Orijinalini görmek için tıklayınız : palio sporting hakkında yorumlarınız nelerdir.
mikelazi
14-12-2016, 09:43
bir dostuma sporting bakıyoruz.nelere dikkat etmemiz gerekir.olumlu olumsuz yönleri nelerdir.
bilgisi olanlar konu hakkında yorum yazarsa sevinirim.
AliGizda
14-12-2016, 09:48
Ertekin abi yeni aldı gördüğünde bilgi verecektir. Ertekin
mikelazi
14-12-2016, 10:15
zamanında 1.4 ü vardı.pek yürümüyordu.
şimdi temiz 130 binde kırmızı bulduk bitane artısı eksisi nedir bilemedik.
devil_berk22
14-12-2016, 11:16
Dun Aldıkları Otomobille Kaza Yaptılar: 2’Si Kardeş 3 Olu Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet (http://www.mynet.com/haber/yasam/dun-aldiklari-otomobille-kaza-yaptilar-2si-kardes-3-olu-2778707-1) bu sabah izledikten sonra sevdiğim bir araç olan sportingten gerçekten soğudum.
Bende takipteyim hocam. Gidişi nasıldır merak ediyorum
mikelazi
14-12-2016, 11:29
Dun Aldıkları Otomobille Kaza Yaptılar: 2’Si Kardeş 3 Olu Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet (http://www.mynet.com/haber/yasam/dun-aldiklari-otomobille-kaza-yaptilar-2si-kardes-3-olu-2778707-1) bu sabah izledikten sonra sevdiğim bir araç olan sportingten gerçekten soğudum.
Allah rahmet eylesin.aynı kazayı başkabir araçla yapsalar kurtulurmuydular yani
suç palionunmu.
yilmazcatalbas
14-12-2016, 12:13
Düzgün kullanılmış iyi bakılmış bir palio eğlendirir. Gidişi daha önce bindiğiniz arabalar çok hızlı değilse tatmin eder. Gaz tepkileri iyidir ayrıca yaptığınız her harekete anında tepki verir :) Güvenlik olarak, yol tutuş olarak çok beklenti içinde olmamak iyidir. Arka koltuklar, stepne vs. üstünden alındığında daha da eğlenceli hale gelir. Gözlemlediklerim şimdilik bu kadar.
ilbeyyagci
14-12-2016, 12:17
Sporting dediniz şimdi Ertekin abi gelecek :)
Rolanti valfi ve şanzıman kulakları kronik arızasıdır. Ayrıca buji kablolarıda sık arızalanır. Gaz kelebeği takılma yapabilir. Bunun dışında pek arıza çıkartmaz. Mümkünse lpg takılmamış olanı tercih edin. Gidişi stock 1.6 ies den iyi 106 gti dan kötüdür. İkisinin arasında yani. Standart olarak 5 bin km 1 litre yağ eksiltir. Şanzımanı kısadır. Kullanımı çok çok eğlencelidir.
mikelazi
14-12-2016, 12:57
Rolanti valfi ve şanzıman kulakları kronik arızasıdır. Ayrıca buji kablolarıda sık arızalanır. Gaz kelebeği takılma yapabilir. Bunun dışında pek arıza çıkartmaz. Mümkünse lpg takılmamış olanı tercih edin. Gidişi stock 1.6 ies den iyi 106 gti dan kötüdür. İkisinin arasında yani. Standart olarak 5 bin km 1 litre yağ eksiltir. Şanzımanı kısadır. Kullanımı çok çok eğlencelidir.
araç temiz hiç lpg takılmamış 130binde.sahibi sorunsuz bindigini söylüyor.burdaki yorumlarınıza göre akşam gidip bakılıcak.arkadaşın daha önceki aracı 2002 206gti dı.
motor üzerinde filtre-düz boru harici daha neler yapılabilir.elimizde vems beyin var veya bobin,buji neler tavsiye edersiniz.
araç temiz hiç lpg takılmamış 130binde.sahibi sorunsuz bindigini söylüyor.burdaki yorumlarınıza göre akşam gidip bakılıcak.arkadaşın daha önceki aracı 2002 206gti dı.
motor üzerinde filtre-düz boru harici daha neler yapılabilir.elimizde vems beyin var veya bobin,buji neler tavsiye edersiniz.
