PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi Yetkil Servisinde Yaşananlar... Önerilerinizi Rica Ediyorum.

Enes-x
18-12-2016, 22:34
Audi yetkili servisiyle yaşadığım sıkıntıyı aktarmak istiyorum.Benim artık sinirden,can sıkıntısından beynim durdu.Belki mantıklı güzel fikirler gelir bende ona göre yol izlerim.Servise göre aracımın turbosu arızalıymış.

Aracım a3 1.6 TDI sedan stronic modeli.2014 yılının mayıs ayında sıfır olarak trafiğe çıktı.Şu an tam 39.800 kmde.Garantisi biteli yaklaşık 7 ay oluyor.Bugüne kadar kmsini doldurmadığı için zamanından önce aynı yetkili serviste yıllık bakımına girdi.Zaten 3 kere girdi.

Sorun tam olarak şu: Soğukken marştan 10 saniye sonra start stop devredışı yazıp kızdırma bujisi lambası yanıp sönmeye başlıyor ,bi süre frenler şişip tutmuyor araç koruma moduna geçiyor yalnız hiçbir arıza ışığı yok.Kapatıp tekrar çalıştırdığım anda herşey düzeliyor hiçbir sorun yok.Gün içinde de öyle sadece sabah soğuk marşta bu var.Performans tüketim herşey normal.

1hafta önce her zaman bakımlarını yaptırdığım yetkili servisten randevumu aldım durumu anlattım aracı bıraktım.O günün akşamı telefon geldi enes bey aracınız yaklaşık 4 saat test edildi hatta 3. köprü yoluna bile çıkıp yüksek süratlerde bile testlerini yaptık,Ne start stop sisteminde ne fren sisteminde hiçbir arıza tespit edemedik ,en ufak bir arıza kaydınada rastlanmadı ,aracınız tamamen sağlıklı dediler.Yol yapmanıza hızlanmanıza filan gerek yok bence araç servisin içinde durduğu için yeterince soğukta marş yapılmadığı için arıza vermiyor bi gece dışarda bekletin marşı yapın direk arızayı göreceksiniz diye uyardım tabi yine içerde tuttukları için arıza filan yok.2. günün akşamında aracı teslim almaya gittim 45 km yapmışlar hesapta saatlerce didik didik aramışlar hiçbir arıza yok size öyle gelmiş diye gülümsüyor birde sevgili servis danışmanımız .Faturada bulamadıkları arızanın ücretinide görünce sordum haklı olarak , o kadar mesai harcamışlar normalde 500+kdv imiş bu tip işlemler bakımı burda yaptırdığım için 85 lira yansıtmışlar.İyi güzelde sorunu tespit edemedinizde haliyle çözemedinizde üstüne birde para alıyorsunuz rakamın ne olduğu benim için önemi yokhavadan para almanız hoş değil dedim neyse bitti gitti ödedik onuda.

Güzel bölüm burası: ertesi sabah yine arıza saat 12 de servisteydim.2 gündür bulamadığınız arıza şu an ekranda buyrun inceleyin dedim.1.5 saat yemek molaları varmış aracı stop etsem arıza gidicek yine bulamayacaklar tam 100 dakika araç çalışır vaziyette bekledim.Elektrikle ilgili bi usta geldi bu benlik bişey değil diyip gitti. yine servis danışmanını buldum yeni bi usta içinde 20 dakika daha bekledik hala çalışıyor araba en sonunda gelen giden yok kendisi indirdi servise.1 saat sonra aradı ısıtma havalandırma sistemleriyle ilgili bi arıza gibi gözüküyor ustamız ayrıntılı inceleyecek size haber verecekler dedi.Ertesi gün aradı turbonuz arızalı incelememiz için sökmemiz gerekiyor 1320 tl işçilik ödemeyi kabul ederseniz hemen sökülcek ve incelemeye girecek yeni turbo 6000 küsür tl iyi niyet garantisine girip girmeyeceği sökülüp incelendikten sonra belli olacak ancak inceleme içinde işçilik ücretini ödemelisiniz dedi.

Basıp gittim servis müdürünü buldum durumu anlattım 2.5 yaşında istanbul trafiğinde 40 bin km ortalama tüketimi 5.5 lt olan bir aracın turbosuna nasıl zarar vermiş olabiliriz ki ?aracın tüm bakımları zamanından kmsinden önce burda yapılmış garantisi bittiği halde gelmeye devam ediyorum ve söküp incelemek için bile benden para istiyorsunuz diye sitem ettim ve sorunun turbodan kaynaklanmadığını düşündüğümü söyledim.Çünkü ne yakıt ne ses ne duman ne performans hiçbir turbo belirtisi yok araçta.Yetkili formeni çağırdı güzelce açıkladı adam sistem arızası turboyu işaret ediyor muhtemelen pallerde sorun var yeterince basınç basmıyor turbo ,arızada bundan kaynaklanıyor dedi.Sonrada müdürün yanında biz bi kaç saat önce üstten çok az söküp tamamen sökmeye gerek kalmadan fotoğraf ve videolarını çektik gönderdik garantiye girip girmeyeceği hakkında doğuştan cevap bekliyoruz diye ağzından kaçırdı.Neticede müdür benim yapabilceğim hiçbirşey yok doğuş iyi niyet garantisine sokmazsa ödeme almak zorundayım diyor.

Resmen devlet dairesi gibi uğraşıyorum yarın 6. günü olcak serviste aracım hala.Muhtemelen yarın cevap gelecek,garantiye sokmazlarsa sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ve iyi niyet garantisinden faydalanmak istemekte haksız mıyım?

İbrahim33
18-12-2016, 22:46
Almanya'ya mail atabilirsiniz bence. Şikayetvara da yazın oradanda sonuç çıkıyor bazen. Allah audi servisine düşürmesin. Durumunuz üzücü. Komple servis bakımlı garantisi bitmiş a4 vardı babamda , arabamızda alt takımdan bir ses geliyordu servis aracı lifte kaldırmak için 200 lira istedi. Sorunu orada yaptırırsam teşhis ücreti almayacakmış , yaptırmazsam 200 tl teşhis ücreti alacaklarmış. Alırsınız deyip çıktım gittim. O günden beri kılım audi servislerine.

turboman
18-12-2016, 22:52
Arıza basınç kaybından olabilir start stobun iptal olması ancak bu servislere benim güvenim yok mejburen gidiliyo geçmiş olsun

OmerRS
18-12-2016, 22:59
Start stop'un devre dışı kalması ve frenlerin durumunu okuyunca direk olarak fren servosunda vakum azalması ihtimali güçleniyor.

Start stop olan araçlarda fren servosu üzerinde bir basınç sensörü bulunur ve bu sensör yeterli vakumu okuyamazsa start stop sistemini devreden çıkarır. Motor üzerinde bulunan vakum pompasının düzgün çalışıp çalışmadığını ve aradaki boruların temiz olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.

OmerRS
18-12-2016, 23:13
Bu arada eklemeyi unutmuşum, servis arızaları okurken basınç hatası ibaresini görüp bunu turbo basıncına yormuş olabilirler. Yanlış hatırlamıyorsam fren servo basıncı BMAP yani Brakeboostermap sensörü diye belirtilebiliyor.

Octane
18-12-2016, 23:15
Start stop'un devre dışı kalması ve frenlerin durumunu okuyunca direk olarak fren servosunda vakum azalması ihtimali güçleniyor.

Start stop olan araçlarda fren servosu üzerinde bir basınç sensörü bulunur ve bu sensör yeterli vakumu okuyamazsa start stop sistemini devreden çıkarır. Motor üzerinde bulunan vakum pompasının düzgün çalışıp çalışmadığını ve aradaki boruların temiz olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.

Ben de bir şeyler söyleyecektim.

Ama bundan daha mantıklı bir şey duymadım. Katılmak zorundayım.

phoenixs
18-12-2016, 23:20
Allah kimseyi servise düşürmesin resmen soygunculuk benim şahsi görüşüm bulunduğunuz ildeki sanayiye gitmeniz hocam hangi çağ da yaşıyoruz arıza belli sıkıntı belli çözümü belli karambole onu bunu söküp arıza arattırmayın

Enes-x
18-12-2016, 23:37

Bu arada eklemeyi unutmuşum, servis arızaları okurken basınç hatası ibaresini görüp bunu turbo basıncına yormuş olabilirler. Yanlış hatırlamıyorsam fren servo basıncı BMAP yani Brakeboostermap sensörü diye belirtilebiliyor.

Çok mantıklı geliyor söylediklerin zaten arızalı turbo kontak kapatıp açınca düzelir mi pıt diye akıl var mantık var.Bana turbo basıncını ölçtük az basıyor dedi ama güvenemiyorsun ki adama.Özellikle sordum müdüre turbodan başka bişey olma ihtimalide var kontrol ettiniz mi diye bizim prosedürümüz bu arıza kaydı ne verirse onun üzerinden gideriz varsayımla deneme yanılmayla çözüm üretemiyoruz dedi.

Birde benim aklıma gelen bi senaryoda araç koruma moduna geçince haliyle basınç basmıyor araba o yüzden düşük basınç arızası vermiş olabilir mi?

Ben bu arabayı yarın ordan alıyım boşu boşuna turbo değiştircekler gibi geliyo bana.

KOSEREN
18-12-2016, 23:42
Hangi işgüzar servis bu,Maltepe deki mi?Bostancı sanayide iyi bi vagcı bulun sıkıntınızı halledin bence.Yetkililerin bu .ikindirik prosedürleri benide çok kasıyor

deeperblack
18-12-2016, 23:44
Servisler hakkında bildiğim tek mantıklı hareket var.

Eğer camınız çatladı ve camınızın değiştirilmesini istiyorsanız karşı tarafa camı değil bu arabayı değiştireceksiniz deyip talebi büyütün...

Talebin ebadı büyüdüğü zaman otomatikman istediğiniz şey daha küçük kalacak ve halledeceklerdir.

3-4 sene önce 40.000 km deki Tuareg in parkları açık kaldı ve aküsü bitti,
aracın air sisemi bozuldu ve kompresörün tamamen değişmesi gerektiğini söylediler. 6-7 bin tl civarında bir rakam istediler.
Bahsettiğim şekilde sadece 200 tl işçilikle tüm parçalar değiştirildi.

Allah sabır ve kolaylık versin.

OmerRS
18-12-2016, 23:46
Çok mantıklı geliyor söylediklerin zaten arızalı turbo kontak kapatıp açınca düzelir mi pıt diye akıl var mantık var.Bana turbo basıncını ölçtük az basıyor dedi ama güvenemiyorsun ki adama.Özellikle sordum müdüre turbodan başka bişey olma ihtimalide var kontrol ettiniz mi diye bizim prosedürümüz bu arıza kaydı ne verirse onun üzerinden gideriz varsayımla deneme yanılmayla çözüm üretemiyoruz dedi.

Birde benim aklıma gelen bi senaryoda araç koruma moduna geçince haliyle basınç basmıyor araba o yüzden düşük basınç arızası vermiş olabilir mi?

Ben bu arabayı yarın ordan alıyım boşu boşuna turbo değiştircekler gibi geliyo bana.

Limp mode dolayısıyla öyle bir arıza kodu bırakabilir mi tam olarak bilemiyorum ancak arıza kod çözücü cihazı olan bir özel servisle birlikte bakmak faydalı olabilir.

Doğuş otomotive genel olarak pek güvenemiyorum şahsen, geçenlerde arıza için bırakılan aracın arızasını 1 ayda çözemedikleri gibi bir de teslim aldığımızda aracın yolda gezdiğini fark ettik, kendimiz lifte kaldırdığımızda alt salıncak saplaması gevşekti tamamen.

Enes-x
19-12-2016, 00:02
Hangi işgüzar servis bu,Maltepe deki mi?Bostancı sanayide iyi bi vagcı bulun sıkıntınızı halledin bence.Yetkililerin bu .ikindirik prosedürleri benide çok kasıyor

1 haftada millet motor dağıtıp topluyo yeni baştan.Bana yakın diyeyim sen anla :)

Eğer camınız çatladı ve camınızın değiştirilmesini istiyorsanız karşı tarafa camı değil bu arabayı değiştireceksiniz deyip talebi büyütün...

Talebin ebadı büyüdüğü zaman otomatikman istediğiniz şey daha küçük kalacak ve halledeceklerdir.

aracın air sisemi bozuldu ve kompresörün tamamen değişmesi gerektiğini söylediler. 6-7 bin tl civarında bir rakam istediler.

amin , abi sorunu bulamadılar ki daha ne talep edeceğimiz bile belli değil :) O aşamaya gelebilsek keşke.

Limp mode dolayısıyla öyle bir arıza kodu bırakabilir mi tam olarak bilemiyorum ancak arıza kod çözücü cihazı olan bir özel servisle birlikte bakmak faydalı olabilir.

Doğuş otomotive genel olarak pek güvenemiyorum şahsen, geçenlerde arıza için bırakılan aracın arızasını 1 ayda çözemedikleri gibi bir de teslim aldığımızda aracın yolda gezdiğini fark ettik, kendimiz lifte kaldırdığımızda alt salıncak saplaması gevşekti tamamen.

Yarında lehime bi sonuç çıkmazsa en mantıklısı tecrübeli bi özel servis gibi duruyor.Ya bilinmedik özel bi arabada değilki 1.6 tdi 10 tane farklı marka model kullanıyor bu motoru yıllardır ezbere biliyor olmaları lazım bu sorunları en çok ona şaşırıyorum.

207_TR
19-12-2016, 00:07
Iyi niyet garantisi diye bir şey var ve sizin garantiniz biteli yıl olmamış. Garanti konusunda üzerine gidin konunun. Turbo olmadığı aşikar.

Sadık Özyer
19-12-2016, 00:37

Sonucta kac para odedinn? Sadece 200 tl mi ?
Mantikli yontem .

Mehmetmert
19-12-2016, 00:49
-Bir kere bile o arizayi verse hafizasinda kalir zaten sizin kanitlamaniz gereken birsey yok cok sacma bilgisayari baglasalar aninds gorurler...
-Zaten okuduklari arizaya gore turbo diyorlardir,Fren servosunda olusacak bir arizada arabanin Limp mode'a gecegini dusunmuyorum.
-Ama direkt turbo demekte pek dogru olmaz,mesela map sensorunun soketini sokun sizin aldiginiz tum hatalari alirsiniz.En basitinden bu sensor. bile olabilir ama herseyde olabilir....Burda kilit nokta verdigi hata nedir. Bunu ogrenip ona gore hareket etmek
-Tikir tikir calisan bir turbo isliksiz aninda kiriladabilir bilemezsiniz,iyi niyette. Hallederler yormayin kendinizi :)

exca-
19-12-2016, 00:55
Servis belli ki işgüzar, iyi niyet kapsamında tespit ücreti olmaksızın işleminizi yapıp devamında değişecek parçayı ve işçilik ücretini iyi niyetten tamamı ve ya belli oranını karşılayarak yapmaları gerekir. Rutin prosedür bu şekildedir. İyi niyeti bozar bir durum olmadığını varsayıyorum söylediklerinize istinaden. Doğuş Oto müşteri hizmetlerini arayıp araçtaki sorun ve gittiğiniz servis hakkında şikayet kaydı oluşturun, gerisini onlar halleder sizi de yönlendirirler.

Berk007
19-12-2016, 01:02
Aracı satın, bir daha Audi almayın :)

Enes-x
19-12-2016, 01:27
-Bir kere bile o arizayi verse hafizasinda kalir zaten sizin kanitlamaniz gereken birsey yok cok sacma bilgisayari baglasalar aninds gorurler...
-Zaten okuduklari arizaya gore turbo diyorlardir,Fren servosunda olusacak bir arizada arabanin Limp mode'a gecegini dusunmuyorum.
-Ama direkt turbo demekte pek dogru olmaz,mesela map sensorunun soketini sokun sizin aldiginiz tum hatalari alirsiniz.En basitinden bu sensor. bile olabilir ama herseyde olabilir....Burda kilit nokta verdigi hata nedir. Bunu ogrenip ona gore hareket etmek
-Tikir tikir calisan bir turbo isliksiz aninda kiriladabilir bilemezsiniz,iyi niyette. Hallederler yormayin kendinizi :)

asıl mesele o zaten araç hiç arıza ışığı yakmadı.Sadece kızdırma bujisi yanıp sönüyor.2. götürdüğümde de araç limp modedayken okudular arızayı.
en kafa karıştırıcı kısım turbo arızasında neden fren şişiyor aracın limp modu mu bu şekilde hiç sanmıyorum.
valla çok stres oldum yarın umarım güzel haberler verirler.

Servis belli ki işgüzar, iyi niyet kapsamında tespit ücreti olmaksızın işleminizi yapıp devamında değişecek parçayı ve işçilik ücretini iyi niyetten tamamı ve ya belli oranını karşılayarak yapmaları gerekir. Rutin prosedür bu şekildedir. İyi niyeti bozar bir durum olmadığını varsayıyorum söylediklerinize istinaden. Doğuş Oto müşteri hizmetlerini arayıp araçtaki sorun ve gittiğiniz servis hakkında şikayet kaydı oluşturun, gerisini onlar halleder sizi de yönlendirirler.

Kesinlikle iyi niyeti bozcak en ufak birşey yok.Bmw de de benzer problem yaşadık bi sensörle ilgili kosifler gayet net 3 saatte sorunu çözüp onardılar sadece işçilik ödendi bitti gitti.Müdür ben sizi umutlandırmamak adına bişey söylemiyorum parça işçilik fiyatlarını sizinle paylaşmak zorundayım,doğuş ne derse o olacak diyor.E bu kadar tecrübeniz var hiç mi fikir yürütemiyorsunuz diyorum merak etmeyin doğuş vermesede ben ciddi indirim yaparım diyor.Tespit ücreti konusunda da yanlış yapıldığını kabul etti işlemler tamamlandığında onu indirimlerle telafi ederim dedi.Yani her türlü gircekte ne kadar gircek bilmiyoruz şu tabloda :)

1.6tdi kadar güzel motor var mı abii bana göre bu hacimde rakipsiz her konuda ama gel gelelim servis biraz patates.

Bu kadar zor olmamalı bu işler.Koskoca holdingler dünya kadar adam çalışıyor eğitimli ama işler türkiye bürokrasisi hızında ilerliyor çok komik.

enesy
19-12-2016, 01:46
Enes , tahmin ediyorum ki sana yakin olan tasdelen de olan ismilazimdegil audi servisi adaş.
Bana plakani mesaj ararsan bir de telefonunu, bir tanıdığım var onlara nazi gecen ben bir baktirmaya çalışayım.

Mr.K
19-12-2016, 02:25
Al yanina tanidigin birini vagcom ile birlikte
Log alin
Istenilenle
Bastigi basinc birbirini tutuyosa adamlara gosterirsiniz zaten. Daha sorasida omer in dedigie kalir is.

CNR
19-12-2016, 03:19
Al yanina tanidigin birini vagcom ile birlikte
Log alin
Istenilenle
Bastigi basinc birbirini tutuyosa adamlara gosterirsiniz zaten. Daha sorasida omer in dedigie kalir is.

Konudaki en mantıklı cevap

Vcds kablosu olan birini bulup alın yanınıza çıkın yola 2-3-4-5 log alın yada direk anlık olarak bakın az basıyor dedikleri turbo ne kadar basıyormuş, serviste aldığınız logları anlayabilecek bir usta varsa gösterirsiniz sonra, ben sorunun turboyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

aposport
19-12-2016, 06:13
Arızayı kameraya cekebilseniz daha net sonuca gidebilirsiniz. Kamera görüntüsü ile gitseniz çözemeseler bile, en azından genel merkeze görüntüyü gönderip sorarlar.

Sadece AUDI için değil servislerin geneli göremedikleri arızayı sizi yıldırmak için abartırlar.

Berkan
19-12-2016, 09:05
Enes kankam bir miktar çemkir. konuşma tarzından kibar duruyosun herlade böyle olunca servis saçmalayıp sacmalayıp gönderiyor, hatta arabayıda al götür servismi yok başka garantide bitmiş özel candır

gokhankenar
19-12-2016, 09:11
Doğuş un kucağına düşmeyegör valla :(

zx6r
19-12-2016, 09:22
Bende sana başımdan geçen bir olayı anlatayım nasıl bir yol izleyeceğini az çok tahmin et
volkswagen beetle aracım var aracın farları kışın buhar tutuyor dedimki anlık birşeydir geçer daha sonra 1 2 3 4 5 gün sürekli yapmaya başladı
aradım vw sevisi GENERAL'i dedimki böyle böyle aracımın farlar buhar tutuyor
gelin bir bakalım dediler gittim aracı bıraktım 1gün beklettiler daha sonra arayıp araçta herşey normal gelip alabilirsiniz dediler
gittim aldım aracı ertesi gün daha şiddetli tutmaya başladı busefer aramadan gittim aracımla ilgilenen yetkiliyi buldum bumu l.a.n normal olan farın içindeki mercek görünmüyor buhardan bunlar dedim değişecek başka yolu yok iy niyetemi sokarsın garantiyemi sokarsın bilmem bugun bunları değiştireceksin dedim
ama niyetim değiştirmiyoruz demesiydi deseydide onu orda bi öldürseydim sonuç olarak eşşek gibi farları sıfırı ile değiştirdiler o gün bugundur buhar vs yok
gidin bağırıp çağırın gerekirse çarp ordan bir iki kişinin ağzına bak bakayım arac nasıl sıfırlanıyor
malesef bizim ülkemizde bu böyle yürüyor kim ne derse desin

murat-m
19-12-2016, 10:45
taşedelen deki bayi ise cidden bir boka yaramayan adamlar. farklı bir servise yönelseniz olmaz mı? benimde aracım sizinkinin aynısı. 30.000 bakımındayken adamlar kendileri hissettiler kavramanın titrediğini bana söylediler ve hafta içinde değiştirdiler. bende tekstilkentten aldım aracı ama yenikapıya götürüyorum hep servise. belki size de yardımcı olurlar.

Eworen
19-12-2016, 10:53
Servisi değiştirin
Audi-vw servisleri nin olası tepkileri değil bunlar
Genelde siz söylemeden bile iyi niyetten falan hallederler..

Dragger
19-12-2016, 11:09
Geçmiş olsun kardeşim.

Doğuşa git derim, daha kolay çözersin.

sansar34
19-12-2016, 11:17
1 yıla yakın audi erel maltepede calıştım size tavsiyem direk doğuşa gidin eger oradada böyle bır sacmalıkla karsılasırsanız almanyaya şıkayet maili atın sıze 24 saat ıcınıde mutlaka donus yapacaklarıdır gereken butun degişimler dogus sike sike karsılıcak. servis tanısmanı degıldım emın olun bir cogu ****** cocugu..... işini cok iyi yapan servıs danısmanları var aramızda forum uyelerıde var lutfen uzerlerıne alınmasınlar sözum meclısten dısarı.

arızanınıza gelıncede bu tarz problemler start stop sıstemının ayrı bır kontorlcusu var ve tesısatında problemlerın meydana geldıgını gormustum kızdırma bujısınden dolayı olması dusuk ihtımalde olsa bir ıhtimal ama start stoplarda helekı ilk gelen sedan a3lerın bır cogunda bu problemle gelen musterılerın oldugunu gordum ve servıs danısmanının saka ile karısık ya abı start stopuda gerek yok yaa dıye saka yaparık guldugunu gordum. ( musterının tepkısı ben guluyormuyum opsıyon olarak parayla sattıgınız sıstemı bana kullanma dıye çakmayamı calısıyorsunuz diyip cıkıstıgınıda gordum)

Enes-x
19-12-2016, 13:11
Arkadaşlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum teşekkür ederim fikirleriniz için.

Şimdi aradım hep aynı cümle doğuştan haber bekliyoruz.Hesapta cuma akşamı bilemedik pazartesi sabahı sonuçlanır demişlerdi.Artık kızıp bağırdım bütün şartları sağlamışım bakımlar tam, hiçbir olumsuz durum yok, iyi niyetten değişmemesi için diye servis danışmanıda bana bağırıyor 7 binliralık parçaymış doğuş bişey demeden hareket edemezlermiş e bende 100 bin liralık aracıma binemiyorum günlerdir dedim.Resmen bana doğuş bu diye cümle kurdu kadın.İkame araç verin diyorum yıl sonu araçlarımız satıldı diyor.

Aracı alsam bütün süreç yeni baştan başlayacak bir daha bekleyecek sabrım yok.Ne yapsam bilemedim.

STP
19-12-2016, 13:12
servıse gıdıp orayı ayaga kaldır hemen hallederler yegenım

baretta
19-12-2016, 13:17
Ya sen niye onlarla uğraşıyorsun ki ?

Direkt Doğuş'u ara, aynen bu konuşmaları, şikayetini, ilgisizliklerini söyle. Tavırları da aynen bu diye belirt.

Onlar irtibata geçip çözerler işi, ben çoğu işimi bu şekilde hallettim.

En son Leon'un mekatroniğine 6800 Tl demişlerdi, dediğim şekilde hareket edip sadece 490 Tl işçilik ücretine çözdüm olayı.

Daha detay bilgi istersen de ara beni.

Burdan yaz şikayetini, sonra da ara... http://www.dogusotomotiv.com.tr/tr/iletisim/iletisim/sikayet-oneri-memnuniyet-bilgi

(0262) 724 95 30 - Doğuş Gebze

mert_can 41
19-12-2016, 13:51

Hiç çözüm değil Bmw de de durum aynı burda beni tanıyanlar neler yaşadığımı iyi bilir abi en son servis danışmanını gidip dövecektim gözüm döndü babam engel oldu. Beni sağlığımdan işimden gücümden ettiller çileden çıkardılar.

Konuya gelirsek çözümü çok basit sanayide bir yere götürün ben aracımın plaka lambasını bile servisten alan bir adamdım artık sanayideki yetkili servise götürüyorum hem daha az para alıyorlar hem dürüst iş yapıyorlar hemde sorunu ciddi anlamda çözüyorlar.

Benim yaşadıklarım daha beter aracımı servise bıraktım bir arza yaşadığımı ilettim ve araca bağlanılıp sorunun buluncağını söylediler iyi dedik sorunu buldular. Parasını verdik yaptırdık her şey güzel ben istanbula yola çıktım 2 gün sonra tak istanbulda dönüş yolunda kaldım. İzmite geldim baktılar ettiler üst kapak komple değişicek dediler sebebini sordum kapağın arkasında tıpa varmış evet tıpa bunu tek satmıyorlarmış kapak değişirlerse onuda takıcaklarını söylediler.Ben hadi dedim onada tamam serviste yapılsın. Kapağı aramaya başladım ve istanbul avcılar bmw parçayı 15 tl ye getirdi bana o parça uğruna üst kapak değişiceklerdi. Aynı gazoz kapağı yerde görsem tekme atarım yeminlen. Kurban bayramıda gelecek arabam serviste yatmasın 2 gün var kargo yetişmez diye dükkanı açmadık bastık gittik trafik falan 1 de gittiğim istanbuldan 5 te canımı dişime hayatımı tehlikeye ata ata geldim izmite servise yetiştirdim. Bana sırıtarak bu parçanında olmayabilceğini usta başına göstermesi gerektiğini söyledi. Ya sabır dedim neyse gösterdi usta başı parçanın eskisi gibi takılamıcağını söyledi. Gittim şikayet ettim kendilerini arayıp neden böyle olduğunu sordular illetim aldım arabayı asık suratlar eşliğinde atta arabamın üzerinde pislik vardıda neyse belki yapmamışlardır diyorum.

2 ay sonra yine servise babamın zoru ile gittim ufak bir kesiklik meydana geldi aracı 1 gün tutucaz dediler yine aynı muhabett hay hay buyrun dedim. Araçta bir şey bulamadılar gittik almaya aynı şekilde 80 lira ücret istediler. Babam az konuşunca 50 tl verip çıktık. Sonra aracım servise girdiği için beni aradılar puan istemek için
1 den 5 e kadar 3 verdim kendilerine. Bizim servis danışmanı bir halt yapmış gibi beni arıyor adımla labayi labayi konuşuyor yok babanı arıcaktım seni aradım diyor (araç sahibi benim) Onu etkiliyormuş problem daha napacakmış lakmış lugmuş ilk sakin davrandım kapadım sonra birden jetonmu düştü naptı sinir kırizi geçirdim atlayıp gidiyordum babam zor engel oldu daha da arabam kapılarından geçmez. Sanayi lak dedi sorunumu buldu ve cüzi miktardan halletim devamlı gazlayarak kullanıyorum bir sıkıntım yok allaha şükür.

Enes-x
19-12-2016, 13:58

abi yok anlamıyorlar.

Direkt Doğuş'u ara, aynen bu konuşmaları, şikayetini, ilgisizliklerini söyle. Tavırları da aynen bu diye belirt.

En son Leon'un mekatroniğine 6800 Tl demişlerdi, dediğim şekilde hareket edip sadece 490 Tl işçilik ücretine çözdüm olayı.

Burdan yaz şikayetini, sonra da ara... http://www.dogusotomotiv.com.tr/tr/iletisim/iletisim/sikayet-oneri-memnuniyet-bilgi

şu şekilde attım şikayet mesajını.

Merhaba,
Aracımın garantisi biteli 7 ay oldu.Bütün bakımları zamanından önce Audi Özön çekmeköy servisinde yapıldı.Sorun ise şu : Araç ilk soğuk çalıştırmada ekranda start stop devredışı diye uyarı verip kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor,bununla birlikte frenleri şişip tutmuyor ve koruma moduna geçip gaza bastığım halde araç gitmiyor başka hiçbir olumsuz durum yok (arıza ışığıda yanmıyor).Stop edip tekrar çalıştırdığımda ise hiçbir sorun yok tamamen normale dönüyor aracım.

Bu şikayetle aracı Özön servise bıraktım hatta servise girmişken bakımına 20 gün olmasına rağmen onuda yaptırdım.Yaklaşık 50 km 2 gün boyunca test edip hiçbir sorun bulamadılar.Arızayı tespit edemedikleri ve çözemedikleri halde benden tespit ücreti aldılar.Aracı teslim aldığımın ertesi günü tekrar aynı arızayı verdi bu sefer arıza silinmesin diye hiç stop etmeden o şekilde aracı servise götürdüm ve tam 120 dakika yemekten gelmelerini bekledim çalışır vaziyette.Bir sonraki gün aracın turbosunun arızalı olduğunu 1320 tl karşılığında sökülüp doğuşun garanti departmanına fotoğraf ve videolu şekilde gönderileceğini söylediler iyi niyet garantisi için.Servise gidip yüzyüze servis müdürüyle ve yetkili formenle görüştüm.Formen sökülmeye gerek kalmadan verileri doğuşa gönderdiklerini söyledi hatta müdür beyde şaşırdı çünkü ücret almadan sökülemez ve fotoğraflanamaz şeklinde bilgi vermişti.

Neticede 13 aralık salı gününden beri hiçbir çözüm üretemediler.16 aralık cuma günü fotoğraflar videolar doğuşa gönderildi ve o akşam en kötü ihtimal Bugün 19 aralık pazartesi sabahı neticelenir dendi ama bugün 19 aralık pazartesi ve saat 14.00 hiçbir gelişme yok.İkame araç talep ediyorum,yardımcı olamayacağız yıl sonu araçlarımız satıldı diye cevap geliyor.Servis danışmanına neden sonuçlanmadığını sorduğumda, Yüksek sesle : beyefendi bu parça 7700 lira öyle kafamıza göre değiştiremeyiz diye azarlanıyorum.

Ayrıca ki bence en önemli nokta bu turbosu arızalanan bir aracın frenleri şişip tutmayarak tepki verir mi? Formen bu soruya cevap veremiyor ve tespit cihazı neyi gösteriyorsa ona yoğunlaşması konusunda doğuştan direktif aldığını söylüyor.

Yıllardır vw grubu araçlar kullanıyorum hatta annem,teyzem,halam,eniştem ve birçok arkadaşımda bayilerinizden sıfır olarak benim önerim üzerime vw grubu araçlar aldılar.Bu kadar güvendiğim ve sevdiklerime dahi önerdiğim bir markanın bu şekilde merdivenaltı bi tutumla sorunumu çözemiyor olması gerçekten beni üzdü.

Sorunun kesinlikle kullanıcı kaynaklı olmadığını düşünüyorum.Aracımın iyi niyet garantisiyle onarılıp bir an önce teslim edilmesini rica ediyorum.Umarım yardımcı olursunuz.

Enes-x
19-12-2016, 14:00

abi yok anlamıyorlar.

Merhaba,
Aracımın garantisi biteli 7 ay oldu.Bütün bakımları zamanından önce Audi Özön çekmeköy servisinde yapıldı.Sorun ise şu : Araç ilk soğuk çalıştırmada ekranda start stop devredışı diye uyarı verip kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor,bununla birlikte frenleri şişip tutmuyor ve koruma moduna geçip gaza bastığım halde araç gitmiyor başka hiçbir olumsuz durum yok (arıza ışığıda yanmıyor).Stop edip tekrar çalıştırdığımda ise hiçbir sorun yok tamamen normale dönüyor aracım.

