PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apartman altı iş yeri açma konusu (yardım)



Smt_Krblt
23-12-2016, 21:27
Konuyu telefondan aciyorum oncelikle yazim yanlislarim icin ozurdilerim.

Konu soyle ki, bundan 4 ay once bir oto yikama devir aldim. Bir miktar hava parasi verdim ve bu aldigim mekan yaklasik 10 yildir faaliyet gostermekteydi. Sorun su ki ben burayi devir aldigimda apartmanda kimse yasamiyordu. Benden yaklasik 1 ay sonra ilk daire satildi sonra iki sonra uc derken apartmandaki dort daire de doldu.

Universite okuyup darbe girisimi yuzunden is bulamadigim icin bu ise yoneldim dukkanin vergi lehvasi var vegisi odeniyor. Elektrigi suyu var odeniyor herhangi bir sorun yok yalniz atladigimiz nokta bu islerde acemi oldugum icin atladigimiz ruhsat..

Ne muhasebecinin ne benim tam 4 aydir ruhsatin olmadigindan haberi yokmus ve ust katta oturan yalniz yasayan teyzelerin sikayeti uzerine yogun emek verdigim ciddi para harcadigim mekanim izin vermedikleri takdirde ruhsat cikartamadigim icin kapanacak . Verdigim hava parasi harcidigim para devir etme sansimda olmadigi icin yanacak. Uzerine bunlar yetmiyormus gibi sozlesmem oldugu icin daha 8 ay boyunca kira odemeye de mahkumum.

Olabildigince ilimli yaklasarak sorunu sordugumda bana binaya ses geldigini suyun temeli curuttugunu dile getiriyorlar. Bende buna karsilik bu sorunlari cozerek burayi artik oto yikama olarak degil detailing dukkani olarak kullanacagimi soylesemde malesef okumasi yazmasi olmayan cahil insanlar(asigilamak icin soylemiyorum)
Bugun imzalarini almam gerektigi icin cahiligin verdigi korkuyla bu imzanin asla atilmayacagini sorunlarin onemli olmadigini direkt olarak yikama isinin asagida olmasini istemediklerini beyan ediyorlar. Yikamaya isi yapmayacagimi soylesemde durum farksiz malesef.

-Simdi sormak istedigim nasil bir yol izlenilebilir ?
-Muvafakat almadan nasil bir ruhsat alinabilir ?

-Yikama 10 yildir ayni yerde ev sahipleri bunu bilerek burayi satin aliyorlar.
-Sorunlarin cozulebilecegibi soylesemde hatta girisimde bulunsamda ikna olmuyorlar.

Yardiminiza cok ciddi ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler.

dasemert
23-12-2016, 21:37
Bizimde bir dükkan var apartman altı kiraladık bir iki ay önce cafe yaptılar.Bildiğim apartman sakinlerinden imza toplanıyor sadece ondan sonra ruhsat çıkartılabiliyor.Ancak siz apartman sakinlerinden eskisiniz.Bu durumda farklı bir prosedür olabilir.

Yigit-Y
23-12-2016, 21:37
Katil nasıl olunur ? Bu konunun başlığı bu olmalı

Allah yardımcın olsun

İşin imkansız malesef devret kurtul yada illegal

Başka yolu yok kardeşim malesef acı gerçek

CRX
23-12-2016, 21:41
evliyseniz eşinizle değilseniz anne-baba gibi aile fertleri ile konuşmayı deneyin bence

ruudvan
23-12-2016, 21:47
oto yıkama ruhsatı 400 m2 altı dukkanlar ıcın verılmıyor.
zaten ruhsata basvursanda apartman altında 400 m2 bı yerın oldugunu sanmıyorum.
ruhsata basvurunu yap ne belge ısteyecekler ne kadar suren var bır ogren en kotu oto yıkama yerıne baska bır ruhsat alırsın.

Smt_Krblt
23-12-2016, 21:51
Dasemert- abi sorunda tam olarak burda zaten. Keske bu insanlarla en ufak bir diyalog icinde bulanabilseniz, apartmandan daire alirken altinda yikama dukkani oldugunu biliyorsun ve bu yuzden daha uygun fiyata aliyorsun daireler birlesince guclendigini hissedip puruzleri ortadan kaldirmak icin zabita cagirip sikayet ediyorsun.

