PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İphone 6 Batarya Boşalması

AhmetKaratay
26-12-2016, 11:26
Telefonum daha 2 senesini doldurmadı garantisi devam ediyor , ancak normal zamanda şarj yüzde 50-60 a indiğinde kapanıyor , soğukta kaldığında ise yüzde 80 gibi kapanıyordu. Bende geçtiğimiz ctesi günü telefonumu Bursa'da ipointe verdim , bugün ipointten aradılar ve bataryanın boşaldığını 500 liraya yeni batarya takabileceklerini veya 1350 lira karşılığında sıfır cihaz verebileceklerini söylediler , bende kabul etmedim tabi.
Batarya boşalmasına sebep olanlar:
1)Powerbank kullanımı
2)Arabada Şarj etme
3)Yan sanayi şarj aleti kullanımı
4)Pil ömrü 500 tak çıkarmış(bu kadar saçma bişey olmaz diğerleri neyse de 500 kerelik pil ömrü mü olur?)

Bunları saydılar ve tabi bütün hepsini de yaptım malesef , arabada şarja taktım , arkadaşımın powerbankini ve yan sanayi şarjını kullanmıştım bi kaç kere , telefon sürekli elimde olduğu için 500 kereyi geçmiştir heralde şarj etme sayısı çünkü sürekli şarja takıyorum telefonu.

Sonuç olarak telefonumun garantisinin dolmasına 5-6 ay varken bu sorunlarla karşılaştım , 500 lira vermek istemiyorum batarya değişimine öğrenci adamız sonuçta. En ucuza nasıl halledebilirim , kaç paraya halledebilirim? İnternette batarya fiyatlarını 50-60 liraya kadar gördüm , değişim için fiyat sorgulattığımda 150 lira filan gördüm. Şimdi 50 liraya alsam kendim değiştirebilir miyim? Ne yapmamı önerirsiniz acil tavsiyelerinizi bekliyorum.

AliGizda
26-12-2016, 11:31
Son güncelleme ile gelen sıkıntılardan biri bu. Eşimde 6S var 30' dayken Snapchat açınca kapanıyor, kuzenimde 6 var onunkide keza öyle. Soğukta kalınca falan kapanıyor dedi dün. Ben 5S kullanıyorum bir sıkıntısı yok çok şükür :)

Mehmetmert
26-12-2016, 11:34
-Belirli bir pil döngüsü var o döngüyü geçtiğinizde garanti dışı kalıyor malesef. Döngüyü şurdan bakabilirsiniz benimki şu anda 800 döngüde ( iPhone'unuzu Kac Kez Şarj Ettiğinizi Gormek İster misiniz? - ShiftDelete.Net (http://shiftdelete.net/iphoneunuzu-kac-kez-sarj-ettiginizi-gormek-ister-misiniz-60519) )
-http://www.hepsiburada.com/apple-iphone-6-orjinal-batarya-pil-1810-mah-kutusuz-p-TELBATIPHN12536 Batarya neden bu kadar ucuz bilemedim orjinal diyor,bir alın zaten beğenmez iseniz 14 iş günü içinde iadesi var

MCN21
26-12-2016, 11:34
Yazdıkları bütün olaylar doğru. Orjinal şarj cihazı dışında kullanmamak lazım. 500 döngü olayı biraz hikaye ama pil ömrünü en çok azaltan yanlış kullanım şekli.

Victiz
26-12-2016, 11:37
Aynı problemden dolayı 1 hafta önce Apple Zorlu'ya gittim ben de. %20-30 larda kapanma ve soğuk havalarda dediğiniz gibi %50 hatta 60'larda kapanıyordu. Garantisinin bitmesine 6 ay var bu arada. Genius'tan bir arkadaş ilgilendi, testler yaptı ve batarya kapasitesinin normalde 500 döngü olduğunu (tam doldurma) ve benim telefonun şuan 797. döngüde olduğunu, bundan dolayı bataryanın artık boşalmaya başladığını söyledi. İstersem 270 liraya yeni batarya takabileceklerini veya evde bataryaya kalibrasyon yapmamı önerdi;

-3g ve wifi kapalıyken bataryayı bitebileceği noktaya kadar kullanıyorsunuz. %1'e kadar inerse ne mutlu.
-Sonra telefon kapalı bi şekilde tamamen doldurup tekrar kullanmaya başlıyorsunuz.

Bende biraz işe yaradı %1'lere kadar düşmeye başladı o günden beri ama ara sıra yine kapandığı oluyor. Tek çözümü batarya değişimi malesef

semsialtunbas
26-12-2016, 11:37
benim 6da da aynı sıkıntı vardı, %20 civarında şarjı bitmiş gibi kapanıyodu, home lock button beraber basınca geri açılıyodu bazen bazende illa şarja takmak gerekiyordu ve açıldığı zaman da şarjı 1den değil kaldığı yerden dolmaya devam ediyordu , sonuç olarak vatandan almıştım garanti bitimine yakın verdim yeni cihaz verdiler (swap)

AhmetKaratay
26-12-2016, 11:45
Garanti bitmesine şuan 2 ay kaldı mecbur bataryayı değiştiricem , kendim yapabilir miyim acaba bu değiştirme işini şu 32 liraya olan bataryadan alsam

Thracian
26-12-2016, 11:49
Youtube a iphone 6 battety change yaz. Bir kaç video izle. Aklına yatarsa cin den pil sipariş et değiştir. Ben babamın 4s ine yapmay düşünüyorum

GokhanRS
26-12-2016, 11:49
bence takma kitiyle alın takın. 500 nedir yahu.

http://www.hepsiburada.com/iphone-6-batarya-takma-kiti-p-TELBATPLUS2021360

Low-Rider
26-12-2016, 11:55
Aynı sorundan arkadaşımın telefonunu garantiden değiştirdik.

2 kere Zorlu'ya gitti, belli testler yaptılar sorun yok dediler.

En son %20-30larda şarj varken kapanmasını videoya çekip gösterince aynı gün değişim yaptılar.

semsialtunbas
26-12-2016, 11:59
kendiniz yapacak iseniz bu tip işler için hazırlanmış bir site var yararlanabilirsiniz iPhone 6 Battery Replacement - iFixit (https://tr.ifixit.com/Guide/iPhone+6+Battery+Replacement/29363) parça ve kit satışları da mevcut ama biraz pahalı hbdekilere göre, ya da hbdekiler fazla ucuz bilemiyorum

B.Koçer
26-12-2016, 12:01
İphoneler de sıkıntıya düştü valla teker teker
3s den beri iphone kullanıyorum en dandık telefonum 6s patetes cıktı kabul de etmıyorlar sorunları

Berkan
26-12-2016, 12:04
sonra android takılıyor ekranı pahalı bilmemne, apple stabil telefon oluyor tabi kullanbilirseniz :D enazından daha ömründe böyle bir sorundan kapanmadı

ÖmerF.Bayar
26-12-2016, 12:10
Bu dert bendede var ama sorun sosyalmedya programarı bence, 2 film izliyorum bitmiyor sarj ama 4 saati bırak 2 saat aktif sosyal medya kullansam bitiyor, o yüzden sarjım az ve takamıycaksam sadece mail kullanıyorum, snapchat kullanmıyorum ama var telefonda nadirde olsa açıyorum, yüzde 20de bile direk kapanıyor telefon.

EREN34
26-12-2016, 12:16
Soğukta %30larda kapanmadan dolayı telefonu Koç Sistem'e teslim ettim. Telefonu aldığım firma ve apple yetkili servis olmasından dolayı orayı tercih ettim. Bakalım neler olacak.

Gelişmeleri buradan yazarım.

Sadık Özyer
26-12-2016, 12:18
Kız arkadaşımınkide öyleydi garanti varsa direk değiştiriyorlar.4 ay garantisi kala değiştirdiler.

Octane
26-12-2016, 12:19
Geçen iphone 6si samsung s7ye karşı çılgınca savunan tayfa nerede acaba.

burakk.
26-12-2016, 12:20
Ben çözümü telefonu satmakla buldum.Batarya değiştirmek çok akıllıca olmazdı 7-8 aylık cihazdı benimki. Apple yedek parçalarını yakinen takip eden biriyim. Kimse orijinal bataryayı 60-70 tlye vermez. Dolar bu kurda iken hele. Bu bataryalar A kalite diye geçen yan sanayilerin içindeki en iyiler olabilir. Telefonu kullanmayı düşünüyor isen garantiyi takma değiştir bataryanı ama deneyimsiz isen güvenebileceğin bir serviste yaptır en az yarı yarıya farkeder apple store fiyatı ile. Kendin takma dememin sebebi de ekranı çıkaracak olmandan ötürü,touch button çok hassas bi karta sahip ona muhtemelen zarar vereceksin sökerken ve touch id çalışmayacak sadece ip5 ve öncesindeki button fonksiyonu olacak. Bunun olmasını da istemezsin diye düşünüyorum.

Bu arada buda benim baş belası konum:
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-arananlar/222353-zorlu-ve-akasya-apple-store-hk.html

psy_dreams
26-12-2016, 13:03
bence takma kitiyle alın takın. 500 nedir yahu.

http://www.hepsiburada.com/iphone-6-batarya-takma-kiti-p-TELBATPLUS2021360

Bu bataryalar kesinlikle orijinal değil, denemek için aldım 1 ay olmadan şişti.