Bu şikayetle aracı Özön servise bıraktım hatta servise girmişken bakımına 20 gün olmasına rağmen onuda yaptırdım.Yaklaşık 50 km 2 gün boyunca test edip hiçbir sorun bulamadılar.Arızayı tespit edemedikleri ve çözemedikleri halde benden tespit ücreti aldılar.Aracı teslim aldığımın ertesi günü tekrar aynı arızayı verdi bu sefer arıza silinmesin diye hiç stop etmeden o şekilde aracı servise götürdüm ve tam 120 dakika yemekten gelmelerini bekledim çalışır vaziyette.Bir sonraki gün aracın turbosunun arızalı olduğunu 1320 tl karşılığında sökülüp doğuşun garanti departmanına fotoğraf ve videolu şekilde gönderileceğini söylediler iyi niyet garantisi için.Servise gidip yüzyüze servis müdürüyle ve yetkili formenle görüştüm.Formen sökülmeye gerek kalmadan verileri doğuşa gönderdiklerini söyledi hatta müdür beyde şaşırdı çünkü ücret almadan sökülemez ve fotoğraflanamaz şeklinde bilgi vermişti.

Neticede 13 aralık salı gününden beri hiçbir çözüm üretemediler.16 aralık cuma günü fotoğraflar videolar doğuşa gönderildi ve o akşam en kötü ihtimal Bugün 19 aralık pazartesi sabahı neticelenir dendi ama bugün 19 aralık pazartesi ve saat 14.00 hiçbir gelişme yok.İkame araç talep ediyorum,yardımcı olamayacağız yıl sonu araçlarımız satıldı diye cevap geliyor.Servis danışmanına neden sonuçlanmadığını sorduğumda, Yüksek sesle : beyefendi bu parça 7700 lira öyle kafamıza göre değiştiremeyiz diye azarlanıyorum.

Ayrıca ki bence en önemli nokta bu turbosu arızalanan bir aracın frenleri şişip tutmayarak tepki verir mi? Formen bu soruya cevap veremiyor ve tespit cihazı neyi gösteriyorsa ona yoğunlaşması konusunda doğuştan direktif aldığını söylüyor.

Yıllardır vw grubu araçlar kullanıyorum hatta annem,teyzem,halam,eniştem ve birçok arkadaşımda bayilerinizden sıfır olarak benim önerim üzerime vw grubu araçlar aldılar.Bu kadar güvendiğim ve sevdiklerime dahi önerdiğim bir markanın bu şekilde merdivenaltı bi tutumla sorunumu çözemiyor olması gerçekten beni üzdü.

Sorunun kesinlikle kullanıcı kaynaklı olmadığını düşünüyorum.Aracımın iyi niyet garantisiyle onarılıp bir an önce teslim edilmesini rica ediyorum.Umarım yardımcı olursunuz.

Mehmetmert
19-12-2016, 14:19
-Tekrar merhaba,kızdırma bujisinin yanıp yanıp sönmeside aslında bir arızadır.Kontak açılıp kapandığında ekranda birşey olmaması bunun hafızada kalmadığı anlamına gelmez.Motor arıza ışığı 3. kez bu hatayı verdiğinde yanacaktır,Statik yani kalıcı bir arıza olmadığı için motor arıza ışığı yanmıyor...
-Ben sensörlerle alakalı birşey olduğunu düşünüyorum,araba rolantide ne kadar basınç isteyecekte turbo onu basamayıp arızaya düşücek...Zaten öyle bir sıkıntı olsa araç hareket halinde,dip gaz yapıldığında falan istenilen ile verilen basıncın uyuşmadığını anladığı anda arızaya kalır.
-Start stop çok hassastır,çalışması için bir çok parametre vardır bunlardan bir tanesi gerçekleşmez ise iptal olur.En basitinden ESC'yi komple kapattığınızda bile otomatik olarak iptal olur,ABS'de arızaya düşsse iptal olur...vs yani ona çok takılmamak lazım
-VCDS ile log almayada gerek yok kilit nokta arıza ne verdiği...

imprezaWRC
19-12-2016, 14:35
Enes, Doğuş'ta bir arkadaşım var, ekran görüntülerini izninle gönderiyorum. :)

M.Can Çimir
19-12-2016, 14:41
Merhaba,

Konuyu ilgili birimdeki, ilgili arkadaşlarıma ilettim. En kısa sürede yardımcı olacaklar.

Enes-x
19-12-2016, 14:45
Gerek burdan gerek özelden bir çok arkadaş yardımcı olmaya çalışıyor,canım sıkkındı düzeldi moralim sayenizde. hepinize teşekkür ediyorum.Umarım mağdur olmadan sorunumuz çözülür.

-Tekrar merhaba,kızdırma bujisinin yanıp yanıp sönmeside aslında bir arızadır.Kontak açılıp kapandığında ekranda birşey olmaması bunun hafızada kalmadığı anlamına gelmez.Motor arıza ışığı 3. kez bu hatayı verdiğinde yanacaktır,Statik yani kalıcı bir arıza olmadığı için motor arıza ışığı yanmıyor...
-Ben sensörlerle alakalı birşey olduğunu düşünüyorum,araba rolantide ne kadar basınç isteyecekte turbo onu basamayıp arızaya düşücek...Zaten öyle bir sıkıntı olsa araç hareket halinde,dip gaz yapıldığında falan istenilen ile verilen basıncın uyuşmadığını anladığı anda arızaya kalır.
-Start stop çok hassastır,çalışması için bir çok parametre vardır bunlardan bir tanesi gerçekleşmez ise iptal olur.En basitinden ESC'yi komple kapattığınızda bile otomatik olarak iptal olur,ABS'de arızaya düşsse iptal olur...vs yani ona çok takılmamak lazım
-VCDS ile log almayada gerek yok kilit nokta arıza ne verdiği...

Bende mutlaka kayıt eder diye düşünüyordum ama etmemiş ve bugüne kadar 8-9 kere verdi bu arızayı.Sensörle ilgili olcağını düşünüyorum bende aynı fikirdeyiz.Söylemezler sanmıyorum ne arıza verdiğini.

Enes, Doğuş'ta bir arkadaşım var, ekran görüntülerini izninle gönderiyorum. :)

tabiki abi mutlu olurum hatta teşekkürler :)

Berkerr
19-12-2016, 14:49
Doğuş gider servislere ciro hedefi koyarsa onlarda tüketiciyi böyle kabak gibi oymaya çalışır. Durumunuz bence personel insafına kalmış. Onun ne hatası olduğunu anlamak ve iyi niyeti anlatmak isteyen kişiler gayet güzel yardımcı olur...

Umarım buradan ilaç olacak birisi çıkar.

bilalMW
19-12-2016, 15:03
Merhaba Enes;

aracın motor clh/cxx motor var. Bazı modeller de vakum hortumundan dolayı bu sorun yaşanıyor. Hortumda ki diaframdan kaynaklanıyor.

Parça kodu: 04L129456D 125,61 TL. Bunu değiştirdiğin taktir de sorun kalmayacaktır. Eğitimli bir teknisyen 3 saatdan az sürede değişimini yapabilir.

baretta
19-12-2016, 22:16

Bence gayet iyi yazmışsın, bende aşağı yukarı aynı şeyleri yazıyordum.

Foruma anca girebildim, normal şartlarda aramaları lazımdı bu saate kadar Doğuş'tan. Ya da yarın sabah arayabilirler, servisten bilgi alarak.

Var mı arayan soran ?

Berkan
19-12-2016, 22:19
Bilalin yazdigi fiyata bak sirf sokme takma icin istekdikleri fiyata bak yazik gunah saplamaya yer ariyorlar masallah

Enes-x
20-12-2016, 00:30
Foruma bir türlü giremedim daha yeni girebildim o yüzden geç cevap yazıyorum kusura bakmayın.

Forumdan doğuş grubundan çalışan bir arkadaşımız ilgilendi sağolsun, gerekli yerlere iletti bu konuyu ve durumu.Zaten o ilgilenir ilgilenmez çözüme kavuştu.Burdanda ayrıca teşekkür ediyorum.

Bugün saat 16.00 da servis danışmanı aradı doğuştan onay geldi turbonuz için, yarın parçanız gelir mesai bitimine kadar montajlanıp teslime hazır olur aracınız , bu arada servis müdürümüzde yardımcı olup işçiliği yansıtmayacak dedi yanlış anlamadıysam.

Umarım arıza değişen turboyla son bulur.Yarın görmüş olcaz bi aksilik olmazsa,yardımcı olmaya çalışan fikir alışverişi yapan herkese teşekkürler.

OmerRS
20-12-2016, 02:10
Merhaba Enes;

aracın motor clh/cxx motor var. Bazı modeller de vakum hortumundan dolayı bu sorun yaşanıyor. Hortumda ki diaframdan kaynaklanıyor.

Parça kodu: 04L129456D 125,61 TL. Bunu değiştirdiğin taktir de sorun kalmayacaktır. Eğitimli bir teknisyen 3 saatdan az sürede değişimini yapabilir.

Şimdi bunu okuyunca biraz daha netleşti olay. Vakum hattına baktığımızda, N75 valfinin, EGR solenoidinin, turbo actuator ve fren servosunun aynı hatta olduğunu gösteren diagramlar var. Burada oluşacak bir valf ya da kaçak sorununun hem frenlerin şişmesine hem de turbonun kontrol edilememesine sebep olması mümkün. Limp moda girmesi de bu sayede açıklanabilir.

Audi Workshop Manuals > A1 > Power unit > 4-cylinder TDI engine (1.6 ltr. 4-valve common rail), mechanics > Exhaust turbocharger, G-charger > Turbocharger > Diagram of vacuum connections (http://workshop-manuals.com/audi/a1/power_unit/4-cylinder_tdi_engine_(1.6_ltr._4-valve_common_rail)_mechanics/exhaust_turbocharger_g-charger/turbocharger/diagram_of_vacuum_connections/)

http://workshop-manuals.com/audi/a1/a1-3069.png

Özetle;

-Vakum hattında yeterli vakum oluşmuyor.
-Vakum olmadığı için frenler şişiyor ve pedal sertleşiyor
-Aynı sebepten start stop sistemi devreden çıkıyor
-Hat üzerinden beslenen N75 valfi ve turbo actuator vakum yardımıyla çalıştığından pozisyon hatası veriyor
-Araç Limp moda giriyor koruma amaçlı
-Neden kızdırma bujisi hatası veriyor ona anlam veremedim.

Enes-x
20-12-2016, 02:39
Ömer çok süper açıklamışsın eline emeğine sağlık.Eğer sorun devam ederse turbo değişiminden sonra ki bu tabloya göre devam edecek gibi gözüküyor.Direk bu bilgilerle çok kısa sürede halledilir sayende.

Sanırım değişik bir hata uyarı sistemi var tr forumlarında biraz bakındım mesela seat leonda arka park ampülü yanmadığı için kızdırma bujisi lambası yanıp sönmüş, bir diğer vw grubunda egr valfi tıkalı olduğu için yanıp sönmüş.Böyle bir hatada nasıl arıza ışığı yakmaz oda çok ilginç ve vahim.

mkerim
20-12-2016, 08:53
Bu tipteki kurumsal firmalarda işler bir sistem içerisinde yürüdüğünden bir tek de sizin sorununuz olmadığından yani sıra ile gidildiğinden zaman biraz yavaş akmakta. zaten servis en başından turboyu garantiden değiştirmek için yazışmalara başlamış. bu tipte daha öncede sorunlar yaşandığından sorunun turbodan kaynaklı olduğu düşünülmüş. bana sorarsanız arıza başka yerden çıkacak ama daha önceden de bu tip araçlarda aynı sorun karşısında turbo kaynaklı sorun tespit edilmiş dolayısı ile beklemek gerek. değişken pallerin sıkışmasından kaynaklı bir sorun olarak değerlendiriliyor sizin probleminiz.

Mehmetmert
20-12-2016, 09:09
Şimdi bunu okuyunca biraz daha netleşti olay. Vakum hattına baktığımızda, N75 valfinin, EGR solenoidinin, turbo actuator ve fren servosunun aynı hatta olduğunu gösteren diagramlar var. Burada oluşacak bir valf ya da kaçak sorununun hem frenlerin şişmesine hem de turbonun kontrol edilememesine sebep olması mümkün. Limp moda girmesi de bu sayede açıklanabilir.

Audi Workshop Manuals > A1 > Power unit > 4-cylinder TDI engine (1.6 ltr. 4-valve common rail), mechanics > Exhaust turbocharger, G-charger > Turbocharger > Diagram of vacuum connections (http://workshop-manuals.com/audi/a1/power_unit/4-cylinder_tdi_engine_(1.6_ltr._4-valve_common_rail)_mechanics/exhaust_turbocharger_g-charger/turbocharger/diagram_of_vacuum_connections/)

http://workshop-manuals.com/audi/a1/a1-3069.png

Özetle;

-Vakum hattında yeterli vakum oluşmuyor.
-Vakum olmadığı için frenler şişiyor ve pedal sertleşiyor
-Aynı sebepten start stop sistemi devreden çıkıyor
-Hat üzerinden beslenen N75 valfi ve turbo actuator vakum yardımıyla çalıştığından pozisyon hatası veriyor
-Araç Limp moda giriyor koruma amaçlı
-Neden kızdırma bujisi hatası veriyor ona anlam veremedim.
Vag TDI'larda turbo,dpf...vs ivir zivir tum arizalarda kizdirma bujisi isareti yanip yanip soner.Ariza kalici ise bune ek motor ariza isigida yanar.Kalici degil ise 3. Kez hatayi okudugunda motor arizayida yakar...vs yani isiklardan pek anlasilacak birsey degil herseye yaniyor :)
-Umarim turboyla cozulur,bu selenoid gibi gozukuyor en mantikli sey bu konuda soylenen

onursumer
20-12-2016, 09:34
şurda yapılan 2 yorum tahmini servislerin yapamıyor olması çok can sıkıcı

GokhanRS
20-12-2016, 09:36
banada turbo değilmiş gibi geldi sorun ama inşaallah çözülür. gerçi turbo değişirken bir gevşek hortumu söküp geri taksalar bile düzelip turbodanmış sanılma ihitimali olur. 39binde audi turbo bozmaz gibi geliyor bana.

mkerim
20-12-2016, 09:39
şurda yapılan 2 yorum tahmini servislerin yapamıyor olması çok can sıkıcı

daha yapılmayan bir şey yok. beklemek gerekiyor. arızayı sadece klavyeden tahmin ediyorsunuz. turbo değişince arıza giderilmiş olursa hepimiz servise telefon açıp ''kusura bakmayın biz atıp tuttuk sizin için'' diye telefon edecekmiyiz.
not: arızanın turbodan olma ihtimali az (bence )
Fakat bu arızadan servise gelip turbo değişimi ile arıza giderilmiş olan arızalar var.

Dragger
20-12-2016, 10:06
Heryerde tanıdık işi görüyor işte, klasik Türkiye :)

Hadi hayırlısı kardeşim, inşallah en kısa sürede çözülür sorun.

Servislerde akıllı mantıklı adam aramak gereksiz, yüzde 90ı cahil illa ezmek gerekiyorki iş yaptırabilesin.

Ogedov
20-12-2016, 10:12
Heryerde tanıdık işi görüyor işte, klasik Türkiye :)

Hadi hayırlısı kardeşim, inşallah en kısa sürede çözülür sorun.

Servislerde akıllı mantıklı adam aramak gereksiz, yüzde 90ı cahil illa ezmek gerekiyorki iş yaptırabilesin.

Citroen al huzur bul... :D

individual
20-12-2016, 10:15
Forum yine hızlı bir şekilde sorunu çözdü :)

huseyinturk
20-12-2016, 11:09
Hangi markanın olursa olsun nefret ediyorum yetkili servisten,
Her şeyi bildiğini sana servis temsilcileri,
İki dakikada halledilece işler için bile gereksiz prosedürler

Sanayinin gözünü seviyim ben

Mehmetmert
20-12-2016, 11:31
Yahu Turbo degilsede degissin ses cikarmayin sifir turbo sifirdir :)

bilalMW
20-12-2016, 14:43
o değilde doğuş beni hala işe almasın salak saçma elemanlara para saçsın. Ölüm makinesiyim diyorum anlatamıyorum.

Firat.M3
20-12-2016, 15:50
benim airmatic arızam için, 10.500 tl, marş motorum için de 2500 tl fiyat çıkarttılar. tespiti için de 250 TL ödeme aldılar. Airmatici çin malı vagcom ile kodlayarak, marş motorunun sorununu da akü değiştirerek çözdüm. 13,000 TL saplayacaklardı ve serviste 2-3 gün de yattı arabam. Airmatic tespiti, aküyü şarja koyup deneyip sorun marş motorundan demeleri vs vs. Geçen gittiğimde de yüzlerine vurdum kafalarını eğdiler. İstanbul'dan anket için aradıklarında da itin g*tune sokacam.

_Emre_
20-12-2016, 16:18
Özön :) :) :)

Dragger
20-12-2016, 16:20
Citroen al huzur bul... :D

Hayatta bineceğim son 2 arabadan biri :D

MDeniz
20-12-2016, 16:27
Ben.boşuna Audi bmw Mercedes almamaya yemin etmedim tövbeler tövbesi.