Yigit abi aklima gelen tek sey bu insanlar bu muhite yeni tasindiklari icin henuz apartmana muhtarliktan kayit yaptirmadilar ise mantiken orda oturmuyor sayilacaklar. Bu durumda benimde imza almama gerek olmayacak. Tek sansim sanirim bu o da sans ise..

Crx: abi malesef dukkan sahibi de annem de babam da konuya fazlasiyla hakim ve isin boyutu iletisim sorunu yuzunden cok farkli yerlere gidiyor. Insanlara burasi tavukcu diyoruz hayir pilicci diyorlar oyle bir durum...

Smt_Krblt
23-12-2016, 21:54
Ruudvan: abi zaten oto kuafor olarak geciyor yer 100 metrekare. Sartlarin hepsini oldurdum lakin muvafakat tek sorun. Insanlara burayi depo olarak kullanacagimi soylesem bile durum degismiyor. Mutlaka bu isin bir puf noktasi var bu ruhsat bir sekilde alinacak ama nasil bilmiyorum.
Mal sahibi olmadigim icin mahkemeye gitsem bile sali gunu gelip muhuru vurucaklar mekana. Bana 4 is gunu sure verildi halledemedigin takdirde mekan kapanir dendi.

Yigit-Y
23-12-2016, 22:13
Bir hikaye etikliği için sosyal mesaja boğmayın

Senin olayın aynısı

Çocuk hava parası ile almış kafe yapmış

Apt izin vermemiş

Çocukta :)

Dükkanı sigorta yaptırıp dükkanı aleve verip parasını almış

Olan apt sakinlerine olmuş

Şimdi insan ekmeğinin peşinde

Apt gereken güzel yaklaşımıda yapmışsın

Kaşımıyorlar ciddi anlamda kardeşim

Ekmek teknen karar senin olacak

MK8800
23-12-2016, 22:17
Maltepe Belediyesi mi * ?

Smt_Krblt
23-12-2016, 22:20
Km8800:Edirne keşan
Yigit abi bu fikri bu platformdan vermeseydin cok aklima yatmistida :) artik olmaz

RafetAraç
23-12-2016, 22:45
oto yıkama ruhsatı 400 m2 altı dukkanlar ıcın verılmıyor.
zaten ruhsata basvursanda apartman altında 400 m2 bı yerın oldugunu sanmıyorum.
ruhsata basvurunu yap ne belge ısteyecekler ne kadar suren var bır ogren en kotu oto yıkama yerıne baska bır ruhsat alırsın.

onu nerden çıkarttınız :) biz 140m2 dükkana sıkıntısız bi şekilde ruhsat aldık apartman altında. öyle bi kural yok malesef.

McKrop
23-12-2016, 22:55
Apartman sakinlerine rüşvet ver son çare olarak :( mesela daire başına aylık 50-100TL civarında ver zaten 4 daire çok zarar etmeyeceğini düşünüyorum ya da anlaşabileceğiniz seni yormayan miktar. 3-4 ay idare et böyle sonra bakarsın bi çaresine. Böyle insanlar bu dilden anlıyor maalesef. Daha sonra dükkanı devretmeye bak tabi durumu anlat. Market ve ya pizzacı alsın

yesil
23-12-2016, 22:57
apartman sakinlerinden neden muvafakat alman gerekiyor, apartmanın ortak alanını mı kullanıyorsun, tapuda işyeri değil daire olarak mı geçiyor. oto yıkama için belki gerekir ama detailing dükkanı için gerekmez diye biliyorum. dükkan sınırları içinde işini yapıyorsan. bende çok uğraştım apartman sakinleriyle dükkan açarken.

Smt_Krblt
23-12-2016, 23:15
Mckrop: abi son care oyle olucak heralde ama onumde 3 gun var 1 is gunu 2 tatil gunu. Bu insanlar yarin tamam atalim diyip pazartesi cayabilicek insanlar cok garip bi durum icindeyim allah kimseyi dusurmesin...