Ifixit almanızı tavsiye edereim. Şuan iPhone 5' de ifixit bataryası kullanıyorum ilk günlerine geri döndü telefon.

iPhone Parts - iFixit (https://www.ifixit.com/Store/iPhone)

GokhanRS
26-12-2016, 13:20
ben hiç almadım haklı olabilirsiniz. orjinal bu kadar ucuz olmaz. önemli olan kaliteli yan sanayi bulmak.

psy_dreams
26-12-2016, 13:28
Hatta nokta atışı linkleri paylaşayım, ben iPhone 5 için sadece batarya olarak aldım ve kendim değiştirdim. Performans olarak son derece memnunum kargo süresi ortalama 15 - 20 gün arası. Parası da ortalama 120 TL civarına geldi. Kur farkı ve model farkından biraz daha fazla olabilir.

Batarya ve değişim kiti

iPhone 6 Replacement Battery (616-0804, 616-0805, 616-0806, 616-0807, 616-0808, 616-0809) - iFixit (https://www.ifixit.com/Store/iPhone/iPhone-6-Replacement-Battery/IF268-002-2)

Değişim işlem adımları

iPhone 6 Battery Replacement - iFixit (https://www.ifixit.com/Guide/iPhone+6+Battery+Replacement/29363)

ottoman32
26-12-2016, 13:30
ben 6s ı yurt dısından almıştım... garantisinin son günü batarya değişimi programından telefonu değiştirdim garantisi varsa uğraşmayın boşuna..

Enes-x
26-12-2016, 13:50
Bende iphone 6 kullanıyorum, 3 ay daha garantisi var.Bahsettiğin sorunların birebir aynısını yaşıyorduk bir arkadaşımla.O Maltepedeki teleservice e verdi , 1 hafta sonra yenisiyle değiştirdiler.3-5 gün sonra bende aynı yere verdim hiçbir sorun yok diye verdiğim gibi iade ettiler :)

C!N
26-12-2016, 14:21
iphone 6'ya 6S bataryası takmak istesek takabilir miyiz ?

Gokhan43
26-12-2016, 14:26
Iphone 6 var bende de. Aynı sorunları yaşadım artık şarz durumu farketmeksizin 5-10 dk aktif kullanımda kapanıyordu ve şarj cihazı takmadan açılmıyordu.

Garanti bitmesine ~4 ay kala civarı Pupa ya verdim ve 15 gün içersinde sıfır telefon gönderdiler.

golgeoyunu03
26-12-2016, 15:02
konunu baltalamak gibi olmasın ama kaliteli bir araç sarjı gerçekten telefonun bataryasına zarar veriyor mu? belkin 5v 1a gibi ..

atituti
26-12-2016, 15:17
hayatimda bu kadar sacma sey gormedim 500 tak cikar nedir yahu ? bundan bilmem kac sene once motorolanin e365ini almistim o yillardada soylenti vardi 700 800 resim cekme kapasitesi var diye bu sarj meseleside iphone'un uydurmasidir bence .her sene pil almaya mi zorluyor firma ilginc

Gunes G.
26-12-2016, 15:55
Tak cikart degil sarj dongusu sayisi ya da orjinal adiyla charge cycle count. %100'e doldurma sayisi yani. Taktim cikarttim saydi seklinde calismiyor anlayacaginiz.

Pilinizin eskimesini geciktirmek icin dikkat etmeniz gereken iki ana sey var. Orjinal sarj aleti filan hikaye kalir bu soylediklerimin yaninda.

1- Pilinizi asla %10 larin altina indirmeyin. Buna deep discharge denir, lithium bazli cep telefonu pillerinin omurunu tuketen ve maksimum sarj kapasitesini dusuren en muhim olay budur.

2- Pilinizi hizli bitirecek agir uygulamalari kullanirken, telefonunuz sarja takili olsun. Hizli pil tuketimi de yine cep telefonu pillerinin omrunu bitiren diger onemli noktadir.

Bu yazdiklarimla ilgili detaylarini ogrenmek isteyenler burayi okuyabilirsiniz. How to Prolong Lithium-based Batteries - Battery University (http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries)

"Güzel ama ingiliççe" diyen arkadaslar, dunyada yasiyorsunuz, sene neredeyse 2017. Artik ingilizce ogrenin ya da bircok bilgiye erisemeyeceginiz gercegini kabul edin.

wiesmann
26-12-2016, 15:57
Ayni durum bende de vardi cnnturk haber sayfasinda yazilimdan kaynakli diyorlardi pek umursamadim. Gecen gun telefon yine olmadik zamanda kotu saka yapti ertesi gun yazilim guncellemesinden sonra sorun kalmadi gibi...

Son bir haftadir sikinti yasamiyorum insallah bir daha da yasamam

ufuksaracci
26-12-2016, 16:26
konunu baltalamak gibi olmasın ama kaliteli bir araç sarjı gerçekten telefonun bataryasına zarar veriyor mu? belkin 5v 1a gibi ..

