Orijinalini görmek için tıklayınız : Janttaki Kılcal Çatlak
Phenomenal
27-12-2016, 17:07
arkadaşlar aracım chevrolet cruze 18'' jantlar var
sürekli lastik iniyordu 4-5 günde bir(arka sol) lastikçi küçük bi çivi çıkardı ondan sandık sonra fark ettim lastik inmeye devam ediyor tekrar gittim bu sefer janttaki kıl inceliğinde 3-4 cm lik küçük bi çatlak var
sorum ise bu çatlağı nasıl tamir edebiliriz sıkıntı çıkarır mı? nasıl bir işlem yapmamız gerek istanbul içi fatihe yakın bu işleri yapabilecek yer var mıdır?
şimdiden teşekkürler
bluestain
27-12-2016, 17:44
Kaynak yaptırırsan düzelir tabi çatlağın nerede olduğu da onemli görmek lazım
Genelde sanayilerde kaynakcilar olur bu tarz işleri yapan onlardan birine gidersen yardımcı olurlar
arkadaşlar aracım chevrolet cruze 18'' jantlar var
sürekli lastik iniyordu 4-5 günde bir(arka sol) lastikçi küçük bi çivi çıkardı ondan sandık sonra fark ettim lastik inmeye devam ediyor tekrar gittim bu sefer janttaki kıl inceliğinde 3-4 cm lik küçük bi çatlak var
sorum ise bu çatlağı nasıl tamir edebiliriz sıkıntı çıkarır mı? nasıl bir işlem yapmamız gerek istanbul içi fatihe yakın bu işleri yapabilecek yer var mıdır?
şimdiden teşekkürler
Jant kaç ofset , lastik kaç ofset ?
Jant kaç ofset , lastik kaç ofset ?
Düzeltme:
Lastik ebatı olacaktı.
tuner faruk
27-12-2016, 18:03
Jant tamiri yapan bir tornacıya gidin kılcal çizik olan kısmı önce açacak sonrasında kaynakla doldurup düzeltip balansını yapacak. Yalnız işinin ehli olmasına dikkat edin.
Phenomenal
27-12-2016, 18:08
Düzeltme:
Lastik ebatı olacaktı.
tam aklımda değil şu anda bakmam lazım
Phenomenal
27-12-2016, 18:10
Jant tamiri yapan bir tornacıya gidin kılcal çizik olan kısmı önce açacak sonrasında kaynakla doldurup düzeltip balansını yapacak. Yalnız işinin ehli olmasına dikkat edin.
nereden bulabilirim jant tamiri yapan tornacı sanayi sitelerinde olur mu ?
tuner faruk
27-12-2016, 18:13
nereden bulabilirim jant tamiri yapan tornacı sanayi sitelerinde olur mu ?
Evet olur .
lnd_samet
27-12-2016, 18:18
ben olsam kaynak yaptırıp taşlatmam jantı hiç.
söktür bi lastikçide hırdavatçıdan sunfix al talimatına göre uygula doldur güzelce bi daha bişey olmaz. blok çatlagına kullaılan bir malzeme ordan hesap et sağlam olurmu olmazmı
ofsetli jant var ise lastiğin yanağından da kaçırır. Onuda kontrol etmen lazım. Boştan yere jantlarına işlem yaptırma.
Phenomenal
27-12-2016, 19:07
ofsetli jant var ise lastiğin yanağından da kaçırır. Onuda kontrol etmen lazım. Boştan yere jantlarına işlem yaptırma.
aslında jant ofsetli kaçırdığı yerde tam yanak tarafı ama aynı zamanda tam çatlağın olduğu yer acaba bu kadar tesedüf denk gelmiş olabilir mi ? süphelendim şimdi
http://i.hizliresim.com/BvylPG.jpg
3 4 cm kılcal çatlak büyüme yapabilir. Senin yerinde olsam tamir ettirir bu jantları satardım. Ben tamir görmüş jantı arabama takmam. Can taşıyoruz içinde
Jantlar orjinalse argon kaynak yapiyolar. Replikaysa yine yapiyolarda pek saglikli bulmuyolar. Baska yerlerden yine catladigini soyluyolar. Ayni olay basima geldi. Topkapi sanayide kaynak yaptirmistim. Kaynakli janti arkaya aldilar. Bir cok kez cukura girdim catlak buyumedi ama kaynak piskolojik huzursuz etti 1 sene sonra bi jantciya sattim gitti.
Jant-lastik uyumsuzluğundan dolayı kaçırıyor olsa en azından diğer taraftaki ofseti aynı olan lastik de kaçırır. O ihtimali ben olsam elerdim. Özellikle sanayideki jantçılar bu işlemi yapıyor, Topkapı sanayide de bu işi yapan jantçılar da Fatih'e yakın olarak.