Vtec_2
20-12-2016, 16:55
Malesef servisler onarmak yerine , yenisiyle degismeyi tercih ediyor.

individual
20-12-2016, 17:05
Yetkili servisin b.k çıkmış artık yakında.

arıza tespiti
parça sökme
parça
parça takma
teste çıkma
testden dönme
müşteri haber verme
müşteri teslimatı

Bunları kalem kalem yazıp her birine ayrı fiyat yazıcaklar.

Caesar
20-12-2016, 17:07

arıza tespiti
parça sökme
parça
parça takma
teste çıkma
testden dönme
müşteri haber verme
müşteri teslimatı

E yetkili servis olmanın mantığıda bu değil mi? Neden milyon $ lar ödeyip markanın tr temsilcisi hakkını alıyor adam öyle düşün. Yoksa gider sanayide normal tükkan açar.

onursumer
20-12-2016, 18:44
daha yapılmayan bir şey yok. beklemek gerekiyor. arızayı sadece klavyeden tahmin ediyorsunuz. turbo değişince arıza giderilmiş olursa hepimiz servise telefon açıp ''kusura bakmayın biz atıp tuttuk sizin için'' diye telefon edecekmiyiz.
not: arızanın turbodan olma ihtimali az (bence )
Fakat bu arızadan servise gelip turbo değişimi ile arıza giderilmiş olan arızalar var.

doğru tabi fakat kullanıcının yorumlarına hiç onem verilmediğini düşünüyorum , orda gerçekten tecrubeli bilgi sahibi insanlar olsa bu iş bukadar uzamazdı kesinlikle

ben aracımı servise gonderdiğimde ordaki bilgisine guvendiğim birini istiyorum surekli, nezaman o yokken bıraksam hiçbirşey yapamadan aracımı geri veriyorlar
tamamiyle çalışanın vasfı ile doğru orantılı kişisel goruşum

malesef servislerdeki çalışanlar yeterli değil bu işler için , şurda konuştuğumuz gibi düşünce uretebilicek kapasitede olsalar bu konu buraya taşınmazdı :)

mkerim
20-12-2016, 19:15
doğru tabi fakat kullanıcının yorumlarına hiç onem verilmediğini düşünüyorum , orda gerçekten tecrubeli bilgi sahibi insanlar olsa bu iş bukadar uzamazdı kesinlikle

ben aracımı servise gonderdiğimde ordaki bilgisine guvendiğim birini istiyorum surekli, nezaman o yokken bıraksam hiçbirşey yapamadan aracımı geri veriyorlar

malesef servislerdeki çalışanlar yeterli değil bu işler için , şurda konuştuğumuz gibi düşünce uretebilicek kapasitede olsalar bu konu buraya taşınmazdı :)

İşlerin uzama sebebi sadece prosedürün tamamlanmasının vakit alması.
Eğer sorun turbonun değişmesi ile giderilirse daha önceden de söylediğim gibi oraya telefon edip bir pardon haklıymışsınız demek gerekecek.

süleymann
20-12-2016, 19:16

vw yetkilide mekaniker olarak çalışan biri yası 23-24. arabadan cat cat ses geliyor dedi bi baktım klima kompresörü devreye girip cıkıyor. klima neden böyle ses yapıyor diyede sordu birde. Düşünün artık araclarınızı kime emanet ediyorsunuz.

Bence böyle konularda direk formen ile görüşün. Vw nin çok saglam ustaları var hatta doguşun işin içinden cıkılmayacak arızaları için ayrı bir ekibi var tr yi gezen.

süleymann
20-12-2016, 19:20
clha motorların emme manifoldundan suyun ne işi oldugunu bilmeyen bir çok kişi var yetkili servislerde.

XSi
20-12-2016, 19:39
2 gün önce çevre yolunda yüksek surate çıkıp test ettik hiç sorun yok diyip, sonra ee turbo arızası herhalde demek neyin kafası :)

bilalMW
20-12-2016, 20:19
o turbo boşuna değişiyor bu arada. turbo değiştikten sonra arıza devam edecek. Ben şimdiden diyim.

onursumer
20-12-2016, 20:43
İşlerin uzama sebebi sadece prosedürün tamamlanmasının vakit alması.
Eğer sorun turbonun değişmesi ile giderilirse daha önceden de söylediğim gibi oraya telefon edip bir pardon haklıymışsınız demek gerekecek.

haklı değilsiniz demiyorum , ama pardon haklıymışsınız demeyide servis açıkcası haketmiyor , 45km test yapıp sorun bulamayıp teslim ettikleri araçtan bahsediyoruz

çalışır vaziyette 1 saat bekletilen müşteriden bahsediyoruz ortada bi ilgi alaka goremiyorum açıkcası ben aslında konu arıza değil prosedur bile deseniz ordaki çalışanların yetersizliği diye düşünüyorum ben

ki bir çoğumuz bu durumda kalıyoruz ben de kaldım , hatta poloyu servise goturmem gerek arayıp randevu alasım bile gelmiyor

golgeoyunu03
20-12-2016, 20:57
maslak sanayiye uğrarsanız sorunun tespiti en kısa sürede yapıp çözerler tavsiyem gümüşok olur.. yukarıda yazılan yorumlara katılıyorum o turbo boşuna değişiyor..
1.4tfsi 122hp lik a3 vardı, soğuk havalarda alakasız zamanlarda epc yanıp sönerdi ne çekişten düşerdi ne de başka bir şey.. Aküyü değiştik sorun çözüldü..
Arıza kodlarında benzinli arabada olmayacak kızdırma bujisi arızası veriyordu :)
kendi aracımda da çok çektim anlatsam kitap olur boşveriyorum..

golgeoyunu03
20-12-2016, 20:59
Ekleme:
1 sene önce kışın bu arızadan doğuşa götürdüğümüzde önemli değil diyip arızayı silmişlerdi..

marikan
20-12-2016, 21:09
Aracım eski de yetkili servis ile işim olmuyor Allah'tan.
Geçenlerde aracımda biraz antfriz kaçağı vardı. Araştırdım. Motorun arkasında bir flanş varmış ondan olur, kronik dediler.
Yetkili servisten alıp dışarda değiştireyim dedim. Servise gidince de bari bir baktırayım dedim.
Aracı lifte aldılar. 1.9 TDI'nin traktör gibi motor sesini bilirsiniz. Servis ustası aracın kaputunun önünde ben yanında.
Aynen şöyle sordu: "Araçta LPG var mı?"

Sonra dediler arıza tespiti yapılacak. Fiyat 250TL. Ertesi gün sanayide soluğu aldım :)

sedat2626
21-12-2016, 09:43
Araç ne halde şuanda sonuç nedir peki ?

Enes-x
21-12-2016, 16:59
Herkes ne kadar dertliymiş ya :) Umarım burdaki mesajları okuyup biraz yol katederler.

Aracı biraz önce teslim aldım.Servis müdürü ve danışman bi hayli ilgilendiler bi kaç yere bakmadan imza attım.İlk defa bu kadar hızlı bir hizmet aldım burdan. Ben geldiğimde aracım hazırdı imzalar 5 dakika sohbet 10 dakikada servisten çıktım.Servis müdürü formeni çağırdı teste çıkmamız için, siz test ettiyseniz problem yok diyorsanız tamamdır gerek yok dedim,çıkmadım teste.Turbo sıfır olarak değişmiş dün, bugünde çalıştırıp arıza varmı diye bakmışlar bir sorun çıkmamış.Hatta sabah hazırdıda ben gidip alamadım.Ön tamponda ufak bi yer çizilmiş vuruktan değilde bi alet değmiş yada düşmüş o kadar olur insanlık hali söylemedim bile.Bunun yanında motor içi araba ayrıntılı yıkanmıştı.

Netice turbo ve işçilik için hiçbir ücret almadılar.Aracın performansı ,fren tepkileri iyileşmiş gibi geldi psikolojik mi bilmiyorum.Yarın sabah soğuk çalıştırmada arıza yakmazsa problem çözülmüş demektir.İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.

golgeoyunu03
21-12-2016, 17:15
Herkes ne kadar dertliymiş ya :) Umarım burdaki mesajları okuyup biraz yol katederler.

Aracı biraz önce teslim aldım.Servis müdürü ve danışman bi hayli ilgilendiler bi kaç yere bakmadan imza attım.İlk defa bu kadar hızlı bir hizmet aldım burdan. Ben geldiğimde aracım hazırdı imzalar 5 dakika sohbet 10 dakikada servisten çıktım.Servis müdürü formeni çağırdı teste çıkmamız için, siz test ettiyseniz problem yok diyorsanız tamamdır gerek yok dedim,çıkmadım teste.Turbo sıfır olarak değişmiş dün, bugünde çalıştırıp arıza varmı diye bakmışlar bir sorun çıkmamış.Hatta sabah hazırdıda ben gidip alamadım.Ön tamponda ufak bi yer çizilmiş vuruktan değilde bi alet değmiş yada düşmüş o kadar olur insanlık hali söylemedim bile.Bunun yanında motor içi araba ayrıntılı yıkanmıştı.

Netice turbo ve işçilik için hiçbir ücret almadılar.Aracın performansı ,fren tepkileri iyileşmiş gibi geldi psikolojik mi bilmiyorum.Yarın sabah soğuk çalıştırmada arıza yakmazsa problem çözülmüş demektir.İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.

Umarım çözülmüştür geçmiş olsun.
Bende aracımı her bakıma verdiğimde ön arka tamponu belleyip veriyorlar.. Kronik yani bu durum :)

onursumer
21-12-2016, 21:00

inş çozulmuştur enes uğraşmassın birdaha , sadece turbo mu değişmiş ekstra yapılan birşeyler varmı ?

Enes-x
21-12-2016, 21:57
inş çozulmuştur enes uğraşmassın birdaha , sadece turbo mu değişmiş ekstra yapılan birşeyler varmı ?

Onur valla şimdilik arıza yok gibi,ne yapılmış sormadım bile konuştukça orda geriliyorum çünkü.Bana turbonuz sıfır olarak yenisiyle değişti dendi.Ekstra olarak vites kolunu bozmuşlar şimdi farkettim :)

Böyle birşey yoktu daha önce servisten sonra oldu.giderken mi p ye çektiler ,mandalsız mı sokmaya çalıştı gerçekten artık sabrım tükendi.

https://www.youtube.com/watch?v=WCH8JT-qgQg

Servisten sonra oluşan tablo - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=WCH8JT-qgQg)

SULTANOGLU
21-12-2016, 22:02
Tussuz vites secimi guncelleme ile gelmis olmasin ?? Isin sakasi bir yana enes yasidigin olaylar saka gibi

Mehmetmert
21-12-2016, 22:04
Ya yemin ediyorum,arabayı bomba koyup Adaptif Cruise Controlü açıp arabayı salıcaksın servisin içine patlatacaksın servisi havaya...

Mehmetmert
21-12-2016, 22:06
Muhtemelende yarın arıza ışığını yakıcak...Kamerayla çalıştırın arabayı yarın videyu açın öyle girin

Faruk_Vtec
21-12-2016, 22:18
bızım mıllete demirden yaprak olsa dayanmaz, geçmış olsun..

onursumer
21-12-2016, 22:18
valla söyleyecek birşey bulamadım

exca-
21-12-2016, 22:21
Doğuş's şikayet edin hangi servis ile çalıştıysanız, aracı Doğuş'a bırakın olan biten herşeyin düzeltilmesini talep edin. Israrcı olursanız sorunlarınızı Doğuş çözer, zaten yaptıkları herşeyi fatura edecekler diğer servise..

golgeoyunu03
21-12-2016, 22:25
sanzuman olayından sonra yarın sabahta arıza ışığı yakarsa olayı Almanya Audiye taşımak gerekli yoksa imkanı yok çözümü olmayan bir çıkmaza giriceksiniz

mertkaya
21-12-2016, 22:33

arıza tespiti
parça sökme
parça
parça takma
teste çıkma
testden dönme
müşteri haber verme
müşteri teslimatı

Abi yakında demişsin ama arkadaşın arabasında bir toyota servisinin faturasını görmüştüm, listede değişen ve değişeceklerin değişmesi için sökülmesi gereken tüm parçaların söküp/takılma işçiliğini yansıtmışlardı, 40-50tl arası değişiyordu parçaya göre :D

CLIORS
21-12-2016, 23:06
Senelerdir kazandığım tecrübe ne kadar az servis ziyareti o kadar sağlam araç. Hele garantinde yokmuş zaten şu yaşadığın sinir stres parayla ölçülmez. Bence doğrudan dışarıda yaptırt derim.

mrtngn
22-12-2016, 01:16
Videoyu izlerken tüylerim diken diken oldu :/ Ne zaman temiz işçilik olsun,kafam rahat olsun diyip servise girdiysem bin pişman oldum. Tamponu nasıl beceriyorlarsa kenarından resmen yırtılmış vuruk içinde buldum, fırça sürmediğim arabanın kaputuna jean pantolonla mı oturmuşlar napmışlar harita gibi çizik içinde, stop lambasının oraya güya takım arabası vurmuş benden habersiz boyuyolardı şans eseri yakaladım ahhh ahhh !!! Daha neler neler

Allah yardımcın olsun inşallah sorunsuz sıkıntısız şekilde çözersin.. Anladığım kadarıyla biraz sessiz sakin birisin ama sakın tampondaki çizik için falan olur insanlık hali diye düşünme söylememezlik etme.. Direk söyle iyi niyet falan gösterme bence çünkü bunlar onu haketmiyor.

300E
22-12-2016, 02:42
Şaka gibi..

Berkan
22-12-2016, 07:45
Aç ağzını yum gözünü Enes, servise karşı böyle olmuyor belli hatta o ufak çizik içinde cemkirseydin keske anlaşılan o ki senin servise o müstehak adamlar ondan hoşlanıyor demekki yapacagınız işe sokayım böylemi teslim ettim nasıl yapıosanız yapın minvalinde giriş :) ve ayrıca turboyuda kontrol ederdim ben vitesi o hale getiren servis o turboyu düzgün ve 0 takmışmı acaba dedirtiyor.

individual
22-12-2016, 08:26
Yanlış anlamayında bir şikayet oluştu servisde ***** işini severek yapan adam yok.Kavga dövüş küfürle vida sıkmalar takmalar falan.

Cem Yılmaz | Turizm Otelcilik - YouTube (https://youtu.be/sPctzwtQeNo?t=3m14s)

https://youtu.be/sPctzwtQeNo?t=3m14s

Çarşafı tıkalan adamla vitesi değiştiren adam işte.

Yigit-Y
22-12-2016, 08:30
Onur valla şimdilik arıza yok gibi,ne yapılmış sormadım bile konuştukça orda geriliyorum çünkü.Bana turbonuz sıfır olarak yenisiyle değişti dendi.Ekstra olarak vites kolunu bozmuşlar şimdi farkettim :)

Böyle birşey yoktu daha önce servisten sonra oldu.giderken mi p ye çektiler ,mandalsız mı sokmaya çalıştı gerçekten artık sabrım tükendi.

https://www.youtube.com/watch?v=WCH8JT-qgQg

Servisten sonra oluşan tablo - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=WCH8JT-qgQg)

Bu arabanın vadesi dolmuş hacı sat gitsin

Ne moktan durum bir yeri yapılıp bir yeri bozuyorlar

Merso a yada bmw 1 al hacı yemişiz a3 yazık günah sinirlerini harp ettiğin

Mehmetmert
22-12-2016, 08:44
Sabah nasil calisti ?

aqustic
22-12-2016, 08:48
Durum nedir?Bu sabah arabanız nasıl çalıştı?Merak içindeyiz

twin
22-12-2016, 09:11
Bence direk maslak doğuşa bırakın ben oradan memnun kalmıştım

mkerim
22-12-2016, 09:31
Ya yemin ediyorum,arabayı bomba koyup Adaptif Cruise Controlü açıp arabayı salıcaksın servisin içine patlatacaksın servisi havaya...

ACC için söyleyeyim hani aklınızda olsun. o sistem sizin dediğinizi yapmamak üzere çalışan bir sistem. ilk engelde duracaktır.

Mehmetmert
22-12-2016, 09:38
ACC için söyleyeyim hani aklınızda olsun. o sistem sizin dediğinizi yapmamak üzere çalışan bir sistem. ilk engelde duracaktır.

Servisin icine girip park edicek :) Giderken onune araba cikarsa durur,cekildiginde devam eder...Ya amca espri yaptim biliyorum herhalde nasil calistigini sistemin :)

mkerim
22-12-2016, 09:43
Servisin icine girip park edicek :) Giderken onune araba cikarsa durur,cekildiginde devam eder...Ya amca espri yaptim biliyorum herhalde nasil calistigini sistemin :)

otonom farklı ACC farklı hani aklında olsun sonra bir yerlerde deneme falan yaparsan başına iş açma...
ACC ile park edilemez.

Enes-x
26-12-2016, 09:57
Günlerdir test ediyorum arabayı hiçbir şartta arıza yaşamadım.Tamamen düzeldi.

Aracın Performansı düşük devir tepkileri ciddi şekilde iyileşti.bence %20 civarı bir güç artışı var.özellikle alt devirlerde daha önce hiç basınç basmıyormuş araç onu farketmiş oldum.

Turbo değiştikten sonra ilginçtir ki fren hassasiyetide bambaşka oldu.artık çok daha hisli ve pedala diplere kadar basmaya gerek kalmıyor.Sanıyorum ki turbo değişirken , omerRS ve bilalMW nin bahsettiği vakum hortumlarıda değişti.Bana anormal geliyor şu anda belki eskisine alıştığım içindir,önceden pedala %60 bastığımdaki frenleme gücünü şimdi %30 basınca sağlıyorum.Aynı oran start stop sisteminde de geçerli.Araç durduğunda frene az basılırsa stop etmez yani start stop sistemi devreye girmez.eskiden frene %60 basınca devreye giren sistem şimdi %30 basınca devreye giriyor.

Ve bugün son olarak servise gittim şu aracı servisten aldıktan sonra bozulduğunu farkettiğim vites kolu için.Müdür yoktu servis danışmanı formeni çağırdı ikiside sorunlara çözüm bulmamaya yemin etmişler,tavırlarından da belli beni mimlemişler.Tek derdi beni durumun normal olduğuna ikna etmek.Hatta showroomdaki sıfır a3 ü bile çalıştırdı ;alın bakın bundada uğraşınca P ve R arasında kalıyor , beyefendi aracınızda hiçbir sorun yok size iyi günler dedi gitti.En son baktım müdür gelmiş.Müdür Emrah bey orda iletişim kurabildiğim ,güler yüzle beni dinleyip çözüm üretmeye çalışan, benim rastladığım tek kişi.sağolsun oturdu benle arabada 15 dk vites değiştirdik :) Oda kararsız kaldı sizin içinize sinmediyse kendim indiriyorum atölyeye ne gerekiyorsa yapıyorlar dedi.20 dakika sonra geldi araba ,sıfır a3 ün kinden bile daha kararlı geçiyor vitesler tamamen sorun gitmiş.Hiçbir ücrette talep etmedi.Turbo değişim işçiliğinide bana yansıtmayan kendisiydi.

Emeği geçen herkese çok teşekkürler tekrar, çok şükür sorunlar çözüldü aracıma gönül rahatlığıyla binebiliyorum artık.

G.U.Z.
26-12-2016, 10:18
Hayırlı olsun :) bence servis müdürünü de firmaya bir mail atarak onore edin ;)

onursumer
26-12-2016, 10:19
en bastan yapilmasi gerekeni zorlada olsa yaptilar en azindan bunada sukur :)

BARR
26-12-2016, 11:00
Geçmiş olsun Enes.

delta0o
26-12-2016, 11:55
vitesteki sorun neymıs

Silence45
26-12-2016, 12:07
Hayırlı olsun :) bence servis müdürünü de firmaya bir mail atarak onore edin ;)

Kesinlikle, herkes zıttına giderken müdürün böyle olması takdir edilir bence de. Sorununuz için de geçmiş olsun.

Octane
26-12-2016, 12:24
Yani şimdi 2014 trafiğe çıkışlı 40bin kmdeki şahıs aracının turbosu mu bozulmuş?

Valla bu vag grup iyice zıvanadan çıktı.

Enes-x
26-12-2016, 13:34
vitesteki sorun neymıs

Hiç bi fikrim yok üzerindeki tuşla alakalı olabilir max 20 dakika sürmüştür yapılması.

Yani şimdi 2014 trafiğe çıkışlı 40bin kmdeki şahıs aracının turbosu mu bozulmuş?

Valla bu vag grup iyice zıvanadan çıktı.

Aynen öyle oldu üstelik kmsi dolmadan 11 ayda bir bakıma sokuyorum.40 bin kmde en fazla 3-5 kere top speed yapmışımdır.Zorlayacak hiçbir harekette yapmadım.Formenede söyledim bu durumu çok devirsiz kullanmakta turboya zararlı dedi araba zaten stronic 1500 devirde vites atıyor :) Bende bir şanssızlık var yada :)

onursumer
26-12-2016, 14:45
amcadan dededen teyzeden tdi alınmaz ozaman :hoo::hoo::hoo:

KÖROĞLU
26-12-2016, 16:38
Benim anladığım bir hortum yüzünden ücret ödemeden sıfır turbo + düzgün geçişlere sahip olduğunuz bir aracınız oldu.

Bunu da 40K km de sizi uğraştıran çözüm üretmeyen / sallayan / iş bilmez arkadaşlar yüzünden yaşadınız.

Bu durum bana kalsa doğuşun kendi kendine attığı kazıktır. Şu forumdaki kadar bilgili adam istihdam etseler belki bir turbo ücreti kadar daha az masraf edeceklerdi.

Müdür konusunda bence de firmaya bir mail atın bu tür şeyleri dikkate alır firmalar.

İzzet Göçmen
27-12-2016, 01:54
Tavrınıza hayran kaldım gecmiş olsun dıyorum,sorununuzun cözüldügüne kendi aracım gibi sevindim

Tunacan
27-12-2016, 08:08
Allah kimseyi Doğuşun elindeki et kafalı formenlerin eline düşürmesin..
Çeken bilir..

Enes-x
27-12-2016, 10:25
Üzülerek söylüyorum bu sabah yine verdi arızayı.

Hava 0 derece marşa bastım yaklaşık 7-8 saniye boyunca marş motoru döndü zor ve sarsıntılı çalıştı.Ardından klasik start stop devre dışı,kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor.Acelem vardı kapatıp tekrar açtım ***** 2. Marşta arızayı vermiyor, dünkü postumda bahsettiğim performanstan eser yok altlar yine öldü.

Şimdi müşteri memnuniyeti için aradılar ,anlattım durumu ,yarın sabah tekrar bırakcam servise.2017 nin ilk çeyreğinde arıza giderilmiş olur diye tahmin ediyorum :)

Tunacan
27-12-2016, 10:26
Allah kurtarsın Enescim :)

GokhanRS
27-12-2016, 11:51
geçmiş olsun. önceki postlarımda da yazmıştım. turbodan olmasına ihtimal vermiyordum. bu yüzden hayırlı olsun mesajı için 1 hafta bekleyim diyordum. ancak maalesef geçmiş olsun.

Yigit-Y
27-12-2016, 11:52

Hava 0 derece marşa bastım yaklaşık 7-8 saniye boyunca marş motoru döndü zor ve sarsıntılı çalıştı.Ardından klasik start stop devre dışı,kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor.Acelem vardı kapatıp tekrar açtım ***** 2. Marşta arızayı vermiyor, dünkü postumda bahsettiğim performanstan eser yok altlar yine öldü.

Şimdi müşteri memnuniyeti için aradılar ,anlattım durumu ,yarın sabah tekrar bırakcam servise.2017 nin ilk çeyreğinde arıza giderilmiş olur diye tahmin ediyorum :)

O arabada büyük bir kusur var moruk

Dikiş tutmadığına göre

Allah yardımcın olsun

Berkan
27-12-2016, 12:01
Enes vites olayında yaptığın gibi bidakine videoya al, hatta her sabah videoya ve bence acilen servisi değiştir ve biraz daha abartarak arabayıda değiştir :)

Enes-x
27-12-2016, 12:20
O arabada büyük bir kusur var moruk

Dikiş tutmadığına göre

Allah yardımcın olsun

Kanka bence tam tersi çok basit bi sorun var :) arkadaşlar yazdı işte önceki sayfalarda , içinde diyafram bulunan 100 liralık bi vakum hortumunun buna sebep olma ihtimali yüksek.arıza tespit cihazı yerine biraz mantık kullansalar çözülcekte insanın içinde olcak biraz.

Enes vites olayında yaptığın gibi bidakine videoya al, hatta her sabah videoya ve bence acilen servisi değiştir ve biraz daha abartarak arabayıda değiştir :)

Alırım yarın videoya .kanka servisi değiştir diyosunda ara şimdi maslak doğuşu yağ bakımı için kaç gün sonraya randevu veriyolar kendi kulaklarınla duy,kaç hafta mı demeliydim yoksa :) Arabamı seviyorum bu rakama daha güzel araba yok :) servisleride al birini vur ötekine biliyosun işte.

onursumer
27-12-2016, 12:33

bizde yanıldığımıza seviniyorduk , üst postlarda paylaşılan parçaya goz atmalarını soyle en azından da birdaha uğraştırmasınlar seni

2 hafta oldu bende soguklarla çektim poloyu garaja duruyor valla şubat gibi servisten randevu alır bırakırım bir sure vakit kaybetmek ve canımın sıkılmasını istemiyorum :D

Mehmetmert
27-12-2016, 13:16
Allh rizasi icin VCDS ile baglayim bir ariza neymis bakin,silmeyin arizayi ama kalsin orda

individual
27-12-2016, 13:30
Bide bu işlemler için para vermiş olsanız.Sonra çözülmedi diye geri gidiyorsunuz servis memnunniyet adına arızalı 100TL parçayı değiştirip size arabayı geri veriyorlar.Olan sizin arızasız turboya ve paranıza oluyor.

Gerçekten yazık valla.Bu servisler kimlere emanet.

bond777
27-12-2016, 14:02
Gecmis olsun, bu servis iyi niyetine ragmen sorununuza cozum bulamiyor o anlasildi..

wekoo
27-12-2016, 16:20
geşmiş olsun umarım arıza kısa sürede cözümlenir çözülmicek arıza degil çünkü birde düşünün iyi niyet garantisi olmayıp servise 7-8 bin lira para verdiginizi adam katil olur walla en azından iyi niyet garantisinden yapıcaklar aracınızı sadece biraz zamn alır diye düşünüyorum tekrar gelmiş geşmiş olsun...allah sabır versin birde...

bilalMW
27-12-2016, 20:18
o turbo boşuna değişiyor bu arada. turbo değiştikten sonra arıza devam edecek. Ben şimdiden diyim.

çare vakum hortumu.

golgeoyunu03
27-12-2016, 20:41
çözümü ulaşan postu okuyunca kendi aracım gibi sevindim, daha sonra başıma gelenlerden dolayı normal karşıladım.. umarım sorununuz çözülür. Size tavsiyem arıza yakınca arayın çekiciyi gelsin alsın, ikame araç alın altınıza.. Arabasız kalmak baya sıkıntı yaşatıyor kendimden biliyorum.

süleymann
27-12-2016, 20:42
audi dedinmi aklıma hep şenyıldız gelir.
Sahibi cok titiz birisidir. Benim bildigim iki kez arıza tespit konusunda dünya birincilikleri var.

Her sene 2 adet a4 parçalayıp yarışmaya hazırlanıyorlar.

Enes-x
28-12-2016, 07:19
Beyler şimdi çalıştırdım verdi arızayı limp modda servise gidiyorum.Arıza kodunuda öğrenmeye çalışıcam.Baştan sona videoyada aldım.İkame araçları yokmuş 4 kez istedim.Böyle olcağını bilsem hiç bulaşmazdım bu servise.

Enes-x
28-12-2016, 07:38
Bu sefer fren şişmedi.Ama hissiz pedal sanki eskisine göre.

https://youtu.be/hk7CBX5tOzE

Audi a3 arıza - YouTube (https://youtu.be/hk7CBX5tOzE)

Berkan
28-12-2016, 07:41
Beyler şimdi çalıştırdım verdi arızayı limp modda servise gidiyorum.Arıza kodunuda öğrenmeye çalışıcam.Baştan sona videoyada aldım.İkame araçları yokmuş 4 kez istedim.Böyle olcağını bilsem hiç bulaşmazdım bu servise.

nasıl bir şans var sende :) ama valla iyi dayanıyosun al bu yeni turboyu g.tune sok de araba olmamasıda ayrı komediymiş hiçmi test arabası yok,calısanının altında arabası yok bu adamların versinler birini birzahmet

BuRaK_eFe
28-12-2016, 08:21
Vag grubunda son yıllarda bir sıkıntı var şirkete 2016 passat alındı 1 yıl içinde 3 kez servise gitti cruise control kafasına göre bazen çalışıyor bazen çalışmıyor start stop hatası veriyor durmadan en kötüsü ise düşük hızlarda durmaya yakın yanlış algılama yapıyor el frenini otomatik çekiyor son zamanlarda ise kalkınca indirmiyor arkayı sürüklüyor... Allah esirgesin korkuyorum birgün yüksek hızlarda başıma bi iş açacak diye.. Teknolojiden korkar oldum 0 araba almaya daha çok korkar olduk 0 diye boyalı araba satanı mı dersin kazada açılmayan airbagler mi dersin ne arasan var...

GokhanRS
28-12-2016, 09:11
moruk yakıt al :D

inş çözülür.

onur_S
28-12-2016, 10:08
A3 guzel ama kasa -gorunus- ic mekan olarak guzel, motor mekanik olarak maalesef bmw 116d den ustun degil. Sabahlari sogukta zar zor mars basmasi, bazen titreme yapmasi, sanzimanin bozulmasa da bmwdeki zf kadar kararli olmamasi, en rahatsiz edeniyse aybasi gelen kadinlar gibi huysuzlanip ara ara dpf rejenerasyonuna dusup durmasi(1000rpm de calismasi, sesi degismesi) bu motorun bmwye gore mekanik olarak eksileri. Mercedesteki reno motoru tecrube etmedim ama ailemizdeki a3 le ayni motor-sanziman 2 adet 2014 leon tdi (biri dsg biri manuel) ve 1.5 dizel 116d oldugu icin net gordugum farklari bunlar. Arac net sekilde ariza veriyor zaten limp moda girecek kadar, ilkinde belki net bulamadilar ama suan arizaya net dusmus durumda , servis cihaza baglar arizaya bakar maalesef , bu sefer cozeceklerine inaniyorum, gecmis olsun, turbodan olmasa bile sifir turbonuz oldu.

imprezaWRC
28-12-2016, 11:20

Enes'cim sen tamamen yanlış marka ve servistesin. Umarım, sorunun bir an önce çözüme kavuşur.

Enes-x
28-12-2016, 12:50
Sağ ön lastikteki abs sensörü bu sabah ki arızayı veren , araç patinajda kaldığı anda bu arızayı verirmiş.zaten videoda görüyorsunuz patinajı bırakın gaza bile basmıyorum arıza verdiği anda.Vakum hortumunu değiştirelim diyorum ondan olsa gazlarkende arıza verir diyor.Teste çıktık yüksek süratlere çıkıyoruz yüksek devirde sürüyoruz al bak arıza yok muhabbetleri.Bugünkü usta daha kafa dengi bizden biriydi, baya kafa patlattık.O bir daha arıza vermeyeceğini ön görüyor.Bakalım yarın sabah görücez hep birlikte , zaten yıl sonu sayımına girmiş doğuş arıza tespit etsek bile yılbaşından sonraya kaldı.

Enes-x
28-12-2016, 13:27
A3 guzel ama kasa -gorunus- ic mekan olarak guzel, motor mekanik olarak maalesef bmw 116d den ustun degil. Sabahlari sogukta zar zor mars basmasi, bazen titreme yapmasi, sanzimanin bozulmasa da bmwdeki zf kadar kararli olmamasi, en rahatsiz edeniyse aybasi gelen kadinlar gibi huysuzlanip ara ara dpf rejenerasyonuna dusup durmasi(1000rpm de calismasi, sesi degismesi) bu motorun bmwye gore mekanik olarak eksileri. Mercedesteki reno motoru tecrube etmedim ama ailemizdeki a3 le ayni motor-sanziman 2 adet 2014 leon tdi (biri dsg biri manuel) ve 1.5 dizel 116d oldugu icin net gordugum farklari bunlar. Arac net sekilde ariza veriyor zaten limp moda girecek kadar, ilkinde belki net bulamadilar ama suan arizaya net dusmus durumda , servis cihaza baglar arizaya bakar maalesef , bu sefer cozeceklerine inaniyorum, gecmis olsun, turbodan olmasa bile sifir turbonuz oldu.

Sağol iyi dileklerin için ama babamda 525 xdrive vardı düz gitmiyordu araba ya sağa ya sola çekiyordu,rot balans, lastik herşey düzgün olduğu halde.maslak hunter 5.25 lerde bunun kronik çözülemeyen bir sorun olduğunu söyledi 40 binde ön akslarından ses geliyordu yine aynı zamanlarda turboyla ilgili bi sensörü bozuldu sözde iyi niyet garantisinden değişti ama ödemesini aldılar bi dahaki bakımda kullanmak üzere duruyo hala o meblağ kosiflerde.

