Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Cam Buz Çözücü Sprey İçin Öneri
Merhaba,
Son 1 aydır ***** havalardan dolayı ön camda sabah yağan çiğ donuyor.
Uzun süre çözülmüyor.
2 yıldır Sonax'ın buz çözücü sprey ürününü alıyorum.
Bu tür bir spreyi kendimiz hazırlayamaz mıyız ?
İçerisinde neler olmalı bunun.
Bilgilerinizi rica ederim.
https://i.ytimg.com/vi/0NB6CMQo_Zs/maxresdefault.jpg
Auto glym de icer tavsiye ederim.
34btr1907
01-01-2017, 22:29
el yakmayacak ılık suyu musluktan dolduruyorum,kapaga 3 5 delik tamamdır,direk akıp gıdıyor.
fanı cama verip 2-3 dk bekleyince çözülmüyormu ben öyle yapıyorum gidio
Neredeyse her sabah 10 dakikamı çalan hadise bu. motoru ısıtayım desen soguk motorda devir vermek sakat . e motor ısınmayıncada fan çözemiyor. 10 15 dakika uğraşıyoruz . Sonax işe yarıyor mu ?
Year One
01-01-2017, 23:13
webasto taktırın, araca binmeden 10-15 dk önceye ayarlayın, bindiğinizde arabanın içi de ısınsın, cam da çözülsün, radyatör suyu da ısınsın. her daim sıcak araba mis :)
sonax hemen çözüyor. bunu homemade olarak nasıl yaparız?
Ben uzun süredir eski bir kredi kartımı kullanıyorum.2 dk sürmüyor buzu kazımak.Tavsiye ederim.
_driver_
01-01-2017, 23:47
Antifirizli cam suyu iki-üç silmede temizliyor camı. Kırmızı renkli olanı tercih ediyorum ben
RafetAraç
02-01-2017, 00:10
çok bi çizgi kolonya geçin ön camn üst tarafına tamamdr 4-5 saniyelik iş. sonaxın spreylerine gerek yok hele biri webasto taktırın demiş :)))
westalim
02-01-2017, 00:22
kredi kartı tercihimse şelsımartkart
Webasto takın
Okudum
Kör oldum :)
Alkol ve parfüm yardımcı olabilir :)
Kolonyayı spreye doldurun sıkın ön cama.
rekord2000
02-01-2017, 01:33
Limon kolonyası fısfısa doldurulur, oh mis :)
Eczane den saf alkol alsak nasil olur?
Ben 10 tl ye atas deg buz çözücü aldım çok memnunum.
Bim'de falan 5 liraya sprey satıyorlar. İş görüyor. İçeriğinde alkol olan herhangi bir ürün iş görür, bence Sonax'a falan gerek yok.
Cam suyuna koyulan antifirizden bagajdada var onun kapagının yardımıyla döküyorum ön cama direk acıyor
2 ölçek izopropil alkol ve 1 ölçek su olarak yapılan karışım muhteşem işe yarıyor.
bende bu videodan öğrendim
Buz Tutmuş Cam Nasıl Temizlenir - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=n7hsMrb9ktY)
evrendogu
02-01-2017, 09:03
bence kışın araca 5 dakika erken binmek, hem aracı ısıtmak hem de buzlardan kurtulmak adına faydalı olabilir, zira ben öyle yapıyorum.
soda dökün açılsın direk.
Kızılay 1 litreliklerden
Ben benzıncının birinden 5.5 tl ye buğu çözücü aldım.
Daha cok buğu yapmaya başladı anasını satiyim
Nası iş anlamadım.
Alkol sileceğin lastigine zarar vermi acaba ?
Saf alkol değilde bir kaç mesaj önce arkadaşın belirttiği gibi İzopropil alkol(IPA) ve su karışımı işinizi görecektir. 50/50 gibi bir karışımda kullanabilirsiniz sıkıntı yaratmayacaktır.
Yanyanömer
19-03-2017, 19:58
evde jel traş köpüğü varsa onla camı temizle olsun bitsin belli periyotta düzenli yap buğ yapmaz
darkmoon
19-03-2017, 20:04
15 tl ye würth almışdım geçen sene hala duruyor üç beş kez kullandım.. genelde motoru çalıştırıyorum ön resistansı açdım mı 10-15 dakkada çözüyor.. birde antifirizli cam suyu kullanırım her zaman çözüldükden sonra cama iki kes suyu vuruyorum tamamdır..