Yesil: abi apartmanin ortak alani degil ama mulk sahipleri cogunlukta olduklari icin boylr bir gerekce varmis. Ruhsatta detailing dukkani ne diye geciyor bilmiyorum. Zaten ben ruhsata oto yikama olarak degil oto kuafor olarak basvurdum ve bunlari yasiyorum degisik bi konu cidden

snan1910
23-12-2016, 23:19
Bi dayı bulun herşey çözülsün, uğraşmaya gerek yok, apartman sakinlerini felanda uyandırmayın imza felan diye

safaks
23-12-2016, 23:21
Oto yikama olarak bilmiyorum ama apartman alti dukkan ruhsati almak icin binada iskan istiyorlar. Binanin iskani varsa buyuk ihtimal ruhsati verirler. Yoksa muhurluyolar biz gittikten sonra acin calismaya devam edin diyolar. Ama sikayet uzerine tekrari olursa basiniz agriyabilir. Valla bu piyasada zor sartlarda Allah yardimcin olsun.

onursumer
23-12-2016, 23:22
burda yürüyebiliceğin tek nokta , senin onceden orda olmuş olman iyice araştırman gerek o konuyu , 10 yıldır orda olan dukkanın nasıl ruhsatı olmuyor onu anlamadım ben

Schumi
23-12-2016, 23:26
İmzalatacağın kağıtta yıkama yapmayacağını eğer yaparsan anında boşaltacağını yaz. Ayrıca kişi başı herkese imza öncesi 200 tl imza sonrası da 200 tl vereceğini söyle ama kağıda yazma. İmzaları attır sonra para felan da verme. Dinsiz ise onlar sende imansız ol. Bizim millet parayı sever. Belki 500 önce 500 sonra dersin bilemiyorum maddi durumunu. Birde apartmana sonradan taşınacak kişiler için durum ne onu öğren işi bilen birisinden.

Smt_Krblt
23-12-2016, 23:33
Snan: abi oyle olucak zaten bu gidisle mecburen.

Safaks: abi iskan var zaten iskan olmasa vergi levhasi bi yana elektrik su bile bagli olma ihtimali dusuk. Cok sacma sapan bi durumun icindeyim ince bi acik bulup devam edebilsem isime baska bisey istemiyorum. Cok uzun zamandir para biriktiriyorum universite hikayesinden bilenler vardir aldigim arabayi sattim bu dukkani actim belli bir kitle olusturdum isleri rayina koydum birazda fark yarattigimi dusunurken bu is cikti simdide..

Onur abi anlamadigim olayda o benden 2 onceki sahibindeyken ruhsati varmis benim aldigim adam ruhsati devir almamis o devir alsa bende ondan devir alsam zaten is cok basit. Anlamadigim su bu dukkana ben vergi veriyorum ne icin oto yikama dukkani islettigim icin e bu dukkana ruhsat vermediysen benden neden nasil vergi aliyosun ? Bu nasil bi acik bu nasil bi yasa. Ya da her sey bir yana bu ruhsat isi yapilmadan bu dukkan nasil yururluge girer is yapmaya baslar vergi alinir? Anlamiyorum.

Smt_Krblt
23-12-2016, 23:47
Schumi: abi o aklima geldi fakat pasta yapacagima dair bi kagir imzalamayi dusundum ama o kadar sorunlu insanlar ki pasta yapacagim araci hortumla yikasam sikayet eder islem baslatirlar. Bu insanlar benim apartman altinda 500 litrelik su tankim varken ve sular kesildiginde bile arac yikayabiliyoken, ben arac yikarken kendilerine su gitmedigi susuz kaldiklari sikayetiyle zabitayi cagiran insanlar malesef. Allah kimseyi ahlaksiz cahil insanla karsilastirmasin. Kendim icin soylemiyorum kendimi onlarin yerine koyuyorum evet bende o dairelerden birini almis olabilirdim bende sikayetci olabilirdim rahatsiz olabilirdim hakkimi arayabilirdim bu zaten en dogal hakkim olucaktir. Fakat uzlasmak icin bir yol izleyemiyoruz. Insanlara diyorum ki burasi tavukcu hayir diyorlar pilicci... basta tek daireyken su kesintisi sikayetiyle geldi bir daire sonra apartman yanindaki boslugu sorun etti (alakam yok ) sonrasinda arac yikadigim icin binanin kolonlarinin islandigi ve bu nedenle cokebiliceginden korktuklarindan bahsettiler. Bende istedikleri firmaya kasko yaptirabiliceklerini ve 10 yillik bir apartman dairesi aldiginizi unutmayin gibisinden guler yuzle soyledim. Fakat hic bir sekilde ne yardimci olabildim ne yardim alabildim. Sorunu bir sekilde muvafakat almadan cozebilmeliyim. Suan tek umudum bir ihtimal yeni tasindiklari icin mahalleye kayitlarini aldirmamis olmalari eger durum boyleyse kayitlari o evde olmayacak ve hakkimda imza haklarida olmayacak. Tabi bu sadece bi ihtimal malesef..

