Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1997 2.0 mondeo gaz yememe

kurtlukaya
13-12-2016, 11:40
konuyu daha önce atmosferik besleme kısmına açmıştım ama cevap veren olmadı ondan dolayı buraya da açtım , yanlış bişey yaptıysam özür dilerim. Öncelikle herkese iyi forumlar, aracım 2.0 mondeo mk2 kasa , aracımda benzin pompası buji, buji kablosu bobin vs değişti , problemimi söyleyeyim , aracımda sakaryada yaşayan varsa iyi bilir tunatan bayırı var , bayırı çıkarken 3. vites 4500 devirde çıkıyorum bi süre sonra sanki benzin bitmiş gibi araba gaz yemiyo ayağı gazdan çekmişçesne çekişten düşüyor, benzinde arabayı sürerken düz yoldada gaz yememe sorunu vardı o düzeldi , lpg de sürerken herhangi bir problem yok ama , bu problemi sadece benzinde yapıyor ,bana bu konuda yardımcı olur musunuz acaba ?

dnr1
13-12-2016, 20:02
Sorun lpg ayarinda..lpg de karisim zengin oldugu icin bunu goren sensorler haritayi lpg ye gore fakirlestiriyor..ve yeni bir harita olisturup beyine kaydediyor..lpg de sorun kalmiyor..sikinti lpg ye adapte olmus beyinin benzinle calismasinda basliyor..harita lpg ye gore oldugu icin benzinde gitmiyor haliyle..cozum beyine bilgisayarda reset attirip birkac gun benzinde binip biraz uzun yol yapmak..olusan yeni hartada benzinde roketloycek adeta sen bile sasacaksin..bu halinde hic lpgye almadan lpg cine gidip adaptasyon yaptiracaksin..sonuc hem benzinde hem lpgde performansli ve ekonomiye kavusacaksin..adaptasyondan sonuc alamazsan.enjektorlerini degistir..veya lpg beynin ariza yapmistir yuklenen haritayi okumuyor kafasina gore gazel okuyodur..:heyoo: