Orijinalini görmek için tıklayınız : 6r polo farına mercek montajı
Leader01
24-12-2016, 23:29
merhaba, 2013 polonun far camını ısıtıp çıkarsak kısalara mercek taksak sadece görüntü için bi-xenon falan değil geri camı yapıştırsak sadece farların daha güzel görünmesi için, bu işlem zor olur mu hiç yapmadım. kaç inç mercek takmak gerekir.
O işi seat leon'lara yapan biri vardı,seat forumlarında biliniyor. İlla ki diğer araçlara da yapıyordur.
Araştırabilirsin geneli memnundu.
mehmet6r
25-12-2016, 00:20
Detailingturkey forumunda yapan bir abi vardı, yanılmıyorsam rizede. Birkaç forum üyesi söküp yollayıp yaptırmıştı, konuları olması lazım. Gayet memnundular uygulamadan.
Poloda çok çirkin duruyo bence biraz daha bütçe arttırıp gti tarzı ledli olandan bulmaya çalışın
Detailingturkey forumunda yapan bir abi vardı, yanılmıyorsam rizede. Birkaç forum üyesi söküp yollayıp yaptırmıştı, konuları olması lazım. Gayet memnundular uygulamadan.
metinmb407 den bahsediyorsun :)
Merhaba, dilersen bixenon uygulaması yaptırabilirim. Adana sınırları içerisinde, piyasadaki fiyatların altında bir rakama...
Görsel için diyorsun ama işin ucunda kör gitmek var. Piyasada bile mercek takıyorum diyenlerin çoğu hatalı montaj yapıyor.
Hobi amaçlı açıp deneyeceğim. Olmazsa kör Gezer yada alırım 1 çift far dersen saygı duyarım.
Ada'm gibi iş olsun istiyorsan İlker Kemal'e ulaş. Bana göre işin duayeni o.
individual
25-12-2016, 11:28
İlker kemal bu iste bence en iyisi ;)
SpeedlinE™
25-12-2016, 11:33
İlker Kemal Bey bu işin piri, bende konu açmıştım herkes ilker beyi önermişti
Ben yapmıştım mehmet Gazihan'nın polosunda da vardı. Şık olduğunu düşünüyorum küçük mercekle
Mehmetmert
25-12-2016, 12:43
Kendisi Adanada iletisime gecin derim yardimci olur :)
Mehmet Altın | Facebook (https://m.facebook.com/profile.php?id=100009381552023)
Megane 1 ime yapmıştım 2000'li yılların başlarında.. Mercek değil, angel uygulaması tercih etmiştim. Bu tarz sonradan monte edilen şeyler pek sağlıklı olmuyor. Ya elektriksel ya da montajla ilgili sorunlar çıkıyordu. Ayda 1 farı tekrar açıp müdahale etmem gerekiyordu
metinmb407
04-01-2017, 13:09
merhaba, 2013 polonun far camını ısıtıp çıkarsak kısalara mercek taksak sadece görüntü için bi-xenon falan değil geri camı yapıştırsak sadece farların daha güzel görünmesi için, bu işlem zor olur mu hiç yapmadım. kaç inç mercek takmak gerekir.
SA bizde yorumlayalım. 2013 Polo nun far camı ısıtılarak açılmıyor diye biliyorum. Açılırsa da çok uğraştırır. Kesilmeden açanı görmedim, açanda farı çok zedeledi. Madem mercek takılacak olmuşken tam olsun 1 kere olsun. Alet edavat yoksa ve el işçiliğiniz yatkın değilse uğraşmayın derim. Çünkü bu işin sadece alet edavat kısmı 500 liraya varıyor. Merceklerde zaten 3" tir daha büyüğüne de daha küçüğüne de rastlamadım. Önemli olan uzunluk. Gidipte Bosch merceğini monte etmeye çalışırsanız farı geçtim motor içine bile sığmaz :)
Teşekkür ederim detailturkey den yaptıran olmadı farklı forumlarda oldu onları yaptıkça paylaşıyorum :) Burada da paylaşımlarım mevcuttu.
metinmb407 den bahsediyorsun :)
Ne yazık ki :p İyi aklına gelmiş :D
individual
04-01-2017, 17:49
Youtube da videolari var.Ibizalara baya yapti.
Fr bi xenon (ilker kemal) - YouTube (https://youtu.be/s54yWeEAvkE)
İlker Kemal bu bilin piri.
Youtube da videolari var.Ibizalara baya yapti.
Fr bi xenon (ilker kemal) - YouTube (https://youtu.be/s54yWeEAvkE)
Bu şekilde muayeneden geçmiyor değil mi? Far yıkama istiyorlardır herhalde.
By_Engin
05-01-2017, 08:13
Mercekle ilgili sorun yok. Halojen mercek, bi-xenon mercek muayenede sorun olmuyor. İçindeki ampül sorun oluyor. Xenon varsa otomatik far yükseklik ayarı isteniyor. Bu donanım yoksa xenon kullanamıyorsunuz yasal olarak. Halojen ampül takarak muayeneden geçebiliyorsunuz. 4-5 araca montaj yaptım. Kendi aracım ve çok yakın arkadaşların araçlarıydı. Oldukça zahmetli bir iş.
Şuan kullandığım Peugeot 406, kısa reflektörlerde 2,5" uzun reflektörlerde 2" bi-xenon mercek var. Ampüller H1 Cob Led. (Sislerdeki de H1 Cob 3000k)
Daha önce bir tecrübeniz yoksa ve bu tarz işlerle uğraşmadıysanız işin ehli birine yaptırmanızı öneririm.
http://i1353.photobucket.com/albums/q670/esinayuc/MyPug406/20161106_142638-1_zpshtpjqlzc.jpg
http://i1353.photobucket.com/albums/q670/esinayuc/MyPug406/20161015_144405_zpssdwns0tk.jpg
http://i1353.photobucket.com/albums/q670/esinayuc/20160901_083630_zpstxrvhfoy.jpg
individual
05-01-2017, 08:25
Muayeneden geçmiyor.Girmeden önce Xenon ampülleri söküp halojen ampül takıp gidiyorsunuz o zaman geçiyor.
Tamamdır o zaman. Muayene öncesi sırf ampul değişiyorsa sorun olmaz.
By_Engin
05-01-2017, 13:31
Tamamdır o zaman. Muayene öncesi sırf ampul değişiyorsa sorun olmaz.
Mercek ampülleri genelde H1 dir. Uygun Led ampül bulursan (her Led merceğe sığmıyor malesef) muayenede Led sorun olmuyor. Benim Ledler H1 A233 Cob Led. Xenon kadar aydınlatma olmayabilir, xenonla birlikte takıp kıyaslama yapmadım. Ledin aydınlatması noktasal olduğundan xenon gibi odaklama yapamayabilir.
SA bizde yorumlayalım. 2013 Polo nun far camı ısıtılarak açılmıyor diye biliyorum. Açılırsa da çok uğraştırır. Kesilmeden açanı görmedim, açanda farı çok zedeledi. Madem mercek takılacak olmuşken tam olsun 1 kere olsun. Alet edavat yoksa ve el işçiliğiniz yatkın değilse uğraşmayın derim. Çünkü bu işin sadece alet edavat kısmı 500 liraya varıyor. Merceklerde zaten 3" tir daha büyüğüne de daha küçüğüne de rastlamadım. Önemli olan uzunluk. Gidipte Bosch merceğini monte etmeye çalışırsanız farı geçtim motor içine bile sığmaz :)
Teşekkür ederim detailturkey den yaptıran olmadı farklı forumlarda oldu onları yaptıkça paylaşıyorum :) Burada da paylaşımlarım mevcuttu.
Ne yazık ki :p İyi aklına gelmiş :D
Şuan için açamadığım bir far yok BMW Mercedes VW Seat Chevrolet vs. bu iş sabır işi ustalık işi acele edersen fara zarar verirsin yavas olursan malzemeyi eritirsin :))
Daha önceden 6R yaptım detaylı fotograflar için
www.facebook.com/boomtuning