mrtngn
24-12-2016, 00:02
Oldum olası bu ruhsat,belediye işlerinden nefret ederim ve kafamda almaz.. Bu işlerle ilgilenen sağlam bi avukat yol gösterip işin içinden çıkartabilir bence

Şirzat
24-12-2016, 08:45
binanın aidatlarını ödemeyi teklif et veya oto aksesuar olarak ruhsata başvur içeriye aksesuar ürünlerini yığ ruhsat için gelenlere bunu göster

kelalper
24-12-2016, 09:24
bende aynı sorunları yaşadım zamanında. Benim yerim müstakildi yan binada tek bir daire sesten rahatsız oluyorum diye şikayet ediyordu sürekli. Gelip belediye ölçüm yaptı sokak ortamının 5db üstüne çıkmamam gerekiyormuş. Bende 3db çıktı ve şikayet edene etraftaki inşaatlerden size gelen daha fazla ses var dedi belediye çalışanları. Adamın da sorunu benden 2 önceki dükkan sahibi ile kavga etmişler oradan bilenmiş p.venk. Adamla konuşmaya gidiyorsun tatlı dille evde görüyorsun kapıya kadar gelip telescopetan bakıp kapıyı açmıyor. Polis motorları geliyor yıkıyoruz dışarıda kuruluyoruz adamlar şuraya hava vur buraya hava vur dio temizliyoruz herif yukarıdan foto çekip yolluyor dışarıda araba yıkıyolar diye. Gelenlere gösteriosun resimdeki polisler emenike diip özür dileyip gidiolar. Belediyeden sürekli geldiler her seferinde birşey bulamayıp gittiler bende elemanların suyuna gittim. 4 kişi geliyolardı hemen kebap falan ısmarlıodum memnun oluyolardı. Bu dediğim belediye zabıtası değil denetleme müfettişleri. En sonunda dedim ki buyrun her zaman beklerim ama o adama söyleyin burası bütün denetlemelerden geçiyor bir daha şikayet ederse karşı dava açıcam haksız yere işletmemi rahatsız ettiği için dedim. Söylemişler bir daha şikayet etmedi. Ben devrettim 4 ay sonra şikayetten belediye ruhsatı iptal etti. Belediye meclisinden torpil bulmuş benim devretttiğimi öğrenince araya koymuş ve kapattırdı dükkanı. işletme sahibi de mal belediye çalışanları uyarmaya geldiklerinde suyuna gideceğine asarım keserim siz kim oluosunuz diince çektiler ipini.

Vergi olayına gelince sen devlete vergi veriosun devlet ne iş yaptığına bakmıo. Vergi levhasında kazancına bakıo. İstersen peynir sat bana kardan pay vericeksin %18 ortağım dio. Ruhsat işi belediyenin birazda onları besleyeceksin dio. Kaldırıma tabela koyarsan karayolları tabela vergisi alır dükkan üstüne koyarsan belediye ben alırım dio. Sana tebliğ edio belediyeye gidiosun ödüyosun hepsini alıo. Ama sonra karayolları gelio bana ödemedin dio. Lan tek seferde şu kadar ödeyeceksin dediniz ödedik diosun gösteriosun yok onun şu kadarı benim dio. Ödedim diosun beni alakadar etmez bana ödemedin dio. Suyu iski vermio kuyu var oraya tankerle dolduruosun senden atık su vergisi alıo her ay 600 lira. osbir olsa çekilmez gerçekten.

jeffy
24-12-2016, 09:29
Yapacağın işe yakın olarak muafiyetsiz alabileceğin ruhsatları araştır dostum acilen. Yani sen burayı yıkaamadan Detay , kuaför tarzı bir işe çevireceksen oto elektrik yada ne bileyim oto aksesuar tarzı ruhsata başvur.