Belkin, Apple onaylı marka. Bende kısa kablosunu masa üstü dock kullanıyorum.

duman
26-12-2016, 16:38
Benimde 6s cihazımda aynı sorunlar vardı %80 lerde kapanmalar filan apple zorluda randevu almıştım ne olur ne olmaz diye apple destek hattını aradım ordan kontrol ettiler cihazın batarya değişim programında olduğunu ücretsiz değişileceğini söylediler götürdüm değiştirler verilen faturanın üzerinde batarya ücreti 233 tl gibi bir tutar vardı tabi ben ücret vermedim ama 300 500 filan değil yani genius bardan veya bulunduğunuz bölgede kvk genpa hangi yetkili servis varsa yardımcı oluyor diye biliyorum.

wekoo
26-12-2016, 16:41
ben dışarda deyiştirdim ipone5 var bende yan sanayi ama 1 yıl garanti veriyorlar 50 tl cokta memnunum bence boşa para vermeyin orj nee

ozgurluk
26-12-2016, 17:06
Ne zaman ki iphone7 çıktı , o vakit diğer seri telefonlar sapıtmaya başladı..

ben 6s kullanıyorum, yaklaşık 10 aylık falan bir cihaz. Telefonu değil düşürmek, kılcal bir çizik dahi yok, dikkatli kullanmaya özen gösteriyorum.

Ama iphone 7 çıktığında gelen güncellemeden sonra ;

mikrofon çıkışları problemli,
şarj problemli
kulaklıkla konuşma yapacaksam, hoparlore bır kez basıp tekrar kapatmadan ses gelmıyor
vsvsvs

AhmetKaratay
26-12-2016, 18:05
Forumdan anlaşıldığı gibi çoğu 6 ve 6s kullanıcısı bu sorunu yaşıyor ancak yarısını değiştirmişler yarısını değiştirmemişler. Neye göre karar veriyorlar acaba değiştirme konusunda

AhmetKaratay
26-12-2016, 18:06
İpointe vermiştim şimdi ordan alıp bursada pupaya vericem ordada değiştirmezlerse eskişehir pupaya vericem orda da değiştirmezlerse idare etmelik yan sanayi bi batarya çözmeye çalışıcam

ENGean
26-12-2016, 21:01
Benim 6 plusta da aynı sorun var, servise götrdm garantim biteli 20 gün olmus,kacırdık.
Batarya degısımı ıcınde 250 lira istediler yaptırmadım. Daha sonra dısarıda 50-100 liraya degıstrcem.bi kac ay daha kullanıyımda.

Ertekin
26-12-2016, 21:17
Note 4 üm de aynı sorun vardı 1 ay önce batarya satın aldım mevzu çözüldü

phantom
26-12-2016, 21:32
Batarya boşalmasına sebep olanlar:
1)Powerbank kullanımı
2)Arabada Şarj etme
3)Yan sanayi şarj aleti kullanımı
4)Pil ömrü 500 tak çıkarmış(bu kadar saçma bişey olmaz diğerleri neyse de 500 kerelik pil ömrü mü olur?)

1: eleman sıkmış
2: yine sıkmış (düzgün bir şarj aleti olup doğru voltaj seviyesini koruyabiliyorsa)
3: biraz doğruluk payı var (voltaj seviyesi), Apple sertiifkalı cihazlar alınırsa (Belkin gibi) problem olacağını düşünmüyorum.
4: yine sıkmış. tak-çıkar değil full cycle (sıfırdan tam doluya) değerini söylemeye çalışıp onu da yanlış söylemiş. ayrıca envayi çeşit pil var, alayına full cycle ömrü 500 denemez. 3.5 yıldır aynı iPhone'u kullanıyorum, şimdiye kadar 10,000 kere takıp çıkartmışımdır. niye bozulmadı?

maalesef kendileri de cahil. çalışma prensibi müşteriyi alabildiğine korkutmak, başka cihazlara mok atmak ve sonuçta becerebiliyorsa fatura kesmek.

araba ve ekstra charger olarak Apple MFi certified (https://developer.apple.com/programs/mfi/) cihazları tercih edin.

süleymann
26-12-2016, 21:33
Üçkere aynı problem için gittim zorluya değişmediler. Bir sene daha kulandım 50tlye degiştiriyorum şuan telefoncuda yarın alacagım.

AhmetKaratay
26-12-2016, 22:29
Benim 6 plusta da aynı sorun var, servise götrdm garantim biteli 20 gün olmus,kacırdık.
Batarya degısımı ıcınde 250 lira istediler yaptırmadım. Daha sonra dısarıda 50-100 liraya degıstrcem.bi kac ay daha kullanıyımda.

Bana niye 500 kitlemeye çalıştılar ki acaba :D