Yine 2016 s1000rr var ellerini bıraktığında sağa çekiyor , borusanın bi çözümü olmadığı için test edip edip sağa çekmediğini iddia ediyorlar.ki içerden yetkili bir arkadaşımız bunun kronik olduğunu nerdeyse tüm s1000rrlarda olduğunu ama sürüşe etkisi olmadığı için kafama takmamı söylüyor.Yine aynı serviste rodaj bakımına giriyorum 1 hafta sonra tüm arıza ışıkları yanıp motor yolda kalıyor ,daha 2aylık 2 bin kmde bu arada; 3 gün incelemeden sonra akü kutup başları gevşek olduğu tespit ediliyor sorun düzeliyor kutup başlarını sıktıkları için 110 lira fatura çıkarıyorlar,tabi haklı olarak ödemedim.Şimdide quikshifterla 5. Vitesten 6. Vitese geçmiyor onun için daha götüremedim.ki bak düşün bu bmw nin rakipsiz kabul edilen mühendislik harikası en top motorsikleti. Bu arada 4 lt yağ bi yağ filtresi işçilikle 700 tl.

Bunlarda benim bmw tecrübelerim o yüzden 3 silindir gürültülü tüketimi fazla içi dar otomatik vites seçeneği olmayan 1 serisi benim için doğru tercih olmaz.ben alsam ortadan ikiyi bölünür oda :D

BARR
28-12-2016, 13:32
Enes ne çekiyorsun sen de yahu :)

golgeoyunu03
28-12-2016, 13:46
Sağol iyi dileklerin için ama babamda 525 xdrive vardı düz gitmiyordu araba ya sağa ya sola çekiyordu,rot balans, lastik herşey düzgün olduğu halde.maslak hunter 5.25 lerde bunun kronik çözülemeyen bir sorun olduğunu söyledi 40 binde ön akslarından ses geliyordu yine aynı zamanlarda turboyla ilgili bi sensörü bozuldu sözde iyi niyet garantisinden değişti ama ödemesini aldılar bi dahaki bakımda kullanmak üzere duruyo hala o meblağ kosiflerde.

Yine 2016 s1000rr var ellerini bıraktığında sağa çekiyor , borusanın bi çözümü olmadığı için test edip edip sağa çekmediğini iddia ediyorlar.ki içerden yetkili bir arkadaşımız bunun kronik olduğunu nerdeyse tüm s1000rrlarda olduğunu ama sürüşe etkisi olmadığı için kafama takmamı söylüyor.Yine aynı serviste rodaj bakımına giriyorum 1 hafta sonra tüm arıza ışıkları yanıp motor yolda kalıyor ,daha 2aylık 2 bin kmde bu arada; 3 gün incelemeden sonra akü kutup başları gevşek olduğu tespit ediliyor sorun düzeliyor kutup başlarını sıktıkları için 110 lira fatura çıkarıyorlar,tabi haklı olarak ödemedim.Şimdide quikshifterla 5. Vitesten 6. Vitese geçmiyor onun için daha götüremedim.ki bak düşün bu bmw nin rakipsiz kabul edilen mühendislik harikası en top motorsikleti. Bu arada 4 lt yağ bi yağ filtresi işçilikle 700 tl.

Bunlarda benim bmw tecrübelerim o yüzden 3 silindir gürültülü tüketimi fazla içi dar otomatik vites seçeneği olmayan 1 serisi benim için doğru tercih olmaz.ben alsam ortadan ikiyi bölünür oda :D

Çekme olayını hunter mahmut abi çözmesi lazımdı, lastiklere rotasyon yaparak eninde sonunda çözüme ulaşırsınız.Her lastik sök takta hepsinin yerini işaretlmememe rağmen çekme oluyor bende bıktım, elimi bırakmıyorum direksiyondan.. Gaza oturunca kafayı sola veriyor istemsiz bir şekilde, eliniz direksiyonda iken bildiğini güç uyguladığını hissediyorsunuz, aldığım her lastikte oldu, her söktak da oldu artık bende böyle biniyorum..
İkame araç yok mu dediler size? Diş gösterirseniz bir yerlerden ikame araç bulup getirirler.

imprezaWRC
28-12-2016, 13:48
Enes ne çekiyorsun sen de yahu :)

Adam yanlız değilki, lanet olası F10 bizde de var. Aşağı yukarı aynı saçmalıklar bizde de oldu ve olmaya da devam ediyor. Servistekilere bu sorunlar başka F10'larda da oluyor mu dediğimizde klasik yalanlarını söylüyorlar, ilk defa sizde gördük.
Elimize yapıştı, alan eden yok, neyse zaten yakında kendi kendini imha eder bizde kurtuluruz bir daha da Bmw almayız.

twin
28-12-2016, 13:54

Söylediklerinizde haklılık payı var sabah zor çalışması ve 1.000'in birazcık üstünde olması ama birazcık fazla eleştiri yapmışsınız bana göre benim aracım 27.000 1.5 sene oldu alınalı aldıktan sonra yan taraftan cızırtı tarzı ses geliyordu çözdüler (maslak doğuş) şuan arabadan kaynaklanan tek sorunum direksiyonu çevirdiğimde tur döndüğü zaman çıt diye ses çıkarması yakında bakıma sokunca umarım o da çözülür :)

golgeoyunu03
28-12-2016, 14:05
Söylediklerinizde haklılık payı var sabah zor çalışması ve 1.000'in birazcık üstünde olması ama birazcık fazla eleştiri yapmışsınız bana göre benim aracım 27.000 1.5 sene oldu alınalı aldıktan sonra yan taraftan cızırtı tarzı ses geliyordu çözdüler (maslak doğuş) şuan arabadan kaynaklanan tek sorunum direksiyonu çevirdiğimde tur döndüğü zaman çıt diye ses çıkarması yakında bakıma sokunca umarım o da çözülür :)

O ses hep mi çıkıyor yoksa çook nadir mi? Arada sırada bende duyabiliyorum sanki elektron atlaması sesi gibi..

BARR
28-12-2016, 14:07
Adam yanlız değilki, lanet olası F10 bizde de var. Aşağı yukarı aynı saçmalıklar bizde de oldu ve olmaya da devam ediyor. Servistekilere bu sorunlar başka F10'larda da oluyor mu dediğimizde klasik yalanlarını söylüyorlar, ilk defa sizde gördük.
Elimize yapıştı, alan eden yok, neyse zaten yakında kendi kendini imha eder bizde kurtuluruz bir daha da Bmw almayız.

Çare Sarıgül.

Berkan
28-12-2016, 14:13
Enes-x kankam çare gusülde :hehe:

twin
28-12-2016, 14:37
O ses hep mi çıkıyor yoksa çook nadir mi? Arada sırada bende duyabiliyorum sanki elektron atlaması sesi gibi..

çızırtıyı mı kast ediyorsunuz yoksa direksiyondan gelen çıt'ı mı :)

PiscocuK
28-12-2016, 14:50
Bir solukta soluksuz okudum soluğum kesildi

Ne desem bilemedim Enes benden beterleri de varmış dedim kendi kendime :)

Çok geçmiş olsun umarım çözülür sorunların

STP
28-12-2016, 14:53

cenabetylık sana ozel bısımı sandın kanka :D

Enes-x
28-12-2016, 15:36
Çekme olayını hunter mahmut abi çözmesi lazımdı, lastiklere rotasyon yaparak eninde sonunda çözüme ulaşırsınız.Her lastik sök takta hepsinin yerini işaretlmememe rağmen çekme oluyor bende bıktım, elimi bırakmıyorum direksiyondan.. Gaza oturunca kafayı sola veriyor istemsiz bir şekilde, eliniz direksiyonda iken bildiğini güç uyguladığını hissediyorsunuz, aldığım her lastikte oldu, her söktak da oldu artık bende böyle biniyorum..
İkame araç yok mu dediler size? Diş gösterirseniz bir yerlerden ikame araç bulup getirirler.

Mahmut usta bile çözemedi.Sorun bence çok büyük ihtimal direksiyon kutusunda sattık kurtulduk f10u.

Abi satarken bile dert açtı satışı verdik kredisi gelmedi alıcının akşam 9 a kadar dolandırıldık mı stresiyle para bekledik :D neyse ki kurtulduk.

Enes-x kankam çare gusülde :hehe:

Kanka günde 3 kere aldım 3 günde bir aldım olmuyor olmuyor :D

Dahasıda var abi :D

evde 2 tane renault 12 var, babam seviyor alıp alıp bi köşeye atıyor.biri 72 model diğeri 75.Hatta 75 i yeni aldı 1350 km yol yaptı hataydan geze geze getirdi.audi servisteyken bari onu kullanıyım dedim 40.km de yağ ışığı yaktı.Pompa uçmuş benzinciye gidene kadar darmaduman oldu motor içi hatta şu an ogedlerin serviste toplanıyor.Geriye 72 kaldı onun hakkını yemiyim bi 150 km filan yaptım. bi akşam çalıştırdım çıktım yola ,ışıklarda kırmızı yanıyo frene bastım kimse yok zar zor şansa yavaşladı vurmadan durdum ,bi yerden patlamıştır fren hortumları ama nerden kimbilir.bari onla uğraşmıyım dedim eve çektirdim yatıyo.Hadi bunlar eski araba olası şeyler ama diğerleri cidden can sıkıcı.

Sağol abi umarım çözülcek mücadelemi sürdürcem :)

imprezaWRC
28-12-2016, 15:50
Enes-x İyi siz satıp kurtulmuşsunuz. Çok premium ve prim yapıyor ya, biz 1 senedir satıyoruz. Neyse, uzatmayayım da konun seyri değişmesin.

Merakla senin şu Audi'nin problemini ve çözümünü bekliyoruz. Şu iş Subaru'da olsaydı sana tek bir usta söylerdim, nokta atış işi çözerdi böyle afedersin paranla rezillik yaşamazdın. Ta birde iş uzarsa sana illaki ikame araçta verirlerdi.

GokhanRS
28-12-2016, 15:53
arabayı yakalım dicem benzinde pahalı :D

zamanında bende megane rs i servisler tanımamasından çok çekmiştim. hep kendim çözdüm her sorunu.

allah var subaru için bilgili adam bulmakta hiç zorlanmadım. istanbulda en az 5 tane profesyonel subaru ustaları bilirim. en çözülemez sorunları 2 dkda çözüyorlardı bir bakışta.

onur_S
28-12-2016, 16:42

3 silindirin manueli yok :), ve 4 silindir olandan sessiz, tdidan da sessiz, bende benzinlisi var ondan da sessiz :) saka gibi. Ici dar evet, tuketimi de kesinlikle tdi dan az, bu iste bi yanlislik var :) , araclar sans isi, japonlara sardim ben bozulmuyor diye , onlar da eskisi gibi degil heralde..

BARR
28-12-2016, 16:57
Enes İstanbulda tarihi çok güzel hamamlar var :D

golgeoyunu03
28-12-2016, 16:57
çızırtıyı mı kast ediyorsunuz yoksa direksiyondan gelen çıt'ı mı :)

Arada sırada gelen çıttan bahsediyorum ben, sizinki çızırtı şeklinde mi?

ottoman32
28-12-2016, 17:17
Enes abi bir tanışmışlığımız, konuşmuşluğumuz da yok yanlış anlama ama bence sen araba kullanma abi :) özel şoför tut yada toplu taşıma kullan, dağ keçisini bile indirdiysen audi normal diyecek birşey bulamıyorum

twin
28-12-2016, 17:46
Arada sırada gelen çıttan bahsediyorum ben, sizinki çızırtı şeklinde mi?
direksiyondan gelen çıt sesi ama bence mekanik bir şey gibi geliyor geçen sefer bulamadılar bbu bakımda tekrar söyleyeceğim

Enes-x
29-12-2016, 07:05
Verdi arızayı yine servise gidiyorum.

KÖROĞLU
29-12-2016, 07:12
Verdi arızayı yine servise gidiyorum.

5217 kere yazılan hortumu değiştirdiler mi ?

Aynı arızadan dolayı sürekli servistesin ve maddi ve manevi külfeti olmuyor mu bu işin size ?

Her gün işe gider gibi servise gitmek nasıl bir durum üzüldüm açıkçası.

Aracın garantisi devam ediyorsa tüketici haklarına başvuru imkanınız var hatırlatmak isterim.

Aşağıdaki link ten ayıplı mal kavramı detaylı yazılmış kanun maddesi olarak. Garanti bitmeden bu hakkınızı kullanın derim.

Ayrıca ispat açısından mutlaka arızayı kayıt edin (log yada video olarak) servisteki onarımaları / iş emirlerini de saklayın.
Davalık olursanız size çok faydası olur.

Geçmiş olsun.

Ba (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm)

CLIORS
29-12-2016, 07:18
Type R duraymis iyiymis.

Saka bir yana gercekten sinir bozucu. Bu yapilan mudahelelerin faturalarinla beraber bence audi genel merkeze mail atarsan donus daha saglikli olacaktir.

Enes-x
29-12-2016, 07:37
Hortumu bugün 3. Kez söyledim dur şu arızayı okuyalım konuşuruz dediler.

Aracın garantisi geçtiğimiz mayısta bitti.

İkame araçları yok koskoca servisin bugün 4. Kez istedim aynı cevabı aldım.

Yapılan işlemlerin hiçbir faturası yok.2 kere imza attım bi kağıda sadece.

Her sabah video çekiyorum.

Şimdi araba kalsın inceleyelim diyecekler ben yine araçsız karda kışta taksiye para akıtacam.

Bu yanılmıyorsam 5. Gelişim servise 2 haftada.

Berkan
29-12-2016, 07:48
Hortumu bugün 3. Kez söyledim dur şu arızayı okuyalım konuşuruz dediler.

Aracın garantisi geçtiğimiz mayısta bitti.

İkame araçları yok koskoca servisin bugün 4. Kez istedim aynı cevabı aldım.

Yapılan işlemlerin hiçbir faturası yok.2 kere imza attım bi kağıda sadece.

Her sabah video çekiyorum.

Şimdi araba kalsın inceleyelim diyecekler ben yine araçsız karda kışta taksiye para akıtacam.

Bu yanılmıyorsam 5. Gelişim servise 2 haftada.

Enes o arabayı bırakma yılbaası geyigine dokunmazlar bile pazartesiye kadar, al sonra bırak :)

Enes-x
29-12-2016, 08:10
İkame araç verdiler şimdi , arızanın ne olduğunu öğrenip çıkıcam.1 saat oldu arabayı vereli çoktan arızayı söylemeleri lazımdı ne yapacaklarına karar vermeye çalışıyorlar heralde.Müdürede söyledim destek ekip filan yok mu çözülsün şu iş artık diye.Var gerekeni yapcaz dedi.

PiscocuK
29-12-2016, 08:48
İkame araç verdiler şimdi , arızanın ne olduğunu öğrenip çıkıcam.1 saat oldu arabayı vereli çoktan arızayı söylemeleri lazımdı ne yapacaklarına karar vermeye çalışıyorlar heralde.Müdürede söyledim destek ekip filan yok mu çözülsün şu iş artık diye.Var gerekeni yapcaz dedi.

hadi inşallah

BARR
29-12-2016, 08:50
Arkadaş ne saçmalıktır ya böle servis olmaz olsun.

Mehmetmert
29-12-2016, 08:52
Bence map sensorude bozuk olabilir

yaşar
29-12-2016, 08:58
Araç 100 dk çalıştı yazısına kadar okudum, ancak o kadar dayanabildim :)

O servisin gelmişini geçmişini ........!!!! Enes bence direk Almanya ile irtibata geç uğraşma, gerekiyorsa tanıdık eş dost varsa bu işlere bakan avukat bulman daha sağlıklı olur.

Dert çekmeyelim diye pahalı araba alıyorsun gördüğün muamele sanayide yok :)

Sanayi esnafınada selam olsun hayırlı işleri olsun :)

Enes-x
29-12-2016, 09:21
Hava kalite sensörü arızası vermiş bugün.Vakum test cihazına bağlanacakmış araba ,6 saat sürüyormuş.Arabayı dışarı parkedip yarın sabah çalıştırcaklar.Yeni takılan turboda hatalı olabilir dedi.Aklımda bi kaç senaryo var ama olay netleşmeden açıklayıp günah almak istemiyorum.

Bugün ustaya tekrar söyledim ,bak frende şişiyor şu vakum hortumu olabilir mi düşün diye değerlendircem dedi.

1 haftadır mide ağrısı çekiyorum sırf şu olayların stresi yüzünden.Sizde şahitsiniz işte işi gücü bıraktık hergün bunla uğraşıyoruz.Yinede Hiç bir çalışanıda zor durumda bırakmak istemiyorum içim rahat etmez benim.Ama artık sabrımın sonlarına geldim.kötü düşünmeyeyim diyorum , defalarca ikame araç istedim ,yok yıl sonu diye sattık diyorlar.bu sabah usta bırakman gerekebilir bilgin olsun deyince ikame araç verilirse bırakırım ancak dedim aynı şeyi söyledi araba yok.Kiralasınlar o zaman dedim en son.Sonra baktım ikame araç için kağıt imzalıyorum ayarlamışlar.Heralde başka yerden kiraladılar çünkü satmışlar arabalarını diye düşünürken ruhsatta servisin üzerine olduğunu gördüm.Umarım ben olumsuz düşünüyorumdur geçerli nedenleri vardır.

