PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kayseri'de patlama

Anıl E.
17-12-2016, 08:41
Son dakika haberi: Kayseri'de halk otobusunde patlama oldu - Son Dakika Guncel Haberler (https://www.google.com.tr/amp/m.milliyet.com.tr/amp/son-dakika-haberi-kayseri-de-halk-gundem-2363248/)

İçinde çarşıya çıkan askerlerimizin de olduğu minibüse canlı bomba saldırısı .

ghibli06
17-12-2016, 08:44
sözün bittiği yerdeyiz, bu haftasonu Ankara'da da saldırı ihtimalinden bahsediliyor, herkes dikkatli olsun diyeceğim ama bu terör belasının ne zaman kimi vuracağı maalesef belli olmuyor... Allah hepimizi korusun...

i-vtec07
17-12-2016, 08:48
Çok sayıda şehit var denildi biraz önce . Şimdi kaç ananın babanın ocağına ateş düşecek .

Yatıcak yeriniz yok lan yazıklar olsun.

rebel
17-12-2016, 08:51
2016daki 18.canli bomba saldirisi ve önlenen onlarcasi. Allah rahmet eylesin nolacak bizim bu halimiz demekten insan kendini alamiyor :( yeni orta doğu ülkesiyiz resmen. Ülke içi savaş harici ne varsa hersey oluyor bu ülkede.

srknzfr
17-12-2016, 08:55
bu ülkede geleceğini güvende gören arkadaşlar vardı onların yorumlarını alalım bence, haftada 1 patlama olan ülkede geleceğe dair olumlu düşünmek enteresan.

unutmadan #kayseridekatliamvar !!! anlayana..

K0213
17-12-2016, 08:57
Allah hayır etsin, bu 21 oldu! en enteresanı da bir tek Temmuz ayında patlama olmadı ve tüm halk sokaktaydı!
Artık nereye yoracağımızı, kime mal edeceğimizi şaşırdık. Aslında istenen de oluyor, haklın kafası karıştı!
Neden bu derece tırmandı terör? Klişe söylemler saldırılar sonrası elden gelen tek şey mi?
Bizi bu sonuca getiren ülkemizin siyasi tutumu değil mi?
Veya siyasilere yüklenmeyelim de, can güvenliğimizi kime emanet edelim?

Artık lütfen tek yöneticili idarenin bizi nereye getirdiğini sorgulayalım!
Hazır ordu kalmadı, terörle kim mücadele edecek bilinmiyor!
Abd-Irak savası gibi bir terörle mücadele dönemi yaşıyoruz.
Hep bombalanıyoruz ama hiç bir karşılığımız yok!!!!!
Haberlerde hiç bir görsel olmadan duyurulan haberler ile dağların tarandığına da inanmıyorum!
Anca kınıyoruz, sabrımız taşıyor, hesabının sorulacağı söyleniyor!

Vallahi Billahi derdim siyasi propaganda değil! İnanın canım yanıyor ve bu çıkmazdan bir kaçış yolu bulmak için serzeniş içindeyim!

ulas79
17-12-2016, 08:58
Sağı solu yumrukla dağıtasım var öfkemi atamıyorum artık ,Allah bu ülkeyi bu hale getirenleri dünya üzerinde cehennemi yaşatsın :mad::mad:

lnd_samet
17-12-2016, 09:08
elim ayağım birbirine girdi, dedemleri aradım.
Allah belanızı versin yaa. akrabamız ölmedi diye sevinir olduk

LnchCntrl
17-12-2016, 09:11
Anıl biliyosun durumu. Duyunca gittim, yaralı var diyenin 7 ceddini skym.

Kahn23
Her ay mütamadiyen 2 bomba patlıyor.
Ve her seferinde en ağır ceza verilecek deniyor. Devlet vereceğine terörist bize cezayı kesiyor.

Ölen varsa Allah rahmet eylesin..

ENGean
Abi yemin ediyorum ağlıycam ya. Valla yeter ya.
İçerde ne kdr pkklı varsa hepsini sallandırsınlar.apo dahil.
Sonlarının ne olcagını görürler bari, belki biraz azalır bu olaylar.

Anıl E.
17-12-2016, 09:14
Anıl biliyosun durumu. Duyunca gittim, yaralı var diyenin 7 ceddini skym.

Fırından kahvaltılık alıyordum aq fırında tabii her zaman ki gibi a haber açıktı ordan gördüm haberi aklıma sen geldin hemen aq

KGüneyli
17-12-2016, 09:14
Şerefsİz kansiz pİÇler !

ENGean
17-12-2016, 09:15
Şuan için 9 şehit var deniyor. :(

LnchCntrl
17-12-2016, 09:23
Fırından kahvaltılık alıyordum aq fırında tabii her zaman ki gibi a haber açıktı ordan gördüm haberi aklıma sen geldin hemen aq

Ders notları, sahipsiz ayakkabılar, geri de kalan aileler, her fırsatta sövdükleri polislerin çabası, halkın çaresizliği, sağlık görevlilerinin koşusturmaları

bunları da yazıyor mu a haber . küfürsüz anlatamıyorum neyse..

yusufcan_k
17-12-2016, 09:29
caddenin adının "17 aralık kahraman şehitler" caddesi olarak değiştirilip universite de sehitler universitesi yaptik mi tüm iktidar tarafından kınanıp, muhalefet tarafından lanetlenip 3.5-4 gün içinde unutulacak yine lanet olsun hepsine

TolgaUs
17-12-2016, 09:32
https://store.donanimhaber.com/0d/1d/2c/0d1d2c88d6cf8ef129f337854ae34334.jpg

1 tl ninde arkasından Atatürk resmi kaldırılmış.

bkaraca
17-12-2016, 09:33
Sürekli önünden geçtiğimiz yer, Allah ölenlere rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar ve geride kalanlara sabır versin. Acaip kötü bir durum, diyecek birşey bulamıyorum. Rabbim buna sebep olan herkesin belasını öbür tarafa bırakmadan versin inşallah.

Kahn23
17-12-2016, 09:33

Devamı olan para değil bunlar.
Dün ben de bankadan bozuk para aldım. ATATÜRK hala var.

emrullahkrtpe
17-12-2016, 09:36
Buyur buradan yak
Arkadasım Kayseri'de asker
Ne haber alabiliyorum ne de bi bilgim var
Bunların suclularını ve göz göre sesini çıkarmayanları allah kahretsin
Yazık günah değil mi ya

dasemert
17-12-2016, 09:39
Yine kaç insanımızın ocağına ateş düştü.Allah şehitlerimize rahmet,geride kalanlara sabır versin..

Kayseri için kan grubu farketmeksizin acil kan aranıyormuş haberde söylediler

Anıl E.
17-12-2016, 09:40
Buyur buradan yak
Arkadasım Kayseri'de asker
Ne haber alabiliyorum ne de bi bilgim var
Bunların suclularını ve göz göre sesini çıkarmayanları allah kahretsin
Yazık günah değil mi ya

1.komando tugayından çok asker varmış orda mı arkadaşın ?

arda35
Kendini güvende hissedenleri sahneye alalım. Can bunlar can.

Bir kez daha, başkanlığınız batsın...

LnchCntrl
Yine kaç insanımızın ocağına ateş düştü.Allah şehitlerimize rahmet,geride kalanlara sabır versin..

Kayseri için kan grubu farketmeksizin acil kan aranıyormuş haberde söylediler

Kana ihtiyaç var . Sosyal medyadan bildirin lütfen.

Anıl E.
17-12-2016, 09:52
Çıldıracam amk sosyal medyasına sokayım,kendi memleketinde götünün dibinde kayseride bomba patlıyor adam halep için gıda yardımı diyor hala

ulaaaan kayseri kayseeeriii senin ülken senin memleketin ses çıkart amk seeeesssssss

fore
17-12-2016, 09:56
Resmi olmayan bir açıklama yapmış Kayseri Mlletveikil, 9 şehit demiş...

İbrahim33
17-12-2016, 09:59
Çıldırmamak elde değil. Her an hepimiz tehlikedeyiz. Hala ülkedeki birlik beraberlik huzur diyor uzun. Ülkede huzur mu kaldı utanmaz herif. Resmen soğuk savaş yaşanıyor ülkede. Bu herif ölmedikçe sonumuz karanlık.

Yigit-Y
17-12-2016, 10:05
Günaydın Halepliler

Kayseri başın sağolsun:(

Beşiktaş unutuldun 1 hafta olmadan yine :(

İbrahim33
17-12-2016, 10:05
13 asker şehit , 48 yaralı varmış. :(

220T
17-12-2016, 10:07
Biri çok yakın olmak üzere,iki askeri birliğin çarşı izni için kullanıdıkları güzergah.:(

KOSEREN
17-12-2016, 10:12
Ne desek ne yazsak boş.Allah belalarını versin.
Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.

Berk007
17-12-2016, 10:13
Durmak yok yola devam.
İlk AKP hükümetinin kurulduğu dönemde neredeyse 0 denebilecek düzeyde olan terör de ülkedeki her kötü yöndeki gidişat gibi hız kesmeden artışına devam etmekte.
Neticede istikrar ise bu da bir istikrar denebilir.

AşkınS.
17-12-2016, 10:14
Ne desem boş. Gecen haftasonu ankaradaydim ve bi genelge yayınlanmıştı bu haftasonu bombali eylem olacagina dair. Istanbulda oldu. Gene bi mesaj yayildi 4 gun içinde saldiri olacak diye. Bu seferde kayseride oldu. Ne denebilirki... Bu da unutulur,bi terörü kinariz,bıçak herzamanki gibi kemiğe dayanır,gerekli islemler yapilacaktir denir. Sonra halepteki olaylara geri donulur. Bi bomba daha. Gene ayni seyler

LnchCntrl
17-12-2016, 10:14
Paylaşmak istemiyorum, bomba patlarsa insanlar ölür, insan parçalanabilen bir canlıdır. yaralı tatavası yapmayın. sayılardan çok kayıp var.

emrullahkrtpe
17-12-2016, 10:18
1.komando tugayından çok asker varmış orda mı arkadaşın ?

Aynen 1. Komando tugayı
Elimiz kolumuz bağlı haber bekliyoruz
Sehitlerin isim soyisim aciklanmadi dimi daha

halilcan9455
17-12-2016, 10:19
Görüyorum ; hala instagram da fotoğraf paylaşıp saldırıyı kınamayan arkadaşlar var hadi ama...

Kahn23
17-12-2016, 10:19
Haleplisinin de Suriyelisinin de topunu s.keyim. Banane lan onların memleketinde olanlardan.
Bana yardımları var mı 30 senedir. Hangi kaybımızda yanımızda oldular da biz onlara destek çıkıyoruz.

huseyinturk
17-12-2016, 10:28
Nasıl bir kahbeliktir bu insanın aklı almıyor, beklenen yayın yasağıda geldi rtükten

driver_can
17-12-2016, 10:28
Yorum yapacak okadar şey var ki ama ne yazılsa boş.Şu ülke de şansa hayatta kalıyoruz.Bugünde yaşıyorsak halimize şükreder duruma geldik.Allah rahmet eylesin suçu günahı olmayan vatanı için görev yapan askerlerimize,polislerimize,sivil vatandaşlarımıza.

Yigit-Y
17-12-2016, 10:39
Aile sağlığınızı önemseyenler avm ve kalabalık alanlara özellikle cumartesi ve pazar gitmemek

Akıllıca olacaktır

Siz o vatan millet sakarya diye bağıran ibineleri dinlemeyin

Mok yoluna ölmeye değmez çünkü

Bu korkmak ise aynen öyle korkmak

Ulan bir deli yüzünden neden ölsün bir insan

İnsan canı bu kadar değersiz mi

Halep sms atanlar hariç onlar avm filan gitsin onlara birşey olmaz

fthdrn
17-12-2016, 10:53
Teröre lanet okuyanları anlamıyorum. Lanet edince ne oluyor şehitler geri mi geliyor ? Devlet devlet olsa zaten bıçak kemiğe dayandı lanet olsun demez. Gider bunların finans kaynağı ülkelerinin meydanlarında bombalar patlatır. Gtü yiyorsa tabi. Burda anca terore lanet sehitler olmez vatan bolunmez. Kinama üzülme...
ermeni terörü asala nasıl bitti ? Nasıl sindirildi ? Devlet yol verdi birilerine. Kim kaynak sağlıyorsa bütün hepsinin kafasına sıktı birileri. Avrupa ülkelerinde emin olun bu ülke için canından vazgeçicek binlerce insan var. Devlet bu sehitlrin intikamini almak istesin yeterki ertesi gün sehrin gobeginde bomba patlatilir.
Başımızdaki vatan hainleri yuzunden ben niye bu cennet vatandan soğuyup baska ulkelere sığınayım ki ? Tarihimde yazmamış gidipde baskasinin boyunduruğu altına girdiğimiz.

Vtec_2
17-12-2016, 10:55
Ya bunlar ****** cocugu..

TolgaUs
17-12-2016, 11:01
SAYIN TOLGA US 17 ARALIK CUMARTESI(BUGUN) 10:30-18:30 ARASI BEYLIKDUZU BELEDIYESI METROBUS CIKISINDAKI TIRIMIZDA KAN BAGISINA DAVETLISINIZ.TESEKKURLER.

Yakın olan varsa gelsin lütfen. Ben çıkıyorum şuan.

Berkan
17-12-2016, 11:06
Canı sıkılan bomba Patlatir oldu valla ulkenin geldiği duruma bak kevgire dondurdunuz. Olenlere Allah rahmet eylesin :(

Ayrica cokmu fantazi düşünuyorum acaba diyorum;
Tarihde yine manidar 17 Aralık haftasi, simdi olayın çözülmesi sehitlerin defnedilmesi olayin tartışılması derken 5gun 1hafta alir boylece maalum haftayi direk gecistirmis oluruz.

atituti
17-12-2016, 11:10
hac umre resimleri koyup kucakta manita gezdiren ama bu ulkeyi karisikliga surukleyen zihniyeti destekleyen tayfa nerede ? saldiriyi sosyal medyada kinayip frame'de locanizi ayirttiniz mi bu gece için

EmreS13
17-12-2016, 11:12
Patlama tarihi çok manidar. Yazacak kelimeleri özenle seçmeye çalışıyorum ama genede yazamıyorum. Bunların alayı .... Allah yaralılara acil şifalar versin. Şehitlerin ve vefat edenlerin yakınlarınada sabır versin...