3 4 cm kılcal çatlak büyüme yapabilir. Senin yerinde olsam tamir ettirir bu jantları satardım. Ben tamir görmüş jantı arabama takmam. Can taşıyoruz içinde
Yanlış anlamayın ama sattığınız kişi can taşımayacak mı? Evet dediğinizde haklısınız tamir görmüş jant tamirsiz janta göre dayanıklılığı daha düşük olabilir ama kullanma, çöpe at, hurdacıya ver vs demek yerine sat demek bana çok bencilce geliyor. Ben zarar görmeyeyim, kim görürse görsün.
Lafım sadece size değil, bu şekilde düşünen herkese.
Bugüne kadar 3 kere tornacıda jant tamir ettirdim, bir sıkıntı yaşamadım. Çatlağın olduğu bölgeyi temizleyip alüminyum kaynak yapıyorlar. Tabii ki işini iyi yapan bir usta olması da önemli.
Phenomenal
27-12-2016, 21:12
Jantlar orjinalse argon kaynak yapiyolar. Replikaysa yine yapiyolarda pek saglikli bulmuyolar. Baska yerlerden yine catladigini soyluyolar. Ayni olay basima geldi. Topkapi sanayide kaynak yaptirmistim. Kaynakli janti arkaya aldilar. Bir cok kez cukura girdim catlak buyumedi ama kaynak piskolojik huzursuz etti 1 sene sonra bi jantciya sattim gitti.
ciddi bir çatlak olsa doğru ama çok ince kıl kadar bir çatlak
tehlikeli boyutlara ulaşacağını sanmıyorum güzel yapıldıktan sonra ama
dediğinde haklısın yinede
jant değiştirme konusunda bu jantları seviyorum ama daha konfor odaklı düşünüyorum artık lastiği yaracak mıyım jantı çatlatacak mıyım ? diye bir gözümle çukur kesmekten sıkıldım
Jant-lastik uyumsuzluğundan dolayı kaçırıyor olsa en azından diğer taraftaki ofseti aynı olan lastik de kaçırır. O ihtimali ben olsam elerdim. Özellikle sanayideki jantçılar bu işlemi yapıyor, Topkapı sanayide de bu işi yapan jantçılar da Fatih'e yakın olarak.
Yanlış anlamayın ama sattığınız kişi can taşımayacak mı? Evet dediğinizde haklısınız tamir görmüş jant tamirsiz janta göre dayanıklılığı daha düşük olabilir ama kullanma, çöpe at, hurdacıya ver vs demek yerine sat demek bana çok bencilce geliyor. Ben zarar görmeyeyim, kim görürse görsün.
Lafım sadece size değil, bu şekilde düşünen herkese.
Sonuçta satarken durum belirtilirse bence sorun yok. Ha söylemeden satarsan kul hakkına girersin
golgeoyunu03
27-12-2016, 23:30
ben olsam tamir ettirdikten sonra ne zaman çatlıcak? çatlıcak mı? vs sorulardan dolayı kullanamazdım jantı da aracı da.. O sebepten dolayı maddi durumunuz el veriyor ise yeni tek jant temin etmeye çalışın.
Bolkar1st
27-12-2016, 23:36
Repliksin jantların klasik sorunu onu yaptırsan başka birinde çıkacak sorun.
ottoman32
27-12-2016, 23:53
bence ustundeki jantlari verip orijinal jantlarini almak daha mantikli olacak
ciddi bir çatlak olsa doğru ama çok ince kıl kadar bir çatlak
tehlikeli boyutlara ulaşacağını sanmıyorum güzel yapıldıktan sonra ama
dediğinde haklısın yinede
jant değiştirme konusunda bu jantları seviyorum ama daha konfor odaklı düşünüyorum artık lastiği yaracak mıyım jantı çatlatacak mıyım ? diye bir gözümle çukur kesmekten sıkıldım
Benimde oyle kil gibi catlakti. Hatta dikkatli incelemezsen goremiyorduk. Sahsen ben gormemistim sonradan rot balansci gosterdi. Kaynak yaptik kullandik. Bi sikinti yasamadim ama dedigim gibi piskolojik etkisi oluyor. Sonra catlagi gostere gostere bi jantciya uygun fiyata verdim.
Replika ile uğraşmaya değmez, oem e dönün. Cruze'a zaten 17'lik WTCC jantından başkası yalan benim gözümde, hem 18 gibi duruyor, hem kaliteli
Apocaltique
02-01-2017, 01:02
Benim 16" jantlarımda 2 hafta önce falan sizinki gibi 3-4 cm çatlamıştı, hava kaçırıyordu, işinin ehli bir ustamıza yaptırdım güzelde oldu, balansıda çok güzel oldu, içim rahat mı, kısmen ;
Şöyle ki jantlarla yürüyorum ama bir yandan ilanda satıp daha rahat bir jant alacagım, et'side çok fazla aracıma yazık...