaya çalışıyorlar gibi.
Yarım saattir mesaj yazıyorum forumda 2 dakika pasif online olunca hemen logout oluyor sonra sikindirik bi boş sayfaya yönlendiriyor ve mesaj ortadan yok oluyor yönetim ilgilensin bi zahmet
Sakin ol şampiyon dövüşme teknolojiyle :)
Sadık Özyer
10-12-2016, 14:48
Akrabanın numarasını bana ulaştır reis ben gerekli işlemleri yaparım.