Emre İlbi
17-12-2016, 11:14
Her gün geçtiğim yer, yine geçecektim,

patlamadan yaklaşık 25-30 dakika sonra, haberim olmadan olayın üzerine vardım,

söylenecek, yazılacak çok şey var, durum çok vahimdi,

arkadaşlarımız, askerlerimiz, canlarımız gitti,

olay anında orada olanların psikolojisi alt üst olmuş durumda,

o anları yaşamayan, görmeyen, inanın anlayamaz,

az bir farkla kurtulduğumuza sevinemedik,

hepimizin başı sağolsun, kelimelerin tükendiği yerdeyiz

LnchCntrl
17-12-2016, 11:21
Teröre lanet okuyanları anlamıyorum. Lanet edince ne oluyor şehitler geri mi geliyor ? Devlet devlet olsa zaten bıçak kemiğe dayandı lanet olsun demez. Gider bunların finans kaynağı ülkelerinin meydanlarında bombalar patlatır. Gtü yiyorsa tabi. Burda anca terore lanet sehitler olmez vatan bolunmez. Kinama üzülme...
ermeni terörü asala nasıl bitti ? Nasıl sindirildi ? Devlet yol verdi birilerine. Kim kaynak sağlıyorsa bütün hepsinin kafasına sıktı birileri. Avrupa ülkelerinde emin olun bu ülke için canından vazgeçicek binlerce insan var. Devlet bu sehitlrin intikamini almak istesin yeterki ertesi gün sehrin gobeginde bomba patlatilir.
Başımızdaki vatan hainleri yuzunden ben niye bu cennet vatandan soğuyup baska ulkelere sığınayım ki ? Tarihimde yazmamış gidipde baskasinin boyunduruğu altına girdiğimiz.

Gerçek Türkçü bir düşünce helal sana kardeş.

Adın dinsiz olur üzülme, Türk gibi düşündüğün de hiç pişman olma..

Berkan
17-12-2016, 11:22
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Mobile%20Uploads/Screenshot_20161217-121837.png

http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Mobile%20Uploads/Screenshot_20161217-121852.png

AşkınS.
17-12-2016, 11:25
X partili arkadaslarim facebookta halepe yardımı paylaşıyor su siralar
X partili olmayan arkadaşlar ise kayserideki patlamayı. Bu bi tesadüf mü yoksa vatan sevgisi mi anlayamadim !!!!

yilmazcatalbas
17-12-2016, 11:37

Al bir de burdan yak...

Dostum can gitmiş, insan hayatından bahsediyoruz, kaç yuvaya düşmüş ateşten bahsediyoruz, üzülüyoruz ki bu yarın sen yada ben de olabilirim ortam hiç bir şehirde tekin değil. Sen de kalkmış ucuz siyaset peşindesin, facebook söylentileri paylaşıyorsun burada, bir aç, bak, oku ya hiç olmadı resmin üzerindeki yazıyı oku anı parası bu orada da yazıyor zaten.

M3CSL
17-12-2016, 11:44
Aile sağlığınızı önemseyenler avm ve kalabalık alanlara özellikle cumartesi ve pazar gitmemek

Akıllıca olacaktır

Siz o vatan millet sakarya diye bağıran ibineleri dinlemeyin

Mok yoluna ölmeye değmez çünkü

Bu korkmak ise aynen öyle korkmak

Ulan bir deli yüzünden neden ölsün bir insan

İnsan canı bu kadar değersiz mi

Halep sms atanlar hariç onlar avm filan gitsin onlara birşey olmaz
Olmekten bu kadar korkmayin ya,mok yolunada gidilmez,elimizde olmayan nedenlerden basimiza birsey gelirse bunu kotuluk olarak gormemek lazim.

mrtngn
17-12-2016, 12:02
Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek
Bıçak kemiğe dayandı
Sabrımızı taşırmasınlar
Meydanı onlara bırakmayacağız
Teröre boyun eğmeyeceğiz...

Sinirden ağlıyorum. Gencecık kardeşlerimiz gidiyor

Anıl E.
17-12-2016, 12:10
Olmekten bu kadar korkmayin ya,mok yolunada gidilmez,elimizde olmayan nedenlerden basimiza birsey gelirse bunu kotuluk olarak gormemek lazim.

Ölebilirsin o zaman .

tylan
17-12-2016, 12:14
Yaralılardan biri benim eski çalışanım diğeri de komşum. Şükür hayati bişeyleri yok ama çalışanım bacagından ameliyat oluyor şuan da büyük ihtimal sakat kalıcak yada kesiceklermiş

xILuciferIx
17-12-2016, 12:20
Ölmek insana koymaz da kelle diye anılıyorsun ya o koyar. Siyasi partilerden teröre karşı ortak hareket kınama mesajları baş sağlığı mesajları herkes el ele lafları icraat yok. Mekanları cennet olsun ailelerine sabır dilemekten başka lafım yok aslında çokta küfürsüz ifade edemiyecem düşüncelerimi
Gündemi değiştirmek adına sıradaki yardım kampanyası benden Uganda Cumhuriyetine gelsin

ErayCerit
17-12-2016, 12:25
İnsanlar veremi yüzyıllarca lanetlemiş,fakat çaresi aşıymış.

İbrahim33
17-12-2016, 12:26
Berkan abinin paylaştığı screenshot'taki istatistiki veriler dünyanın neresinde olursa olsun hükümet düşürürdü. Ama ülkemizde bırak hükümetin düşmesini , istifa eden vali , bakan , milletvekili bile yok. Her patlamadan sonra bi kaytan bıyıklı çıkıyor (zaten hepsi aynı fabrikanın üretim bantından çıkmış gibi) lanetliyoruz , kınıyoruz , bıçak kemiğe dayandı. Ayıptır , yazıktır günahtır bu halka. Ölen masum vatandaşlara ,halka polise askere hepsine günahtır.

fthdrn
17-12-2016, 12:28
Gerçek Türkçü bir düşünce helal sana kardeş.

Adın dinsiz olur üzülme, Türk gibi düşündüğün de hiç pişman olma..

İnsanların hakkımda ne düşündügü umrumda olmaz. Bu sinsi oyunu lanetleyerek bitiremezsin. Ben insan sevici olamiyorum cunku benim gencecik askerim polisim şehit olunca yüreğim parçalanıyor. Bu oyunu oynamayı bilmiyor başımızdakiler.
Karşındaki düşmanı davosta van munit diyerek daha sonra ozur dileyerek korkutamazsın. Aynı şekilde misliyle cevap vererek yıldırabilirsin. Biz burada sadece ölenlere rahmet diler kalanların sagligi icin dua ederiz. Kimsenin bu teroru bitirme gbi bir gayreti yok. 15 temmuzda askerin eli kolu bağlı iken tek bir pkk eylemi gerçekleşmemesi durumu özetliyor zaten. burada bile hala yok halep yok avm diye birbiriniz ile laf dalaşı yapıyorsunuz. Onlarca evde ağıtlar yakılıyor şuan.

SNGR
17-12-2016, 12:45
Mahluklar - Kayseri Komandoları | Facebook (https://www.facebook.com/bizmahluklariz/videos/1750309761963359/)

Acımız büyük kelimeler kifayetsiz, canım memleketim canım ülkem ne hale geldi ALLAH bu serefsizeride , bunlara destek verenlerede , bunlara göz yumanlarıdan belasını versin elden gelen birşey yok ancak sesimizi buralardan duyurabiliyoruz, duyurmayda da devam edeceğiz!!

arifba
17-12-2016, 12:45
valla whatsapp gurubumuza resimler düşmeye başladı.Görüntüler inanılmaz.. Gitti gencecik çocuklar..

onursumer
17-12-2016, 12:46

elimizde olmayan nedenler derken ?

bir hiç için ölüyor insanlar ve arkalarından 2-3 tane ölü diye bahsediliyor unutulup gidiyor bakın beşiktaş orneği en yakın bunuda 3-4 gün takip edin , savaş olsa kimse ölümden korkmaz

havaya *** yoluna gitmek isiyorsanız oda sizin tercihiniz

KÖROĞLU
17-12-2016, 12:48
Ntv dinliyorum şimdi adını paylaşma gereği duymuyorum bir uzman! Türkiye de referandum sonuçlanana kadar bunlar artarak devam edecek, füvenlik ve istihbarat güçleri daha dikkatli olmalı halkımız dikkatli olmalı diye bir cümle kurdu.

Direkt kapattım haliyle.

Yani sonuç referandum olana kadar ölmeye devam edeceğiz. Bunlar norma dedi adam ya inanılır gibi değil. NORMAL miş. Pes arkadaş.

Kendini güvende hisseden arkadaşlara selam olsun burdan.

Sert@ç
17-12-2016, 12:49
Bu patlamanın devletle ne alakası var kardeşim hep devlete hükümete reise kızıyorsunuz
Birazcık da bu saldırıyı yapanlara kızsanıza

Çomar life

wolrath
17-12-2016, 13:05
focada benzer saldiri gerceklestirmislerdi garajimiza bagli otobuse. furkan uzmanimi kaybetmistim.
yine olan garibe oluyor.
haberlerde biz mermiden korkmayiz diyen dangalaklardan burda da turemis.helal olsun. akan her kanda iziniz var.

MDeniz
17-12-2016, 13:09
Fettoşa saldırdığı kadar teröre ve fettoşun kendi partisinde olan siyasi ayağına da saldırsa heryer tertemiz olur. Kulla boşbakan da artık Yeni Metin hazırlamıyor dosyasında gezdirdiği her bombadan sonra konuştuğu metni yaverinden istiyor ve okumaya devam

mrtngn
17-12-2016, 13:11
Bakın okadar can gitmiş daha şehit sayısında bile kesinlik yokken cıkıp maraşta yırtına yırtına konusup acılıs yapılıyor. Aaauuuvvvv. Uuvvvvvv ıslıklar alkıslar. Bu büyük bir serefsİzliktir haysiyetsizliktir net !!!

34btr1907
17-12-2016, 13:17
Bu patlamanın devletle ne alakası var kardeşim hep devlete hükümete reise kızıyorsunuz
Birazcık da bu saldırıyı yapanlara kızsanıza

Çomar life

"devletin en asli görevi nedir?" sorunun cevabının, "vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamak" olduğunu bilmeyen o. çocuklarının "bombayı pkk patlattı, hükümet niye suçlu?" diye sormasının tamamen iq eksikliğinden ve kör cehaletten kaynakladığını düşünüyorum. başka bir açıklaması olamaz.

alıntıdır,ama fikrimi yazıya dökmüş toparlamış sağolsun.

mert_can 41
17-12-2016, 13:19
Ulan bir bizmi üzülüyoruz bu nasıl devlet nasıl ülke adam maraşta çıkmış saçmalayıp duruyor tarihi anlatıp duruyor bir tane gelecek,bir tane şuanki durumumuzdan konuşma yok. Bir de buna sevgi gösterisi yapan alkış tututan sözde vatan severler var....

MDeniz
17-12-2016, 13:22
Ah bahçeli der susarım.bunların Önünü açan bir numaralı kişidir. Sırf meral Akşener kendisini indirmesin o koltuktan diye gitti kimin boyunduruğu altına girdi. Bunun paritililerinide anlamıyorum nasıl bu adama oy veriyorlar. İlginç. Hala çanak açsın bunlar Türkeş'in kılı olamaz.

mikelazi
17-12-2016, 13:25
teröristle konuşulmaz,pazarlık yapılmaz

kafasına sıkarsın,sevaba girersin

A.Çatlı

mert_can 41
17-12-2016, 13:29
Ah bahçeli der susarım.bunların Önünü açan bir numaralı kişidir. Sırf meral Akşener kendisini indirmesin o koltuktan diye gitti kimin boyunduruğu altına girdi. Bunun paritililerinide anlamıyorum nasıl bu adama oy veriyorlar. İlginç. Hala çanak açsın bunlar Türkeş'in kılı olamaz.

Kılıçdaroğluda aynı ailem kaç yıllık partili bu sene boş oy atacaz al birini vur ötekine.

MDeniz
17-12-2016, 13:31
Kılıçdaroğluda aynı ailem kaç yıllık partili bu sene boş oy atacaz al birini vur ötekine.

Bizde öyle boş atacağız Kılıçdaroğlu da hak etmiyor oyumu

MDeniz
17-12-2016, 13:34
Herkesi anlarım herkes konuşsun ama şu Numan kurtulmuş konuştuğu sanki biri beni mikiyor. O derece nefret ediyorum. Düne kadar ettiği hakaretlerin haddi hesabı Yok şimdi de yaşakalık peşinde paso. Bir de ülke için konuşuyor sanki kendisi çok tutarlı.

mehmetRS
17-12-2016, 13:36
Ntv dinliyorum şimdi adını paylaşma gereği duymuyorum bir uzman! Türkiye de referandum sonuçlanana kadar bunlar artarak devam edecek, füvenlik ve istihbarat güçleri daha dikkatli olmalı halkımız dikkatli olmalı diye bir cümle kurdu.

Direkt kapattım haliyle.

Yani sonuç referandum olana kadar ölmeye devam edeceğiz. Bunlar norma dedi adam ya inanılır gibi değil. NORMAL miş. Pes arkadaş.

Kendini güvende hisseden arkadaşlara selam olsun burdan.
Hocam sözüm sizin yazdığına değil de aklıma getirdi sadece meseleyi..
Ya benim anlamadığım.. ne olacak? Referandum sonuclanınca ne olacak?
xsmall beden askerler birden xxxl bay kas yığınlarına mı dönüşecek?
patentini bir türlü alamadığımız cok özel vücut bütünlüğünü koruyan bir kumaş mı icat ettikte bu referandumdan sonra bunu kullanabileceğiz?
Yeni bir alaşım mı bulduk? Hiçbir şekilde kurşun yada patlayıcı bir maddedin tesir etmediği?
Referandum sonuclarıyla istihbarat birimleri cok daha şevklemi çalışacaklar, işlerine güçlerine sevgiylemi bağlanacaklarda işler yoluna girecek?
Bombacılar yada teröristler referandum sonuclandh aha sıctık millet olarak ultimo levele atladılar artık baş edilmez bunlarla mı diyecek?
Ya gerizekalımı ulan bunlar ben anlamıyorum gerçekten? Hakaten referandum yada başklanlık ıvır zıvırı olduktan sonra ne olacak abi?
Biri söylesin yahu?
Haber açıyorum referandum sonunda düzelecek, radyo açıyorum başkanlık sonrasında hiçbirşey kalmayacak, facebooktan malesef halen temizleyemediğim bir takım hakeza, ya istikrar ya ölüm felan sacma sapan laflar..
Ya Allah kahretsin ya.
Adam ne güzelde söyledi o zaman, allah hepimizin belasını gani gani versin diye..
Lanet olsun.

huseyinturk
17-12-2016, 13:36

Zaten büyük sorun burada, bu iki şero siktirolup gitse belki yerlerine adam gibi birileri gelecek çekicek akpnin ipini. Başka seçenek yok.
Yaşanan her olaydan sonra sağda solda hükümete karşı çığırtkanlık yapmayla bir şey olacağı yok. Destekleyen kitlenin gözü kör olmuş hata, yanlış görmüyor zaten

Kahn23
17-12-2016, 13:39
Kayseri Komando Tugayı Dimdik Ayakta..

Yook Artık | Facebook (https://www.facebook.com/yookartik/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf)

M3CSL
17-12-2016, 13:39
elimizde olmayan nedenler derken ?

bir hiç için ölüyor insanlar ve arkalarından 2-3 tane ölü diye bahsediliyor unutulup gidiyor bakın beşiktaş orneği en yakın bunuda 3-4 gün takip edin , savaş olsa kimse ölümden korkmaz

havaya *** yoluna gitmek isiyorsanız oda sizin tercihiniz

Yolda başına taş düşse yada karşıdan bodoslama araba gelip ezip geçse seni, örnekler çoğaltılabilir.O insanların yada bu tarz olaylarda bahsettiğimiz gibi suçu yok insanların, öyleyse vardır hayır demek lazım ama inançla alakalı birazda bu.