Hiç lpg takılmamış 130 bin km sporting in çok mutlu edeceğini düşünüyorum. Gidişi 206 gti ı aratmaz.
Güzel bir coil uygulamasıyla yol tutuşunu daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bildiğim yazılım olarak unichip diye bir firmanın yazılımı var onu yükletebilirsiniz. Kelebek emme pp yapıldığında çok farkediyor gidişi.
Ben 4 kere sahip oldum her sattığımda pişmanlık yaşadım. Vems beyin hakkında bilgim yok.
mikelazi
14-12-2016, 14:29
Hiç lpg takılmamış 130 bin km sporting in çok mutlu edeceğini düşünüyorum. Gidişi 206 gti ı aratmaz.
Güzel bir coil uygulamasıyla yol tutuşunu daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bildiğim yazılım olarak unichip diye bir firmanın yazılımı var onu yükletebilirsiniz. Kelebek emme pp yapıldığında çok farkediyor gidişi.
Ben 4 kere sahip oldum her sattığımda pişmanlık yaşadım. Vems beyin hakkında bilgim yok.
bilgi için teşekkürler
mikelazi
14-12-2016, 14:49
103 lük paliodan farkı sadece yazılımı ve emmesimidir.başka ufak farklarda varmı(header-enjektör)
Gidisi mutlaka tatmin edecektir ancak o performanstaki bir arac icin yol tutus gti ya da benzerlerinden zayiftir.
103 lük paliodan farkı sadece yazılımı ve emmesimidir.başka ufak farklarda varmı(header-enjektör)
Egzantrik farklı.
gokhankenar
15-12-2016, 08:09
Bu araç sporting değil Palio go. Vefat edenden önceki sahibi(Aynı gün satışı veren) arkadaşımdı. Kazayı muhtemelen kontrolden çıkarak başka bir araç sebep olmadan yaptılar. Kar o gece daha yeni başlamıştı Gemlik ve orhangazi tarafında kaydılar muhtemelen :(
Jön Türk
15-12-2016, 12:08
zamanında bir konuda bu yazılmıştı
blok farklıymıs nerden cıkarıosunuz bunları sportıngın hl den farklarını teker teker yazıorum ıyı okuyun:)
beyın,egzantrık,ust kapak farkından dolayı sıkıstırma;),emme manıfoldu,2mm daha dusuk spor helezon ve fren dısklerı ,sparco koltuk ve sparco globe-x vıtes topuzu ,4-2-1 headers
kronık sorunları gaz kelebek potansıyometre,rolantı gezınmesı ve stop etme,aracın ust devırlerde zengıne dusmesı ve buna baglı egzosttan cattara pattara yapması ve aracın ust devırlerde yurumesı gerektıgı gıbı yurumemesı yapıalcaklara gelıcne unıchıp kalıtelı fıtlre yeterlı egzantırıge gelıcen colombonun 280 derecelı sı mevcut 1050 euro ya fakat timing yapılamıyor cogu hosaf saxonunda ıcınden gecer ;:) 100 kmde 16 lıte yakıt gorulesı aractır
mikelazi
15-12-2016, 12:19
dün akşam araca bakıldı.kaporası verildi
hayırlısı inş.