İçerde bu tarz işlerde kullanılabilecek 3-5 alet edevat ve malzeme bulundur Tabelanda küçük bir şekilde yazsın sen yine Detay a devam et.

Aklıma gelen ilk çözüm bu oldu umarım işine yarar.

Allah sabır versin.

CaNeR44
24-12-2016, 10:02
eğer yıkama yapmayacaksan ses olmayacaksa onları rahatsız edecek sana niye karışıyorlarki ihbar olmadığı müddetçe çok cadde bir yer değilse dükkanın ruhsat kontrolü yapmaya gelmezler o sürede çıkarmaya bakcan sende

Yigit-Y
24-12-2016, 10:41
Dükkanı sex shop yapacaksın komşularada takma hediye edeceksin

Bu türk milleti niye böyle arkadaş :)

_cAgdAsH_
24-12-2016, 10:54
apartman altında 2003 den buyana tamır bakım servısım var..maalesef apartmandakı her daıreden her sene ımza alıp beledıyeyede 384 tl yatırıp senelık gecıcı ruhsat verıyolar bu her sene yenılenıyor..bına gırısı dıger sokakta oldugu ıcın ımza konusunda sorun cıkarmıyorler verıyolar..senelerın verdıgı komsulukta var tabıı..
seenınn yapman gereken alttan gırıp ustten cıkıcan ama o amzaları alacaksın aksı taktırde ruhsa vermıyeceklerı gıbı gelıp muhurleyecekler..gecmıs olsun

ghibli06
24-12-2016, 11:33
Kuzenim 25 yıllık kuaförüm aynı zamanda, eski dükkanı ortağına verdi kendisi yeni dükkan satın aldı, aldığı yer de bayan kuaförüydü, ruhsatı da vardı... apartman toplanıp kuzenimin işyeri açmasını engelledi, sonuçta kuaför, gürültü yok pislik yok ipsiz sapsız yok koku yok vs... 6 ay uğraştı çözemedi, 250 ye aldığı dükkanı 6 ay sonra 350 ye sattı.. şimdi kuaförlüğü bıraktı emlakçılık yapıyor...

Year One
24-12-2016, 11:55
öncelikle geçmiş olsun. apartman altı detailing dükkanı da olsa, detailing öncesi araç yıkanmıyormu mecburen ? yoksa bu detailing dükkanları aksesuarcı vs olarak mı geçiyor.

HalilMacit
24-12-2016, 11:57
Bence pes etmeyin ısrarlı konuşmalarınızı sürdürün. Siz sonuçta dürüstçe bu işi yapıyorsunuz illaki bi yerde yumuşuycaklar diye düşünüyorum. Gerekirse tatlı yalanlara başvurun anneme babama ben bakıyorum tarzında.

arifba
24-12-2016, 12:31
oto yıkamayı bilmiyorum ama tapunda dükkan işyeri olarak gözüküyor ise kimseden izin almana gerek yok. Mesken olarak gözüküyorsa imza şart. Git bağlı bulunduğun ruhsat müdürlüğüne müdüre danış.

Restoranımı açacağım zaman tadilata başladım. Zabıta geldi mühürledi. Binadakiler istemiyormuş şikayet etmişler. İzin alman lazım dediler.Herkesle tek tek konuştum kimse kabul etmedi. Gittim ruhsat müdürlüğüne müdürünün çayını içerken durumu anlattım.