Ülkede direkt olmasada örtülü bir savaş var, buna inanmayanlar olaylara olumsuz bakabilir ama durum maalesef bu.

bason
17-12-2016, 13:46
Yolda başına taş düşse yada karşıdan bodoslama araba gelip ezip geçse seni, örnekler çoğaltılabilir.O insanların yada bu tarz olaylarda bahsettiğimiz gibi suçu yok insanların, öyleyse vardır hayır demek lazım ama inançla alakalı birazda bu.

Ülkede direkt olmasada örtülü bir savaş var, buna inanmayanlar olaylara olumsuz bakabilir ama durum maalesef bu.

Bu kadar iyi niyetli düşünebilmek için başınızdan ne geçti merak ediyorum. Bu da kader o da kader diyip işin içinden sıyrılmak, ülkede örtülü savaş var diyip kaybedilen canları zaafiyat olarak görmek sizin gibi dini bütün birine yakışmıyor bence. Aslında tamda istedikleri kıvamdasınız. yaratılmak istenen şeyin en güncel örneğisiniz bana kalırsa. Mukadderat diyip olaylara kayıtsız kalmak ancak dünya meselelerinde ise aslan kesilmel illuminatiden girip, rockfellerlardan çıkmak., derin dünya mevzularında bahsetmek... Gibi... :)

OnurÖzden
17-12-2016, 13:59
İstikrarlı Yeni Türkiye'ye hoş geldiniz. Günün sabahında bombadan yaşıtlarım kardeşlerim parçalanmış, öğlen oldu başbakan yapılan havalimanından,otoyollardan,metrodan falan bahsediyor. Umurlarında değiliz kim ölmüş, kaç kişi ölmüş ? Yazıklar olsun.

KÖROĞLU
17-12-2016, 14:07
Bu kadar iyi niyetli düşünebilmek için başınızdan ne geçti merak ediyorum. Bu da kader o da kader diyip işin içinden sıyrılmak, ülkede örtülü savaş var diyip kaybedilen canları zaafiyat olarak görmek sizin gibi dini bütün birine yakışmıyor bence. Aslında tamda istedikleri kıvamdasınız. yaratılmak istenen şeyin en güncel örneğisiniz bana kalırsa. Mukadderat diyip olaylara kayıtsız kalmak ancak dünya meselelerinde ise aslan kesilmel illuminatiden girip, rockfellerlardan çıkmak., derin dünya mevzularında bahsetmek... Gibi... :)

Bir şey geçmesine gerek yok. 301 Madencimizin ihmal ve eksiklikler sonucu toprak altında kaldığında "bu işin fırtarında var" demişlerdi ya, aynı mantık işte.

Birisi de çıkıp "güzel öldüler, şehit oldular" dedi mi tamamdır. Verdik mi referandum da "evet" oylarını her şey son bulacak ülke bir anda güllük gülistanlık olacak.

Drone'lar havadan canlı bombayı tespit edecek, mağara içine gizelenen teröristler uydulardan gönderilen ışındar sonucu imha edilecek.

Eğlence paketli b7 zırhlı araçlardan inilip halk'a karışılacak vs vs.

Örtülü savaş var diyen arkadaş'a bir sorum var yanıtlarsa sevinirim.

Beşiktaş ta / ankara da / kayseri de hayatını kaybedenlerden biri senin yakının olsaydı. Cenazesini bile alamayıp birkaç parça ile adli tıp tan mezarlığa gitseydin bu kadar pozitif olabilir miydin ? Cevabı buraya yazmasan da olur zihinden geçir ben duyacağım.

Turboğuz54
17-12-2016, 14:09
Yine kınamalar facede bordo klavyelilerden yazılar yazmalar bi video izledim patlamadan sonra çekmişler içim parçalandı ağladım resmen daha askerlik yapmadım ama bu piçleri bitirmek olsa hemen giderim ama hiç bi hareketlenme yok kınamadan başka artık bişey yapmaları lazım ben böyle dağıldıysam o analar babalar napsın gencecik evlatlar ölüyo be yazık be

Sinan58
17-12-2016, 14:21
Geçen bir tane çomarla konuşuyorum %50 ile seçilmiş adam niçin istifa etsin diyor.

Ama adamlar bizim göremediğimiz büyük oyunu görüyor.
büyük TÜRKİYE hedefimizi engellemek için yapılıyor herşey, tabi dünya tayyipten korktuğu için.

Dünya kapımızda köle şu anda, imf bizden para istiyor.

Hepsi büyük oyunun bir parçası!!!

Hüloğğğ.

tylan
17-12-2016, 14:28
Şuan o patlamada olan bi kardeşimizin bacağını kesmişler. Daha 2 yaşında çocuğu var.Gerçekten çok acı bizim burdan 2 asker daha varmış onların durumuda ağırmış sabah sabah üzüntünün kralını yaşadım

Gunes G.
17-12-2016, 14:28
Adam bakti ortadogunun krali olamiyor, hazir krali oldugu yeri ortadogu yapti...

34btr1907
17-12-2016, 14:29
http://i.imgur.com/qEzQzIm.jpg

yapamıyorsan ortaksındır,bu kadar basit.

Zorbey
17-12-2016, 14:34
Bir yanım bırak git başka ülkeye diyor,

Öbür yanım ise : Başka ülkede 3. sınıf köpek çekilen vatandaş olacağına kendi vatanında kal bir şeyler yap. (Atamızdan gördüğümüz gibi).

Allah bize yeşil gibi vatanını seven adamlar nasip etsin.

Bu terör belası bitsin inşallah.

onur_S
17-12-2016, 14:41

Siz ne yapıyorsunuz tepki olarak? Ne yapabiliriz toplum olarak? Geçen hafta şehitlerimiz oldu çokça, hayatınızda planlarınız değişti mi? Ne değiştirebildik? Ya da gülmediniz mi bu bir hafta? Haftasonu eğlenmeye çıkmadınız mı? Haftasonu bi yere kaçacaklar , ya gitmeyelim o kadar Şehidimiz var en azından evimizde duralım az mülayim kalalım, saygıdandır mı dediler? Yargılamıyorum belki gerçekten hayatınız değişmiştir..
Kadere bağlamıyorum ben ama hayatta hiçbir şey değişmedi, öz eleştiri de yapıyorum evet, üzüldüm, doğamız gereğimidir nedir, ben de üzüldüm geçen hafta şehrimizde benden ufak Şehidimiz vardı, pazartesi günüydü cenazesi, dün akşam cumaydı, dört gün sonrası, eğlenmeye etmeye çıkmadım da dışarıda lafladık bi kaç arkadaş. Aslında olmasa iyi olurdu , mekanları doldurmaya faydamız dokundu. Dışardan görünce sallıyoruz, lan adamlara bak kıçlarının keyiflerinde dışarda muhabbetteler eğlencedeler diye..
Radyolar cuma mixlerini çaldı, bu gecede mixler çalar, mekanlar dolar, insanlar instagramdan selfielerini, sevgilisiyle mutluluklarını, ya da giydiklerini, tarzlarını paylaşırlar.. Hatta hiç çekinmez bomba patladıktan 10 dk-1 saat sonrası bile bunları paylaşmaktan çekinmezler.. ve bunun gibi örnekler. Ne oldu biz aynı toplumuz, TOPLUM olarak BİZ, siz, biz , ötekileştirerek değil, yeterli tepkiyi verebildik mi? Ne değiştirdik? Ya da birey olarak hayatımızda ne değişti? Çıkmayan da korkusuna oturuyor, üzüntüsünden değil. Ben gösterebildiğim saygıyı göstermeye çalışıyorum, arabada yüksek sesli dinlemeyi severim, açmıyorum, arabamla hız yapmıyorum, orada burada bişey olmamış gibi resim, bilmem ne atmıyorum , olur da kardeşim, anam, babam, ya da ben *** yoluna oradan geçerken de ölebilirim kimse bilemez , ama kalkıpta benim kardeşim, yakınım ölürse, orada eğlenceler devam ederse, millet müziğini kısmadan dinlerse, resimler paylaşırsa, BULAŞIRIM.. Bu adamlar bizim için ölüyor.. Kimse vatanı için ölmüş yakınına saygı bile duymayı bilen aptal bi toplumda yaşamak istemez, adamın çekip gidesi gelir..

srknzfr
17-12-2016, 14:54
Adam çıktı bu patlamalar hızlı tren yapmamızı, otoyol-köprü yapmamızı engelleyemez dedi lan ? Resmen aklına o an gelen bütün kelimeleri birleştirip bi cümle uyduruyo sonu nereye giderse artık..

hndcrx
17-12-2016, 14:57

apoyu astıktan sonra yapılacak şey basit aslında
bunun peşinden ağlayan köpekler nasıl olsa sokağa dökülecek.
işte o an tarayacaksın hepsini.o zafer işareti yapan parmakları girecek biryerlerine!!!

Sinan58
17-12-2016, 15:15

Doğu"dan oyu nasıl alacak?

Bunları yapacak adamı konuşturmazlar abi, ***** şahıs biliyorsun zaten.

Onurkk06
17-12-2016, 15:17
Suriyedeki harekatta da 1 şehidimiz var geçen haftaki 44 şehitide Halep falan diyerek unuttuk merak etmeyin en fazla 3 gün konuşulacak bu da

canozgur106
17-12-2016, 15:18
Allah rahmet eylesin şehitlerimize..Yapanlar bu ülkede toprak sahibi olacağını sanıyorsa yanılıyor..

bason
17-12-2016, 15:55
Siz ne yapıyorsunuz tepki olarak? Ne yapabiliriz toplum olarak? Geçen hafta şehitlerimiz oldu çokça, hayatınızda planlarınız değişti mi? Ne değiştirebildik? Ya da gülmediniz mi bu bir hafta? Haftasonu eğlenmeye çıkmadınız mı? Haftasonu bi yere kaçacaklar , ya gitmeyelim o kadar Şehidimiz var en azından evimizde duralım az mülayim kalalım, saygıdandır mı dediler? Yargılamıyorum belki gerçekten hayatınız değişmiştir..
Kadere bağlamıyorum ben ama hayatta hiçbir şey değişmedi, öz eleştiri de yapıyorum evet, üzüldüm, doğamız gereğimidir nedir, ben de üzüldüm geçen hafta şehrimizde benden ufak Şehidimiz vardı, pazartesi günüydü cenazesi, dün akşam cumaydı, dört gün sonrası, eğlenmeye etmeye çıkmadım da dışarıda lafladık bi kaç arkadaş. Aslında olmasa iyi olurdu , mekanları doldurmaya faydamız dokundu. Dışardan görünce sallıyoruz, lan adamlara bak kıçlarının keyiflerinde dışarda muhabbetteler eğlencedeler diye..
Radyolar cuma mixlerini çaldı, bu gecede mixler çalar, mekanlar dolar, insanlar instagramdan selfielerini, sevgilisiyle mutluluklarını, ya da giydiklerini, tarzlarını paylaşırlar.. Hatta hiç çekinmez bomba patladıktan 10 dk-1 saat sonrası bile bunları paylaşmaktan çekinmezler.. ve bunun gibi örnekler. Ne oldu biz aynı toplumuz, TOPLUM olarak BİZ, siz, biz , ötekileştirerek değil, yeterli tepkiyi verebildik mi? Ne değiştirdik? Ya da birey olarak hayatımızda ne değişti? Çıkmayan da korkusuna oturuyor, üzüntüsünden değil. Ben gösterebildiğim saygıyı göstermeye çalışıyorum, arabada yüksek sesli dinlemeyi severim, açmıyorum, arabamla hız yapmıyorum, orada burada bişey olmamış gibi resim, bilmem ne atmıyorum , olur da kardeşim, anam, babam, ya da ben *** yoluna oradan geçerken de ölebilirim kimse bilemez , ama kalkıpta benim kardeşim, yakınım ölürse, orada eğlenceler devam ederse, millet müziğini kısmadan dinlerse, resimler paylaşırsa, BULAŞIRIM.. Bu adamlar bizim için ölüyor.. Kimse vatanı için ölmüş yakınına saygı bile duymayı bilen aptal bi toplumda yaşamak istemez, adamın çekip gidesi gelir..

Terörün amacından bahsetmişsiniz. Amaç halkı veya toplumu terörize ederek merkezi yönetimi cezalandırmak ve kendi yollarını haklı göstermektir. Halkın günlük rutinine kastederek etkilemek. Bir tür dolaylı yoldan baskı kurmaktır. Önce kendisi dağa çıkar asker ile çatışır bir sonuç alınamaz ise şehirlerde bombalar patlatılır gibi... Bu lanet terörün bir yöntemidir.... Ateş düştüğü yeri yakıyor başta elbette, ancak benim bahsettiğim burada bunu doğal bir sonuç olarak görmek. Bir araba kazası ile bağdaştırıp normalleştirmek. Kendiniz zaten birey olarak yapılabileceklerden bazılarını yapmışsınız bu insani duygular ile ilgili bir şey. Özünüz ve çok kişisel bir durum. Dediğiniz gibi kimisi haberleri görünce üzülüyor ancak 5 dk sonra komik bir şey görüp gülebiliyor, paylaşabliyor. Bazısıda sizin gibi daha derin yaşıyor. Toplum hareketi ve birliği için yapılacaklar ya da neler yapabiliriz konusunda kendimi muktedir görmüyorum. Ben arkadaşımızın yazdığı yazıda bir araba kazası ile bağdaştırmasına yorum yaptım. Yoksa dediklerinizde haklısınız. Ben ne yaptım tepki olarak dediğiniz gibi üzüldüm ancak hayat akışım bozulmadı. Bir araba kazasında vefat eden biri gibi de görmedim onları. Benimde takıldığım nokta burasıydı... Öncelikle şehit bu insanlar görev başında vefat ettiler bu açıdan zaten gerekli saygıyı görmeliler. Burada sorgulanacak kişiler belli benim yönlendirmeme gerek yok zaten...

AşkınS.
17-12-2016, 15:57
Ankara Emniyet Müdürlüğü bildiri yayınladı. Ankaradaki arkadaslar lutfen bakin..

Yigit-Y
17-12-2016, 16:21
Mit ne iş yapar bu ülkede acaba :)

ulas79
17-12-2016, 16:24
2005 de yaralandığımdan beri işimde fırtınalar dinmedi evlendim çoluğa çocuğa karıştım ama içimdeki kor bir türlü sönmedi ama elimden birşey gelmiyor kanımın intikamını alamıyorum ,birde bu haberleri görünce aklımı kaçırıp haberlere konu olacak şeyler yapacağım diye kendimden korkuyorum,burada olanlar bir süre konuşur sinir olur vs ama orada yaralanmış olan kişilerin psikolojisi ömür boyu düzelmez ,uyuyabilirse bütün gece bişeyler patlayacak sıçrayacak hatta yanındaki eşinin gırtlağını sıkacak ,ömür boyu eksik kalacak bir de oturup düşünecek bu yaşadığı ülkeyi kendime getirdiği ve yaşadığışey iyi günlere çıkmamıza yaradımı ama görecek ki bir hiç uğruna yaşamış olanları ve boşuna yarım insan olmuş.........yazacak çok şeyim var ama lisanım yetmiyor sadece lanet olsun diyorum

PROMINENT
17-12-2016, 16:30
geceeeer alisirsiniz... askerlik bu fitratinda var. bu ulke de yasam sartlari bu begenmiyorsaniz yuruyup gidersiniz cok sevdiginiz avrupaya.