Bu araç sporting değil Palio go. Vefat edenden önceki sahibi(Aynı gün satışı veren) arkadaşımdı. Kazayı muhtemelen kontrolden çıkarak başka bir araç sebep olmadan yaptılar. Kar o gece daha yeni başlamıştı Gemlik ve orhangazi tarafında kaydılar muhtemelen :(
Aracın sahibi Yasin Gürgör dü. Araç bildiğin Palio sporting. Bugün de cenazedeydi. Senin de arkadaşın değil. Seni tanımıyor az önce de kendisine sordum neler söylediğini eklemek istemiyorum moralin bozulmasın diye. İstersen özelden telefonunu vereyim konuş.. Bilmeden emin gibi konuşma. Araç da 2 kardeş 1 arkadaş gece 3 de yeni aracı denemek için 160 170 km hızlarla viraja girip gizli buzlanma sebebiyle kaza yapıyorlar. Allah rahmet eylesin.
Araç saf kan sporting.
Hayır. Emme monifoldu egsoz monifdu egzantrikleri ve sıkıştırma oranı farklıdır. Koltuk vites topuzu pedal seti göstergeleri yayları farklıdır.
Samet in söylediği rolantiden stop etmesi falan yoktur. Beyinde marea beyni ama yazılım farklı. 100km de 16 falan yakmaz samet hiç sahip olmadığı bir araç hakkında kısmen doğru yazmış ama bir kaç kulakdan dolma şey eklemiş.
Hayırlı olsun aracınız.
individual
15-12-2016, 14:25
Zamanında mavi renk bir tane hep almak istedim.Kısmet olmadı.
1.3 akrabamızda vardı.kuşadasında köy yollarında baya keyifli kullanılıyordu.uzun yolda'da iyiydi.
zamanına göre güzel bir araba bence.hayırlı olsun.
mikelazi
15-12-2016, 14:26
Hayır. Emme monifoldu egsoz monifdu egzantrikleri ve sıkıştırma oranı farklıdır. Koltuk vites topuzu pedal seti göstergeleri yayları farklıdır.
Samet in söylediği rolantiden stop etmesi falan yoktur. Beyinde marea beyni ama yazılım farklı. 100km de 16 falan yakmaz samet hiç sahip olmadığı bir araç hakkında kısmen doğru yazmış ama bir kaç kulakdan dolma şey eklemiş.
Hayırlı olsun aracınız.
rolantisi stabil fakat 1000d/dk da duruyor.ben aracı görmedim.şuan kaporta boyasına bakılıyor.
45-50krş yakar diyorlar.zaten bu rakamlara razıyız.
dün akşamda face sayfasında biraz dolandım.sizin aracıda gördük.maşallah :)
Hayırlı olsun aracınız.
Turkiyenin 1.6 sporting üzerine master yapan adamı :)marea ile disli oranları aynı mı peki
mikelazi
15-12-2016, 14:42
Turkiyenin 1.6 sporting üzerine master yapan adamı :)marea ile disli oranları aynı mı peki
katalogda ikiside 3550de 120 yapıyor.
yani aynı dişli
Güzel arabadır sporting, hayırlısı olsun.
erhanarici18
15-12-2016, 14:51
hazır palio konusu varken araya bi soru iliştiriyim bende
bunların 2002 model 1.2 otomatikleri evlat olur mu alınır mı nasıl bi şanzımanı var
palio 1.2 speedgear isim ateş ediyo :D
Evet marea ile aynı şanzıman
hazır palio konusu varken araya bi soru iliştiriyim bende
bunların 2002 model 1.2 otomatikleri evlat olur mu alınır mı nasıl bi şanzımanı var
palio 1.2 speedgear isim ateş ediyo :D
Hiç sorun çıkartanı görmedim ben speedgear da . Performansı tatmin edermi bilmem ama bana kalırsa 1.2 motor otm bir araca göre fazlasıyla atak karakterli.
erhanarici18
15-12-2016, 15:27
Hiç sorun çıkartanı görmedim ben speedgear da . Performansı tatmin edermi bilmem ama bana kalırsa 1.2 motor otm bir araca göre fazlasıyla atak karakterli.
performans beklentim yokta ikinci elde çok üzer mi
performans beklentim yokta ikinci elde çok üzer mi
1.2 otm araç 2. Elde üzmez. Yani herkes o bütcelerde az yakan parçası ucuz otm aracı tercih eder bence.