Berkan
29-12-2016, 09:23
Turbonun tamamiyle değiştiğine eminmisin peki :)

Enes-x
29-12-2016, 09:27
Turbonun tamamiyle değiştiğine eminmisin peki :)

Kanka hiçbirşeyden emin olamazsın ki , servisleri bilmiyor musun sen bekleme salonunda oturur beklersin.Fatura belge hiçbirşey vermediler garantiden değiştiği için böyle diye düşündüm.Zaten sorunum çözüldü umrumda değil diye çıktım gittim ogün.

Yigit-Y
29-12-2016, 09:44
Şunu skoda yapsa anlarımda audi yapıyorya

İnsanın harbi midesi bulanıyor

Kanka sen birinin ahını almışssın bunkadar bahtsız bir hikaye olamaz :)

wekoo
29-12-2016, 10:17
bence turbo deyişti dedilerse deyişmiştir servis ne tamir yönüne gider nede parca parca deyiştirir turboyu risk almamak için al tak yapıyorlar

imprezaWRC
29-12-2016, 10:31
Kanka hiçbirşeyden emin olamazsın ki , servisleri bilmiyor musun sen bekleme salonunda oturur beklersin.Fatura belge hiçbirşey vermediler garantiden değiştiği için böyle diye düşündüm.Zaten sorunum çözüldü umrumda değil diye çıktım gittim ogün.

Değişen parçayı da görmek istiyorum deseydin. Garantiden parça değişirse bile arızalı parçayı sana göstermeleri lazım. Aklını karıştırmak istemem, hiç kimseyi de zan altında tutmak istemem ama hiç ummadığın büyük servislerde neler dönüyor bir bilsen.

ef186
29-12-2016, 10:33
Ya bu ülkeye gelen dsglerinde patlama sebebi doğuş. Beni miksen bu saatten sonra bu guruptan araç maraç almam renault alırım daha iyi .
Zamanında 3 kuruş ucuza araç almak için almanyadan bantta tölerans dışında kalan şanzumanları TR ye çakıverdirdiler araçlara taktırıp. Netice çok kazandılar ama şanzuman millete girigiriverdi.

Bugraaa
29-12-2016, 10:57
baştan diş göstermeniz gerekirdi 5-6 defa aynı arızadan servise gitmenizde yanlış 1 olur 2 olur yani siz sabrettikce onlara gün doğmuş büyük serviste olsa farketmez benim için sonuçta servise her adımınız para. Bence bu sorun düzelmeyecek siz böyle satmaya bakın

AliGizda
29-12-2016, 11:12
Vallahi buraya yazılanları okuduktan sonra aracımı yetkili servise götürmemeye karar verdim. Sadece git gele harcadığınız zaman, stresi yeter insana. Gerçekten iyi sabır göstermişsiniz, ben şimdiye kadar çoktan patlardım.

Araba yok diyip şirket adına kayıtlı araç getirmeleri falan hiç hoş olmamış. Geçmiş olsun, umarım daha fazla can sıkmadan sorununuz çözülür.

EserBodrum
29-12-2016, 11:14
Valla 5 defa gitmişsiniz hala çözememişler sabrınıza hayran kaldım.

Aracınızın garantiside bitmiş yetkili servis diye diretmeyin bence sonuçta dışarıda yetkili servisi cebinden çıkaracak ustalar var sorununuzu hemen çözerler.

Allah yardımcınız olsun

KÖROĞLU
29-12-2016, 11:15
baştan diş göstermeniz gerekirdi 5-6 defa aynı arızadan servise gitmenizde yanlış 1 olur 2 olur yani siz sabrettikce onlara gün doğmuş büyük serviste olsa farketmez benim için sonuçta servise her adımınız para. Bence bu sorun düzelmeyecek siz böyle satmaya bakın

Farkında olmadan böyle bir araç alma ihtimalin yok değil mi.

Bak adam sıfır almış neler yaşıyor. Yorum çok enteresan.

Enes-x
29-12-2016, 13:33
Arkadaşlar bu araba 2 yıl 7 aylık.Bugüne kadar yetkili servisin kara kaşına kara gözüne dışarının 3 katı bakım parası vermedim.Bu tip durumlarda mağdur olmayalım ,başımız ağrımasın diye gittik.Burda en azından kanser olarak hakkını arama şansın var.Düşünsene şu işlemi dışarda yaptırdığımı turbo 3.5 lira işçilik 1 lira(servis fiyatı değil) Ertesi gün arıza yaktı varsayalım , dışardaki usta aa turbodan değilmiş diyip sevinçle paranızı iade mi edicek sanıyorsunuz.

Her marka için geçerli , sattıkları araca servis desteği vermekle yükümlüler.

Bende bıktım gitgelden ,uğraşmaktan ,stresini yaşamaktan ama bu kadar uğraşmışım bu araba yapılmadan peşini bırakmayacağım.Sert konuş bağır çağır diyenlere; bağırmadığımız için mi beceremiyorlar?

Usta saat 12.30 da mesaj atmış whatsaptan.hava kalite sensörü değişmiş aracı istediğim gibi dışarı parketmiş ***** soğukken ve uzun süre sonraki ilk çalıştırmada veriyor arızayı.kmsinin sağının solunun fotoğraflarını çekmiş.Bu akşam birde yarın sabah çalıştırıp bakıcak.bekliyoruz inşallah çözülür.

mrtngn
29-12-2016, 14:28
Turbo değişçek yazısını okuyunca; değişirse çıkan turboyu görmek istediğini söyle dicektim boşver dedim :)

Şimdi bu turbo değiştiyse servis kayıtlarında bu turbonun seri nosu vs kayıt edilmiyor mu ? Sökülen turbonun nosu sisteme işlenmiyor mu ? Sonuçta garantiden yapılıyor bi şekilde sisteme işlenmesi gerekiyor bu durumun.. Yada servis kayıtlarına girildiğinde bu aracın şikayetler üzerine turbosu garantiden değişti diye çıkmıyor mu ? Kontrol et aga bakcam gözümle görcem de zulüm ol gerekirse.. Gözünü seveyim bu kadar iyi niyetli olma bunlar onu haketmiyor şuan '

Ers
29-12-2016, 14:34
valla çatır çatır dsg nin mekatroniğini değiştiriyo wv tr, almanya onayı ile bence hepside tamirlidir. sıfır taktıklarını sanmıyorum. görmedim ,buda eski mekatronik beyni ,alın diyeni. enes allah sabır versin kardeşim sana umarım çözüme kavuşur.

Furkan_z3
29-12-2016, 15:14
okurken sinir stres oldum.. sizi düşünemiyorum umarım yarın çözülmüş olarak haber verirler ve derin bir oh çekersiniz... Benzer sorunları bende peugeot'ta rcz sahibi iken yaşadım git gel yılmıştım artık çalışanlar bile beni görünce bazıları kaçıyordu , o kadar para veriyorsunuz ve servislerin saçma prosedürlerinde rezil oluyorsunuz.

_Emre_
29-12-2016, 15:54
Arkadaşlar bu araba 2 yıl 7 aylık.Bugüne kadar yetkili servisin kara kaşına kara gözüne dışarının 3 katı bakım parası vermedim.Bu tip durumlarda mağdur olmayalım ,başımız ağrımasın diye gittik.Burda en azından kanser olarak hakkını arama şansın var.Düşünsene şu işlemi dışarda yaptırdığımı turbo 3.5 lira işçilik 1 lira(servis fiyatı değil) Ertesi gün arıza yaktı varsayalım , dışardaki usta aa turbodan değilmiş diyip sevinçle paranızı iade mi edicek sanıyorsunuz.

Her marka için geçerli , sattıkları araca servis desteği vermekle yükümlüler.

Bende bıktım gitgelden ,uğraşmaktan ,stresini yaşamaktan ama bu kadar uğraşmışım bu araba yapılmadan peşini bırakmayacağım.Sert konuş bağır çağır diyenlere; bağırmadığımız için mi beceremiyorlar?

Usta saat 12.30 da mesaj atmış whatsaptan.hava kalite sensörü değişmiş aracı istediğim gibi dışarı parketmiş ***** soğukken ve uzun süre sonraki ilk çalıştırmada veriyor arızayı.kmsinin sağının solunun fotoğraflarını çekmiş.Bu akşam birde yarın sabah çalıştırıp bakıcak.bekliyoruz inşallah çözülür.

Aynen dediğiniz gibi. Bağırmadan olmuyor.
Sıfır araç aldım (VW), debriyajında bir gariplik vardı. Dedim herhalde alışamadım, hoş gördük ilk başta. Sonra servise gittim, siz arabayı kullanamıyorsunuzdur dediler :) Doğuşa şikayet edince araç tekrar incelendi, debriyaj grubu değişti. (Manuel araç)

Lastik basınç hatası alıyordum, bakmadılar bile lastikleriniz patlaktır dediler. Ki öyle olsa basınç kaybı uyarısı alıyordum, direk hata olarak karşıma çıkıyordu. Lastiklerimi kontrol etmeden tabiki gitmedim. Neyse salladılar, doğuşu aradım şikayet ettim, tekrar çağırdılar yazılımla ilgili dediler güncelleme yapıldı.

Sağ kapı içinden metal çarpma sesleri geliyordu, teste çıktık gözlemlediler. Ben bu sesi kesemem yapabileceğim bişey yok, duymayıver abi çok dinliyosun arabayı dedi :) Bu sefer polemiğe girmedim bile. Artık o kadar bezdim hafta sonu kapı döşemesini söktüm, cam motorunun vidaları gevşemiş, arkasına lastik bant çekip vidalarını sıktım. Doğuşu tekrar aradım, tespit edemediğiniz, uğraşmadığınız arızamı ben çözdüm, ustalarınıza bilgisini verirsiniz dedim. Servise bilgisi verildi diye mesaj geldi, artık ne olur bilmiyorum.

Bu yazdığım üç örnek bir sene içinde olan şeyler, zaten aracı da 15.12.2015'te aldım. Bağırtı çağırtı, servise girip zorla araca baktırıp kayıt açılmadan yapılan onarımların sayısını dahi hatırlamıyorum.

İşin özeti, vw grubu aracınız varsa ve serviste tanıdığınız yoksa bağırmadan işinizi çözmeniz çok çok zor...

Bugraaa
29-12-2016, 16:16
Aynen dediğiniz gibi. Bağırmadan olmuyor.
Sıfır araç aldım (VW), debriyajında bir gariplik vardı. Dedim herhalde alışamadım, hoş gördük ilk başta. Sonra servise gittim, siz arabayı kullanamıyorsunuzdur dediler :) Doğuşa şikayet edince araç tekrar incelendi, debriyaj grubu değişti. (Manuel araç)

Lastik basınç hatası alıyordum, bakmadılar bile lastikleriniz patlaktır dediler. Ki öyle olsa basınç kaybı uyarısı alıyordum, direk hata olarak karşıma çıkıyordu. Lastiklerimi kontrol etmeden tabiki gitmedim. Neyse salladılar, doğuşu aradım şikayet ettim, tekrar çağırdılar yazılımla ilgili dediler güncelleme yapıldı.

Sağ kapı içinden metal çarpma sesleri geliyordu, teste çıktık gözlemlediler. Ben bu sesi kesemem yapabileceğim bişey yok, duymayıver abi çok dinliyosun arabayı dedi :) Bu sefer polemiğe girmedim bile. Artık o kadar bezdim hafta sonu kapı döşemesini söktüm, cam motorunun vidaları gevşemiş, arkasına lastik bant çekip vidalarını sıktım. Doğuşu tekrar aradım, tespit edemediğiniz, uğraşmadığınız arızamı ben çözdüm, ustalarınıza bilgisini verirsiniz dedim. Servise bilgisi verildi diye mesaj geldi, artık ne olur bilmiyorum.

Bu yazdığım üç örnek bir sene içinde olan şeyler, zaten aracı da 15.12.2015'te aldım. Bağırtı çağırtı, servise girip zorla araca baktırıp kayıt açılmadan yapılan onarımların sayısını dahi hatırlamıyorum.

İşin özeti, vw grubu aracınız varsa ve serviste tanıdığınız yoksa bağırmadan işinizi çözmeniz çok çok zor...

+1 benimde anlatmak istediğim bi nebze bu aslında

hani param var servise gider hallettiririm diye düşünmeyin, sert olmazsanız harcanır sinir stres sahibi olursunuz

onlar bizim gibi günde kaç kişiyle uğraşıyordur her geleni de birşeyler uydurup göndeririz derdindeler çok tanıdığım var çalışan onlardan biliyorum :D

Enes-x
30-12-2016, 09:05
Sabah ustayla beraber soğukken marş yaptık.Birkaç dk rölantide bekledik freni pompaladık 15-20 dakika yol yaptık.Videoyada çekti kendisi , arıza yok.

Ben sormadan kendileri söyledi.Dün verilen ikame aracı size verebilmek için başka müşteriden rica minnet geri aldık dediler, oda açıklığa kavuştu.yine hiçbir ücret talep edilmedi , usta müdür herkes gayet ilgili en ufak bir sorunda herzaman çözmek için burdayız dediler.

Benim sorunum sabah soğuk ilk çalıştırmada frenlerin şişip tutmaması,start stop devredışı uyarısı ve ardından aracın limp moda geçmesiydi.Soruna yol açan parçanın işlevide buymuş benim sorunlarla bi alakası yok gibi gözüküyor ama varmış işte :) Umarım turbo değişiminde olduğu gibi bunda da 2-3 gün sonra tekrar nüksetmez arıza.

http://binekarac.vw.com.tr/vwsozluk/ShowComponent.aspx?ComponentID=17741

makif84
30-12-2016, 09:16
Sorununuz umarım bu kez kalıcı olarak çözülmüştür.İyi günlerde kullanın

Berkan
30-12-2016, 09:17
ben bu başına gelenlerden sonra yanlış anlama Enes ama ne o turbonun değiştiğine ne hava bilmemne sensörüyle alakalı olduğuna hatta ve hatta sabah senden önce aracı çalıştırıp deneme yapmamalarına imkan veremiyorum :)

Quantum
30-12-2016, 09:37
Enes kardeşim,
Uzun yıllar yurtdışında kaldığını ve oranın kültürünü aldığını düşünüyorum senin için bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Yanılıyorsam da bir şekilde yurtdışında yaşananın yollarına bak zira uyum sorunu yaşamazsın.

Neden böyle düşünüyorum? Çok iyi niyetlisin, iyi düşünmek için de zorluyorsun kendini. Bir şeyi atlıyorsun ama.. Burası Türkiye. Sen ise Türkiye'de, üstelik İstanbul'da yaşıyorsun! Çakalların ülkesinin başkentidir İstanbul.
Böyle düşünmekten, kendi insanımıza böyle laflar etmekten hoşlanmasam da, kahretsin ki gerçek bu.

Yaptığı işe saygısı olmayan, müşterisinin arkasından küfürler patlatan, kendisine evine ekmek götürmesine sebep olan insanları eşşek yerine koyan, başkalarına duyacağı saygıyı geçtim kendisine bile saygısı olmayan, Allah'tan bile korkmayan insanların yaşadığı bir toprak parçası burası.

Hal böyle olunca bağıracaksın arkadaşım.

Çünkü saygı göstermediğin zaman saygı görüyorsun bu canına yandığımın memleketinde..
Çünkü deli deliyi gördüğü zaman sopasını saklıyor.
Çünkü güçten güçlüden korkan onun şakşakçısı olma eğilimde olan bir toplumla muhatap olma durumundasın.

Bağırdığın an, huysuzluk yaptığın an, ağzını bozduğun an, saygısızca davrandığın an işlerin ne kadar kolay ilerlediğini göreceksin ve sen bile şaşıracaksın bu duruma.
Senin motton "ben huzursuz olacağıma başkası huzursuz olsun" olmalı.. Huzurunu korumak için bencillik yapmayı öğreneceksin, öğrenmelisin.

Böyle yaptığında ne mi olacak:
İkame aracını da verecekler, tamir olmayan araban da tamir olacak, hatta arabanda farkında olmadığın eksiklikler bile giderilecek, 15 günde teslim alabileceğin araba 3 günde hazır olacak. Huysuz adamın tedarik edilemeyen parçası o anda yaratılıyor bu memlekette. Defalarca yaşadığım bir olay. Tecrübeyle sabittir.

Diyeceğim o dur ki BAĞIR..

Naçizane fikrim, yazdıklarımı değerlendirmek yönünde.. Kimse için değil, kendin için.