G.U.Z.
17-12-2016, 16:45
Zirhli makam aracindan inmeyenler, askerine zirhli otobus saglayamiyor..
Son 1.5 yilda olen 400kusur kisinin yanina eklenecek bugun olenler.. Hep ayni laflar, hep ayni terane..

Mutu
17-12-2016, 16:47
2005 de yaralandığımdan beri işimde fırtınalar dinmedi evlendim çoluğa çocuğa karıştım ama içimdeki kor bir türlü sönmedi ama elimden birşey gelmiyor kanımın intikamını alamıyorum ,birde bu haberleri görünce aklımı kaçırıp haberlere konu olacak şeyler yapacağım diye kendimden korkuyorum,burada olanlar bir süre konuşur sinir olur vs ama orada yaralanmış olan kişilerin psikolojisi ömür boyu düzelmez ,uyuyabilirse bütün gece bişeyler patlayacak sıçrayacak hatta yanındaki eşinin gırtlağını sıkacak ,ömür boyu eksik kalacak bir de oturup düşünecek bu yaşadığı ülkeyi kendime getirdiği ve yaşadığışey iyi günlere çıkmamıza yaradımı ama görecek ki bir hiç uğruna yaşamış olanları ve boşuna yarım insan olmuş.........yazacak çok şeyim var ama lisanım yetmiyor sadece lanet olsun diyorum

Ah be abim...

M3CSL
17-12-2016, 17:12

Sehitlik dicektim herseyi sehitlige bagliyorsuz dersiniz diye yazmadim,kaza ile ornek verdim cunku bu durumlarda kimin basina ne gelecegini kimse bilemez benim senin x in sucu varmi bu durumlarda.kimin hatasi var yani neyi sucluyacaz yada elimizden ne geliyo vallahi yapalim ama elimizden gelmeyen durumlar hakkinda soylenmeyi hayatim boyunca sevmedim,uzulursun icimizde yasariz vs ama insanlarin yapabilecegi cok sey var sovup saymaktan baska...

Bir şey geçmesine gerek yok. 301 Madencimizin ihmal ve eksiklikler sonucu toprak altında kaldığında "bu işin fırtarında var" demişlerdi ya, aynı mantık işte.

Birisi de çıkıp "güzel öldüler, şehit oldular" dedi mi tamamdır. Verdik mi referandum da "evet" oylarını her şey son bulacak ülke bir anda güllük gülistanlık olacak.

Drone'lar havadan canlı bombayı tespit edecek, mağara içine gizelenen teröristler uydulardan gönderilen ışındar sonucu imha edilecek.

Eğlence paketli b7 zırhlı araçlardan inilip halk'a karışılacak vs vs.

Örtülü savaş var diyen arkadaş'a bir sorum var yanıtlarsa sevinirim.

Beşiktaş ta / ankara da / kayseri de hayatını kaybedenlerden biri senin yakının olsaydı. Cenazesini bile alamayıp birkaç parça ile adli tıp tan mezarlığa gitseydin bu kadar pozitif olabilir miydin ? Cevabı buraya yazmasan da olur zihinden geçir ben duyacağım.

Ayetlerle cevap verelim biraz madem
"Kotulukler nefsinizdendir,iyilik Allahtandir"
"Allah kimseye kaldiramayacagi yuku vermez"
"Her zorluktan sonra kolaylik vardir"
Bu uc ayete gore insanlarin basina birsey geliyor biz onlardan daha cok uzuluyoruz o insanin neler yasadigini bilmeden yorum yapiyoruz.
Fazlasi icin tarihte kotuluk problemi hakkinda biraz okuyun, insan kaynaklimi yoksa insan iradesi disinda Allah kaynakli ama ser bildigimizin hayir olabilecegimi?

Eray35
17-12-2016, 17:28
Abi bizim insanımızda da problem var.Kendi canına tanıdığına bi şey gelmeden sesi çıkmıyo cidden o kadar bayat geliyor ki bana tweetler instagramdan paylaşımlar lanetlemeler... Biz gezi zamanıda indik ama asıl inip bağırıp çağırıp sesimizi duyurmanın zamanı bu keşke yeniden birleşebilsek sesimiz duyulsa en azından bi şeyler değişir belki.Whatsappdaki motosiklet grubumuza mesaj geldi motorlara bayrak bağlayıp alsancağa vs vs sürelim dikkat çekelim diye üşüyorum diye gelmeyen adam sayısını tahmin edemezsiniz.Her neyse inşallah güzel günlerimiz olucak bir gün herkes empati yapıp düşünmeyi öğrenebildiğinde bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyi bıraktığında.

Leonardo
17-12-2016, 17:35
Yazik valla yazik elimizden birseyde gelmiyor cok aci bi durum allah ailelerine sabir versin. Ailemin abimin 300-500 metre yakininda patlamis artik siramizi bekliyoruz gibi hissediyorum. Ama yenik dusmeyelim bu itlere 2 kurusluk itlere allah karsima cikarmasin boyle bi iti sukurler olsun o kadar genis degilim , saygi duyacak kadar goruslere allah sehitlerimize rahmet versin.

mikelazi
17-12-2016, 17:39
ya başkanlık yada kaos diyenlerin degil

ya istiklal ya ölüm diyenlerin

torunlarıyız biz

Rockford
17-12-2016, 17:56
Duragin adini sehitler duragi yaparız konu kapanir gider.

Yigit-Y
17-12-2016, 17:58
Her şey yolunda beyler

Panik yapacak bir durum yok

Veriyorsun başkanlığı bitiyor bu dertler tasalar

Diyenlerin allah belasını versin :)

EfeTopcu
17-12-2016, 18:26
JDM Kayseri - Patlama Anı goruntuleri .. | Facebook (https://www.facebook.com/JDMKayseri/videos/1214360365312682/)

Videonun 0:29 saniyesinde otobüsün hemen önündeki gri 307 babamın arabası. Yaklaşık 3km boyunca otobüs ile yan yana gelmişler. Evden normalde çıkması gereken saatten 10 dakika erken çıkmış kader bu işte. verilmiş sadakamız varmış Rabbim babamı bizlere bağışladı hayatımız pamuk ipliğine bağlı. olayın şokunu daha yeni yeni atlatıyoruz. Rabbim şehit olan tüm kardeşlerimin mekanını cennet eylesin, ailelerine sabır versin. Yaralı kardeşlerimize de Allah'tan acil şifa diliyorum.

ghibli06
17-12-2016, 19:05
JDM Kayseri - Patlama Anı goruntuleri .. | Facebook (https://www.facebook.com/JDMKayseri/videos/1214360365312682/)

Videonun 0:29 saniyesinde otobüsün hemen önündeki gri 307 babamın arabası. Yaklaşık 3km boyunca otobüs ile yan yana gelmişler. Evden normalde çıkması gereken saatten 10 dakika erken çıkmış kader bu işte. verilmiş sadakamız varmış Rabbim babamı bizlere bağışladı hayatımız pamuk ipliğine bağlı. olayın şokunu daha yeni yeni atlatıyoruz. Rabbim şehit olan tüm kardeşlerimin mekanını cennet eylesin, ailelerine sabır versin. Yaralı kardeşlerimize de Allah'tan acil şifa diliyorum.

büyük geçmiş olsun kardeşim, videoyu izlerken elim ayağım titredi, arkadan gelen şerefs.z o r o s p u çocuğunun bomba olduğunu hemen anladım zaten gidişinden belliydi p.çin!!!

LnchCntrl
17-12-2016, 19:14
geceeeer alisirsiniz... askerlik bu fitratinda var. bu ulke de yasam sartlari bu begenmiyorsaniz yuruyup gidersiniz cok sevdiginiz avrupaya.

İroni mi yapıyosunuz ? ciddi mi yazıyosunuz anlamadım. Bi açığa kavuşturun da ona göre yazayım

LnchCntrl
17-12-2016, 19:16
Patlamayı duyup uyandım, evime 1-2 km lik yer. Her gün işe giderken geçtiğim yer,

10 dakka içinde oraya ulaştım, ilk başta plastik parçaları sandığımız şeyler insan parçası çıktı, akşam dönerkende kuşların o bölgede biriktiğini gördüm, hesap edin ne kadar ufak parçalar olduğunu..

Niye yazıyorum bazı kahpe dölleri hala halep için yanıyor. Bi Türk olamadınız, olmayında..

Ssamet
17-12-2016, 19:19
Patlamayı duyup uyandım, evime 1-2 km lik yer. Her gün işe giderken geçtiğim yer,

10 dakka içinde oraya ulaştım, ilk başta plastik parçaları sandığımız şeyler insan parçası çıktı, akşam dönerkende kuşların o bölgede biriktiğini gördüm, hesap edin ne kadar ufak parçalar olduğunu..

Niye yazıyorum bazı kahpe dölleri hala halep için yanıyor. Bi Türk olamadınız, olmayında..

Görüntüleri izlemeye içim elvermiyor. Arabanın patlama anı askerlerimizin otobüsten kaçışları. :(

Kullanıcı
17-12-2016, 19:31
Allah rahmet eylesin.

O savunan Ak koyunlara soruyorum neden iran'da patlama olmuyor? (bizim sınırlar kerhane gibi, o savundunuz araplar gondiklesin sizi)

Yigit-Y
17-12-2016, 20:11

Allahın sevgili kuluymuş

Keşke şehit olanlarda baban gibi şanslı olaymış

Geçmiş Olsun

KÖROĞLU
17-12-2016, 20:12
Ayetlerle cevap verelim biraz madem
"Kotulukler nefsinizdendir,iyilik Allahtandir"
"Allah kimseye kaldiramayacagi yuku vermez"
"Her zorluktan sonra kolaylik vardir"
Bu uc ayete gore insanlarin basina birsey geliyor biz onlardan daha cok uzuluyoruz o insanin neler yasadigini bilmeden yorum yapiyoruz.
Fazlasi icin tarihte kotuluk problemi hakkinda biraz okuyun, insan kaynaklimi yoksa insan iradesi disinda Allah kaynakli ama ser bildigimizin hayir olabilecegimi?

Söz hakkı olduğu için yazıyorum yoksa din temalı tartışmalara girmekten hoşlanmıyorum.

Öncelikle kimin neyi ne kadar okuduğunu oturduğun yerden tayin edemezsin.
2. si Kur'an-ı kerimden alıntı yaptığın ayetlerdeki helak ve felaketler kendilerine elçi gönderilen toplumlardan Allah'ın resülu tarafından doğru yola davet edildiği halde o yolu seçmeyenlerin başına gelmiştir. En güzel örneklerden birisi lut kavmidir. Örnekler çoğaltılabilir.

Senin yaklaşımına göre hiçbir şey yapmadan bekleyelim başımıza gelene razı olalım.
Takdir tedbiri bozar diye bir laf var özü şu sen kul olarak tedbirini al eğer takdir olan bir şey var ise o zaten olur.

Bu demek değil ki sen körü körüne hiçbir şey yapmadan bekle.

Kaldı ki ölüm haktır hepimiz bir gün tadacağız ama ben hiçbir canlının sözde Allah'ın adını ağzına alarak tekbir getirerek kendini patlatıp suçsuz insanlara sebep olmasını kabul etmiyorum.

Maalesef kavram kargaşası yaşıyoruz ölen herkes / katledilen herkes tutturulmuş bir şehit adı altında anılıyor.
Böyle bir şey yok kandırmayın kendinizi şehitlik mertebesinin ne olduğu apaçık bellidir.
Sokakta yürürken patlayan bombadan ölen insan şehit olmaz.

Daha fazla yazarız ama senin baktığın optimis pencere benzer durum eş/dost/akrabanın başına gelen kadar açık kalır.
Rabbim yaşatmasın ama eğer olursa böyle bir şey burada en çok bağırandan daha çok çıkar bağırırsın.

İnsanların inancını sömürmekten vazgeçin artık.

Yigit-Y
17-12-2016, 20:16
Tevekküllll neredeeeeeeee mittt nerede

Sizin kafalar halep bizimki memleket naaaberrrrrrr

Evrenoz
17-12-2016, 20:20

Ananın, bacının, eşinin, kardeşinin, evladının yanı başında canlı bomba patlasa da bu kadar pişkin, bu kadar rahat olabilecek misin?

ibozum
17-12-2016, 20:28
Bu saldırılar bizim hızlı trene ulaşmamızı geciktirir ama engelleyemez!.. 1000ali

EfeTopcu
17-12-2016, 20:37
büyük geçmiş olsun kardeşim, videoyu izlerken elim ayağım titredi, arkadan gelen şerefs.z o r o s p u çocuğunun bomba olduğunu hemen anladım zaten gidişinden belliydi p.çin!!!

Abi bugün o korkuyla evdeki çığlıklarla uyandığım aklıma geliyor, Allah şehit ve gazi yakınlarına gerçekten sabır versin gerçekten çok zor. Çok teşekkürler.

Allahın sevgili kuluymuş

Keşke şehit olanlarda baban gibi şanslı olaymış

Geçmiş Olsun

Abi verilmiş sadakamız varmış diyerek kendimizi teselli ediyoruz. Rabbim tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Teşekkür ederim

Anıl E.
17-12-2016, 20:40
Video'yu izlerken ekran karşısında yaşanılan içimizdeki korku. Otobüsten nasıl atlayacağını bilemeyenler etrafa kaçanlar ne yapacağını bilemeyenler. Gözlerin doluyor isyan ediyorsun , ne yapmamız lazım diye kafanda türlü senaryo geçiyor;

Ama sayın başbakan çıkıp öyle bir açıklama yapıyor ki .... Neyse.

Sinan
17-12-2016, 20:43
Rabbim Rahmet Eylesin.

Yigit-Y
17-12-2016, 20:44
Sennn Türkiyesin Büyük Düşün

Dış mihrapların oyunu

Kınama

Kapanış

Standart tarife

20 aralık avrasya açılış işlem tamam

Kaos aşılanmaya devam ediyor

Daha büyük bir eylemden bahsediyorlar

Eşini çocuğunu ailesini seven uyarsan

Kalabalık ortamlardan uzak durun

Metrobüs diye söylenti var istanbul için

Gözünü dört açın

Şey yoluna gitmeyin beyler

Bir başka kınama konusunda görüşmek üzere

onn_dear
17-12-2016, 20:48
Terörü lanetliyoruz, amaçlarına ulasamayacaklar vs vs vs...

ottoman32
17-12-2016, 20:59
yazık cidden yazık... şimdi haber geldi şehitlerimizden birisinin babası gelecek yarın bulgaristandan karşılamaya gideceğim nasıl denebilir ki bu haber nasıl vereyim? çıksın o yavşak oğlu yavşaklar iza etsin bakalım neymiş efendim yol yapmamıza havaalanı yapmamıza engel olamayacaklarmış afedersinizde s.kym oyle yolu havaalanını!! o yollarda it sürüsü gezeceğine yol olmasın it sürüsüde olamasın!! Bu ulke milli mücadele döneminde satılan mantoyla, verilen kefen paralarıyla kuruldu 3 5 şerefsize ÇİĞ NET MEM !!!
Ferdi Ozmen - MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN 4 DAKİKA | Facebook (https://web.facebook.com/ferdi.ozmennn/videos/1666097510072836/)

STHL
17-12-2016, 21:04
Patlama sonrası Erdoğan'ın bu videosu hızla yayılıyor (http://video.gundemturk.com/v/patlama-sonrasi-erdogan-in-bu-videosu-hizla-yayiliyor/998)

ghibli06
17-12-2016, 21:05
Atatürk, Gazi, Mustafa Kemal, 'Mustafa!!!!!', Lozan...

yahu hiç okuyanınız yok mu? hiç tarih okuyanınız yok mu? İngiliz'i, Fransız'ı, İtalyan'I, Yunan'ı Anadolu'ya neden geldiler? neden özellikle doğu işgal edilmeye çalışıldı??? Atam 'yurtta sulh cihanda sulh!' derken neyi kastetti???