mikelazi
15-12-2016, 17:07
herkeze teşekkürler
araba taklalı çıktı :(
herkeze teşekkürler
araba taklalı çıktı :(
Hahahahaha geçmiş olsun. Ona göre fiyat teklif etseydiniz. Taklalı diye şimdi bu araç çöpemi gitcek valla bende boyasız lpg siz ilk sahibinden olarak var ama satsamda uygun fiyata vermem sanırım.
mikelazi
15-12-2016, 17:39
Hahahahaha�� geçmiş olsun. Ona göre fiyat teklif etseydiniz. Taklalı diye şimdi bu araç çöpemi gitcek�� valla bende boyasız lpg siz ilk sahibinden olarak var ama satsamda uygun fiyata vermem sanırım.
ne yalan söyliyeyim.baya heves etmiştik.patates 106-saxo parasına bu araba çok mantıklıydı.fiyatıda baya dibe indirmiştik ama,tavan komple degişmiş insanın baya midesi bulanıyor.
sizin araca laf yok maşallah kazasız belasız binin.
ne yalan söyliyeyim.baya heves etmiştik.patates 106-saxo parasına bu araba çok mantıklıydı.fiyatıda baya dibe indirmiştik ama,tavan komple degişmiş insanın baya midesi bulanıyor.
sizin araca laf yok maşallah kazasız belasız binin.
Olumsuz gelişmesi açıkcası üzdü beni. Tavan değişmişse bile doğru işcilikle şahsen benim çok çok moralimi bozmazdı şayet ona göreyse fiyat. Neyse nasip diyelim. Allah en hayırlısı hangisi ise onunla karşılaştırsın sizi.
Motoru farklıdır en başta, 103 hp olanlar eski tip motorlar kısa strok büyük piston çapına sahipler (86.4x67.4mm). Fiat sonrasında alt devirlerde torku arttırmak için uzun stroklu motoru yaptı motor gücü yine 103 hp olarak geçer ancak piston çapı 80.5 strok ise 78.4 mm olarak değiştirildi. Sporting de bu yeni uzun stroklu motor üzerine geliştirilmiştir. Eski 1.6 16v 103 lük versiyon 1581cc iken yeni Sporting 120 hp 1596 cc hacime sahiptir.
Yurt dışında eski tip motora yeni motorların krankını takarak 1.8 stroker yapanları görmüştüm güzel güçler alıyolardı.
Not: eski ve yeni tip 103 lük motorları ayırt etmenin yolu emme manifolduna bakmaktır. Metal olanlar kısa strok uzun olanlar ise uzun strok versiyon. Filtre sesleri de farklı oluyor.
Sporting:
Tofas Palio 1.6 i 16V Sporting (120 Hp) technical specifications and fuel economy - AutoData24.com (https://tr.autodata24.com/tofas/palio/palio/16-i-16v-sporting-120-hp/details)
1.6 HL:
Tofas Palio 1.6 i 16V HL (103 Hp) technical specifications and fuel economy - AutoData24.com (https://tr.autodata24.com/tofas/palio/palio/16-i-16v-hl-103-hp/details)
Evet 98 99 lar metal yukarı modeller plastik emme. Ben şahsen eskilerini de çok beğeniyorum. Hatta eski tip olan hl ile 1.6 16v clio sport ile 200 lere kadar kafa burun yürümüşlüğüm var. Lpg ve ses sistemine rağmen.
mikelazi
16-12-2016, 08:11
Evet 98 99 lar metal yukarı modeller plastik emme. Ben şahsen eskilerini de çok beğeniyorum. Hatta eski tip olan hl ile 1.6 16v clio sport ile 200 lere kadar kafa burun yürümüşlüğüm var. Lpg ve ses sistemine rağmen.
sportig i filtre eksoz 106gti ile denedinmi hiç.