Tapuya baktı. ee burası iş yeri dedi evet dedim.Neden imza almaya çalışıyorsun dedi sizin zabıtalar dedi öyle yapmam gerekiyormuş dedim. Yok öyle bir şey zorunluluğun yok dedi.o zaman neden dükkanımı mühürlediler dedim onlar gerizekalı hemen açtırıyorum dedi. finalde apartmandakiler hayırlı olsuna geldi.

süleymann
24-12-2016, 13:40
1995 den bu yana apartman altında dükkan işletiyoruz. Her sene gecici ruhsat veriyorlar. Bende her sene tek tek gidip hatta bazılarını cagırıp imza attırıyorum. Tabi işler git gide büyüdü dükkan yetmemeye başladı yan dükkanı aldık aynı bina sıkıntı yok , diger dükkanı aldık bekldik 8 aya yakın ruhsat almadık hepsini beraber hallederiz diye. Adamın biri kıllık yapıyor sürekli şikayet edecegim diye kadın ama melekler melegi gittim bigün abla su baglatacagım dedim sizin faturalardan eski lazım alabilirmiyim,oda verdi tabi suyla fln işim yok. Aradan üç gün geçti bende ruhsat evraklarını hazırladım digerleri zaten imza atmıştı. Abla su alabilmem için sizinde imzanız olması gerekiyor dedim saolsun attı.daha sonra adamın haberi oldu geldi bagırıyor cagırıyor bak abi dedim bi namus bide ekmegimle oynayayın canıyla oynarım dedim. Olay öylece kapandı şimdi yazın akşamları coluk cocuk terasta mangal yapıyoruz.

süleymann
24-12-2016, 13:42
dipnot. unuttum yazmayı sende o binaya tasın derim.

yada o dairede oturan herhangi reşit birinin bile imzası yetiyor.

TheAce
24-12-2016, 13:59
ben de benzer bir durum yaşadım, hala yaşamaya devam ediyorum.

elektrikli ve benzinli el aletleri satış-servis işi yapıyoruz 2008 yılında distribütör firma satış ve servis bölümü ayrılacak dedi, biz de dükkanın 30 metre mesafede başka bir dükkan bulduk yerleştik; servisi taşıdığımız dükkan bizim olduğu için problem olmuyordu ruhsatını vs. almıştık zaten.

yeni taşındığımız binada bizden önceki kiracılar ve işyeri sahibinin apartman sakinleri ile (apartmanda 8 daire var 6 tanesi akraba) yaşadığı husumetten dolayı sürekli problem çıkarıyorlar, ruhsata başvurduk belediye sağolsun harcı aldı denetimleri yaptırttı eksikleri tamamlattı 3k tl para harcattı bana 1 sene ruhsatı çıkarttırmadı bir türlü; üstüne şimdi şirketi değiştirdik servis bölümü direkt bana ait şahıs şirketi oldu. şimdi tekrardan ruhsata başvurmak istemiyorum aynı çileleri çekmemek için.

yaptığımız işten dolayı rahatsız olunması normal hak veriyorum çevredeki insanlara, ama inanın etrafta komşu esnaf veya apartman sakinleriyle hep iyi geçindik geçinmek için elimizden geleni yapıyoruz fakat işte senle alakalı olmasa da bu konularla alakalı hep problem yaşıyorsun. ağzına kuş tutsan da senle alakalı olmayan durumlar canını sıkar, işyerim maltepe'de hep problem yaşıyorum bu gibi durumlarda. Belediyenin de işlerini yaptığımdan işler işyeri kapatma durumuna gelmiyor ama sürekli can sıkıyor maalesef. Bu bir Türkiye gerçeği...

Fırtına_siR
24-12-2016, 19:34
devir aldınığınız kişiden önceki işletmecinin ruhsatı olduğunu ondan devir alınmadığını söylemişsiniz eğer iptal olmadıysa o adamdan alma şansınız varmı ruhsat devrini veya ulaşsanız direk ondan bilgi alsanız ? aklıma böyle bir ihtimal geldi.

Smt_Krblt
26-12-2016, 11:19
Abiler kusuruma bakmayın hepinize tek tek cevap yazamadım.

Durum stabil psikolojiler bozuk ailece, muhtarlıktan biraz umutluyduk henüz ikametgah almamışlardır diye düşünüyoduk ama almışlar.