Atam savaşçı biriydi, neden durdu??? çünkü şunu gördü, bu emperyal düzende vatanımız burasıdır! sakın ola ki artık Araptan, Yunandan, Rustan toprak almayı düşünmeyin, cihanda sulha çalışın ki yurdunuz da sulh içinde olsun... Hatay'ı bile seçimle yurda kattı, savaşmadı...

Lozan'da kandırılmışız, yoksa ohooo Osmanlının aslında bütün topraklarını katabilirmişiz yurdumuza??!!?? Musul Kerkük zaten bizimmiş ama vermişiz, Halep aslında anavatana dahilmiş...

Şam'daki Emevi camiinde cuma namazı kılma sevdası nelere maloluyor idrak edebilen var mı? Aslen Kıbrıslıyım arkadaş, Kıbrıs'l alakalı en son ne zaman haber okudunuz??? asıl orası bizim vatanımız oraya bile sahip çıkabildik mi??? Beşiktaş saldırısnda da yazdım, çevik kuvvet basit hedeftir, çarşı iznindeki askerler basit hedeftir, şu anda Iş,d PKK vs vs kendini patlatacak hastalıklı ruha sahip belki binlerce kişi var farkında mıyız? sen bunların liderlerinin başını alırsan kimse bunlara emir veremez ama o itler yaşadıkça bu eylemleri yapacaklar beyler gerçekleri görün artık...

yazık yahu, Suriye'li çocuk elinde mendille uyumuş, Halepte'ki kız enkazdan kurtarılmış.. yazııııkkk hüngür ügür... Esma'yı vurdular yahu MIsır'da, Filistin'de hastane bombaladılar nasıl yaparsınız??? Basının ve trollerin sizleri yönlendirmesine ne kadar müsaade edeceksiniz? burnunuzun dibi yahu Beşiktaş, güzelim şehrimiz yahu Kayseri, başkent ulan Ankara başkent!!! nerede lan bu Halep'e davul zurnayla tekbirlerle giden IHH konvoyu? Biz bırakalım artık bu salya sümük ağlamayı, onu Türkçe olimpiyatlarında yeterince yaptık, elin Afrikalısı Üsküdar'a giderken söyledi ağladık bitti tamam, bırakın artık, şimdi dik olma vakti, aklınızı kullanın, kendinizi kullandırmayın!

bu saldırıların failini iyi belirleyin, bu saldırılar ne Kürt komşunuzun eylemidir ne de ülke dinsizlerle dolduğu için, hilafet olmadığı için Allah'ın gazabıdır... ben 5 yıl ilk okulda andımızı okudum ezberledim, sesim gürdür genelde ben okurdum, sen onu bırakır da 'biz aslında Türkiyeliyiz' diyenlere sesin çıkmadıysa suçlu sensin arkadaş, hiç arkana dönüp bakma, hastanende T.C. kaldırılırken 'bana ne ki, hastaneler artık bedava ben ona bakarım!' dediysen ya da gıkını bile çıkaramadıysan suçlu sensin birader yanındaki değil! askerden kaçmak için 3 sene master 2 sene tecil yaptırıp 'ulan yaşımı doldurana kadar kaçıp bedelli yapacağım!' dediysen senin bu vatanla işin yok arkadaş suçlu sensin neden başkasını suçluyorsun??? yahu bu vatanı kurtarmaya çalışırken kimse sizin gibi kaçtı mı? bir tane kağnıda 3 tane top mermisini 1 hafta sırtında taşıyan kadın 'bana ne yaa, ben evimde ineklerimle mutluyum, Allah korur!' dedi mi? sizler ne yaptınız da şimdi ağlıyorsunuz, hem kime ağlıyorsunuz? ateş düştüğü yeri yakar, o otobüsün içinde yanan ne olacak???

aldınız iphone7 nizi, koydunuz g.t cebinize, 20 liralık da LPG 'şehitler ölmez vatan bölünmez!' hassittirin ordan, sen vatan bölünmesin diye adam gibi kendini eğitebildin mi, 2 tane tarih kitabı okudun mu hayatında? bölmeye çalışanlara ne yapabiliriz hiç düşündün mü de şimdi çıkıp sokaklarda ağlayıp zırlıyorsun?

bu yazıyı uzatırsam aherhalde önce BAN yerim sonra da Silivri'ye doğru yola çıkarım, ama önce beyninizi kullanmaya başlayın artık!!!

burakk.
17-12-2016, 21:58
Bilgi kirliliği yaratmak istemiyorum.Sadece orada olan cevaplarsa sevinirim.Az önce facebookta dolanırken beylikdüzünde hdp binasının yakıldığı ve içerisindeki bir tüpün patlaması sebebi ile etrafta yaralılar olduğunu okudum.Doğruluk payı var mı?

Yigit-Y
17-12-2016, 22:20
Bilgi kirliliği yaratmak istemiyorum.Sadece orada olan cevaplarsa sevinirim.Az önce facebookta dolanırken beylikdüzünde hdp binasının yakıldığı ve içerisindeki bir tüpün patlaması sebebi ile etrafta yaralılar olduğunu okudum.Doğruluk payı var mı?

Son dakika haberi: Beylikduzu’nde HDP binasına saldırı – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/son-dakika-haberi-istanbul-beylikduzunde-patlama-1572217/)

KÖROĞLU
17-12-2016, 22:26
Son dakika haberi: Beylikduzu’nde HDP binasına saldırı – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/son-dakika-haberi-istanbul-beylikduzunde-patlama-1572217/)

Biri seferberlik mi dedi ?

fthdrn
17-12-2016, 22:38
Sinirini alamayan halk Kayseri de hdp binasını da ateşe verdi. Ama çözüm bu değil ki... Boş binaları yakarak adam tartaklayarak hiç bir şey elde edemezsin. Bugün Beşiktaş'ta ki olayın anısına stat önünde toplandık. Amacımız Teröre lanet değil, gerekirse canlarından vazgeçecek insanların olduğunu göstermekti. Az ama öz bir kalabalıktık. İnsanların gözlerinden okunuyordu bu duygu. Avmlerden uzak durmamızı söyleyenlere inat meydanlarda haykırdık.

huseyinturk
17-12-2016, 22:44
Önünden geçtim az önce beylikdüzünde patlama olan yerin, polisler ve bir kalabalık var bina önü ve içinde ama patlamaya dair bir iz yoktu bina dışında, ambulanslarda boş dönüyordu zaten. Tüp patladı haberi dolaşıyor doğru olabilir

KÖROĞLU
17-12-2016, 22:45
Bir bakan düşün patlama olmuş onca polis memuru hayatını kaybetmiş akabinde konuşma yaptığı yerde "inşallah siz de şehit olursunuz diyor"

Yemin ederim şaka gibi ya. Yaşatmayı beceremeyenlerin ölümü yücelttiği bir toplum olduk ya kelimeler kifayetsiz.

Bakan Ozhaseki: İnşallah Sizler De Şehit Olun | İzlesene.com (https://www.izlesene.com/video/bakan-ozhaseki-insallah-sizler-de-sehit-olun/9647406)

emrullahkrtpe
17-12-2016, 22:49
Bağcılar'daki hdp binası da basıldı.
Aksam saat 7 gibi meydanda toplanılacağını bildirdi terskelepçe grubu
Bayağı bi kalabalık vardı.
Şu an durum ne bilmiyorum.

Yigit-Y
17-12-2016, 22:52
Hiç dikkat ettiniz mi Akp ilçe binaların önünde neden polis kulübeleri vardır :)

HDP binası yakmakla bombaları susturmayı düşünmek mallıktır

Gelin hepsini asalım reisi başkanı apoyu fetoyu temiz bir defter açalım ama nirrrrdeeeee :)

mehmetRS
17-12-2016, 23:00
Darıcada da hdp binasına saldırmışlar..
Saldırının çapının domino etkisiyle büyüyüp alakasız sivillere felan zarar verme ihtimalini kimse düşünmüyor mu acaba ya

kurtbil
17-12-2016, 23:10
Darıcada da hdp binasına saldırmışlar..
Saldırının çapının domino etkisiyle büyüyüp alakasız sivillere felan zarar verme ihtimalini kimse düşünmüyor mu acaba ya

Amaç o zaten. 6-7 eylül olaylarına benzer şekilde gelişirse tam da istenen olur. Ülkede kutuplaşma ile kaosa doğru gidilir. Dağdaki ya da kendini patlatan şerefsizle masum sivilleri birbirine karıştırmamak lazım ama durm oraya doğru götürülmeye çalışılıyor.

Dragger
17-12-2016, 23:47
Askerliğini yapanlar iyi bilir, özellikle doğuda yapıyorsanız bırak haftayı aylarca o izne çıkmayı beklersiniz. Hazırlanırsınız kapıya kadar gelirsiniz güvenlik sebebi ile koğuşlara geri dönersiniz. O çarşı izni, o dikenli tellerden birkaç saat de olsa çıkış öyle güzel birşeydirki her gece hayalini kurarsınız. Birkaç saat özel hayatınıza dönmek, sevdiklerinizle doyasıya konuşabilmek, birşeyler yemek içmek, 2 sivil insan yüzü görmek dünyanın en keyifli şeyi gibi gelir askerken...

Yazık o keyfi yaşayamadı bu aslan parçaları, hepsi kahpece bir pusuya kurban gittiler.

Teröre açılım yapan, cesaretlendiren, her tür desteği veren herkesin Allah bin türlü belasını versin.

STHL
18-12-2016, 00:13
Bir bakan düşün patlama olmuş onca polis memuru hayatını kaybetmiş akabinde konuşma yaptığı yerde "inşallah siz de şehit olursunuz diyor"

Yemin ederim şaka gibi ya. Yaşatmayı beceremeyenlerin ölümü yücelttiği bir toplum olduk ya kelimeler kifayetsiz.

Bakan Ozhaseki: İnşallah Sizler De Şehit Olun | İzlesene.com (https://www.izlesene.com/video/bakan-ozhaseki-insallah-sizler-de-sehit-olun/9647406)

bunlar bizi yöneten adamlar . bunu yapan bir çocuk değil koskoca bakan. kendi kendine fake hesaptan twit atıcam diye uğraşmış onuda becerememiş . aynısını geçen hafta bursa belediye başkanı da yapmıştı. linkte var.

mehmet ozhaseki'nin kendine attığı twit - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/mehmet-ozhasekinin-kendine-attigi-twit--5252960?a=popular&p=1)

GokhanRS
18-12-2016, 00:40
400ü vermezseniz terör tırmanır. Verin 400ü kurtulun dedi dedi dinlemediniz, bak ne oldu şimdi?

Ome_RS
18-12-2016, 00:45
Allah belalarini versin. Bu sabah kahvaltida gazino da gordum haberi. Carsim vardi carsiya cikmadim. Ancak sivil halka silahsiz askerlere gucleri yetiyor ve kallesce saldiriyorlar. Allah tez zamanda huzur gostersin insallah bu ulkeye.
Versinler guneydoguyu kessinler butun hizmeti elektrigi suyu yatirimlari. Bos araziye tum pkk ve yandaslarini vatandasliktan cikararak gondersinler. Kendi pisliklerinde ne b.k yerlerse yesinler.
Gerci buda cozum degil. Bop da artik son noktalara geldiler istedikleri alinmadan bu kan durmayacak

zgnn
18-12-2016, 05:57
Bu yazi moral olsun hepimize arkadaslar..

Durun gitmeyin! Siz kardeşsiniz! | AnlatanAdam Yazıyor (http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/anlatanadam-yaziyor_627/durun-gitmeyin-siz-kardessiniz_40278818)

LnchCntrl
18-12-2016, 10:02
O ***** bakan kayserinin eski başkanı. tüm kayseri halkı bilir alt geçitlerin, yol çalışmalarının neden yapıldığını, nasıl zengin olunduğunu.

tamam şehitlik yüce bi makam. siz olun. Bakanlar olsun, onların çocukları da erişssin bu makama, bilal vurulsun gazi olsun mesela..

M3CSL
18-12-2016, 10:46
Söz hakkı olduğu için yazıyorum yoksa din temalı tartışmalara girmekten hoşlanmıyorum.

Öncelikle kimin neyi ne kadar okuduğunu oturduğun yerden tayin edemezsin.
2. si Kur'an-ı kerimden alıntı yaptığın ayetlerdeki helak ve felaketler kendilerine elçi gönderilen toplumlardan Allah'ın resülu tarafından doğru yola davet edildiği halde o yolu seçmeyenlerin başına gelmiştir. En güzel örneklerden birisi lut kavmidir. Örnekler çoğaltılabilir.

Senin yaklaşımına göre hiçbir şey yapmadan bekleyelim başımıza gelene razı olalım.
Takdir tedbiri bozar diye bir laf var özü şu sen kul olarak tedbirini al eğer takdir olan bir şey var ise o zaten olur.

Bu demek değil ki sen körü körüne hiçbir şey yapmadan bekle.

Kaldı ki ölüm haktır hepimiz bir gün tadacağız ama ben hiçbir canlının sözde Allah'ın adını ağzına alarak tekbir getirerek kendini patlatıp suçsuz insanlara sebep olmasını kabul etmiyorum.

Maalesef kavram kargaşası yaşıyoruz ölen herkes / katledilen herkes tutturulmuş bir şehit adı altında anılıyor.
Böyle bir şey yok kandırmayın kendinizi şehitlik mertebesinin ne olduğu apaçık bellidir.
Sokakta yürürken patlayan bombadan ölen insan şehit olmaz.

Daha fazla yazarız ama senin baktığın optimis pencere benzer durum eş/dost/akrabanın başına gelen kadar açık kalır.
Rabbim yaşatmasın ama eğer olursa böyle bir şey burada en çok bağırandan daha çok çıkar bağırırsın.

İnsanların inancını sömürmekten vazgeçin artık.