samet_61
07-05-2017, 22:25
demek ki sen map sensoru arızalıya denk gelmemıssin;) yıne tartışmak ıstemıyorum senınle nede olsa hemserıyız...
samet_61
07-05-2017, 22:34
16 lıtre hl ıle yaktırıyordum evet hıc sportıngım olmadı hl 7200 rpm dönerken sportıng 6800 rpm döner yakıt konusunda filtreyle gazlarsanız ne dmek ıstedıgımı anlarsınız bu arada eko ben sattım sıfır leon aldım ama palıonun fıltre sesınıde ozlemıyor degılım bu arada senın bana onerdıgın orta ıptal et kat kalsın pvc den hava fıltresı gıbı öneriler aracı gerı dusurmustu :)))) hl de en güzel yururu k&n apollo cold aır fıltre kıtı aem wıdeband ve safc 2 ıle ıle ust devırlerde yakıtı 13 afr ye çekerek almıştım 4-2-1 headers kat ıptalı ve 51 lık boruyla en güzel verımı ust devırlerde almıştık sattım ve kurtuldum ama hl lerde oynayınca zevklı araçlar oluyordu yakıtı ve kronık arızaları dışında hala bende yerı baskadır
Satanael
09-05-2017, 00:07
1999 model 1.6 hl modeli vardı 2 sene kullandim, adam etmek icin cok para harcamıştım cok güzel di ama. Aslinda sporting ariyordum ama adam gibi sporting denk gelmeyince onu almistim. 6 ay boyunca ayagimi gazdan cekince deli gibi silkeleme sorunu yapan " hız-km sensoru" sorununu aramistik. Bütün ustalar bu km okur bundan olmaz desede en sonunda değiştirelim sunu ariza veriyosa vardır bi kerameti dememle sorun çözülmüştü.. sporting headers arastiriyordum ama kaşıntı tuttu sattık tam adam ettik , ayrıldık... hala daha gönlümdedir ama. Hani bugün imkanim olsa şöyle uğraşmadık 2. Arac olarak ya sporting ya 103 lük alır uğraşırım yine... heyy gidi hey palio başkadır
Sametcim 4. sporting imi kullanıyorum, sanırım bi 20 taneyle de uğraşmışımdır etrafımda, rolanti problemi olana denk geldim de stop edene denk gelmedim bunlar içinde. sporting 6800 rpm değil 7200 döner. göstergede redline 6800 de başlasada hepsi 7200 rpm de kesiciye girer. keşke yakın olsak da tecrübe etsen. senin kat tıkalı yada dağınıkmış sanırım ortayı çıkardığın halde geri düştüyse. ozaman kat ı sök orta kalsın diycem de satmışsın arabayı. ben 51 lik düz boruyla sadece ses den psikolojik hızlanma hissettim yoksa süre de değişim yokdu. şuan da da benim aracımda bi tek kat sökük. düz boruyla aracın alt devirler bi tık geri düşüyor üst devirlerde kat iptali olan setapla çok değişmiyor ne 48 de ne 51 de. yakıt a gelince ya ben sahip olduğum 4 sporting de şanslıydım yada diğerleri şanssız ama 16 litre yakan hiç duymadım.her zaman da filtreli gazlıyorum.. varsada bir takım sıkıntıları vardır ateşleme falan. Türkiyede okadar clio rs 306 gti 106 gti 206 rc 1.23d gibi performanslı araçlara sahip olup da keyfi hep sporting den alan 4. sporting ine sahip olan başkası varmıdır bilmem :) yeni aracın hayırlı olsun hemşerim.
mikelazi
09-05-2017, 07:39
2004 te 1.4 paliom vardı düz boru,filtre,eibach,195-50r15 gitmiyordu ama kullanımı zevkliydi.
arkadaşımdada filtreli hl vardı.Allahım o ne sesti.yaylarını kestirmişti.
o zamanlar fırsatım olmamıştı,olsaydı kesin saglam bir hl veya sportig yapardım.
şimdi çoluk çocuk yazılımlı dizel yetiyor :)