Bugün komple belediyede bir şekilde dükkanın ruhsatını alabilmek için çabalayacağım bakalım sonuç ne olur bilemiyorum ama desteğiniz için teşekkürler her şeye rağmen.

yesil
26-12-2016, 12:03
eğer ruhsatı alamazsan tapudan yönetim planını al. eğer yönetim planında aksi bir madde yoksa kahvehane yap sabaha kadar taş ve küfür sesiyle hoplat apartmandakileri. hatta içkili mekan olmamasına dair bir madde koymamışlarsa ve etrafında okul vs yoksa içki ruhsatı almanı engelleyecek bir durum yoksa bar yap, meyhane yap. sabaha kadar hoplat hepsini. hayatlarında hiç bir risk almamış, para kazanmak için çabalamamış hazır maaşını veya kirasını cebine atıp ekmeğinin peşinde koşan insanlarla uğraşan gereksiz adamlara ne yapsan yeridir. her şeyi hakediyorlar. sadece fiziksel şiddet uygulama ve sözlü hakarette bulunma. o zaman seni dükkandan atma hakkına sahip olurlar. sabırlı ol, o dükkanda illa detailing yapmak zorunda değilsin. apartmandakilerle uğraşmadan yapabileceğin işlere bak. belki çok daha iyi olur senin için.

GokhanRS
26-12-2016, 12:36
Abiler kusuruma bakmayın hepinize tek tek cevap yazamadım.

Durum stabil psikolojiler bozuk ailece, muhtarlıktan biraz umutluyduk henüz ikametgah almamışlardır diye düşünüyoduk ama almışlar.

Bugün komple belediyede bir şekilde dükkanın ruhsatını alabilmek için çabalayacağım bakalım sonuç ne olur bilemiyorum ama desteğiniz için teşekkürler her şeye rağmen.

Dostum zamanında bende çok uğraştım. 2 sokak ilerideki rakip imza alamadı gitti belediyeye verdi o zamanlar 2 bin tl (sanırım anladığın bağıştan). Yani bağışla çözülüyor tüm işler adamı bul yeter ki belediyede. mahalledende internet cafeciler varsa git onlardan yardım iste. onlarda çok çekiyor bu durumdan. birinin olmasa diğerinin adamı oluyor içeride. Hiç imza ile uğraşma. Benim arkadaşım geçmişte başka dükkan için alınan imzaları çıkarttırıp onlarla bile iş yaptırdı bağış yaparak.


eğer ruhsatı alamazsan tapudan yönetim planını al. eğer yönetim planında aksi bir madde yoksa kahvehane yap sabaha kadar taş ve küfür sesiyle hoplat apartmandakileri. hatta içkili mekan olmamasına dair bir madde koymamışlarsa ve etrafında okul vs yoksa içki ruhsatı almanı engelleyecek bir durum yoksa bar yap, meyhane yap. sabaha kadar hoplat hepsini. hayatlarında hiç bir risk almamış, para kazanmak için çabalamamış hazır maaşını veya kirasını cebine atıp ekmeğinin peşinde koşan insanlarla uğraşan gereksiz adamlara ne yapsan yeridir. her şeyi hakediyorlar. sadece fiziksel şiddet uygulama ve sözlü hakarette bulunma. o zaman seni dükkandan atma hakkına sahip olurlar. sabırlı ol, o dükkanda illa detailing yapmak zorunda değilsin. apartmandakilerle uğraşmadan yapabileceğin işlere bak. belki çok daha iyi olur senin için.

söylediklerinin hepsinde imza isteniyor söylediklerinin. maalesef kanunlar böyle, adamların yasal hakkı. bağışla çözemezse kanuni yolla çözemez.

brs852
26-12-2016, 13:47
Güzel bir dille masraf yaptığınızı en azından bir süre kira sözleşmeniz bitene kadar size müsade etmelerini rica etseniz ? Zararınızı karşılamanıza yardımcı olur mu bilmiyorum

lnd_samet
27-12-2016, 18:48
belediyede geçiçi ruhsat varmı bi araştır bence.

sedat s
27-12-2016, 19:16
allah sabır versın kardesım ınsan katıl olur aman sakin. burası turkıye burda hersey halledırler bı amca bı dayı falan bulman lazım

Thracian
27-12-2016, 22:44
Yigit abi aklima gelen tek sey bu insanlar bu muhite yeni tasindiklari icin henuz apartmana muhtarliktan kayit yaptirmadilar ise mantiken orda oturmuyor sayilacaklar. Bu durumda benimde imza almama gerek olmayacak. Tek sansim sanirim bu o da sans ise..


bu fikrin peşine düş. imkan varsa hemen bi akrabağnı muhtara kaydet imza al.