Benim yaklaşımım tedbir alınmaması tabiki değil bunu okuyanlar zaten anlamıştırda, insanın iradesine inanırım yapabileceği çok şey var ama yapamayıcağı çok şeyde var, işte bu sınırları karıştırıyoruz biz bence.
Şehitlik başka bir kavramda dediğin gibi, ama takdir gelmişse ne bir ileri ne geri gidebilirsin.
Depremde yapıyı kötü yaparız altında kalır ölürüz yada bitik lastikle yağmurda çıkarız patlarız bir yere vs ancak yolda kimin kimi patlatacağının garantisi yok.

Ananın, bacının, eşinin, kardeşinin, evladının yanı başında canlı bomba patlasa da bu kadar pişkin, bu kadar rahat olabilecek misin?

Kimse bunu yaşamadığı için garanti edemez ama bu konularda inancımı anlatabildim inşallah..
İnş. "insanlığa" hizmet ederken ölüm nasip olur bize..Erken geç önemli değil.

Evrenoz
18-12-2016, 12:05
Benim yaklaşımım tedbir alınmaması tabiki değil bunu okuyanlar zaten anlamıştırda, insanın iradesine inanırım yapabileceği çok şey var ama yapamayıcağı çok şeyde var, işte bu sınırları karıştırıyoruz biz bence.
Şehitlik başka bir kavramda dediğin gibi, ama takdir gelmişse ne bir ileri ne geri gidebilirsin.
Depremde yapıyı kötü yaparız altında kalır ölürüz yada bitik lastikle yağmurda çıkarız patlarız bir yere vs ancak yolda kimin kimi patlatacağının garantisi yok.

Kimse bunu yaşamadığı için garanti edemez ama bu konularda inancımı anlatabildim inşallah..
İnş. "insanlığa" hizmet ederken ölüm nasip olur bize..Erken geç önemli değil.

Sana demedim..

Anana dedim, bacına dedim..
Kokusuna doyamadığın evladına dedim..
Çocuklarının anasına dedim..

Yanıbaşlarında bomba patladığında ve morgta beden parçalarından teşhis etmeye çalışsan o zaman da bu kadar rahat, umursamaz, pişkin olabilecek misin dedim.

M3CSL
18-12-2016, 12:22
Sana demedim..

Anana dedim, bacına dedim..
Kokusuna doyamadığın evladına dedim..
Çocuklarının anasına dedim..

Yanıbaşlarında bomba patladığında ve morgta beden parçalarından teşhis etmeye çalışsan o zaman da bu kadar rahat, umursamaz, pişkin olabilecek misin dedim.

Bana demediğini tabikide anladım, pişkinmi görünüyorum oradan:( Kimse bilemez o anki durumu ama soğukkanlılığımı korumaya çalışırım.Üzülürsün ama Gereği kadar

Evrenoz
18-12-2016, 12:26
Bana demediğini tabikide anladım, pişkinmi görünüyorum oradan:( Kimse bilemez o anki durumu ama soğukkanlılığımı korumaya çalışırım.Üzülürsün ama Gereği kadar

3 yaşındaki evladını kopan kol parçasındaki kıyafetten teşhis etmenin üzüntüsünün gereği nedir?

Yigit-Y
18-12-2016, 12:32
Benim evladım karım anam bacım

Parçaları ile morgda teşhis durumum olsa

Arayan devlet büyükleri varya cenazeye davet eder

Kafalarına sıkarım cenazede sonrada kendime sıkarım

Gereği yapar vicdanlara su serperim

emrullahkrtpe
18-12-2016, 12:39
Üzülürsün ama gereği kadar mı?
Ben arkadaşımın yaralı olduğunu öğrendiğimde ne yapacağımı şaşırdım başımdan aşağı kaynar sular döküldü be...
Ailemden birisi olsa ne olurdu ne yapardım kim bilir?
Böyle bi üzüntünün gereği ne olabilir?

LnchCntrl
18-12-2016, 13:40
Dün patlama yerinde eşini çocuğunu alıp orda bekleyenleri gördüm, valla bu vatan yıkılmaz helal millete demedim.

Hiç uğruna, bilerek ölmek aptallıktır. Savaşarak bi amaç uğruna ölürsen zaten söylenicek söz yok.

Bilmiyorum hala etkisindeyim gece 1 damla uyku girmedi gözüme, lütfen samimiyetsizce gerekirse ölünür tarzı yorumlar yapıp, gereğini kendi kafanızda ölçümlendirmeyin..

Anıl E.
18-12-2016, 13:58
Provakatörler var aramızda bulaşmayın.

ibozum
18-12-2016, 14:20
Trabzon'da kış tatili en iyi nerde yapılır?

34btr1907
18-12-2016, 14:58

http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/57888930c03c0e595ce8d9ce

hocam boş konusuyorsun,allah sana şunu yaşatmasın bu kadar L olunmaz,'gereği kadar' mesela ? dozu ne bu gereğinin ? vallahı beyin zehirlenmesi başka bir şey değil,neden diye soruyorum bu kadar kör bu kadar biatçı olmak (kesimin %90 ı bu kafada) üzülüyorum ama elden gelmiyor bir şey.

huseyinturk
18-12-2016, 15:06
Benim evladım karım anam bacım

Parçaları ile morgda teşhis durumum olsa

Arayan devlet büyükleri varya cenazeye davet eder

Kafalarına sıkarım cenazede sonrada kendime sıkarım

Gereği yapar vicdanlara su serperim

Aynı şeyi düşündümde, heralde çevremde ne kadar pkkya azda olsa sempati duyan varsa bir gecede temizlerim, Allah kimseye yaşatmasın böyle acılar bu ülkenin insanının gözü döndümü benzemez ona buna. Gitmeyi düşünen bile öyle bir durumda sessizce çekip gitmez eminim

M3CSL
18-12-2016, 15:09
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/57888930c03c0e595ce8d9ce

hocam boş konusuyorsun,allah sana şunu yaşatmasın bu kadar L olunmaz,'gereği kadar' mesela ? dozu ne bu gereğinin ? vallahı beyin zehirlenmesi başka bir şey değil,neden diye soruyorum bu kadar kör bu kadar biatçı olmak (kesimin %90 ı bu kafada) üzülüyorum ama elden gelmiyor bir şey.

Herkesin yaşamdan beklentileri tarzı farklıdır, dozu akıl vicdan arasında bir yerde dengeyi bulur. Daha fazla bir şey yazmamak lazım bakış açıları farklı gerçekten. Tersten bakılınca garip durması normal.Bu dünyada bazı insanlar hep sıkıntıya düşmüştür insanların çoğunluğu karşısında.Socrates yada başkaları, ve peygamberler..
"Kim haksız yere bir can alırsa tüm insanlığı öldürmüş gibidir"

34btr1907
18-12-2016, 15:22
Herkesin yaşamdan beklentileri tarzı farklıdır, dozu akıl vicdan arasında bir yerde dengeyi bulur. Daha fazla bir şey yazmamak lazım bakış açıları farklı gerçekten. Tersten bakılınca garip durması normal.Bu dünyada bazı insanlar hep sıkıntıya düşmüştür insanların çoğunluğu karşısında.Socrates yada başkaları, ve peygamberler..
"Kim haksız yere bir can alırsa tüm insanlığı öldürmüş gibidir"

nedense çoğunlukla sıkıntıya düşenler hep garibanlar hep fakirler,fakirlere şükretmesini öğrettiler ki zenginlerin huzuru bozulmasın , hala da devam ediyorlar şehit diyerek olayları milliyetçiliğe vurup meşrulaştırdılar resmen,tersten bakmıyoruz,ne için öldüklerine bakıyoruz kadere inanıyor olmamız salak gibi yolda yürürken patlayıp ölmeyi gerektirmiyor sıkıntı bunun sorgulanmaması,yapılabılecek seylerın yapılmaması,kimse ölümsüz değil tedbir bizden tevekkül allah'tan

wolrath
18-12-2016, 15:28
adamlar tapiyor, yeri geliyor peygamberin allahin yerine koyuyorlar, siz coluk cocuk anne baba acisi diyorsunuz :)
bu biat degil, baska bir boyuta gecmis durumda...

Gunes G.
18-12-2016, 17:42
Bugun bu yasadiklarimiz aptalliktan meydana geliyor, cehalet filan kurtarmaz. Bu halkin buyuk bir cogunlugu maalesef aptal, yapacak birsey yok...

KÖROĞLU
18-12-2016, 17:47
Vallahi kanım dondu. "gereği kadar" yazmış adam. Sen bildiğin gibi devam et arkadaşım.

Ben de kendimle inançlı bir insanım ama birileri zırhlı araçlarıyla fink atarken ağızlarından çıkan, yaptıkları / yapmadıkları şeylerden ötürü masum insanlar ölüyorsa ben o kadar rahat olamıyorum kusura bakma.

Allah beyin vermiş sorgula diye. Sorgulamaman gereken kuranı Kerim'in ayetleri. İnsanların saçmalıkları değil.

vectra-tuner
18-12-2016, 18:12
Şehitlik makamı elbette çok yüce bir makam ancak siyasetçiler içinde ilk yardım seti.. "Alimin mürekkebi şehidin kanından evladır" bol bol şehitler olmayınca Cuma hutbelerinde buda sık sık söylenir..

turboman
18-12-2016, 23:23
İnsanın başına gelmeden en yakının en sevdiğinin veya en değer verdiğin...
Sadece küfür edip bela okuyup sinirlenip sakinleşiyoruz belli bi süre sonra. Sonra unutuyoruz belkide allah bu acıyı yaşayanlara sabır versin ateş yine düştüğü yeri yaktı herzamanki gibi.....

CNR
19-12-2016, 04:01
beyaz scirocco golf ihbarı falan var sanırım istanbulda

Beşiktaşta ağaçlı yolda yanımda bi kız arkadaşımla ilerlerken 2.30-3 gibi sivil çakarlı caddy tarafından seyir halindeyken durduruldum,arkasından hemen bir tanede resmi araç durdu ehliyet ruhsat sorgulayıp devam ettirdiler, ihbar var vs. vs. dediler.

MDeniz
19-12-2016, 07:30
Adana da 5 tane var deniliyor bombalı araç şuan . Dediklerine göre doğru zamanı bekliyorlarmış Adana da tekrar patlayabilir.

jeffy
19-12-2016, 08:18

Vay anasını arkadaş..

Şu mesajı okuyunca Şehit babalarına nasıl KARAKTERSİZ diyebildikleri , Kardeşini kaybetmiş Yarbay ın feryadını nasıl başka yerlere çektiklerini bir nebze olsun anlayabildim sanırım..

Senin Hiçbirşeyden habersiz , Suçsuz , Günahsız evladın paramparça olacak ve sen gereği kadar üzüleceksin öylemi?

Hakikatten ne dediğinin farkındamısın?

Bilader sen İnsanlığından , Adamlığından , Duygundan , Sevginden nerde ne zaman ve ne için vazgeçtin gerçekten merak ettim...

Çünkü bu kadarı makarna kömürü aşar...

Berkan
19-12-2016, 08:40
2005 de yaralandığımdan beri işimde fırtınalar dinmedi evlendim çoluğa çocuğa karıştım ama içimdeki kor bir türlü sönmedi

ama elimden birşey gelmiyor kanımın intikamını alamıyorum ,birde bu haberleri görünce aklımı kaçırıp haberlere konu olacak şeyler yapacağım diye kendimden korkuyorum,burada olanlar bir süre konuşur sinir olur vs ama orada yaralanmış olan kişilerin psikolojisi ömür boyu düzelmez.

uyuyabilirse bütün gece bişeyler patlayacak sıçrayacak hatta yanındaki eşinin gırtlağını sıkacak ,ömür boyu eksik kalacak bir de oturup düşünecek bu yaşadığı ülkeyi kendime getirdiği ve yaşadığışey iyi günlere çıkmamıza yaradımı ama görecek ki bir hiç uğruna yaşamış olanları ve boşuna yarım insan olmuş.........yazacak çok şeyim var ama lisanım yetmiyor sadece lanet olsun diyorum

Gereği kadarcı arkadaşlara :heyoo: arada kaymasın diye alıntı yapıyım birdaha Bu konunun önceki sayfasında abimiz yazmış ki Allah korumuş hala hayatta olmasına rağmen

:heyoo:

Anıl E.
19-12-2016, 09:02
Bu hafta ankara'ya gideceğim sınav için,hiç gidesim yok valla ''gereği kadarcı'' arkadaşlar kadar delikanlı olamadık demek ki .
M3CSL usta sen benim yerime git nasıl olursa korkusuz adamsın,ölümden de korkmuyosun bizim kadar. Bir şey olursa ''gereği kadar''üzülür konuyu kapatırız biz de .

clioGT
19-12-2016, 09:02
ekonomiyi, siyaseti, başkanlık seçimiymiş, cb imiş, bb imiş, onu bunu geçtim de artık, askerime, polisime yanıyorum, sebepsiz yere ölen vatandaşıma yanıyorum o kadar. ailelerine, sevdiklerine yanıyorum...

bir de ne zaman bu olaylara sebep olanların destek verenlerin, bir şekilde dün ya da bugün bunların yanında olanların cezalarını çekeceklerini merak ediyorum.

hepsine Allah rahmet eylesin. ufacık çocuklarmış her biri, çok yazık:(

Seyfettin777
19-12-2016, 09:56
Ailemi, kız arkadaşımı ve arkadaşlarımı uyardım Adana'da ikamet ediyorlar.Terörle Mücadele Şubesi'nde çalışan bir tanıdığımız var, kendisi kalabalık yerlerden, cemevlerinden ve özellikle AVM'lerden uzak durulması gerektiğini söylüyor.Duyumu almışlar fakat aracı teyit edememişler, Adana'da oturan varsa, bilgilendireyim.

semavi
19-12-2016, 09:58
Bir masumu öldürmek, tüm insanlığı öldürmek gibidir... (ayet)

Devletin bekası için bazı ölümler caizdir (kardeş katli bu anlayışın en popüler örneği)

Biri dini kelam, diğeri insanın ürettiği "devlet"in kutsallaştırılması... tezatı görmek lazım....

Olan masumlara oluyor...

Dragger
19-12-2016, 10:25
Gereği kadar ne demek kardeşim?

İnsan 80-90 yaşındaki hasta dedesi ölünce bile aylarca yıllarca üzüntü çekiyor, 20 yaşında Aslan gibi evladını teröre kurban vereceksin sonra gereği kadar üzülürüm vay be...

Ben Hakkari'de askerken mayına basmış askeri arabadan hastanenin 2. katına çıkardım geri indikten 5 dk sonra öldüğünü öğrendim, aylarca ağladım. Hala üzülürüm içim acır rüyalarıma girer.

Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın. Hele ki bu şekilde Allahım korusun.

Annem hep der sen Hakkari'de şehit olsaydın, cenazede 1 tane hükümetten adam istemezdim, ellerimle onları boğardım diye. Ben de aynı düşüncedeyim.

Akp, chp, mhp hiç farketmez, hepsini topla 5 kuruşluk insan değiller...Herkes cebini doldurma derdinde, Vatanımıza zerre faydaları yok.

14 tane 20 yaşında gencecik can gitmiş, adam çıkmış Kahramanmaraşta havalimanından bahsediyor. Allah belanızı versin.

ES353
19-12-2016, 10:36
'GEREĞİ KADAR'

Şu lafı eden kim olursa olsun İNSANLİGİNİ sorgulamasi gerekir.