Mehmetmert
30-12-2016, 09:40
Hava Kalitr sensoruyle gram alakasi yok ahahahahahahahah :D Arada hava kalite sensoru arizaya duser hafizada kalir,bu daha cok rolantide kapali ortamda calsitiginda arizaya duser havalandirma iyi degilse.Araba ne yaparsa yapsin surekli yuksek oranda kirli hava okudugu icin arizaya duser ama sadece arkada hafizada kalir o kadar.Bir sonraki calistirmada kendi adaptasyonu ile halleder bunu :D Muhtemelen serviste kapali ortamda calismaktan vermistir arizayi.Benim golf7 aracima dikiz aynasinda komple sokseniz bile oyle bir hata alamazsiniz limp mode a dusucek kadar :D

Neyse yavas yavas sifirliyoruz araci merak etmeyin :)

KÖROĞLU
30-12-2016, 09:47
Ben artık yarın hangi parça değiştirilecek tamam bak bu sefer kesin oldu denilecek diye merak ediyorum.

Mekaniğinden çok anlamam ama hava sensörü ile bağlantısını mantıken kuramıyorum. Sabırlar versin.

BARR
30-12-2016, 09:51
Enes şu vakum hortumun ver parasını değiştir kardeşim kafan rahat etsin...

Işık
30-12-2016, 10:02
Benim golf7 aracima dikiz aynasinda komple sokseniz bile oyle bir hata alamazsiniz limp mode a dusucek kadar :D

Dikiz aynasını sökünce limp mode'a geçen araç mı var, anlamadım ne demek istediğinizi.

Enes-x
30-12-2016, 10:27
Enes kardeşim,
Uzun yıllar yurtdışında kaldığını ve oranın kültürünü aldığını düşünüyorum senin için bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Yanılıyorsam da bir şekilde yurtdışında yaşananın yollarına bak zira uyum sorunu yaşamazsın.

Neden böyle düşünüyorum? Çok iyi niyetlisin, iyi düşünmek için de zorluyorsun kendini. Bir şeyi atlıyorsun ama.. Burası Türkiye. Sen ise Türkiye'de, üstelik İstanbul'da yaşıyorsun! Çakalların ülkesinin başkentidir İstanbul.
Böyle düşünmekten, kendi insanımıza böyle laflar etmekten hoşlanmasam da, kahretsin ki gerçek bu.

Yaptığı işe saygısı olmayan, müşterisinin arkasından küfürler patlatan, kendisine evine ekmek götürmesine sebep olan insanları eşşek yerine koyan, başkalarına duyacağı saygıyı geçtim kendisine bile saygısı olmayan, Allah'tan bile korkmayan insanların yaşadığı bir toprak parçası burası.

Hal böyle olunca bağıracaksın arkadaşım.

Çünkü saygı göstermediğin zaman saygı görüyorsun bu canına yandığımın memleketinde..
Çünkü deli deliyi gördüğü zaman sopasını saklıyor.
Çünkü güçten güçlüden korkan onun şakşakçısı olma eğilimde olan bir toplumla muhatap olma durumundasın.

Bağırdığın an, huysuzluk yaptığın an, ağzını bozduğun an, saygısızca davrandığın an işlerin ne kadar kolay ilerlediğini göreceksin ve sen bile şaşıracaksın bu duruma.
Senin motton "ben huzursuz olacağıma başkası huzursuz olsun" olmalı.. Huzurunu korumak için bencillik yapmayı öğreneceksin, öğrenmelisin.

Böyle yaptığında ne mi olacak:
İkame aracını da verecekler, tamir olmayan araban da tamir olacak, hatta arabanda farkında olmadığın eksiklikler bile giderilecek, 15 günde teslim alabileceğin araba 3 günde hazır olacak. Huysuz adamın tedarik edilemeyen parçası o anda yaratılıyor bu memlekette. Defalarca yaşadığım bir olay. Tecrübeyle sabittir.

Diyeceğim o dur ki BAĞIR..

Naçizane fikrim, yazdıklarımı değerlendirmek yönünde.. Kimse için değil, kendin için.

Abi çok güzel ,açıklayıcı yazmışsın eline sağlık.Yurtdışına hiç çıkmadım malesef ama demek istediğini anladım teşekkür ederim.Biraz aile ve kendini yetiştirmekle alakalı sanırım.Aslına bakarsan söylediklerini bende biliyorum hatta haklılık payıda veriyorum sana , iş uygulamaya gelince vicdanım bir dur diyor.

Senin postu okurken benimle son 2 gündür ilgilenen usta aradı.Dün doğuşu aramıştım 15 gündür sorunumu çözemiyorlar siz destek olabilir misiniz diye.-kardeşim seninle iyi bi dialog kurduğumuzu düşünüyorum memnun kalmadın mı ,aracının sorununu çözmedim mi ,özel telefonumu bile paylaşmadım mı ,senle sohbet edip aklında ne soru varsa sormadın mı bana şikayet maili düştü doğuştan diye sitem etti.Haklıda cidden dediklerini yaptı.Bende seninle sorunum yok memnunum şu anda sorunum çözülmüş gibi gözüküyor ama banada hak ver 16 gün sürdü sorunun çözülmesi bugünle birlikte 6. Kez servise geldim ikame aracı bi dün alabildik sende biliyorsun dedim.O 2 gündür benle ilgileniyo öncesinde alakası yoktu ama tüm olay ona patlamış.Rica etti şikayeti geri çek diye.okey verdim,

şimdi ne yapayım abi sen söyle senin türkiye felsefesine göre aman banane bana o kadar eziyet çektirdiler kurunun yanında yaşta yansın demem lazım öyle mi :)

makif84
30-12-2016, 10:34
Abi çok güzel ,açıklayıcı yazmışsın eline sağlık.Yurtdışına hiç çıkmadım malesef ama demek istediğini anladım teşekkür ederim.Biraz aile ve kendini yetiştirmekle alakalı sanırım.Aslına bakarsan söylediklerini bende biliyorum hatta haklılık payıda veriyorum sana , iş uygulamaya gelince vicdanım bir dur diyor.

Senin postu okurken benimle son 2 gündür ilgilenen usta aradı.Dün doğuşu aramıştım 15 gündür sorunumu çözemiyorlar siz destek olabilir misiniz diye.-kardeşim seninle iyi bi dialog kurduğumuzu düşünüyorum memnun kalmadın mı ,aracının sorununu çözmedim mi ,özel telefonumu bile paylaşmadım mı ,senle sohbet edip aklında ne soru varsa sormadın mı bana şikayet maili düştü doğuştan diye sitem etti.Haklıda cidden dediklerini yaptı.Bende seninle sorunum yok memnunum şu anda sorunum çözülmüş gibi gözüküyor ama banada hak ver 16 gün sürdü sorunun çözülmesi bugünle birlikte 6. Kez servise geldim ikame aracı bi dün alabildik sende biliyorsun dedim.O 2 gündür benle ilgileniyo öncesinde alakası yoktu ama tüm olay ona patlamış.Rica etti şikayeti geri çek diye.okey verdim,

şimdi ne yapayım abi sen söyle senin türkiye felsefesine göre aman banane bana o kadar eziyet çektirdiler kurunun yanında yaşta yansın demem lazım öyle mi :)

Adamsın keşke herkes senin onda birin kadar iyi niyetli olsa,ülkemiz şuan daha iyi bir yerde olurdu.(Tanışmadığım halde içten samimi olarak adamsın kelimesini kullandım lütfen yanlış anlama)

Berkan
30-12-2016, 10:43
Aynen öyle olman lazım :)

Vicdanlı ırk olsakta hatta sen karakter olarak ekstra naif sakin olsanda, bence çekmemen gerekli Enes çünkü acıdıkça senin sorununu çözmüyorlar veya çözemiyorlar ustaya servise laf gelmesin diye senin frenin araban verimli çalışmıyor daha 40 k daki arabanda abuk subuk arızalar meydana geliyor vs. vs..

bu arıza yanlışlıkla garanti sürecinde olsa aracı değiştirmeye kadar yolun vardı farklı veya aynı nedenlerden 5 kere servise gidip düzeltemediğin için

Quantum
30-12-2016, 10:53
İş işten geçmiş de ben genel olarak kişiliğinle yapınla ilgili bir kaç kelam ettim abin olarak görürsen beni.
Ustanın telefonunu vermesi, arkadaşça sohbet etmesi, gün sonunda senin problemini halletmiyor. Sürece değil sonuca bakardım ben. Sonuç ne? Sorun hala devam ediyor. Huzursuzluğun bitmedi. Ama müteahittin arabası halledildi. Anlatabildim mi.
İstanbul'u masai mara savanlarına benzetirim. Acırsan acınacak duruma düşersin. Oyunun içinde kalmak için bazen oyunu kurallarına göre oynaman gerek. Gece yastığa başını koyduğunda kendini sorgulayacak duruma gelsen de bazen ayakta kalmak için böyle davranman gerek.

Ama özünde sakın ha sakın değişme. Merhametli ol ama bunu kime karşı kullanacağını bil. Derim susarım.

Sorun halledilir inşallah bir an önce

Mehmetmert
30-12-2016, 12:43
Dikiz aynasını sökünce limp mode'a geçen araç mı var, anlamadım ne demek istediğinizi.

Limp mode a dusecek kadar buyuk bir hata alamazsiniz, yani oyle birsey yok imkansiz demek istedim.Dusuk cumle kurdugum icin boyle oyle olmus :)

buraek4
03-01-2017, 08:20
Aracın son durumu nedir acaba. Problemi çözebildinizmi ?

Enes-x
03-01-2017, 20:05
30 aralıktan beri sorun yok düzeldi çok şükür.Sorun çözüldükten sonra servis danışmanı aradı, dilerseniz pazartesi için doğuşun teknik heyeti gelip aracınızı inceleyebilir , o süre zarfı boyunca ikame araçta verebiliriz dedi.Bi problem kalmadığı için gerek yok dedim.Dünde bugünde aramış 3-4 kere açamadım bir sorun var mı diye merak ediyorlar heralde :)

kelalper
03-01-2017, 21:27
Doğuş ve audi servisleri aman yaa. 2004 model A6 2.7T aldım. Arabada Cruise control yok. Sürekli uzun yol yapıyorum o yüzden kullanıyorum. Servise sordum yaparız 3400+kdv dedi. Sinyal kolu değişecek gaz kelebek pompası takılacak falan dedi. Lan elektronik gaz kelebeği olan arabada gaz kelebek pompası ne yapacak dedim. Bunlarda var dedi salladı. Neyse Doğuş genel merkezde tanıdık vasıtasıyla maslak servise gittim. Usta baktı gitti içeri bişeyler sordu geldi 1070tl Sinyal kolu +işçilik + kdv dedi. Nette araştırdım gereken vagcom ve sinyal kolu. 75 Euroya sıfır sinyal kolunu aldım gümrüksüz geldi. Kurtezde kolu taktık sinyal kablolarını gerekli rölelere girdik vagcomdan cruise controlü aktif hale getirdik ve sorunsuz çalıştı. 1070+kdv nerede 75 Euro nerede.Parça çin malı falanda değik orjinal audi kutusunda balon torba içinde geldi.

mrtngn
03-01-2017, 21:30
En son vakum testine sokulcak diyodun o parça değiştide mi düzeldi tam anlayamadım ?

Kadyr
03-01-2017, 21:43
Konuyu bastan okudumda hic bir sey yazmamistim. Ben fiat servisinin beceriksizligini cektim gecen ay 3 kere git gel yaptim arizalari yapamadilar sonra baska servise yaptirdim yine yetkili bir bayiye. Dedim herhalde fiat dandikligi ama goruyorumki bir cok kisi yetkili servisten magdur olmus.
Bu arada Passat var ken dsg konusunda rekor otomotiv sikintisiz halletmisti iyi niyetten memnun kalmistim

Ucanadamyoktur
04-01-2017, 01:01
Valla sabrına hayran kaldım abi geçmiş olsun inşallah tekrar sorun çıkmaz. Ayrıca adaşız bu sabır bi miktarı isimden mi geliyor acaba demeden edemedim kendime ama bende bu kadarı da yok malesef :) Benim de başımdan otokoçla ilgili bir mevzu geçti.

Babam artık arabaları ayıralım senin corollayla uğraşmana kurcalamana daynamıyorum diyerek kendine 2012 1.6 tdci mondeo aldı gayet iyi hoş ben araştırmalara başladım ettim arabayı izmirden izkar forddan buldum 50000de kazasız boyasız hoşuna gitti falan babam almaya gitti ben iş yerinden izin alamadığım için aracın hiçbir eksiği vs yok diye araç alındı araç neyse gelene kadar araştırıyorum internette bir çoğunda dijital ekranda hararet göstergesi mevcut. Neyse babam gelmiş ben işten dönüp eve girdim konuşuyoruz arabayla ilgili babam herşeyi anlattı etti ama bunun hararet göstergesi yok bir sıkıntı olduğunda nasıl bilicez ben bulamadım falan dedi o kadar araştırmadan diğer kadranlarda o harareti görünce yıkım başladı falan filan arabaya indim kurcalıyorum ben buldum harareti falan ama arabaya yabancı birinin yolculuk esnasında bulana kadar kaza yapmamak lüks bir durum olur muhtemelen. Dedim bari yarın gideyim otokoç'a. Nerden bileyim bu kadar .oktan bir yer olduğunu tam girdim konuyu aktardım birine ustalarımız yemekte 20 dakika sonra gelecek sizi bekleme odasına alalım zamanınız varsa falan tamam dedim problem yok en azından yeni mondiye bakarım karşılaştırırım nedir ne değildir bana da eğlence olur modunda takılıyorum. Baktım 20 dakika geçti özellikle bekledim ***** Türkiye burası yemekten sonra bi 10 dakika da çay sigara mevzusu var tam yarım saat sonra yine gittim dedim böyle böyle bir durum var anlattım ordaki kişi başkasına o başkasına o başkasına derken yine ilk gittiğim kişiye geldim beyfendi bekleyin bi usta çağıralım falan bekliyorum usta gelicek diye 10 dakika geçti gelmedi hala sabır gösteriyorum bekliyorum dedim hanımefendi ufak bir soru soracağım en fazla ustayla edeceğimiz muhabbet 1.5 2 dakika gelmiş olsa şu anda ben sizi darlamıyor olurum dedim geliyor bekleyin edin falan hala son damla ama bekliyorum inatla usta gelmedikçe sinir katsayım artmaya devam ediyor derken zoraki biri geldi anlattım durumu işte bilgisayarı bağlamam lazım etmem lazım öyle birşey var mı bakmak lazım ya biz güncellerken kadran yanarsa şöyle böyle işin için sıyrılmaya çalışıyor dedim sen yetkili servis değil misin sana bunu fordun mühendisleri üretiyor üstüne birşeyler daha koyup yeni yazılım yolluyor senin bunu yapman lazım ben birşey diyemem sizi bilmem ne beyle görüştürelim şöyle böyle tamam dedim gittik 1 saat boyunca anlattığım şeyi aynı kişiye tekrar anlattım şimdi beyfendi şöyle bir durum var güncelleme olsa bile bizde ücretli 200-250 lira civarında birşey demişti e bir çok kişi bunu ücretsiz yapıldığını söylüyor sizin farkınız ne diye sordum şirket politikamız böyle vırt zırt falan derken tamam dedim kim gelirse kucağa oturtma peşindesiniz siz niyet anlaşıldı dedim gözler büyüdü en azından bilgisayara bağlayalım görelim var mı yok mu yapın demiyorum dedim kablo bağlamanın ücreti 80 lira lafını söyledi artık dalga geçmeye başladım tamam dedim kabloyu getirin ben bağlarım yerini biliyorum da sizin yapacağınız işin içine s.çayım 1 saatimi yediniz diyip çıktım hani bi 2 3dakika daha beklesem 80 liraya bağlanan kabloyu birine bağlamak suretiyle olayları pisleştirebilme potansiyeline ulaşmıştım.

Etis forddan baktığımda arabanın hiçbir şekilde güncellemediğini gördüm gösterge abs/esp sistemi ve bir yer daha vardı bunun içinde izkar fordun başına ekşimem lazım sanırım artık izmire gittiğimde o işide artık çözüme kavuşturmak lazım.

Burak SARIKAYA
04-01-2017, 07:52
bıktık usandık bu servis saçmalıklarından yaşadıklarının fazlasını yaşadım eskişehir asil audi seat yetkili serviside berbat bir servistir bu arada buradanda bilgilendireyim bilmeyenlerde öğrenmiş olsun

Enes-x
04-01-2017, 19:26
En son vakum testine sokulcak diyodun o parça değiştide mi düzeldi tam anlayamadım ?

O testte hava kalitesi sensörü arızalı çıkmış onu değiştirip düzeltmişler bana söylenen bu.

Doğuşun değer ve ilgi servisi var hiç bekletilmeden direk arayıp ulaşabiliyorsunuz.Şikayetinizi-önerinizi dikkate alıp anında yaptırım uyguluyorlar.Buda bilgi olarak kalsın burda.

Berkan
05-01-2017, 08:09
Enes-x şikayeti naptın çektinmi geri :D

mert5
05-01-2017, 18:17
Şu aklıma geldi Türkiyede bir servise izletirmek lazım

Japonlar'da Muşteriye Saygi ve Hurmet ✔ - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ykXb3TJ-BSE)