Anıl E.
19-12-2016, 14:30
Kayseri'de unutuldu hemi

GokhanRS
19-12-2016, 22:33
Kayseri'de unutuldu hemi

Unutulacak tabii ki, ne bekliyorduk ki başka? Bugün ki konumuz rus büyük elçiyi türk polisinin pardon daha kimliği belli olmadan söyledikleri fetö polisinin öldürmesi. Birkaç saatte sıkıldım bundan da üfff.. Yok mu şöyle milyonluk soykırım tarzında bi katliam? Artık atom bombası atıcaz deseler bizim mallar reis uçağa bindi havada kafa ayıcak der.

Yigit-Y
19-12-2016, 23:34
Z raporu alındı

Pkk doydu şimdi sıra fetö yü şişirme vaktidir

Polis olduğunu duyduğunuzda kesin fetöye kitlenir dedim

Aynen öyle oldu

Olaylar çok kolay okunuyor

Gündem değişti konu kilit

kelalper
20-12-2016, 01:01

Ben besiktastaki saldirida takim arkadasimi kaybettim. Cenazesinde annesinin halini gorseydin sana sorardim geregi bu mu yoksa abartiyorlar mi diye. Gencecik cocugu verdik topraga. Macta karsi tarafi devirdigi zaman iyi misin diye soran yerden kaldiran kibarimizi kaybettik. Bana soylesene ne kadar uzulmeliyiz. Biten teroru ulkeye yeniden sokan bundan oy kazanan siyasetcilerin kafasina sikarsak geregini asmis mi sayiliyoruz. Insallah basina gelirde goruruz geregini bizde ona gore geregi kadar uzuluruz. Bi bitmediniz arkadas. Baziniz Atatuek dusmani cikar baziniz terore uzulme der. Bi s.tirin gidin su ulkeden arkadas. Arabistan orada duruyo. Arapca bilmiosunuz ama sorarlarsa fatiha okursunuz o anlar.

kelalper
20-12-2016, 01:05
Amk heriflerin ucagini dusurursun feto dusurdu der. Baskonsolosu polis oldurur fetocu oldurdu der. Amk kim soktu bu adamlari buralara sen ne *** yemege yararsin pezevenk dedigin zamanda kandirildik diye aglar. Bi s. Gidin yaa.

KÖROĞLU
20-12-2016, 07:12
158 gündür neyci olduğunu anlayamadığın adamı 2 saatte çözdün maşallah.

Adam elinde silahla bir insanı öldürüyor (dini/dili/ırkı beni ilgilendirmiyor insan o sen kadar nefes alma hakkına sahip) sonra da çıkıp "Allahu ekber" diyor.

Rabbim günah yazmasın ama bizim inandığımız ile bu kafadaki insanların inandıkları aynı mı acaba ?

ikili ilişkiler için hiç iç açıcı olmadı adım adım istemediğimiz bir bataklığa gidiyoruz kanımca.

Şu arkadaş kim deseler verilecek cevap belli = Seferberlik emrini uygulayan polis kişisi.

Sonumuz hayır olsun, açılışlardan memnun muyuz ? Avrasya ne zamandı !!!

huseyinturk
20-12-2016, 08:03
Uçak düştüğünde kurallar gereği uyardık sonrada yine kurallar gereği düşürdük dememişmiydi bu ülkenin liderleri?
Dün m.gökçek açıklamasında uçağı düşürende deto bunu yapanda diyor, uluslar arası çok karakterliyiz maşallah

Berkan
20-12-2016, 08:12
Uçak düştüğünde kurallar gereği uyardık sonrada yine kurallar gereği düşürdük dememişmiydi bu ülkenin liderleri?
Dün m.gökçek açıklamasında uçağı düşürende deto bunu yapanda diyor, uluslar arası çok karakterliyiz maşallah

Senden önce Burhan Kuzu bu konuya değindi Hüseyin ferah ol :D olay sonrası kanalda verdiği ropörtajın onemli cümlesi

Burhan Kuzu: Bizim gevşekliğimiz bir yana, nasıl oluyor da Büyükelçi'nin Rus koruması olmuyor

Anıl E.
20-12-2016, 08:57
Vukuatsız gün yok.

Reis rusya'ya atar yapmaz herhalde bu sefer.

GokhanRS
20-12-2016, 08:58
Senden önce Burhan Kuzu bu konuya değindi Hüseyin ferah ol :D olay sonrası kanalda verdiği ropörtajın onemli cümlesi

Burhan Kuzu: Bizim gevşekliğimiz bir yana, nasıl oluyor da Büyükelçi'nin Rus koruması olmuyor

rusların onlardan daha korkusuz olduklarını düşünemiyorlar. o adam bu güne kadar heryere sivil gidiyormuş. hatta bir habere göre konsolos plakası bile kullanmıyormuş çoğu zaman.

Anıl E.
20-12-2016, 08:59
Burak yılmaz ile tartışan iett şoförü de görevden alınmış.

Bu ülke böyle bir ülke işte :).

EfeTopcu
20-12-2016, 09:10

İnsanları ekmeklerinden etmeyi ne kadar seviyorlar. Yeterki nüfuslu biri ol.

Berkan
20-12-2016, 09:21
Dün derin futbola aldılar yayına adamı geri almıcaklar hallettik onu dediler enazından 40 yılda işe yarayacaklar :)

turbo&quattro
20-12-2016, 09:29

O olayin muhtemelen oncesi var. Seversin yada sevmezsin ama sonucta taninan bir futbolcu herkesin cep telleri ile cekecegini yada otobuste kamera oldugunu bile bile bu kadar Saldirmaz.

Dragger
20-12-2016, 10:10
Fetö aldı büyüttü emniyete yerleştirdi, zamanı gelince ortaya çıktı ve bum...

Hükümetin suçu yok arkadaşlar, fetö yüzünden herşey.

:D

fthdrn
20-12-2016, 10:12
O olayin muhtemelen oncesi var. Seversin yada sevmezsin ama sonucta taninan bir futbolcu herkesin cep telleri ile cekecegini yada otobuste kamera oldugunu bile bile bu kadar Saldirmaz.

Otobüs şöförü burak yılmazın arabasını silme geçiyor. büyük ihtimal tam araçtan inerken kapısını zor kapattı. o sinirle cama vurdu diye tahmin ediyorum.

onur_S
20-12-2016, 10:19
Z raporu alındı

Pkk doydu şimdi sıra fetö yü şişirme vaktidir

Polis olduğunu duyduğunuzda kesin fetöye kitlenir dedim

Aynen öyle oldu

Olaylar çok kolay okunuyor

Gündem değişti konu kilit
Almanyadaki olayin Tr ile baglantisi oldugunu dusunuyormusun yoksa yine bizden bisey olmaz bizle alakasi yoktur biz bi nane yiyemeyiz mi dersin :)

Anıl E.
20-12-2016, 10:27
Almanyadaki olayin Tr ile baglantisi oldugunu dusunuyormusun yoksa yine bizden bisey olmaz bizle alakasi yoktur biz bi nane yiyemeyiz mi dersin :)

Harbiden öyle ama bizden bir şey olmaz :).

AliGizda
20-12-2016, 10:45
Konsolosluk sokağının adını Karlov yapmaya karar vermişler, sıkıntı hallolmuş.

Yigit-Y
20-12-2016, 10:58

Pkk ile Fetö halkdan bu konuda daha da fazla tepki toplamak için herşey şeyi deniyorlar

Amaç belli başkanlığa giden her yol denenecek

Kan dökmek bir tek bunlara yarıyor çünkü

Feto ya da pkk bitircez bitircez diye kandırmaya devam ediyorlar

Pkk ile kanka olan sen feto nun poposunu yalayan sen

Sonra kandırıldık bitireceğiz

Bu işleri abd yapıyorsa yakında çok büyük olay olur bence

Eğer çok büyük bir olay olmaz ise bu işleri reis yapıyordur

En basit çözümleme bu şekildedir

Rus Türk yakınlaşmasından rahatsız olan abd daha büyük bir icraat yapacaktır

Eğer yapmazsa tüm ihaleler reise kalır

Fetö ve pkk abd den yönetiliyor deniliyorsa daha büyük bir olay olmak zorunda

Ki türkiye yüzünü abd ye çevirsin

Siz türkiye olarak ne zaman almanya gibi üreten bir toplum olursunuz

O zaman tam bağımsız bir ülke olur dilediğin gibi at koşturursun

Biz tam bağımsız bir ülke değiliz

Rusya ya abi diyoruz şuan bakalım ne olacak

Ben 4,5 ay içerisinde ciddi şekilde sıkıntılı olabilecek bir olay olabilir diyorum

Dün ki iş abd yaptıysa eğer :)

zgnn
20-12-2016, 11:08
Dindar nesil dedikleri bunlar iste. Cumhurbaskani'nin elinde patladi o'da. Dindar nesil emperyalistlere usaklik eden kopeklerdir. Bir 10 yil daha bu ulkeden tarihe damga vuracak veya ulkesinin kalkinmasini saglayacak genc bir beyin cikmayacak, Cunku gelecegimizi bilim yerine, dine yoneltip korelttik. O.. cocuklarina emanet ettik kendi ellerimizle.

M3CSL
20-12-2016, 11:13
Gereği kadar ne demek kardeşim?

İnsan 80-90 yaşındaki hasta dedesi ölünce bile aylarca yıllarca üzüntü çekiyor, 20 yaşında Aslan gibi evladını teröre kurban vereceksin sonra gereği kadar üzülürüm vay be...

Ben Hakkari'de askerken mayına basmış askeri arabadan hastanenin 2. katına çıkardım geri indikten 5 dk sonra öldüğünü öğrendim, aylarca ağladım. Hala üzülürüm içim acır rüyalarıma girer.

Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın. Hele ki bu şekilde Allahım korusun.

Annem hep der sen Hakkari'de şehit olsaydın, cenazede 1 tane hükümetten adam istemezdim, ellerimle onları boğardım diye. Ben de aynı düşüncedeyim.

Akp, chp, mhp hiç farketmez, hepsini topla 5 kuruşluk insan değiller...Herkes cebini doldurma derdinde, Vatanımıza zerre faydaları yok.

14 tane 20 yaşında gencecik can gitmiş, adam çıkmış Kahramanmaraşta havalimanından bahsediyor. Allah belanızı versin.

Kardeşim sadece sana yazıcam, Türkçe kıtlığı bizi duygusuz yaptı, tabi kendi üzüntümüzü bile istediğimiz gibi yaşayamıyoruz:) neyse İnsan tabiki üzülücek bahsettiğin kötü bir durum, anlatamadığım için, daha doğrusu konuyu uzatmamak için durumu burada bitiricem.

t-jet ali
20-12-2016, 11:28
Konsolosu öldüren 22 yaşında. Sen 15 yıldın iktidarsın, iktidara geldiğinde 7 yaşında taze bir dimağ ve bu çocuğun bu hale gelmesinden sorumlu değilsin. Tabii canım.

onur_S
20-12-2016, 11:39
Pkk ile Fetö halkdan bu konuda daha da fazla tepki toplamak için herşey şeyi deniyorlar

Amaç belli başkanlığa giden her yol denenecek

Kan dökmek bir tek bunlara yarıyor çünkü

Feto ya da pkk bitircez bitircez diye kandırmaya devam ediyorlar

Pkk ile kanka olan sen feto nun poposunu yalayan sen

Sonra kandırıldık bitireceğiz

Bu işleri abd yapıyorsa yakında çok büyük olay olur bence

Eğer çok büyük bir olay olmaz ise bu işleri reis yapıyordur

En basit çözümleme bu şekildedir

Rus Türk yakınlaşmasından rahatsız olan abd daha büyük bir icraat yapacaktır

Eğer yapmazsa tüm ihaleler reise kalır

Fetö ve pkk abd den yönetiliyor deniliyorsa daha büyük bir olay olmak zorunda

Ki türkiye yüzünü abd ye çevirsin

Siz türkiye olarak ne zaman almanya gibi üreten bir toplum olursunuz

O zaman tam bağımsız bir ülke olur dilediğin gibi at koşturursun

Biz tam bağımsız bir ülke değiliz

Rusya ya abi diyoruz şuan bakalım ne olacak

Ben 4,5 ay içerisinde ciddi şekilde sıkıntılı olabilecek bir olay olabilir diyorum

Dün ki iş abd yaptıysa eğer :) katiliyorum ancak almanyadaki olayin bizle baglantisi oldugunu dusunuyorum, avrupada bi eylemin olmasi cok bekledigim biseydi sahsen,bu sekilde istihbarat savasi donuyor, Osmanli istihbaratinin bu tarz eylemleri var gecmise bakarsaniz. Abd deneyecek tabiki umarim ic savasa gitmez durum, dunku numara basit bi eylemdi ancak abd rusya cekismesi bize iki taraf getirir , muhalifler ve rejime donmez insallah, birlik cok onemli, partisi yok bu isin adamlar gercekten provoke icin saglam seyler deneyebilirler.

imprezaWRC
20-12-2016, 12:06
Bu tip konularda forumdaki son mesajım olmasını ümid ediyorum. Bir söz verdim bari bu mesajdan sonra tutayım.

Şahsen bende gereği kadar üzülmeye takıldım.

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan sonra gidip davul zurna ile köprü aç, Kayseri'deki saldırıdan sonra gidip stadyum açılışı yap yanına da bir bedevi fotoğrafı iliştir.
Ama, Suudi Kral öldüğünde biz bayrakları yarıya çekeriz, 1 gün yas ilan ederiz. (Bu arada vahabi geleneğinden ötürü adamın kendi ülkesinde yas ilan edilmemişti.)
Haliyle, bunları izleyen gören vatandaş neye ne kadar üzüleceğini şaşırıp gereği kadar üzülmek lazım diyebilir.

semavi
20-12-2016, 12:40
Gereği kadar öldürecekler...

Çünkü gereği kadar öldürmek gereği kadar korku getirecek...

Gereği kadar "gerektiği yerde" toplanacak insanlar, gerektiği kadar oy verecekler... Gerektiği kadar iktidar gücü tesis edilecek... Gerektiği kadar adanmışlık sağlanacak...

Biz ise gerek görüldüğü kadar yaşayabileceğiz, konuşacağız, kazanacağız, doyacağız, geçineceğiz, öleceğiz...

Gerek görülürse şehit sayılacağız, gerek görülmezse ceset...

Gerek görülürse kalabalık sayılacağız, gerek görülmezse yığın...

ve hep birilerinin "gerek görmesi" güdüsü ile yaşamayı benimseyeceğiz... Bir kedi kadar irademiz kalmayacak...

Lanet olsun ölümler üzerinden siyaset yapan herkese... Zulmünüz geçici, ölüm acınız kalıcı olsun... Çektirdiklerinizin kat be katını, eğer aileleriniz de sizi destekliyorsa, yaşamını mahvettiğiniz ailelere bir diyet olması adına, kat kat ailelerinizle çekin...

Zalim zalimdir, partisi, dini, milliyeti, ırkı olmaz...

GokhanRS
20-12-2016, 13:08
Dindar nesil dedikleri bunlar iste. Cumhurbaskani'nin elinde patladi o'da. Dindar nesil emperyalistlere usaklik eden kopeklerdir. Bir 10 yil daha bu ulkeden tarihe damga vuracak veya ulkesinin kalkinmasini saglayacak genc bir beyin cikmayacak, Cunku gelecegimizi bilim yerine, dine yoneltip korelttik. O.. cocuklarina emanet ettik kendi ellerimizle.

Dindar nesil yetiştireceğiz diyenlerin kendi çocukları ortada, buyur binali yıldırımın oğlu. Medya sus pus olmuştu. Oysaki kılıçtarın bir çocuğu faso verse tüm medyaya malzeme oluyor. Hatta sorumlu olmadığı kardeşi yüzünden haber yapmayan yandaş gazete yokken böyle bir olayda hepsi sus pus olmuştu.

Kendi çocuğunu o kadar dindar yetiştirmiş ki, gelecek nesli de dindar yapacakmış başbakan :D

http://www.medyago.com/mgio/cnt/7924/b_bb88d132cb4148c2843eca68ed718837.jpg

fthdrn
20-12-2016, 13:18
Dindar nesil yetiştireceğiz diyenlerin kendi çocukları ortada, buyur binali yıldırımın oğlu. Medya sus pus olmuştu. Oysaki kılıçtarın bir çocuğu faso verse tüm medyaya malzeme oluyor. Hatta sorumlu olmadığı kardeşi yüzünden haber yapmayan yandaş gazete yokken böyle bir olayda hepsi sus pus olmuştu.

Kendi çocuğunu o kadar dindar yetiştirmiş ki, gelecek nesli de dindar yapacakmış başbakan :D

http://www.medyag837.jpg
2 zara 100 bin verdik a.mk duruşu :D

ibozum
20-12-2016, 18:44

http://www.medyago.com/924/b_bb88d132cb4148c2843eca68ed718837.jpg

Gereği kadar müslüman işte.. Böyle bireyler voleyi vuruyor, diğer %50'de bakıyor..

34btr1907
20-12-2016, 18:56

http://www.medyago.com/mgio/cnt/7924/b_bb88d132cb4148c2843eca68ed718837.jpg

sen vergılerı öde onlar indirsin karı kız kumarda yesin,yukarda da söyledim fakire şükretmesini öğretecekler ki bu yavsakların huzuru bozulmasın GEREĞİ BU

Işık
20-12-2016, 19:13
sen vergılerı öde onlar indirsin karı kız kumarda yesin,yukarda da söyledim fakire şükretmesini öğretecekler ki bu yavsakların huzuru bozulmasın GEREĞİ BU

Bi miktar dövmek lazım

Berkan
21-12-2016, 08:50
İbretlik yazı olmuş Yılmaz Özdil'den :)

2016 başladı… yılbaşında, sur cizre yüksekova'da içsavaş manzaraları vardı, hendek operasyonları açılım saçmalığının sonucuydu, 249 şehit verdik. akp hükümeti genelge çıkardı, isteyen memur cuma namazına gidecek dedi. atatürk'e senelerdir küfreden akp'nin akil adamı hasan karakaya, asrın liderimizin gezisinde suudi arabistan'da öldü, hulusi beyin genelkurmayı taziye mesajı yayınladı. diyanet'in resmi internet sitesinden “babaların öz kızlarına şehvet duyması haram değildir” fetvası yayınlandı. sultanahmet'te canlı bomba patladı, 12 alman turist öldü. diyarbakır'da polis lojmanı havaya uçuruldu, kundaktaki bebeklerimizi kaybettik. ahmet kiziroğlu “bu bahar terörsüz bir bahar olacak” dedi. mustafa koç vefat etti. bülent arınç boş süt şişesi gibi kapının önüne konuldu, asrın liderimiz “o zat” dedi, yandaş medya “manisalı lawrence” lakabı taktı, cübbeli bülo, paralel hain dediler. kut'ül amare icat ettiler, yandaş medya bile ne olduğunu anlamadı, vazgeçtiler. suriyeli sayısı 3.5 milyonu geçti, asrın liderimiz “bizim alnımızda enayi yazmıyor, otobüsler boşuna durmuyor, bindirir göndeririz” dedi. incirlik'e tarihimizde ilk kez suudi uçağı geldi. ahmet kiziroğlu “en geç haziran ayında avrupa'ya vizesiz gideceğimizi” açıkladı, geçen hazirandı! ankara merasim sokak'ta canlı bomba patladı, 29 insanımızı kaybettik. ankara kızılay'da canlı bomba patladı, 38 insanımızı daha kaybettik. asrın liderimiz “benim gitmem demek, devletin yıkılması demektir” dedi. atatürk “benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat, türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” derken, bu böyle dedi. istiklal caddesi'nde canlı bomba patladı, 5 kişi can verdi. ahmet kiziroğlu “avrupa birliği'yle kayserili pazarlığı yaptım” dedi, güya suriyelileri alıp, üstüne 10 milyar euro vereceklerdi, suriyeliler bizde kaldı, babafingoyu aldık. sabahattin zaim üniversitesi rektör yardımcısı “ben bu ülkede cahil, okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum, ülkeyi ayakta tutacak olan cahil halktır, en tehlikeli olanlar üniversite okuyanlardır, okuma oranı arttıkça beni hafakanlar basıyor” dedi, bu herifi yök'e yönetici yaptılar. hayırsever rıza'yı new york'ta enselediler, içeri attılar, “ölene kadar ayrılmayacağız” diyorlardı, ebru gündeş şak diye boşanma davası açtı. akp yandaşı ensar vakfının yurdunda oğlan çocuklarına tecavüz edildiği ortaya çıktı, kadın aile bakanı “bi kerecik” dedi, “bir kerecik rastlanmış, gurur duyduğumuz kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” dedi. asrın liderimiz başkanlık sistemine örnek verdi, “hitler almanyasında bile var” dedi, alkışladılar! rize kızılay başkanı, oğlan çocuklarına tecavüzden tutuklandı. eminanım büyükelçilere konuştu, “türkiye eskiden yeri dahi bilinmeyen bir ülkeydi” dedi. canlı bomba olarak aranan ışid'liye yeşil kart verildiği ortaya çıktı. tbmm külliye oldu. asrın liderimiz latin amerika'ya gezmeye gitti, zırhlı makam mercedesi de askeri uçakla götürüldü. yandaş gazetenin yazarı “afrika ormanlarında yaşayan şempanzeler yahudi” dedi. uşşaki tarikatı şeyhi nurullah efendi “elimi öpen cennete gider” dedi. sosyal doku vakfı başkanı “üç yaşındaki kız çocukları amcalarının yanına külotla çıkmamalı” dedi. diyanet çocuk dergisi, çizgi öyküdeki kaplumbağaya türban taktı. bilal doktor olmak için italya'ya gitti, kara para soruşturması açıldı, asrın liderimiz “oğlumu tutuklamaya kalkıyorlar” dedi. can dündar ve erdem gül tutuklandı, anayasa mahkemesi kararıyla tahliye edildiler, asrın liderimiz “karara uymuyorum, saygı duymuyorum” dedi. bir zamanlar akp'nin cankuşu olan zaman gazetesine el kondu. cep telefonuna kuran'ı kerim indiren tuğçe kazaz, diyanete sordu, cep telefonumuza adbestsiz dokunabilir miyiz? süleyman demirel üniversitesi ilahiyat fakültesi dekanının makalesinde “cinsel ilişki sırasında şeyhinizi hatırlarsanız, doğacak çocuğunuz bereketli olur” ifadesine yer verildi. diyanet'in çanakkale zaferi hutbesinde atatürk'e hiç yer verilmedi. tayyip erdoğan sempozyumu düzenlendi, egemen bağış moderatör oldu, “tayyip erdoğan allah'ın ümmete lütfudur” denildi. orman bakanımız “nasa da kim oluyor, onlar bizim çok gerimizde, bizim teknolojimiz onlardan ileri” dedi. şehitler var diye 23 nisan törenleri iptal edildi, akp'lilerin düğünleri iptal edilmedi. asrın liderimiz diyanet toplantısında anlattı, babasına “biz laz mıyız, türk müyüz” diye sormuş, meğer bu mevzu babasının da aklına takılıyormuş, babası da dedesine sormuş, “dede biz laz mıyız, türk müyüz” demiş, dedesi mollaymış, “torunum yarın öleceğuk, allah bize men rabbüke, ve men nebiyyüke, ve ma dinüke diye soracak, ve ma kavmüke diye sormayacak, müslümanım de geç” demiş… binali beyin oğlu singapur'da kumar masasında yakalandı. tbmm başkanı “yeni anayasa dindar olmalı, anayasada laiklik olmamalı” dedi. canlı bombaları niye yakalamıyorsunuz diye sordular, ahmet kiziroğlu “hepsinin isim listesi tek tek elimizde ama, eylem yapmadan tutuklayamayız” dedi! kilis'e habire roket atıldı, 18 insanımızı kaybettik, kilis valisi “roketlerin buraya düşmesi eleştiriliyor, tabii ki düşecek, havada mı kalacak, yerçekimi var” dedi. asrın liderimiz “1919'dan başlayan tarih anlayışını reddediyorum” dedi. bir bilge adam, bir yiğit adam, bir hışımla geldi geçti, peh peh peh peh, ahmet kiziroğlu zart diye başbakanlıktan alındı, gıkını bile çıkaramadı, peh peh peh peh… asrın liderimizin danışmanı açıkça izah etti, “bundan sonra gelecek başbakan düşük profilli olacak” dedi. binali bey başbakan oldu. can dündar'a adliye önünde ateş ettiler. sümeyye erdoğan evlendi, hulusi bey sekiz şehidimizi toprağa verdiğimiz gün, helikopterle yetişti, nikah şahidi oldu. istanbul vezneciler'de canlı bomba patladı, 13 insanımızı kaybettik. muhammed ali vefat etti, asrın liderimiz cenaze törenine gitti, kimse sallamadı, küstü döndü. profesör yaşar nuri öztürk vefat etti. van münüts sona erdi, israil tiko para 20 milyon dolar bastırdı, asrın liderimiz mavi marmaracılara “giderken bana mı sordunuz” dedi, çıktı işin içinden… attık tuttuk, turizm çöktü, rusya'dan resmen özür diledik. atatürk havalimanı canlı bombalarla basıldı, 45 insanımızı kaybettik. polonya basını yazdı, nato zirvesi için asrın liderimizle birlikte varşova'ya gelen eminanım, 147 bin lira tutarında antika masa, antika komidin, antika porselen yemek takımı aldı. akp'nin iktidara geldiği günden beri koruyup kolladığı fetocular, devlete millete saldırdı… 15 temmuz darbe girişimi yaşandı, f16'lar meclis'i bombaladı, genelkurmay başkanıyla kuvvet komutanları esir alındı, darbe henüz bastırılmadan önce, tsk bile kendini savunmak için organize olamazken, mit'in bile haberi yokken, asrın liderimiz anca eniştesinden öğrenirken, memleketin 85 bin camisinde senkronize şekilde sala okundu, devlet komadayken, nasıl olduysa, memleketin en ücra köylerindeki imamlar müezzinler organize olmuştu! 249 insanımızı kaybettik, köprüde askerlerin gırtlağını kestiler. asrın liderimiz “rabbim affetsin, milletim affetsin” dedi, olağanüstü hal ilan edildi. 40 bin kişi tutuklandı, 100 bin kişi devletten atıldı. kuleli kapatıldı, heybeliada deniz lisesine kilit vuruldu, gata'yı abdülhamid hastanesi yaptılar. içişleri bakanı efkan ala zart diye görevden alındı. tbmm başkanı, dolmabahçe sarayı'nda abdülhamid'i anma sempozyumu düzenledi. tarık akan vefat etti. genelkurmay başkanlığı, anıtkabir'in avlusuna kargo şirketinin sponsorluğunda morlu pembeli plastikten oyun parkı koydu, vatandaş söktü. asrın liderimiz “lozan'ı zafer diye bize yutturmaya çalıştılar, zafer mi bu” dedi. seçkin liselerimizi proje okul adı altında imamlaştırdılar. kazan ilçesi kahramankazan oldu. tankımızla topumuzla suriye'ye girdik, şimdilik dokuz tankımız vuruldu, şimdilik 21 şehidimiz var. cumhuriyet gazetesi polis tarafından basıldı, yazarları hapse atıldı, asrın liderimizin canını sıkan karikatürist musa kart tutuklandı. kendisi muhalefetteyken “başkanlık sistemi amerikan emperyalizminin bize tavsiyesidir” diyen asrın liderimiz, şimdi “başkanlık sistemi bizim için gelenekseldir, bizim genlerimizde var” dedi. binali bey “başkanlık gelmezse türkiye bölünür” dedi. devlet bahçeli adeta kanun hükmünde kararnameyle ak saray'a bağlanmış gibi oldu! dolar roketledi, türk lirası bir sene içinde yüzde 20 değer kaybetti, binali bey “dolardan bize ne, dolsa ne olur, dolmasa ne olur” dedi, keynes mübarek… akut'a musallat oldular, nasuh mahruki'yi az daha tutukluyorlardı, akut başkanlığını zorla bıraktırdılar. hdp'yi komple içeri attılar, selahattin demirtaş, figen yüksekdağ, gültan kışanak, ahmet türk filan, alayını tutukladılar. asrın liderimiz “ben çobanım” dedi. sapıklar kanuna uymuyor diye, kanunu sapıklara uydurmaya kalktılar, 11 yaşındaki kız çocuklarını imam nikahıyla koynuna alan 60 yaşındaki sapıklara af çıkarmaya çalıştılar, binali bey “bi kereliğine” dedi. süleymancıların tarikat yuvasında 10 kız çocuğumuz yanarak can verdi. sinan çetin'in polis öldüren oğlunu parayla helalleşerek sokağa saldılar. ethem sarısülük'ü suratından vurarak öldüren polisi, hiç kimse hakkını helal etmedi ama, 10 bin liraya serbest bıraktılar. bunca sıkıntı arasında biraz olsun gülümsememizi sağlayan erdal tosun, trafik kazasına kurban gitti. beşiktaş'ta canlı bombalar patladı, 45 insanımızı kaybettik. asrın liderimiz “milli seferberlik ilan ediyorum” dedi, sonra “seferberlik” dediğini ama “seferberliği kastetmediğini” söyledi. hüsnü mahalli tutuklandı. kayseri'de canlı bomba patladı, 14 insanımızı daha kaybettik.
*
ve, elçiye zeval oldu…
tarihte ilk kez, türkiye cumhuriyeti devleti'nin polisi, ankara'nın göbeğinde, tekbir getirerek, rusya büyükelçisi'ni sırtından vurdu.
*
“huzur ve istikrar adası” denilen ülkenin son bir senesi işte bu!

Yılmaz Ozdil: Elciye zeval oldu – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/yilmaz-ozdil/elciye-zeval-oldu-1577495/)

Kullanıcı
21-12-2016, 09:38
Yılmaz Özdil çok güzel özetlemiş.

Fetö bir beddua etti ülkenin başına gelmeyen kalmadı

ottoman32
21-12-2016, 23:25
DEAS patlatmış yine 10 asker şehit fırat kalkanında..